ankaiw 03.09.09, 21:17 dla najmłodszego brata Aleksandra i Kornelii?? do nazwiska na -uk JA mam swój typ zdecydowany, ale nie mogę za nic męża przekonać, albo czort się droczy ze mną... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 03.09.09, 21:25 1. Konstanty 2. Antoni 3. Wiktor ...a w ogóle, wszystkie dobre Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 04.09.09, 00:05 wszystkie ładne , warto jednak zwrócic uwagę na zdrobnienia : Konstatnty (kostek) Wiktor (wikuś) Antoni (antek, toni) jak chciałabys wołac na małego ? Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 04.09.09, 06:17 Kostek mi się szalenie podoba (choć wiem, że najczęściej to zdrobnienie odrzuca ludzi do tego imienia) Wiktor - jak dla mnie Witek (na Wikusia chyba bym nie wpadła Antoni (Antek) każde jest ładne Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 04.09.09, 08:12 Najbardziej podoba mi sie Antoni (Antek, Tosiek), ale poniewaz jest popularny, to Konstantego stawiam na tym samym poziomie. Zdrobnienie Kostek uwazam za lobuzersko-urocze Wiktor najslabszy, ale tez w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? IP: *.gemini.net.pl 04.09.09, 08:22 Najbardziej podoba mi się Wiktor. Jednak do imion rodzeństwa najbardziej mi tu pasuje Kostek. Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 04.09.09, 08:37 Najmniej podoba mi się Wiktor, najbardziej Antoni, ale Kostek też jest fajnie więc sugerowałbym wybór własnie Konstantego, bo chyba nie ma jeszcze mody na to imię Odpowiedz Link Zgłoś
cicuta Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 04.09.09, 08:53 pzeciez wiesz, ze Konstanty, to co sie pytasz? Antek tez mi sie podoba, ale popularny do bolu Wiktora nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 04.09.09, 08:56 Konstanty Antoni Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
generalizacja Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 04.09.09, 09:44 z tych trzech zdecydowanie Konstanty =) Antoni też by pasował do imion rodzeństwa, ale jest chyba coraz bardziej popularny. Wiktor podoba mi się najmniej, a zdrobnienie Wikuś jest dla mnie koszmarne... Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 04.09.09, 10:03 no własnie, mój typ to KONSTANTY, tylko jak cholera tego męża przekonac, bo on uparcie twierdzi, że Kostek nie pasuje do pozostałych imion (???) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 04.09.09, 10:24 Wyjedź z argumentem, że rodzeństwo to nie zestaw i imiona nie musza pasować. Choć IMO pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
szczur.w.sosie Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 04.09.09, 10:43 Konstanty. Nie musisz przecież z zdrabniać. A potem Wiktor. Tylko, że popularne. Sama mam Wiktora. Antonim się nie zachwycam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Search Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? IP: *.inetaccess.pl 04.09.09, 10:41 ankaiw napisała: > no własnie, mój typ to KONSTANTY, tylko jak cholera tego męża > przekonac, bo on uparcie twierdzi, że Kostek nie pasuje do > pozostałych imion (???) ale jak nie pasuje, skoro pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
alfik116 Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 04.09.09, 10:45 1.Antoni 2.Konstanty \ Wiktor mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 04.09.09, 11:08 Może podrzuć mu coś o carskiej rodzinie, to zobaczy, że Aleksandr do Konstantego pasuje idealnie...? Odpowiedz Link Zgłoś
jut-ra Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 04.09.09, 14:55 Antoni, a jeszcze bardziej Konstanty. Wiktor przy tych dwóch wypada blado. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.09, 15:15 Konstanty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalenia Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? IP: 213.25.120.* 04.09.09, 17:45 Wikotra bardzo nie lubie. W Konstantym odrzuca mnie zdrobnienie, niestety. Antoni jest troche zbyt popularny. A może, skoro wspomniałaś o zdrobnieniu Witek, to po prostu Witold ? Z tych 3 mimo wszystko wybrałabym Antosia Odpowiedz Link Zgłoś
aguacate Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 05.09.09, 00:00 Konstanty oczywiscie I doskonale pasuje do imion rodzenstwa! Proponuje wydrukowac watek i pokazac mezowi Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw lista męża i moja opcja 06.09.09, 18:32 moje: Konstanty mężowskie z naciskiem na pogrubione: Wiktor Józef Michał Julian Paweł Grzegorz Dymitry Ignacy Stefan Filip Antoni Cyryl tak naprawdę żadne z jego mi nie podchodzi, ale to dlatego, że najbardziej widzi mi się Konstanty. Opcja drugiego imienia dla chłopaka nie wchodzi w grę. Czy ja zapatrzona w Kostka czy on jest po prostu najlepiej pasujący??? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: lista męża i moja opcja 06.09.09, 18:48 Dymitr z Waszym nazwiskiem brzmi już przesadnie wschodnio. Z mężowskich typów pasuje Wiktor i Antoni, pozostałe słabiej. Cyryl na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
anndelumester Re: lista męża i moja opcja 06.09.09, 21:17 )) U nas też był pomysł na: Dymitra Stefana Michała Jaremę Konstantego Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: lista męża i moja opcja 07.09.09, 09:43 MNie nadal najbardziej podoba się Konstanty. Potem Ignacy. Odpowiedz Link Zgłoś
cicuta Re: lista męża i moja opcja 07.09.09, 11:13 tez bym wybrala Konstantego ale czasem meza nie da sie przekonac - i trudno, tzreba uszanowac... dla Ciebie nie ma nic do zaakceptowania z tego zestawu? Wiktor - mnie si enie podoba, do tego sporo jest malych Wiktorow i to w srodowiskach Oliwii itd, nie powiedzialabymw iec,z e pasuje. Józef - lubie, ale jak chcecie, zey do Waszych dzieci pasowalo, to msz za ciezkie Michal - inna bajka, tak samo Paweł, Grzegorz i Filip Julian - nie moge sie przekonac,a le obiektywnie nie jest zle Dymitr - zbyt wschodnie, do starszaow nie pasuje zupelnie Ignacy - To by byl obok Antoniego moj typ z mezowskich Stefan - czemu nie? Antoni - tak Cyryl - nie mam zdania. Lubie to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 07.09.09, 00:53 Wybrałabym Konstantego. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafka1973 Re: Konstanty/Wiktor/Antoni??? 07.09.09, 09:37 Jasne, że Konstanty. Sama mam na stanie małego Kostka, co ma w oczach diabliki a buźkę aniołka. Wiktor również mi się podoba. Antoni - tak sobie, nie podoba mi się Tosiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Jest!!!!! 04.01.10, 19:52 Konstanty urodził się 02.01.2010 - już zapisany urzędowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: Jest!!!!! IP: *.centertel.pl 04.01.10, 20:02 uuu lalalaaaaaaaaaa "bo baba jak sie uprze............." Gratki świetne imie!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: Jest!!!!! 05.01.10, 10:43 nie ma drugiego. Wyszło tak, że ani Aleksander ani Konstanty nie mają drugiego imienia, tylko Kornela ma drugie (po próżnej mamie ) Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Jest!!!!! 04.01.10, 20:31 bardzo serdecznie gratuluję, piękne imię Odpowiedz Link Zgłoś