Dodaj do ulubionych

Coscie sie tak przypsneli do Pozarskiego?

28.10.09, 17:47
O mnie se popiszcie. Materialu wiecej, niz na pana P. a i wiekszej liczbie
osob pozalazilem za skoresmile)
Obserwuj wątek
    • superspec Nigdy nie pisałeś że jestem antysemitą.:) /nt 28.10.09, 17:50

• dana33 Re: Nigdy nie pisałeś że jestem antysemitą.:) /nt 28.10.09, 17:53
        moj nos nie wywachal, superspec.... smile
        • manny-jestem Dana Ty masz przegiecie 28.10.09, 17:56
          ale zobaczysz ze Pozarski to kiedys i z Ciebie zrobi antysemitke.

Popamietaj moje slowa smile
          • pozarski Re: Dana Ty masz przegiecie 28.10.09, 17:58
            manny-jestem napisał:

> ale zobaczysz ze Pozarski to kiedys i z Ciebie zrobi antysemitke.
            >
            > Popamietaj moje slowa smile

Ja z nikogo nie robie antysemity. Antysemita sie jest (to latwizna) albo
            sie nie jest (to troche trudniejsze), manius.
            • manny-jestem W normalnym swiecie tak jest 28.10.09, 18:03
              nie w Twoim.
              • pozarski Re: W normalnym swiecie tak jest 28.10.09, 18:10
                nie w twoim.wink)
                • piq normalny świat to przecież taki, w którym... 28.10.09, 18:51
                  ...nasz grubiutki jasieniek pozerski decyduje, kto jest antysemitą, a kto nie. A
                  że ma rozumek malutki i zalany tłuszczem, to i z dany może zrobić antysemitkę na
                  podstawie wyssanych z palica urojeń.
          • dana33 Re: Dana Ty masz przegiecie 28.10.09, 17:59
            przegiecie to my mamy tutaj wszyscy...
            nu, to zrobi... i co? bede wg ciebie rozpaczac?
            jak ja bym brala na serio to co do mnie pisza tutaj na forum, manny, to ja juz
            dawno bym sie powiesila... na szczescie JA wiem, kim ja jestem... ale ja
            rozumiem pozarskiego, manny, bo ja jestem tutaj tez niewybrednie atakowana i tez
            czasem trace panowanie i dowalam spowrotem niemniej wybrednie... tak to jest...
            • g-48 Re:przygieta33 28.10.09, 18:45
              jak ja bym brala na serio to co do mnie pisza tutaj na forum, manny,
              to ja juz
              > dawno bym sie powiesila...
              Serio?Bede sie modlil za ciebie.
        • pozarski Re: To nie tak,Dana, a nawet wrecz 28.10.09, 18:18
          dana33 napisała:

> moj nos nie wywachal, superspec.... smile

przeciwnie.wink)
          forum.gazeta.pl/forum/w,13,102211495,102212472,Re_Nigdy_nie_pisales_ze_jestem_antysemita_nt.html
          • superspec To Ty zacząłeś pisząc o mnie że jestem głupi./nt 28.10.09, 20:13

• pozarski Re: Poskarz sie pani psedskolance 28.10.09, 20:30
              gupi komuszku.
              • manny-jestem Co jak co 28.10.09, 20:35
                ale to jak traktujesz Speca to najwiekszy dowod na to jaki chory typ z Ciebie jest.
              • superspec Przypominasz tego tu: 28.10.09, 20:35
                forum.gazeta.pl/forum/w,13,102203164,102204482,Re_Jestem_etnicznym.html
                • pozarski Re:Spadaj 28.10.09, 20:48
                  socjalprzypadku.
      • pozarski Re: Nigdy nie pisałeś że jestem antysemitą.:) /nt 28.10.09, 18:09
        superspec napisał:

>

To nie ja o tobie napisalem,tylko ty o mnie. Jestes jak manius i reszta tych
        znafcuf tematu:

Gdzie emotikon antysemito?smile/nt
        superspec 25.08.09, 19:57 Odpowiedz

forum.gazeta.pl/forum/w,13,99372335,,PO_antysemicka_.html?v=2
        • superspec I co dalej.:) 28.10.09, 18:17
          Więcej humoru. Bo widzę że za poważnie wszystko bierzesz.
          • pozarski Re: I co dalej.:) 28.10.09, 18:23
            superspec napisał:

> Więcej humoru. Bo widzę że za poważnie wszystko bierzesz.

Pocalujcie mnie towarzyszu komusiu w doope.wink
            • superspec Zabawny jesteś.:) 28.10.09, 18:26
              Nie rozrożniasz komunisty od socjaldemokraty?Naprawdę czy sobie jaja robisz?
              • pozarski Re: Zabawny jesteś.:) 28.10.09, 18:29
                superspec napisał:

> Nie rozrożniasz komunisty od socjaldemokraty?Naprawdę czy sobie jaja robisz?

Te dyskusje juz zesmy odbyli,towarzyszu komusiu. Odmaszeruj wiec ze swoim
                sztandarem.wink
                • superspec Kiedy odbyliśmy?:)/nt 28.10.09, 18:30

• pozarski Re:Jest wyszukiwarka,komuszku. 28.10.09, 18:39
                    Poszukaj.wink
                    • manny-jestem Widzisz jaki osiol z Ciebie 28.10.09, 19:04
                      ze Speca taki komunista jak z Ciebie geniusz.
              • manny-jestem Daj sobie Spec 28.10.09, 18:31
                z nim spokoj. Fajny facet jestes po co sobie nerwy psuc takim?

Zostaw to mniej fajnym takim jak ja smile
                • pozarski Re: Daj sobie Spec 28.10.09, 18:40
                  Ty,manius? Ciebie nie stac na nic,a co dopiero nawalanke ze mna. Raczej zapytaj
                  zonki,co dzieciom powiedziec.wink
            • manny-jestem Pozarski ubek 28.10.09, 18:29
              pietnuje innych od komuchowsmile)) No jak patrzyc zaklamanie i hipokryzja.
              • gini Re: Twoje towarzystwo 28.10.09, 18:34
                Autor: shmulka 28.10.09, 17:38
                Dodaj do ulubionych Skasujcie
                Odpowiedz cytując Odpowiedz
                gini napisała:

Słonko, z tym lataniem to jest tak, że dziwolągi wzbudzają zainteresowanie,
                podobnie jak w cyrku...kobieta z brodą, mężczyzna w ciąży, koń, który mówi i
                świnka potrafiąca liczyć na palcach.
                Ty i Twoi kumple jesteście takimi dziwolągami, wszystko byłoby ok, ale wy
                szkodzicie wizerunkowi Polaka.
                I na to mojej zgody nie ma.
                Bądź sobie świnką piszącą po francusku na forach belgijskich.
                Wtedy dam Ci spokój.

Za kogo toto sie bierze?Co sobie to biedactwo wyobraza, ze chce decydowac, kto
                jak i gdzie ma pisac?
                Wystukalo to cos okolo 100 postow , i wszystko to ataki personalne.
                Uwaza jeszcze, ze te bzdety, ktore sobie wypisuje, to mnie strasznie bola, .
                Pogratulowac znajomosci marouder.
                • dana33 Re: Twoje towarzystwo 28.10.09, 19:42
                  a ty gini zlotko co znow tutaj shmulce odpowiadasz i wklejasz ten post?
                  na tym watku shmulka nie brala udzialu jak dotychczas....
                  ot tak sobie mala prowokacyjka? czy po prostu shmulka tak cie uwiera, ze
                  wszedzie wklejasz jej posty do ciebie? nu, tylko potwierdzasz, co ona o tobie
                  pisze....

idz i zobacz, czy sie nie ma gdzie indziej....
                  • gini Re: Twoje towarzystwo 28.10.09, 19:50
                    dana33 napisała:

> a ty gini zlotko co znow tutaj shmulce odpowiadasz i wklejasz ten post?
                    > na tym watku shmulka nie brala udzialu jak dotychczas....
                    > ot tak sobie mala prowokacyjka? czy po prostu shmulka tak cie uwiera, ze
                    > wszedzie wklejasz jej posty do ciebie? nu, tylko potwierdzasz, co ona o tobie
                    > pisze....
                    >
                    > idz i zobacz, czy sie nie ma gdzie indziej....

Wkleilam dla pozarskiego.
                    A ty idz sobie na erec.
                    • gini ups 28.10.09, 19:58
                      Mialo byc wkleilam dla maroudera.
                    • dana33 Re: Twoje towarzystwo 28.10.09, 20:13
                      ja gini zdolna bestia jestem... obrabiam oba fora... big_grin
              • pozarski Re: Manny ubek 28.10.09, 18:36
                manny-jestem napisał:

to mysli,ze kazdy ubek.wink
    • manny-jestem Re: Coscie sie tak przypsneli do Pozarskiego? 28.10.09, 17:51
      Bo zasluzyl. I nie wiem po co go chcesz bronic. Do Ciebie przyczepiac sie nie
      mam powodu.
      • pozarski Re: Coscie sie tak przypsneli do Pozarskiego? 28.10.09, 17:55
        manny-jestem napisał:

> Bo zasluzyl. I nie wiem po co go chcesz bronic. Do Ciebie przyczepiac sie nie
        > mam powodu.
        Ty maly oszczerco. Gdybys jeszcze mial honor,qtasie,ale marnie szukac tego
        materialu w tobie,manius.
        • manny-jestem Przestan 28.10.09, 17:57
          chwaliles dumnie na FS jak to bohatersko dane antysemitow ujawniasz. Hipokryta
          skonczony jestes. Rzygac sie chce.
          • pozarski Re: Przestan 28.10.09, 18:02
            manny-jestem napisał:

> chwaliles dumnie na FS jak to bohatersko dane antysemitow ujawniasz. Hipokryta
            > skonczony jestes. Rzygac sie chce.

Znow pieprzysz. Nigdy nie ujawnialem niczyich danych. Dopiero po ujawnieniu
            moich danych przez dajczgewanda i tyszkiewicz,"ujawnilem" ich dane,choc nie bylo
            co ujawniac. Dajczgewand pisywal pod nickiem dajczgewand,a ona ujawnila sie na
            blogu. Tak wiec łżesz,qtasie,ale to nic nowego,manius. Honoru nie masz za grosz.
            • manny-jestem o 'honorze' pisze 28.10.09, 18:10
              zaklamany hipokryta.
              • pozarski Re: o 'honorze' pisze 28.10.09, 18:11
                zaklamany manius.
      • dana33 Re: Coscie sie tak przypsneli do Pozarskiego? 28.10.09, 17:56
        manny.... nie jestes sedzia... moze zasluzyl, moze nie...
        zobacz, jak sie do niego odnosza od chyba zawsze...
        ma takie samo prawo odpowiadac tym, ktorzy do niego pisza takim jezykiem...
        z toba to troche inaczej, bo ty nigdy nie uzywasz slow wulgarnych...
        ale jak sie wchodzi na pozycje "ja wam, tak ja wy mnie", to czasem tu i tam leci
        po wszystkich...
        nie masz prawa zabierac mu prawa do oddawania....
        • manny-jestem A czy mu zabraniam 28.10.09, 17:59
          ale zaklamany hipokryta maluczki to jest i tyle. Dziwie sie ze takiego cymbala
          tolerujesz. Ode mnie oczekujesz zebym swoich takich nie tolerowal.
          • pozarski Re: łgarz jestes q- 28.10.09, 18:03
            tasie.
            • manny-jestem No ic o Ci innego zostalo matolku 28.10.09, 18:09
              Przyznac sie juz za pozno.
              • pozarski Re: No ic o Ci innego zostalo q- 28.10.09, 18:12
                tasie, tylko ble,ble,ble.wink
                • manny-jestem Re: No ic o Ci innego zostalo q- 28.10.09, 18:19
                  No wtedy w grupie to bohatersko sie przychodzilo chwalic z walki z
                  antysemityzmem hehe. Honorowy sie znalazl.
          • dana33 Re: A czy mu zabraniam 28.10.09, 18:35
            nie manny.... ja nie mam pojecia skad u was sie wzielo tyle pretensji od jednego
            do drugiego, nie sledzilam waszych rozmow...
            wiec nie wiem, czy pozarski hipokryta, czy nie....
            ja nie oczekiwalam i nie oczekuje od ciebie nigdy nie tolerowania
            hipokryty.... ja oczekuje od wszystkich normalnie myslacych nie tolerowania
            antysemitow i antysemityzmu....
            dla mnie hipokryzja i antysemityzm to nie jest to samo.... dla ciebie jest?
            • manny-jestem Re: A czy mu zabraniam 28.10.09, 18:37
              U Pozarskiego co drugie slow to "polaczek" jest Dana. Wiem, wiem. Na to tez
              znajdziesz zaraz wytlumaczenie. To chlam wasz jest wiec traktujecie go jak
              chcecie abysmy my nasz chlam traktowali.
        • pozarski Re: Coscie sie tak przypsneli do Pozarskiego? 28.10.09, 18:03
          Dana,przestan mnie bronic. Sam to potrafie,a w twoich postach obrona wyglada mi
          na atak.wink
          • dana33 Re: Coscie sie tak przypsneli do Pozarskiego? 28.10.09, 18:42
            po pierwsze, to ja cie nie bronie pozarski, tylko wypowiadam wlasne zdanie...
            nie wiem co ci wyglada.... mnie wyglada, ze ty po prostu hurtem teraz
            atakujesz.... nie wszyscy sa jednakowi, wiec kazdemu co sie nalezy.... jednemu
            tak, a innemu inaczej.... a co lecisz teraz na mnie? nie mam k.... big_grin
            • manny-jestem Dana:) 28.10.09, 18:46
              mnie wyglada, ze ty po prostu hurtem teraz
              > atakujesz.... nie wszyscy sa jednakowi, wiec kazdemu co sie nalezy.... jednemu
              > tak, a innemu inaczej....

Jak na Ciebie to tak duzo ze nie sposob zauwazyc smile
            • pozarski Re: Coscie sie tak przypsneli do Pozarskiego? 28.10.09, 18:47
              Bronisz maniusia,a manius i olus to dwie strony tego samego medalu. Jesli jednak
              wyrazasz tylko swoje zdanie, to oczywiscie - pisz,co ci sie zywnie podoba.wink
      • marouder.eu Re: Coscie sie tak przypsneli do Pozarskiego? 28.10.09, 17:58
        Och, swietnie, zaczynasz boje z Pozarskim, bo Oleg sie skarzy na etykietke
        antysemity? Czyz w/w nie jest na tyle sprawny intelektualnie, by samemu dac
        sobie z tym rade, badz sprawe pozostawic osadowi innych userow?
        Z mojej perspektywy wyglada to na probe kanalizowania niecheci do Zydow poprzez
        osobe Pozarskiego i forum EI.
        Zauwaz, ze nie tylko zainteresowany Oleg sekunduje ci w tym dziele, ale panie
        Gini i Vicky, ktore chyba trudno ocenic jako wnikliwe i obiektywne.
        • manny-jestem Nie bajdurz 28.10.09, 18:00
          przeciez pare dni temu to ja nawet Pozarskiego bronilem dopoki mi sie cosik nie
          przypomnialo i zrozumialem co to za zaklamany hipokryta jest.
          • marouder.eu Re: Nie bajdurz 28.10.09, 18:06
            Skutki, moj drogismile
            A skutki sa takie, ze Oleg w co drugim poscie wskazuje paluchem na EI jako
            przyczyne tarc miedzy userami, w czym dzielnie sekunduje mu cale tutejsze
            jedwabnictwo.
            • manny-jestem Re: Nie bajdurz 28.10.09, 18:08
              I to niby tlumazy zaklamanie i hipokryzje Pozarskiego? Wybacz ja jedwabnictwa
              ani zadnego innego chlamu bronic nie bede.
              • marouder.eu Re: Nie bajdurz 28.10.09, 18:13
                Ale, ze jedwabnictwo poplynelo na fali niecheci do Pozarskiego, ktora wywolales
                i probuje ugrac przy okazji swoje marne sprawki, tyle widzisz, nieprawdaz?
                • manny-jestem niechce do Pozarskiego 28.10.09, 18:17
                  wywolal sam Pozarski.

Ty nie widzisz oczywiscie tego ze nawet w dzien kiedy go BRONILEM przed Olegiem
                  on wciaz wyjezdzal na mnie od antysemitow i gorszych, ale ignorowalem to bo to
                  glupek i padalec dopiero jak sobie uswiadomilem jaki zaklamany hipokryta to jest
                  to wyjechalem na niego. I jest to sprawa miedzy nim i mna. Mam gdzies co inni o
                  tym mysla.

To Ty manipulujesz bo wymysliles jakis tam pregierz ogolu zeby zalozyc watek w
                  ktorym grupowe bronic go mozecie.
                  • manny-jestem mialo byc "niechec" nt/ 28.10.09, 18:20

• pozarski Re: niechce do Pozarskiego 28.10.09, 18:21
                    manny-jestem napisał:

> wywolal sam Pozarski.
                    >
                    > Ty nie widzisz oczywiscie tego ze nawet w dzien kiedy go BRONILEM przed Olegiem
                    > on wciaz wyjezdzal na mnie od antysemitow i gorszych, ale ignorowalem to bo to
                    > glupek i padalec dopiero jak sobie uswiadomilem jaki zaklamany hipokryta to jes
                    > t
                    > to wyjechalem na niego. I jest to sprawa miedzy nim i mna. Mam gdzies co inni o
                    > tym mysla.
                    >
                    > To Ty manipulujesz bo wymysliles jakis tam pregierz ogolu zeby zalozyc watek w
                    > ktorym grupowe bronic go mozecie.
                    >
                    >
                    Ty nie mnie broniles,manius,a zasad. I to ci sie chwali. Ale nasz konflikt nie
                    zaczal sie od tego,a od watku o Kunderze,gdzie raczyles naklamac, jak to w
                    zwyczaju niehonorowych qtasow jest,a kiedy ci udowodnilem klamstwo (pisales,ze
                    dalem link tlumaczacy postepek Kundery,a to nie byla prawda) zaczales jezdzic po
                    mnie jak po lysej kobyle.
                    • gini Re: niechce do Pozarskiego 28.10.09, 18:27
                      A co robi pozarski, by wzbudzic sympatie?Jak traktuje swoich adwersarzy?Czy ty
                      marouder nie czytasz jego postow?
                      Czytasz wybiorczo, odpowiedzi na jego posty i dziwisz sie, ze ludzie brzydko
                      odpowiadaja?
                      Czy to zaczelo sie dzis?
                      Ja sobie czytalam stare watki, wiec wiem co ludzie pisali o pozarskim.
                      To nie przypadek, .
                    • manny-jestem Jak naklamalem 28.10.09, 18:27
                      ze przyleciales z artykulem wybielajacym Kundere? A nie przyleciales?
                      • pozarski Re: Jak naklamalem 28.10.09, 18:34
                        No przeciez,ze nie przylecialem. To byl artykul (juz to pisalem,ale widze,ze
                        twoje iq nie jest przygotowane do 1 czytania), na ktory powolywala sie ta
                        rosyjska strona, do ktorej laskawie odsylales. Z linku na tamtej stronie
                        sciagnalem artykul z ceskych novin,ktory byl napisany w jezyku
                        angielskim,ktorenz to jezyk jest lepiej przyswajalny od rosyjskiego,
                        przynajmniej dla mnie. No,ale teraz juz sprawy zaszly zbyt daleko,zebym cie
                        dluzej trawil .eot
                        • manny-jestem Masz tu co napisales 28.10.09, 18:39
                          co zalezalo Tobie aby udowdnoic.

forum.gazeta.pl/forum/w,13,101899015,101904391,Re_Rzecz_o_Kunderze.html
                          A teraz zjezdzaj.
                          • pozarski Re: No wlasnie 28.10.09, 18:53
                            Przez pomylke odpowiedzialem w tamtym watku. Tu wklejam odpowiedz:

forum.gazeta.pl/forum/w,13,101899015,102214336,Re_Rzecz_o_Kunderze.html?wv.x=2
                            pozarski napisał:

> Tak,jasne,ale z tego drugiego dokumentu,wg opinii ekspertow,nie wynika jasno,ze
                            > to dzieki denuncjacji Kundery (oczywiscie,ze to zlo samo w sobie i nikt temu ni
                            > e
                            > przeczy)Dvoracek zostal aresztowany. Jakby nie bylo, ten drugi dokument
                            > potwierdza autentycznosc policyjnego dokumentu, a o to przeciez chodzi. Poza ty
                            > m
                            > Kundera najpierw chcial pozwac Respekt,a potem z tego zrezygnowal. I to jest te
                            > z
                            > znaczace.

No manius. Ty jestes po prostu wiekszy debil, niz myslalem. Teraz specjalnie
                            wytluscilem,co ja mysle o sprawie; nie eksperci z artykulu. Ponial? (zdaje
                            sie,ze rosyjski jest twoim native tongue)
                            • pozarski Re: No wlasnie/ps 28.10.09, 18:55
                              Jakby nie bylo, ten drugi dokument
                              > > potwierdza autentycznosc policyjnego dokumentu, a o to przeciez chodzi. P
                              > oza ty
                              > > m
                              > > Kundera najpierw chcial pozwac Respekt,a potem z tego zrezygnowal. I to j
                              > est te
                              > > z
                              > > znaczace.
                              • manny-jestem Re: No wlasnie/ps 28.10.09, 18:59
                                Juz Ci tam odpowiedzialem.
                • manny-jestem Marouder przeczytalem to drzewko raz jeszcze 28.10.09, 19:42
                  i wyjatkowe sku...synskie to zagranie bylo.
                  • manny-jestem Czy to Ty wyklikales 28.10.09, 19:48
                    watek o Pozarskim i Vicky wczoraj? Bo wygodnie zniknal watek ktory przeczy tym
                    tezom co tu wylozyles a ze go widziales to wiem bo zdazyles sie tam wpisac.

A gdyby byl to trudno byloby pisac idiotyzmu o kanalizowaniu niecheci do Zydow
                    poprzez atak na Pozarskiego w sytuacji gdy istnial watek na ktorym Pozarski i
                    Vicky buzi sobie dawali zeby mi wspolnie dokopac.
                    • gini Re: Czy to Ty wyklikales 28.10.09, 19:53
                      manny-jestem napisał:

> watek o Pozarskim i Vicky wczoraj? Bo wygodnie zniknal watek ktory przeczy tym
                      > tezom co tu wylozyles a ze go widziales to wiem bo zdazyles sie tam wpisac.
                      >
                      > A gdyby byl to trudno byloby pisac idiotyzmu o kanalizowaniu niecheci do Zydow
                      > poprzez atak na Pozarskiego w sytuacji gdy istnial watek na ktorym Pozarski i
                      > Vicky buzi sobie dawali zeby mi wspolnie dokopac.
                      >

Nikt nie klika, zastanow sie dobrze watku calego wyklikac sie nie da.
                      Nie pierwszy to watek, niewygodny, ktory ginie.
                    • marouder.eu Tak Manius, napewno ja wyklikalem.. 28.10.09, 21:18
                      ...a zrobilem to po tajnej naradzie Sanhedrynu, ktory nalozyl na mnie ten
                      obowiazek! Pozarski w tym Sanhedrynie robi za arcykaplana, Danka za baronesse,
                      Rosenzweigowa za wlascicielke tartaku a Dajczgewand za zaponanego Mesjasza
                      ludowego, wiec sam rozumiesz, Maniusiusmile
                      • manny-jestem Dokladnie wlasnie tak myslalem 28.10.09, 21:25
                        i nawet stanowiska obsadzilem sobie bezblednie.

I widze ze na tej przychylnosci Sanhedrynu tak Tobie zalezy ze dalej
                        kontynuujesz ta droga.
                        • marouder.eu Mnie zalezy na tartaku Rosenzweigowej! 28.10.09, 21:36
                          Sek w tymuncertain
                          Pytasz jaki sek, nu tartak piluje dzewo, jest deska, w desce sek!
                          • manny-jestem Wytlumacz wiec 28.10.09, 21:39
                            po co byly te idiotyczne pomowienia jesli nie na zamowienie?

Bo za idiote ktory sam wymyslil sobie ze mi zalezalo na kanalizacji lekow do
                            Zydow jeszcze Ciebie nie mam.

Chyba ze Tobie zalezalo mi przywalic nawet pomowieniem. No ale dlaczego?
                            • marouder.eu Ani Rybkow, ani Pikow:) 28.10.09, 21:45
                              Ulegasz nieprawdziwemu wrazeniu, ze jako inicjator watku panujesz nad materia
                              sporu, a ta przeksztalcila watki jakie pozakladales w rodzaj urojonego bicza na
                              forum EI.

Prawie kazda enuncjacia osoby niechetnej Pozarskiemu predzej czy pozniej
                              zeslizguje sie na kondycje forum EI i jego poszczegolnych uzytkownikow,
                              nastepnie w sposob mniej lub bardziej zawoalowany na Zydow w ogole..
                              • manny-jestem Re: Ani Rybkow, ani Pikow:) 28.10.09, 21:53
                                > Ulegasz nieprawdziwemu wrazeniu, ze jako inicjator watku panujesz nad materia
                                > sporu, a ta przeksztalcila watki jakie pozakladales w rodzaj urojonego bicza na
                                > forum EI.

> Prawie kazda enuncjacia osoby niechetnej Pozarskiemu predzej czy pozniej
                                > zeslizguje sie na kondycje forum EI i jego poszczegolnych uzytkownikow,
                                > nastepnie w sposob mniej lub bardziej zawoalowany na Zydow w ogole..

Ulegasz nieprawdziwemu wrazeniu ze co sie dzieje w mojej glowie to po pierwsze.

Po drugie tego typu tlumaczenie sugeruje ze wlasciwie niz nie powinno sie pisac.
                                bo zawsze chalm z jednej, drugiej albo trzeciej strony wykorzysta sytuacje i
                                przyleci aby rozegrac swoje gierki.

Po trzecie konstruujac swoje gornolotne filipki omijasz bokiem zasadniaczy punkt
                                niepasujacy do tezy a wiec zanikly watek o Pozarskim i Vickim ktory zalozony z
                                zasady zostal w pewnym celu i rozbija raczej w puch cale te psychologiczne
                                kelkotania. Poniewaz ten watek widziales to doskonale zdajesz sobie sprawe z
                                tego ze te dywygacje sa niepotrzebnie wystukana klekocina.

Argumentacja jest absurdalna i bezpodstawna.

Na zakoniecznie moge napisac podobnie ze Twoje wszelkie osobiste wyjazdy maja
                                podobne konotacje i doprowadzaja do natezenia polakozerstwa.

Wiec pytam ponownie dlaczego? Doprawdy tak na Pozarskim Tobie zalezy?
                                • marouder.eu Re: Ani Rybkow, ani Pikow:) 28.10.09, 22:02
                                  Siwa ma to do siebie, ze SAMA, jesli ma czas i znajdzie watki inwazyjne i
                                  osobiste, wywala je. A powiem ci w zaufaniu, ze naprawde dawala z siebie
                                  wszystko probujac ucywilizowac to forum, stary.
                                  A w odpowiedzi na twoja niczym nie uzasadniona sugestie jakobym klikal,by spusci
                                  twoj watek tworzacy parez Vicky i Pozarskiego, odpowiadam, nie klikalem. Po prostu.
                                  • pozarski Re: Ani Rybkow, ani Pikow:) 28.10.09, 22:33
                                    Maniusia drąży noja? Dobrze mu tak,qtasowi jednemu.wink
                      • gini Re:Czy ktos wie? 28.10.09, 21:31
                        Gdzie podziewa sie jeni?
                        • manny-jestem Re:Czy ktos wie? 28.10.09, 21:36
                          Wczoraj napisal cos widzialem.
              • pozarski Re: Nie bajdurz 28.10.09, 18:13
                No a teraz opowiedz cos kutasie o moim zaklamaniu i hipokryzji. Wytez te swoje
                iqutasy.wink
            • gini Re:Dopisz bo ciebie tylko zabraklo 28.10.09, 18:11
              forum.gazeta.pl/forum/w,13,102178054,102178054,Na_dobranoc_troche_kultury.html

Skarzysz sie, ze sie wskazuje na erec?A kto tu burdu robi?
              Przyklad jednego normalnego watku jaki tu zalozyli, jedyne co potrafia to
              atakowac personalnie.
              Skoro udajesz , ze nie widzisz, no to adieu.
              Bez pozdrowien tym razem.
              • marouder.eu Re:Dopisz bo ciebie tylko zabraklo 28.10.09, 18:17
                Wylali na ciebie zlosc, za stowarzyszanie sie z Vickcia..co zreszta Snajper
                wprost powiedzial Hansowismile
                • gini Re:Dopisz bo ciebie tylko zabraklo 28.10.09, 18:23
                  marouder.eu napisał:

> Wylali na ciebie zlosc, za stowarzyszanie sie z Vickcia..co zreszta Snajper
                  > wprost powiedzial Hansowismile

Ja sie z nikim nie stowarzyszam , a skoro przeszkadzaja wam ludzie majacy inne
                  zdanie, to moze nie piszcie tu?
                  A moze po prostu, rozwalic to forum, bo dyskusji tu zadnych sie nie
                  prowadzi.Bedziecie sobie pisac w Erecu i po sprawie.
        • gini Marouder Ty chyba slepy jestes 28.10.09, 18:05
          Ja od dwoch dni nic nie robie tylko odpieram ataki, sfory kundelkow, twoich
          przyjaciol, realnych czy wirtualnych , nawet wiersza Herberta nie zostawili w
          spokoju.
          Jezeli nie potrafisz byc obiektywny to sie w ogole nie wypowiadaj.
          Myslalam, ze jestes uczciwy, ale coz pomylilam sie nie pierwszy raz z reszta.
          • marouder.eu Re: Marouder Ty chyba slepy jestes 28.10.09, 18:10
            Akurat mnie nie bylo od przedwczoraj, zas to, ze do ciebie ktos kieruje
            niechetne posty nie przeczy stawianiu Pozarskiego pod osad ogolu za przyczyna
            jego sobistej niecheci do Olega.
        • oleg3 Re: Coscie sie tak przypsneli do Pozarskiego? 28.10.09, 18:46
          marouder.eu napisał:
          > Z mojej perspektywy wyglada to na probe kanalizowania niecheci do Zydow poprzez
          > osobe Pozarskiego i forum EI.

Znajomy lekarz twierdzi, że formułowanie takich opinii to objawy kompleksu Edypa.
    • dana33 Re: Coscie sie tak przypsneli do Pozarskiego? 28.10.09, 17:52
      marudzinski...... ty nie parchaty, to co na ciebie lezc?
      olus przeciez leci tylko na zyda...

jak cie sie podoba, ze ja teraz baronessa?????
      olus w papiery mojego zajrzal, nie tylko w rozporek.... big_grin big_grin big_grin
      • marouder.eu Re: Coscie sie tak przypsneli do Pozarskiego? 28.10.09, 18:01
        Nu, ja przeciez od lat wiem, zes Baronessasmile
        I co, schlebia Olusiowi, ze mu odpowiadasz z wysokosci swojego majestatu?smile
        • dana33 Re: Coscie sie tak przypsneli do Pozarskiego? 28.10.09, 18:46
          ja go z tej wysokosci ledwo widze.... big_grin
    • gini Re: Coscie sie tak przypsneli do Pozarskiego? 28.10.09, 17:52
      marouder.eu napisał:

> O mnie se popiszcie. Materialu wiecej, niz na pana P. a i wiekszej liczbie
      > osob pozalazilem za skoresmile)
      >
      No szczegolnie mnie.Zagrypiona cala noc trzymales za klawiatura.
      Pozdrow przy okazji szlachcianke z Otwocka.
      Co ona tak rzadko tu wpada?
      >
    • sz0k prześladujemy go jak na Polaka-katolika przystało 28.10.09, 18:23
      Ty nie jesteś Żyd, więc sam rozumiesz... musiałbyś sobie obciąć to i owo...
    • melord Pozarskiemu nie wystarcza juz "antysemita" 28.10.09, 22:27
      z jego nadania...szuka wulgarnego antysemite by z pod jego "fufajki"
      az po kapcie w ktorych siedzi dzien i noc przy komputerze poplynela struzka
      cieplego kojacego potu.
      Byc moze jest to jego forma egzaltacji i "final" chorego podniecenia.

Wczoraj przyczepil sie do mnie,po dluzszej przerwie w poscie nie skierowanym do
      niego...chyba ,ze pozarski to eres.

Ciagle prowokuje i w slowach nie przebiera...oko za oko zasade zna
      wiec jak polknie pare jobow od czasu do czasu ukoi go,moze spokojnie isc spac i
      chyba o to mu biega
      • marouder.eu Zauwaz jednak Bambuko, ze.. 28.10.09, 22:34
        ..to nie Pozarski przylatuje z placzem za joby zasadne, czy nie w stosunku do
        jego osoby, a Olus, ktoren szatki rozdziera i niewinnego cycka pokazuje, czym
        ujal Manka a ten mu w sukurs pobiezalsmile
        • melord marouder...to pozarski wszyskich sie czepia 28.10.09, 22:38
          i prowokuje...trudno mi powiedziec z nudow czy z glupoty
          nie do dzisiaj,wczoraj...od lat
          • marouder.eu Tam zaraz wszystkich. Jakich wszystkich? 28.10.09, 22:41
            Ostatnio ograniczyl sie pan Pozarski do nekania Olusia i Hansa. Kazdy z nich, to
            chlop dorosly i powinien sam sobie dawac rade, a nie Manka wolac ku obroniesmile
            • pozarski Re: Tam zaraz wszystkich. Jakich wszystkich? 28.10.09, 22:50
              Biedaczyny. 2 pajacow:kapus olus i jego bodigard manius.wink
            • gini Re: Tam zaraz wszystkich. Jakich wszystkich? 28.10.09, 22:51
              marouder.eu napisał:

> Ostatnio ograniczyl sie pan Pozarski do nekania Olusia i Hansa. Kazdy z nich, t
              > o
              > chlop dorosly i powinien sam sobie dawac rade, a nie Manka wolac ku obroniesmile

A ty czemu bronisz pozarskiego?
              Przeciez jest dorosly i swiet,nie broni sie sam.Co tam broni, wali na oslep
              gdzie popadnie, a pozniej sie skarzy na antysemityzm.
              Coz lubisz psycholi to twoja sprawa, ja ci przyjaciol wybierac nie mam zamiaru,
              jedyne o co prosze to o odrobine obiektywizmu.
              Ale zdaje sie, ze moge pisac na berdyczow.
              • marouder.eu Odrobina obietywizmu, proszem bardzo:) 28.10.09, 22:57
                Jak mnie Olus straszyl wlasnorecznie wypichconym donosem do prokuratury za
                obraze jego panaprezydenta Kaczki, co mialo miejsce kilka lat temu, to nie
                lkalem na niczyim lonie, droga Gini, anim nie prosil o wsparciesmile
                • manny-jestem Re: Odrobina obietywizmu, proszem bardzo:) 28.10.09, 23:03
                  Oleg ani prosil o moje wspracie ani moje wyjscie na Pozarskiego nie mialo nic z nim wspolnego. Juz napisalem. Pozarski sam na to zasluzyl sobie.

Mowiac o obiektywizmie wlasnie.
                  • manny-jestem PS 28.10.09, 23:07
                    zalozylem watek o Pozarskim i Vicky zeby pokazac ze to ponadnarodowy, ponadgrupowy i ponadobozowy chlam jest. Te Twoje dywygacje teraz jak tamten watek zninal to pomowienie ohydne jest tym bardziej ze watek widziales.

I po co? Powiem CI. Zeby zrobic to co zarzucasz mnie. Przymilic sie grupie.

No ale historia lubi sie powtarzac a ludzie sie z niej nie ucza.

Sparzysz sie znowu i tyle.
                    • marouder.eu Heh, jaka slyczna projekcja:) 28.10.09, 23:14
                      Obmierzla mi twoja z Olusiem nagonka na Pozarskiego, wiec zaproponowalem byscie
                      mnie moze sprobowali ugryzcsmile
                      • gini Re: Heh, jaka slyczna projekcja:) 28.10.09, 23:24
                        marouder.eu napisał:

> Obmierzla mi twoja z Olusiem nagonka na Pozarskiego, wiec zaproponowalem byscie
                        > mnie moze sprobowali ugryzcsmile

Nagonka na pozarskiego?
                        Ale sie usmialam.
                        Masz poczucie humoru.
                        Zobacz sobie jaka sfora mnie obszczekuje, z twoja kolezanka, shmulka, pozarskim,
                        snajperem, haszmatem, czy jak mu tam,
                        Ty sam sie dolaczasz, znieksztalcasz nicka , jakos nie skarze sie.
                        A to juz nie pierwsza, nagonka.
                        Nawet Herberta chamstwo nie potrafilo uszanowac.

• marouder.eu Re: Heh, jaka slyczna projekcja:) 28.10.09, 23:30
                          Nie wpisywalem ci sie do Herberta, bo sie watek wykoslawil..i masz tu racje, ze
                          najzupelniej bez sensu sie wykoslawiluncertain
                          • gini Re: Heh, jaka slyczna projekcja:) 28.10.09, 23:40
                            marouder.eu napisał:

> Nie wpisywalem ci sie do Herberta, bo sie watek wykoslawil..i masz tu racje, ze
                            > najzupelniej bez sensu sie wykoslawiluncertain

Dopisz jeszcze dzieki komu i poczytaj sobie wpisy twoich przyjaciol.
                            Zerknij sookola czy sa tu jeszcze watki?
                            Bo ja widze jedynie watki personalne i nic wiecej.
                            Chcialam troche rozladowac atmosfere, pogadac o Arendt, o Herbercie, o poezji w
                            ogole, i dostalam kopa.
                            Teraz nawet do swojego watku dopisac mi sie nie chce.
                            Wlasciwie jest to jedyne forum, gdzie nie trzeba pisac na temat zadany przez
                            gazete,mozna pisac o polityce, ale mozna pogadac, tyle, ze kazda proba , rozbija
                            sie o klike, ktora sobie zawlaszczyla prawo do tego forum.
                            Po co ja to tlumacze, czytasz i widzisz co sie dzieje, a ze reagujesz w ten
                            wlasnie sposob, coz swiadczy to o Tobie.
                            .
                            • marouder.eu Re: Heh, jaka slyczna projekcja:) 28.10.09, 23:48
                              Zobaczylem twoj watek dzis okolo 17-18 i juz nic nie dalo sie zrobic, Gini.
                              Przedtem mnie w ogole na forum nie bylo.
                      • manny-jestem Wiesz kogo mi zaczynasz przypominac 28.10.09, 23:29
                        Polskiego Francuza. On tez na poczatku to chcial siedziec na barykadzie i byc obiektywnym tylko z uplywem czasu zjedzal i zjzdzal az sie stal nie inny niz reszta tamtej grupy ale do dzis ich broni swoim "obiektywnym" profesorkim obliczem. Tak zaczyna byc z Toba. Obiektywny indywidualista ktory co raz bardziej wpada w grupowe powiazania. I konczy sie na tym ze broni najgroszego chlamu wlasnej grupy. Taki Polski Francuzik bis wlasnie. Moze dlatego go nie znosisz ostatnio bo widzisz to lustrzane odbicie.
                        • manny-jestem i zeby bylo jasne 28.10.09, 23:40
                          "nagonka" na Pozarskiego jest moja wlasna. Z nikim nie uzgodniona i dla nikogo innego nie robiona. Ja za nia biore cala odpowiedzialnosc. To ze Ty musisz miec zgode grupy na swoje wystapienia nie znaczy ze inni tak musza.
                          • manny-jestem Dowod na to ze Pozarski to chlam 28.10.09, 23:46
                            w tym watku jest. Wystarczy spojrzec na to jak on traktuje Superspeca. Chlopaka ktory mu a nikomu innemu nic nie zrobil.

Chlam.
                            • pozarski Re: Dowod na to ze manius-franius to chlam 28.10.09, 23:53
                              Ot tak,po prostu.
                            • marouder.eu Re: Dowod na to ze Pozarski to chlam 28.10.09, 23:55
                              A Superspec, to dziecko? Chlopiec nieletni? Nie moze sie sam odwinac?!
                          • dana33 Re: i zeby bylo jasne 28.10.09, 23:46
                            wiesz manny.... pouczasz tutaj ciagle kogos... ale sam ciagle i bez przerwy
                            podejrzewasz i oskarzasz... wiesz, tamta grupka robi to od lat... niby ze ja
                            szefowa i ode mnie ciagle wychodza pouczenia, kto ma co napisac, komu dokopac
                            itd itd itd... i ty w tej chwili robisz dokladnie to samo...
                            zapewniam cie, ze marudzinski ani nie prosil, ani nie dostal zadnej zgodu od
                            "grupy"... to tak nie dziala zupelnie... to ze czesto mamy to samo zdanie, to ze
                            sie przynajmniej forumowo przyjaznimy, to jeszcze dlugo nie znaczy, ze rowniez
                            piszemy jako grupa gdziekolwiek... ani nie tu, ani nie na erecu i byloby dobrze,
                            zebys skonczyl rzucac te twoje podejrzenia, kto wyklikuje, kto pod jakim nickiem
                            i teraz to z pozwoleniem... nie mozesz nic udowodnic, ale bardzo nieladnie
                            rzucasz podejrzenia/watpliwosci/insynuacje...
                            dobranoc....
                            • gini Re: i zeby bylo jasne 28.10.09, 23:48
                              Helga i JD to antysemici naturalnie.
                              • marouder.eu Re: i zeby bylo jasne 29.10.09, 00:08
                                Lewactwo proPiSdackie po prostusmile
                                • gini Na dobranoc 29.10.09, 00:17
                                  Pan esteta i obronca ucisnionych widzial, ze watek wykoslawiony, i widzial kto
                                  wykoslawia ten watek , ale uwagi nie raczyl zwrocic, bo nie wypada, koledzy
                                  kolezanki mogliby sie pogniewac.
                                  Dosyc hipokryzji .
                                  Wiesz dopiero perla mnie objasnil, ze Ty Polak.Ja Cie mialam za sympatycznego
                                  kulturalnego pelnego poczucia humoru Zyda.
                                  Bede cie omijac szerokim lukiem.
                                  .
                                  • marouder.eu Re: Na dobranoc 29.10.09, 00:28
                                    A gdybym byl Zydem, wtedy umialabys pojac czemu do watku nie wchodzilem?

Otoz za ta sama przyczyna nie wszedlem jako Polak.
                                    Za bardzo lubie Herberta jako poete, bym mial sie w watku z jego tekstami
                                    sprzeczac o bzdury z kimkolwiek, lacznie z osoba szanownej autorki watku.
                                    Dobrej Nocysmile
                            • manny-jestem Moja droga 29.10.09, 14:09
                              Insynuacje to zacal rzucac Maruder bez ladu i skaldu ale zeby bylo mile grupie i
                              prosze nie obrazaj mojej inteligencji.
                              • pozarski Re: Moja droga 29.10.09, 14:16
                                manny-jestem napisał:

> Insynuacje to zacal rzucac Maruder bez ladu i skaldu ale zeby
                                bylo mile grupie
                                > i
                                > prosze nie obrazaj mojej inteligencji.

Manius,co z nerwami? Nie dajesz rady? Jesli juz piszesz, jak w tytule,to raczej
                                "moj drogi",bo to mnie odpowiadasz na "bez ladu i skladu", nie Ewie. No i, jak
                                zwykle, duch płaczka obecny: to on! nie ja, pse pani!wink))
                              • dana33 moj drogi..... 29.10.09, 15:25
                                nawet mi do glowy nie wpadlo.... ja tylko mysle, ze tu i tam czegos po prostu
                                nie pamietasz:

- "Gini to Abstys przynajmniej teraz. Mozliwe ze to nick na kilka osob." to nie
                                insynuacja? i to ze absztyfikant i to ze "mozliwe" ???
                                przeciez pojecia nie masz, a rzucasz to, manny.... nie, to nie kilka osob, w
                                kazdym razie napewno nie z ereca, to wiem napewno... a absztyfikant pojawia sie
                                na forum bardzo sporadycznie w ostatnich miesiacach, nie wiem, czy byl 3-4 razy,
                                jako ze wedruje po swiecie, praktycznie raz na 6 tygodni ma pol godziny dostepu
                                do internetu, wiec to napewno nie absztyfikant... ale co ci szkodzi rzucic tu
                                takie cos? wlasnie insynuacje, bo przeciez nie wiesz?

- "Ty musisz miec zgode grupy na swoje wystapienia"... musi? wiesz o tym?
                                przeciez tez piszesz na erecu? gdzies wydaje "rozporzedzenia"?
                                wymagam od kogos zeby pisal, jak ja uwazam za stosowne? po co to piszesz? to juz
                                nawet nie insynuacja.... to napisales juz z cala pewnoscia manny.... tylko
                                wiesz.... udowodnic nie mozesz...

- "No to mamy teraz najlepszy dowod na to kto klika. Moj watek o Pozarskim i
                                Vicky zniknal, ale watek Pozarskiego o mnie wisi."
                                naprawde masz ten "najlepszy dowod"???? bo wg mnie to zwykle gdybanie... dowodu
                                nie masz... ale oczywiscie mozesz napisac do administracji i jesli zechca, to
                                dadza ci "dowod".... tymczasem to puste slowa i jakas taka insynuacyjka malutka....

- "Moglo tez byc tak ze zaczal klikac na samym poczatku.... " jasne, ze
                                moglo.... tak samo jasne, jak ja moglam... a moze ty? a moze olus?
                                a moze grubber?????

- "Fajnie sie zyje na przedmiesciach Malmo?" i po co to? jak widzisz, potem ci
                                pozarski napisal, ze nigdy w malmoe nie mieszkal...
                                a nawet jakby... to ty to wiesz napewno? bo szwecja to wiecej niz malmoe, nawet
                                ja to wiem... a oprocz tego... to to nie jest ujawnianie prywatnych spraw? ktore
                                to ujawnianie tak potepiasz? moze pozarski nie chce, zeby ktos na forum wiedzial
                                o jego miejscu zamieszkania wiecej, niz szwecja wlasnie? a moze on mieszka w lund?
                                albo w sztokholmie? albo nad jakims fjorem? tym zdaniem zrobiles dokladnie to co
                                potepiasz: i insynuacja i wydanie prywatnych spraw forumowicza...

- "Jestem sie gotow zalozyc ze zadnego antysemickiego wpisu Olega nie
                                znajdziesz." byles gotow.... byles pewny... napisalam ci, ze jak sie dwoch
                                zaklada, to jeden oszust, a drugi idiota... w tym wypadku, to ja bylam oszustem,
                                a ty idiota, manny.... gudlaj to antysemickie slowo, ze lepszego nie trzeba....
                                mowisz, ja bronie swoich? a ty co zrobiles z tym slowem olesia?
                                ze troche wulgarne? ze moze za ostre? nu, nu.... widzisz jak to jest?
                                ode mnie wymagasz, a ty co???

ja nie obrazam twojej inteligencji manny, ty obrazasz moja...
                                • manny-jestem Re: moj drogi..... 29.10.09, 15:29
                                  No tak Dana tyle ze jednego zapomnialas. Tego naistotniejszego. Ze to wszystko,
                                  oprocz gdybania na temat kim jest ta pacynka czego przyznaje nie powinienem byl
                                  robic, REAKCJE.

A przeciez Ty ma swoje utarte zdanie od dawna jak mozna reagowac prawda?
                                  • dana33 Re: moj drogi..... 29.10.09, 15:43
                                    reakcje? o jakich reakcjach ty piszesz????
                                    i o jakich moich "utartych zdaniach"???? mam takie naprawde? czy znow
                                    insynuacja, albo po prostu wishful thinking?

a wpadlo ci do glowy, ze moze pisanie pozarskiego, to reakcja na to, co sie
                                    tutaj dzieje? otworzylam forum dzisiaj i dostalam prosto w oczy:

"Juedische Verrter" - żydowscy zdrajcy"
                                    Stosunki polsko-żydowskie na kresach

reszty mi sie nawet nie chce kopiowac, ale jest okolo 10 watkow o zydach na
                                    pierwszej stronie.... i to dzien w dzien od lat.... wszedzie.... ty wprawdzie
                                    nie bierzesz w takich watkach udzialu, albo bardzo rzadko, ale to twoi
                                    ziomkowie, manny... i tych twoich potepiajacych kazdy post kogos tam nie
                                    widzialam... tu i tam moze sa.... ale dopiero wczoraj czy przedwczoraj widzialam
                                    twoja pierwsza ostra reakcje na rochelline... i nawet nie mysl, ze na tej jednej
                                    ostrej reakcji mozesz teraz jechac przez nastepne lata, manny.... na zaden post
                                    obrazajacy mnie do wczoraj nie reagowales... nie na gnide zydowska, i nie
                                    zydziaczke, nie na parszywke, nie na
                                    szmate zydowska...
                                    nikt tutaj nie jest lepszy niz reszta, manny.... zamiast zadac ode mnie
                                    potepienia tych, ktorzy pisza "polaczek", zacznij od siebie i daj przyklad... i
                                    juz raz napisalam, tylko nie zareagowales: tych piszacych "polaczek" jest ilu?
                                    2-3? a tych piszacych "zydziaczek" to ilu???
                                    give me a break, manny.... sprawdz, kiedy ostatni raz jakis zyd lub israelczyk
                                    otworzyl watek pt "polscy zdrajcy".....
                                    • manny-jestem Re: moj drogi..... 29.10.09, 15:52
                                      I dlatego traktuje na przyklad Speca jak traktuje.

Na grzesia wyjechalas i slusznie ale na pozarskiego juz nie. Juz nie potrafilas
                                      a potraktowal go wcale nie lepiej.

A potem te utarte teskty dlaczego ja swojego chlamu nie spietnuje. Moze raz
                                      pokaz ze potrafisz swoj.
                                      • dana33 Re: moj drogi..... 29.10.09, 16:10
                                        koncze ta rozmowe z toba, manny, bo nie ustosunkowujesz sie wogole do tego co
                                        pisze, tylko ciagle powtarzasz te twoje utarte zdanka pelne pretensji...
                                        nie masz argumentow jak widac.... nu, i git....
                                        zaj mir gezunt, manny....
                        • marouder.eu Glupstwa opowiadasz, ale ci wolno.. 28.10.09, 23:53
                          ..gdyz i medium jest wolne a i ja nie z cukru, ni z krysztalu. Ani sie od tego
                          rozpuszcze, pewnie tez nie pekne.
                          Zacietrzewiles sie i podobnie jak przedwczoraj swoimi zestawieniami bawisz mnie
                          Manieksmile
            • melord Tam zaraz wszystkich..fakt nie zupelnie wszystkich 28.10.09, 23:04
              wybranych nie atakuje...
              niech kazdy broni sie sam......jesli inni sie nie wtracaja
              duzo mowi sie o chamstwie na forum i wulgaryzmach...rzadko o prowokatorach tego
              zajwiska
              osobiscie nie chce byc wrogiem pozarskiego ktory niestety jest
              monotematyczny(szuka na sile antysemitow)czy innych(trolle olewam)
              ale sa jakies granice cierpliwosci...chyba to rozumiesz i tlumaczyc dalej nie
              potrzeba
            • sz0k bo reszte idiota wygasił 29.10.09, 00:02
              Przerosło go to.
        • manny-jestem maruder pierniczysz 28.10.09, 22:54
          i chyba po sobie oceniasz.

W jaki sposob na sukurs Olegowi przylecialem ??? Przeciez jeszcze wczoraj w Olega walilem broniac Pozarskiego. Obawiam sie ze powiedzenie z kim przestajesz taki sie stajesz jest tu trafne bo wyglada na to ze Twoje sily fakultatywne spadaja do poziomu chlamu ktorego bronisz.

A dlaczego wedle siebie oceniasz pisze. Poniewaz kiedys przyznaje Ci ze byles wielki indywidualista, wlasnym sciazkami chodziles, nie zgadzalem sie z Toba czesto ale cenilem to. Ostatnio cos sie stalo w Twoim zyciu i nagle czujesz wielka potrzebe do grupy przynalezec.

Juz raz stawales w obronie chlamu, wtedy heniowatego, aby przymilic sie grupie i sparzyles sie. Teraz historia sie powtarza i znowu wyjdziesz jak Zablocki na mydle.
          • marouder.eu Jak ty sie mylisz Maniek, to az trudno.. 28.10.09, 23:03
            ...uwierzyc?smile
            Heniek wylecial z kazdego forum, na ktorym mialem cos do powiedzenia, tego juz
            wspomniec nie laska?

A w jaki sposob przychodzisz w sukurs, ot chocby insynuacja, ze ktos, w domysle
            Pozarski, ale byc moze ja, lub Danka, wyklikal ci dosc marny watek, w ktorym
            zestawiales ze soba gosposie z panem Pozarskim, abstrahujac w nim od
            jakichkolwiek rozumnych kryteriow.
            • manny-jestem kryterium bardzo rozumne 28.10.09, 23:08
              i obiektywne.

chlam.
              • marouder.eu Po prostu siuper kryterium:) 28.10.09, 23:17
                Boscie sie popstrykali w watku o Kunderze, gdzie az gesto bylo od zadawnionych
                osobistych niecheci i niecheci do wlasciwego czytania wirtualnego przeciwnika a
                potem samo pooo-szlo!
                • pozarski Re: Po prostu siuper kryterium:) 28.10.09, 23:23
                  Ale przyznac do glupstwa nie szlo. To nie jest w zasiegu poczucia wlasnej
                  nad-godnosci. Takie to polaczkowate,ze az strach.
                  • gini Re: A te polaczki 28.10.09, 23:27
                    Pozarskiego cie nie raza?Nie widzisz, ze ten psychol celowo prowokuje?
                    Od ilu lat sie to ciagnie, nie mow mi, ze to zaczelo sie teraz , bo ja sobie
                    czytam watki archiwalne, i wiem co sie dzialo wczesniej .
                    .
                    • gini Re:Helga 28.10.09, 23:31
                      Nigdy sie z Helga nie zgadzalam , Helga byla filosemitka, czemuz to pozarski nie
                      mogl sie zgodzic z nia i z DRF?
                      Naturalnie tez ich wina.
                      .
                      • marouder.eu Helgutek dala sie wciagnac dr Jozefowi.. 28.10.09, 23:38
                        ...w jego calkiem prywatne urojenia, nieprawdaz? Zdaje sie, ze poczatek
                        cyklicznych jazd po Pozarskim im dwojgu mozna przypisac.
                        • gini Re: Helgutek dala sie wciagnac dr Jozefowi.. 28.10.09, 23:45
                          marouder.eu napisał:

> ...w jego calkiem prywatne urojenia, nieprawdaz? Zdaje sie, ze poczatek
                          > cyklicznych jazd po Pozarskim im dwojgu mozna przypisac.

A za coz to Helga mogla sie czepiac pozarskiego?

I dlaczego ciagle zwalasz wine na innych Czy mozliwe , ze jeden czlowiek,
                          kulturalny inteligentny, ma przechlapane u wszystkich naokolo?
                          Oprocz Ciebie i Ereca, ma on jakichs przyjaciol?Wirtualnych naturalnie.
                          • marouder.eu Re: Helgutek dala sie wciagnac dr Jozefowi.. 29.10.09, 00:00
                            Toz mowie! Helga uwierzyla w kazda, chocby najbardzie nieprawdopodobna bzdure,
                            ktora jej DRF o Pozarskim powiedzial. Pozniej zajela sie tych bzdur kolporterkasmile
                • manny-jestem No tak powtarzaj idiotyczne mantry 28.10.09, 23:30
                  Pozarskiego.

Niedlugo zejdziesz do jego IQ.
                  • marouder.eu Zadne tam matry.. 28.10.09, 23:40
                    ..przeczytaj watek o Kunderze za miesiac i wtedy moze skomentuj moje dzisiejsze
                    slowa.
                    Jestem milosnikiem czeskiej literatury, jak sadzisz, czemu nie wstapilem, by
                    uciac sobie z wami pogawendke?
                    • manny-jestem Chronologia 28.10.09, 23:48
                      Watek o Kunderze byl pare dni temu. PRZEDWCZORAJ bronilem Pozarskiego przed Olegiem. Jesli ten watek byl powodem mojej nagonki na niego to z jakiej okazji bronilbym go???????

Idz sie przespij. Moze Ci rozum wroci.
                      • marouder.eu Re: Chronologia 29.10.09, 00:05
                        Maniek, mnie malo co interesuje intencja. Mnie interesuje skutek, Manny!
                        Czlowiek ma wolna i nieprzymuszona wole, by zaczac cokolwiek, jednakze winien
                        tez ponosic odpowiedzialnosc za skutki swoich dzialan a nie zaslaniac sie
                        intencjami.
                        Czy nie ty w dzisiejszym bodaj watku oskarzasz Pozarskiego o wyklikanie twoich
                        rojen n/t podobienstw miedzy Vicky a Pozarskim?
                        Czy nie Olus "precyzuje", ze wine ponosi cale forum EI?
                        Mnie takze raczyles dotknac oskarzeniem, ze ja wyklikalem twoje dzielosmile
                        • manny-jestem Re: Chronologia 29.10.09, 13:59
                          Marouder odbijsz sie od sciany do sciany bez ladu i skladu. Napisalem juz ze
                          biore za caly kram odpowiedzialnosc czegos wiecej czy jeszcze potrzeba?
                          Napisalemci tez ze w ten sposob nic nie mozna napisac. Ty atakujac PFA , Olega
                          czy mnie teraz wywolujesz skutek polakozerczy. Jakos Ci nie przeszkadza. To jest
                          takie zarywanie dupy marynie.

Roznica miedzy Toba a mna jest taka ze Ty stawiasz swoj autorytet aby bronic
                          chlamu pozarskiego a ja chocby mnie batami gonili i na pal wbijali prestizu
                          swojegpo na obrone chlamu vikulcowatego bym nie postawil.

Tyle wiec mowiac o skutkach.

PS.

Smieszne Twoje oskarzanie w swietle Twoich pomowien o jakis diableski plan
                          pobudzenia wszelkich mocy antysyjonizmu czy tez sugerowania niestabilnosci
                          psychicznej. No ale trzeba sie przymilic grupie. Sam tak od siebie ta potrzebe
                          miales czy tez grupa wymogla zaangazowanie?
                          • pozarski Re: Manius, 29.10.09, 14:08
                            ani ladu,ani skladu w twojej chronologii. Poradz sie olusia,on ci pokaze jak to
                            sie robi.wink
                          • vicky17 Re: Chronologia 29.10.09, 14:16
                            manny-jestem napisał:

> Roznica miedzy Toba a mna jest taka ze Ty stawiasz swoj autorytet aby bronic
                            > chlamu pozarskiego a ja chocby mnie batami gonili i na pal wbijali prestizu
                            > swojegpo na obrone chlamu vikulcowatego bym nie postawil.
                            >
                            > Tyle wiec mowiac o skutkach.
                            >
                            > PS.
                            >

ty chamie uwazasz,ze jestes lepszy od chama marudy..dobre sobie. dwa takie same
                            chamskie padalce,oblakane z nienawisci do ludzi majacych inne zdanie niz wy...
                            wynoscie sie stad i leczcie swoje obsesje na temat paru nickow na zamknietych
                            forach parszywcy.
                            • pozarski Re: Chronologia 29.10.09, 14:20
                              vicky17 napisała:

Rachciu, no jak to, wyrzucasz maniusia z domku na slote i zawieruche? Co on
                              biedny pocznie teraz? Chyba poplacze na ganku albo i jeszcze gorzej.wink))
                              • marouder.eu Jak to Maniek intrygie odkrywal:) 29.10.09, 15:19
                                Maniek, przy calej mojej do niego sympatii, ktorej ze mna nie dzielisz, szkoda,
                                wykrywa nosem cala skomplikowana, wielopietrowa intrygie skierowana przeciko
                                niemu i Olusiowi jako jak sadze Prawdziwym-Polakom-katolikom, powoluje
                                tajemnicze ciala, ktore mna powoduja niczym kukielka a nie podejrzewa mnie o te
                                odrobine przyzwoitosci sprowadzajacej sie w tym wypadku do lekkiego przeciez
                                tylko wysmiania praktyki najezdzania hurtem na ciebie i cala reszte forum EI.
                                Nie powiem, zeby mnie to nie bawilosmile
                                • manny-jestem Re: Jak to Maniek intrygie odkrywal:) 29.10.09, 15:26
                                  a gdzie ta przyzwiotsc Maruder gdy Ty wyzywasz sie na forumowiczach ktorych nie
                                  lubisz i pociagasz za soba polakozercze, antypisowe albo ateistyczne zgraje?
                                  Przejmujesz sie tym wtedy cosik?

Nie? a Dlaczego? Dlatego ze uwazasz ze tym ktorym dokopujesz I TAK SIE TO NALEZY.

Pozarski to chlam i mu sie to nalezy.

Tyle w tym temacie.
                                  • marouder.eu Re: Jak to Maniek intrygie odkrywal:) 29.10.09, 15:37
                                    Nu, tych polakozercow, ktorzy ida za mna na kraju, czy w innych miejscach
                                    portalu, cus wielesmile
                                    Ja sie nie poczuwam do ojcostwa wobec nich, a ich ciagle przybywa..odsetek zas
                                    zaskorupialych w jakims miedzywojennym jeszcze postrzeganiu polskiej i
                                    europejskiej rzeczywistosci zmniejsza, sie, ginie a jesli ktos nawet sklada
                                    akces do tej grupy, to w widoczny sposob najczesciej jest osoba poznawczo
                                    uposledzona lubo karierowiczem.
                                    Nie, to nie przytyk do ciebie, Asi, czy nawet Olega a do waszych nowych
                                    wspoltowarzyszy, ktorych lacno mozesz dostrzec na forach gazety, niezaleznej etcsmile
                                    Nadto nie jestem ateistasmile
                                    • manny-jestem Re: Jak to Maniek intrygie odkrywal:) 29.10.09, 15:50
                                      No ale przeciez nie ma znaczenia niby znaczenia kim jestes a kogo ciagniesz za
                                      soba. Skutki sa wazne nie intencje przeciez. A w swoich atakach dajesz pozywyke
                                      zgrajom nie lepszym niz Okraglak. Wiec to jest tak jak za drzazga w oku moim a
                                      belka w Twoim.

Maruder, mi nic do tego komu czujesz sie potrzebe przymilac. Napisalem Ci za co
                                      Ciebie kiedys cenilem i wciaz mam z tego powodu slabosc ku Tobie. Cos sie stalo
                                      w Twoim zyciu i potrzebujesz grupy Twoja sprawa ale sparzyles sie juz na tym raz
                                      i pewnie sparzysz sie ponownie. Tylko potem nie placz jak ostatnio bo jako
                                      psycholog powinienes umiec i chciec sie uczyc na bledach historii.
                                      • marouder.eu Re: Jak to Maniek intrygie odkrywal:) 29.10.09, 15:57
                                        A kiedyz to, jak piszesz, plakalem na czymkolwiek? Rzucasz na wiatr rozne
                                        oskarzenia, niczym nie popartem poza twoim przekonaniem, ze jest tak jak
                                        piszesz, bo inaczej byc nie moze. To "dowodzenie" pokrewne hansikowemusmile Sila
                                        przekonania w miejsce silnych argimentowsmile I tak od dni parusmile
                                        • manny-jestem Re: Jak to Maniek intrygie odkrywal:) 29.10.09, 16:00
                                          Pieknie Marudzinski pieknie.
                                • oleg3 Marudny trollu 29.10.09, 15:30
                                  Nie wycieraj swojej brudnej gęby moim nickiem!
                                  Na jakiej podstawie sugerujesz, że głoszę, głosiłem bądź jestem zwolennikiem
                                  koncepcji "Prawdziwy-Polak-katolik"?
                                  Jest dokładnie odwrotnie. Uważam tę koncepcję za alogiczną, bo wewnętrznie
                                  sprzeczną.
                                  • marouder.eu Dobra, niech ci bedzie Olusiu.. 29.10.09, 15:40
                                    ...Prawdziwy-Polak-Narodowiec-w-konserwiesmile
                                    Wiecej ci sie podoba?
                                    • oleg3 Re: Dobra, niech ci bedzie Olusiu.. 29.10.09, 15:46
                                      Nie trollu. Przede wszystkim nie jestem narodowcem. Dla lubującego się w szperaniu w archiwum gangu nie powinno to być niespodzianką. Ale łatwiej rzucać antysemickim łajnem w narodowca niż w zwolennika poglądu, że państwo ma być ślepe na narodowość swojego obywatela.
                                • pozarski Re: Jak to Maniek intrygie odkrywal:) 29.10.09, 15:34
                                  Zadales pytanie giniuchnie, na watku z jej herbertowa wklejka, czy
                                  rozumie,dlaczego nie wchodzisz na tenze jej watek. Piszesz,ze gdybys byl
                                  Zydem,zrozumialaby dlaczego tak jest,a ty tam nie wszedles z tych samych
                                  wzgledow, choc jestes Polakiem. Tak wiec, ty, Marouder, nie oceniasz ludzi ze
                                  wzgledu na ich przynaleznosc do jakiegos etnicum, a ze wzgledu na tresci, ktore
                                  tu produkuja. To rzadkosc na tym forum, rzadkosc, ktora nie dotyczy
                                  lubianego przez ciebie maniusia-płaczusia, ktory niektorym tutejszym Zydom
                                  zarzuca, miedzy innymi wiekszymi lub mniejszymi grzechami, polakozerstwo i rozne
                                  inne antypolonizmy (pusty smiech bierze,kiedy kapus-olus rownowazy antypolonizm
                                  z antysemityzmem). Prawde powiedziawszy nie rozumiem twojej sympatii dla
                                  rzeczonego poyeba.
                                  • oleg3 Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 15:39
                                    >cryingpusty smiech bierze,kiedy kapus-olus rownowazy antypolonizm
                                    > z antysemityzmem)

Nawet machnę ręką na inwektywę, tylko napisz dlaczego antysemityzm jest gorszy
                                    od antypolonizmu.
                                    • marouder.eu Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 15:50
                                      Bo antysemityzm skutkuje predzej czy pozniej rzezia Zydow a antypolonizm co
                                      najwyzej izolacja antypolonistow?
                                      • oleg3 Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 15:54
                                        marouder.eu napisał:

> Bo antysemityzm skutkuje predzej czy pozniej rzezia Zydow a antypolonizm co
                                        > najwyzej izolacja antypolonistow?

Postaraj się to napisać w sposób zrozumiały dla przeciętnego wykształciucha.
                                        • marouder.eu Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 16:01
                                          Wydaje mi ze, ze wystarczajaco znasz historie, by wylozona, fakt, ze w formie
                                          skroconej, zasade moc najzupelniej samodzielnie przyporzadkowac okreslonym
                                          sytuacjom rozgrywajacym sie z udzialem Zydow i Polakow na przestrzeni dziejowsmile
                                          • manny-jestem Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 16:12
                                            Podstawowym faktem jest ze bez Polakow- a raczej Rzeczypospoliej Obojga
                                            Narodow
                                        • ariadna-enta Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 16:03
                                          przeciętny wykształciuch wie,ze antysemityzm ma większą siłę rażenia
                                          nie słyszałam jeszcze,żeby o Polakach się mówiło,ze wszystko
                                          trzymają w swoich łapach i przez to są niebezpieczni
                                          a o Zydach to i owszem słyszałam
                                          poza tym dla niektorych słowo "Zyd" jest synonimem zła i na dżwięk
                                          tego słowa mózg mu się lasuje
                                          od razu ma złe skojarzenia ,innych mieć nie potrafi
                                          • oleg3 Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 16:14
                                            Największą siłę rażenia ma antykitaizm, wykształciuszko. Antysemityzm jest tylko
                                            jedną z form rasizmu. Demonizowanie antysemityzmu też jest rasizmem.
                                            • ariadna-enta Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 16:25
                                              jedną z form rasizmu,ale jaką
                                              wystarczy poczytać chocby nasze fora internetowe
                                              czytam rózne i na zadnym nie widziałam tyle pomyj wylanych co na
                                              Zydów
                                              ani nie na Arabow,ani murzynów,ani Azjatów

każdy rasizm jest zly ,ale niechęc do Zydów jest jedyna w swoim
                                              rodzaju
                                              co d jednego pana z wąsikiem doprowadizło do pomysłu,żeby ten naród
                                              zlkiwidować

po tym co sie wtedy stało lepiej jak to ująlęs "deminizować"
                                              • oleg3 Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 16:30
                                                >każdy rasizm jest zly ,ale niechęc do Zydów jest jedyna w swoim
                                                > rodzaju

To jest zabobon, racjonalistko.
                                                • ariadna-enta Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 16:38
                                                  to nie jest zabobon
                                                  • oleg3 Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 16:43
                                                    Antysemityzm

2. Obok tego zasadniczego zabobonu wypada wymienić inny, polegający na uważaniu antysemityzmu za coś znacznie gorszego, bardziej zbrodniczego od wrogości względem innych grup narodowych. Można to dziś o tyle zrozumieć, że myśli się o antysemityzmie niemieckim, który spowodował ludobójstwo Żydów - i w tym sensie był niewątpliwie czymś gorszym niż np. niechęć Flamandów do Walonów w Belgii. Ale już ludobójstwo, jakiego ofiarą padli Ormianie po pierwszej wojnie światowej jest dokładnie tak samo potępienia godne, jak zbrodnie hitlerowskie. Być może, że różnica w ocenie pochodzi stąd, że uważa się Żydów za “naród wybrany” w co zresztą obecnie nawet większość Żydów nie wierzy.
                                                  • ariadna-enta Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 16:57
                                                    aha to mamy natysemityzm niemiecki ten gorszy bo doprowadzil do
                                                    ludobójstwa i ten lepszy na przyklad polski bo żaden polski polityk
                                                    nie mówił o "ostartecznym rozwiązaniu"

co do Ormian to było ludobojstwo ,tyle,że od tamtej pory zoastwaiono
                                                    ich w spokoju i nie widac jakieś falowej niechęci do Ormian
                                                    antysemityzm to nie tylko mordowanie to pewna negatywna postawa
                                                    wobec Zyda jako takiego
                                                    albo hasła typu "szkoda,że Hilter z wami nie skonczył"

ale nie sądze,żebys rozumial o czym piszę
                                                  • oleg3 Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 18:38
                                                    > ale nie sądze,żebys rozumial o czym piszę
                                                    Nie sądzę byś używała rozumku, Szanowna Pani.

Ale może zdarzy się cud. Weźmy sobie takiego Banderę. Jest on twórcą ideologicznego antypolonizmu. Dalekim efektem tej ideologii była rzeź Polaków na Wołyniu. Rzeź kwalifikowana jako ludobójstwo.

Przenieśmy się na Bałkany po śmierci Tity. Wzajemne anty-serbizmy -chorwatyzmy -bośniacyzmy skończyły się trójstronnym ludobójstwem.

A teraz możesz sobie wierzyć, że antysemityzm jest czymś wyjątkowym.
                                                  • ariadna-enta Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 22:05
                                                    no tak wiedziałam
                                                    przecież pisałam,ze antysemityzm to nie tylko mordy na Zydach
                                                • sz0k Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 18:19
                                                  oleg3 napisał:

> >każdy rasizm jest zly ,ale niechęc do Zydów jest jedyna w swoim
                                                  > > rodzaju

>
                                                  > To jest zabobon, racjonalistko.

To jest szowinizm, tutaj w szabesgojskim wydaniu. Teoretycznie słuszne pobudki
                                                  doprowadziły ich na skraj absurdu, tak że nawet nie zauważyli jak stali się
                                                  szowinistami.
                                        • pozarski Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 16:03
                                          oleg3 napisał:

> marouder.eu napisał:
                                          >
                                          > > Bo antysemityzm skutkuje predzej czy pozniej rzezia Zydow a antypolonizm
                                          > co
                                          > > najwyzej izolacja antypolonistow?
                                          >
                                          > Postaraj się to napisać w sposób zrozumiały dla przeciętnego wykształciucha.
                                          >

Masz,kapusiu. Jasno i prosto. Akurat na takiego kabotyna jak ty.

forum.gazeta.pl/forum/w,13,102211495,102255964,Re_Janku_moze_cos_merytorycznie.html
                                      • pozarski Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 15:56
                                        Dokladnie. Antysemityzm ma na celu pewien ostateczny skutek,a jaki jest cel
                                        "antypolonizmu"? "Polskie obozy koncentracyjne"?
                                      • manny-jestem Re: Janku może coś merytorycznie 29.10.09, 15:57
                                        Tak, szczegolnie w osttatnich trzech wiekach polskiej historii to dokladnie bylo
                                        jak mowisz...

Psycholog powinien choc marginalnie znac historie...
                                    • pozarski Re: A to kapusiu nie jest 29.10.09, 15:54
                                      merytorycznie? Przeciez stawiasz znak rownania miedzy antypolonizmem (wymyslone
                                      przez kogo, merytoryczny kapusiu?) i antysemityzmem. To chyba wystarczy,zeby nie
                                      prowadzic z toba zadnych merytorycznych dyskusji i zostac przy inwektywach. Nie
                                      mowiac juz o zwracaniu sie do mnie moim imieniem. A teraz, won w pizdziec,kapusiu.
                                      • oleg3 Re: A to kapusiu nie jest 29.10.09, 16:02
                                        Merytorycznie Janku to jesteś cienki jak witka ze starej miotły. Twierdzenie, że
                                        antysemityzm jest czymś zasadniczo różnym od antypolonizmu czy antykitaizmu to
                                        nie tylko logiczna bzdura, ale i całkiem zwyczajny rasizm. Przekaż do trollowi
                                        Marudnemu bo nie będę się powtarzał.
                                        • pozarski Re: A to kapusiu nie jest 29.10.09, 16:10
                                          To bylo merytorycznie? Jak moze antypolonizm byc rasizmem? Wez sie puknij w swoj
                                          olowiany leb,kapusiu.
                                          • oleg3 Re: A to kapusiu nie jest 29.10.09, 16:17
                                            Skoro antypolonizm nie może być rasizmem, to i antysemityzm nim być nie może,
                                            Janku Roztropku. Chyba, że wierzysz w istnienie "rasy żydowskiej" tak jak Alfred
                                            Rosenberg.
                                            • marouder.eu Re: A to kapusiu nie jest 29.10.09, 16:19
                                              O "rasie" zydowskiej, przy braku rasy polskiej, mowia wyznawcy rasizmu, Olusiusmile
                                            • pozarski Re: A to kapusiu nie jest 29.10.09, 16:23
                                              Antypolonizm to koncept wymyslony przez twojego koscielnego zwierzchnika na
                                              Polske, Glempa, przed laty. To zwykla reakcja na krytyczna ocene Polski i
                                              Polakow w kontekscie historii Zydow w Polsce,zwlaszcza w 20 wieku. Antysemityzm
                                              istnieje od tysiecy lat,kapusiu, antypolonizm, ten zarcik Glempa, od jakichs 30.
                                              Antysemityzm doprowadzil do Zaglady; antypolonizm do wymiany zdan na tym i paru
                                              innych forach, kabotynie bozy. Widzisz roznice?
                                        • marouder.eu Re: A to kapusiu nie jest 29.10.09, 16:11
                                          Merytorycznie, to winienes jeszcze sie, Olesiu podszkolic w stopniowaniu
                                          okreslonej klasy zjawisk, by moc je w miare obiektywnie porownywacsmile
                                          • oleg3 Re: A to kapusiu nie jest 29.10.09, 16:21
                                            A co to jest "klasa zjawisk" marudny?
                                            • marouder.eu Re: A to kapusiu nie jest 29.10.09, 16:24
                                              Klasa zjawisk nazywamy zbior zjawisk podobnej natury. Czy rzucic jakimcis
                                              przykladoma z fizyki, czy nauk spolecznych?
                                              • oleg3 Re: A to kapusiu nie jest 29.10.09, 16:26
                                                marouder.eu napisał:

> Klasa zjawisk nazywamy zbior zjawisk podobnej natury.

To teraz dokonaj stopniowania zbioru wykształciuchu.

P.S.
                                                Klasę tworzy się przez abstrakcję, a nie przez podobieństwo.
                                                • marouder.eu Re: A to kapusiu nie jest 29.10.09, 16:31
                                                  Przez podobienstwa, czy raczej "podobienstwa", to raczej ty Oluniu dokonales
                                                  niemozebnego, czyli utworzenia klasy zjawisk, sytuujac w niej antypolonizm
                                                  pospolu z antysemityzmemsmile
                                                  Logiku ty, rzecz jasna zapoznanysmile
                                                  • g-48 Re: A to kapusiu nie jest 29.10.09, 16:35
                                                    Przez podobienstwa, czy raczej "podobienstwa", to raczej ty Oluniu
                                                    dokonales
                                                    > niemozebnego, czyli utworzenia klasy zjawisk, sytuujac w niej
                                                    antypolonizm
                                                    > pospolu z antysemityzmemsmile
                                                    > Logiku ty, rzecz jasna zapoznanysmile
                                                    "Lapac zlodzieja!"zakrzyknalzlodziej marudzinski.
                                                    Idz poskarz sie na moderacji.
                                                  • marouder.eu Olo cie napewno pochwali za wsparcie, Gie:)/nt 29.10.09, 16:39

• pozarski Re: Olo cie napewno pochwali za wsparcie, Gie:)/n 29.10.09, 16:45
                                                    Caly okraglak popiera olusia,maniusia i wszystkich innych usiow tego forum. Rece
                                                    precz i niech zyje!wink
                                                  • oleg3 Re: Olo cie napewno pochwali za wsparcie, Gie:)/n 29.10.09, 16:51
                                                    To co. Wątek wkrótce wyleci!
                                                  • pozarski Re: Olo cie napewno pochwali za wsparcie, Gie:)/n 29.10.09, 16:53
                                                    oleg3 napisał:

> To co. Wątek wkrótce wyleci!
                                                    >
                                                    Oczywiscie,kapusiu. Przeciz wiemy,ze biegasz do admilicji po prosbie.wink
                                                  • manny-jestem Panie wykladowco 29.10.09, 16:37
                                                    Antysemityzm dotyczy calej rasy semickiej czy tez wylacznie jednego narodu
                                                    semickiego?
                                                  • ariadna-enta Re: Panie wykladowco 29.10.09, 16:50
                                                    many
                                                    wiadomo od dawna,że antysemityzm doyczy w zasadzie tylko Zydów
                                                    a w Europie w szczegóilności
                                                  • oleg3 Re: Panie wykladowco 29.10.09, 16:52
                                                    Czy Żydzi są rasą?
                                                  • marouder.eu Re: Panie wykladowco 29.10.09, 16:59
                                                    Nie sa, co nie znaczy, ze wyznawcy anysemityzmu nie traktuja ich jako wrogiej
                                                    wszystkim pozostalym rasysmile
                                                    A teraz znajdz wspolny mianownik z antypolonizmemsmile
                                                  • manny-jestem No powiedz po co te manipulacje 29.10.09, 17:04
                                                    jak nie posadzac o stadyzm??

Przeciez to nie antysemici wymyslili ze antysemityzm to rasizm jest tylko
                                                    odwrotnie.
                                                  • marouder.eu A skad to glebokie a niczym znow.. 29.10.09, 17:08
                                                    ..niepoparte przekonanie?
                                                  • manny-jestem Re: A skad to glebokie a niczym znow.. 29.10.09, 17:21
                                                    prawo karne to pewnie skodyfikowali wiec antysemici aby siebie za rasizm do
                                                    pierdla wsadzac marouder.
                                                  • marouder.eu Re: A skad to glebokie a niczym znow.. 29.10.09, 17:30
                                                    Nie koniecznie. Prawo karne tepi antysemityzm raczej nie jako rasizm, choc
                                                    antyseminityzm uwaza sie potocznie za postawe rasistowska ze wzgledu na jej
                                                    geneze, z czasow, kiedy i czesc owczesnych nieantysemitow nie odzegnywala sie od
                                                    pojecia rasy zydowskiej, a tzw. wzywanie do wasni na tle narodowym i religijnym,
                                                    Manieksmile
                                                  • manny-jestem Naukowo 29.10.09, 17:35
                                                    Tak jak zgodze sie z Toba ze w 19 wieku to podzial na rasy zostal stworzony
                                                    przez europejska nauke i Zydow jak i Arabow uznano za osobne rasy to jednak
                                                    trudno stwierdzic czy na przyklad taki Renan byl antysemita.

A dzis to przynajmniej tutaj u mnie za tym ze antysemityzm to jest rasizm to
                                                    wlasnie postuluja najbardziej ci z nim walczacy.
                                                  • manny-jestem i wiesz co 29.10.09, 17:24
                                                    lepiej juz mysle odprzec argumentacje na wyczuciu niz na zaklamanych bzdetach.
                                                    Takich jak chec wywowalania fali antyzemityzmu albo wymyslenie ze powodem
                                                    nagonki byl watek o Kunderze.

Tyle ze Tobie te zaklamane argumeny pozwalaja uchodzic za uczonego. Chyba pseudo...
                                                  • marouder.eu Re: i wiesz co 29.10.09, 17:33
                                                    E tam, watek mnie cieszysmile Spelnil moje oczekiwania rozrywkowe, jak juz gdzies
                                                    wczesniej wzmiankowalemsmile
                                                    Merytorycznie tez z Olusiem daliscie doopy, chlopcysmile
                                                    Nie powiem, bym sie nie spodziewaluncertain
                                                  • manny-jestem gdzie merytorycznie marudzinski? 29.10.09, 17:36
                                                    bo merytorycznie to Ty cos bakales ze milosc narodu to nacjonalizm.
                                                  • marouder.eu Re: gdzie merytorycznie marudzinski? 29.10.09, 17:43
                                                    A coz mnie po tym, ze ty sobie zdrowy, nieinwazyjny nacjonalizm nazwiesz takim,
                                                    czy innym nowomodnym etnoczymcis i chcesz bym ci w tym przyklasnal? Mnie tam on
                                                    nie przeszkadza. Nie wstydz sie, Maniek, uczuc narodowych, kurdesmile
                                                  • manny-jestem Ty to manipulant pierwsza klasa jestes 29.10.09, 17:47
                                                    zalozylem merytoryczny watek dla Ciebie.

Nacjonalizm to wymysl 19 wieku. Myslisz ze wczesniej ludzi nie mieli zrodywch
                                                    nieiwazyjnych uczuc o swojej grupie etnicznej?
                                                  • oleg3 Re: Panie wykladowco 29.10.09, 18:55
                                                    Nieważne jak traktują Żydów (niektórzy) wyznawcy antysemityzmu, ważne co jest w
                                                    twojej głowie. A tam są trociny. Nie potrafisz ogarnąć rozumkiem wzajemnych
                                                    relacji zakresów terminów rasizm, antysemityzm, antypolonizm.
                                                  • pozarski Re: Panie wykladowco 29.10.09, 19:00
                                                    Bo tylko olus-kapus potrafi ogarnac wszystko,co sie rusza i rucha. Tylko Kur wie
                                                    lepiej.wink)
                                                  • oleg3 Mam pytanie 29.10.09, 19:04
                                                    Czy twoja lodówka jest antysemicka?
                                                  • pozarski Re: I ja mam pytanie: 29.10.09, 19:12
                                                    Watek wisi,a przyrzekales,ze dlugo nie powisi. Siwa na urlopie,czy spozniles sie
                                                    z donosem?
                                                  • oleg3 Re: I ja mam pytanie: 29.10.09, 19:18
                                                    Wisi bo marudny ogłosił się zwycięzcą, a Baronessa zajęta.
                                                  • pozarski Re: I ja mam pytanie: 29.10.09, 19:27
                                                    Nie zwalaj na innych,oles. Marudny watek zalozyl,wiec po co mialby go wyklikac?
                                                    Ty dales plame,jak zwykle,no i jestes kapus. Sam wiec rozumiesz,ze przegrales
                                                    bitwe o watek. Na razie,bo nigdy nic nie wiadomo. Moze jakis dyzurny sie zlituje
                                                    i go zwali?wink)
                                                  • manny-jestem Bitwe o watek? 29.10.09, 19:33
                                                    Chlamus Ty przedszkolak jestes w dodatku?
                                                  • marouder.eu Re: Panie wykladowco 29.10.09, 16:51
                                                    Ni ma czegos takiego jak rasa semicka, jest grupa jezykow semickich, do ktorego
                                                    naleza hebrajski, arabski, aramejski i jeszcze kilka, w tym sporo jezykow
                                                    martwych. Pojecie antysemityzm utworzone i zastosowane po raz pierwszy w wieku
                                                    XIX dotyczylo tylko i wylacznie Zydow i nic sie w tym wzgledzie nie zmienilo po
                                                    dzis dzien.
                                                    Pojecie rasy zydowskiej, podkreslam po raz kolejny! w tym watku, nie ma zadnego
                                                    umocowania w rzeczywistosci acz jest wyznawane przez osoby praktykujace
                                                    antysemityzm za przyczyna slabego wyksztalcenia, dziedziczonych w rodzinie
                                                    skryptow spolecznych, pauperyzacji i wykluczenia spolecznego, oddzialywania
                                                    niektorych sekt chrzescijanskich, islamskich ruchow religijnych i
                                                    emancypacyjnych, oddzialywania czesci srodowisk lewicowych. Po krotcesmile
                                                  • manny-jestem Re: Panie wykladowco 29.10.09, 16:54
                                                    Pojecie rasy zydowskiej, podkreslam po raz kolejny! w tym watku, nie ma zadnego
                                                    > umocowania w rzeczywistosci acz jest wyznawane przez osoby praktykujace
                                                    > antysemityzm za przyczyna slabego wyksztalcenia==

I poraz kolejny na tym watku masz sprawy do gory nogami bo to raczej nie
                                                    antysemici tu sie odwoluja do rasizmu.

Naukowo dyskusji nie ma. Zgoda.
                                                  • oleg3 Re: Panie wykladowco 29.10.09, 16:55
                                                    > Pojecie rasy zydowskiej, podkreslam po raz kolejny! w tym watku, nie
                                                    > ma zadnego umocowania w rzeczywistosci

Zgoda marudny. Antysemityzm (antyżydowskość) jest rasizmem. A antypoloninzm
                                                    rasizmem być nie może. Mógłbyś to klarownie wyjaśnić.
                                                  • marouder.eu Re: Panie wykladowco 29.10.09, 17:02
                                                    Heh, to prostesmile Znajdz mi takiego antypoloniste, ktory wyszedlwszy z niecheci
                                                    do historii i kultury polskiej, zredefiniowal je jako skutek aktywnosci
                                                    specyficznej polskiej rasysmile
                                                  • pozarski Re: Panie wykladowco 29.10.09, 17:13
                                                    Zydzi sa obiektem nienawisci rasowej (tak zwanej wlasnie), Polacy, ogolnie rzecz
                                                    biorac, niecheci wyniklej z roznych wzgledow, ale na pewno nie niecheci do
                                                    historii i kultury polskiej. Polakow sie nie lubi za "panskosc" (jak to
                                                    szlycznie nazwal sam olus). Bij Lacha, spasij Rassiju, to jeden z elementow tej
                                                    niecheci. Zydzi nie darza sympatia Polakow (nie wszyscy,ale wielu), choc wielu
                                                    Zydow przysporzylo raczej pozytywnej slawy Polakom. "Szkoda,ze was Hitler
                                                    wszystkich nie wykonczyl" to nie wymysl antypolskich Zydow,a fraza z ktora i ja
                                                    sie spotkalem w Polsce z ust Polakow.
                                              • manny-jestem lepiej zadnymi 29.10.09, 16:27
                                                bo wyjdzie tak jak tymi z historii.
                                  • marouder.eu Re: Jak to Maniek intrygie odkrywal:) 29.10.09, 15:44
                                    Mam dla niego sympatie, bo to fajny czlowiek jest prywatnie, a ze daje sie za
                                    nos wodzic Olusiom tego swiata? Moj Boze, proba polaczenia konserwatyzmu
                                    zabarwionego lekko nacjonalizmem z otwartoscia jest przedsiewzieciem karkolomnym
                                    i podobna jest jezdzie na dwu koniach narazsmile
                                    • manny-jestem Ales Ty tepy 29.10.09, 15:55
                                      przeciez to Ciebie wodza za nos. To Ty musiales wyjechac wbrew wszelkiej logice
                                      i zmyslowi z tekstem o wzbudzaniu fali anttysemityzmu, uzywales dowody ktore
                                      padaja po pierwszym lepszym zetknieciu z rzeczywistoscia. A wszystko aby
                                      podlizac sie grupie.

Przy okazji napisalem chyba ze sto razy ze nacjonalizmu nie znosze tak samo jak
                                      komunizmu.
                                      • marouder.eu Pani Gienia? 29.10.09, 16:06
                                        Pani Gienia w przedzkolu nazywala mnie tepym, gdyz nie lapalem, ze
                                        kilkucentymetrowe laleczki w spektaklu, to prawdziwy smok, krolewna, rycerze i
                                        szewczyksmile
                                        Nadto nacjonalizm w sensie przywiazania do kultury swojego narodu nie jest
                                        rzecza az tak zla, Maniek, bys mial sie jej wstydzicsmile
                                        • manny-jestem Mylisz nacjonalizm 29.10.09, 16:12
                                          z ethnosem i patriotyzmem.
                                          • marouder.eu Re: Mylisz nacjonalizm 29.10.09, 16:18
                                            Ba, ja to nic, Olus wymyslil se rase polskasmile Nie powiem, zeby ten watek nie
                                            spelnil moich rozrywkowych oczekiwansmile
                                            • oleg3 Re: Mylisz nacjonalizm 29.10.09, 16:23
                                              Bardzo szybko przeszedłeś trollu z dyskusji merytorycznej na zaczepki. Tego się
                                              zresztą spodziewałem.

>Olus wymyslil se rase polska
                                              • pozarski Re: Mylisz nacjonalizm 29.10.09, 16:28
                                                oleg3 napisał:

> Bardzo szybko przeszedłeś trollu z dyskusji merytorycznej na zaczepki. Tego się
                                                > zresztą spodziewałem.
                                                >
                                                > >Olus wymyslil se rase polska
                                                >
                                                Tak jest, panie M.,kiedy kapus traci jezyk w gebie.wink))
                                                • marouder.eu Re: Mylisz nacjonalizm 29.10.09, 16:35
                                                  Toz wiemsmile
                                                  Malo to razy juz tak z nim bylo?smile
                                                  Taka, proszempana rasa, ogolnopolska krotkonogasmile
                                    • pozarski Re: Jak to Maniek intrygie odkrywal:) 29.10.09, 15:58
                                      W cyrku, dziecieciem bedac,widzialem Ruskich na 2 koniach. A wiec manius to
                                      rusek jest wlasnie,bo ze aqua to cyrk,to sprawa jasna jak slonce.wink
                                    • dana33 Re: Jak to Maniek intrygie odkrywal:) 29.10.09, 16:04
                                      nu, prywatnie to prywatnie, marudzinski... tez uwazam, ze z manny mozna fajnie
                                      pogadac prywatnie...
                                      ale manny nie widzi, ze tak samo jak w nim "budzi" sie polak na widok
                                      slowa "polaczek", dokladnie tak samo z zydzie "budzi" sie zyd na widok slowa
                                      "zydziaczek"... z ta jedna mala roznica, ze "zydziaczkow"
                                      duzo wiecej niz "polaczkow"... o postach rochellinskiej, maglary, gie
                                      i splita, namietnie uzywajacego slowa "plemie", nie mowie, bo oni wyrabiaja
                                      norme 154% jak mawial towarzysz gomulka...
                                      i moze jest jeszcze jedna mala roznica: zydzi jako narod czuja solidarnosc,
                                      jakiej polacy nie czuja, nie czuli i niestety, chyba nigdy czuc nie beda... ale
                                      to napewno, napewno nie jest powod do
                                      krytyki... moze do zazdrosci....
                                      • manny-jestem Re: Jak to Maniek intrygie odkrywal:) 29.10.09, 16:40
                                        No ale Dana ja wiem tej solidarnosci bardzo zazdroszcze szczegolnie jak tu widze
                                        jaka jest nasza diaspora a jaka wasza. No ale powiedz mi wiec dlaczego
                                        oczekujesz abym zachowywal sie wobec mojej grupy inaczej niz Ty wobec swojej.
                                        Dlaczego te inne wymagania?
    • perla problem w tym marudny 28.10.09, 23:24
      że ty jesteś cham, prymitywny ateista, wywlekający infa o innych na forum tym,
      totalnie bezkrytyczny wobec żydostwa tylko dlatego, że ich przodkowie dawno temu
      byli w KL.
      Kotlet taki sam jak ty jest, z tą różnica, że ty czasami łapiesz co to empatia
      jest, a co kotletowi zupełnie obce jest.
      No i ty jesteś z Krakowa a kotlet z pedalskiej Szwecji. Ta różnica oczywiście na
      twoją korzyść jest właśnie.
      • marouder.eu Re: problem w tym marudny 28.10.09, 23:35
        Jakbyscie wraz z Miriam umieli sie odpowiednio zachowac w stosunku do 2 (slownie
        dwu) pan na tym forum, w ogole nijakich motorow z zamierzchlej przeszlosci bym
        nie wyciagal.
        Nadto nie jestem ateista a agnostykiem, za co dostaje po nosie raz od jednej,
        raz od drugiej strony sporu.
        Moje ograniczenie i nikogo na nie nie namawiam, bo wielce niewygodne!
        • perla Re: problem w tym marudny 28.10.09, 23:50
          marudny, czasami to cie nawet lubię, ale infa na forum o innych, choć z
          przeszłości, skandaliczne są. Jak nie wierzysz to zapytaj baby co precle
          sprzedaje na Rynku, bo o bywanie u Wierzynka to cię nie podejrzewam. Zresztą,
          aby tam zapalić trzeba zapierdzielać pod sufit. No, nieważne...
          Wróciłem z pubu i teraz obejrzę sobie "Upiora w kuchni".
          Słowem nie marudź i przestań wstawiać się za pospolitym prostakiem, bo są sztuki
          lepsze i gorsze, a Kraków do czegoś jednak zobowiązuje właśnie.

dobranoc
      • ewa8a Re: problem w tym marudny 29.10.09, 10:57
        perla napisał:

> Kotlet taki sam jak ty jest, z tą różnica, że ty czasami łapiesz
        co to empatia jest, a co kotletowi zupełnie obce jest.

Perełciu, gdzieś ty się uchowała kaleko językowa ? Jak w ogóle
        funkcjonujesz w realu ?
        To zdumiewające że taki kiep, jak ty zabiera bez żenady głos na
        publicznym forum, mało tego – nazywa (poniżej) inteligentnych
        ludzi, którym do pięt nie dorasta ,,pospolitymi prostakami’’ !!!!
        Więcej samokrytyki i weź się wreszcie do nauki..

Z dedykacją :

,,Mama i tato mówią mi: synu masz lat pięćdziesiąt trzy
        Najwyższy czas byś skończył szkołę, inaczej będziesz starym matołem
        Mnie mama i tata nic nie obchodzi, niech życie w szkole marnują
        młodzi
        A, u sia, la, la, la...
        Mama i tato są zmartwieni, że syn się jeszcze nie ożenił
        Że nie ma domu i samochodu, że się marnuje chłopak za młodu
        Ja na takie teksty przymykam oczy, wolę na miasto z kumplami skoczyć
        A, u sia, la, la, la...’’

www.youtube.com/watch?v=Q-KekLaPvns

• oleg3 Do erecowego cyngla 29.10.09, 07:33
      Sprawa erecjańskiej sitwy musiała przybrać zły obrót skoro odwołano się do
      kolejnej instancji - do cyngla marudnego.

Nie znam Cię, nie wiem co sobą reprezentowałeś przed laty. Przyszedłeś na Aqua z
      gangiem trolli i zajmujesz się wyłącznie judzeniem i chuligaństwem. Pouczać to
      sobie możesz szaloną Baronessę, spasionego Janka i wychudzonego Absztysia.
      • pozarski Re: Do kapusia olusia 29.10.09, 10:58
        hahahahaha!wink))
      • ewa8a Re: Do erecowego cyngla 29.10.09, 11:05
        Oluś, ten gang trolli to rzeczywiście przyszedł, ale z całkiem
        innego kierunku.
    • vline Na Pożarskiego - powtórka 29.10.09, 15:52

19.10.08, 08:03

[zarchiwizowany]

Pożarski, ten forumowy esteta,
      Dziwnie jakoś używa interneta;
      W nadziei na czulęta
      Mieli jęzorem argumęta -
      Kotlet jest z tego, czy może m i n e t a?
      • dana33 Re: Na Pożarskiego - powtórka 29.10.09, 16:07
        nu i znow mamy cepowatego jako vline....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka