Dodaj do ulubionych

Przekazy podswiadome

21.01.04, 20:53
A propos poprzedniego tematu, w którym był link o przekazie "My sweet Satan..." w piosence Led Zeppelin...
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=10152040&v=2&s=0

Bimi nie wierzył jednak, że to działa na podsiadomosc.
Znalazłem stronę na ten temat.
www.reversespeech.com/home.htm

Są tam przykłady przekazu podswiadomego w odwróconym tekscie.
Np. dzieci przekazują w ten sposób swoje prawdziwe emocje.

Przykład:
www.reversespeech.com/rev/kiddiap.ra

Ojciec zmienia pieluszkę, a dziecko mówi: "A diaper" a od tyłu brzmi to "Help me out".
(pierwsza część pliku dzwiekowego jest w normalnym modzie, o druga to odrócona wypowiedz dziecka)
Trzeba wsłuchać sie w emocje, bo odwróceony tekst to przekaz emocjonalny.

Inny przykład ( www.reversespeech.com/rev/itwasnot.ra )

www.reversespeech.com/rev/itwasnot.ra

Obserwuj wątek
    • watto Re: Przekazy podswiadome 21.01.04, 21:05
      Poprzedni link do Led Zeppelin

www.latzky.neostrada.pl/satan2.mp3

Samemu można to sprawdzić.
      W Windowsie jest Sound Recorder (sndrec32.exe).
      Można w nim nagrywać i odwracać (reverse). Jednak tylko w formacie *.wav (mp3 trzeba przetworzyć na .wav i otworzyć tym programem, albo po prostu użyć mikrofonu).

A tu Rush - Anthem (odwrócone i zwolnione).

republika.pl/fikumiku1/rush-anthem_rev.mp3

• watto poprawka 21.01.04, 21:07

> Inny przykład ( ze strony www.reversespeech.com/Children_Reversals.htm )
      >
      > www.reversespeech.com/rev/itwasnot.ra
      >
      >
    • Gość: Mokasyn Watto ty juz naprawde zaslugujesz na order IP: *.mad.east.verizon.net 21.01.04, 21:14
      kretyna forum tego.

ten watek wiele o tobie wyjasnia.
      • snajper55 Re: Watto ty juz naprawde zaslugujesz na order 21.01.04, 21:56
        Gość portalu: Mokasyn napisał(a):

> kretyna forum tego.
        > ten watek wiele o tobie wyjasnia.

Ty nic nie rozumiesz. Watto należy czytać wspak, bo on pisząc próbuje
        oddziaływać na podświadomość. Jak go czytasz normalnie, to wychodzą Ci same
        brednie. Ale wspak... Tylko nie zapomnij włączyć podświadomości. wink)

Snajper.
        • watto inteligencji trochę 22.01.04, 17:07

> brednie. Ale wspak... Tylko nie zapomnij włączyć podświadomości. wink)

Niestety nie. On powinien włączyć inteligencję, gdyby ją posiadał.
          To powinno być zrozumiane przede wszystkim na poziomie intelektualnym.
          Fakty to fakty.
          Tylko małe głupie Jasie potrafią walczyć z faktami, zasłonić oczy i mówić : nie ma, nie ma...
          • Gość: zzzz Re: inteligencji trochę - practice what you preach IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.06.04, 19:46
            watto napisał:
            (miedzy innymi)

> Fakty to fakty.

Lubisz cytowac rozne Internetowe zrodla jako niezbity dowod na prawdziwosc
            swoich tez.

Zauwaz jak relatywny (ochrona wlasnej d...) co do prawdziwosci swoich
            informacji jest jeden z Twoich ulubionych - Jeff Rense:

Disclaimer - The posting of stories, commentaries, reports, documents and links
            (embedded or otherwise) on this site does not in any way, shape or form,
            implied or otherwise, necessarily express or suggest our endorsement or support
            of any of such posted material or parts therein. Journalism is the profession
            of gathering multiple facts, perspectives, viewpoints, opinions, analyses, and
            information about the events of our times and presenting them to readers for
            their own consideration. We believe in the intelligence, judgment and wisdom of
            our readers to discern for themselves among the data which appears on this site
            that which is valid and worthy...or otherwise.

Ku pamieci smile
            • watto inteligencji trochę 25.06.04, 19:59
              Gość portalu: zzzz napisał(a):

> watto napisał:
              > (miedzy innymi)
              >
              > > Fakty to fakty.
              >
              > Lubisz cytowac rozne Internetowe zrodla jako niezbity dowod na prawdziwosc
              > swoich tez.

Widzisz rzeczywistość jako paranoje w swoim umysle.
              Ktoś narysuje trójkąt, a tobie sie od razu z gołą babą kojarzy.

Nie cytuję niczego, jako niezbitych dowodów.
              Ale to co słychać, to po prostu słychać. Trzeba być inteligentnym inaczej, żeby nie usłyszeć tego, co słychać.

A mam nadzieję, że nauczysz sie wreszcie odróżniać dowody od doniesien, albo spekulacji.
              Ja mogę dopisywać do każdego tekstu specjalny znaczek, który wskazuje charakter wypowiedzi. Choć miałem nadzieję, że człowiek inteligentny nie ma probemu z rozróżnieniem dowodów od doniesien i spekulacji.

• Gość: zzzz Re: inteligencji trochę IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.06.04, 20:13
                Chyle czola - Ty jednak swoje wiesz ...
                (mniej-wiecej jak kazdy zagorzaly kibic pilkarski rozmawiajacy o swojej
                druzynie).

Inteligentny inaczej (po staroswiecku)

• watto Artykuł w Wyborczej 22.01.04, 18:08
      Parę lat temu czytałem artykuł w Wyborczej, o pewnym psychiatrze w USA, ktry zauważył, że jego pacjenci śmieją sie oglądając jakies bardzo poważne wystąpienie prezydenta.
      Zapytani dlaczego, odpowiedzieli, że on kłamie.
      Nie wykrili tego racjonalnie, tylko odczuli intencje i emocje prezydenta podswiadomie.
      Dzieci i chorzy psychicznie mniej używają umysłu racjonalnego, a bardziej odbierają (i wysyłają) przekazy na poziomie podswiadomowsci (emocjonalne).
      • snajper55 Re: Artykuł w Wyborczej 22.01.04, 19:08
        watto napisał:

> Parę lat temu czytałem artykuł w Wyborczej, o pewnym psychiatrze w USA, ktry
        > za uważył, że jego pacjenci śmieją sie oglądając jakies bardzo poważne wystą
        > pienie prezydenta.
        > Zapytani dlaczego, odpowiedzieli, że on kłamie.
        > Nie wykrili tego racjonalnie, tylko odczuli intencje i emocje prezydenta pod
        > swiadomie.
        > Dzieci i chorzy psychicznie mniej używają umysłu racjonalnego, a bardziej od
        > bierają (i wysyłają) przekazy na poziomie podswiadomowsci (emocjonalne).

No i wszystko jasne. Czytając Watto, trzeba wyłączyć >umysł racjonalny< i
        odbierać go na poziomie podświadomości. Tak jak dzieci i chorzy psychicznie -
        jego normalne audytorium.

Snajper.
    • watto Jak wykryć, czy polityk kłamie? 22.01.04, 18:12
      www.reversespeech.com/events03.htm
    • Gość: Jozef Zawadzki Watto stuknij sie mlotkiem w glowe. IP: *.nyc.rr.com 10.04.04, 21:06
    • Gość: Moshe Re: Przekazy podswiadome IP: 63.100.254.* 25.04.04, 19:39
      To wiele o tobie Watto wyjasnia. Czlowiek ktory w takie idiotyzmy wierzy jest
      naprawde na poziomie nastolatka. Dzieci w szkole srednie smieja sie z takich
      bredni.

• watto Ooo.. odezwał sie mosadowski spamer... 25.04.04, 20:15
        ...i sabotażysta forumowy.
        Prosto z Izraela czy z przyczółka w USA?

Ale nie będę pytał co taka hiena forumowa neguje konkretnie, bo sama nie wie...
    • wolomin_w_nocy !!! ywołg do arzakel od źdi 25.04.04, 20:22
    • Gość: Up:-) Re: Przekazy podswiadome IP: *.dyn.optonline.net 09.05.04, 01:54
    • Gość: Jahcedrom Re: Przekazy podswiadome IP: 64.203.129.* 09.05.04, 02:28
      .ilob ein ot .cadabz okbyzs eis jaD .ujuhc ipulg yT
      • Gość: dziki Re: Przekazy podswiadome IP: *.dyn.optonline.net 09.05.04, 02:42
        eheheheh i ihihihi
    • Gość: ogimA To chyba jakies rozterki bardzo chorego czlowieka? IP: 200.252.96.* 26.05.04, 23:32
    • Gość: kasia Watto juz zupelnie zwariowal:-( IP: *.imsbiz.com 09.06.04, 02:31
    • watto ...a egzekucja Berga 25.06.04, 19:12
      www.surfingtheapocalypse.net/cgi-bin/forum.cgi?read=4964
      • bimi Re: ...a egzekucja Berga 25.06.04, 20:23
        watto nie rozśmieszaj mnie znowu.

cofnąłem sobie dźwięk z całego tamtego filmu i jakoś nie mogę w tym znaleźć ani
        jednego angielskiego słowa - wyłącznie jakiś bełkot.

kolesie piszą na tej stronie, że można sobie cofnąć fonię i że będzie słychać
        ukryty przekaz. ale ja tam nic nie słyszę. a cofnąłem całe 5 minut i 45 sekund.
        Albo więc jestem głuchy, albo nic tam usłyszeć się nie da.
        nic usłyszeć sie nie da świadomie, a co dopiero podświadomie i jeszcze od tyłu... smile

ich przykład (Clip 2) tak samo - trzeba chyba naprawdę chiec, żeby w tym
        bełkocie doszukać się "Trey sends me a liberal", "Freaky Data - From E.D.I.",
        "They are communist" i "A red agent".
        jednak o wiele berdziej prawdopodobne niż to, że ten cofnięty bełkot faktycznie
        przypomina te słowa, jest przypuszczenie, że ktoś sofie cofnął fonię, a potem
        wymyślił słowa, które można by pod nie podłożyć. to po prostu zwykła ściema.

naprawdę, bez jej - syjoniści musieliby być niezłymi niedorozwojami, żeby
        stosować takie bezsensowne metody w swojej propagandzie. skoro nie mogę
        zrozumiec tekstu, gdy jest puszczony normalnie, to jakim niby cudem mój mózg ma
        go rozszyfrować, jak jest od tyłu? aż tak dobry to nie jestem smile

czy możesz mi dać ten fragment piosenki Lez Zeppelin, który mozna odwrócić, żeby
        coś usłyszeć?
        chętnie sobie sprawdzę, czy nie jest to nadinterpretacja tego samego rodzaju.
        • watto Re: ...a egzekucja Berga 25.06.04, 20:53
          No nie przesadzajmy.
          Jak nie słyszysz w berg3
          "big illusion" i "propaganda" to co usłyszysz?

A w Berg2 słychać raczej "shit liberal".

Ja nie sprawdzałem tego samodzielnie, bo mi sie nie chce.
          I nie uważam tego za tak ważne.

A Led Zeppelin sprawdzałem sam. I jest przecież link u góry. Sam go podawałeś.
          I nie znaczy to, że jest to koniecznie konspiracja Led Zeppelin. Może to być ich dowcip po prostu.
          Fakt jest taki, że przekaz tanm jest. Ale jego cel jest nieznany.

> wymyślił słowa, które można by pod nie podłożyć. to po prostu zwykła ściema.
          >
          > naprawdę, bez jej - syjoniści musieliby być niezłymi niedorozwojami, żeby
          > stosować takie bezsensowne metody w swojej propagandzie. skoro nie mogę
          > zrozumiec tekstu, gdy jest puszczony normalnie, to jakim niby cudem mój mózg ma
          > go rozszyfrować, jak jest od tyłu? aż tak dobry to nie jestem smile

Ty zupełnie nie rozumiesz, o co w tym chodzi.
          W Reverse Speech nie chodzi o wgrywanie czegoś od tyłu (może tak zrobiono dla zabawy w Led Zeppelin).
          Tu chodzi o to, że podswiadomość przekazuje swoje prawdziwe mysli i emocje , którą można rozszyfrować w mowie od tyłu.
          Przypomnij sobie jakis sen, przy którym sie budzisz, z powodu przez czynnika zewnetrznego. Podswiadomosc tworzy filmik w odróconym czasie, czyli od tyłu do przodu.
          To tylko krótka wskazówka.

Czyli Amerykanin, który mówił coś po arabsku (odkryto niearabski akcent w tej przemowie już dawno) wypowiadał swoje własne mysli i emocje związane z sytuacją w swoim języku. Czyli podswiadomosc modulowała mechanicznie artykułowany głos po arabsklu tak, żeby sie wypowiedzieć w swoim własnym języku.
          Np. "big illusion" i "propaganda"

To sposób na sprawdzenie prawdziwych mysli i emocji.

Ale ja sam nie sprawdzałem, bo film jest za długi.

• bimi Re: ...a egzekucja Berga 25.06.04, 21:28
            watto napisał:

> No nie przesadzajmy.
            > Jak nie słyszysz w berg3
            > "big illusion" i "propaganda" to co usłyszysz?

Propaganda słychać - przyznaję. Ale to może być równie dobrze zbieg
            okoliczności. Za to "big illusion" - ni cholery.

> A w Berg2 słychać raczej "shit liberal".

smile Raczej, to tam słychać jakieś arbskie słowa puszczone od tyłu.

> Ja nie sprawdzałem tego samodzielnie, bo mi sie nie chce.
            > I nie uważam tego za tak ważne.

To co uważasz za ważne w tym wszystkim?

> A Led Zeppelin sprawdzałem sam. I jest przecież link u góry. Sam go podawałeś.
            > I nie znaczy to, że jest to koniecznie konspiracja Led Zeppelin. Może to być
            > ich dowcip po prostu.
            > Fakt jest taki, że przekaz tanm jest. Ale jego cel jest nieznany.

Link już nie działa, a ja tez nie sprawdzałem. Piosenkę mogę sobie znaleźć sam,
            ale napisz mi chociaż który fragment mam puścić od tyłu. Bo założe się że jak
            puszczę wszystko to nie wychwycę niczego co da się zrozumieć.
            A tak będe mógł ocenić czy to celowe, czy przypadkowa zbieżność brzmienia.

> Ty zupełnie nie rozumiesz, o co w tym chodzi.
            > W Reverse Speech nie chodzi o wgrywanie czegoś od tyłu (może tak zrobiono dla
            > zabawy w Led Zeppelin).
            > Tu chodzi o to, że podswiadomość przekazuje swoje prawdziwe mysli i emocje ,
            > którą można rozszyfrować w mowie od tyłu.
            > Przypomnij sobie jakis sen, przy którym sie budzisz, z powodu przez czynnika
            > zewnetrznego. Podswiadomosc tworzy filmik w odróconym czasie, czyli od tyłu do
            > przodu.
            > To tylko krótka wskazówka.

smile Sorry, ale jakoś dalej nie wierzę w przekaz podświadomy w tym filmie.
            Uważasz że w filmie z egzekucją Berga jest ukryty przekaz podświadomy, czy nie?
            Bo ja uważam, że nie. Tak samo jak nie ma przekazu podświadomego w wyrazie
            AMBULANCE odbitym w lustrze.

> Czyli Amerykanin, który mówił coś po arabsku (odkryto niearabski akcent w tej
            > przemowie już dawno)wypowiadał swoje własne mysli i emocje związane z sytuacją
            > w swoim języku. Czyli podswiadomosc modulowała mechanicznie artykułowany głos
            > po arabsklu tak, żeby sie wypowiedzieć w swoim własnym języku.
            > Np. "big illusion" i "propaganda"

Podświadomie modulował? smile Film jest fałszywy - w to nie wątpię, ale żeby
            zarzucać jego aktorom, że potrafią takie rzeczy, to już chyba przesada.
            Oczywiście ludzki umysł potrafi rzeczy, o których filozofom sie nie śniło, ale
            to jest zbyt grubymi nićmi szyte. A poza tym nie ma dowodów - bo jedna
            propaganda wyjęta z pięciu minut bełkotu, wiosny nie czyni.

> To sposób na sprawdzenie prawdziwych mysli i emocji.

Sprawdznie? Ale kto tu kogo sprawdza?

> Ale ja sam nie sprawdzałem, bo film jest za długi.

A ja sprawdzałem i mówię, że to brednie.
            • watto Re: ...a egzekucja Berga 26.06.04, 18:38
              > Link już nie działa, a ja tez nie sprawdzałem. Piosenkę mogę sobie znaleźć sa
              > ale napisz mi chociaż który fragment mam puścić od tyłu. Bo założe się że jak
              > puszczę wszystko to nie wychwycę niczego co da się zrozumieć.

Przecież jest w poprzednim temacie.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=10152040&a=10166404

> To co uważasz za ważne w tym wszystkim?

Dla mnie nic. Wiem, że film jest propagandówką DIA na podstawie dowodów.
              A sprawdzenie przekazu podswiadomosci to ciekawostka. Dla mających uszy.

> > Czyli Amerykanin, który mówił coś po arabsku (odkryto niearabski akcent w
              > > przemowie już dawno)wypowiadał swoje własne mysli i emocje związane z sytu
              > acją w swoim języku. Czyli podswiadomosc modulowała mechanicznie artykułowany głos po arabsklu tak, żeby sie wypowiedzieć w swoim własnym języku.
              > > Np. "big illusion" i "propaganda"

> Podświadomie modulował? smile Film jest fałszywy - w to nie wątpię, ale żeby
              > zarzucać jego aktorom, że potrafią takie rzeczy, to już chyba przesada.
              > Oczywiście ludzki umysł potrafi rzeczy, o których filozofom sie nie śniło,
              > to jest zbyt grubymi nićmi szyte.

Co to znaczy:"zarzucać jego aktorom, że potrafią takie rzeczy" ???????
              O czym ty opowiadasz? Każdy ma takie możliwosci, bo każdy ma podswiadomosc. Czym wieksze emocje tym bardziej prawdopodobny przekaz podswiadomy.

Ty dalej zupełnie nie rozumiesz o co tu chodzi?
              Drugi raz nie chce mi sie tego samego pisać.
              Wytłumacz mi twoje zrozumienie problemu, to ci pokażę, gdzie popełniasz błąd.
              • bimi Re: ...a egzekucja Berga 26.06.04, 18:56
                watto napisał:

> > Link już nie działa, a ja tez nie sprawdzałem. Piosenkę mogę sobie znaleźć
                > sa
                > > ale napisz mi chociaż który fragment mam puścić od tyłu. Bo założe się że
                > jak
                > > puszczę wszystko to nie wychwycę niczego co da się zrozumieć.
                >
                > Przecież jest w poprzednim temacie.

Faktycznie - dzięki.
                Jednak tutaj: www.latzky.neostrada.pl/satan2.mp3 też nie słyszę żadnych
                słów poza "satan". Jednak dla mnie to zbieg okoliczności (jak propaganda w
                tamtym), a nie żaden przekaz podświadomy.

> > To co uważasz za ważne w tym wszystkim?
                >
                > Dla mnie nic. Wiem, że film jest propagandówką DIA na podstawie dowodów.
                > A sprawdzenie przekazu podswiadomosci to ciekawostka. Dla mających uszy.

Raczej dla mających wybujałą wyboraźnię i dużo dobrej woli.

> > Podświadomie modulował? smile Film jest fałszywy - w to nie wątpię, ale żeby
                > > zarzucać jego aktorom, że potrafią takie rzeczy, to już chyba przesada.
                > > Oczywiście ludzki umysł potrafi rzeczy, o których filozofom sie nie śniło,
                > > to jest zbyt grubymi nićmi szyte.
                >
                > Co to znaczy:"zarzucać jego aktorom, że potrafią takie rzeczy" ???????
                > O czym ty opowiadasz? Każdy ma takie możliwosci, bo każdy ma podswiadomosc.
                > Czym wieksze emocje tym bardziej prawdopodobny przekaz podswiadomy.
                > Ty dalej zupełnie nie rozumiesz o co tu chodzi?
                > Drugi raz nie chce mi sie tego samego pisać.
                > Wytłumacz mi twoje zrozumienie problemu, to ci pokażę, gdzie popełniasz błąd.

Moje rozumienie jest takie, że ludzki mózg nie ma możliwości podświadomoego
                modulowania dźwięku tak, aby puszczony od tyłu znaczył to, co mógz sobie
                podświadomie myśli, gdy człowiek mówi. A emocje niczego tu zmienić nie mogą.
                Nie ma żadnych dowodów (ani naukowych ani empirycznych) na to, że ktokolwiek
                potrafi takie rzeczy. A tym bardziej jakiś trep z amerykańskiej armii.

Są oczywiście ludzie, którzy mówią od tyłu i całkiem nieźle im to idzie. Robią
                to jednak zupełnie świadomie i pewnie z niemałym wysiłkiem.

Dlatego wszelkie "odwrócone przekazy podświadome" w przekazach dźwiękowych mogą
                dla mnie być tylko wynikiem czyjegoś świadomoego działania.
                Nie zmienia to jednak faktu, że jak do tej pory, nie znam przypadku takiego
                sygnału podświadomego - wszystko co tu przytaczasz to moim zdaniem bezpodstawne
                manipulacje. I nikt, kto ma choć odrobinę oleju w głowe, w nie nie uwierzy.
                • watto Re: ...a egzekucja Berga 26.06.04, 19:10
                  > Nie ma żadnych dowodów (ani naukowych ani empirycznych) na to, że ktokolwiek
                  > potrafi takie rzeczy. A tym bardziej jakiś trep z amerykańskiej armii.
                  >
                  > Są oczywiście ludzie, którzy mówią od tyłu i całkiem nieźle im to idzie. Robią
                  > to jednak zupełnie świadomie i pewnie z niemałym wysiłkiem.

No widzisz. Tu jest twój problem
                  Tu nie chodzi o to, że jakis trep umie takie rzeczy. Każdy umie. I czym bardziej prymitywna i emocjonalna jednostka tym łatwiej sie zdradza (tak jak przy badaniu wykrywaczem kłamstw).
                  Sterowanie podswiadomosci mową to fakt niezaprzeczalny. Chyba że ty macz jakies szczególne zdolnosci, żeby sterować każdym miesniem, każdą struną głosową swiadomie.
                  W takim przypadku mówienie musi zajmować ci dużo czasu.

Ale u normalnego człowieka artykulacja dzwieku sterowana jest przez umysł podswiadomy. Umysł podswiadomy jest odpowiedzialny za emocje.
                  Stąd korelacja.

A poswiadome przekazy mogą oczywiscie służyć też jako sposób idoktrynacji. Jak rezonans w fizyce. Jedna struna odbiera drgania drugiej.
                  Tak wiec jedna podswiadomosc odbiera to co druga przekazuje i w ten sposób wie, czy mówi prawdę.
                  W drugą stronę to działać może tak, że sztuczny przekaz wdrożony w dzwiek może wpływać na słuchającgo człowieka przez podsiwadomosc.

Jak widzisz temat jest bardzo szeroki. A ja na długie dywagacje nie ma czasu na forum.
                  • bimi Re: ...a egzekucja Berga 27.06.04, 12:50
                    watto napisał:

> No widzisz. Tu jest twój problem
                    > Tu nie chodzi o to, że jakis trep umie takie rzeczy. Każdy umie. I czym
                    > bardziej prymitywna i emocjonalna jednostka tym łatwiej sie zdradza (tak jak
                    > przy badaniu wykrywaczem kłamstw).

Jasne. Każdy też umie przesuwać przedmioty siłą woli i lewitować. A im bardziej
                    prymitywna i emocjonalna jednostka tym łatwiej jest jej to robic. smile
                    Weź watto przestań, bo brniesz w absurdy.

> Sterowanie podswiadomosci mową to fakt niezaprzeczalny. Chyba że ty macz
                    > jakies szczególne zdolnosci, żeby sterować każdym miesniem, każdą struną
                    > głosową swiadomie.
                    > W takim przypadku mówienie musi zajmować ci dużo czasu.

Nie chodzi o podświadome sterowanie ciałem. Fakt, że człowiek potrafi mówić czy
                    ruszać się bez angażowania świadomości jest rzeczą niezaprzeczalną. Jednak to,
                    że ta podświadomość potrafi mówiąc, dorzucać wstawki dżwiękowe, które da się
                    odczytać i zrozumieć jedynie puszczone od tyłu, to tylko bardzo naciagana
                    teoryjka, nie poparta ŻADNYMI dowodami.
                    Równie dobrze możesz mi udowadniac, że człowiek potrafi przesuwać przedmioty
                    siłą woli. Podświadomie oczywiście. Na jedno i drugie masz tyle samo dowodów.

> Ale u normalnego człowieka artykulacja dzwieku sterowana jest przez umysł
                    > podswiadomy. Umysł podswiadomy jest odpowiedzialny za emocje.
                    > Stąd korelacja.
                    >
                    > A poswiadome przekazy mogą oczywiscie służyć też jako sposób idoktrynacji. Jak
                    > rezonans w fizyce. Jedna struna odbiera drgania drugiej.
                    > Tak wiec jedna podswiadomosc odbiera to co druga przekazuje i w ten sposób
                    > wie, czy mówi prawdę.
                    > W drugą stronę to działać może tak, że sztuczny przekaz wdrożony w dzwiek może
                    > wpływać na słuchającgo człowieka przez podsiwadomosc.
                    >
                    > Jak widzisz temat jest bardzo szeroki. A ja na długie dywagacje nie ma czasu
                    > na forum.

Jeszcze raz powtórzę: nie ma absolutnie żadych dowodów na to, że jakikolwiek
                    człowiek potrafi mówić tak, zeby zakodować w swojej mowie przekazy zrozumiałe
                    tylko wtedy, gdy puści się to od tyłu. To tylko faktastyka.
                    Nie ma dododów na to, że ktokolwiek to potrafi, a co dopiero każdy, jak sugerujesz.
                    • watto Re: ...a egzekucja Berga 28.06.04, 19:25
                      Masz problem, polegający na nieumiejętnosci koncentracji na meritum i sprawach istotnych.
                      Co ma piernik do wiatraka? I lewitacja do tego tematu?
                      Dowody pośrednie na zjawisko masz w tym temacie. bezposrednich w takich dziedzinach nie ma. Jak w całej psychologii, psychjoanalizie itp.
                      Jeżeli nie słyszysz "help me out" w teksie "a diaper", to ta już nic nie pomogę.
                      Jeżeli uważasz to za przypadkowe - to tym bardziej.
                      Sprawa jest tak rozległa, że mógłbym ci jeszcze sporo napisać, ale nie mam czasu. Ja tu sie zajmuje polityką. Inne ciekawostki potraktuj jako ciekawostki.

Ale tak naprawdę nie rozumiem, dlaczego sie tak tym zajmujesz.
                      Nikt ci nie każe w to wierzyć.
                      Nie wierzysz, to daj sobie z tym spokój.
                      • bimi Re: ...a egzekucja Berga 28.06.04, 19:36
                        watto napisał:

> Masz problem, polegający na nieumiejętnosci koncentracji na meritum i sprawach
                        > istotnych.
                        > Co ma piernik do wiatraka? I lewitacja do tego tematu?
                        > Dowody pośrednie na zjawisko masz w tym temacie.

Ten bełkot to mają być dowody? smile
                        Weź przestań. Chyba że dowody na to, że nie masz racji.

> bezposrednich w takich dziedzi
                        > nach nie ma. Jak w całej psychologii, psychjoanalizie itp.
                        > Jeżeli nie słyszysz "help me out" w teksie "a diaper", to ta już nic nie
                        > pomogę.

A ja nic nie pomogę na to, że ty usłyszysz.

> Ale tak naprawdę nie rozumiem, dlaczego sie tak tym zajmujesz.

A czym mam się zajmować? Jakbym miał coś ciekawszego do roboty, to nie gadał bym
                        tu przecież z tobą.

> Nikt ci nie każe w to wierzyć.
                        > Nie wierzysz, to daj sobie z tym spokój.

Ja wcale nie mam zamiaru w to wierzyć.
                        Przedstawiasz coś, co nazywasz "dowodami", gdy da mnie jest to jedynie bełkot.
                        Więc ci o tym mówię.
                        • Gość: Norel Bimi! Daj sobie spokoj!!!! IP: *.mad.east.verizon.net 28.06.04, 19:40
                          Chyba po tej wymianie paru zdan zdajesz sobie sprawe ze nie masz do czynienia z
                          normalnym czlowiekiem.
                          • bimi Re: Bimi! Daj sobie spokoj!!!! 28.06.04, 19:56
                            Gość portalu: Norel napisał(a):

> Chyba po tej wymianie paru zdan zdajesz sobie sprawe ze nie masz do czynienia z
                            > normalnym czlowiekiem.

Myślę, ze znam watto lepiej niż ty.
                            Dam sobie radę.

Kazdy ma swoje wizje. smile Lepiej je mieć niż oglądać telewizję.
                        • watto Re: ...a egzekucja Berga 28.06.04, 20:22
                          Widzisz... Ja o pierniku, a ty o wiatraku.

Już ci parę razy tłumaczyłem na czym to polega i tłumaczyłem twoje "misconceptions", a ty ciągle to samo.
                          Przykład:
                          Chyba dwa razy pisałem, a ty ciągle:
                          "Jeszcze raz powtórzę: nie ma absolutnie żadych dowodów na to, że jakikolwiek
                          człowiek potrafi mówić tak, zeby zakodować w swojej mowie przekazy zrozumiałe
                          tylko wtedy, gdy puści się to od tyłu."

Na Boga. To nie człowiek "koduje". To podswiadomosc sie zdradza.
                          No czy można bardziej dziecinnie podchodzić do tematu?
                          Trzeba odróżnić podmiot od przedmiotu, orzeczenie od okolicznika, a piernik od wiatraka.
                          A przekazy są zrozumiałe dla podswiadomosci wtedy, gdy sie je puszcza normalnie. To dla swiadomosci są zrozumiałe puszczone od tyłu.
                          Jak widzisz - nie rozumiesz meritum. Twoje wypowiedzi jasno o tym swiadczą.
                          Jeżeli trzy razy jestes w stanie powatrzać tę samą bzdurę, której błędnosc ci już wytłumaczyłem 2 razy.

Powtórzę jeszcze jedno:
                          Jeżeli nie słyszysz "help me out" w tekscie "a diaper", to ta już nic nie pomogę.
                          Może problemy z angielskim?
                          Rzeczywisty angielski nie brzmi tak jak ten na lektoratach.

Ale może już wystarczy tego, bo zauważyłem, że taki Norel sie zainteresował... a przecież nie należy rzucać pereł miedzy wieprze.
                          • bimi Re: ...a egzekucja Berga 28.06.04, 21:49
                            Skoro nie rozumiem meritum to chyba faktycznie nie ma co dalej gadać.

Na wszelki wypadek jednak wezmę sobie to co napisałeś i przeczytam od tyłu - a
                            nuż twoja podświadomość zdradzi mi coś czego dostrzecc nie mogę, bo za słabo
                            znam angielski.
        • Gość: lacki He,he. Nawet Bimi rozumie ze to dziecinna tandeta IP: 5.5.* / 80.58.4.* 26.06.04, 19:41
          • watto Peta Tykwa 26.06.04, 19:56
            Ty idź do swojej piaskownicy w Peta Tykwa. To za trudne dla ciebie.
            Chyba ci tam nie płacą za myslenie, tylko za dywersję.
            Przyłóż sie do pracy, to może dostaniesz awans. Od stukania w klawisze (zagryzając czosnek) przeniosą cie na ciekawszy odcinek i będziesz mógł sobie porzucać granatami w palestyńskie dzieci..
            • Gość: Marek S. Nawet w 'Peta Tykwa' gdzie wariatow nie brakuje, IP: 5.5.* / 80.58.55.* 26.06.04, 20:23
              ludzi ktorzy wierza w tak dziecinne rzeczy zamykaja w gumowych pokojach. Lecz
              sie czlowieku!
      • Gość: Danusia Re: ...a egzekucja Berga IP: 5.5.* / 80.58.55.* 26.06.04, 20:02
        Panie Watto to niech Pan mi powie dlaczego wszystkie te przekazy są tak bardzo
        ograniczone w wypowiedzi? Dlaczego każdy tekst puszczany od tylu ma w
        większości sam bełkot i tylko od czasu do czasu słychać jakiś bełkot który
        przypomina jakieś znane słowo-czsem wyraźnie a czasem nie? Czemu ignoruje Pan
        bełkot który te nagrania dominuje a przywiązuje Pan jakieś znaczenie do
        przypadkowych i bardzo nielicznych odgłosów przypominających znane Panu
        wyrazy. Powiem Panu dlaczego: To jest zwykły-. przypadek i tylko niesamowicie
        naiwny człowiek myśli inaczej.
        Pzdr.

• Gość: lechu Matko boska czestochowska! IP: 200.56.224.* 27.06.04, 15:49
        Watto, dorosly czlowiek, naprawde w to wierzysad Nyslalem ze zartujesz ale
        jednak niesmile ...smile
      • Gość: Jolanta Watto, jak uważasz? IP: *.americanprudential.com / *.gen.twtelecom.net 28.06.04, 04:04
        Czy jesteś chociaż na poziomie jedenastko latka?
        Ja mam poważne wątpliwości.
        • Gość: Marek K. Re: Watto, jak uważasz? IP: *.Red-213-97-74.pooles.rima-tde.net 28.06.04, 13:38
          Pamietam ze gdzies tak w czternastym roku zycia zajmowalem sie takimi
          pierdolkami.
      • Gość: Mokasyn Panie Watto, to jest tylko dowodem ze IP: *.addicon.net, / 202.147.34.* 28.06.04, 19:47
        cos Panu dolega, i to bardzo!!!

Chyba zartujesz!!!!!!!!!
    • blq Pytanie do Watto 26.06.04, 20:24
      Watto, odlozmy na chwile animozje, ja juz swoje wiem (o tym czemu jestes taki
      jaki jestes itp) wiec moze cie zaciekawie czyms.

Skoro juz jestes przy tematyce zespolow i przekazow podswiadomych. Slyszales
      moze o zgodnosci filmu "czarnoksieznik z krainy Oz" i plyty Pink Floyd? podobno
      wszystko sie zgadza, tzn jest to jakby podklad do filmu.

www.venco.com.pl/~wproj/art/Oz.htm
      Z Watto laczy mnie jedno: wiara w zjawiska nie do konca wyjasnione. Sam takich
      przezylem kilkadziesiat.... w tym np roznimy sie od niejakiego Krzysia52, ktory
      wierzy tylko w to co widzi. Ja jednak nie wykorzystuje ich na poparcie tezy
      innej niz ta, ze sa rzeczy, o ktorych nie snilo sie filozofom...

• Gość: zapytywaz Re: Pytanie do Watto IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 28.06.04, 19:37
        A jakie naprzyklad ? Mozesz powiedziec czy sie boisz ?
        • Gość: blq Re: Pytanie do Watto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 00:42
          A czego mam sie bac? Kogo? glownie mam na mysli nadzwyczajne zbiegi
          okolicznosci. tak nieprawdopodobne, ze w calym zyciu moga sie zdarzyc raz, dwa
          razy.... mi sie zdarzyly ze 100 razy.

przyklad?
          siedzimy z bratem i rozmawiamy o tych zbiegach okolicznosci. troche mi nie
          wierzy, ale raz zdarzylo mu sie to samo: otoz pare miesiecy wczesniej,
          dowiedział się o Cape Town, miejscu gdzie spotykaja sie oceany. I doslownie pare
          godzin pozniej slyszy o Cape Town z zupelnie innego zrodla. Cale zycie nie
          wiedzial, ze cos takiego istnieje, podczas gdy nagle dowiaduje sie z 2, zupelnie
          niezaleznych i nic nie majacych ze soba wspolnego zrodel.

nie, to jeszcze nie byl ten przyklad. sluchaj dalej. gdy brat relacjonowal o tym
          przypadku, w TVN lecial program "cela", gdzie wiezniowie opowiadaja o swoich
          niecnych uczynkach. bardziej rozmawialismy, troche jednak sluchajac wyznan
          jakiegos przemytnika. w pewnym momencie (doslownie niecala minute po opowiesci
          brata) prowadzacy program zupelnie zmienia temat i pyta sie wieznia: "czemu to
          zrobiles?"

Wiezien odpowiada:

"chcialem zwiedzić Cape Town. Wiesz co to jest?"

• Gość: John Dodam tylko jedno zdanie IP: *.redgarterindy.com / *.dsl.ipltin.ameritech.net 28.06.04, 13:53
      HE,HE,HE!
    • Gość: Jastrzebiec Watto a mamusia pozwolila ci pisac na internecie? IP: 194.205.223.* 29.06.04, 13:23
      No chyba tak bo to juz wakacje.
    • wildseahorse Tym razem zgadzam się z Watto 01.07.04, 13:36

Przykład:

www.kingfish.us.tf/wattoo.swf
      • Gość: totyle Re: Tym razem zgadzam się z Watto IP: *.spencersoft.com / *.client.comcast.net 01.07.04, 14:55
        Widzisz Watto nareszcie ktos ci uwierzylsmile
        • Gość: Stanislaw Polanski Re: Tym razem zgadzam się z Watto IP: *.mishawaka.k12.in.us 05.07.04, 18:31
          To ja w takim razie tez sie zgadzamsmile>)))))
      • Gość: Czytelnik :-))))))))))))! IP: 213.77.87.* 01.07.04, 20:19
        No i co ten biedny Watto teraz zrobi? Zaprzeczysmile
        Swietnie King, najlepiej osmieszac balwanow ich wlasna bronia.
        • Gość: Tarpan Re: :-))))))))))))! IP: *.jeleniagora.pl / *.jgora.dialog.net.pl 01.07.04, 20:28
          To jest pierwszy prawdziwy, podswiadomy przekaz zacytowany na ty watku.
          Cos w tym jest????smile
      • Gość: Stanisław Polański Widzisz Watto nareszcie ktos sie z toba zgodzil! IP: 205.155.193.* 02.07.04, 06:39
      • Gość: . Re: Tym razem zgadzam się z Watto IP: 216.11.71.* 02.07.04, 17:15
        Jemu naprawde cos dolega
    • Gość: Yugo Watto, swiadomie,podswiadomnie i nieprzytomnie IP: *.bbtec.net 01.07.04, 21:11
      jestes rasowym kretynem.
    • Gość: Magda Dzieciaczku a ile ty masz lat. IP: *.mad.east.verizon.net 07.07.04, 20:28
      Co za brednie!
    • Gość: Maple BOZE SWIETY! I my mamy sie dziwic ze Polacy IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 20:34
      sa uwazani za idiotow?sad(((((((((((((((
    • Gość: Dark Side HEHEHE!!!! WATTOOOO! IP: 5.3R* / *.as9105.net 07.07.04, 20:42
      Tobie cos naprawde odbilo.

Jesli masz racje to moze juz niedlugo nie bedzie zadnych sledztw i rozpraw
      sadowych. Nagramy to co przestepca ma do powiedzenia i posluchamy tego od tylu:-
      )

Lecz sie czlowieku!
    • watto Kerry i Edwards 05.08.04, 19:13
      www.reversespeech.com/pres2004.htm
      • Gość: Mosze Lecz sie Watto! nt IP: 5.5.* / 80.58.33.* 05.08.04, 19:18
    • Gość: less Re: Przekazy podswiadome IP: 208.37.26.* 08.12.04, 01:11
      Swietny post, napisany chyba z domu wariatowsmile
      • Gość: dr FrÖid nie daj sie zaszczuc tej zgraji racjo... IP: *.cm-upc.chello.se 08.12.04, 01:28
        • Gość: ידיש ...nalistow !!! IP: *.cm-upc.chello.se 08.12.04, 01:29
          wink))))
          • agora2 ................YZE ICY W ZLE AR ZI !!! 08.12.04, 01:47
            wink))

to po semicku wink))
            • Gość: chatul Re: ................YZE ICY W ZLE AR ZI !!! IP: 5.5R* / 193.188.105.* 08.12.04, 02:07
              szigaonsad

neszika agora2smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka