Gość: CCCP IP: *.acn.pl 05.02.04, 10:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=10450794&a=10565226 Proszę o odpowiedź tu, albo w wątku, do którego link. C. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CCCP Re: Chaly czy Chali ????????????????????????????? IP: *.acn.pl 05.02.04, 12:58 Ja to imię czytam jako Chała - z przekreślonym l. Wiąże mi się z innym słowem - chałka. Niezła rzecz, często kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nadmiar łaski 05.02.04, 13:03 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Wiąże mi się z innym słowem - chałka. Niezła rzecz, często kupuję. Mnie to sie kojarzy zupelnie inaczej, z chała - kompletnym bublem. Ona z reszta chyba tak specjalnie pisze. Omijam ja szerokim lukiem bo gdybym ja olewal cieplym moczem to bylby dla niej nadmiar łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: nadmiar łaski IP: *.acn.pl 05.02.04, 13:15 Przesadzasz, kolego. Zawsze należy okazywać zdrową ciekawość. W końcu chciałbym się dowiedzieć od kompetentnej osoby o co z tym nazizmem prof. Pogonowskiego chodzi. Być może będzie trzeba złozyć obywatelskie doniesienie do IPN-u? Na ekstradycję nigdy nie za późno. Kto wie? Życie jest bogate w niespodzianki. C. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 jedynie do leczenia psychiatrycznego 05.02.04, 13:26 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Kto wie? Życie jest bogate w niespodzianki. Obecni na forum Zydzi to niedouki i nieudacznicy. Normalni Zydzi zajmuja sie robieniem pieniedzy a nie pisaniem na forum. Naturalna selekcja. Czego wiec sie spodziewasz? Cudu? Obecni na forum Zydzi zarabiaja dla swego ego podbijaniem swej wybraniowosci narodowej grzebaniem gojom w ranach przez siebie (nie zadanych) lecz wygrzebanych. Taka samonapedzajaca sie rzeczywistosc. To sie nadaje jedynie do leczenia psychiatrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: jedynie do leczenia psychiatrycznego IP: *.acn.pl 05.02.04, 13:30 rycho7 napisał: > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > Kto wie? Życie jest bogate w niespodzianki. > > Obecni na forum Zydzi to niedouki i nieudacznicy. Normalni Zydzi zajmuja sie > robieniem pieniedzy a nie pisaniem na forum. Naturalna selekcja. Czego wiec sie > > spodziewasz? Cudu? > > Obecni na forum Zydzi zarabiaja dla swego ego podbijaniem swej wybraniowosci > narodowej grzebaniem gojom w ranach przez siebie (nie zadanych) lecz > wygrzebanych. Taka samonapedzajaca sie rzeczywistosc. To sie nadaje jedynie do > leczenia psychiatrycznego. Interesująca hipoteza. Mimo to, chciałbym poznać definicję, zgodnie z którą Prof. Pogonowski jest zwolennikiem tej odmiany XX-wiecznej myśli społecznej. Będę się tego od Chały domagał. C. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Chała z tego wyjdzie 05.02.04, 14:01 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Będę się tego od Chały domagał. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Panie CCCP 05.02.04, 14:04 wzor belgijski Autor: rycho7 Data: 05.02.2004 13:17 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- gini napisała: > Watek o zdejmowaniu to jest zwykly spam i powinien byc usuwany . Nasz Kszysio cierpi na braki wiedzy i niedorozwoj uczuc w stosunku do katabasow. Mnie najbardziej podoba sie wzor belgijski. Gdzie nie pojdziesz do muzeum to stoi makieta i na niej pokazany jest kosciol, ktory zburzono 200 lat temu. Mnie, w mojej spolegliwosci w stosunku do kosciola najbardziej sie podoba ten model i dyskusja w stylu Wandei. Wszelkie slowa to duzo za malo. A teraz Gini powtorz mi, ze jestem chamem w stosunku do Ciebie. Ciagle unikanie odpowiedzi nudzi. Rozumiem, ze w belgijskim klimacie deszcze dawno to juz zmyly z plotu i ze sciany. Wzmagajac depresje Gini. Lezy wiec na ulicach Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Pani Gini, proszę IP: *.acn.pl 05.02.04, 14:17 R-7 usprawiedliwić. On to napisał po przeczytaniu postu Chały, kiedy nie miał pod ręką nic mocniejsazego, a sklepy były zamknięte. Pozdrowienia z Krainy Bulw śle C Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Pani Gini, proszę 05.02.04, 14:26 Gość portalu: CCCP napisał(a): > R-7 usprawiedliwić. > > On to napisał po przeczytaniu postu Chały, kiedy nie miał pod ręką nic mocniejs > azego, a sklepy były zamknięte. > > Pozdrowienia z Krainy Bulw śle > > C A czym sie rozni pîsanie pana z numerkiem 7 od pisania pani Chali?Bo ja zadnej roznicy nie widze, Rysio czuje sie Polakiem jak trzeba nakopac do dupy Dance, albo innej Gini , jak nie trzeba to pisze calkiem inaczej, i nikt sie nie burzy na to. Moze niech jedzie na Kaszuby i wytlumaczy Kaszubom zeby zaczeli koscioly burzyc. Niech koniecznie wyrzna troche ksiezy zrobia Rysiowi mase radosci . Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Pani Gini, proszę 05.02.04, 14:32 gini napisała: > A czym sie rozni pîsanie pana z numerkiem 7 od pisania pani Chali?Bo ja zadnej roznicy nie widze, Rysio czuje sie Polakiem jak trzeba nakopac do dupy Dance, albo innej Gini , jak nie trzeba to pisze calkiem inaczej, i nikt sie nie burzy na to. > Moze niech jedzie na Kaszuby i wytlumaczy Kaszubom zeby zaczeli koscioly burzyc > . > Niech koniecznie wyrzna troche ksiezy zrobia Rysiowi mase radosci . Popraw mnie,ale z tego co pamiętam to w Polsce zyję katolicka cześc Kaszubów, tak więc nie rozumiem Twojego wezwania do burzenia kościołów.Nielogiczne to. A. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 ale Ginio-logiczne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.02.04, 14:43 andrzejg napisał: > Nielogiczne to. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Pani Gini, proszę 05.02.04, 14:55 andrzejg napisał: > gini napisała: > > > A czym sie rozni pîsanie pana z numerkiem 7 od pisania pani Chali?Bo ja > zadnej roznicy nie widze, Rysio czuje sie Polakiem jak trzeba nakopac do > dupy Dance, albo innej Gini , jak nie trzeba to pisze calkiem inaczej, i > nikt sie nie burzy na to. > > Moze niech jedzie na Kaszuby i wytlumaczy Kaszubom zeby zaczeli koscioly > burzyc > > . > > Niech koniecznie wyrzna troche ksiezy zrobia Rysiowi mase radosci . > > Popraw mnie,ale z tego co pamiętam to w Polsce zyję katolicka cześc Kaszubów, > tak więc nie rozumiem Twojego wezwania do burzenia kościołów.Nielogiczne to. > > A. Alez to nie ja Andrzeju wzywam do burzenia kosciolow.Dyskusje w stylu Wandei, czyli fizyczna eksterminacje katolikow proponuje Rysio.Wiec Rysio broni Kaszubow jako narodowosci, ale jako katolikow wyrznalby z mila checia. Kliknij sobie w google bedziesz wiedzial co to Wandea, i co propnuje, nasz nawiedzony Rysio, ktory pisze juz bez sensu, bo pisze przeciw mnie, stad ten niezrozumialy belkot, chyba,ze rozumiesz to przetlumacz, o co mu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 tak im dopomoz Bog 05.02.04, 14:39 gini napisała: > Moze niech jedzie na Kaszuby i wytlumaczy Kaszubom zeby zaczeli koscioly burzyc > . Ja Ci pisze o zawilosciach kodeksu karnego a Ty swoje. No to po co ja pisze? Inni umieja czytac i dawno juz kodeks karny zapewne przeczytali. Wiec dla nich sie nie musze wysilac. A Ty i tak nie czytasz udzielanych Ci odpowiedzi. Kaszubi predzej wygonia ze swoich kosciolych polskojezycznych ksiezy okupanta. I tak im dopomoz Bog. Oni jeszcze wierza w moc tych murow. Ja im nie bede przeszkadzal. Takim ludziom to jeszcze jest potrzebne. Ale glodujacym przejezdnym na nieludzkiej ziemi cierpliwosc sie moze wczesniej wyczerpac. Obrazy przekazemy do Muzeum Narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: tak im dopomoz Bog 05.02.04, 15:01 rycho7 napisał: > gini napisała: > > > Moze niech jedzie na Kaszuby i wytlumaczy Kaszubom zeby zaczeli koscioly > burzyc > > . > > Ja Ci pisze o zawilosciach kodeksu karnego a Ty swoje. No to po co ja pisze? > Inni umieja czytac i dawno juz kodeks karny zapewne przeczytali. Wiec dla nich > sie nie musze wysilac. A Ty i tak nie czytasz udzielanych Ci odpowiedzi. > Kaszubi predzej wygonia ze swoich kosciolych polskojezycznych ksiezy okupanta. > I tak im dopomoz Bog. Oni jeszcze wierza w moc tych murow. Ja im nie bede > przeszkadzal. Takim ludziom to jeszcze jest potrzebne. Ale glodujacym > przejezdnym na nieludzkiej ziemi cierpliwosc sie moze wczesniej wyczerpac. > Obrazy przekazemy do Muzeum Narodowego. Co raz lepiej Polska okupuje Kaszuby . hahahahahahahahaha Czyli Wandei proponujesz tylko dla polskich katolikow, Kaszubi moga sobie wierzyc. Ty bardziej nienawidzisz Polakow od Zyxa .Wiec moze daj sobie spokoj . Zydow nienawidzisz na rowni z Polakami, taka jest prawda, no moze ciut wiecej . Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 z woli Stalina 05.02.04, 15:31 gini napisała: > Co raz lepiej Polska okupuje Kaszuby . Zamiast okupacji niemieckiej jest polska. Przekonala mnie o tym Gini swymi wypowiedziami z zerowa tolerancja dla kaszubskiego dziedzictwa kulturowego. Ja nie jestem Kaszubem wiec moge nazwac rzecz po imieniu. Oni sa powsciagliwi w wypowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: z woli Stalina 05.02.04, 16:05 rycho7 napisał: > gini napisała: > > > Co raz lepiej Polska okupuje Kaszuby . > > Zamiast okupacji niemieckiej jest polska. Przekonala mnie o tym Gini swymi > wypowiedziami z zerowa tolerancja dla kaszubskiego dziedzictwa kulturowego. Ja > nie jestem Kaszubem wiec moge nazwac rzecz po imieniu. Oni sa powsciagliwi w > wypowiedziach. Tak , tak Polska okupuje niepodlegkle panstwo Kaszubie , oni nie chca ale coz, mieli przeciez swoje panstwo, wielkie niepodlegle, a tu przyszli Polacy i podbili. Mieli wszystko, kulture sztuke, nawet opere narodowa mieli, nie mowiac juz o slawnej szkole malarstwa kaszubskiego , literatura kaszubska tez sie odznaczyla na stale w literaturze swiatowej.Tylko ten zdrajca Wybicki napisal slowa jakiegos Mazurka Dabrowskiego " Jeszcze Polska nie zginla" No coz zdrajca to zdrajca. A Stalin to pokrewna tobie dusza tez nienawidzil religii, koscioly zamienial na spichrze zbozowe, ksiezy zsylal na Syberie .Dobrze, ze o nim pamietasz Rysiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Chała --- Do Pani Gini IP: *.acn.pl 05.02.04, 18:36 Rozumiem, że Pani pootrafi działać na zasadzie konika szachowego i walić równocześnie dwa pola. Tylko proszę się zastanowić: co z Pani aktualną pozycją strategiczną mają Kaszubi? Rozumiem, że temat jest gorący, ale żeby - Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Chała --- Do Pani Gini 05.02.04, 19:32 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Rozumiem, że Pani pootrafi działać na zasadzie konika szachowego i walić równoc > ześnie dwa pola. Tylko proszę się zastanowić: co z Pani aktualną pozycją strate > giczną mają Kaszubi? > > Rozumiem, że temat jest gorący, ale żeby - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Chała --- Do Pani Gini IP: *.acn.pl 05.02.04, 19:52 Doceniłem R-7 niekoniecznie za jego poglądy re: mapa etniczna Europy, ile za jego niewątpliwie rozległa i kompetentną wiedzę re: napoje produkowane przez podmioty występujące na mapie etnicznej Europy. Nie moge nie czuć sympatii do człowieka, który zaryzykował cenne kubki smakowe i jednak sie napił morawskiego wina. Próbowałem i ja napić się zalecanego przez Ciebie Krieka, ale jakoś nie mogłem go w Warszawie znaleźć, moja prywatna mapa sklepów monopolowych w Warszawie jest z pewnością daleka od doskonałości. Nie ustanę jednak w poszukiwaniach, albowiem jestem gorącym zwolennikiem tych, którzy twierdzą, że ludzie porozumiewają się lepiej, kiedy wypróbowują wspólnie ciekawe napoje. Gini - tak z ręką na sercu - czy Rycho7 skrytykował kiedykolwiek Krieka? Pozdrowienia z krainy łanów bulwowych, okrytych jesienią nisko pełgającym dymem łęcinowych ognisk i zimno-wilgotnym zaśpiewem Meluzyny o umierających w soli śledziach. C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong cccp IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 20:02 "Nie moge nie czuć sympatii do człowieka, który zaryzykował cenne kubki smakowe i jednak sie napił morawskiego wina" przepraszam ale jesli ci sie wydaje ze morawskie wino oznacza to samo co wino marki wino to jestes w bardzo duzym bledzie savignon, ryzlink czy muller archivalny i z dobrych vinnic jest napravde calkiem niezly jak na biale wino a z czerwonych to byva znosna frankovka, vavrinec czy niebieski portugal oraz sporo innych niewymienionych przeze mnie - te wyzej ale mozna dosyc latwo dostac ale wszystko oczywiscie nie mozna pic w pubie czy kupowac w litrowych butelkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Chała --- ależ drogi Blongu IP: *.acn.pl 05.02.04, 20:14 Gość portalu: Blong napisał(a): > "Nie moge nie czuć sympatii do człowieka, który zaryzykował cenne kubki smakowe > > i jednak sie napił morawskiego wina" > > przepraszam ale jesli ci sie wydaje ze morawskie wino oznacza to samo co wino > marki wino to jestes w bardzo duzym bledzie > > savignon, ryzlink czy muller archivalny i z dobrych vinnic jest napravde > calkiem niezly jak na biale wino > > a z czerwonych to byva znosna frankovka, vavrinec czy niebieski portugal > > oraz sporo innych niewymienionych przeze mnie - te wyzej ale mozna dosyc latwo > dostac Ależ własnie dlatego szanuję Rycha że nie znając - jednak zaryzykował. Sam znam od dawna morawskie wina i jestem ich zagorzałym zwolennikiem. Żałuje jednakże, że R-7 nie dane było zakosztować południowo-morawskiej śliwowicy, szczególnie cenię sobie tę produkowaną na własny użytek w lokalnej gorzelni w Welkej nad Weliczką. Pozdrawiam, C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Chała --- ależ drogi Blongu IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 20:19 )) ah to przepraszam a co do sliwowicy to znajomy pedzi calkiem calkiem niezla i polecam wyprobowanie slowackiej ta tez jest pyszniutka Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Chca mnie tu otruc 05.02.04, 23:01 Gość portalu: Blong napisał(a): > )) > ah to przepraszam > > a co do sliwowicy to znajomy pedzi calkiem calkiem niezla > > i polecam wyprobowanie slowackiej ta tez jest pyszniutka Chora jestem jak slysze nazwe sliwowica, moze jeszcze zacznijcie reklamowac wegierska palinke, to umre na samo wspomnienie, tego czym mnie jedna bratanka uraczyla i bedziecie mieli spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Chca mnie tu otruc IP: *.acn.pl 05.02.04, 23:06 Broń Boże nie Barackpalinka!!!! Po piciu tego zrozumiałem dlaczego do szabli i do szklanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Chała --- zobacz Gini, co tu piszą te od palinki IP: *.acn.pl 05.02.04, 23:11 a gyerek sir, a cipo, ruha kezd kifogyni Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Chała --- Do Pani Gini 05.02.04, 23:21 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Doceniłem R-7 niekoniecznie za jego poglądy re: mapa etniczna Europy, ile za je > go niewątpliwie rozległa i kompetentną wiedzę re: napoje produkowane przez podm > ioty występujące na mapie etnicznej Europy. Nie moge nie czuć sympatii do człow > ieka, który zaryzykował cenne kubki smakowe i jednak sie napił morawskiego wina > . > > Próbowałem i ja napić się zalecanego przez Ciebie Krieka, ale jakoś nie mogłem > go w Warszawie znaleźć, moja prywatna mapa sklepów monopolowych w Warszawie jes > t z pewnością daleka od doskonałości. Nie ustanę jednak w poszukiwaniach, albow > iem jestem gorącym zwolennikiem tych, którzy twierdzą, że ludzie porozumiewają > się lepiej, kiedy wypróbowują wspólnie ciekawe napoje. > > Gini - tak z ręką na sercu - czy Rycho7 skrytykował kiedykolwiek Krieka? > > Pozdrowienia z krainy łanów bulwowych, okrytych jesienią nisko pełgającym dymem > łęcinowych ognisk i zimno-wilgotnym zaśpiewem Meluzyny o umierających w soli ś > ledziach. > > C. Rycho nie mogl skrytykowac bo pewnie nie pil polska pijawka mu wypila . A na krieka prosze przyjechac tutaj . www.galenfrysinger.com/bruges.htm Mialam cudownego linka z Bazyliki Swietej Krwi, byly wnetrza i procesja cos pieknego. Link jak na zlosc przestal dzialac. Na szostym zdjeciu mozesz sobie obejrzec przecudowna fasade.Ale zeby zobaczyc srodek trzeba sie pofatygowac osobiscie.W tym roku bedzie procesja , jest raz na piec lat, jak na razie widzialam tylko zdjecia, ale juz dzis wiem, ze polece nawet na piechote. Wiec jak bedziesz mial pragnienie, to wpadnij na krieka . Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: CCCP 05.02.04, 23:29 www.holyblood.org/FR/A.asp Sprobuj poklikac tutaj na poszczegolne to Ci sie moze otworza, jak linkuje pojedynczo to nie chca sie otwierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Chała --- Do Pani Gini IP: *.acn.pl 05.02.04, 23:30 Dzięki za miłe zaproszenie. Tymczasem jutro spróbuję znaleźć Krieka. Mam namiar na taki jeden sklep. C. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Z katolikami rozmawiac jedynie jezykiem inkwizycji 05.02.04, 14:31 Gość portalu: CCCP napisał(a): > On to napisał po przeczytaniu postu Chały Ja to napisalem aby poddenerwowac Gini. Bruksela jest miastem o najwyzszym europejskim wspolczynniku obsrania psimi gownami. Gini siedzi przy komputerze aby nie wychodzic na dwor i nie potykac sie. Nie napisalem takze, ze w Belgii nie ma kosciolow. Napisalem jedynie, ze wczesniej bylo ich tak duzo, ze zdesperowani mieszczanie zredukowali ich nadmiar. Zmyslni byli wiec obrazy przed demolka wynosili i potem zamieniali na gotowkie. W koncu znalazly sie one w muzeum krolewskim co slusznie podkresla Gini. Subtelnosci kodeksu karnego tlumacze juz Gini w poscie w watku oryginalnym. Za myslenie nie karze sie ale za wyrazanie pewnych mysli (podzeganie) karze sie jak najbardziej. A ja nie jestem tak ugodowy jak Krzys52. Czasami bardziej wole czyny od mielenia slow. Z katolikami mozna rozmawiac jedynie jezykiem inkwizycji. Nauka nie idzie w las ale w nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Panie i Panowie, proszę IP: *.acn.pl 05.02.04, 14:44 jednak o zawieszenie sporu nt. losu kościołów w Belgii. Ten wątek został przeznaczony wyłącznie na dyskusję z Panią Chałą nt. nazistowskich poglądów (ew. zbrodni) Prof. Pogonowskiego. Z wyrazami szacunku - C. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Panie i Panowie, proszę 05.02.04, 15:13 Gość portalu: CCCP napisał(a): > jednak o zawieszenie sporu nt. losu kościołów w Belgii. > > Ten wątek został przeznaczony wyłącznie na dyskusję z Panią Chałą nt. nazistows > kich poglądów (ew. zbrodni) Prof. Pogonowskiego. > > Z wyrazami szacunku - > > C. Ale jest tu Twoj etatowy sojusznik , wiec nie moglam nie skorzystac z okazji . Czemu nie porozmawiac przy okazji na temat zbrodni jaka popelnili wszyscy katolicy, idiota7 bedzie mial zgryz.Chala tez nie lubi katolikow, zapowiada sie ciekawie . Ty tez jestes katolikiem zdaje sie , czy juz wiesz co Cie czeka z rak sojusznika?Rysio zrobi jak mu sie uda nowe Wandei . Wiesz calkiem madre jest stare przyslowie lepiej z madrym zgubic niz z glupim znalezc. Ale coz kazdy orze jak moze, bywaja pozyteczni idioci, ale to na krotka mete, bo idiota zawsze jest idiota. Pozdrawiam serdecznie . Polska pijawka Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Gini-logika 05.02.04, 15:24 gini napisała: > Czemu nie porozmawiac przy okazji na temat zbrodni jaka popelnili wszyscy > katolicy Ot odkrywcza logika. Katolicy ofiary inkwizycji sa winni jej zbrodni. Jak ja sie z tego wybronie? > Rysio zrobi jak mu sie uda nowe Wandei. Ja pisze wyraznie, ze Wandei jest jedynie wtedy skuteczne gdy w masach jest furia. Gini widzi we mnie Ojca Narodow. Co za zaszczyt. Ale ja nie tego oczekuje. Proponuje podporzadkowac sie zyczeniu gospodarza i powrocic na watek na ktory skarzypyta sie zali. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Rysia logika 05.02.04, 15:43 rycho7 napisał: > gini napisała: > > > Czemu nie porozmawiac przy okazji na temat zbrodni jaka popelnili wszyscy > > katolicy > > Ot odkrywcza logika. Katolicy ofiary inkwizycji sa winni jej zbrodni. Jak ja > sie z tego wybronie? Z katolikami rozmawiac jedynie jezykiem inkwizycji - rycho7 No wlasnie, przeciez to ty Rysiu zatytulowales tak swoj post, i na koncu to powtorzyles.Wiec czep sie swojej logiki a nie mojej. > > > Rysio zrobi jak mu sie uda nowe Wandei. > > Ja pisze wyraznie, ze Wandei jest jedynie wtedy skuteczne gdy w masach jest > furia. Gini widzi we mnie Ojca Narodow. Co za zaszczyt. Ale ja nie tego > oczekuje. A kto ginal w Wandei?Nie masy jakies ?Tez byla furia w tych masach do obrony tego co uwazali za cos. Kogo w tobie widze napisalam wyraznie. > > Proponuje podporzadkowac sie zyczeniu gospodarza i powrocic na watek na ktory > skarzypyta sie zali. Mnie nie przeszkadza moge pisac tu i tu.Tutaj tez bedziesz mial wsparcie pani Chala tak jak ty nie lubi polskich katolikow, tez by im Wandei urzadzila . Tez pisze Polaczki tak jak ty.Nie pekaj Rysiu, przyjdzie Chala i ci pomoze jeszcze.Co dwie glowy to nie jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Chała --- Do skłóconych: niech Wam będzie, IP: *.acn.pl 05.02.04, 15:55 kłóćcie się i tutaj, jak już musicie. Ale na pierwszym miejscu w tytułach Waszych wpisów wpisujcie słowo Chała ---, jak powyżej. Proszę. Idzie prezecież w tym wątku o to, żeby Pani Chała zrozpoznała ten wątek jako swój i rozpoczęła merytoryczną dyskusję. C. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Z katolikami rozmawiac jedynie jezykiem inkwi 05.02.04, 15:08 rycho7 napisał: > Gość portalu: CCCP napisał(a): > > > On to napisał po przeczytaniu postu Chały > > Ja to napisalem aby poddenerwowac Gini. Bruksela jest miastem o najwyzszym > europejskim wspolczynniku obsrania psimi gownami. Gini siedzi przy komputerze > aby nie wychodzic na dwor i nie potykac sie. Co ty nie powiesz? > > Nie napisalem takze, ze w Belgii nie ma kosciolow. Napisalem jedynie, ze > wczesniej bylo ich tak duzo, ze zdesperowani mieszczanie zredukowali ich > nadmiar. Zmyslni byli wiec obrazy przed demolka wynosili i potem zamieniali na > gotowkie. W koncu znalazly sie one w muzeum krolewskim co slusznie podkresla > Gini. Nawet nie wiesz jak piekne sa belgijskie koscioly, zadbane , i wiesz sa w nich ludzie.Obrazow jest duzo wszedzie i w kosciolach i w muzeach, twojej makiety jednak nigdzie nie widzialam. > > Subtelnosci kodeksu karnego tlumacze juz Gini w poscie w watku oryginalnym. Za > myslenie nie karze sie ale za wyrazanie pewnych mysli (podzeganie) karze sie > jak najbardziej. A ja nie jestem tak ugodowy jak Krzys52. Czasami bardziej wole > > czyny od mielenia slow. Z katolikami mozna rozmawiac jedynie jezykiem > inkwizycji. Nauka nie idzie w las ale w nas. No i co Ci zawinili Ci katolicy kaszubscy, i inni, ze chcialbys ich palic na stosach metodami inkwizycji? Jednym slowem poniewaz liczba katolikow idzie w grube miliony proponujesz nic innego jak ludobojstwo. Naprawde jestes idiota, k52 to przy tobie super inteligentny czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 naiwniaczek 05.02.04, 15:19 gini napisała: > Nawet nie wiesz jak piekne sa belgijskie koscioly, zadbane , i wiesz sa w nich > ludzie. Bywalem widzialem. Niestety mam inne oczy niz Gini. Zgadzam sie z nia we wszystkim z wyjatkiem tego najwazniejszego. > Naprawde jestes idiota, k52 to przy tobie super inteligentny czlowiek. Naiwniaczek. Wierzy w potege slowa. Zadrecza sie tymi slowami. Ja wierze w ludzi. Ze jak sie wkurza to zrobia co nalezy. Bez mojej pomocy i bez mojego namawiania. A jak wisi i drazni to tym lepiej. Potwierdza, ze teokracja. Zgodnie z zyczeniem autora watku zaprzestaje tu odpowiedzi. Na watku oryginalnym udzielam odpowiedzi skarzypycie Gini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Pani Chało, Tu są tacy, IP: *.acn.pl 05.02.04, 15:25 którzy nie chcą dopuścić do tego, by mogła Pani skorzystać ze sposobności poważnej rozmowy ze mną. Mnie temat nazizmu i jego współczesnych odmian naprawdę interesuje, toteż zależy mi na Pani zdaniu w tej kwestii. Z szacunkiem, C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Chala to dawny zyx (przez pewien czas pisał jako 'baba') IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 18:03 znany też na F.Kraj. To prowoczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Pani Chało, proszę się IP: *.acn.pl 05.02.04, 18:31 nie zrażać tymi wypadami z boku. To ludzie, którzy chcieliby ochronić Panią przed kontaktem ze mną. Ale proszę się nie zrażać. Jestem bardzo zainteresowany Pani poglądem na kwestię nazizmu Prof. Pogonowskiego. C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Pani Chało, IP: *.acn.pl 05.02.04, 23:19 bardzo uprzejmie proszę, żeby zechciała mi Pani zdradzić na czym polega nazim Prof. Pogonowskiego. Nalegam. Dziękuję za zrozumienie, C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Re: Pani Chało, IP: *.rdu.bellsouth.net 06.02.04, 00:13 na rasizmie, sprowadzaniu wszysrkiego do zydowskiej kwestii, oskarzaniu Ameryki o syjonistyczny spisek. Hitler uzywal tych samych argumentow i uzasadniej. Wiemy jak to sie skonczylo. Podogonowski zyje z laski USA i nienawisc rasowa sieje z powodow ktore nie umie inaczej nazwac niz nazistowskimi. Czyzby mial cos przeciw Zydom osobiscie? Nigdy nie zdradzil Ideologia rasistowskiej nienawisci siana przez tego smiecia powinna byc wskaznikiem jego nazizmu. Moze twoja polska wrazliwosc nie obejmuje wstreyu gdy Zydzi sa obrazani? Rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Pani Chało, IP: *.acn.pl 06.02.04, 00:56 Gość portalu: chala napisał(a): > na rasizmie, sprowadzaniu wszysrkiego do zydowskiej kwestii, oskarzaniu Ameryki > > o syjonistyczny spisek. Hitler uzywal tych samych argumentow i uzasadniej. > Wiemy jak to sie skonczylo. Podogonowski zyje z laski USA i nienawisc rasowa > sieje z powodow ktore nie umie inaczej nazwac niz nazistowskimi. Czyzby mial > cos przeciw Zydom osobiscie? Nigdy nie zdradzil Ideologia rasistowskiej > nienawisci siana przez tego smiecia powinna byc wskaznikiem jego nazizmu. > Moze twoja polska wrazliwosc nie obejmuje wstreyu gdy Zydzi sa obrazani? > Rozumiem. Szanowna Pani, na razie nic Pani nie rozumie, na to jest stanowczo za wcześnie. Ani nic Pani jeszcze nie wie na temat mojej polskiej wrażliwości. O niej może porozmawiamy, gdy udokumentuje Pani, że Prof. Pogonowski: a) propaguje rasizm; b) sprowadza wszystko do żydowskiej kwestii (zależałoby mi szczególnie na tym, by objaśniła mi Pani, co Pani rozumie przez słowo "wszystko"; c) oskarża Amerykę o syjonistyczny spisek. Na początek proponuję ograniczyć się do kwestii rasizmu. Byłoby dobrze, by zechciała Pani podać na wstępie, jakiej definicji Pani używa - byśmy mieli pewność, że stoimy na tym samym gruncie. Z poważaniem, C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Pani Chało, IP: *.acn.pl 06.02.04, 07:18 Przykro mi niezmiernie, że nie doczekałem się odpowiedzi od Pani. Mam nadzieję, że to tylko chwilowa zwłoka. Sprawa jest jednak pilna, ponieważ - jeśli Pani porównanie Prof. Pogonowskiego do Hitlera jest trafne - należy podjąć natychmiastowe działania zapobiegawcze. Nie wieder Krieg! Pamięta Pani? Żeby uzupełnić mą wiedzę o Profesorze - czy żyjąc, jak Pani pisze, "z łaski USA" - unika on płacenia podatków? Z wyrazami szacunku, C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Pani Chało, IP: *.acn.pl 07.02.04, 06:02 Znów jestem rozczarowany - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Re: Pani Chało, IP: *.rdu.bellsouth.net 07.02.04, 06:15 koles, nie becz. twoj podogonowski to debil, nie umiejacy zlozyc zdania , nie mowiac o mysli. zdycha w sarasocie, nienawidzac tych, ktorych dotknac nie bedzie nigdy w stanie. a ty, smieciu, na co czekasz? do roboty.sprzatac nasze domy. Zakonczylam dyskusje z gnojkiem. Bye. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Pani Chało, IP: *.acn.pl 07.02.04, 06:29 Gość portalu: chala napisał(a): > koles, nie becz. twoj podogonowski to debil, nie umiejacy zlozyc zdania , nie > mowiac o mysli. zdycha w sarasocie, nienawidzac tych, ktorych dotknac nie > bedzie nigdy w stanie. > a ty, smieciu, na co czekasz? do roboty.sprzatac nasze domy. > > Zakonczylam dyskusje z gnojkiem. Bye. Widzę po tym wpisie, że mam do czynienia z nie byle kim. Szkoda tylko, że nie zbliżyliśmy się ani o krok do meritum sprawy. Twierdzę w tej sytuacji, że nie ma Pani dowodów na to, że Prof. Pogonowski (czy Pani też dysponuje tytułem naukowym zbliżonego kalibru?) jest rasistą. Proponuję zatem, żebyśmy przeszli do drugiego punktu Pani tezy, a mianowicie, że Prof. Pogonowski <<sprowadza wszystko do żydowskiej kwestii>>. Jak już wspomniałem, zależałoby mi szczególnie na tym, by objaśniła mi Pani, co Pani rozumie przez słowo "wszystko". Sądzę, że po omówieniu tej kwestii będziemy już znacznie bliżej rozwiązania zagadki nazizmu Prof. Pogonowskiego. Z wyrazami szacunku, C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Re: Pani Chało, IP: *.rdu.bellsouth.net 07.02.04, 06:36 get lost, you dumb schmuck. Will you? zamknij swa tepa gebe, smieciu, kolego smiecia. nie mam zadnej przyjemnosci z toba, gnojku, rozmawiac dalej. ktorej czesci NIE nie rozumiesz? Bye, the last time, you litlle shithead. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Pani Chało, IP: *.acn.pl 07.02.04, 07:09 Gość portalu: chala napisał(a): > get lost, you dumb schmuck. > Will you? > zamknij swa tepa gebe, smieciu, kolego smiecia. > nie mam zadnej przyjemnosci z toba, gnojku, rozmawiac dalej. ktorej czesci NIE > nie rozumiesz? > Bye, the last time, you litlle shithead. Ta wypowiedź potwierdza moje początkowe podejrzenia, że nie potrafi Pani przytoczyć żadnych rzeczowych dowodów na poparcie tezy jakoby Prof. Pogonowski << sprowadzał wszystko do żydowskiej kwestii>>. Uchyliła się również Pani od próby objaśnienia, co Pani rozumie w tym kontekście przez słowo "wszystko". W tej sytuacji powinniśmy, jak sądzę, przejść do zbadania zasadności trzeciej Pani tezy, zgodnie z którą Prof. Pogonowski <<oskarża Amerykę o syjonistyczny spisek>>. Czekam niecierpliwie na Pani komentarz. C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Pani Chało, IP: *.acn.pl 07.02.04, 13:34 Prosze nie rezygnować i wypowiedzieć się na temat teorii syjonistycznego spisku w wydaniu Prof. Pogonowskiego. Proszę mi wierzyć, że temat jest absolutnie fascynujący - śmiem mniemać, że nie tylko dla mnie. Czekam z niecierpliwością na Pani uwagi, C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Re: Pani Chało, IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 07.02.04, 07:33 Daj dowody, oprocz belkotu podogonowskiego nazisty, o tym ze to Zydzi Zydow zabijali w Kielcach. Smieci sa ci ktorzy nie sa zdolni przyjac =============================================================================== Masz pecha bubba , znowu ten sp;lit z linkami ,... Tu masz pare przykladow jak zionisci "przekonywali" opornych i niezdecydowanych Zydow do emigracji z krajow w ktorych zyli ,... Odpowiedzi prowokacji w Kielcach szukaj w archiwach zydokomuny w Polsce (jak udostepnia) a mysle ze w Izraelu znajdziesz jeszcze wiecej (jak udostepnia) a narazie zaspokoj swoja ciekawosc tym co ci podaje a jesli ci zrodlo czy wyznanie naocznego swiadka i bylego syjonisty nie odpowiada to przynajmiej z Lavon affair moge podeslac ci skrypt z przesluchania w Senacie Have good time , bubba and remember ,... You asked for it uklony =============================================================================== www.geocities.com/CapitolHill/Senate/7891/lavon_hirst.html www.bintjbeil.com/E/occupation/ameu_iraqjews.html On Nov. 25, 1940, a boat carrying Jewish refugees from Nazi Europe, the "Patra," exploded and sank off the coast of Palestine killing 252 people. The Zionist "Haganah" claimed the passengers committed suicide to protest British refusal to let them land. Years later, it admitted that rather than let the passengers go to Mauritius it blew up the vessel. "Sometimes it is necessary to sacrifice the few in order to save the many," Moshe Sharett, a former Israeli Prime Minister said at memorial service in 1958. Odpowiedz Link Zgłoś
ratler Re: Pani Chało, 07.02.04, 18:53 Zawialo cie chalo ? Czy fleischman jeszcze nie wywietrzal . Cos mi sie widzi ze cie nie zobaczymy , a jesli , to ja rowniez mam cos dla ciebie )) Narazie Gość portalu: sp;lit napisał(a): > Daj dowody, oprocz belkotu podogonowskiego nazisty, o tym ze to Zydzi Zydow > zabijali w Kielcach. Smieci sa ci ktorzy nie sa zdolni przyjac > > =============================================================================== > > Masz pecha bubba , znowu ten sp;lit z linkami ,... Tu masz pare przykladow > jak zionisci "przekonywali" opornych i niezdecydowanych Zydow do emigracji z > krajow w ktorych zyli ,... Odpowiedzi prowokacji w Kielcach szukaj w archiwach > zydokomuny w Polsce (jak udostepnia) a mysle ze w Izraelu znajdziesz jeszcze > wiecej (jak udostepnia) a narazie zaspokoj swoja ciekawosc tym co ci podaje a > jesli ci zrodlo czy wyznanie naocznego swiadka i bylego syjonisty nie odpowiada > > to przynajmiej z Lavon affair moge podeslac ci skrypt z przesluchania w Senacie > > Have good time , bubba and remember ,... You asked for it > > uklony > > =============================================================================== > > www.geocities.com/CapitolHill/Senate/7891/lavon_hirst.html > www.bintjbeil.com/E/occupation/ameu_iraqjews.html > > On Nov. 25, 1940, a boat carrying Jewish refugees from Nazi Europe, > the "Patra," exploded and sank off the coast of Palestine killing 252 people. > > The Zionist "Haganah" claimed the passengers committed suicide to protest > British refusal to let them land. Years later, it admitted that rather than let > > the passengers go to Mauritius it blew up the vessel. > > "Sometimes it is necessary to sacrifice the few in order to save the many," > Moshe Sharett, a former Israeli Prime Minister said at memorial service in > 1958. > > Odpowiedz Link Zgłoś
pollak CCCP 07.02.04, 13:39 z zyksiorem się nie dogadasz. To 'zyx', żydowski prowokator (w kilku postach nie ukrywał tego). Jesteś długo na Forum i wydaje się że powinieneś go kojarzyć. W skrócie, ten gość ma fioła na punkcie polskiego antysemityzmu, Rydzyka i każdy kto próbuje z nim polemizować/nie zgadzać się, jest tempym polaczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Re: CCCP ,... No wlasnie :) IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 07.02.04, 16:41 I nie rozumiem dlaczego go pani tytuluje ? Chyba ze z przekory , to zrozumie uklony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Chała --- CCCP ,... No wlasnie :) IP: *.acn.pl 07.02.04, 16:46 Czyżbyście uważali, że Chała jest transwestytą. Fe. Wyrażam stanowczy sprzeciw. Chała to po prostu twarda zawodniczka. O mocnych, zdecydowanych poglądach. C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong chala o mocnych zdecydowanych rasistowskich IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 07.02.04, 16:50 pogladach chciales zapewne napisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Chała --- chala o mocnych zdecydowanych rasisstow IP: *.acn.pl 07.02.04, 16:54 Gość portalu: Blong napisał(a): > pogladach > > chciales zapewne napisac > > No - tego nie mogę być pewien. Jak dotąd nie udało mi się ustalić z Panią Chałą wspólnej definicji rasizmu. C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Chała --- chala o mocnych zdecydowanych rasi IP: *.acn.pl 07.02.04, 22:26 Pani Chało - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Re: Chała --- chala o mocnych zdecydowanych rasi IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 08.02.04, 00:36 Chala lize fredzia rany po ostatnim lomocie Nie spodziewaj sie za duzo uklony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Chała --- chala IP: *.acn.pl 08.02.04, 06:38 Więc wstałem, zaglądam - czyżby nic? A tak się cieszyłem na dokumentację teorii spisku syjonistycznego. Ja, proszę Pani, tak uwielbiam spiski...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Chała --- chala IP: *.acn.pl 08.02.04, 09:16 Pani Chało, miała Pani aż dwa dni na wykazanie, że Prof. Pogonowski jest zwolennikiem teorii spisku syjonistycznego. Proszę usilnie o dowody. C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Chała --- chala IP: *.acn.pl 08.02.04, 19:53 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Pani Chało, miała Pani aż dwa dni na wykazanie, że Prof. Pogonowski jest zwolen > nikiem teorii spisku syjonistycznego. > > Proszę usilnie o dowody. > > C. Ponawiam prośbę. C. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Nie męczcie Chały (Chaly). Ona wam potrzebna! 08.02.04, 21:28 Ja juz postanowiłem wynieśc sie na dobre z tego Forum, które osiągnęło już takie dno, że gorszego wyobrazić sobie nie sposób. Z nieprzeciętnych postaci, które tu regularnie bywały, jak przyszedłem na Forum po raz pierwszy, 90% już znikło! Wiec ja tylko z rzadka zaglądam, "po drodze", udając się na fora prywatne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Chała --- Nie męczcie Chały IP: *.acn.pl 08.02.04, 22:23 Szanowny, Proporcja Polako- do żydo-żerców na tym Forum absolutnie mnie nie obchodzi. Pani Chała nazwała Prof. Pogonowskiego nazistą. Nie znam osobiście Prof. Pogonowskiego i nie znam Pani Chały. Wiem (z grubsza) czym jest nazizm. Czy uważasz, że nie powinienem starać się zrozumieć, dlaczego osoba X nazywa osobę Y nazistą? I dlaczego uważa, że może to bezkarnie robić? Zaproponowałem Pani Chale, jak sądzę, uczciwy układ: poprosiłem, by podała dowody. Mam wciąż nadzieję, że je otrzymam, i bynajmniej nie wykluczam, że zostanę przekonany. C. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Pogonowski dla mnie jest jak Kiepura dla jednej... 08.02.04, 22:53 ...panienki. Otóż, razu pewnego na dworcu w Wilnie (rzecz działa się jeszcze przed wojną) do pociągu osobowego udającego się w pewne dośc, powiedzmy, "wiejskie" rejony, wsiadła panna niezwykłej urody. Przyodziewek jednak zdradzał, że nie była ona zdcydowanie z tych "miastowych" panien. Chwiłe potem do tego samego wagonu wsiadł fircykowaty studencik. Zobaczywszy wolne miejsce obok prześlicznego dziewczęcia, zaraz usiadł obok. Pociąg ruszył, a studencik starał się wszystkimi siłami rozpocząc konwersację z dziewczyną. Co chwila sie do nij odzywał, ale ona trzymała "buzię w ciup" i zaciekle milczała. "Czy Pani była może ostatni w teatrze?" "......" "Jakie Pani lubi ksiażki?" "....." "Co Pani myśli o zbliżającym sie pojedynku między Maxem Scmellingiem a Murzynem Joe Luisem?" "...." Czas mijał. studenciek niezrażony zadawał pytanie za pytaniem, a ze strony panny było tylko wyniosłe milczenie. Wreszczie w pewnym momencie sudencik zadał pytanie: "A Kiepurę Pani widziała?" No i wtedy dziewczę już nie wyrtrzyało i wybuchło, mówiąc stanowczo i z silnym kresowym akcentem: "Nie widzjała i widzjeć nie chce! A jak pan pokaże, to jak Boga kocham, konduktora zawołam!!!" Podobnie ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Chała --- tego nie znałem IP: *.acn.pl 08.02.04, 23:39 ale to mi przypomina starą opowieść z Dzikiego Zachodu. W namiocie złotokopów ma się odbyć przedstawienie. Na beczce staje starszy gość we fraku i zaczyna: "To be or not to be..."... Na to z widowni dobiega głos: "Ty, zaśpiewaj coś!". Przedstawiciel wysokiej kultury nieco zrażony znów zaczyna: "To be or not to be...". Na to ponownie głos: "No - zaśpiewaj!". Artysta znów próbuje zacząć kwestię, wypowiada jednak tylko jedno słowo, gdy głos żąda: "Ty - jak nie umiesz śpiewać, to pokaż nam przynajmniej Kiepurę!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Re: Nie męczcie Chały (Chaly). Ona wam potrzebna! IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 08.02.04, 23:11 Nie musisz sie wysilac na liste , Cess ,... I got your message loud and clear so ,... First thinks first ,... Spoznione niemniej szczere ; Merry Christmas and a Happy New Year my friend you left me hi and dry in the middle of winter , niewdzieczniku . Nie zapomne tego jak zyje Wracajac do tematu ja tez mam zadre jak zauwazyles slusznie i nawet myslalem przez chwile ze to ty (zabiera zabawki i znika , jak goraco) ale po glebszej analizie , nawrocilem sie i zwracam honor za podejrzenia . Dobrze wiedziec ze zyjesz i jak widac zadziorny jak dawniej ,... Wiec o zdrowko nie pytam jako ze vigor z jakim wskoczyles zaspokoil moja niepewnosc . uklony jak dawniej Odpowiedz Link Zgłoś