Dodaj do ulubionych

Trzecia fala

28.06.25, 09:42
m.youtube.com/watch?v=VxJkdQyrv8U
Eksperyment który zamienił licealna klasę w faszystowska strukturę.

Mam jednak pytanie. Na czym polegała wcześniejsza liberalna wolność? Kogo mniemanie jest atrakcyjniejsze ten jest gwiazdą grupy? Tak samo chodzili do szkoły.

Skąd jest atrakcyjność tego co się stało w trzeciej fali?

Bo stworzyli to co powinna dawać edukacja. Przynależność do czegoś większego , poczucie dumy. To że naziści wykorzystali to do zbrodni nie znaczy że ta idea jest zła tylko że liberałowie robią coś tak absurdalnie bez sensu że co którzy chcą robić zło wykorzystają te mechanizmy dobre ku crlom złym.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Trzecia fala 28.06.25, 09:44
      Jest ładny serial . Ekranizacja Syzyfowych prac. Edukacji w dawnych czasach w mundurkach its kiedy uczniowie sami chcą czegoś więcej . To nie jest faszyzm. Tak powinna wyglądać edukacja. To co zrobiono z edukacją to zabijanie człowieczeństwa.
      • dotera Re: Trzecia fala 28.06.25, 09:52
        Liberalna edukacja oszukuje że rozwija indywidualnodc dziecka . Karmi tylko jego reaktywność. Rzekomo krytyczne myślenie karmi resentymenty. Dawna edukacja rozwijała jednostki które czuły przynależność i odpowiedzialność za społeczeństwo. Obecna zawiesza ludzi w pustce
        • dotera Re: Trzecia fala 28.06.25, 10:00
          Idea po drugiej wojnie jest bowiem prosta. Elity chcą zdemoralizować społeczeństwo , żeby im nie zagroziło. Nikt nie potrzebuje dobrze wyedukowanych obywateli. Potrzebna jest masa robocza która po kilkunastu latach prania mózgu nadaje się do robót do których żadna edukacja nie jest potrzebna
    • dotera Re: Trzecia fala 28.06.25, 10:04
      Indywidualność jednostki kształtuje się przez zdyscyplinowane działanie w milczeniu. Zachodnia idei ekspresji jednostki jest idiotyzmem.
      • dotera Re: Trzecia fala 28.06.25, 10:10
        Oglądamy filmy z USa. Grubasy, narkomania, społeczeństwo bez poczucia sensu i przyszłości. To wszystko efekt manipulacji która zaczęła się w pokoleniu wyżu demograficznego. Myślę że stąd nazwy pokoleń. X y z . Oni sobie obliczyli że trzeba trzech pokoleń zdemoralizowanych żeby zabić zachód.
    • dotera Re: Trzecia fala 28.06.25, 10:18
      Liberałowie nie budują renesansowej szkoły , ateńskiego gimnazjum w opozycji do spartańskiego wychowania. Oni tylko chcą zdemoralizować z obawy przed Sparta
    • dotera Re: Trzecia fala 29.06.25, 12:12
      Edukacja współczesna produkuje jednostki zewnątrz sterowne zaplątane społeczne więzi mimo że hasła są o rozwoju jednostki. Dawniej było jak w wojsku. Raczej należy nauczyć precyzji jednakowej dla wszystkich . Wtedy dopiero stajesz się wewnątrz sterowny.
      • dotera Re: Trzecia fala 29.06.25, 12:21
        Po drugiej wojnie wprowadzono masowa manipulacje. W edukacji, terapiach, modach kulturowych . Jedynym celem jest odczłowieczenie ludzi antykulturą. Dopiero później zrozumiałem różne dziwne rzeczy które pojawiały się w szkole . Wtedy czułem już że jest coś złego . Planowe niszczenie społeczeństwa czego zbieramy obecnie owoce a raczej ich brak. Upadek kulturowy , skłócone społeczeństwo, upadek demograficzny. Konformizm społeczny jak nigdy. Buntować się możesz a nawet musisz... jak ci władcy pozwolą przeciwko komu
        • dotera Re: Trzecia fala 29.06.25, 12:32
          Antykultura resentymentu narcyzmu i nihilizmu. Tak zwana sztuka wprost programowo walczy z pięknem. Postmodernizmu z prawdą. Hipokryzja medialnej ideologii deklarującej rzekomo jakieś prawa jednostki z których systemowo ludzie są obdzierano realnie . W czasach gdy nikt nie rozpisywał praw po prostu one były w zwyczajach
          • dotera Re: Trzecia fala 29.06.25, 12:42
            Kiedyś widziałem kanał amerykańskiego nauczyciela . On był wybrany na nauczyciela roku czy coś takiego. Niezwykle rozwinięty umysł, kalibru profesora prestiżowej uczelni. Opowiadał szczegółowo jak współczesna edukacja zabija duszę dzieci. Jest absurdem. Był starodawnym konserwatysta , niezwykle elokwentnym. Nie hipisem czy coś w tym stylu. Zapomniałem niestety kto to był.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka