Dodaj do ulubionych

wnoszę o powstanie nowego forum

22.01.10, 19:05
forum antyizraelskie, antysemickie, antyzydowskie i pozwolić tam pisać tym,
którym żydzi w oku solą są.
w ten sposób teksty antysemickie nie musiałyby lądować na forum bliskiwschód
lub na oślej ławce.
proponuje aby moderatorem tego forum został split.
Obserwuj wątek
    • haszszachnat Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 19:13
      A ja się zgłaszam na ochotnika jako moderator. big_grin
      • snajper55 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 19:29
        haszszachnat napisał:

> A ja się zgłaszam na ochotnika jako moderator. big_grin

Ja mogę Ci pomagać.

S.
    • split01 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 19:23

Po kiego tam tez przykicacie , wy juz tak macie wink ,...
      ========================================
      forum antyizraelskie, antysemickie, antyzydowskie i pozwolić tam
      pisać tym, którym żydzi w oku solą są. w ten sposób teksty
      antysemickie nie musiałyby lądować na forum bliskiwschód lub na
      oślej ławce. proponuje aby moderatorem tego forum został split.
    • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 19:26
      jak dlugo bedzie zamkniete, felusiak...
      byly 3 takie fora, ale otwarte...
      nie wszyscy musza czytac i potem wyrabiac sobie zle imie o polsce i polakach...
      zamkniete i niech pisza tam co chca...
      tylko ze to nie wyjdzie...
      oni potrzebuja publiki....
    • zayonc.tulacz felusiaka antysemite 22.01.10, 19:36
      zayonca jak ja nalezy upomniec by glupot nie wypisywal
      o ekonomii niech pisze,posmiac sie mozna przynajmniej
    • snajper55 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 19:38
      felusiak1 napisał:

> forum antyizraelskie, antysemickie, antyzydowskie i pozwolić tam pisać tym,
      > którym żydzi w oku solą są.
      > w ten sposób teksty antysemickie nie musiałyby lądować na forum bliskiwschód
      > lub na oślej ławce.
      > proponuje aby moderatorem tego forum został split.

Czyli proponujesz aby utworzyć forum, które by było poza jurysdykcją polskiego
      prawa ?

S.
      • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 19:47
        snajper55 napisał:
        Czyli proponujesz aby utworzyć forum, które by było poza jurysdykcją polskiego
        > prawa ?

Już kiedyś zadawałem to pytanie polskojęzycznym Żydom, bez powodzenia. Ty z
        pewnością nie będziesz miał żadnych kłopotów z prawidłową odpowiedzią. Wskaż akt
        prawny obowiązujący w Polsce, który definiuje i penalizuje "antysemityzm".
        • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 19:53
          ladne powiedzonko to jest "polskojezyczni zydzi"....
          tez z serii maniaka....
          • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 19:56
            Przecież zarówno Ty jak i pozarski twierdzicie, że nie jesteście Polakami tylko
            Żydami. Stąd moje określenie "polskojęzyczni Żydzi". Co Ci się w nim nie podoba?
        • snajper55 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 21:10
          oleg3 napisał:

> Już kiedyś zadawałem to pytanie polskojęzycznym Żydom, bez powodzenia. Ty z
          > pewnością nie będziesz miał żadnych kłopotów z prawidłową odpowiedzią. Wskaż akt
          > prawny obowiązujący w Polsce, który definiuje i penalizuje "antysemityzm".

A dlaczego jakiś akt prawny ma niby definiować antysemityzm ?

S.
          • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 21:23
            Nie tylko definiować ale i penalizować, Snajper. Przecież twierdziłeś, że
            antysemickie forum narusza polskie prawo. Stąd moje pytanie.
            • snajper55 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 22:21
              oleg3 napisał:

> Nie tylko definiować ale i penalizować, Snajper. Przecież twierdziłeś, że
              > antysemickie forum narusza polskie prawo. Stąd moje pytanie.

Forum pedofilskie też narusza polskie prawo a wskaż mi akt
              prawny obowiązujący w Polsce, który definiuje i penalizuje "pedofilię".

S.
              • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 22:38
                snajper55 napisał:

> prawny obowiązujący w Polsce, który definiuje i penalizuje "pedofilię".

Ależ proszę Cię bardzo

Cytat
                Art. 200. § 1. Kto obcuje płciowo z małoletnim poniżej lat 15 lub dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej lub doprowadza ją do poddania się takim czynnościom albo do ich wykonania,

podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu zaspokojenia seksualnego prezentuje małoletniemu poniżej lat 15 wykonanie czynności seksualnej.

kodeks karny
                • snajper55 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 22:47
                  No i gdzie tutaj jest definicja pedofilii ? Toż tam nawet słowo "pedofilia" nie
                  pada.

Tak rozumując tu masz penalizację antysemityzmu:

Art. 256. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój
                  państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych,
                  rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie,
                  karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z
                  powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z
                  powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną
                  innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

S.
                  • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 08:40
                    Tia. Antysemityzmem więc będzie głoszenie tezy, że Eskimosi powodują globalne
                    ocieplenie.
                    • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 09:48
                      oleg3 napisał:

Granice wolności słowa określają: Konstytucja RP i Kodeks Karny.
                      Opinia (co jest przestępstwem) należy do biegłych i Sądu.
                      • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 10:07
                        amamit napisała:

> Opinia (co jest przestępstwem) należy do biegłych i Sądu.

Pogadaj sobie ze Snajperem. Ja na takim poziomie nie potrafię. Zacznijcie od
                        tego, że przestępstwem może być tylko czyn określony ustawą.
                        • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 10:12
                          Ocena, co jest czynem określonym ustawą, należy do Prokuratury, biegłych i Sądu.
                          Nie do ciebie.
                          • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 10:24
                            amamit napisała:

> Ocena, co jest czynem określonym ustawą, należy do Prokuratury, biegłych i Sądu
                            > .
                            > Nie do ciebie.

Już o to pytałem Snajpera, ale i Tobie dam szansę. Wskaż w polskim prawie
                            "przestępstwo antysemityzmu".
                            • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 10:27
                              Wskaż słowo pedofilia, w zacytowanym przez siebie artykuleKodeksu Karnego.
                              • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 10:36
                                amamit napisała:

> Wskaż słowo pedofilia, w zacytowanym przez siebie artykuleKodeksu Karnego.

Kodeks nie używa słowa "pedofilia", ale definiuje pojęcie "seksu z osobą poniżej 15 lat" co językowo odpowiada "Pedofilii". Zaś "nawoływanie do nienawiści" nie odpowiada językowo pojęciu "antysemityzm", obejmuje swoim zakresem wszystkich ludzi, nie tylko Żydów. Pza tym nieostry rozmyty termin "antysemityzm" bywa rozumiany jako "nielubienie kotletów" o czym kodeks karny milczy. Wolno mi nie lubić Żydów i prokuratorowi nic do tego. Nie wolno mi jednak uprawiać seksu z 14-letnią panienką.
                                • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 10:44
                                  Publiczna pochwała systemów totalitarnych i wyrażanie poglądów antysemickich wyczerpują znamiona przestępstw określonych Art. 256 i Art. 257 Kodeksu Karnego.
                                  Nigdzie nie napisałam, że to artykuły, które penalizują tylko antysemityzm.
                                  Czytanie ze zrozumieniem ma kolosalną przyszłość.
                                  • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 10:46
                                    > Czytanie ze zrozumieniem ma kolosalną przyszłość.

Oczywiście. To doczekam się jasnego stanowiska w dyskutowanej kwestii: czy
                                    "antysemityzm" jet w Polsce przestępstwem?
                                    • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 10:53
                                      Antysemityzm jest w Polsce przestępstwem.
                                      Odsyłam cie do INP PAN. Dobry adres: PHRC@man.poznan.pl.
                                      Napisz maila. Wyjaśnią ci.
                                      • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 10:56
                                        > Odsyłam cie do INP PAN.
                                        Odeślij mnie do ustawy karnej.
                                        • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:01
                                          Już cię odesłałam. Nie trzep piany.

"Nie wiem tylko dlaczego tutejsi forumowi Żydzi to tacy rasiści i szowiniści. I idioci na dodatek."
                                          Jeden mielony, czy wszystkie mielone?
                                          • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:09
                                            amamit napisała:

> Już cię odesłałam. Nie trzep piany.
                                            >
                                            > "Nie wiem tylko dlaczego tutejsi forumowi Żydzi to tacy rasiści i szowiniści. I
                                            > idioci na dodatek."
                                            > Jeden mielony, czy wszystkie mielone?

Zapomniałam jeszcze: prywatnie? publicznie?
                                            Wypowiedź była prywatna? publiczna?
                                            Jak myślisz?
                                            • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:15
                                              > Jeden mielony, czy wszystkie mielone?

Wszystkie mielone w tej stołówce.
                                • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 10:51
                                  oleg3 napisał:
                                  Pza tym nieostry rozmyty termin "antysemityzm" bywa ro
                                  > zumiany jako "nielubienie kotletów" o czym kodeks karny milczy.

Watpie. Kiedy nielubienie 1 kotleta unwersalizujesz na nielubienie wszystkich
                                  kotletow,wtedy jest to juz zupelnie inna historia.
                                  • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 10:55
                                    Otóż to.
                                  • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 10:57
                                    Wiem, kotlet, że to przykre, ale wolno mi nie lubić wszystkich kotletów.
                                    • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:01
                                      Prywatnie wolno ci robic co chcesz. Mozesz nawet trzymac skunksa w swoim domu.
                                      Co innego publiczne wyrazanie swoich prywatnych opinii.
                                      • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:03
                                        > Prywatnie wolno ci robic co chcesz.

Trochę lepiej. smile
                                        A jaka jest prawna różnica pomiędzy nie lubieniem kotletów, a nielubieniem pierogów?
                                        • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:08
                                          oleg3 napisał:

> > Prywatnie wolno ci robic co chcesz.
                                          >
                                          > Trochę lepiej. smile
                                          > A jaka jest prawna różnica pomiędzy nie lubieniem kotletów, a nielubieniem pier
                                          > ogów?
                                          >
                                          Taka jak miedzy polaczkiem i Polakiem.
                                          • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:16
                                            > Taka jak miedzy polaczkiem i Polakiem.

Precyzyjna odpowiedź. smile
                                    • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:04
                                      oleg3 napisał:

> Wiem, kotlet, że to przykre, ale wolno mi nie lubić wszystkich kotletów.
                                      >

Prywatnie, to sobie możesz wszystkich mielonych nie lubić. Publicznie nie wolno
                                      ci tego głosić.
                                      EOT
                                      • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:09
                                        Olus nam kompletnie zglupial.wink))
                                      • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:11
                                        > Prywatnie, to sobie możesz wszystkich mielonych nie lubić. Publicznie nie wolno
                                        > ci tego głosić.

Czego konkretnie nie wolno mi głosić? Nie wolno mi napisać "nie lubię Żydów" czy
                                        "nie lubię Rosjan"?
                                        • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:16
                                          Już napisałam wszystko, co miałam do napisania w tej sprawie.
                                          Przeczytaj ZE ZROZUMIENIEM od początku do końca moje posty w tym wątku.
                                          • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:17
                                            Ależ ja wiem, że napisałaś wszystko co wiedziałaś. Szkoda, że nie na temat.
                                            • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:22
                                              Olus,wyprowadz skunksa na szpacir,bo brzydko pachniesz.
                                            • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:22
                                              To TYLKO twoje zdanie.
                                            • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 12:08
                                              Alez Olus. Podalam ci adres, pod ktory mozesz sie udac po szczegolowe odpowiedzi.
                                              Zupelnie na temat. Od poczatku. Zauwaz ile razy uzylam slowa publicznie.
                                              Prywatnie, to mozesz sobie nawet swastyke na tylku wytatuowac, ale okazanie tego tatuazu na plazy nudystow juz prywatna "sprawa" nie bedzie. Dlatego nie poleca sie czola dla takich tatuazy.
                                              Napisalam: czytaj posty ze zrozumieniem.
                                              • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 12:22
                                                Umówmy się tak. Ja zareaguję jak napiszesz coś na temat. A tematem jest -bo
                                                pewnie zapomniałaś- czy antysemityzm jest w Polsce przestępstwem. Ja twierdzę,
                                                że polskie prawo karne nie wyróżnia "antysemityzmu" jako odrębnego
                                                przestępstwa, penalizująć jedynie określone zachowania wobec grup
                                                narodowościowych. Pisząc obrazowo nie istnieje w polskim prawie różnica między
                                                "nielubieniem kotletów pozarskich", a "nielubieniem pierogów ruskich".
                                                • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 12:37
                                                  Niezupelnie, i to ci zostalo wyjasnione. Mozesz nie lubic i nawet wytatuowac
                                                  sobie kotleta na tylku,ale jak go wytatuujesz na czole to cie jakis kotlet
                                                  pozwie za obraze wszystkich kotletow.
                                                  • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 12:57
                                                    Umówmy się tak jak z Amamit. Szkoda mi czasu i brak mi ochoty na dalsze
                                                    wałkowanie oczywistej kwestii. Jak to do Ciebie nie dociera to już nie dotrze.
                                                    Brak aparatu poznawczego? Zła wola? Zwykła głupota? Co za różnica!
                                                  • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 13:03
                                                    oleg3 napisał:

> Umówmy się tak jak z Amamit. Szkoda mi czasu i brak mi ochoty na dalsze
                                                    > wałkowanie oczywistej kwestii. Jak to do Ciebie nie dociera to już nie dotrze.
                                                    > Brak aparatu poznawczego? Zła wola? Zwykła głupota? Co za różnica!
                                                    >
                                                    I nawzajem.wink
                                                • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:06
                                                  Umówmy się, że zareagowałeś na słowa Snajpera, który odniósł się do pomysłu tworzenia przestrzeni, na tym portalu, w której to mogłaby istnieć możliwość publicznego wyrażania treści antysemickich.
                                                  Umówmy się, Olusiu, że to ty cały czas piszesz nie na temat.
                                                  Stworzenie takiej przestrzeni byłoby niezgodne z prawem. Ponieważ oznaczałoby pomoc w popełnieniu/popełnianiu przestępstw z Art. 256 i Art. 257 kk

Teraz jasne?
                                                  • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:16
                                                    Obawiam się amamit, że cały wysiłek związany z Twoja edukacją był bezcelowy. Nie potrafisz zrozumieć, że zgodnie z polskim prawem spokojnie może sobie funkcjonować forum antysemickie, antyrosyjskie czy antyamerykańskie. Na żadnym jednak forum nie wolno "szerzyć nienawiści" czy "propagować totalitaryzmu".

Określenie "forum antysemickie" jest terminem pozaprawnym, dokładnie tak samo jak sam "antysemityzm".
                                                  • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:24
                                                    Obawiam się, Olusiu, że nie napisałam forum antysemickie, tylko przestrzeń, gdzie można by publicznie dokonywać wpisów antysemickich.
                                                    Przypiąłeś się do słowa, a ja cały czas nawiązuję do głównego tematu wątku. Wniosek był o akurat taką przestrzeń. Ocena tego, jakie wpisy wyczerpują znamiona przestępstwa, nie należy do ciebie.
                                                  • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:27
                                                    Wiesz co. Znudziło mi się.

> nie napisałam forum antysemickie, tylko przestrzeń, gdz
                                                    > ie można by publicznie dokonywać wpisów antysemickich.
                                                  • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:36
                                                    Może ci się nudzić. Co mnie to obchodzi.
                                                    Widzę, że jesteś zwolennikiem możliwości bezkarnego zamieszczania
                                                    dyskryminujących treści. Ja nie.
                                                  • vicky17 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:39
                                                    ja tez wnosze by utworzyc nowe forum "przepoconych pejsow felusiaka" i "klub
                                                    szczekajacych klownow udajacych polakow". jesli mozna to zamkniete,zeby
                                                    admilicja sie nie musiala pocic jak felusiak i pare polskojezycznych
                                                    (spowrotnych) troli.
                                                    felusiak nie roztop sie czasem jak te gory lodowe,bo jeszcze nie podniesiesz
                                                    poziomu morz i sie nie utopisz we wlasnej madrosci..jako polak,ma sie rozumiec.
                                                  • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:33
                                                    Na żadnym jednak
                                                    > forum nie wolno "szerzyć nienawiści" czy "propagować totalitaryzmu".

Wpisy antysemickie "szerzą miłość", jak wszystkim wiadomo.

Poza tym, wyraźnie dałam do zrozumienia co myślę, o działaniach polegających na poprzestaniu na cenzurze. Na każdym forum na tym portalu.
                                                  • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:39
                                                    > Wpisy antysemickie "szerzą miłość", jak wszystkim wiadomo.

Spróbuj zrozumieć różnicę pomiędzy czynem opisanym w ustawie karnej a opinią
                                                    Światowego Kongresu Żydów.
                                                  • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:41
                                                    Spróbuj zrozumieć o czym ja piszę, najpierw. Ok?
                                                  • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:46
                                                    amamit napisała:

> Spróbuj zrozumieć o czym ja piszę, najpierw. Ok?
                                                    Zrozumiałem. Piszesz o tym, że polskie prawo, co jest oczywistą oczywistością,
                                                    ściga antysemitów, których wskazują Żydzi. A to jest bzdura. Polskie prawo
                                                    równo chroni Żydów i Eskimosów, indywidualnie i jako grupę.
                                                  • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:50
                                                    Ty chyba upadłeś na głowę. Napisałam, że chodzi nie tylko o publiczne "wyznania
                                                    antysemickie". Tyle, że akurat tego dotyczył wątek.
                                                  • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:54
                                                    Re: wnoszę o powstanie nowego forum
                                                    amamit 23.01.10, 10:44 Odpowiedz
                                                    Publiczna pochwała systemów totalitarnych i wyrażanie poglądów antysemickich
                                                    wyczerpują znamiona przestępstw określonych Art. 256 i Art. 257 Kodeksu Karnego.
                                                    Nigdzie nie napisałam, że to artykuły, które penalizują tylko antysemityzm.
                                                    Czytanie ze zrozumieniem ma kolosalną przyszłość.
                                                  • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 18:01
                                                    amamit napisała:

> Re: wnoszę o powstanie nowego forum
                                                    > amamit 23.01.10, 10:44 Odpowiedz
                                                    > Publiczna pochwała systemów totalitarnych i wyrażanie poglądów antysemickich
                                                    > wyczerpują znamiona przestępstw określonych Art. 256 i Art. 257 Kodeksu Karnego

Przeczytaj sobie te art. KK i znajdź coś o "wyrażaniu poglądów antysemickich".

--
                                                    Oleg
                                                  • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 18:07
                                                    Poczytaj w nich sobie coś, wprost, o treściach dyskryminujących Romów na przykład.
                                                    Jesteś troszku "twardogłowy". Wbrew temu, co nosisz w wizytówce.

• amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 18:09
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,13,106100650,106140510,Re_wnosze_o_powstanie_nowego_forum.html
                                                  • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:48
                                                    Ostatni raz ci powtórzę, bo widzę, że z czytaniem u ciebie kiepsko: od oceny tego, co wyczerpuje znamiona przestępstwa są: prokuratorzy, biegli a ostatnie słowo ma Sąd.
                        • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 10:21
                          Zgłosić przestępstwo można na podstawie własnego przekonania o wyczerpaniu znamion przestępstwa.
                          Wyczerpują je moim zdaniem wypowiedzi na publicznym, otwartym forum, typu:
                          (Art. 256)"Gomułka wiedział co robił". Gorszych przytaczać nie będę.
                          (Art. 257)"Czekam na madrego, który się wam zydkom, dobierze do dupy", "zydowinka".
                    • snajper55 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 02:12
                      oleg3 napisał:

> Tia. Antysemityzmem więc będzie głoszenie tezy, że Eskimosi powodują globalne
                      > ocieplenie.

A ktoś tak twierdzi ???

S.
                      • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 08:46
                        snajper55 napisał:

> A ktoś tak twierdzi ???

To jedna z konsekwencji logicznych Twojego rozumowania.
                        • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 08:53
                          oleg3 napisał:

> snajper55 napisał:
                          >
                          > > A ktoś tak twierdzi ???
                          >
                          > To jedna z konsekwencji logicznych Twojego rozumowania.
                          >

Nie, Olusiu.
                          To tylko twój bełkot.
                          • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 09:08
                            Nie wsadzaj paluszka między drzwi bo może Cię spotkać krzywda.
                            • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 09:24
                              oleg3 napisał:

> Nie wsadzaj paluszka między drzwi bo może Cię spotkać krzywda.
                              >

A to już się nazywa groźba karalna. Olusiu. To już Art. 119 § 1 kk albo w "najlepszym" przypadku Art. 190 § 1.
                              • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 09:35
                                Groźba karalna.Tak, tak. I już sobie pobrudziłaś paluszek, zaraz się skaleczysz.
                                • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 09:38
                                  Nie zamierzam dalej z tobą dyskutować, Olusiu. Napisałeś, co napisałeś.
                                  Polecam kolejność czynności: myślenie => pisanie.
                                  • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 09:48
                                    Zdenerwowana? Spróbuj possać paluszka.
                                    • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 09:53
                                      Olus,olus,kompletnie ci aparat zmiekl. Czyzby szankier miekki zaatakowal?wink
                                    • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 09:55
                                      oleg3 napisał:

Niezdenerwowana. Nie zamierzam z tobą dalej dyskutować.
                                      Napisałam wyraźnie. Polecam ci kolejność: myślenie => pisanie
                              • wolna444 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 09:49
                                hsbara sie skonczyla zaczyna polski kodeks karny ??
                              • pan.scan Daj spokój, Ammamit. Brniesz. 24.01.10, 09:54
                                Informacja, ostrzeżenie:
                                Wychylanie się podczas biegu pociągu grozi śmiercią lub kalectwem.

Groźba karalna:
                                Kiedy wychylisz sie z pociagu dostaniesz ode mnie natychmiast kopa w tyłek
                                i wypadniesz.

G.k. to groźba dokonania przestępstwa na szkodę innej osoby.

oleg3 napisał:
                                Nie wsadzaj paluszka między drzwi bo może Cię spotkać krzywda.

amamit napisała:
                                A to już się nazywa groźba karalna. Olusiu. To już Art. 119 § 1 kk albo
                                w "najlepszym" przypadku Art. 190 § 1.
                                • oleg3 Re: Daj spokój, Ammamit. Brniesz. 24.01.10, 10:01
                                  A co Cię to właściwie obchodzi, Scanie?
                                  • oleg3 Re: Daj spokój, Ammamit. Brniesz. 24.01.10, 12:05
                                    Przepraszam za niestosowny, agresywny ton. Każdy może na publicznym forum
                                    zabierać głos w każdej sprawie.

Sorry Scanie
                                    • pozarski Re: Daj spokój, Ammamit. Brniesz. 24.01.10, 12:07
                                      Olus sie mityguje.wink))
                                • amamit Re: Daj spokój, Ammamit. Brniesz. 24.01.10, 10:09
                                  Scanie. Nie do końca jest tak jak piszesz.
                                  Poza tym treść postu Olusia wywołała u mnie poczucie zagrożenia. Serio. Dlatego kończę z nim wszelkie dyskusje.
                                  • pozarski Re: Daj spokój, Ammamit. Brniesz. 24.01.10, 10:14
                                    I wg mnie ta olusiowa szarmancja mogla wywolac poczucie zagrozenia. Olus przecie
                                    nie mogl napisac: uwazaj bo jeszcze slowo i posle na ciebie ukrainca,wiec
                                    napisal o paluszku i drzwiach.
                                  • wolna444 Re: Daj spokój, Ammamit. Brniesz. 24.01.10, 10:17
                                    ROTEFFELOO big_grinbig_grinbig_grin
                                  • wolna444 Re: Daj spokój, Ammamit. Brniesz. 24.01.10, 10:20
                                    amamit napisała:

> Scanie. Nie do końca jest tak jak piszesz.
                                    > Poza tym treść postu Olusia wywołała u mnie poczucie zagrożenia.
                                    Serio. Dlatego
                                    > kończę z nim wszelkie dyskusje.

No ludy ... dzieki za niedzielnego Rotfla big_grin
                                    • amamit Re: Daj spokój, Ammamit. Brniesz. 24.01.10, 10:22
                                      Maglara. Tobie to się wydaje śmieszne?
                                      Mnie nie rozśmieszyło to zdanie o paluszku i drzwiach. Nie zdenerwowało. Wystraszyło.
                                      • wolna444 Re: Daj spokój, Ammamit. Brniesz. 24.01.10, 10:25
                                        amamit napisała:

> Maglara. Tobie to się wydaje śmieszne?
                                        > Mnie nie rozśmieszyło to zdanie o paluszku i drzwiach. Nie
                                        zdenerwowało. Wystra
                                        > szyło.

Kup nastepny skobel na drzwi, radze.
                                        • amamit Re: Daj spokój, Ammamit. Brniesz. 24.01.10, 10:28
                                          Przemysle.
                                • wolna444 Re: Daj spokój, Ammamit. Brniesz. 24.01.10, 10:16
                                  Ty scanie moze pogroz karalnie swojego dzyndzola, co ?
                        • snajper55 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 15:13
                          oleg3 napisał:

> snajper55 napisał:
                          >
                          > > A ktoś tak twierdzi ???
                          >
                          > To jedna z konsekwencji logicznych Twojego rozumowania.

Nieprawda. Z tego, że paragrafy te penalizują antysemityzm nie wynika, że
                          penalizują one jedynie antysemityzm.

S.
                  • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 09:01
                    snajper55 napisał:

Art. 304. § 1. Każdy, dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu, ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję.
                    • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 09:16
                      amamit napisała:

> snajper55 napisał:
                      >
                      >
                      >
                      > Art. 304. § 1 kpk. Każdy, dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z
                      > urzędu, ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję.

Prokurator i Policja NIE MAJĄ PRAWA odmówić przyjęcia zgłoszenia o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu.
                      Dane zgłaszającego, na jego wniosek, podlegają częściowej ochronie zgodnie z Art. 191 § 3.
      • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 19:47
        a to co wypisuje tutaj dzien w dzien ten maniak, zerowiec z arizony,
        rochellinska to nie jest poza jurysdykcja polskiego prawa?
        taka maglara, piszac o polsce "g..o" nie powinna miec dozywotniego bana?
        przynajmniej byloby zamkniete i niech sie tam wyzywaja do woli z ich zboczeniami...
        • snajper55 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 21:15
          dana33 napisała:

> a to co wypisuje tutaj dzien w dzien ten maniak, zerowiec z arizony,
          > rochellinska to nie jest poza jurysdykcja polskiego prawa?
          > taka maglara, piszac o polsce "g..o" nie powinna miec dozywotniego bana?
          > przynajmniej byloby zamkniete i niech sie tam wyzywaja do woli z ich zboczeniam
          > i...

Skąd pomysł, że miałoby być zamknięte ?

S.
          • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 21:29
            wyjasnilam wyzej snajper: zeby nie psuli imienia polsce i porzadnym polakom...
            • snajper55 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 22:23
              dana33 napisała:

> wyjasnilam wyzej snajper: zeby nie psuli imienia polsce i porzadnym polakom...

Nie zrozumiałaś mnie. Felusiak nie napisał, że miałoby ono być zamknięte. On
              proponuje utworzenie zwykłego, otwartego forum.

S.
              • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 22:40
                mysle, ze zapomnial po prostu o tym szczegole... bo jesli otwarte mialoby byc,
                to po co mialby proponowac nowe forum? juz mamy przeciez aqua.... otwarte i do
                czytania dla kazdego...
                • snajper55 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 22:49
                  dana33 napisała:

> mysle, ze zapomnial po prostu o tym szczegole... bo jesli otwarte mialoby byc,
                  > to po co mialby proponowac nowe forum? juz mamy przeciez aqua.... otwarte i do
                  > czytania dla kazdego...

Ale tu "nie pozwala" się pisać antysemitom i innym takim degeneratom, gdyż
                  większość ich postów się usuwa. Ja zrozumiałem, że Felusiakowi chodzi o
                  niesprzątany antysemicki chlew. Ale może źle zrozumiałem.

S.
                  • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 23:21
                    nu nieeeeee..... wiekszosci postow sie chyba nie usuwa.... usuwa sie duzo, ale
                    nie wiekszosc... i nie usuwa sie posto chamskich az do bolu, atakujacych innych
                    forumowiczow wulgarnymi slowami, chociaz to tez sprzeczne z netykieta i
                    regulaminem... i nie chodzi to o tak popularne w jezyku polskim slowka jak
                    idiota, k..a, dupa czy ch...
                    tobie chyba nie musze tutaj cytowac postow rochellinskiej czy tego grzesia der
                    germanskiego...
                    na zamknietym forum mogliby do woli...
                    • snajper55 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 23:52
                      dana33 napisała:

> nu nieeeeee..... wiekszosci postow sie chyba nie usuwa.... usuwa sie duzo, ale
                      > nie wiekszosc... i nie usuwa sie posto chamskich az do bolu, atakujacych innych
                      > forumowiczow wulgarnymi slowami, chociaz to tez sprzeczne z netykieta i
                      > regulaminem... i nie chodzi to o tak popularne w jezyku polskim slowka jak
                      > idiota, k..a, dupa czy ch...
                      > tobie chyba nie musze tutaj cytowac postow rochellinskiej czy tego grzesia der
                      > germanskiego...
                      > na zamknietym forum mogliby do woli...

Ale Felusiak nie pisze o zamkniętym. Pisze o takim nie sprzątanym, o takim "Nur
                      für anisemiten".

S.
                      • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 00:01
                        wiem.... ale mysle, ze po prostu zapomnial o tym detalu, snajper..
                        bo przeciez wiadomo, ze jesli bedzie forum otwarte, to przyleca tam rowniez nie
                        antysemici... i takie forum to wlasnie aquanet..
                        zreszta moze felusiak sie sam wypowie, czy zapomnial o tym detalu, czy nie
                        zapomnial... smile
                    • g-48 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 00:07
                      tobie chyba nie musze tutaj cytowac postow rochellinskiej czy tego
                      grzesia der
                      > germanskiego...
                      Ale mozesz zacytowac?Ja cie szmata tu nie nazwalem chociaz nie wiem
                      ten francuzik wiedzial co mysle o tobie i za to jestem mu
                      wdzieczny.A teraz splyn na swoje dziadowskie fora.
        • wolna444 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:31
          sluchaj chamko ... nie napisalam ze Polska to go...no tylko ze gowno
          sie dzieje w Polsce teraz po obejrzeniu komisji .... i zamknij
          jadaczke bo ci ja utna przy samej d.upie, zrozumiala ty falszywa
          istoto ?
          • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 15:22
            napisalas, napisalas.... wszyscy widzieli... wycieli cie tez za to wlasnie...
            krecic teraz mozesz ile chcesz, ale napisalas... jest zanotowane...
            • ewa8a Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 15:33
              Potwierdzam - napisała, że ja żyję w tym gó...e czyli w Polsce.
              Niestety nie skopiowałam (może Pożarski zdążył ?). Znacznie lepiej
              by było, gdyby ten post pozostał, w razie potrzeby byłby link pod
              ręką, przydatny w szczególności wówczas, gdyby Maglarci przyszła
              ochota robić za wielką patriotkę (prawdziwą Polkę).
              • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 15:49
                mysle, ze kilka osob to skopiowalo....
                • oleg3 IPF* 23.01.10, 15:59
                  dana33 napisała:

> mysle, ze kilka osob to skopiowalo....

*
                  Instytut Pamięci Forumowej jest aquanetową odnogą Centrum Wiesenthala
                  • pozarski Re: IPF* 23.01.10, 17:23
                    Olus,olus,i tak flaka nie podniesiesz.wink
                • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:21
                  dana33 napisała:

> mysle, ze kilka osob to skopiowalo....

Ja z pewnoscia:

Re: Wykąpał się i przyjechał do Warszawy
                  wolna444 22.01.10, 14:11 Odpowiedz
                  ewa8a napisała:

>Tak to już jest z polonią.
                  >
                  Tak to juz jest z zaczadzonymi Polska, zwykly syndrom,... spojrz na
                  to z wierzchu effcia, my mamy telewizornie i gazety i blick, ... ty
                  go stracilas bo siedzisz w go.wnie gleboko i po szyje.

• ewa8a Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:31
                    Wiedziałam, że można na Ciebie liczyć. Tam chyba jeszcze był jakiś
                    ciąg dalszy.
                    • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:41
                      Na razie zrobilem sobie sygnaturke.wink))
                    • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 17:47
                      Nie. To wszystko. Jest twoja odpowiedz i na tym koniec. Byc moze bylo cos
                      jeszcze,ale mnie juz nie bylo,a potem watek zostal sciety.
                  • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 18:14
                    na ciebie pozarski mozna liczyc... smilesmilesmile
                    • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 18:26
                      Mam swoich ulubiencow.wink
                      • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 18:47
                        big_grin big_grin big_grin
                    • ewa8a Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 18:47
                      Największą zasługą Pożarskiego było błyskawiczne zasejfowanie
                      obwieszczenia w środku nocy przez niezupełnie trzeźwą pacjentkę
                      stanu wojennego. To były jaja ! Spałam słodko i gdyby nie
                      przytomność Pożarskiego wcale bym nie wiedziała o tym ważnym
                      wydarzeniu.
                      • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 19:04
                        Byli czasy,co?wink)
                        • ewa8a Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 19:17
                          Trochę jednak brakuje pacjĘtki i doktora.
                          • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 19:24
                            Nie wywoluj wilka z lasu.wink
                  • wolna444 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 19:15
                    no i o to chodzi ! napisalam ze effcia siedzi w g.wnie gleboko i po
                    szyje. Gdzie tu Polske zobaczyliscie ? Jakies zle skojarzenia ?
                    Gowno to dla was Polska`? Dlamnie gow.wno to dreck, jasniej juz nie
                    moge wytlumaczyc big_grin
      • felusiak1 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 19:47
        to polskie prawo zabrania na specjalnym forum a kiedy te same wypoty na
        akwanecie to jest ok?
        • szach0 piq na ten przykład może łamac prawa człowieka 22.01.10, 19:48

• szach0 Scan też może i kilku innych 22.01.10, 19:49

• szach0 _______________________dać 10000 dowodów (linków)? 22.01.10, 19:49

• szach0 ____dlaczego wyklikałeś dwa posty? przyznanie win? 22.01.10, 19:51

• felusiak1 Re: ____dlaczego wyklikałeś dwa posty? przyznanie 22.01.10, 19:58
                  widzę, że cierpisz na słowotok. podobnie jak split z ta różnicą, że on wyraża
                  własne zdanie a ty jedynie pierdzisz.
                  nie pomyślałbyś o udaniu się na obiad. jedząc nie będziesz mówił. wszk jako
                  człowiek kulturalny wiesz, że nie mówi się z pełnymi ustami.
                  • szach0 _____________IQ=?________________ 22.01.10, 20:10
                    (…winkbierze ją

na język

polityk kapłan

działacz

przeżuwa

i wypluwa na głowy

obywateli

z ust polityka

wyjmuje ideję

dziennikarz

przyprawia śliną

arogancją

prowokacją

i wydala przez środki

„masowego przekazu”

ideja rośnie w ustach

ideja sięga bruku

• explicit Re: ____dlaczego wyklikałeś dwa posty? przyznanie 22.01.10, 22:34

... antysemity ma sie rozumiec , co najwyzej poparte opinia jakiegos
                    self-hater ktorych nie brakuje ostatnio - Split is ligit a nie jakis
                    amator obszczymurek ,...

Cus wam powiem motherfuckers , nawet nie wiecie jak mi pochlebiacie.

Zebys ty byl ligit to musial bys zajrzec na Masada i zacytowac cos
                    raz na tydzien z oburzeniem oczywiscie ,...

===================================================================
                    podobnie jak split z ta różnicą, że on wyraża własne zdanie
        • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 19:54
          dobrzy jestesmy felusiak.... w tej samej minucie to samo... smile
          • szach0 są analog szkalujące Izrael polskie fora u Ciebie? 22.01.10, 19:56

___Dana?

Chcialbym tam przepisać Wasze posty zmieniając podmiot i adres na
            Waz. Wszystkie z 10 lat.
          • zayonc.tulacz wnoszę o powstanie nowego.. forum zayonca n/txt 22.01.10, 20:03
        • snajper55 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 21:12
          felusiak1 napisał:

> to polskie prawo zabrania na specjalnym forum a kiedy te same wypoty na
          > akwanecie to jest ok?

Nie jest OK, skoro takie wypoty wylatują. Ty, jak zrozumiałem, chciałbyś aby z
          nowego nie wylatywały.

S.
        • amamit Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 21:09
          felusiak1 napisał:

Nie jest ok.
    • marouder.eu Only Ruchelka! 22.01.10, 20:36
      Only Ruchelka jest godna zostac Aeska kolejnego forum zntyzydoskiego!
    • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 20:39
      Olus jak zwykla zmysla, na poczekaniu. Byla tu kiedys dyskusja w temacie, kiedy
      nazwanie sie Polakiem przez Zyda spowodowalo rzeke antysemickich wypowiedzi, na
      pewno pierdly, a moze i nawet naszego aqualogika olusia. Musialbym sprawdzic,a
      nie chce mi sie.wink
      • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 20:43
        pamietam.... zawsze pisze, ze jestem polska zydowka, bo jestem...
        polskojezyczna???? nu, czy wszyscy polacy nie sa polskojezyczni? big_grin
    • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 20:41
      nu to jak olus? szukasz tego linku?
      bo ze nie odszczekasz, to jest mi jasne....
      • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 20:50
        To typowo antysemicki chwyt retoryczny. Biedaczyna olus potem bedzie narzekal,ze
        nazywam go antysemita,a on przeciez nie jest (i ma nawet przyjaciol Zydow).wink))
        • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 20:59
          Następny Polak?

> ma nawet przyjaciol Zydow

A gdzie ja o tym pisałem?
          • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 21:09
            Nigdzie (o ile wiem),ale to typowy argument antysemity jest wlasnie. Jak ty malo
            wiesz!wink))
    • polski_francuz Nowe forum 22.01.10, 20:48
      Felusiak, Twoja idea nie jest zla tylko,jest niewykonalna. Bo nikt nie tworzy
      domu wariatow, to po pierwsze.

Po drugi, caly cymes dla takich kretynek, jak taka jedna, jest podczepic do
      normalnych wpisow. Tego cymesu nie ma u siebie na FE i dlatego tu przyczlapuje.

Po trzecie i najwazniejsze, forum to ludzie i zabiera to lata by tylu ludzie
      zebrac. Wiec niech zostanie jak jest.

A jak ci sie split nie podoba to go wygas. Mnie sie on podoba wiec go czytam. A
      te kretynke, ktora sie zaraz tu do mnie przyczepi juz wygasilem.

Pozdro

PF
      • marouder.eu - Fidąk, Placzusiu! 22.01.10, 20:59
        Obruszyla sie w niebie mama Placzusia, czytajac kolejny przyklad jego manii
        przesladowczej. Po czym udala sie do Matki Boskiej, by uciac sobie z nia
        pogawedke o dzieciach.
      • off_nick Bad ass ...n.txt 22.01.10, 21:04
        polski_francuz napisał:

> Felusiak, Twoja idea nie jest zla tylko,jest niewykonalna. Bo nikt nie tworzy
        > domu wariatow, to po pierwsze.
        >
        > Po drugi, caly cymes dla takich kretynek, jak taka jedna, jest podczepic do
        > normalnych wpisow. Tego cymesu nie ma u siebie na FE i dlatego tu przyczlapuje.
        >
        > Po trzecie i najwazniejsze, forum to ludzie i zabiera to lata by tylu ludzie
        > zebrac. Wiec niech zostanie jak jest.
        >
        > A jak ci sie split nie podoba to go wygas. Mnie sie on podoba wiec go czytam. A
        > te kretynke, ktora sie zaraz tu do mnie przyczepi juz wygasilem.
        >
        > Pozdro
        >
        > PF
      • dana33 zadufek..... 22.01.10, 21:24
        jak ci wpadlo do glowy, ze twoje wpisy sa normalne? big_grin big_grin big_grin
    • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 20:55
      Czy ja Cię dobrze zrozumiałem? Twierdzisz, że jesteś Polką?

--
      Oleg
      • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 21:27
        olus..... niech twoj tate poprosi o zwrot pieniedzy za twoje wyksztalcenie... ty
        nawet nie umiesz przeczytac tego, co sie pisze i manipulujesz dalej...
        linku szukac tez nie umiesz widze...
        tate sie wzbogaci, jak mu szkola odda pieniazki... big_grin big_grin big_grin
        • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 21:41
          Spadaj!
          • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 21:51
            wow wow..... olus sie nam zapienil...

nie spadne.... big_grin big_grin big_grin
            • oleg3 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 22:00
              Przeceniasz swoje znaczenie. Nie wywołujesz we mnie emocji. Kiedyś wywoływałaś
              zaciekawienie, taką ciekawość badacza, którą zaspokoiłem.
              • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 22:22
                Olus,nie denerwuj sie. Zainstaluj se w ustawieniach jakiego przyjaciela Zyda i
                masz po klopocie.wink))
              • dana33 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 22:36
                nu widzisz olus, jeszcze jedna micwa od polskojezycznej dla polskojezycznego...
                nie dziekuje... z calego serca, rowniez polskojezycznego, to zrobilam... big_grin big_grin big_grin
            • wolna444 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:25
              Danka, twoj fan club sie niemilosiernie kurczy, a tak dobrze
              rokowalas big_grin
    • nurni.pl Helga ! Tutaj, tutaj ! 22.01.10, 21:02
      Nowa nazwe trzeba wymyslec!

Pozdrowienia dla znajomych.
      • oleg3 Re: Helga ! Tutaj, tutaj ! 22.01.10, 21:06
        nurni.pl napisał:

> Nowa nazwe trzeba wymyslec!
        smile

> Pozdrowienia dla znajomych.

Witaj
        • nurni.pl Re: Helga ! Tutaj, tutaj ! 22.01.10, 22:29
          Dzieki Olegu za pamiec ale zapowiadam sie raz na kwartał. Mniej wiecej raz na kwartał kpie sobie z glupoty uzytkownikow forum Kraj.

Nie ma sensu pisac ze i tutejsze forum to masakra, tym bardziej ze moze to byc zwyczajnie obrazliwe dla userów. Widac sila przyzwyczajenia. Komentarze outsidera nie mja wiec sensu.

Byl lata temu taki watek Perly (w czasach gdy mialem z nim kosę) o tym jak to odpusicil sobie Aktualnosci - zajrzał i zorientował sie ze tu tylko "piekło i szatani". Jeden z najlepszych watków Perły. Zapmaietuje sie nie tylko to co bylo niemile, zapamietauje sie i to co bylo zabawne.
          Krzys52 ktory odczytuje liste: " No kochaniency, klamka zapadła. Nastepujacy kretyni ida do piekła: kretyn luka, kretyn nurni, kretyn hasz" - z pamieci.

Ten sam krzys52 ktory otwiera inny watek w ktorym podnosi ze o cos tam zapytał a wszyscy dali "nurnia w krzaki" i nikt mu nie odpowiedział.

Obecne napie...nki rozni od tych swietnie mi w koncu znanych, jakis taki brak polotu. Dłużyzny. Az sie chce wyjsc z kina. Az sie prosi o antrakt perłowy. Bijmy sie, ale nie zabijmy.

Nie wiem jak odpowiedziec na "witaj" skoro zawijam sie na kolejny kwartał z forów GW.

Napisze tylko ze pamietam Ciebie i pamietam jak w skrajnie trudnej dla mnie sytuacji broniles mnie. Ja pamietam w koncu nie tylko "nurnia w krzaki".

Pozdrawiam Ciebie i zapowiadam sie ponownie jak tylko wroce z Radomia.

Trzymaj sie.
      • hasz0 Cześć!__Nurni!...starszych znajomych coraz mniej/n 22.01.10, 23:09
        • hasz0 .....starszych ode mnie........................... 22.01.10, 23:10

• melord Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 21:10
      felusiak1 napisał:

> forum antyizraelskie, antysemickie, antyzydowskie i pozwolić tam pisać tym,
      > którym żydzi w oku solą są.
      > w ten sposób teksty antysemickie nie musiałyby lądować na forum bliskiwschód
      > lub na oślej ławce.
      >

jak role dla siebie przewidziales ,skoro wnosisz.....??
      • polski_francuz Felusiak 22.01.10, 21:17
        jest prawdziwym Amerykaninem a wiec:
        a) ma racje;
        b) popiera Izrael;
        c) umie tworzyc nowa sytuacje (a przynajmniej tak mu sie wydaje).

Ja tam go lubie przez stary sentyment. Ale poczucie humoru to bym mu przetrenowal. Jest zupelnie tego pozbawiony. I wszystko bierze literalnie. (Zbyt) udany przyklad integracji z mentalnoscia jankeska.

PF
        • melord Re: Felusiak 22.01.10, 21:29
          jego optymizm ekonomiczny na FS byl legendarny...wszystko sie walilo
          a felusiak bagatelizowal kryzys....zakochany w sloncu texasu
          ale.... do hazbary sie zalapac?????
          on. ktory jak chce to potrafi samodzielnie myslec....tego sie po nim nie
          spodziewalem.

• felusiak1 Re: Felusiak 22.01.10, 23:03
            nic nie poradzę na twój stan percepcji.
            moje ekonomiczne wypoty nigdy nie były optymistyczne.
            wszystkie były odpowiedziami na zupełnie idiotyczne wpisy
            ludzi nie mających o ekonomii zielonego pojęcia.
            nic się nie waliło. nikt z tak zwanych ekspertów przytaczanych tu
            dzień i noc nie przewidział scenariusza.
            kryzys nie zacząl się od pęknięcia tzw bańki nieruchomości i miał niewiele
            wspolnego z tzw subprime mortgages.
            gdybyśmy nie mieli fannie i freddie, gdybyśmy nie mieli
            rządowego wtracania się do gospodarki kryzys nie zaistniałby.
            rzecz jasna zaistniałyby inne kryzysy. wszak hossa i recesja są
            w kapitalizmie konieczne.
            • g-48 Re: Felusiak 22.01.10, 23:15
              nic nie poradzę na twój stan percepcji.
              > moje ekonomiczne wypoty nigdy nie były optymistyczne.
              > wszystkie były odpowiedziami na zupełnie idiotyczne wpisy
              > ludzi nie mających o ekonomii zielonego pojęcia.
              > nic się nie waliło. nikt z tak zwanych ekspertów przytaczanych tu
              > dzień i noc nie przewidział scenariusza.

To znaczy my idioci ciebie nie zrozumielismy?

rządowego wtracania się do gospodarki kryzys nie zaistniałby.
              > rzecz jasna zaistniałyby inne kryzysy. wszak hossa i recesja są
              > w kapitalizmie konieczne
              Tez tak mysle rzad powinien zostawic banki na plajcie!Ile to bylo
              350bankow!A po co nam tyle oszustow?
        • dana33 zadufek.... 22.01.10, 21:32
          przetrenuj najpierw u siebie....
          jesli wogole masz cos do przetrenowania...
          lekko wybrakowany jestes, ze sie tak delikatnie po francusku wyraze... big_grin big_grin big_grin
          • melord gruba.... 22.01.10, 21:48
            ta twoja badziewna plyta juz b.zdarta

• dana33 bambusie..... 22.01.10, 21:52
              wygas mnie zlotko... big_grin
              • melord grubasie..... 22.01.10, 22:01
                dana33 napisała:

> wygas mnie zlotko... big_grin

ciebie grubasku??
                kto inny potrafi zastapic cie w wypisywaniu glupot i badziewia?
                lubie twoje bzdety czytac,"wysokiego" lotu som...

prawde mowiac nawet nie wiem jak to zrobic(wygaszenie)...i wiedziec nie potrzebuje
                • dana33 bambusie.... 22.01.10, 22:37
                  zdecyduj sie..... jak lubisz, to nie narzekaj....
        • explicit Re: Felusiak 22.01.10, 22:04

Bezwarunkowo , no matter what ,...
          ================================================
          b) popiera Izrael;

• felusiak1 Re: Felusiak 22.01.10, 23:13
          francuski wy sobie nawet nie wyobrażacie do jakiego stopnia zdziecinnieliście.
          małżonka wam pieluche zmienia czy sami potraficie?
          ad meritum:
          a) ma racje; zdarza się, że ma
          b) popiera Izrael; to prawda
          c) umie tworzyc nowa sytuacje (a przynajmniej tak mu sie wydaje).
          nowomowa?
          nie tobie pastwić się nad moim poczuciem humoru.
          do tego nie znasz jankeskiej mentalności, ba nawet nie wiesz co oznacza słowo
          jankeska.
          nie chciałbym być nieprzyjemny ale ostatnio zaczynasz bzdurzyć jak ghotir a to
          przedostatnie stadium, tuż przed całkowita utratą poczucia rzeczywistości.
          no to po jankesku......
          • polski_francuz Make things happen 23.01.10, 07:37
            "nowomowa?"

Po angielsku tzn makes the things happen. Jest to amerykanska cecha
            polegajaca na tym ze dzialanie jest wazniejsze od myslenia.

Jej typowym przykladem jest atak Iraku. Trzeba komus bylo dac w morde za 9/11 to
            zdziecinnialy prezydent wybral Saddama. Bo go nie lubil, bo Saddam tatusiowi
            grozil. A przeciez myslacy przywodcy Niemiec i Francji mu tlumaczyli, jak
            dziecku: nie pchaj sie tam, nie rozumiesz tego kraju, jest laicki, gdzie indziej
            jest gorzej...ale nie ten duren sie wepchal. Koszt miliony ofiar. I mamy
            amerykanska demokracja w Iraku. Potrwa ona tak dlugo jak wasza obecnosc na BW. I
            jak potrwa iracka ropa.

"nie tobie pastwić się nad moim poczuciem humoru."

Jestes go zupelnie pozbawiony. Tak jakbys byl pozbawiony myslenie abstracyjnego.
            A przeciez kazdy edukowany w Polsce Polak ja mial. Za komuny, przeciez
            wystarczylo zobaczyc za okna by widziec ze jest inaczej niz gazety pisza. Innymi
            slowy, nauczylismy sie ze slowa nie odpowiadaja rzeczywistosci. Ja sie
            tez doslownosci douczylem w Niemczech. Ale osiedlenie we Francji powrocilo mnie
            w stare dobre czasy.

"zaczynasz bzdurzyć jak ghotir"

Wole juz to niz twoje przymierze z kretynka czepiajaca sie moich postow. Staram
            sie i staram i nie moge go skapowac. Inaczej niz: tak powiedzialem tak wiec tak
            musi byc.

"no to po jankesku"

Chcialo by sie od czasu do czasu dac jankesom w morde. Ale, po zastanowieniu,
            oni sa jak dzieci sami sie karaja. A poza tym Obama stara sie znowu o wzgledy
            ludzi myslacych podobnie do mnie. No wiec dajmy mu szanse bo ja tez chcialbym
            moc znowu szanowac Stany.

PF
            • felusiak1 same ghotiryzmy 23.01.10, 07:45
              ty francuski masz artystyczną duszę. co ty ćpiesz? LSD?
              trzeba być pod wpływem aby wypocić taki stek bzdur.

no chyba, że to ten twój humor i jego poczucie, którego ponoć mi brakuje.
              zdrawja żełaju
              • polski_francuz Tu parles 23.01.10, 07:56
                Postanowilem sie odchudzic i ograniczam wszystko co niezbedne.

Ty jz sie nie wysilaj ja ci bede pisal gdzie masz sie smiec.

No ide sie ostrzyc na marine.

PF
                • felusiak1 znowu ta pomidorówka 23.01.10, 18:31
                  mnie głowa peknie. ryż czy makaron?
                  • vicky17 Re: znowu ta pomidorówka 23.01.10, 18:41
                    raczej bigos, w ktorym znowu maczasz pejsa.
                    widze,ze hasbarze juz tak ciezko pod gorke sapac,ze "nowe,polskie" posilki uzyla.
                    felus a odkad ty na kwakwa sie pocisz i to w jakiej sprawie..?
                    siadz ty na zydele i wszamaj tego karpia,tylko sie nie udlaw oscia.
                  • dana33 Re: znowu ta pomidorówka 23.01.10, 18:51
                    sluchaj felusiak....
                    widze, ze niebezpiecznie jest popierac ciebie, jak rowniez niebezpiecznie, zebys
                    mi czasem odpowiadal... bo juz jak widze masz pejsy, i tak tak dlugie, ze ci w
                    bigos wpadaja (to rochellinska troche zbladzila, bo pejsy w bigos nikak nie
                    wpadna... nie koszer...
                    chciala chyba czulent napisac... )
                    kiwnij palcem, to zaczne udawac, ze nigdy nie zauwazylam nicka felusiak1... big_grin
    • jola.iza1 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 21:20
      Jestem ZA, więcej powiem, jestem za otworzeniem forum dla wszystkich anty. Co Ty na to ??
      Bo jak już będzie wszystko na anty, to może wreszcie wyjdzie, jakie anty najważniejsze?? Serio, serio pytam smile
      • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 22:24
        O, Jola sie objawila! A gdzie byla,jak jej nie bylo?
        • jola.iza1 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 22:40
          Sama nie wiem, pewnie na anty byłamsmile
          Pożarski, może ja założEM , pod własnym nickiem to antyżydowskie forum ?? Jakoś
          takoś nie mam komu dokopać, ostatnio??smile)
          Ale obiecuję, dokopię tak bardzo delikatnie??smile
          • pozarski Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 23:19
            Ty sie nie nadajesz,Jolu. Mozesz zalozyc,ale bedzie z tego buźka buźka, jak na
            innym twoim forum. My takich antysemitow nie potrzebujemy!wink
            • jola.iza1 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 23:26
              pozarski napisał:
              .My takich antysemitow nie potrzebujemy!wink
              Pożarski, ja nie składam zapotrzebowania, jako i Ty. Ja mam tałatajstwa w
              nadmiarze, jako i Tysmile
    • g-48 Re: Ale 22.01.10, 22:50
      z Felus!
      Sa fora zamkniete ludzi nawiedzonych/zajoncow i tam mozecie sobie
      pisac swoje durnoty.Dlaczego chcecie jeszcze Aqua zniszczyc?
      forum.gazeta.pl/forum/f,25695,JUDAICA.html
      forum.gazeta.pl/forum/f,47618,_8362_EREC_ISRAEL.html
      Nawet sobie pospiewac mozesz:
      forum.gazeta.pl/forum/f,51451,Muzyka_zydowska_izraelska_.html
      A moze jestes juz kukulka Danusi-ma baba glowe do intryg.
      a jezeli chcesz sie pozalic to mozesz tam bez meldowania:
      forum.gazeta.pl/forum/f,43390,Centrum_uzalania_sie_nad_soba.html
      Nie wiem co wy tak szukacie tu ?Moze guza lub kopniaka?
    • cyniol Re: wnoszę o uznanie Dany za Prawdziwa Polke 22.01.10, 22:51
      wszak jezyka hebrajskiego nie zna, wiec zapewne w Izraelu jest tylko rezydentka.
      To nasz polski Bond na Ziemi Swietejsmile

Re: Rozmowy o literaturze
      dana33 26.10.08, 20:59 Odpowiedz
      w 1958 wyszly w polsce opowiadania icchoka lejba pereca,
      przetlumaczone z jidysz.... dostalam je skserowane (bo ksiazka nie
      jest do zdobycia podobno) od przyjaciolki.....
      po prostu kazde to perelka.....
      z israelskimi pisarzami mam problem: nie czytam ksiazek po
      hebrajsku... dobrze, jak gazete przeczytam.... smile
      • dana33 Re: wnoszę o uznanie Dany za Prawdziwa Polke 22.01.10, 22:56
        cyniol.... ani ty, ani oles, ani nikt na swiecie, nie odbierze mi mojej
        polskosci... to co ty i oles i reszta waszej grupki pod wyzwaniem myslicie o
        mnie jako o polce, zydowce, israelce czy tez polskojezycznej, nie ma dla mnie
        zadnego znaczenia... wnosic to ty mozesz nowa sofe do twojego mieszkania, nic
        wiecej...
        • cyniol Re: wnoszę o uznanie Dany za Prawdziwa Polke 22.01.10, 23:02
          dana33 napisała:

> cyniol.... ani ty, ani oles, ani nikt na swiecie, nie odbierze mi mojej
          > polskosci...

to ty w dwie trabki dmuchasz teraz?
        • jola.iza1 Re: wnoszę o uznanie Dany za Prawdziwa Polke 22.01.10, 23:06
          Dano, olej kurtyzanysynów, i narząd rozrodczy męski im, na ich główki, z tą miłością do Polski
          • cyniol Re: wnoszę o uznanie Dany za Prawdziwa Polke 22.01.10, 23:28
            jola.iza1 napisała:

> Dano, olej kurtyzanysynów, i narząd rozrodczy męski im, na ich główki, z tą mił
            > ością do Polski

Co za piekna polszczyznasmilesmilesmile
          • dana33 Re: wnoszę o uznanie Dany za Prawdziwa Polke 22.01.10, 23:34
            nu, ja ich olewam...
            jak widze to ich plucie na polske, jolu, wszystko jedno czy nazywaja ten kraj
            "g...em", czy pisza "ten slaski smrodek", to ja jednak chyba lepsza polka od
            nich, "chociaz" zydowka i israelka..
            • cyniol Re: wnoszę o uznanie Dany za Prawdziwa Polke 22.01.10, 23:41
              dana33 napisała:

> nu, ja ich olewam...
              > jak widze to ich plucie na polske, jolu,

God bless you Dana, dzieki szczegolne za wdziecznosc za ratowanie Zydow przez
              Polakow w czasie IIWS. Jako Polka twierdzisz, ze gdyby Polacy byli bardziej
              obojetni to wowczas wiecej Zydow uratowaloby sie. To prawdziwe polskie
              podejscie, bo przeciez Zyd dom Bog domsmilesmilesmile
              • hasz0 Re: wnoszę o uznanie Dany za Prawdziwa Polke 22.01.10, 23:45
                forum.gazeta.pl/forum/w,13,106097960,106115411,_lektura_.html
              • dana33 Re: wnoszę o uznanie Dany za Prawdziwa Polke 22.01.10, 23:58
                owszem, tak twierdze, a raczej tak stwierdzila moja matka..
                tylko ze ty cyniol, przy twoim ograniczeniu, nie jestes w stanie zrozumiec tych
                slow...
                moja matka twierdzila rowniez, ze w momencie jak wraca do israela z europy, to
                przestaje byc zydowka... ale i tego tez nie zrozumiesz..

ograniczony jestes lekko....
                • melord Re: wnoszę o uznanie Dany za Prawdziwa Polke 23.01.10, 00:14
                  dana33 napisała:
                  > moja matka twierdzila rowniez, ze w momencie jak wraca do israela z europy, to
                  przestaje byc zydowka...

pewnie...w polsce byla zydowka,dobrze ze poczucie miala "innosci"
                  w izraelu czasy polskich zydow minely,ruskie przyszli rzadzic...
                  byla wiec nikim...nu mieszkancem izraela powiedzmy
        • melord Re: wnoszę o uznanie Dany za Prawdziwa Polke 22.01.10, 23:06
          dana33 napisała:
          wnosic to ty mozesz nowa sofe do twojego mieszkania, nic
          wiecej...

raczej znosic...do schronu to w dol gruba, nie?
          • dana33 nie wiedzialam, bambusie, 22.01.10, 23:35
            ze masz schron...
            ale dobrze, ze jestes przewidujacy....
            • melord wielu rzeczy nie wiesz gruba... 22.01.10, 23:55
              od czasu gdy wprowadziliscie na swiecie teroryzm jako oreze.......trzeba uwazac
              zyda(prawdziwego nie podrobe) od araba niezmiernie trudno odroznic..nigdy nie
              wiadomo do konca kto bombke podlozy i w jakim celu
      • g-48 Re: wnoszę o uznanie Dany za Prawdziwa Polke 22.01.10, 22:59
        wszak jezyka hebrajskiego nie zna, wiec zapewne w Izraelu jest
        tylko rezydentka
        > .
        > To nasz polski Bond na Ziemi Swietejsmile
        Nie musisz ona ma juz Paszport Konsularny jak byla rezydentka/dentka
        na garnuszku kapowniczym u konsula w Wiedniu.
    • wikul Re: wnoszę o powstanie nowego forum 22.01.10, 23:06
      felusiak1 napisał:

> forum antyizraelskie, antysemickie, antyzydowskie i pozwolić tam
      > pisać tym, którym żydzi w oku solą są.
      > w ten sposób teksty antysemickie nie musiałyby lądować na forum
      > bliskiwschód lub na oślej ławce.

Jestem za !
      • hasz0 _____skąd ta chęć zmiany sPOconych masek? Wikul Ty 22.01.10, 23:29
        też?

Cześć! zapomnialem się przywitać...schamiałem przy Was.
        • hasz0 _________________no skąd?...lustro mierzi? 22.01.10, 23:36

• wolna444 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 23.01.10, 11:22
      Felusiak gratulacje masz od jak o mnie napisali sztandardowej
      antysemitki - za ilosc odpowiedzi, klaniam sie smile
      • felusiak1 Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 01:57
        podziękował i wpisał się by do góry pójść.
    • cyniol Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 03:03
      zamiast wnosic to zaloz. Czyzby mialoby to byc podforum syjonistyczngo i
      antypolskiego Erec Israel. Zapewne mozesz liczyc na liczny udzial Zydow,
      Pelniacych Obowiazki Polakow i Marranos.
    • al-kochol-8 czy to grozba, Felus? 24.01.10, 04:18
      mowia ze masz chody u nadredaktora...
    • mamzerek Re: wnoszę o powstanie nowego forum 24.01.10, 04:54
      ja za, a nawet przeciw!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka