pro100 19.02.10, 18:25 polska - iran www.aljazeera.com/news/articles/34/Iran-s-science-progress-fastest-in-world-Canadia.html ci przynjmniej wiedzą jak nowocześnie zarządzać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 konie mechaniczne lepsze 19.02.10, 18:33 pro100 napisał: > ci przynjmniej wiedzą jak nowocześnie zarządzać. Nie obalili pomnika Feliksa Edmundowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: konie mechaniczne lepsze 19.02.10, 18:36 rycho7 napisał: > pro100 napisał: > > > ci przynjmniej wiedzą jak nowocześnie zarządzać. > > Nie obalili pomnika Feliksa Edmundowicza. feliksowicz pikuś. szacha (0?) obalili. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 po wiela pollitry? 19.02.10, 19:57 pro100 napisał: > szacha (0?) obalili. Prawdziwa odwaga islamisty. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Duma, ambicja 19.02.10, 20:39 zagrozenie. Chociaz mnie rycho od idealistow wyzywa. Takie sa skladniki. A takze wola polityczna bez ktorej nie byloby pieniedzy na badania. PF Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 pokornie przepraszam dzindziniera 19.02.10, 20:46 polski_francuz napisał: > Chociaz mnie rycho od idealistow wyzywa. Sugestywnie wypadasz w roli Jekil-Hajd. > nie byloby pieniedzy na badania. Strzemie, luk refleksyjny. To dla mnie punkty odniesienia ocen. Nie cafam sie do udomowienia konia. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: pokornie przepraszam dzindziniera 19.02.10, 20:51 "Jekil-Hajd" Szlachetka-inzynier, a co nie mozna? "To dla mnie punkty odniesienia ocen" Ja bym doada moze rosnaca dynamike Azji. Moze to tez jest argument za. Pers potrafi! PF Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: pokornie przepraszam dzindziniera 19.02.10, 21:25 polski_francuz napisał: > Szlachetka-inzynier, a co nie mozna? Byle z wolna i ostrozna. To mi przypomina liczenie "na piechote" rownian instalacji chemicznych. Zawsze sie cos spierd.lilo. Przy ocenie dowiadywalismy sie, ze to prawidlowo. W realu wybuchalo bo musialo. Ciekawym dlaczego nie beatyfikuja szalencow, ktorzy urachamiali. Nad-cud. > Moze to tez jest argument za. Pers potrafi! Wydaje mi sie, ze watpie. Ja obstaje za zywotnoscia Wielkiego Stepu. Dariusz "Wielki" byl bez szans wobec Scytow. Stale ustepowali. Zatruwajac studnie. Problemem Chin jest to, czy starzczy im sil na grabarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: pokornie przepraszam dzindziniera 19.02.10, 21:37 "To mi przypomina liczenie "na piechote" rownian instalacji chemicznych" Inzynieria chemiczna jest dosc sophisticated ale zupelnie inna niz matematyka dla elektronika. Jest wiele liczb: Macha, Reynoldsa, Webera, Biota...ktore, od pewnej wartosci, zmieniaja kompletnie rownania. Tak jakby w elektrotechnice do 1000 amperow bylo prawo Ohma a powyzej juz nie. A w inzynierii chemicznej dokladnie tak jest. Ponizej liczby Re jakiejs ma sie rownia stanu laminarnego a powyzej turbulentnego. Zupelnie inne. Chemicy, bez obrazy, sa wlasnie tacy jak te ich rownania. Bardziej pamieciowi niz analityczni. "Problemem Chin" Wlasnie mamy pierwsza konfrontacja US/Chiny n/t Dalaj Lamy i broni dla Taiwanu. Oni nie robia lepiej. Stany robia gorzej. Bo nie maja sil na oszczedzanie. I sa wlasnie tym slabsze bo zalezne od kredytow, ktore nigdy nie splaca. PF Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: pokornie przepraszam dzindziniera 19.02.10, 22:05 polski_francuz napisał: > Bardziej pamieciowi niz analityczni. Ja to pamietam jako "wtresowywanie" "intuicji". Pokora wobec empirii. > Bo nie maja sil na oszczedzanie. To mi przypomnialo madziarska strategie. To taka dygresja jak dziala propaganda. Do bitwy przystepowaly dwie madziarskie armie. Trzecia przybywala pozniej. W bitwie pod Lech (Augsburg) troszke sie spoznila. Bitwe pod Lech ogloszono wspanialym zwyciestwem nad Madziarami. Trzecia armia spustoszyla Europe Zachodnia. Za zdobyte pieniadze utworzono Wegry. Dwie armie to ZSRR. Trzecia dziesiec razy wieksza to Chiny. Lenin (blednie zaczalem Marks) rechocze w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 chetnie podyskutuje jak temu zapobiec 19.02.10, 22:08 rycho7 napisał: > Trzecia dziesiec razy wieksza to Chiny. Real mnie przerazil. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: chetnie podyskutuje jak temu zapobiec 19.02.10, 22:13 rycho7 napisał: > rycho7 napisał: > > > Trzecia dziesiec razy wieksza to Chiny. > > Real mnie przerazil. mają 400 mln chłopa nie obabionego (polityka urodzeń się kłania). ci jak w końcu ruszą, to krasnaja armia ze wstydu się zaczerwieni. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Zajaczek 19.02.10, 22:27 "Lenin (blednie zaczalem Marks) rechocze w grobie" Bo komuna wygrywa? Wygral pragmatyzm, czyli chinski Zajaczek, Deng Siao Ping i oazy kapitalizmu kolo Szanghaju. Jak masz 5000 ciaglej historii to wiraze sa oczywiste. Wielkie pytanie jest jakie sa Chiny? Ludzie mowia - indyferentne. Swiat ich malo obchodzi. Moze maja odwet do wziecia na Ruskich i Angolach? Zagadka. PF Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Zajaczek 19.02.10, 22:36 polski_francuz napisał: > Bo komuna wygrywa? Zgadzam sie ze znakiem zapytania. Bo nie powinna wedlug Marksa. > Wygral pragmatyzm, czyli chinski Zajaczek, Deng Siao Ping Nie sprawdzam detali. Na czuja to pojechales na calego. Wewnetrzne jestem calkowicie przeciw imperializmowi etnosu Han. Nie starali sie mnie przekupic. Howk. Historia sie nie skonczyla. Tako rzecze Pasztunwali. > Zagadka. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: Duma, ambicja 19.02.10, 22:09 polski_francuz napisał: > zagrozenie. Chociaz mnie rycho od idealistow wyzywa. Takie sa skladniki. A takz > e > wola polityczna bez ktorej nie byloby pieniedzy na badania. > > PF dla polski szansa to "polskie elity" wysłac do izraela (i tak już tam są, jak nie fizycznie to mentalnie). i lekcja do odrobienia z dumy, ambicji i woli politycznej. jednak obawiam się że wystarczy tego jedynie na jakieś półpowstanie w 2018. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Duma, ambicja 19.02.10, 22:22 "jednak obawiam się że wystarczy tego jedynie na jakieś półpowstanie w 2018." Sam nie wiem. Ci dumni glosowali na Jarka. I sie rozczarowali jego kiepskim charakterem. Ja mysle, ze jest ich duzo. Wiecej niz sie podejrzewa. Trzeba jakiegos zwyciestwa wirtualnego, zeby zmienic mentalnosc. A wlasciwie, zeby pozbyc sie braku pewnosci siebie. Bo to jest podstawowy brak mentalny. Nagroda Nobla by sie przydala. Ale uniwersytety sa ciagle strasznie zakurzone. Trza by jakos odkurzyc. PF Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 flekowanie pozytywizmu 19.02.10, 22:29 polski_francuz napisał: > zwyciestwa wirtualnego Wydaje mi sie, ze mam niemiecka mentalnosc. Zdradze Ci jak to odczuwam. Niemcy to ocean (Golfstrom) plynacych pieniedzy. Rozmywa sie na miliony malych zwyciestw. Mam od dawna problemy jak to wyrazic slowami. Nigdy nie spotkalem swojaka, ktory potrafi to "zagadac". > Nagroda Nobla by sie przydala. Sektor ubezpieczen. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Erfolgserlebniss 20.02.10, 07:00 jest, w moich oczach, podstawym elementem niemieckiej mentalnosci. I jest on genetyczna pozostaloscia z tego poczatku Golfstromu, poczatku swiadomosci narodowej, z tego okresu kiedy pierwsze wirtualne zwyciestwo zostalo osiagniete. I tu jest wlasnie Polska. Na poczatku Golfstromu. PF Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Erfolgserlebniss 20.02.10, 13:05 Odpowiadasz na: polski_francuz napisał: > kiedy pierwsze wirtualne zwyciestwo zostalo osiagniete Rok 407. "Nasi", Alanowie, Galindowie, ... w tym uczestniczyli. Wtedy utracilismy z nimi kontakt. Wlasciwe narzedzia sa polowa sukcesu. Druga organizacja. Sa jeszcze trzecia i czwarta. Dobrze miec odwody. > I tu jest wlasnie Polska. Na poczatku Golfstromu. Miales chamie dolki startowe. Bog, Honor, Ojczyzna. Sukcesu, skutecznosci ni ch.ja. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Erfolgserlebnis 20.02.10, 17:21 "Miales chamie dolki startowe. Bog, Honor, Ojczyzna. Sukcesu, skutecznosci ni ch.ja." Ile razy Persowie przegrywali? Spoko, latwe zwyciestwa nie dla Polakow. Musi sytuacja byc beznadziejna, wtedy sa dobrzy. PF Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Erfolgserlebnis 20.02.10, 18:10 polski_francuz napisał: > Ile razy Persowie przegrywali? Znaj proporcjum Mocium Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Erfolgserlebnis 20.02.10, 18:14 Hm, proporcje sa zachowane. Rzucmy sie ciut w przyszlosc to wszystko. PF P.S. Wyobrazmy sobie saqudra nera bez Podolskiego i Klose. Tym samym jest Europa bez Polski. Tylko ona jeszcze sama nie wie... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ha! Trafilo sie Placzusiowi jak slepej kurze:) 19.02.10, 22:36 Rzeczywiscie, to, co dzieje sie na polskich uczelniach wola o pomste.. Raz sie zgodze z Placzusiem Jakiez srodki zaradcze Placzus postuluje? Odpowiedz Link Zgłoś