Dodaj do ulubionych

Internet zamiast boiska.

IP: 195.136.25.* 26.04.01, 13:38
Czy to normalne że teraz ambicją każdej szkoły jest
mieć pracownię komputerową a nie np. basen czy boisko
do gry w piłkę. Jak tak dalej będzie do doczekamy się
niedługo zgarbionej i schorowanej młodzieży z grubymi
szkłami na nosie a o medalach olimpijskich będziemy
tylko marzyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan Re: Internet zamiast boiska. IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 27.04.01, 08:20
      Racja brachu
      • Gość: gomez Re: Internet zamiast boiska. IP: *.solutions.net.pl 27.04.01, 08:33
        dla mnie twierdzenie ze jak sie ma 3 godziny w tygodniu dostep do komputera to
        juz wystarczy aby zostac informatykiem to bzdura .kazde dziecko powinno miec
        dostep do kompa w domu.w tym celu nalezy zniszczyc monopol TP i sprawic ze
        oplaty za kozystanie z sieci nie beda zbijaly z nog.przypomne ze po Japonii
        jestesmy na drugim miejscu na swiecie pod wzgledem wysokosci oplat.zwiekszanie
        o godzine czy dwie godzin szkolnych to czysta hipokryzja i ewentualnie argument
        dla wyborcow i nic poza tym
        • Gość: Grzes Re: Internet zamiast boiska. IP: *.crm.es 27.04.01, 15:26
          Otoz to!
          Darmowy (a przynajmniej tani) dostep do Internetu w domu i moze jeszcze
          likwidacja cla na komputery.
          Niestety nierealne. Te cale pracownie w szkolach to przeciez swietny zarobek
          dla dostawcow sprzetu. Tu, jak i wszedzie indziej nie chodzi o to, zeby kogos
          czefgos nauczyc, tylko zeby kumpel (wujek/ciocia/kochanka/maz
          kochanki/niepotrzebne skreslic) mogl zarobic. A ze Internet o chwytliwe haslo,
          to jeszcze mozna ludziom wmowic, ze to dla ich dobra.
    • Gość: Róża Re: Internet zamiast boiska. IP: 212.160.135.* 27.04.01, 08:42
      Jest to b. ważny temat. Też uważam, że małe dzieci powinny robić karmiki i
      biegać za piłką. Informatykę w szkołach podstawowych wymuszają często rodzice
      dlatego należy uświadamiać, że komputer do końca szkoły podstawowej jest
      człowiekowi zbędny.
      • Gość: Mars Re: Internet zamiast boiska. IP: 195.136.25.* 27.04.01, 08:57
        Chciałbym powiedzieć, że nie mam nic przeciwko nauczaniu informatyki w szkole
        podstawowej, powinny oczywiście byc takie zajęcia, ale przeraża mnie brak
        zainteresowania dyrekcji szkół i resortu oświaty rozwojem sportu wsród dzieci.
        Akurat przypomniałem sobie wielkiego propagatora biegania z TV ś.p.Tomasz
        Hoppfera (czy go ktoś jeszcze pamięta???). Był to czas komuny ale to co czynił
        Hoppfer było naprawdę czymś wspaniałym. A teraz co widać w TV jak pokazują
        szkołę? Przeważnie pracownie komputerowe. Sale gimnastyczne stały się jakoś
        ostatnio niemodne. A szkoda, bo przesiadywanie całymi godzinami przed monitorem
        na pewno nie jest zdrowe.
        • Gość: ikis Re: Internet zamiast boiska. IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 27.04.01, 13:31
          Zdrowe nie jest, ale jakże dochodowe, znasz inne zajęcie (oprócz partyjnych
          posadek w spółkach skarbu państwa), które może dać ci 100+ tys. dolarów na rok
          i możliwość natychmiastowej ewakuacji z polskiego piekła - bo ja nie. Poza tym
          idź spróbuj znaleźć pracę w prywatnym sektorze, bez znajomości pracy na
          komputerze, owszem ochrona albo gnój u chłopa.
          Owszem, przyzwoite sale gimnastyczne i baseny są potrzebne, ale żeby mieć na
          nie pieniądze, trzeba mieć konkurencyjną ekonomikę, a bez komputerów się jej
          mieć NIE będzie, a z kolei do komputerów trzeba programistów, administratorów,
          i ludzi, którzy ich bąędą używać. Co tam dużo mówić, popatrzcie na Irlandię -
          oni startując z takiej samej biedy jak my, są teraz numer 2 w high tech. A
          jeszcze 7 czy 8 lat temu ganiali za chlebem po zagranicach jak i my.
          Komputery są i pozostaną, są i pozostaną ludzie co się ich boją. A
          te "pracownie informatyczne" o których piszecie to najczęściej składowiska
          komputerowego złomu, a uczą informatyki najczęściej przekwalifikowani
          nauczyciele, którzy sami się tych komputerów panicznie boją.
          Jest w polskiej szkole parę przedmiotów, z których można zrezygnować, a
          odzyskany czas przeznaczyć na sport i właśnie informatykę. Przedmioty takie jak
          technika, WOS, muzyka i w końcu religia, która jest wykładana w szkołach
          absolutnie nielegalnie (mamy rozdzielenie państwa i kościoła w konstytucji).
          Ale szkoda słów, Polska zawsze będzie sie chwalić smalcem, bigosem i procentem
          katolików na kilometr kw. Bo niczym inny pochwalić się nie mamy. Kto jest
          dobry, to zwiewa na Zachód robić pieniądze i dalej od ZUSów, zaświadczeń,
          pozwoleń i reszty polskiej paranoi. Dotyczy to także i sportowców, o czym
          szanowni dyskutanci powinni dobrze wiedzieć.
          • Gość: Róża Re: Internet zamiast boiska. IP: 212.160.135.* 27.04.01, 13:59
            Nie mogę się zgodzić z tą wypowiedzią. W Japonii najwięcej godzin przeznacza
            się na muzykę bo nic tak nie rozwija duchowo człowieka. Technika, jak
            najbardziej. Rozwój manualny jest b. ważny. Religia, o tym z antykatolikiem
            dyskutować nie będę. Informatyka - tak, ale powyżej szkoły podstawowej.
            Uważam, że w życiu jest o wiele b. ważne dla człowieka jak umie zaśpiewac
            piosenkę niż rozwiazać zadanie z fizyki lub chemii. Ile razy przydała się Ci
            znajomość zadań z chemii? A majsterkowanie na pewno.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Al Re: Internet zamiast boiska-Róży IP: 192.168.1.* / *.piwet.pulawy.pl 27.04.01, 14:30
              Różyczko,
              Nie tykając liczby katolików na km i religii itp. itd., bo tu mój pogląd znasz,
              zgadzam się z tobą w pełni. Nic tak nie rozwija dziecka jak kontakt z muzyką i
              plastyką i niczym sie tego nie da zapełnić, nawet możliwościami komputera.
              Powiem więcej, zauważyłem u dzieci z podstawówek korzystających z komputera
              (nawet bez głupich gier)wzrost agresji. Pozdrawiam, i udanego weekendu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka