haszszachmat Re: __________________ciiiiii!......_____________ 19.05.10, 21:18 MA palec na ustach?...._________CIIIIIII....... OSTATNI POST na blogu pilotów lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/15-wypadki_i_incydenty_lotnicze/24626- 2010_04_10_tu_154_samolot_prezydenta_rp_rozbil_sie_pod_smolenskiem- 64.html [quote][coloe=brown] Napisał Witek Z Od odpowiedzi na to pytanie zależy także - w sposób prosty - wskazanie winnych. Najprościej rzecz ujmując byliby nimi: jeżli a) osoby odpowiedzialne za lotnictwo wojskowe Jesli chodzi o to to dla mnie najbardziej przerazajace co przeczytalem to: a. w jednostce (36. PTSP) brakuje szczegółowego programu szkolenia personelu latającego. Nie są prowadzone regularne, okresowe ćwiczenia na symulatorze dla opracowania nawyków współdziałania i pracy załogi (w tym w szczególnych przypadkach w czasie lotu) Moj znajomy w USA ma 2-tonowego Beech Barona, jest pilotem amatorem i wozi tylko znajomych a mimo to musi brac trening na symulatorze raz do roku bo inaczej stawka ubezpieczenia by mu strasznie poszla do gory, nie mowiac o wszystkich posrednich samolotach latajacych z profesjonalna zaloga gdzie taki trening jest po prostu obowiazkowy a oni lecac 50-razy wiekszym samolotem z pasazerami wogole nie mieli takich treningow. Wlosy na glowie staja. [/color] [/quote] Odpowiedz Link Zgłoś
zyziozyzio Re: Kaczynski nie ma bialej skarpety na glowie 20.05.10, 18:32 Skarpeta czarna bardziej elegancka. Ja tam nie nosze ani arafatki ani skarpety. Jak by mnie kto chcial do noszenia skarpety zmusic - to bykiem w zęby go zniechęcę Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: dupę zmoczyłaśJolu? w piczej dnojówce? 20.05.10, 17:49 Znów ci sie pogorszyło"dżentelmenie"? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________Tu są damy POdzielone na "damy" i "nie" 20.05.10, 17:54 omamione Michnikowo-Grossowym Jedwabiem Odpowiedz Link Zgłoś