Dodaj do ulubionych

PO obniża cenę fortepianów i podwyższa cenę chleba

29.07.10, 15:44
podatki.onet.pl/tomczykiewicz-nie-bedzie-podwyzki-pit-cit-skladki-,19925,3340267,1,agencyjne-detal

++++++++++++++++++++++++++++
tralala bum cyk cyk. Już widzę jak to będzie "czasowe" i w "niewielkim stopniu".
To będzie masowe skubanie nas wszystkich, bo podatek VAT praktycznie płaci się
od każdego towaru i usług.
A może by tak PO zmniejszyło parlament i zniosło senat jak obiecywali? Oraz
znieśli dotacje dla partii politycznych?
Ja już chyba wiem czemu ci z PO tak nienawidzą PiS-u. Bo to PiS jako ostatni
obniżył w Polsce podatki właśnie.
Obserwuj wątek
    • hasz0 POwrótPRLProszęCie Perła wsztrzymaj się z etykietą 29.07.10, 15:49

• perla ok, ale pod warunkiem, że 29.07.10, 15:54
        przeprosisz jednego z naszych forumowych kolegów z Wrocławia za to, iż ujawniłeś
        jego dane osobowe na forum tym, i że obiecasz nigdy więcej tego nie robić właśnie.
        • hasz0 IQ=?..... 29.07.10, 17:24
          perla napisał:

> przeprosisz jednego z naszych forumowych kolegów z Wrocławia za
          to, iż ujawniłe> ś jego dane osobowe na forum tym, i że obiecasz
          nigdy więcej tego nie robić właśn> ie.

......
          Masz niemiecko-żydowskie poczucie miary i sprawiedliwości?
          Kalego miary już nie przebiję. Podałem link do artykułu
          sponsowowanego, bez sugestii i jakiejkolwiek informacji
          kjakiego dotyczy nicka. Tak dla przypomnienia po wielu wielu latach
          próśb telefonów i recydywy po wcześneijszych wymuszonych
          przeprosinach.

To Forum bardzo dobrze ilustruje to Twoje postrzeganie
          prawa Kalego. Podobnie jak Manny dzisiaj o mnie i Olegu3.
          czy to ja kiedykolwiek obraziłem prowokacyjnie AG, Olega3, Scana?
          Ciebie zdaje sie upomniałem już dzisiaj................uważasz, ze
          bez powodu? Masz prawo obrażać etykietowaniem - sam nie bedąc bez
          winy? Spasuj. I wzoruj się raczej na mnie, niźli miałbyś znowuż
          dawać mi lekcje "kamyczka".
          Nikogo nie obrażam nawet w 1/10000 % tak jak Ci - ktorych tak
          obłudnie bronisz. gdzie byłeś gdy altami mnie obrażali bez
          najmneijszego rewanżu z mojej strony

Natomiast Scan powiazał
          • hasz0 Re: IQ=?..... 29.07.10, 17:27

nick AG z artykułem. manipulacje to wasza specjalność. Nie moja.
            Bywam jedynie oschły od czasu kiedy sprawdziłem Was po 10000 razy.
    • perla dziękuję ci wyborco Tuska i Komorowskiego 29.07.10, 15:56
      za waszą nienawiść do Jarka teraz wszyscy będziemy płacić.
      Złotówkami właśnie.
      • perla pamiętacie wyborcze hasło PO 3X15%? 29.07.10, 16:27
        no i co z tych obiecanek wyszło? Otóż teraz będzie jeszcze bardziej w górę.
        Wolę Jarka, który grzebie w teczkach ale obniża podatki, niż Donalda, który w
        teczkach może nie grzebie, ale podwyższa podatki.
        Tak wyborcy PO, jesteś durniami zwykłymi. Daliście się wykiwać. Dali wam
        igrzyska czyli obiekt nienawiści w postaci Jarka abyście sobie mogli popluć, a
        gdy już kupiliście bajeczkę, że wrogiem nr 1 jest Jarek, to teraz PO sięgnie do
        naszych portfeli.
        Powinno być tak, że wyższe podatki zarządzone przez rząd płacą tylko wyborcy
        partii rządzących.
        Bo czemu ja mam płacić za durnotę innych właśnie?
        • hasz0 Ja tu od 3 lat ich testuję ich obiektywizm/n 29.07.10, 17:29

• hasz0 Poza tym przeproszę AG dla przykładu/n 29.07.10, 17:30

• perla przed wyborami byliśmy zieloną wyspą 29.07.10, 17:32
          na mapie gospodarczej Europy. Przynajmniej tak twierdził kandydat PO, i jego
          kumple z partii.
          Po zwycięskich wyborach ta sama partia podnosi podatki bo sytuacja zaczyna być
          dramatyczna ponoć.
          Tak wyborcy PO i Komorowskiego. Coraz bardziej podziwiam waszą "mądrość", która
          polega na wyborze z nienawiści właśnie.
          • perla link jest 29.07.10, 17:33
            wiadomosci.onet.pl/2203920,11,pis_sprawa_staje_sie_powazna,item.html
            • hasz0 zafundowaliście sobie garb na POkolenia 29.07.10, 17:40
              CytatRozdźwięk między rzeczywistością a obrazem Polski jako “oazą
              pomyślności”, kształtowanym przez rząd Donalda Tuska, międzynarodowe
              organizacje finansowe oraz większość mediów, nie może pogłębiać się
              w nieskończoność. Wreszcie nadszedł moment, że wizerunek ten
              rozsypuje się jak stłuczone lustro. Zadłużenie publiczne (czyli
              instytucji publicznych – od rządu poczynając, a na samorządach
              kończąc) wynosi ok. 3 bilionów złotych, co oznacza, że na jedną
              polską rodzinę przypada 285 tys. złotych. To zaś przy obecnej
              kondycji materialnej rodzin, praktycznie pozbawionych dochodów
              kapitałowych, obciążonych utrzymaniem osób bezrobotnych i
              posiadających niskie oszczędności, jest nie do udźwignięcia. Nie
              może być pocieszeniem, że podane kwoty są jedynie szacunkami
              statystycznymi. Za nimi kryją się realne, obecne i przyszłe ciężary
              finansowe, od których nikt nas nie uwolni.

Ze wspomnianego opracowania wynika, że zadłużenie to ma charakter
              obciążenia wielopokoleniowego, a więc niejako obecne
              pokolenie “funduje” następnemu pokoleniu ciężary nie do
              pozazdroszczenia.

Opracowanie koncentruje się na wydatkach i dochodach o charakterze
              socjalnym, w tym zwłaszcza systemu emerytalnego i służby zdrowia. W
              tym głównie zakresie jego autorzy formułują wnioski i postulaty,
              które powinny zostać uwzględnione w polityce finansowej rządu. Jawne
              (oficjalnie publikowane) dane o zadłużeniu Polski to tylko
              wierzchołek góry lodowej. To zadłużenie rzędu 45 proc. PKB, podczas
              gdy zadłużenie ukryte wynosi aż 183 proc. PKB, czyli czterokrotnie
              więcej. Przypomnijmy, że na ogół przyjmuje się, iż górny pułap
              bezpiecznego długu publicznego wynosi ok. 60 proc. PKB
              • hasz0 to od prof. Śliwińskiego można wygooglować/n 29.07.10, 17:42

• gini Na wesolo 29.07.10, 18:14
              miecios11.salon24.pl/
          • jureek Re: Perła, co z Tobą? 29.07.10, 18:24
            Że gadasz sam ze sobą?
            Jura
            • perla wszystko ok ze mną 29.07.10, 18:31
              ja nie gadam ze sobą, ja piszę. Do pewnych ludzi. Ludzi, których by było na
              wątku tym mrowie gdyby podatki podnosił PiS.
              Ciebie to zdaje się nie dotyczy bo mieszkasz w Niemczech. Ale mnie dotyczy. To
              jest zabranie z obrotu fury pieniędzy. A to znaczy, że będzie mniejsza
              konsumpcja, a to znaczy, że będzie mniejsza produkcja i mniejszy handel i
              mniejsze rzemiosło, i mniejsze usługi. Co w konsekwencji znaczy, że będzie mniej
              miejsc pracy. I Polska nie będzie się rozwijać.
              Oszczędności budżetowych nie robi się podwyżką podatków lecz poprzez inne działania.
              W tej chwili bym osobiście wpie...ł każdemu kto głosował na Komorowskiego i
              tych sku...synów z PO właśnie.
              • absztyfikant chcesz pobic 53% wyborcow? 29.07.10, 18:35
                POwodzeniasmile
                • hasz0 ana Aquie 95% ...jak to się nazywa takich wyborców 29.07.10, 18:38
                  ...poszukać?
                • perla 53% daje coś okolo 25% dorosłych debili 29.07.10, 18:40
                  w Polsce. I w Israelu, bo tu się chwaliłeś jak to do ambasady tam jeździłeś i
                  zdjęcie swej kartki linkowałeś.
                  No to teraz masz pierwsze powyborcze działania. Podwyżkę kluczowego dla
                  konsumentów podatku właśnie.
                  • absztyfikant Re: 53% daje coś okolo 25% dorosłych debili 29.07.10, 18:42
                    Jezdzilem i to 2 razysmile
                    • jureek Re: 53% daje coś okolo 25% dorosłych debili 29.07.10, 18:46
                      absztyfikant napisał:

> Jezdzilem i to 2 razysmile

No patrz! A mi też tak trafiło, że akurat te dwie niedziele byłem w Polsce i w
                      mojej wsi mogłem głosować.
                      Na pierwszą turę przyjechałem z kolegą z pracy, który kupił sobie nowe autko, a
                      ponieważ w Polsce w życiu jeszcze nie był, to przegonił je 1000 km w te i we wte.
                      Na drugą turę przyjechałem już z rodzinką, bo ferie się zaczęły, więc głosy były
                      3, chociaż zagwarantować nie mogę, na kogo głosowały żona i córka.
                      Jura
                    • perla Re: 53% daje coś okolo 25% dorosłych debili 29.07.10, 18:47
                      i przez twoje jeżdżenie iluś tam ludzi w Polsce będzie bez pracy właśnie.
                      • absztyfikant Re: 53% daje coś okolo 25% dorosłych debili 29.07.10, 18:49
                        Czyli mam krew na rekach wlasniesmile
                        • perla Re: 53% daje coś okolo 25% dorosłych debili 29.07.10, 18:53
                          nie, masz większe bezrobocie na sumieniu właśnie.

absztyfikant napisał:

> Czyli mam krew na rekach wlasniesmile
              • hasz0 pisalem lata wcześniej szydzili ...dziś ino Jureek 29.07.10, 18:36
                PO za rok ma wybory ..........i podnosi VAT o 1%.......

Jureek ile PO_-dniesie i co....po wyborach?
              • jureek Re: wszystko ok ze mną 29.07.10, 18:42
                perla napisał:

> Ciebie to zdaje się nie dotyczy bo mieszkasz w Niemczech.

Oj, dotyczy, dotyczy. Inne podatki może by mnie nie dotyczyły, ale VAT jak
                najbardziej.

> W tej chwili bym osobiście wpie...ł każdemu kto głosował na Komorowskiego i
                > tych sku...synów z PO właśnie.

No to gdzie się umawiamy? Za niecałe 2 tygodnie będę w Polsce.
                Jura
                • perla Re: wszystko ok ze mną 29.07.10, 18:46
                  chcesz się Jurek bić za to aby podwyższono nam podatki???
                  No nieźle...
                  Ja gdybym głosował na Komorowskiego i PO, przyznałbym w tej sytuacji, że
                  popełniłem błąd właśnie.
                  • jureek Re: wszystko ok ze mną 29.07.10, 18:57
                    perla napisał:

> chcesz się Jurek bić za to aby podwyższono nam podatki???
                    > No nieźle...
                    > Ja gdybym głosował na Komorowskiego i PO, przyznałbym w tej sytuacji, że
                    > popełniłem błąd właśnie.

Nie tak dawno przeżyłem w Niemczech trzyprocentową podwyżkę VAT-u, więc i tę
                    jakoś przeżyję. Poza tym uważam ten podatek za najbardziej sprawiedliwy właśnie.
                    Wolę podwyżkę VAT-u (jeżeli jest taka konieczność) niż drukowanie pieniędzy albo
                    zadłużanie się kosztem przyszłych pokoleń.
                    Jura
                    • perla a! rozumiem teraz 30.07.10, 07:48
                      czyli deklaracje kandydata Komorowskiego w kampanii, że wybór jego to wybór
                      drogi do nowoczesnej Europy, znaczyły, że podniosą podatki tak jak to zrobiono w
                      nowoczesnej Europie.
                      Ale Mao Tse Tusk powinien to powiedzieć wprost, bo kandydat słabo lotny jest i
                      jemu wolno było z racji tej pleść bzdety właśnie.
                      • mate_lot Re: a! rozumiem teraz 30.07.10, 09:58
                        perla napisał:

> czyli deklaracje kandydata Komorowskiego w kampanii, że wybór jego to wybór
                        > drogi do nowoczesnej Europy, znaczyły, że podniosą podatki tak jak to zrobiono
                        > w
                        > nowoczesnej Europie.
                        > Ale Mao Tse Tusk powinien to powiedzieć wprost, bo kandydat słabo lotny jest i
                        > jemu wolno było z racji tej pleść bzdety właśnie.
                        ===================
                        Ty pierła, jestes jednak wiekszym idiotą niż myślałem własnie. Powiedziec prawde
                        temu społeczeństwu, zwanemu przez światłych pislamistów ciemnym ludem, oznaczało
                        by polityczne samobójstwo. Co wy quu... źrecie w tem Lublinie, że takie gupie
                        pomysła przychodzą wam do głowy?
                        Toć ten Pierwszy Żałobnik nawet Gierka wychwalał by zadowolić najniższe
                        instynkta emerytowanych komuchów i licytował się w obietnicach. Zapomniałes
                        kretynku, że nie padły żadne terminy a ty już chciałbyś. Cierpliwości. Absolutny
                        priorytet ma dorżnięcie watahy aby wreszcie rzad miał czas na rzadzenie a nie na
                        odpowiadasnie róznym komisjom i półgłówkom szarpiacym PO za nogawki.
                        • perla peowski psychopata jest właśnie /ntx 30.07.10, 10:28
                          • gini Re: peowski psychopata jest właśnie /ntx 30.07.10, 10:35
                            Absolutny
                            priorytet ma dorżnięcie watahy aby wreszcie rzad miał czas na
                            rzadzenie a nie na
                            odpowiadasnie róznym komisjom i półgłówkom szarpiacym PO za
                            nogawki

Ciekawe co zrobia z wyborcami PIS,tez dorzna?
                            • perla gini, przecież normalny psychol jest 30.07.10, 10:58
                              jak fajnie nie być z takim w jednej grupie politycznej właśnie.

psychopata napisał:

"Absolutny priorytet ma dorżnięcie watahy aby wreszcie rzad miał czas na
                              rzadzenie a nie na odpowiadasnie róznym komisjom i półgłówkom szarpiacym PO za
                              nogawki"
                              • gini Re: gini, przecież normalny psychol jest 30.07.10, 11:05
                                perla napisał:

> jak fajnie nie być z takim w jednej grupie politycznej właśnie.

Niech sie martwia Ci wrazliwi, jasnie oswieceni co sa z nim w
                                jednej grupie...

> psychopata napisał:
                                >
                                > "Absolutny priorytet ma dorżnięcie watahy aby wreszcie rzad miał
                                czas na
                                > rzadzenie a nie na odpowiadasnie róznym komisjom i półgłówkom
                                szarpiacym PO za
                                > nogawki"

Psychopate w ogole wygasilam, z ciekawosci przeczytalam, kogo tak
                                nazwales.
                                Psychopata w kazdym calu.
                              • jureek Re: gini, przecież normalny psychol jest 30.07.10, 12:43
                                perla napisał:

A Perła nadal wyznaje grę drużynową na forum? Ja tam piszę na własny rachunek i
                                do żadnych drużyn się nie zapisuję.
                                Jura
                                • perla Re: gini, przecież normalny psychol jest 30.07.10, 12:49
                                  jureek napisał:

> A Perła nadal wyznaje grę drużynową na forum?

a to ja kiedyś grałem w jakiejś drużynie, bo nie przypominam sobie? Po prostu
                                  cieszę się, że nie jestem zwolennikiem PO (zresztą PiS-u też nie, ale PiS mnie
                                  mniej interesuje bo nie rządzi), bo musiałbym być w grupie z takim psycholem jak
                                  ten matoł właśnie.
                              • mate_lot Re: gini, przecież normalny psychol jest 30.07.10, 13:10
                                perla napisał:

>
                                > psychopata napisał:
                                >
                                > "Absolutny priorytet ma dorżnięcie watahy aby wreszcie rzad miał czas na
                                > rzadzenie a nie na odpowiadasnie róznym komisjom i półgłówkom szarpiacym PO za
                                > nogawki"

Cienko przędziesz lubelski ćwoku, jak juz angazujesz arabskie materace do
                                rozgrywki własnie.wink
                          • mate_lot Re: peowski psychopata jest właśnie /wtx 30.07.10, 10:42
                            Rozumiem twoje zakłopotanie własnie.smile
            • hasz0 ______________Jureek a Ty o psychiatrach NON STOP? 29.07.10, 18:34

sam sie wybierz.....
              • jureek Re: non stop o psychiatrach? 29.07.10, 18:39
                Sorry, ale nie nadążam za Twoimi skokami myślowymi. Nie pamiętam też, kiedy
                pisałem ostatnio o psychiatrach, więc pewnie mnie z kimś pomyliłeś.
                Jura
                • hasz0 POmyliłem...skleroza Przepraszam ale dawno Cię nie 29.07.10, 18:44

forum.gazeta.pl/forum/w,13,114688046,114717008,Re_Nie_musisz_byc_naiwna_Tete_.html
                  • hasz0 nie było...z witekjs 29.07.10, 18:46

"Paranoja indukowana może mieć często charakter społeczny (paranoja
                    społeczna), czego przykładem jest rozprzestrzenianie się ideii
                    skrajnie totalitarnych, takich jak faszyzm we Włoszech, nazizm w
                    Niemczech, maoizm w Chinach czy stalinizm w Rosji. Wszystkie te idee
                    u wielu ludzi ustępowały zaraz po śmierci ich "ideowych" przewódców.
                    Współcześnie widać objawy paranoi indukowanej wśród grup osób
                    skupionych wokół liderów organizacji antykultowych
                    służących do zwalczania rzekomych "sekt" i innych mniejszości i to
                    zarówno opartych o ideologię ateistyczną jak i religijną. Znamiona
                    paranoi udzielonej
                    czyli indukowanej mają też grupy zajmujące się obroną życia zygoty
                    czy zapłodnienia in vitro".
                    • hasz0 95 mrd deficytu PKB czyli 3000/łebka 29.07.10, 18:47

wg Gomułki
                  • jureek Re: OK, nie ma sprawy 29.07.10, 18:47
                    Mylić się jest rzeczą ludzką.
                    Jura
        • g-48 Re:A co oczekiwales? 29.07.10, 18:51
          Klasa posiadajaca z PO jest na"zielonej wyspie" w Europie a reszta
          bedzie powoli sie topila.
          Otóż teraz będzie jeszcze bardziej w górę.
          > Wolę Jarka, który grzebie w teczkach ale obniża podatki, niż
          Donalda, który w
          > teczkach może nie grzebie, ale podwyższa podatki.

Ci posiadacze nie lubia PiSu bo ciagle sie pytali ich gdzie ukradli
          pierwszy milion.
          A z drugiej strony zobacz na durnego Absztifa nie dosc ze glupi to
          jeszcze chwali sie kartka wyborcza ze stemplem z Tel-Aviwu.
    • marouder.eu Bronek, ten znany liberal, to zawetuje:) 29.07.10, 20:57
      Nie bojsie, Perlasmile
      • gini Perla jak to sie dzieje 29.07.10, 21:58
        Twoj sasiad na kreche zyje!Co on zrobi biedak jak mu VAT, podniosa?

www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100601/LUBLIN/6549637
        • marouder.eu Menda, jest zadluzony w tej chwili na jakies.. 29.07.10, 22:24
          ..30 mln, co uwazam za zanizony szacunek i jeszcze morde po telewizjach drzeuncertain
          Rzecz jasna mowilem o Palikociesmile
          • hasz0 pisałem Ci o tym dawno liste najzadłużeńszych PO-> 29.07.10, 22:30

linku szukaj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka