Dodaj do ulubionych

________Najmilsza Ariadno! przepraszam za_________

04.09.10, 07:05
"bezzeceństwa" <-wybiło mi dwa "z"

ale sama zanalizuj.
+ te podgotowki Heni z książką, ściągą na uroczystości...widziałaś tę "SPONTANICZNOŚĆ"
pokazywaną palcem Komorowskiego czy Mazowieckiego pod akceptacją Tuska
przed jej wybuchem oburzenia?...jaką miała skupiona minę i drżace usta przed wybuchem
złości?...a parę przyjaciółęk z Jola Kwaśną przez dach limuzyny i na promocji ks. Szczuki?
O Heni?.........o IQ mi nie wypada.

Geremek, Mazowiecki i ci ludzie, którzy potrafili doprowadzić do kompromisu, mają ogromną
zasługę dla Polski - gdyby nie oni, nie wiem, w jakiej sytuacji byłaby Polska dzisiaj - mówił
w "Faktach po Faktach" były członek PZPR prof. Jerzy Wiatr, dodając, że gdyby nie oni mogłoby
dojść do rozlewu krwi. Tragedia z Węgier z 1956 r. byłaby wobec tego niczym - dodał.

Kiedy usłyszałem, że doradcy "Solidarności" - Mazowiecki i Geremek - szli drogą kapitulacji - mówił
prof. Jerzy Wiatr - stanęły mi przed oczyma te wielogodzinne, dramatyczne rozmowy, które
toczyliśmy w kręgu ludzi doradzających władzom, kiedy w każdej chwili myśleliśmy, że może się to
skończyć tragedią, przy czym tragedia z Węgier z 1956 r. będzie niczym, bo tu by były potoki krwi.
############################################################
kolei prezes PiS Jarosław Kaczyński w wywiadzie, opublikowanym na stronie internetowej Prawa i
Sprawiedliwości powiedział, że eksperci (w tym Mazowiecki i Geremek) obawiali się, że
komunistyczna władza "nie przełknie" postulatu powołania legalnych niezależnych związków
zawodowych. - Jest to rzecz powszechnie znana i nikt poważny tego nie podważa. Tak jak i nie
zakwestionuje tego, że koncepcja przeforsowania postulatu o powołaniu wolnych związków
zwyciężyła i była koncepcją słuszną. Zatem nie powiedziałem jakiejkolwiek nieprawdy. W tym sporze
to robotnicy mieli rację - mówił szef PiS.

- Powiedziałem tylko o ówczesnych dylematach. Tadeusz Mazowiecki i inni eksperci byli ludźmi
pokolenia 1956 roku. Żywili pewne obawy, które w jakimś sensie się zmaterializowały w stanie
wojennym. Niemniej w tamtych czasach rzecz nie polegała na tym, by obaw czy wątpliwości nie
mieć, tylko na tym, aby potrafić je przełamać i pójść na pewne ryzyko - tłumaczył szef PiS.
Obserwuj wątek
    • hasz0 Tusk wychodził z sali z widocz. satysfakcją dobrze 04.09.10, 07:12

-wypełnionego ZADANIA PIJAROWEGO!
      Dorżnięcia OSTATECZNEGO znienawidzonego przez SB i WSI/WSW WODZA WATAHY!
      ...........Zadania przygotowanego przez zespół dzidziczący metody eSBeckie wlaki z przeciwnikiem
      a nie polemiki ZGODY, KOMPROMISU, KONSYLIACJI, WYPRACOWANIA DOPBREGO PROGRAMU
      po krytycznych uwagach opozycji, ktora ma w demokracji swoją istotną rolę do odegrania.
      Najistotniejszą ..........jeżeli idzie o odróżnienie jej od tyranii i dyktatury reżimu.

Na rzecz współpracującej POzorowanej niby to opozycji.
      • hasz0 Re: Tusk wychodził z sali z widocz. satysfakcją d 04.09.10, 07:36

--forum.gazeta.pl/forum/w,13,116077322,116113261,Ariadno_pleciesz_bzdury.html?
        wv.x=2
        • hasz0 wiatr, pastusiak 04.09.10, 17:26

• ariadna-enta Re: ________Najmilsza Ariadno! przepraszam za____ 04.09.10, 18:39
      cześć Hasz
      przyjemnej soboty.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka