absztyfikant 12.09.10, 19:57 Jak znajdujesz ten film? www.filmweb.pl/news/Uwe+Boll+broni+filmu+o+Holokau%C5%9Bcie-64848 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absztyfikant Re: ale czemu mnie to dedykujesz właśnie? /ntx 12.09.10, 22:09 Przez lata pisales regularnie i obszernie o ludziach filmu i o Holokauscie wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant hyhyhy, czy ja cos oceniam? 12.09.10, 22:15 Stwierdzam fakt: pisywales nader czesto o Holokauscie. Takze o filmach, rezyserach, aktorkach, planach filmowych etc. Byles aktywny w dyskusjach na te tematy. Dlatego ciekawy jestem jak odbierasz zajawke tego filmu wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla ten film nic a nic mnie nie obchodzi 12.09.10, 22:23 bo mam alergię na wszelaką martyrologię, zarówno polską jak i żydowską. Dla mnie o wiele ważniejszy jest fakt, że jak w sierpniu spotkałem na Krupówkach w Zakopanem kolegę z forum tego, i na swój widok pozdrowiliśmy się gromkim "Heil Hitler!", to nikt nas nie aresztował, a to znaczy, że Zakopane jeszcze w Polsce jest a nie pod okupacją junii właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant nie obchodzi? ok... 12.09.10, 22:44 Ale moglbys napisac co o takim pomysle sadzisz. Kiedys perorowales tygodniami o wydajnosci krematoriow, a dzisiaj sie wykrecasz od oceny? Jak tylko sie dowiedzialem o tym filmie (3nd podeslal link), to od razu chcialem Cie zapytac o zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla ale ja tego filmu nie widziałem 12.09.10, 22:52 to niby jak mam go oceniać? Z zwiastuna widzę same sprzeczności. Nie było takich wizjerów, a opisy zawsze mówiły, że ludzie byli tam stłoczeni niczym śledzie w beczce. A w tej komorze nader luźno jest. W przypadku fabuły to dopuszczalne jest. Ale tu ponoć paradokument jest właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant tez nie widzialem 12.09.10, 22:56 Mowisz, ze nie jest tloczno? To zalezalo od transportu Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: ale czemu mnie to dedykujesz właśnie? /ntx 12.09.10, 22:24 Perla, Ty się nie dziw, Absztyfikant nie miał nic złego na myśli, na bank. Tylko zapytał / prawdopodobnie/ jak widzisz film?? Ja widzę dobrze, po opowieściach w rodzinie, po przeczytanych książkach, po lekcjach z Tadeuszem Czajką, po pracy na budowie, na Majdanku. Tyle tylko Perla, że Absztyfikant podsyła ci komentarz, taki cósik wredny i nie pasujący do Ciebie. Możesz zgodnie z moim i twoim sumieniem , Perla odpowiedzieć:- otjerdol się absztyś Co Ty na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
perla ale ja mu nie chcę napisać aby się 12.09.10, 22:36 odpie...ł. Bo ja nie neguję Holocaustu. Tylko się czasami zastanawiam. Np. nad naszym utrapieniem miejskim, czyli KL Majdanek, który blokuje rozwój miasta. Mówią, że tam ponoć były komory gazowe. To ja się pytam, czemu Żydów w KL Majdanek rozstrzelano a nie zagazowano, skoro ponoć Niemcy mieli te komory? Wszak komory powstały po to aby wyeliminować bardzo trudne do przeprowadzenie logistycznie i psychologicznie rozstrzeliwania. A co łatwe jest w przypadku komór gazowych. I wiesz co Jolka, nigdy nie pojmę czemu Żyd rozstrzelany jest mniej warty dla propagandy niż Żyd zagazowany właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant czy ja cos mowilem? 12.09.10, 22:46 Kazemu z nas zdarza sie trollowac i zdarezalo sie w przeszlosci. Dzisiaj pytam po prostu, z ciuekaowsci, co taki Perla, ktory interesuje sie kinematografia i Holokaustem, mysli o tym filmie Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: ale ja mu nie chcę napisać aby się 12.09.10, 23:01 Ja Ci powiem Perla, tylko takie masz utrapienie?? Ty się buduj w strone Czechowa, Dąbrowy, Zemborzyc i takie taam? A jak Ty piszesz, że ponoć były komory i krematoria , to ja wątapię, żeś ty z lublina po rodzicach. Widzisz Perla, ja ci wyraźnie napisałam, że lekcje miałam z Tadeuszem Czajką. Moja teściowa widziała z , mój ojciec pamięta ten smród, a puszkami z cyklonem chłopcy z kośminka rzucali w s... Nie powiem, boś leciutko niekumaty?? Zatem?? Zanim zaczniesz pisać bzdury, se siądź i se zjedz kapuste ze schabowym?? Odpowiedz Link Zgłoś
perla ja jestem z prowincji 12.09.10, 23:17 z małego miasteczka, a w Lublinie znalazłem się w wieku 14 lat. A co do KL Majdanek jest. To nie był obóz zagłady. To był KL. Stoi tam przy samej bramie wjazdowej coś co nazywają komorą gazową. Ale zauważ, iż obóz jest idealnie widzialny z wtedy jedynej drogi Lublin-Zamość-Lwów. Stosy zagazowanych ludzi musiano na wózkach przewozić do krematorium oddalone od tej "komory" o około 1 km. Co byłoby widoczne idealnie z tej drogi a ci by zaprzeczało niemieckiej polityce dyskrecji tych mordów. No i wszyscy więźniowie musieli by to widzieć. A to groziło buntem. Poza tym, krematorium w KL Majdanek miało przepustowość kilku zwłok dziennie. No i Żydów tam rozstrzelano a nie zagazowano. Czemu? Nic tam nie pasuje. Ta komora przy samym wejściu to mogła służyć do dezynfekcji ubrań co najwyżej właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: ja jestem z prowincji 12.09.10, 23:28 Perla , Ty się zacznij bać boga katolickiego. Ja z dziada pradziada a to z Lublina, a to ze około lubelskiej, a to znasz: lublin.com.pl/artykuly/pokaz/5920/19,kwietnia,wysylamy,listy,do,henia/index.php?op=artykuly&s=533 Pewnie nie napisałeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
perla ale co ma Henio do tego? 13.09.10, 07:42 zresztą, całą akcję o tym Heniu uważałem zawsze za wyjątkowo idiotyczną. Natomiast chcę być dobrze zrozumiany, więc zadam kilka pytań i na nie odpowiem - czy 3 rzesza posiadała plan likwidacji narodu żydowskiego? odpowiedź moja - oczywiście, że tak. - czy ten plan realizowano? odpowiedź moja - oczywiście, że tak. - czy zgodnie z tym planem wymordowano 6 milionów Żydów? odpowiedź moja - nie wiem. Są wątpliwości co do wielkości tej liczby. - czy w KL Majdanek były komory gazowe do mordowania ludzi? odpowiedź moja - nie było. - czy w Auszwic (a konkretniej w Brzezince) były komory gazowe do mordowania ludzi? odpowiedź moja - były, lecz nie koniecznie z cyklonem B. - czy w Bełżcu i Treblince załoga była w stanie zamordować 20 tys. ludzi dziennie? odpowiedź moja - nie. Było to pod każdym względem niewykonywalne. - czy istnieje religia Holocaustu? odpowiedź moja - oczywiście, że tak. itd. itp. Holocaust to fakt historyczny. Tylko kretyn będzie twierdził inaczej, ale uważam, iż kretyn ma do tego prawo. Ja natomiast mam kilka wątpliwości natury technicznej, i chętnie dam się przekonać co do tych wątpliwości. Ale póki co to jedyne argumenty na te wątpliwości jakie mi dawano to to, iż jestem faszysta i antysemita. I na koniec opowiastka jest: Pan Kowalski udał się z Lublina do Warszawy autem. Są świadkowie, że wyjechał, są dowody płatności jego kartą kredytową na trasie, jest jego zameldowanie w hotelu w Warszawie i jest dowód, iż dzwonił z warszawskiego numeru do żony. Słowem, to, że Kowalski pojechał z Lublina do Warszawy jest faktem niezaprzeczalnym. Tylko kretyn będzie to negował. Natomiast jak jakaś grupa ludzi zacznie twierdzić, że Kowalski przebył drogę autem z Lublina do Warszawy w ciągu pół godziny, to znajdzie się inna grupa, która nie negując faktu podróży Kowalskiego, zapyta - jak to było możliwe aby taką drogę przejechać w pół godziny? I zamiast merytorycznego wyjaśnienia, ta pytająca grupa dostanie natychmiast etykietkę rewizjonistów podróży Kowalskiego. Załapałaś Jolka o co chodzi właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder_eu Zludzenia:/ 12.09.10, 22:36 Facet zapisuje na tasmie swoje zludzenie, w gruncie rzeczy swoja zlosc, ze przynalezy do narodu, ktory inny narod skazal na smierc. A to klamstwo, bo rzad nigdy nie powinien byc utozsamiany z narodem. Ja wiem, co dzialo sie na Pomorzu, ktore w czesci niemieckie cieszylo sie ze wzrostu niemczyzny ale po polsku olewalo wiekszosc nazistowskich praw. Dziadek mi opowiadal, ze jego kolega, Zyd po tym jak zniknal z miasteczka w poczatkach wojny, nagle objawil sie w okolicach roku 43, wtedy, kiedy i dziadek wrocil z zeslania do GG, na zupelnie innych papierach i choc kazdy wiedzial, co i jak, lacznie z komorka tajnej policji, nikt go nie wydal, podobnie jak dziadka. Albo taki Berlin, dziadek mi opowiadal, ze przed wojna chyba nie bylo rownie lewackiego miasta, ewentualnie wylaczywszy Moskwe i Niu Jork. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Zludzenia:/ 12.09.10, 22:46 marouder_eu napisał: > Facet zapisuje na tasmie swoje zludzenie, w gruncie rzeczy swoja zlosc, ze przy > nalezy do narodu, ktory inny narod skazal na smierc. > A to klamstwo, bo rzad nigdy nie powinien byc utozsamiany z narodem. ale oni jednak w swej większości poszli w te klimaty. Demokratycznie i ideowo. Czy wiedzieli co się tak naprawdę dzieje z Żydami? Chyba nie. Bo ich gazety nie opisywały ilu dziś dzielni chłopcy z SS zamordowali Żydów. Ale też nie pytali co się z Żydami stało. I na tym wina chyba polega właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Lewicowcy to tez antysemici 12.09.10, 22:53 www.tygodnik.com.pl/kontrapunkt/45/janion.html Odpowiedz Link Zgłoś
perla Lewicowcy to teraz kochają Arabów 12.09.10, 23:01 i przy okazji nienawidzą antysemityzmu i państwa Israel. Im się już wszystko popierdzieliło. Przecież największym nieszczęściem Żydów w czasie 2wś było to, że nie mieli swojego państwa. A jak teraz mają to lewakom to kością w gardle jest właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Lewicowcy to tez antysemici 12.09.10, 23:05 Łojżesz, Absztys?? Tygodnik Powszechny Ci żródłem?? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Lewicowcy to tez antysemici 12.09.10, 23:42 Maria Janion to tegi umysl. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Lewicowcy to tez antysemici 12.09.10, 23:57 Romantyczny umysł !!Z całym szacunkiem. wielki nie znaczy tęgi. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder_eu Bogac tam, poszli w wiekszosci.. 12.09.10, 23:16 ..Najpierw niby wszyscy wiedzieli o Holokauscie, by za lat dwadziescia Turkow przytulac do serca? Nieprawdopodobne psychologicznie. Fakt, Niemcy mieli przez plotke jakies DOMYSLY, ze cos zlego dzieje sie z Zydami, ale podlug nich, skoro dzialo sie to w Polsce, bylo poza ich wplywem. nadto, znikaja jacys ludzie z twojego otoczenia, rzecz dzieje sie w Niemczech, nie w Polsce, gdzie byloby duzo krzyku i szarpaniny, niemieccy Zydzi wsiadaja na pake a Niemiec sadzi, ze ich przeprowadzaja. Po prostu. Po zwyciestwie Niemiec dowiaduje sie, czemu Weisskopfowie nie zasiedla mieszkania na gorze. Myslisz, Perla, ze Niemiec nie czuje/ Wiem, ze paradoks, ale umysl wypiera proste prawdy A autor sprobowal mierzyc sie z wyparta prawda Odpowiedz Link Zgłoś