Dodaj do ulubionych

Jak Socjaldemokracja zbiera podpisy popierające...

IP: *.swit.futuro.pl / *.swit.futuro.pl 28.03.04, 22:03
Jak Socjaldemokracja zbiera podpisy popierające wpis do rejestru partii
politycznych.

Jestem pracownikiem pewnej firmy której prezesem jest członkiem SLD a
własciwie to już nie SLD tylko Socjaldemokracji Polskiej. Dziś prezes rozdał
pracownikom kartki i kazał zbierać wśród ludzi podpisy popierające wpis ww.
partii do rejestru partii politycznych. Nikomu się to nie uśmiechało bo po
pierwsze nie nalezy to do naszych obowiązków a po drugie nikt nie popiera tej
partii. Ale co rozkaz to rozkaz. Prezes miał stwić się na zebraniu ze 100
zebranymi podpisami więc trzeba było się wziąć do pracy. Pracuję w firmie
gdzie w niedzielę zawsze jest bardzo dużo ludzi. Dzis było ich ok 3000.
Weszliśmy więc w tłum i zaczęliśmy zbierać podpisy. Po dwóch godzinach
chodzenia i wysłuchiwania od ludzi zdań typu: "spierdalaj pan z tymi
złodziejami", "chyba pana pojebało", "nie żartuj pan z ludzi", zebraliśmy się
w miejscu i podliczyliśmy nasze podpisy. Było ich 23. W tym połowa to inni
pracownicy którzy litując się nad nami wpisali się na te listy. Co do samych
list to wyglądały one następująco: tabelka z kolumnami: imię nazwisko,
miejsce zamieszkania, PESEL, podpis. Wiersze natomiast były ponumerowane. Być
może nie wspominałbym o tym gdyby nie były one ponumerowane w dość
specyficzny sposób. Oto jaki:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
9.
10.
Czy ominięcie 8. było celowe nie wiem. Wiem tylko że partia która chce
rządzić Polską powinna chociażby do 10 umieć policzyć. A może to już jeden z
elementów jej programu? Nie wiem i tak naprawdę to nie chcę wiedzieć.
Pan prezes dowiedziawszy się że tak mało ludzi się wpisało ostrzegł nas że
jeśli nie zbierzemy 100 podpisów to nie wyjdziemy z pracy. Tak wiec
zaczeliśmy dzwonić po rodzinach i znajomych żeby nam podawali swoje PESELe.
Oczywiście podpisywaliśmy już sami. Kiedy skończyły nam się już zasoby
rodzinne i znajomościowe zaczęliśmy wymyślać sami osoby wraz z ich danymi. I
w taki oto sposób Socjaldemokracja Polska (tfu) zdobyła 100, o przepraszam 90
(patrz: sposób numerowania) głosów popierającą jej rejestrację.
Niech żyje polska demokracja oraz gospodarka i jej słomiani biznesmeni. Taka
jest polska rzeczywistość. Mam nadzieję tylko że tymi listami zajmą się
jakieś służby w odpowiednim momencie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gienio Re: Jak Socjaldemokracja zbiera podpisy popierają IP: *.speed.planet.nl 28.03.04, 22:08
      Nie pieprz, tylko zwolnij sie jutro. Zaczniesz milo wiosne!
      • Gość: emigrant Re: Jak Socjaldemokracja zbiera podpisy popierają IP: *.proxy.aol.com 28.03.04, 22:57
        A nie przyszlo Panu do glowy, aby zapytac Prokuratora, co o tym mysli?
        A zadzwonic do Rzeczypospolitej i opublikowac fakt caly? A naglosnic w Radio i
        TV?
        Polacy, kiedy zaczniecie sami walczyc?
        A Internet? Nie moze Pan rozeslac tego tekstu do wszystkich polskich gazet
        swiata? A zainteresowac politycznych przeciwnikow?
        • Gość: Norberus Re: Jak Socjaldemokracja zbiera podpisy popierają IP: *.swit.futuro.pl / *.swit.futuro.pl 28.03.04, 23:13
          Przyszło mi to do głowy dlatego najpierw opisałem to tutaj. Chciałem zobaczyć
          jaka jest reakcja ludzi. A być może przeciwnicy polityczni też tu zaglądają. W
          końcu forum GW jest dość popularne. Z drugiej jednak strony zdaję sobie sprawę
          że byłaby to walka z wiatrakami co odbiera chęci do jakichkolwiek działań. Nie
          takie numery uchodziły naszej kochanej władzy na sucho.
        • Gość: Śmiewca Jeśli to prawda, to sprawdźmy ich wiarygodność! IP: *.acn.waw.pl 28.03.04, 23:31
          Wyślij mail (anonimowo, jeśli boisz się o robotę) ze szczegółąmi, a szczególnie
          z nazwiskiem cwaniaczka)na adres:
          www.sdpl.org.pl/kontakt.html.
          pan Borowski tak ładnie w piątek mówił o moralności w nowej partii, zobaczmy to
          w praktyce.
          aha, poinformuj nas na forum, znajdą się na pewno tacy, którzy nie bojąc się o
          robotę nieanominowo sprawdzą co z tym człowiekiem, i już będzie trochę jaśniej:
          zmiana garnituru czy coś więcej?
          • Gość: liberał Inne Możliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 23:43
            1 Prezes należy do nadgorliwych i chce nałapać punktów?
            2 ator tego anonsu jest SLD-owcem i robi kuku dawnym kolegom.Jakoś dziwnie
            przedstawiony tekst przypomina mi SB-ckie paszkwile rozeyłane na różnych ludzi
            w latach 80- 91
            • Gość: liberał Re: Inne Możliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 00:24
              PS Do rejestracji potrzebne są jedynie podpisy członków założycieli
              • Gość: Norberus Re: Inne Możliwości IP: *.swit.futuro.pl / *.swit.futuro.pl 29.03.04, 14:24
                Do Śmiewcy. Podając nazwisko mojego prezesa, w przypadku gdyby się o tym
                dowiedział, zawężam listę osób które mogłyby takiego maila wysłać do zaledwie
                kilku. I najprawdopodobniej wszyscy stracilibyśmy pracę. Praca może nie jest
                bardzo atrakcyjna ale ważne że jest. Dla mnie to pierwsza praca i tym bardziej
                mi zależy na wypełnieniu umowy do końca. Polityka tez mnie aż tak bardzo nie
                obchodzi abym chciał się angażować w obalenie tej czy innej osoby. Ot tak po
                prostu opowiedziałem co mnie w pracy spotkało. Starsi pracownicy już ostrzegają
                żebym się przygotował na jeszcze większe akcje tego typu, kiedy będą wybory
                parlamentarne lub do Parlamentu Europejskiego. Podobno przerabiali to już nie
                raz.
                Do Liberała. Pierwsza z Twoich możliwości jest bardziej prawdopodobna od
                drugiej. Nie jestem żadnym SLDowcem. Brzydzę się komuną, nigdy na nich nie
                głosowałem i na pewno nigdy nie zagłosuję. Nawet przytoczone, ostre zdania
                które ludzie wypowiadali słysząc moją propozycję wsparcia SDPL tyczyły sie
                raczej SLD. Ludzie jeszcze nie odrózniają tych dwóch partii. moim zdaniem to
                dobrze że nie odróżniają bo nie wystarczy zmienić kilka literek w nazwie by
                stać się kimś lepszym.
                • Gość: bob Re: Inne Możliwości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 14:35
                  Agitka starych działaczy PZPR trwa, oni to mają we krwi. Farbowane lisy chcą
                  zmiennić skórę i pokazać się w nowej szacie socjaldemokratów, obrońców
                  ciemiężonych i pokrzywdzonych, a gdzie do cholery byli przez ostatnie 2.5 roku
                  jak ich kumple z ławek poselskich fałszowali głosowania, łamali prawo, brali
                  udział w aferach korupcyjnych. To nie jest socjaldemokracja, a socjotechnika.
                  • Gość: liberał Re: Inne Możliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 15:10
                    Bob zgadzam się z Tobą w 100% Nie znaczy to jednak że mam tolerować oczywisty
                    fałsz. Powtórze do rejestracji Partii potrzebne są tylko podpisy członków
                    założycieli. Więc kto i po co organizuje akcje która nie ma sensu, z punktu
                    widzenia działaczy SDPL. A żyję dostatecznie długo i wielokrotnie miałem
                    doczynienia z akcjami socjotechmicznymi w wykonaniu "obrońców ludu" i jest mi
                    obojętne gdzie się skryją czy pod szyldem Samoobrony, SLD czy SDPl. Powiem
                    więcej spędziłem kilka miesięcy w pierdlu w wyniku tego rodzaju zabiegów SB-ków
    • dokowski Klasyczny przypadek potulnej owieczki 29.03.04, 14:52
      Nie lepiej pracować u prawdziwego biznesmena niż u czerwonego złodzieja? Taka
      pereelowska bierność pozwala tak długo czerwonym rządzić. Nie chcieliście
      Balcerowicza, macie Millera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka