Dodaj do ulubionych

Papież nas kocha

16.10.10, 19:14
Prawdopodobieństwo, że głowa kościoła nawiedzi nasz kraj jest znikome. Parę grubych milionów pozostanie w budżecie. czy potrzeba nam lepszych dowodów na miłość jaka papież Niemiec darzy Polskę?wink
Obserwuj wątek
    • g-48 Re: Papież nas kocha 16.10.10, 19:16
      A szczegolnie takich jak ty z zastojem rozwojowym.
      • jola.iza1 Re: Papież nas kocha 16.10.10, 19:42
        To ja poproszę o wyjaśnienie - zastój rozwojowy??
        Bo widzisz, to je tak, klikamy i oboje wiemy , co drugi ma na myśli??
    • jola.iza1 Re: Papież nas kocha 16.10.10, 19:21
      Do dedupy z takom miłościom, i wizytami takoż.
      • mate_lot Re: Papież nas kocha 16.10.10, 19:23
        jola.iza1 napisała:

> Do dedupy z takom miłościom, i wizytami takoż.

Ano, jednakowoż uważam, że nie przybywając kocha nas bardziej niż gdyby przybył.
        • jola.iza1 Re: Papież nas kocha 16.10.10, 19:38
          mate_lot napisał:

> Ano, jednakowoż uważam, że nie przybywając kocha nas bardziej niż gdyby przybył

O ja gupia, znaczy, że bardziej nas kocha, niż Zapraszający jeżdżąc/zapraszając??
          No to powtórzę, takie miłości , wszelakie, to ja traktuję równo, jak ten deszczyk, raz spadnie na kwiatek..
          • mate_lot Re: Papież nas kocha 16.10.10, 19:46
            Wracajac do kosztówsmile

"Minister ds. Szkocji Jim Murphy ocenił na wtorkowej konferencji prasowej, że koszty wizyty Benedykta XVI wyniosą ok. 15 mln funtów i zostaną pokryte przez rząd brytyjski i brytyjskie episkopaty w nieustalonej jeszcze proporcji. Koszty zapewnienia porządku i bezpieczeństwa weźmie na siebie policja i pokryje je ze swego budżetu. Według Murphy'ego mogą one sięgnąć ok. 50 mln funtów. "
            elondyn.co.uk/newsy,wpis,8256

Ile złotych warty jest funt? - czyli wizyta u nas kosztowałaby szacunkowo około 200 milionów.
            Tymczasem sondy wystrzelone w przestrzeń kosmiczną nie odkryły nieba (tego co to niby biblijnie istnieje), więc czy warto inwestować?smile
            • polski_francuz Organizacja kosciola 16.10.10, 20:02
              jej hierarchowie, ich zabieranie glosu w sprawach doczesnych, ich szarogeszenie sie w Polsce mnie czesto denerwuja.

Ale jak czytam wypoty mateloty to czuje prawie do ornatowych grubasow sympatie.

Co to za DURNA propaganda, ze Angole maja miliny placic a my sie mamy z tego cieszyc ze to nie do nas Papiez?

Papiez, akurat, jest postacia polityczna, profesorem i ma troche oleju w glowie. Wie czego chce i rozumie swiat.

Nie ogarniety durna nienawiscia jak ty.

PF
              • polski_francuz Errata 16.10.10, 20:05
                idioci patrza na forme a nie na tresc.

", ze Angole maja miliony placic a my mamy sie z tego cieszyc, ze to nie do nas papiez przyjezdza"

"Nie jest ogarniety durna nienawiscia jak ty"

Sorry

PF
                • mate_lot Re: Errata 16.10.10, 20:19
                  Nigdy nie miałem wysokiego mniemania o twojej wiedzy czy inteligencji. Teraz też nie rozczarowałeś. Weź się może za kronikę towarzyską... wprawdzie w tej "dyscyplinie" też nie widzę dla mało sympatycznej postaci miejsca, ale próbuj, jeżeli już musisz zabierać głos na forum, żabojadzie.smile
                  • polski_francuz Kryterium 16.10.10, 20:24
                    wiedzy czy inteligencji nie sa odpowiedzi na twoje posty. Za kogo sie bierzesz? Za papieza?

Rzygaj twoja nienawisc gdzie indziej, jesli juz musisz na tym forum pisac.

Matelocie.

PF
                    • mate_lot Re: Kryterium 16.10.10, 20:33
                      polski_francuz napisał:

> wiedzy czy inteligencji nie sa odpowiedzi na twoje posty. Za kogo sie bierzesz?
                      > Za papieza?
                      >
                      > Rzygaj twoja nienawisc gdzie indziej, jesli juz musisz na tym forum pisac.
                      >
                      > Matelocie.
                      >
                      > PF

Nie, mój poczciwcze. To otwarte forum i za mało ważny i jeszcze mniej sprawczy jesteś by móc pokierować moimi decyzjami. Piszę na tym forum od lat dziewięćdziesiątych, więc pod względem kombatanctwa absolutnie mi nie dorównujesz.

Szkoda, że nie znalazłeś w sobie dość wiedzy i inteligencji by odnieść się merytorycznie do tego o czym tu się pisze. A teraz wypad.
                      • polski_francuz Forum publiczne 16.10.10, 20:41
                        nie sluzy do odreagowanie twoich antyklerykalnych fobii. W tym wypadku, nie widze zadnego zwiazku miedzy kosztami wizyty BXVI w Wielkiej Brytanii a sytuacja kosciola w Polsce.

Naduzyles faktu i na to zareagowalem.

A teraz wez cos na uspokojenie, zmow kilka zdrowasiek i z Bogiem.

PF
                        • mate_lot Re: Forum publiczne 16.10.10, 21:03
                          polski_francuz napisał:

> nie sluzy do odreagowanie twoich antyklerykalnych fobii. W tym wypadku, nie wid
                          > ze zadnego zwiazku miedzy kosztami wizyty BXVI w Wielkiej Brytanii a sytuacja k
                          > osciola w Polsce.

A ja widzę? Gdzie o tym napisałem?
                          • polski_francuz Tu 16.10.10, 21:08
                            "Wracajac do kosztów

"Minister ds. Szkocji Jim Murphy ocenił na wtorkowej konferencji prasowej, że koszty wizyty Benedykta XVI wyniosą ok. 15 mln funtów i zostaną pokryte przez rząd brytyjski i brytyjskie episkopaty w nieustalonej jeszcze proporcji. Koszty zapewnienia porządku i bezpieczeństwa weźmie na siebie policja i pokryje je ze swego budżetu. Według Murphy'ego mogą one sięgnąć ok. 50 mln funtów. "

PF
                            • mate_lot Re: Tu 16.10.10, 21:15
                              Tu jest o kosztach a gdzie o sytuacji kościoła w Polsce?
                              Podpowiem - w innym wątku, gdzie jest mowa o tym, że prezes PiS będzie angażował w kampanię wyborcza proboszczów (jako już nie raz czynił). Napisałem przy tej okazji, że ekscesy Jarkacza kosztowały KK w Polsce spadek popularności i zaufania. I to są fakty. Jednakowoż kontekst był, przyznasz, zupełnie inny.
                              • polski_francuz Zadaj sobie 16.10.10, 21:26
                                pacanie trud by te zwiazki wykazac.

Miedzy warcholeniem Jarka a uczciwym postepowanie Benia jest ogromna roznica. Szkoda, ze jej nie widzisz (:

Nawiasem mowiac nawet hierarcha Zycinski zauwazyl, ze pomoc Jarkowa w niczym kosciolowi nie pomaga.

PF
                                • polski_francuz Pomoge troche 16.10.10, 21:33
                                  Jarek sobie wybral elektorat, ktory go popiera. Ten elektorat ma sluzyc jemu i tym, ktorzy mu sa posluszni. W swoim osobistym interesie szuka poplecznikow jego partii.

Benedykt XVI wierzy w kilka niemodnych idei, ktotym pozostaje wierny cokolwiek sie wydarzy.

Widzisz roznice?

PF
                                  • mate_lot Re: Pomoge troche 16.10.10, 21:51
                                    Daremny trud, Francuzie. Jeszcze sie okaże, ze piszemy o tym samym. Ja do Benedykta nic nie mam. Mnie przeraza nieograniczona władza KK w Polsce. Ich obecność we wszystkich sferach życia. Ich niepohamowaną pazerność. Ubzdurałem sobie, że pokazując te sprawy do kogoś dotrę.
                                    Liczy się KAŻDY sprowadzony na ziemię. Ja walczę z instytucja a nie poszczególnymi hierarchami.
                                    Nie rozumiem ludzi, który usprawiedliwiają niegodziwość ogromnego odłamu kleru twierdząc, że to tylko ludzie. To nie tak, Drogi Watsonie. Złodziej nie nauczy nikogo moralności. Miałeś przykład z przed kilku dni kiedy marzyli o zamknięciu sprawy odszkodowań za mienie a od wczoraj marzą im się uniwersytety, żłobki, szpitale i inne obiekty na tzw Ziemiach Odzyskanych. To nie pojedyńczy zabłądzeni, to potężna organizacja o bezwzględnie realizowanych celach. To pasożyt, który pożera swojego żywiciela.
                                    • polski_francuz No to w porzadku 16.10.10, 21:58
                                      co do KK w Polsce dosc podobnie mysle. Trzeba oddzielenia kosciola od panstwa jak we Francji na poczatku XX wieku.

Ale i to powoli ale pewnie przyjdzie.

Dobranoc

PF

• g-48 Re: Matolku zmarudnialy. 16.10.10, 20:47
                    Nigdy nie miałem wysokiego mniemania o twojej wiedzy czy inteligencji. Teraz te
                    > ż nie rozczarowałeś. Weź się może za kronikę towarzyską... wprawdzie w tej "dys
                    > cyplinie" też nie widzę dla mało sympatycznej postaci miejsca, ale próbuj, jeże
                    > li już musisz zabierać głos na forum, żabojadzie.smile
                    Twoich wpisow czytac sie nie musi tylko na nick spojzec i jusz wiadomo MATOŁEK.
                    Nic dodac nic ujac tylko w zadek kopnac!
              • jola.iza1 Re: Organizacja kosciola 16.10.10, 20:20
                Upss??
                Komuś, coś się ginidoli??
                Ja się zgadzam, że być może mnie, ale nienawiści u mate_lota nie zauważyłam??
                Więcej powiem, w kwestii papieża i naszego prezydenta ma racjęsmile
                • polski_francuz Sprawdz 16.10.10, 20:25
                  wzrok, moze?

"Ja się zgadzam, że być może mnie, ale nienawiści u mate_lota nie zauważyłam??"

PF
                  • jola.iza1 Re: Sprawdz 16.10.10, 20:29
                    polski_francuz napisał:

> wzrok, moze?
                    Sprawdzam co pół roku, nie zaważam !!
                    Cytat niepełny , manipulacja sugerującasad
                    • polski_francuz Skroc period 16.10.10, 20:32
                      "Sprawdzam co pół roku, nie zaważam"

Pozdro

PF
              • mate_lot Re: Organizacja kosciola 16.10.10, 20:41
                Widzisz prostaczku, nie umiesz czytać ze zrozumieniem, nie rozumiesz podstawowych pojęć i żyjesz na bakier z logiką. Wyjaśniam: papież u Angoli już był a koszt wizyty szacowano jeszcze przed podróżą papieża. Angole już miliony zapłacili, znaczy, wydali. Tylko 14% społeczeństwa nie żałowało tych wydatków. Jest tyle problemów do rozwiązania i te pieniądze można by wydać słuszniej, ale o tym mógłby wiedzieć ktoś mniej bucowaty i rozdęty niż ty. Adieu!
                • polski_francuz Anglicy zaprosili 16.10.10, 20:53
                  papiez pojechal. A ty wyjezdzasz z intendentura: kosztowalo, nie chcieli placic bo w XVI wieku na fali unaradawania kosciolow oddzielili sie od Watykanu...

A ja sie ciebie pytam: i co z tego dla Polakow wynika? Nie zapraszac papieza? Nie dawac na tace?

Oszczedzac forse? Wydawac na rzeczy doczesne?

O co ci chodzi?

PF
              • rycho7 moja nienawisc jest wysoko intelektualna 16.10.10, 20:56
                polski_francuz napisał:

> Nie ogarniety durna nienawiscia jak ty.

Ubawiles mnie. Po Tobie akurat sie nie spodziewalem, ze umocnisz mnie w przekonaniu: Wprowadzili ogniem i mieczem, wyprowadzic da sie jedynie analogicznie. Swoja strone barykady juz okresliles. Zacznij jeszcze wyc, ze atakuje Cie zza zywych tarcz. No i ze jak smiem Ci odpowiadac to jest to wojujacy ateizm z zakaska antyklerykalizmu.

Jestem Ci wdzieczny, ze kiedys nakierowales mnie, ze Tobie Bog daje znaki (subtelne). Dzieki temu ja odkrylem mojego ateistycznego Boga. Objawia mi on jakie tabuny idiotow mnie otaczaja. Pan kocha maluczkich.
                • polski_francuz Strone barykady 16.10.10, 21:03
                  warto okreslic faktycznie.

Jesli juz mam gdzies te moja barykade to nie jest na linii kosciol/ateizm.

Z jednej strony jest idea Stworcy. Godna rozwazenia, chociaz moze nie na forum publicznym.

Z drugiej strony sa ludzie. Organizacja kosciola, ktora jest tak grzeszna jak i inni ludzie. Jak Ty i ja. Od chciwosci do pedofilii (po soborze trydenckim).

Staje w obronie Benia XVI. Bo uwazam Go za porzadnego czlowieka. Mimo, ze jest Niemcem, ex- Hitlerjugend und dazu Bajuwarisch.

Wierzy w to co mowi, jest konsekwentny i daje sie szanowac.

Voilà!

PF
                  • rycho7 Re: Strone barykady 16.10.10, 22:26
                    polski_francuz napisał:

> Jesli juz mam gdzies te moja barykade to nie jest na linii kosciol/ateizm.

Czlowieku malej wiary.

> Staje w obronie Benia XVI.

Mnie husyte nie przekonasz. W totalitarnej organizacji hierarchicznej odpowiada on za wszystkich i za cala historie.

> Z jednej strony jest idea Stworcy.

Wraz z akcyza od tego monopolu. 3,3 miliarda ludzi sie myli. Zniesiesz demokratyczne przeglosowanie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka