prawdziwy.davout
04.11.10, 10:20
Ciekawi mnie zjawisko " kalizmu " jakie prezentowane jest m.in. na tym forum jeśli chodzi o tzw. rzetelnośc i obiektywizm dziennikarzy.
Taka TVP jest flekowana za swoją " propisowską linię ". Poniekąd słusznie chociaż ja akurat jakichś TOTALNYCH przegięc nie dostrzegam. Może trochę. Jest tam miejsce dla red. Lisa , jest dla red. Żakowskiego , jest i dla Pospieszalskiego.
Przykłady z dnia wczorajszego :
godz. 19.00 - Fakty w TVN. Wiadomośc pierwsza : szarpanki w PiSie - ok 4 min. Wiadomośc druga : komisja śledcza ds. śmierci B.Blidy , czyli też o złym PiSie. Potem trochę o polskich alpinistach , o wybuchowych przesyłkach i koniec. O miłościwie nam panującym rządzie ani słowa. Co robi , czym się zajmuje , jak tam z umową gazową . Nic. Może dali nogę ?
godz. 19.30 - Wiadomości TVP - Było i o wybuchowych przesyłkach i o alpinistach i o szarpankach w PiSie i o naradzie prezydencko - rządowej w sprawie szczytu NATO , było i o komisji śledczej.
Tak wiem. TVN to stacja prywatna i może robic co chce. Tylko proszę mi powiedziec co wspólnego ma status właścicielski do rzetelności dziennikarskiej ?