Dodaj do ulubionych

"Za rok nie będzie PiS-u"

15.11.10, 21:33
W 2011 r., po wyborach parlamentarnych, które będą szóstymi z rządu przegranymi przez PiS wyborami, Zbigniew Ziobro podejmie próbę przejęcia władzy nad partią, zbuntuje się przeciw temu zakon PC i PiS się rozpadnie - takiego scenariusza spodziewa się Jarosław Gowin, poseł PO.

www.wprost.pl/ar/217694/Za-rok-nie-bedzie-PiS-u/
Obserwuj wątek
    • wikul Re: "Za rok nie będzie PiS-u" 15.11.10, 21:57
      wikul napisał:

> W 2011 r., po wyborach parlamentarnych, które będą szóstymi z rządu przegranymi
      > przez PiS wyborami, Zbigniew Ziobro podejmie próbę przejęcia władzy nad partią
      > , zbuntuje się przeciw temu zakon PC i PiS się rozpadnie - takiego scenariusza
      > spodziewa się Jarosław Gowin, poseł PO.
      >
      > www.wprost.pl/ar/217694/Za-rok-nie-bedzie-PiS-u/
      >

Wróg Ludu - komentarz red Sakiewicza 12/11/2010

www.youtube.com/watch?v=njSXQhzmD-E&feature=player_embedded#!
      • matelot Re: "Za rok nie będzie PiS-u" 15.11.10, 22:02
        Zlituj sie Wikul. Jak mozna pokazywać tą kreaturę. Juz nawet telewizje nie pokazują tej szui.smile
        A co do PiSu... cóż... dałbym na mszę za spełnienie sie słów Gowina.wink
        • wikul Re: "Za rok nie będzie PiS-u" 15.11.10, 22:17
          matelot napisał:

> Zlituj sie Wikul. Jak mozna pokazywać tą kreaturę. Juz nawet telewizje nie poka
          > zują tej szui.smile
          > A co do PiSu... cóż... dałbym na mszę za spełnienie sie słów Gowina.wink

Dałem jego wypowiedź o swoich (do niedawna) sojusznikach. Zwróć uwagę jak szybko zmieniają zdanie.
          • matelot Re: "Za rok nie będzie PiS-u" 15.11.10, 22:30
            Wyjątkowo nie trawię tego osobnika, zatem wierzę Ci na słowo, bo wyłączyłem tą gadającą głowę po kilku sekundach. Skąd się biorą tacy Sakiewicze?
            • wikul Re: "Za rok nie będzie PiS-u" 15.11.10, 22:57
              matelot napisał:

> Wyjątkowo nie trawię tego osobnika, zatem wierzę Ci na słowo, bo wyłączyłem tą
              > gadającą głowę po kilku sekundach. Skąd się biorą tacy Sakiewicze?

Też go nie cierpię, wyjątkowa kanalia.
    • polski_francuz Labedzi spiew 15.11.10, 22:11
      prezesa slychac obecnie. I piekna (kiedys) pani Iredynska, belgijska analityczka polityczna i moj starszy kolega ze studiow, nie wystarcza by go w pozycji wygrywajacej postawic.

Przyjda mlodsi, inteligentni inaczej, ci dla ktorych hanba przeszlosci komunistycznej bedzie smieszna anegdota. I dla ktorych prezes jest dziadkiem. I to nie w sensie pokoleniowym. Ale w sensie mentalnym.

On nalezy do przeszlosci.

I chwala Najwyzszemu za to.

PF

• matelot Re: Labedzi spiew 15.11.10, 22:37
        Powiedzenie "inteligentni inaczej" zarezerwowane jest raczej dla niezbyt inteligentnychsmile
        Z pewnością nie o wyrażenie tej myśli Ci chodziło. Natomiast stawianie na nowe pokolenia jak najbardziej słuszne. Mniej różowo jednak spoglądam na Twój "sielankowy" obraz przyszłości. KUL i uczelnia Rydzyka wypuszczają absolwentów z poglądami niewiele różniącymi się od poglądów Kaczyńskiego & consortes.
        • polski_francuz Re: Labedzi spiew 15.11.10, 23:00
          Mlode pokolenie nie jest najlepsze. Pelna zgoda. Brakuje mu, moim zdaniem, zasad.

Znow trzeba jakiejs wojny by sie charaktery przesialy.

Niestety.

PF
      • hordol Re: Labedzi spiew 15.11.10, 22:40
        ty przeciez nie mlodzieniaszek a hanba przeszlosci komun
        > istycznej
        to tez dla ciebie anegdota
        • polski_francuz Duchem mlodym 15.11.10, 22:59
          bo mnie od blisko 30 lat podgryzaja rozni cudzoziemcy. Nie da rady zdurniec. Musisz walczyc caly czas.

Dla mnie anegdota. Proponowano mi wstapienie do partii jako dobremu studentowi. I powiedzialem nie, bo jeden moj kolega, nie wstapil. Ilu takich bylo co takiego kolegi nie mieli? Czy wartalo z tego robic issue?

Nie warto.

PF
          • hasz0 młodość nie jest zaletą w żadnej czasoprzestrzeni 15.11.10, 23:25
            dopiero IQ ktore nie jest funkcją wieku
            - w połaczeniu z bagażem dostatecznej starości

a nie z brakiem początkowego zaczynu bazy danych - daje znaczący POWER POSTĘPU
            • hasz0 Poncyliusz u Lisa / Kaczyński u ludzi 15.11.10, 23:34
              https://i.wp.pl/a/f/jpeg/25700/jarek4.jpeg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka