Dodaj do ulubionych

TW Wolski wreszcie doceniony...

23.11.10, 17:32
Prezydent Najjaśniejszej Rzeczypospolitej pan Bronisław Maria Karol hr. Komorowski z Komorowa h. Dołęga (Korczak) zaprosił pana generała Wojciecha Witolda Jaruzelskiego h.Ślepowron na posiedzenie Rady Bezpieczeństwa Narodowego, które odbędzie się w środę 24/11.br.
Tematem posiedzenia Rady Bezpieczeństwa Narodowego będzie zbliżająca się wizyta prezydenta Federacji Rosyjskiej oraz przyszłość stosunków na linii Warszawa - Moskwa.

https://www.forumbiznesu.pl/obrazki/Image/jaruzelski.jpg
Obserwuj wątek
    • gini Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 17:37
      putane de merde, o malo z krzesla ,nie spadlam.
      https://niepoprawni.pl/files/images/szachownica.jpg
      --
      • off_nick Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 17:43
        E tam, ja to rozumiem, wszak Rosjanom jest potrzebna bezpośrednia wtyka.

gini napisała:
        • gini Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 17:45
          Kaczynski wiedzial co robi rezygnujac z tej rady , widac wiedzial co sie swieci.
          --
    • qwardian Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 17:57

Generał był ekspertem od przeprowadzania łazienkowych inspekcji w roku 1968. Kiedy ta wiadomość obiegła towarzystwo, sympatia Czerskiej nieco się ochłodziła. Komorowski może robi sobie jaja albo jest nie na bieżąco bo takie wrażenie w zasadzie sprawia zawsze...
      • off_nick Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 18:17
        No nie, antysemicka czystka w LWP rozpoczęła się w czerwcu '67...wojna sześciodniowa stała się okazją do usunięcia "niepewnych oficerów", do których zaliczano przede wszystkim oficerów żydowskiego pochodzenia i kadrę związaną z ruchem popaździernikowym.
        Źródła historyczne podają, że już pod koniec lat 50. powstawały pierwsze listy, zawierające nazwiska oficerów żydowskiego pochodzenia oraz tych, którzy zaangażowali się w październikowe przemiany. Wcześniej również były przypadki usuwania niektórych oficerów -Żydów, co uznawano wówczas za odpryski większych antysemickich akcji, jakie organizowano w bloku komunistycznym (m. in. żydowskich lekarzy w ZSRR) .

qwardian napisał:
        • matelot Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 18:24
          off_nick napisała:

> No nie, antysemicka czystka w LWP rozpoczęła się w czerwcu '67...wojna sześciod
          > niowa stała się okazją do usunięcia "niepewnych oficerów", do których zaliczano
          > przede wszystkim oficerów żydowskiego pochodzenia i kadrę związaną z ruchem po
          > październikowym.
          > Źródła historyczne podają, że już pod koniec lat 50. powstawały pierwsze listy,
          > zawierające nazwiska oficerów żydowskiego pochodzenia oraz tych, którzy zaanga
          > żowali się w październikowe przemiany. Wcześniej również były przypadki usuwani
          > a niektórych oficerów -Żydów, co uznawano wówczas za odpryski większych antysem
          > ickich akcji, jakie organizowano w bloku komunistycznym (m. in. żydowskich leka
          > rzy w ZSRR) .
          >
          ================
          No i sama widzisz... wprawdzie nie popieram usuwania oficerów żydowskiego pochodzenia ale akcja była w takim stylu, że sam Dmowski by sie jej nie powstydził. Z prespektywy czasu wiecej było korzysci niz szkód. Izrael zyskał znakomicie wykształconych oficerów i mógł łoić dupska arabusom a w Polsce zwolniły się miejsca dla naszych na awanse.wink
          • off_nick Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 18:55
            Matelotku, popełniłeś bardzo żenujący wpis.
            Bona Sforza nie żyjeuncertain

matelot napisał:
    • wikul Aleksander Piotrowicz Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 18:01
      Jak wnuk Aleksandra Piotrowicza Kaczynskiego przemawia do Rosjan to dobrze, jak Komorowski ...o, to bardzo źle.

www.youtube.com/watch?v=BkmixnXhgxw&feature=player_embedded#!
    • matelot Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 18:04
      To piękny i jakże oczekiwany gest. Nikt przy zmysłach, chyba, nie podejrzewa gen. Jaruzelskiego o brak patriotyzmu. To gość z ogromnym doświadczeniem zarówno wojskowym jak i politycznym i byłoby głupotą stawiać wyżej Jarkacza (na prochach) od generała. Mają się odbyć ważne wizyty - Miedwiediewa w Polsce i krótko potem Komorowskiego w USA. Do takich wizyt prezydent powinien być należycie przygotowany. Z całą pewnością należy pod tym słowem rozumieć niedopuszczanie do głosu osobników skłonnych wywołać wojnę z Rosją i wysłać offnickie i matelotów na śmierć.
      Offnickowa - zdejmij czasem ten beret bo wyraźnie Ciebie uwiera.wink
      • manny-jestem Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 18:21
        matelot napisał:

> To piękny i jakże oczekiwany gest. Nikt przy zmysłach, chyba, nie podejrzewa ge
        > n. Jaruzelskiego o brak patriotyzmu.

Wolne zarty. Bawicie sie kochani w orwellowska nowomowe.
        • gini Tu jest dobry komentarz 23.11.10, 18:25
          11.2010 18:015
          opublikowana w: Consolamentum, Głos oddolny
          Będzie stan wojenny?
          Na środowe posiedzenie Rady Bezpieczeństwa Narodowego został zaproszony generał Wojciech Jaruzelski - dowiedziała się Informacyjna Agencja Radiowa- czytam na stronie Polskiego Radia.
          "Dostałem zaproszenie i wybieram się na posiedzenie RBN" - powiedział IAR Jaruzelski. Nie chciał jednak zdradzić, na jaki ewentualnie temat będzie zabierał głos - dowiadujemy się dalej. Hm, widać sprawy w kraju idą w tak dobrym kierunku, że jedyne rozwiązanie to stan wojenny.wink
          A bardziej serio: nie wiem, czy to głupota, czy ostentacja, czy chęć pogłębienia i tak pogłębianej "grubej kreski", czy miły uśmiech w stronę Kremla przed ew. wizytą Prezydenta Federacji Rosyjskiej w Polsce... W sumie, na wszystkich ogólnostępnych telewizjach w Polsce i tak jak nie Kloss, to czterej pancerni, więc i Jaruzelski nie powinien dziwić.
          Tylko jakoś "Teleranka" będzie szkoda. Aaa, przepraszam, już chyba i tak nie ma w TVP "Teleranka". To niech już będzie ten stan wojenny... Wrrróć! Stan miłości!
          *
          Tematem posiedzenia Rady Bezpieczeństwa Narodowego będzie zbliżająca się wizyta prezydenta Federacji Rosyjskiej oraz przyszłość stosunków na linii Warszawa - Moskwa.
          Od stosunków Moskwa-Warszawa gen. Jaruzelski jest faktycznie ekspertem. Doradzi jak dać, no, odpór właściwy.
          --
        • matelot Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 18:26
          Wolę orwelowską nowomowę od mowy utwierdzonej tradycjami wolskimi.
          A tak na marginesie wolałbym odpisać na uwagę merytoryczną...
        • off_nick Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 18:28
          Czekam, że ten bohater niebawem zostanie doceniony przez PP Komorowskiego:

https://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/w/g/Popieluszko_3608816.jpg
          • wikul Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 18:40
            off_nick napisała:

> Czekam, że ten bohater niebawem zostanie doceniony przez PP Komorowskiego.

Przy najbliższych wyborach zwróć sie do swojego Prezesa, on wtedy wszystkich tuli do siebie. Przytulił Gierka, przytuli i tego.
            • hasz0 TW Wolski moze to sobowtóry sowieckie? 23.11.10, 18:50

• hasz0 apel do Manny jestem ponawiam...wybiórczy jesteś? 23.11.10, 18:54

• gini Re: apel do Manny jestem ponawiam...wybiórczy jes 23.11.10, 19:05

A nie wpadles na to, ze jak wiekszosc nie czyta ciebie?
          • matelot Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 19:10
            Jego mogliby przyjąć tylko do PiSu. Jak i innych szubrawców...
            • gini off nickowa 23.11.10, 19:18

Chodz na saloon tam sie duzo lepiej gada i duzo mniej matolkow niz tutaj.

jacek.jarecki.salon24.pl/252936,przezabawne-jaruzel-zamiast-kaczoka
              --
              • off_nick Re: off nickowa 23.11.10, 19:40
                Jestem tam od dawna i gadamwink

gini napisała:
                • gini Re: off nickowa 23.11.10, 19:43
                  off_nick napisała:

> Jestem tam od dawna i gadamwink
                  >
                  > gini napisała:
                  >

Wiem bo kiedys Cie spotkalam przez przypadek,ale chyba ncka masz jakiegos inszego)))
                  • gini Re: off nickowa 23.11.10, 19:55
                    lubczasopismo.salon24.pl/glosoddolny/post/252942,bedzie-stan-wojenny-panie-jaruzelski-do-sadu-nie-laska
                    na ten sam temat ponad sto wpisow w dwoch notkach, a w tej kostnicy zaledwie dwadziescia ... i to na sile ., no chyba, ze hasz0 suie wnerwi, i podpije do 50 tki
                    • hasz0 ______________________50__________________________ 23.11.10, 19:58
                      forum.gazeta.pl/forum/w,13,119017592,119067115,2_debilku_zacytowalem_to_jako_exemplum_debilizmu.html?wv.x=2
    • hordol no ale on chory 23.11.10, 19:25
      od dawna
      • gini Re: no ale on chory 23.11.10, 19:31
        hordol napisała:

> od dawna

taa na czerwonke
    • sz0k dlaczego w tym wątku nie ma jeszcze snajpera? 23.11.10, 21:37
      Który powinien w swoim stylu z uśmieszkiem typowego kretyna stwierdzić:
      "No i co w tym dziwnego? Przecież zostali po prostu zaproszeni wszyscy byli prezydenci i premierzy."
      • gini Re: dlaczego w tym wątku nie ma jeszcze snajpera? 23.11.10, 21:39
        sz0k napisał:

> Który powinien w swoim stylu z uśmieszkiem typowego kretyna stwierdzić:
        > "No i co w tym dziwnego? Przecież zostali po prostu zaproszeni wszyscy byli pre
        > zydenci i premierzy."
        >
        O przepraszam nie wszyscy, pominal Jamajski Olszewskiego i kogos jeszcze , ale mi sie wymsklo kogo.
        • sz0k Re: dlaczego w tym wątku nie ma jeszcze snajpera? 23.11.10, 21:52
          gini napisała:

> sz0k napisał:
          >
          > > Który powinien w swoim stylu z uśmieszkiem typowego kretyna stwierdzić:
          > > "No i co w tym dziwnego? Przecież zostali po prostu zaproszeni wszyscy by
          > li pre
          > > zydenci i premierzy."
          > >
          > O przepraszam nie wszyscy, pominal Jamajski Olszewskiego i kogos jeszcze , ale
          > mi sie wymsklo kogo.

Tym lepiej wyszło mi udawanie snajpera wink
      • snajper55 Re: dlaczego w tym wątku nie ma jeszcze snajpera? 25.11.10, 01:01
        sz0k napisał:

> Który powinien w swoim stylu z uśmieszkiem typowego kretyna stwierdzić:
        > "No i co w tym dziwnego? Przecież zostali po prostu zaproszeni wszyscy byli pre
        > zydenci i premierzy."

Skoro nawet twój sprawny inaczej rozumek potrafił podpowiedzieć ci jaki był powód zaproszenia Jaruzelskiego, to po co ja mam oczywistości tłumaczyć zszokowanym maniakom?

S.
        • sz0k Re: dlaczego w tym wątku nie ma jeszcze snajpera? 25.11.10, 18:24
          snajper55 napisał:

> sz0k napisał:
          >
          > > Który powinien w swoim stylu z uśmieszkiem typowego kretyna stwierdzić:
          > > "No i co w tym dziwnego? Przecież zostali po prostu zaproszeni wszyscy by
          > li pre
          > > zydenci i premierzy."
          >
          > Skoro nawet twój sprawny inaczej rozumek potrafił podpowiedzieć ci jaki był pow
          > ód zaproszenia Jaruzelskiego, to po co ja mam oczywistości tłumaczyć zszokowany
          > m maniakom?

A nie mówiłem... czytanie w myślach lobotoma to naprawdę niewielka sztuka...
    • manny-jestem Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 23.11.10, 22:59
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8709472,General_Jaruzelski_zaproszony_na_posiedzenie_RBN.html
      Ciekawe kogo jeszcze zdaza doprosic na to posiedzenie FSB... hm, mialem na mysli RBN, sorry smile
    • g-48 Re: No nie wiem off_nickowa 23.11.10, 23:24
      ...czy mam znowu przygotowac szczoteczke do zebow kalesonki i cieple skarpetki bo znow sie zbliza 13 grudzien ?
      • gini Re: No nie wiem off_nickowa 23.11.10, 23:31
        https://bi.gazeta.pl/im/3/7832/z7832403N.jpg

Moze gajowy chce sie przekwalifikowac na spawacza , bedzie nauki pobieral.
        • gini Bardzo dobry komentarz Zareby 23.11.10, 23:54
          blog.rp.pl/zaremba/2010/11/23/co-jaruzelski-doradzi-komorowskiemu/
          • gini fotka dla wielbicieli gajowego i spawacza 24.11.10, 17:08
            https://img109.imageshack.us/img109/720/charyzmac.jpg
            • g-48 Re: fotka dla wielbicieli gajowego i spawacza 25.11.10, 01:07
              https://img109.imageshack.us/img109/720/charyzmac.jpg
              Tak jak Jaruzel nazwal Tomasza Lisa arystokrata wsrod dziennikarzy.
              Ale cieszy mnie ze terazniejsi "politycy i dziennikarze2 pokazuja tyle splendoru do ludzi "doswiadczonych"!
        • pro100 z "najlepszymi" zyczeniami 24.11.10, 17:05
          gini napisała:

> https://bi.gazeta.pl/im/3/7832/z7832403N.jpg
          >
          > Moze gajowy chce sie przekwalifikowac na spawacza , bedzie nauki pobieral.

www.youtube.com/watch?v=YZQpptwEceo&feature=player_embedded#
          • wikul Niech Kaczyński uzna,że Jaruzelski jest politykiem 24.11.10, 18:57
            ...lewicowym starszego pokolenia. Nie będziecie musieli sie wysilać.
    • hymenos Po raz kolejny Komorowski udowodnił, 24.11.10, 11:26
      że jest kiepskim prezydentem. Gorszym od każdego ze swych poprzedników, nawet od tego, którego tak bezmyślnie zaprosił.
      • wikul Re: Po raz kolejny Komorowski udowodnił, 24.11.10, 18:59
        hymenos napisał:

> że jest kiepskim prezydentem. Gorszym od każdego ze swych poprzedników, nawet o
        > d tego, którego tak bezmyślnie zaprosił.

Kto o tym zadecydował, ty ? Bo większość Polaków ma inne zdanie. Ale ty większość Polaków masz w dupie.
        • manny-jestem Ojej 24.11.10, 19:13
          a ja myslalem ze psisiacy to agresywni bolszewicy sa...

Krytykowac innych przychodzi latwiutko, zaakceptowac krytyke juz nie tak latwo.
        • sz0k Re: Po raz kolejny Komorowski udowodnił, 24.11.10, 19:41
          wikul napisał:

> hymenos napisał:
          >
          > > że jest kiepskim prezydentem. Gorszym od każdego ze swych poprzedników, n
          > awet o
          > > d tego, którego tak bezmyślnie zaprosił.
          >
          > Kto o tym zadecydował, ty ? Bo większość Polaków ma inne zdanie. Ale ty większo
          > ść Polaków masz w dupie.

Ok. 30% to "większość" Polaków. Wot "logika" dupokraty.
          • manny-jestem To nie logika demokraty 24.11.10, 19:44
            a tych z nostalgia oczekujacych powrotu dawnych porzadkow.
          • wikul Re: Po raz kolejny Komorowski udowodnił, 24.11.10, 20:27
            sz0k napisał:

> Ok. 30% to "większość" Polaków. Wot "logika" dupokraty.

Ciekawe skąd ty bierzesz te swoje dane, rozmarzony autokrato. W sondaże nie wierzysz więc podaj na jakich wyborach opierasz swoje "dane". Tylko nie pisz że opierasz na Ziemkiewiczu.
            • sz0k Re: Po raz kolejny Komorowski udowodnił, 24.11.10, 21:09
              wikul napisał:

> sz0k napisał:
              >
              > > Ok. 30% to "większość" Polaków. Wot "logika" dupokraty.
              >
              >
              > Ciekawe skąd ty bierzesz te swoje dane, rozmarzony autokrato. W sondaże nie wie
              > rzysz więc podaj na jakich wyborach opierasz swoje "dane". Tylko nie pisz że op
              > ierasz na Ziemkiewiczu.

Na ilości osób głosujących na Bronka, a ty swoje brednie na czym oparłeś?
              • wikul Re: Po raz kolejny Komorowski udowodnił, 24.11.10, 22:05
                sz0k napisał:

> Na ilości osób głosujących na Bronka, a ty swoje brednie na czym oparłeś?

Oczywiscie do Jarka stosujesz zupełnie inne kryteria. Ale to u was normalne.
                • sz0k Re: Po raz kolejny Komorowski udowodnił, 24.11.10, 22:10
                  wikul napisał:

> sz0k napisał:
                  >
                  > > Na ilości osób głosujących na Bronka, a ty swoje brednie na czym oparłeś?
                  >
                  > Oczywiscie do Jarka stosujesz zupełnie inne kryteria. Ale to u was normalne.

Powinieneś zacząć się leczyć. Ta mania staje się coraz groźniejsza.
                  • gini Re: Po raz kolejny Komorowski udowodnił, 24.11.10, 22:19
                    sz0k napisał:

> wikul napisał:
                    >
                    > > sz0k napisał:
                    > >
                    > > > Na ilości osób głosujących na Bronka, a ty swoje brednie na czym op
                    > arłeś?
                    > >
                    > > Oczywiscie do Jarka stosujesz zupełnie inne kryteria. Ale to u was normal
                    > ne.
                    >
                    > Powinieneś zacząć się leczyć. Ta mania staje się coraz groźniejsza.
                    >

Tez uwazam, ze powinien sie zaczac leczyc, tyle, ze na nogi, bo na glowe to ciut za pozno.
                    • wikul Re: Po raz kolejny Komorowski udowodnił, 24.11.10, 22:35
                      gini napisała:

> Tez uwazam, ze powinien sie zaczac leczyc, tyle, ze na nogi, bo na glowe to
                      > ciut za pozno.

Szukasz tępa szantrapo awantury ? Nie masz z kim, Jola sie nie daje ? Ode mnie sie odstosunkuj bo cię rozgniotę, Ginido obmierzła.
                      • pro100 i lepper może uchodzić za wyrafinowanego erudytę 25.11.10, 14:51
                        wikul napisał:

> Szukasz tępa szantrapo awantury ? Nie masz z kim, Jola sie nie daje ? Ode mnie
                        > sie odstosunkuj bo cię rozgniotę, Ginido obmierzła.
                        >
                        i wzór dzentelmena przy wikulowych elukubracjach, ale cóz, kierownik zakładu w pegieerze to nie oborowy bez cezusu z awansu społecznego
                        • wikul Re: i lepper może uchodzić za wyrafinowanego erud 25.11.10, 20:31
                          ...przy analfabecie podpisującym sie pro100(tutka).
                          • hasz0 ale do rzeczy jezeli Ślepowron był zaproszony u Br 25.11.10, 20:46
                            onka to jakiś BARDZO WAŻNY powód musial być!
                            Na pewno namaszczony przez najlskuteczniejszą PRowską Platformę prezydent
                            nie zapłaciłby tak wielkiej ceny wizerunkowej bez waznego i istotnego powodu.
                            Mógł sie wykrecić sianem., że np. gen. Jaruzelski był nie był wybrany całkwicie wolnych wyborach do Sejmu przez Sejm...a nie w w. powszechnych. 100 innych wykrętów
                            wymysliłby mu każdy.

Musial wiec to być powód albo narzucony z wewnątrz albo z zewnątrz.
                            Nie wiem który bardziej kompromitujacy?
                            • hasz0 nalezy ten powod zestawić z 3 POzostałymi 25.11.10, 20:54

• pro100 no i po pięciu godzinach wymysliło 25.11.10, 21:19
                            wikul napisał:

> ...przy analfabecie podpisującym sie pro100(tutka).
                            >
                            myk, jak zapóźniony przedszkolak. niestety oborowy, lepperu do pięt nie dorastasz.
                            • wikul Re: no i po pięciu godzinach wymysliło 25.11.10, 21:24
                              pro100ak napisał:

> myk, jak zapóźniony przedszkolak. niestety oborowy, lepperu do pięt nie dorasta
                              > sz.

Nie wysilaj sie pro100aku, sloma ci z butów wystaje. I naucz się w końcu pisać po polsku.
                  • wikul Re: Po raz kolejny Komorowski udowodnił, 24.11.10, 22:29
                    sz0k napisał:

> Powinieneś zacząć się leczyć. Ta mania staje się coraz groźniejsza.

O jakiej manii piszsz, swojej ? To pewnie masz rację. Ale ja ci tego nie radzę, twój przypadek jest beznadziejny.
                    • sz0k Re: Po raz kolejny Komorowski udowodnił, 24.11.10, 22:45
                      wikul napisał:

> sz0k napisał:
                      >
                      > > Powinieneś zacząć się leczyć. Ta mania staje się coraz groźniejsza.
                      >
                      >
                      > O jakiej manii piszsz, swojej ? To pewnie masz rację. Ale ja ci tego nie radzę,
                      > twój przypadek jest beznadziejny.

Ręce opadają jak się ciebie czyta... Kończę bo to jednak wstyd znęcać się nad ułomnym człowiekiem...
                      • wikul Re: Po raz kolejny Komorowski udowodnił, 24.11.10, 22:55
                        sz0k napisał:

> Ręce opadają jak się ciebie czyta... Kończę bo to jednak wstyd znęcać się nad u
                        > łomnym człowiekiem...

Spier'dalaj nadęty bufonie. Żałosna zarozumiała kreaturo. Won !
                        • prawdziwy.davout Re: Po raz kolejny Komorowski udowodnił, 25.11.10, 12:36
                          Im częściej Ciebie czytam tym bardziej dochodzę do wniosku żeś tępy k...s. Tępy i zaślepiony.
        • hymenos Re: Po raz kolejny Komorowski udowodnił, 25.11.10, 09:53
          wikul napisał:

> Kto o tym zadecydował, ty ? Bo większość Polaków ma inne zdanie. Ale ty większo
          > ść Polaków masz w dupie.

Noooo, Wikul!!! Ja zadecydowałem o swojej opinii, którą mogę uzasadnić. A Ty co???? Wykaż, że większość Polaków ma inne zdanie, bo to, że opinie większości nie są dla mnie żadną wyrocznią to akurat się zgadza.
    • manny-jestem Re: TW Wolski wreszcie doceniony... 24.11.10, 20:26
      lubczasopismo.salon24.pl/prezydentdlawarszawy/post/253111,list-do-pana-prezydenta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka