Dodaj do ulubionych

Co jeszcze obieca Lepper???? ;-))))

IP: 216.65.64.* 13.04.04, 15:16
1. Zawsze słoneczną pogodę w dzień i umiarkowane opady w nocy.
2. Duży urodzaj dla rolników i zawsze wysokie ceny skupu na całe zbiory.
3. Zdrowie i życie w dobrej sprawności przez co najmniej 100 lat dla każdego.
4. Wysoką potencję dla mężczyzn do późnej starości.
5. Młody wygląd, kurwiki w oczach i nieustające powodzenie u mężczyzn dla wszystkich kobiet aż po grobową deskę.
6. Co najmniej czwórkę zdrowych i wszechstronnie uzdolnionych dzieci.
7. Prawo do niepłacenia podatków i kredytów.
8. Bilet do raju po śmierci i uniknięcie piekła nawet za największe grzechy.

W niedalekiej przyszłości Lepper zamierza obiecać nieśmiertelność. Oczywiście tym, którzy zagłosują na Samoobronę.
Obserwuj wątek
    • indris Co wystarczy że obieca Lepper???? 13.04.04, 15:23
      Wycofanie Polski z irackiej awantury. Nie chcę być obywatelem państwa
      bandyckiego.
      • maksimum Re: Co wystarczy że obieca Lepper???? 13.04.04, 21:11
        indris napisał:

> Wycofanie Polski z irackiej awantury. Nie chcę być obywatelem państwa
        > bandyckiego.

Pamietam,ty popierales Saddama.
      • ufo.judek To do Palestyny sie przeprowadz, walcz z bandytami 15.04.04, 21:14
    • losiu4 Re: Co jeszcze obieca Lepper???? ;-)))) 13.04.04, 17:52
      mniej więcej to samo co niejaki Balcerek i GW na spółkę

Losiu
    • bimi Re: Co jeszcze obieca Lepper???? ;-)))) 13.04.04, 18:51
      Nie wiem co obieca, ale wiele nie musi. Jak tak dalej będą na niego najeżdżać w
      mediach to wzrost poparcia ma pewny.

Sonda na onecie mnie dzisiaj totalnie rozwaliła:
      "Czy uważasz, że Andrzej Lepper jest:
      - uczciwy
      - nieuczciwy
      - nie mam zdania"

Wygląda na to, że na obecną chwilę 83% Polaków uważa że nieuczciwy.
      A to drań, no! smile
      Swoją drogą, mogliby zrobić taką samą sondę o Kwaśniewskim. Żebyśmy wiedzieli o
      ile bardziej nieuczciwy jest Lepper od prezydenta.
      • bimi Re: Co jeszcze obieca Lepper???? ;-)))) 14.04.04, 20:51
        Hehe. A dzisiaj było o tym, że Lepper podziwia Hitlera.
        Bo uważa, że ten postawił Niemcy na nogi i zlikwidował bezrobocie...

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5143081&kat=9912&widn=Lepper%20chwali%20Hitlera&katn=

A każdy porządny człowiek wie, że tak przecież uważać nie wolno. smile
    • Gość: dakness Lepper jest cool IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 14.04.04, 21:32
      Jestem wyznawcą Pana Leppera od dawna, nie mogę zdierżyć jak nalatuja na niego
      marni dziennikarze, nagonka na niego jest niesmaczna, nie mogę znależć w jego
      wypowiedziach jednej fałszywej frazy choć bardzo wnikliwie go słucham. Fakt że
      zaplecze ma marne i w sumie nieciekawe, ale w szczerość jego intencji wierzę i
      wiem że stanowi wielkie zagrożenie dla całej elity która już podzieliła lub
      dzieli tort "władzy", ciekawe jak tak dalej pójdzie przjmie władzę i elektorat
      lewicy i wielu Polaków którzy przejrzei na oczy i nie dadzą się zwodzić
      politikierom i obcym agenturom, SAMOOBRONA DOJDZIE DO WŁADZY BO :gorzej byc
      nie może!!!!
      • Gość: cool i trendy man ...i "trendy" (LePpeR = PRL) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.04.04, 22:19
        mylisz się, gorzej być może, zwłaszcza, jeśli Samoobrona rzeczywiście przejmie włądzę.A fałszywej nuty w głosie Leppera nie słyszysz, bo usłyszeć nie chcesz. Podobnie jak reszta deklarujących poparcie dla niego.
        • bimi Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) 14.04.04, 22:39
          Gość portalu: cool i trendy man napisał(a):

> mylisz się, gorzej być może, zwłaszcza, jeśli Samoobrona rzeczywiście przejmie
          > włądzę.A fałszywej nuty w głosie Leppera nie słyszysz, bo usłyszeć nie chcesz.
          > Podobnie jak reszta deklarujących poparcie dla niego.

Słusznie.
          Ale prawda jest jedna: Polacy na dzień dzisiejszy nie mają alternatywy, jeśli
          chcą odsunąć od władzy tych co rządzili przez ostatnich 15 lat. A zdaje się, że
          im wszystkim chodzi tylko o to.
          • Gość: cool and trendy ma Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.04.04, 23:15
            To nie do końca tak. Winni nie są "ci co rządzili", bo gdyby nie reformy gopodarcze z początku lat 90-tych to Polska wyglądałaby dziś jak Białoruś. Więc rządzący rządzącym nie równi. Tak naprawdę trzeba by usunąć pozostałości po PRL z z polityki, gospodarki i mentalności. A tymczasem znaczna część wyborców nie tylko tego nie chce, ale wręcz domaga się restytucji PRL-u w postaci Samoobrony.
            A wymiana drugiego garnituru polityków na trzeci czy czwarty? Czy od tego zrobi się lepiej? Wątpię. Po prostu wyborcy muszą uczestniczyć w wyborach i głosować na ludzi, a nie na partie. Na biografie, dorobek życiowy i polityczny. I chodzić na wybory. Ustrój się sam nie naprawi ani nie naprawi go desant talibów z Klewek z czarnymi teczkami z literą X.
            • bimi Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) 14.04.04, 23:24
              Gość portalu: cool and trendy ma napisał(a):

> To nie do końca tak. Winni nie są "ci co rządzili", bo gdyby nie reformy gopoda
              > rcze z początku lat 90-tych to Polska wyglądałaby dziś jak Białoruś. Więc rządz
              > ący rządzącym nie równi. Tak naprawdę trzeba by usunąć pozostałości po PRL z z
              > polityki, gospodarki i mentalności. A tymczasem znaczna część wyborców nie tylk
              > o tego nie chce, ale wręcz domaga się restytucji PRL-u w postaci Samoobrony.
              > A wymiana drugiego garnituru polityków na trzeci czy czwarty? Czy od tego zrob
              > i się lepiej? Wątpię. Po prostu wyborcy muszą uczestniczyć w wyborach i głosowa
              > ć na ludzi, a nie na partie. Na biografie, dorobek życiowy i polityczny. I chod
              > zić na wybory. Ustrój się sam nie naprawi ani nie naprawi go desant talibów z K
              > lewek z czarnymi teczkami z literą X.

Jakie reformy gospodarcze?
              Pieprzenie. Jak to możliwe, że za komuny przeciętnemu Polakowi powodziło się
              lepiej niż teraz? Jak to możliwe, że przez piętnaście lat podążania w dobrym
              kierunku, po wyprzedaży większości majątku narodowego (czyli tzw. prywatyzaji),
              żyje nam się jeszcze gorzej?
              Odpowiedź może być tylko jedna: bo kradli i dalej kradną. A skoro kradli i nikt
              ich jeszcze z tego nie rozliczył, to trzeba znaleźć kogoś, kto daje nadzieję na
              to, że w końcu to się stanie.
              I ja to popieram. Nie wierzę natomiast że Lepper jest tym kimś.
              • Gość: cool i trendy man Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.04.04, 00:55
                Sam pieprzysz. Jak wyglądałaby dziś gospodarka, gdybyśmy zostali przy "centralnie planowanej" z PRL-u?
                Jak przeciętnemu Polakowi żyło się w PRL-u? Czekał 20 lat na mieszkanie, 15 na samochód, 10 na telefon. Po żywność stał w kolejce w pustych sklepach. Żeby się dorobić musiał wyjechać na Zachód, ale przedtem wybłagać władzę o paszport. "Żyje nam się gorzej". Komu się żyje gorzej? Posiadaczom 12 milionów samochodów osobowych w większości nowoczesnych, choć używanych, w stosunku do 3 milionów "wyrobów samochodopodobnych" z PRL-u? Tabunom snobów jeżdżących co roku do innego aktualnie modnego kraju (Turcji, Tunezji) na kilkutygodniowe wakacje?
                Owszem - jest rzesza pokrzywdzonych w transformacji. Ale to jest efekt BRAKU reform strukturalnych, a nie ich przeprowadzenia. Za pieniądze, które wpompowuje się dla utrzymania 140 tys. miejsc pracy w niedochodowym górnictwie można by utworzyć 600 tys. miejsc pracy w handlu i usługach. Niestety, 460 tys. ludzi nie będzie miało szans, bo trzeba utrzymać fikcję nierentownych, nie płacących ZUS-u za swoich pracowników kopalni. W tym czasie wszystkim tym, którzy sami się utrzymują i nie wyciągają ręki po cudze podnosi się składkę ZUS. Pieprzenie o "majątku narodowym" - jakiż to majątek? Nierentowne kopalnie i huty? To cud, że znajdują się jeszcze jacyś inwestorzy chętni zainwestować grosz w gierkowskie molochy. Inaczej podatnik musiałby wziąść na utrzymanie te zakłądy. Bo przecież ich pracownicy nie przekwalifikują się i nie pójdą konkurować o pracę w bezpieczniejszych i mniej szkodliwych dla zdrowia, za to bardziej rentownych gałęziach gospodarki.
                • bimi Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) 15.04.04, 19:26
                  Gość portalu: cool i trendy man napisał(a):

> Sam pieprzysz. Jak wyglądałaby dziś gospodarka, gdybyśmy zostali przy
                  > "centralnie planowanej" z PRL-u?

Pewnie nie gorzej niż wyglądała w 1989r. A wtedy więcej ludzi miało pracę,
                  wiecej pociągów jeździło po torach, szpitale, szkoły, kina i teatry nie
                  bankrutowały, a w Warszawie na centralnym dzieci nie dawały dupy za kasę.
                  Luksusowych samochodów było mniej to fakt - ale dla zdecydowanej większości
                  moich znajomych nic się nie zmieniło: wtedy nie mieli i teraz nie mają.

Poza tym, ilość samochodów na głowę to chyba nic czym mozna by się szczycić.
                  Szczególnie, że jakby komunikacja publiczna nie została też rozkradziona i
                  jeździła jak kiedyś, to pewnie aż tyle tych samochodów by nie było. Łatwo jest
                  polikwidować pociągi i autobusy, podnieść ceny biletów 10 razy i cieszyc się, że
                  przybywa nam samochodów...
                  Tylko że to kretyństwo.

> Jak przeciętnemu Polakowi żyło się w PRL-u? Czekał 20 lat na mieszkanie, 15 na
                  > samochód, 10 na telefon. Po żywność stał w kolejce w pustych sklepach. Żeby
                  > się dorobić musiał wyjechać na Zachód, ale przedtem wybłagać władzę o paszport.

Racja. Ale nie musiał żebrać o pracę. I nie tylko żabrać, ale i włazić w dupę,
                  żeby nie zwolnili.
                  Ja tam bym wolał nosic gołąbki na pochodach pierwszomajowych i czekać 20 lat na
                  samochód, niż tyrać jak wół za minimalną krajową bojąc się każdego dnia, że może
                  i to stracę.
                  I ci ludzi tak samo. Wcale im się nie dziwię, a wręcz ich popieram.

> "Ż
                  > yje nam się gorzej". Komu się żyje gorzej? Posiadaczom 12 milionów samochodów
                  > osobowych w większości nowoczesnych, choć używanych, w stosunku do 3 milionów
                  > "wyrobów samochodopodobnych" z PRL-u? Tabunom snobów jeżdżących co roku do
                  > innego aktualnie modnego kraju (Turcji, Tunezji) na kilkutygodniowe wakacje?

Nie - tym, o których piszesz żyje się lepiej. Ale to nie oni głosują na Samoobronę.

> Owszem - jest rzesza pokrzywdzonych w transformacji. Ale to jest efekt BRAKU
                  > reform strukturalnych, a nie ich przeprowadzenia. Za pieniądze, które wpompowuje
                  > się dla utrzymania 140 tys. miejsc pracy w niedochodowym górnictwie można by
                  > utworzyć 600 tys. miejsc pracy w handlu i usługach. Niestety, 460 tys. ludzi nie
                  > będzie miało szans, bo trzeba utrzymać fikcję nierentownych, nie płacących ZUS
                  > -u za swoich pracowników kopalni. W tym czasie wszystkim tym, którzy sami się
                  > utrzymują i nie wyciągają ręki po cudze podnosi się składkę ZUS. Pieprzenie o
                  > "majątku narodowym" - jakiż to majątek?

Taki "majątek narodowy", który jeszcze przed 1989 potrafił zarobić na to
                  wszystko, na co dziś nas nie stać. Czyli choćby na utrzymywanie tych
                  "nierentownych" miejsc pracy które wymieniłeś.
                  I nie gadaj, że był niczym, bo komuna pociagnęła na tym majątku 44 lata. Co
                  oznacza, że jednak do czegoś się nadawał. Ale niestety juz go nie ma. Nie żeby
                  był komuś wydzierżawiony czy coś - po prostu: wszystko co było wartościowe
                  rozkradziono. Zostały tylko nierentowne kopalnie, huty, koleje, szpitale i inne
                  ZUSy, które z przyczyn oczywistych same sie nie utrzymają. Ale dopóki nie padną
                  całkiem, można z nich jeszcze troche nakraść.

> Nierentowne kopalnie i huty? To cud, że z
                  > najdują się jeszcze jacyś inwestorzy chętni zainwestować grosz w gierkowskie mo
                  > lochy. Inaczej podatnik musiałby wziąść na utrzymanie te zakłądy. Bo przecież i
                  > ch pracownicy nie przekwalifikują się i nie pójdą konkurować o pracę w bezpiecz
                  > niejszych i mniej szkodliwych dla zdrowia, za to bardziej rentownych gałęziach
                  > gospodarki.
                  • Gość: ws Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.04.04, 21:12
                    twoja glupota jest rozczulająca
                    • bimi Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) 15.04.04, 21:13
                      Gość portalu: ws napisał(a):

> twoja glupota jest rozczulająca

a twoja bardzo tajemnicza
                      • Gość: ws Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.04.04, 21:15
                        i jaki wniosek z tego wynika?
                        • bimi Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) 15.04.04, 21:17

> i jaki wniosek z tego wynika?

że nie masz nic do powiedzenia?
                          • Gość: ws Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.04.04, 21:20
                            co miałem to już powiedziałem, lecz z myśleniem u ciebie jest źle. Łapiesz?!
                            Kumasz?! Jak jeszcze mam zapytać, abyś zrozumiał?!
                            • bimi Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) 15.04.04, 21:26

> co miałem to już powiedziałem, lecz z myśleniem u ciebie jest źle. Łapiesz?!
                              > Kumasz?! Jak jeszcze mam zapytać, abyś zrozumiał?!

ale dlaczego miało by być u mnie źle z myśleniem?
                              skoro sie mylę, to mnie popraw.

a jak chcesz się powyzywać od głópków, ot tak, to proponuję piaskownicę -
                              bardziej bezpośrednia metoda. i do tego może nawet byłbyś mniejszym głupkiem od
                              tego, którego wyzywasz...
                              • Gość: ws Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.04.04, 21:32
                                bimi napisał:

> skoro sie mylę, to mnie popraw.
                                Po polemice jaką tu uprawiasz, toż to daremny trud.
                                > a jak chcesz się powyzywać od głópków, ot tak, to proponuję piaskownicę -
                                > bardziej bezpośrednia metoda. i do tego może nawet byłbyś mniejszym głupkiem
                                od tego, którego wyzywasz...
                                Z cztaniem też nienajlepiej.
                                • bimi Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) 15.04.04, 21:36

> bimi napisał:
                                  >
                                  > > skoro sie mylę, to mnie popraw.
                                  > Po polemice jaką tu uprawiasz, toż to daremny trud.

Polemika jest po to, żeby kazdy mógł przedstawić swoje racje. Ja swoje
                                  przedstawiłem. Jesli uważasz, że trudził byś się na darmo przedstawiając swoje,
                                  to w zasadzie przyznajesz, że mam rację.

> > a jak chcesz się powyzywać od głópków, ot tak, to proponuję piaskownicę -
                                  > > bardziej bezpośrednia metoda. i do tego może nawet byłbyś mniejszym głupkiem
                                  > od tego, którego wyzywasz...
                                  > Z cztaniem też nienajlepiej.

Napisałeś przecież "twoja glupota jest rozczulająca". Czy o co chodzi?
                                  • Gość: ws Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.04.04, 21:59
                                    bimi napisał:

> Polemika jest po to, żeby kazdy mógł przedstawić swoje racje. Ja swoje
                                    > przedstawiłem. Jesli uważasz, że trudził byś się na darmo przedstawiając
                                    swoje,
                                    > to w zasadzie przyznajesz, że mam rację.
                                    Nie, nie przyznaję tobie, że masz rację. Po przykładach jakie przedstawiasz,
                                    jakimi podbudowujesz swoje rozumowanie, wreszcie jak prowadzisz polemikę, mogę
                                    stwierdzić jedno - swoje wiesz i nic do ciebie trafić nie może. Jeżeli masz
                                    ogródek to sobie postaw tam hutę i napawaj się tym majątkiem, no i się tam
                                    zatrudnij, bądź sobie dyrektorem, kadrowym, specjalistą, robotnikiem, portierem
                                    i czym jeszcze chcesz, i wtedy sobie stosuj zasadę czy się stoi czy się leży
                                    ileś tam się należy, tylko wiedz, że jak mi zaczniesz smrodzić w moje okno to
                                    przegonię. Te czasy minęły, czas wreszcie się otrząsnąć i spojrzeć dookoła,
                                    zakasać rękawy i zabrać się do uczciwej roboty, a nie tylko biadolić, bo na ten
                                    wyrób samochodopodobny to nawet 20 lat czekania dla ciebie będzie zbyt mało. I
                                    jeszcze jedno, żal ci, że to nie ty okazałeś się tym co się umiał dostosować do
                                    zmian, więc tych co to potrafili i na tym zyskali nazywasz teraz złodziejami, i
                                    do tego nie zauważasz, że Lepper też znalazł w tym otoczeniu dla siebie
                                    miejsce, że jest beneficjentem tego układu, że żeruje na takich jak ty co to
                                    tylko marzą o jednym aby KOMUNA WRÓCIŁA, ale mam dla ciebie smutną wiadomość TO
                                    SE NE WRATI.
                                    > Napisałeś przecież "twoja glupota jest rozczulająca".
                                    Bo taka jest, ale nazwać cię głupkiem nie nazwałem.
                                    • bimi Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) 15.04.04, 22:08

> bimi napisał:
                                      >
                                      > > Polemika jest po to, żeby kazdy mógł przedstawić swoje racje. Ja swoje
                                      > > przedstawiłem. Jesli uważasz, że trudził byś się na darmo przedstawiając
                                      > swoje,
                                      > > to w zasadzie przyznajesz, że mam rację.
                                      > Nie, nie przyznaję tobie, że masz rację. Po przykładach jakie przedstawiasz,
                                      > jakimi podbudowujesz swoje rozumowanie, wreszcie jak prowadzisz polemikę, mogę
                                      > stwierdzić jedno - swoje wiesz i nic do ciebie trafić nie może. Jeżeli masz
                                      > ogródek to sobie postaw tam hutę i napawaj się tym majątkiem, no i się tam
                                      > zatrudnij, bądź sobie dyrektorem, kadrowym, specjalistą, robotnikiem, portierem
                                      >
                                      > i czym jeszcze chcesz, i wtedy sobie stosuj zasadę czy się stoi czy się leży
                                      > ileś tam się należy, tylko wiedz, że jak mi zaczniesz smrodzić w moje okno to
                                      > przegonię. Te czasy minęły, czas wreszcie się otrząsnąć i spojrzeć dookoła,
                                      > zakasać rękawy i zabrać się do uczciwej roboty, a nie tylko biadolić, bo na ten
                                      >
                                      > wyrób samochodopodobny to nawet 20 lat czekania dla ciebie będzie zbyt mało.

Ale dlaczego minęły? smile Bo komuna upadła, nastała demokracja, zapanował haos
                                      polityczny i złodzieje dorwali się do władzy.

> I jeszcze jedno, żal ci, że to nie ty okazałeś się tym co się umiał dostosować
                                      > do
                                      > zmian, więc tych co to potrafili i na tym zyskali nazywasz teraz złodziejami,
                                      > i do tego nie zauważasz, że Lepper też znalazł w tym otoczeniu dla siebie
                                      > miejsce, że jest beneficjentem tego układu, że żeruje na takich jak ty co to
                                      > tylko marzą o jednym aby KOMUNA WRÓCIŁA, ale mam dla ciebie smutną wiadomość
                                      > TOSE NE WRATI.

Ależ ja się dostosowałem. Żal mi tylko tych wszystkich, którzy jak to mówisz,
                                      sie nie dostosowali. Choc moim zdaniem ta grupa ludzi, co sie nie dostosowała
                                      jest o wiele bardziej uczciwa i wartościowa dla Polski niż, ci co się
                                      dostosowali. Weźmy na przykład ciebie; nie dość, że jesteś głupi, to jeszcze
                                      myślisz, że jesteś lepszy. A dajesz się robić tym wszystkim politykom w wała
                                      jeszcze bardziej niż elektorat Leppera. I jeszcze jesteś dumny z przemian.
                                      Zamiast być wkurzyny, bo się okradziono. Co jest ewidentne.

> > Napisałeś przecież "twoja glupota jest rozczulająca".
                                      > Bo taka jest, ale nazwać cię głupkiem nie nazwałem.

Nie musiałeś. Dla mnie to to samo.
                                      • Gość: ws Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.04.04, 22:28
                                        bimi napisał:

> Ale dlaczego minęły? smile Bo komuna upadła, nastała demokracja, zapanował haos
                                        > polityczny i złodzieje dorwali się do władzy.
                                        Bo mineły i już. I więcej ci powiem, dobrze, że mineły. Jaki chaos, wiem w
                                        czasie komuny to był porządek, to teraz w demokracji musi być według twojego
                                        rozumowania chaos. No to ci argument.

> Ależ ja się dostosowałem.
                                        Czyli też jesteś złodziejem. Witam w klubie.

>Żal mi tylko tych wszystkich, którzy jak to mówisz,
                                        > sie nie dostosowali. Choc moim zdaniem ta grupa ludzi, co sie nie dostosowała
                                        > jest o wiele bardziej uczciwa i wartościowa dla Polski niż, ci co się
                                        > dostosowali.

O do diabła, sumienie ruszyło, proponuję poudzielać się trochę charytatywnie
                                        może samopoczucie się trochę polepszy.

>Weźmy na przykład ciebie; nie dość, że jesteś głupi, to jeszcze
                                        > myślisz, że jesteś lepszy.
                                        A co nie wolno mi?!

>A dajesz się robić tym wszystkim politykom w wała
                                        > jeszcze bardziej niż elektorat Leppera.
                                        A może to ja robię tych polityków w wała i Leppera też, nie pomyślałeś, że taki
                                        scenariusz jest też możliwy?

>I jeszcze jesteś dumny z przemian.

No przecież z czegoś muszę być, jak z ciebie nie mogę.

> Zamiast być wkurzyny, bo się okradziono. Co jest ewidentne.
                                        Zakrzyknijmy więc razem ŁAPAJ ZŁODZIEJA, tylko gdzie ?sad

• bimi Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) 15.04.04, 22:39

> bimi napisał:
                                          >
                                          > > Ale dlaczego minęły? smile Bo komuna upadła, nastała demokracja, zapanował ha
                                          > os
                                          > > polityczny i złodzieje dorwali się do władzy.
                                          > Bo mineły i już. I więcej ci powiem, dobrze, że mineły. Jaki chaos, wiem w
                                          > czasie komuny to był porządek, to teraz w demokracji musi być według twojego
                                          > rozumowania chaos. No to ci argument.

Chaos jest wtedy, gdy ludzie nie wiedzą na kogo głosować i głosują na
                                          kogokolwiek. Na przykład na tego, co ma ładne reklamy w telewizji, bo ma akurat
                                          forsę i udziały w kilku stacjach TV, gdy jego konkurenci nie.
                                          Polacy w 1989 nie przypuszczali, że rząd który wybiorą morze ich okraść. Bo nie
                                          sądzili, że nowy rząd może być gorszy niż komuniści. A komuniści nie kradli.
                                          Znaczy na pewno nie tyle, żeby całe państwo od tego biedniało.

> > Ależ ja się dostosowałem.
                                          > Czyli też jesteś złodziejem. Witam w klubie.

Poniekąd. smile Ale jak widzisz, mocno się staram odkupić swe winy.

> >A dajesz się robić tym wszystkim politykom w wała
                                          > > jeszcze bardziej niż elektorat Leppera.
                                          > A może to ja robię tych polityków w wała i Leppera też, nie pomyślałeś, że
                                          > taki scenariusz jest też możliwy?

Ty robisz polityków w wała? smile To może ja też, co?
                                          Lepper sam jest politykiem. I robi w wała kogo tylko może. Jak każdy z nas.

> > Zamiast być wkurzyny, bo się okradziono. Co jest ewidentne.
                                          > Zakrzyknijmy więc razem ŁAPAJ ZŁODZIEJA, tylko gdzie ?sad

Moim zdaniem łatwo jest znaleźć forsę i majątek, które ukradli. To jednak nie
                                          igłą, a w przyrodzie nie nie ginie. I nawet jak tego sie nie da odzyskać, to
                                          przynajmniej można powiedzieć, kto ukradł, żeby ludzie wiedzieli. Trzeba tylko
                                          chcieć.
                                          • Gość: ws Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.04.04, 23:00
                                            Na wstępie, proponuję abyś przeczytał to co napisał do ciebie WS.

bimi napisał:
                                            Chaos jest wtedy, gdy ludzie nie wiedzą na kogo głosować i głosują na
                                            > kogokolwiek. Na przykład na tego, co ma ładne reklamy w telewizji, bo ma
                                            akurat
                                            > forsę i udziały w kilku stacjach TV, gdy jego konkurenci nie.

A przyszło ci do głowy, że jak nie wiedzą na kogo głosować to mogą nie
                                            głosować, przymusu nie ma. Wiesz ostanio mi się podoba ta reklama pepsi, to
                                            pewnie zaglosuję na tych co sobie tą butelkę rzucają.

> Polacy w 1989 nie przypuszczali, że rząd który wybiorą morze ich okraść.
                                            A masz na to dowody?

>Bo nie sądzili, że nowy rząd może być gorszy niż komuniści. A komuniści nie
                                            kradli. Znaczy na pewno nie tyle, żeby całe państwo od tego biedniało.

Tu to mnie powaliło, rewelacja, kupuję to jako kawał (ale po dużej wódce).

> > > Ależ ja się dostosowałem.
                                            > > Czyli też jesteś złodziejem. Witam w klubie.
                                            >
                                            > Poniekąd. smile Ale jak widzisz, mocno się staram odkupić swe winy.

Dla wzmocnienia efektu, proponuję jeszcze poleżeć od czasu do czasu "krzyżem"
                                            gdziekolwiek, może być przed jakąś noclegownią. Odkupienie win murowane.

> Moim zdaniem łatwo jest znaleźć forsę i majątek, które ukradli. To jednak nie
                                            > igłą, a w przyrodzie nie nie ginie. I nawet jak tego sie nie da odzyskać, to
                                            > przynajmniej można powiedzieć, kto ukradł, żeby ludzie wiedzieli. Trzeba tylko
                                            > chcieć.

To powiedz to, nikt ci tego nie broni. Tylko nie zapomnij przedstawić
                                            wiarygodnych dowodów.

• bimi Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) 15.04.04, 23:27

> A przyszło ci do głowy, że jak nie wiedzą na kogo głosować to mogą nie
                                              > głosować, przymusu nie ma. Wiesz ostanio mi się podoba ta reklama pepsi, to
                                              > pewnie zaglosuję na tych co sobie tą butelkę rzucają.

Ale wtedy wygra Platforma i PiS.
                                              To by była przecież tragedia.

> Dla wzmocnienia efektu, proponuję jeszcze poleżeć od czasu do czasu "krzyżem"
                                              > gdziekolwiek, może być przed jakąś noclegownią. Odkupienie win murowane.

Lubie leżeć. Wino tez może być, byle cena jego odkupienia była korzystna.

> To powiedz to, nikt ci tego nie broni. Tylko nie zapomnij przedstawić
                                              > wiarygodnych dowodów.

Tylko rząd ma dostęp do wszystkich tych informacji. Wybierz mnie to ci powiem smile
                                              • Gość: ws Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.04.04, 23:37
                                                bimi napisał:

> Gość portalu: ws napisał(a):
                                                >
                                                > > A przyszło ci do głowy, że jak nie wiedzą na kogo głosować to mogą nie
                                                > > głosować, przymusu nie ma. Wiesz ostanio mi się podoba ta reklama pepsi, t
                                                > o
                                                > > pewnie zaglosuję na tych co sobie tą butelkę rzucają.
                                                >
                                                > Ale wtedy wygra Platforma i PiS.
                                                > To by była przecież tragedia.

Mniejsza niż gdyby wygrała Samoobrona

> Lubie leżeć. Wino tez może być, byle cena jego odkupienia była korzystna.

2,30 zł marki Arizona, pasuje?

> Tylko rząd ma dostęp do wszystkich tych informacji. Wybierz mnie to ci
                                                powiem smile

To, że nazwałeś mnie głupim, wcale nie oznacza, że taki jestem i zagłosuję na
                                                ciebie. Najpierw się troszeczkę postaraj. Nie musisz wykupywać reklam w TV. I
                                                czasami powiedz coś od siebie, a nie powtarzaj po Lepperze i jemu podobnym, że
                                                wszyscy pozostali to złodzieje, to troszeczkę za mało na program wyborczy.
                                                • bimi Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) 16.04.04, 20:33

> bimi napisał:
                                                  >
                                                  > > Gość portalu: ws napisał(a):
                                                  > >
                                                  > > > A przyszło ci do głowy, że jak nie wiedzą na kogo głosować to mogą ni
                                                  > e
                                                  > > > głosować, przymusu nie ma. Wiesz ostanio mi się podoba ta reklama pep
                                                  > si, t
                                                  > > o
                                                  > > > pewnie zaglosuję na tych co sobie tą butelkę rzucają.
                                                  > >
                                                  > > Ale wtedy wygra Platforma i PiS.
                                                  > > To by była przecież tragedia.
                                                  >
                                                  > Mniejsza niż gdyby wygrała Samoobrona

Jak dla kogo.

> > Lubie leżeć. Wino tez może być, byle cena jego odkupienia była korzystna.
                                                  >
                                                  > 2,30 zł marki Arizona, pasuje?

Mylisz wino z jabolem.

> > Tylko rząd ma dostęp do wszystkich tych informacji. Wybierz mnie to ci
                                                  > powiem smile
                                                  >
                                                  > To, że nazwałeś mnie głupim, wcale nie oznacza, że taki jestem i zagłosuję na
                                                  > ciebie. Najpierw się troszeczkę postaraj. Nie musisz wykupywać reklam w TV. I
                                                  > czasami powiedz coś od siebie, a nie powtarzaj po Lepperze i jemu podobnym, że
                                                  > wszyscy pozostali to złodzieje, to troszeczkę za mało na program wyborczy.

Nie jestem głupkiem, żeby mysleć, że na mnie zagłosujesz. Żartowałem tylko,
                                                  próbują równoczesnie wyjaśnić że rozliczyć poprzednie rządy i znaleźć tych co
                                                  kradli może tylko kolejny rząd. Szary człowiek to sobie może co najwyżej pisać
                                                  na forum o tym, że na pewno jacyś złodzieje są.
                                                  Ja nie powtarzam za Lepperem. To on powtarza za mną i milionami innych Polaków.
                                      • Gość: sw Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) IP: *.local.pl / 62.233.185.* 15.04.04, 22:37
                                        Przesledzilem ta dyskusje i musze wyjasnic Panu BIMI:

Gospodarka centralnie planowana nie miala i nie ma nadal szans z gospodarka
                                        rynkowa. Trzeba to zrozumiec, poczytac podreczniki do ekonomii, pomyslec nad
                                        natura czlowieka. Nawet najlepsze planowanie i zaklady panstwowe spowoduja to,
                                        ze poluje sie - jak kiedys - na mydlo, papier toaletowy i parowki. Pamietam z
                                        dziecinstwa - tak na marginesie - jak poszedlem do sklepu po cebule. Mialem
                                        chyba z 7 lat i mi sie pomylilo i powiedzialem: poprosze pol kilo cytryn.
                                        Pamietam jak dzis, ze cala kolejka zrywala boki, wszyscy sie ze mnie smiali.
                                        Tak bylo.
                                        Nie jest w Polsce dobrze, ale jesli ktos teskni za PRL, to niech jeszcze raz
                                        obejrzy polskie filmy: Alternatywy 4, Misia, 07 zglos sie i inne. Tam widac nie
                                        tylko biede, ale gleboka nedze i upodlenie czlowieka. Kolejki za byle czym,
                                        brak podstawowych produktow budowlanych, odwrocenie hierarchii spolecznych
                                        (hydraulik, z calym szacunkiem do tego zawodu, byl wazniejszy niz docent).
                                        Mozna by podawac setki a nawet tysiace przykladow, ktore dzis tylko budza
                                        smiech: od przydzialow na mieszkanie za 20-30 lat, po talony na malucha (4
                                        letnie auto na gieldzie bylo drozsze niz nowe w "salonie"), radosc, kiedy sie
                                        szlo z 20 rolkami papieru toaletowego przez miasto, buty Relaks, a na stole
                                        szynka 2 razy do roku (to dopiero bylo Swieto). Tak bylo ze wszystkim -
                                        wszystko na glowie. To ze bylo wiecej autobusow, pociagow, byly kopalnie, huty,
                                        cementownie - tak tez bylo! ALE WIEKSZOSC Z NICH W 1990 ROKU BYLO JUZ BAAAARDZO
                                        NIENOWOCZESNE,A PRODUKCJA NIEOPLACALNA!!! Dzis ludzie dziwia sie, ze nie mamy
                                        swojego przemyslu elektronicznego i samochodowego. ALE JEDNOCZESNIE NIE MAJA
                                        POJECIA JAKIE PIENIADZE TRZEBA W TE PRZEMYSLY INWESTOWAC! Ani Unitra, ani FSO
                                        nie mialo nawet ulamka potrzebnych na rozwoj kwot. I tak bylo w wiekszosci
                                        owczesnych znanych polskich firm.

Nie oceniam, czy jest lepiej, czy gorzej, czy rozkradziono majatek, czy nie.
                                        Tylko przypominam, ze TAK BYLO. I z punktu widzenia cywilizowanego swiata bylo
                                        to NIENORMALNE.

Pozdrawiam,

SW
                                        • bimi Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) 15.04.04, 22:53
                                          Gość portalu: sw napisał(a):

> Nie oceniam, czy jest lepiej, czy gorzej, czy rozkradziono majatek, czy nie.
                                          > Tylko przypominam, ze TAK BYLO. I z punktu widzenia cywilizowanego swiata bylo
                                          > to NIENORMALNE.

Racja. Ale to wcale nie znaczy, że trzeba było zrobić 20% bezrobocia i wyzbyć
                                          się za bezcen tego na co w takich ciężkich czasach ludzie pracowali latami, aby
                                          przejśc z jednej gospodarki do drugiej. Szczególnie, że ostatecznie w tej
                                          drugiej wcale nie jest lepiej. Ile jeszcze lat trzeba poczekać? 10? 20? 50? 100?
                                          A może wczesniej będzie wojna, na którą tak pracuję wszystkie te rządy i i tak
                                          wszystko pójdzie się walić.
                                          • Gość: Kola Re: ...i "trendy" (LePpeR = PRL) IP: *.c.net.pl 15.04.04, 23:05
                                            Lepper rozrusza nasz przemysł włókienniczy i odzieżowy. Jak dojdzie do władzy
                                            brunatne mundury i garnitury będą szły jak woda, a i zbrojeniowka może co nieco
                                            zarobi.
      • Gość: kk z czym jest cool?rozwali polske i złomiarze będą IP: 5.5.* / 80.58.51.* 16.04.04, 02:46
        się tylko cieszyć będą mieli wiecej złomu do zbierania zrobi z tego kraju pobojowisko .
    • Gość: kk każdy będzie mógł pędzić bimber do stu litrów rocz IP: 5.5.* / 80.58.51.* 17.04.04, 01:55
      każdy będzie mógł pędzić bimber do stu litrów rocznie , na rok, wymagane 18 lat
      i zaświadczenie o niekaralności.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka