Dodaj do ulubionych

Kolejny sukces Pana premiera Tuska

09.12.10, 13:24
Żona premiera zachwyciła fotoreporterów.

Wspomnienie młodości: adapter Bambino i najlepiej uczesana Polska - Stanisława Gierkowa.
Obserwuj wątek
    • oleg3 errata 09.12.10, 13:30
      NIE Polska TYLKO Polka
    • snajper55 Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 09.12.10, 13:45
      oleg3 napisał:

> Żona premiera zachwyciła fotoreporterów.
      >
      > Wspomnienie młodości: adapter Bambino i najlepiej uczesana Polska - Stanisława
      > Gierkowa.

Ciekawe, czy takie wspomnienia budziły też u ciebie zachwyty nad żoną panaprezydenta? Przypomnijmy sobie...

"Elegancka sesja zdjęciowa Marii Kaczyńskiej dla jednego z miesięczników nie schodzi z ust komentatorów politycznych. - Maria Kaczyńska to prawdziwy diament - nie kryje zachwytu Eryk Mistewicz, specjalista od kreowania wizerunku"

www.fakt.pl/Maria-Kaczynska-to-diament-,artykuly,58248,1.html

"Maria Kaczyńska słynie z dobrego gustu. Jej kreacje zwykle wprawiają w zachwyt najbardziej krytycznych stylistów. Ostatnio sensację wzbudził jej czarno-biały żakiet w który ubrała się z okazji wizyty prezydenta Ukrainy."

www.fakt.pl/Maria-Kaczynska-Jak-ona-swietnie-wyglada-,artykuly,52696,1.html

O uczesaniu kota Jarosława Kaczyńskiego chyba nic nie pisano.

S.
      • oleg3 Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 09.12.10, 14:09
        Pamiętam raczej scenkę z reklamówką. smile
        • snajper55 Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 09.12.10, 14:25
          oleg3 napisał:

> Pamiętam raczej scenkę z reklamówką. smile

Prezydentowa - siatanistka?

S.
          • oleg3 Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 09.12.10, 14:32
            Przykład podany przez Ciebie w żaden sposób nie odnosi się do zalinkowanego przeze mnie materiału. To była opinia specjalisty od wizerunku. A tutaj mamy do czynienia z propagandą sukcesu w stylu Szczepańskiego.

Coraz częściej czuję się młodo smile
            • matelot Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 09.12.10, 15:14
              Usiłowałem się doczytać o tej "propagandzie sukcesu" a przeczytałem o aukcji kartek świątecznych z podpisami gwiazd. Aukcja na cel charytatywny. Było jeszcze coś o seksownym wyglądzie pani premierowej a o propagandzie ani rusz. Może miedzy wierszami coś było? wink
            • wikul Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 09.12.10, 18:52
              oleg3 napisał:

> Przykład podany przez Ciebie w żaden sposób nie odnosi się do zalinkowanego prz
              > eze mnie materiału. To była opinia specjalisty od wizerunku. A tutaj mamy do cz
              > ynienia z propagandą sukcesu w stylu Szczepańskiego.
              >
              > Coraz częściej czuję się młodo smile

Propoganda sukcesu na Pudelku ? W dodatku rzecz dotyczy żony a nie premiera. Widać jak ci brakuje tematów żeby dowalić Tuskowi.
      • ada08 Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 09.12.10, 17:30
        snajper55 napisał:

> O uczesaniu kota Jarosława Kaczyńskiego chyba nic nie pisano.
        >

A mnie ciekawi, dlaczego przy okazji rozmów o żonach polityków zawsze pojawi się jakis, pozal się Boże, dowcipnis, który błyśnie powalajacym dowcipem na temat kota Jarosława.
        a.
        • sz0k Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 09.12.10, 18:48
          ada08 napisała:

> snajper55 napisał:
          >
          > > O uczesaniu kota Jarosława Kaczyńskiego chyba nic nie pisano.
          > >
          >
          > A mnie ciekawi, dlaczego przy okazji rozmów o żonach polityków zawsze pojawi s
          > ię jakis, pozal się Boże, dowcipnis, który błyśnie powalajacym dowcipem na tema
          > t kota Jarosława.

To się nazywa odruch Pawłowa.
        • snajper55 Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 09.12.10, 20:42
          ada08 napisała:

> A mnie ciekawi, dlaczego przy okazji rozmów o żonach polityków zawsze pojawi s
          > ię jakis, pozal się Boże, dowcipnis, który błyśnie powalajacym dowcipem na tema
          > t kota Jarosława.

Ponieważ, może nie zauważyłaś, Jarosław nie ma żony, więc trzeba pisać o kimś/czymś innym. Oczywiście można pisać o mamusi, uczestniczce Powstania Warszawskiego w Starachowicach, ale to już ograny temat.

S.
          • hasz0 Wikul walnął łbem w beton 09.12.10, 22:25

• ada08 Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 10.12.10, 08:41
            snajper55 napisał:

>
            > Ponieważ, może nie zauważyłaś, Jarosław nie ma żony, więc trzeba pisać o kimś/c
            > zymś innym.

Moja ciekawość wzrasta. Dlaczego TRZEBA ? Czujesz taki mus, żeby w wątku, który nie ma nic wspólnego z J.Kaczyńskim koniecznie wspomnieć o jego kocie?
            a.

• snajper55 Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 10.12.10, 21:31
              ada08 napisała:

> Moja ciekawość wzrasta. Dlaczego TRZEBA ? Czujesz taki mus, żeby w wątku, który
              > nie ma nic wspólnego z J.Kaczyńskim koniecznie wspomnieć o jego kocie?

Gdy rozmawia się o żonach polityków pominięcie tak ważnej persony na scenie politycznej jaką jest Jarosław Kaczyński może spotkać się z zarzutem, że się go specjalnie zamilcza, nie recenzuje, jednym słowem - ignoruje. A ponieważ nie ma on żony, trzeba w takiej sytuacji mówić o kimś innym, kto jest drogi Jarosławowi. Niektórzy mówią w takiej sytuacji o Zbysiu Ziobro, ale ja nie jestem taki.

S.
    • ada08 No. Całkiem fajna pani. 09.12.10, 17:26
      Troszkę malutka, chyba ma nie więcej niz 1,52 wzrostu, ale wyglada nieźle.
      A poza tym - wnioskując z rzadkich wywiadów, których udziela - to całkiem interesująca i niegłupia jest kobitka. Ciekawsza w każdym razie, niż ten jej chłop smile
      a.
    • absztyfikant Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 09.12.10, 19:16

Nam lecieć nie kazano, wszedłem do kokpita
      I spojrzałem na pole...trzeba brata spytać.
      Jak przekonać pilota w mglistej atmosferze
      By odwagą pokonał nieprzyjaciół wieżę,
      Z której moskal przez radio próbuje dyktować
      ...Prezydentowi Polski - gdzie ma wylądować.
      Przez mgle dostrzeże prawdę człowiek wielkiej cnoty
      Co przejrzał dziadów, małpy oraz palikoty.
      I z czystym sercem powie, ze mgły tej przyczyna
      Tkwi w potajemnym spisku Tuska i Putina.
      Chcą mnie z drogi zawrócić i wysłać do Mińska.
      Już widzę jak się cieszy pewna morda świńska.
      Lecz ja się nie ulęknę broniąc racji stanu.
      Już raz mnie zaciągnęli do Azerbejdżanu.
      Wylądujemy tutaj, żeby zbaranieli
      Jak Tusk, kiedy wkroczyłem na salę w Brukseli.
      A w najgorszym przypadku - śmierć na posterunku.
      Przynajmniej cały naród nabierze szacunku.
      Tylko by nie mówili "Lechu-Kamikadze",
      Najlepiej jeśli jeszcze brata się poradzę.
      "Jarku, jest pewien problem i wygląda ślisko.
      Ruskie chcą nas skierować na inne lotnisko"
      "Ależ to oczywista przecież oczywistość.
      Ze kłamią by nam zepsuć cala uroczystość.
      Nie będzie nas kontroler wodził po manowcach.
      Bo przecież to samolot na bazie bombowca.
      Nawet gdy walnie w ziemie to się nie rozwali.
      Powiedz wieży, ze stoi gdzie zomowcy stali
      Będziemy postępować tak jak było w planie.
      Wiesz przecież co masz robić - Wykonać Zadanie.
      A Błasik niech tam dobrze przypilnuje.
      Zadzwoń ponownie do mnie jak już wylądujesz.
      By Ci dodać otuchy - odmówię paciora,
      I masz błogosławieństwo Ojca Dyrektora."
      Czego nie powiedziano w tej rozmowie braci.
      Że, by władzę odzyskać, trzeba czasem stracić.
      "Gdybyś jednak wpakował rękę do nocnika.
      Cały naród Cię uczci jako męczennika."
      • matelot Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 09.12.10, 19:44
        Kompletnie się na poezji nie znam, ale wierszyk się podoba. Widać rękę mistrza.smile
        • absztyfikant Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 09.12.10, 19:53
          Nie moj, krazy w necie smile
    • dachs Olegu 09.12.10, 22:57
      Aż głupio mi o tym przypominać, ale ani Wydziału Propagandy KC, ani Urzędu Prasy, ani UKPiW już nie ma.
      Żurnalia - choć parszywa w swej masie - jest niewątpliwie niezależna i pisze to, co jej zdaniem podniesie popularność gazety, przekładalną na pieniądze.
      Wygląda na to, że serwowany przez gazetę deser, zasmakował nie tylko plotkarkom. smile
      • ada08 Re: Olegu 10.12.10, 08:42
        dachs napisał:

> Wygląda na to, że serwowany przez gazetę deser, zasmakował nie tylko plotkark
        > om. smile

I plotkarzom, Borsuku. Bądźmy sprawiedliwi smile
        a.
        • oleg3 Re: Olegu 10.12.10, 18:08
          ada08 napisała:

> I plotkarzom, Borsuku. Bądźmy sprawiedliwi smile

Wypraszam sobie. Jestem obserwatorem! smile
      • oleg3 Re: Olegu 10.12.10, 18:06
        Oczywiście, Borsuku, nie ma już Mysiej. Ale jest presja środowiska i są interesy wydawców. Ja w ogóle bym nie zauważył nóg premierowej gdyby nie to, że materiał był linkowany na stronie głównej w dziale Wiadomości. Dzisiaj temat jest kontynuowany jako "najlepsze czy najpiękniejsze nogi polskiej polityki".
        • dachs Re: Olegu 10.12.10, 18:23
          oleg3 napisał:

> Oczywiście, Borsuku, nie ma już Mysiej. Ale jest presja środowiska i są interesy
          > wydawców.

Z tą presją środowiska bym nie przesadzał. Bez pisania o nogach premierowej też da się nieźle prosperowac w środowisku. Natomiast interesy wydawców (presja na kasę i nakład) jest ogromna i prowadzi często do wynaturzeń.
          Taka Trybuna Ludu np. miała lepiej, nie musiała się oglądać na dochód ze sprzedaży i pisać pod publiczkę.
          Ale jak sobie pomyślę co moglibyśmy czytać w Trybunie Ludu, gdyby redaktorzy musieli żyć z czytelników...
          To może jednak obecny system jest lepszy.
          • oleg3 Re: Olegu 10.12.10, 18:41
            Bez wątpienia lepszy, Borsuku. Zwracam jednak Twoją uwagę, na to, że dobór linków na stronie głównej w Wiadomościach to istotny element polityki redakcyjnej. Nie musi to być prosta pogoń za kasą. Pamiętasz, z pewnością: Nam nie jest wszystko jedno!
    • marouder.eu Mister Hit! 10.12.10, 18:11
      Tak sie nazywaly popularne gramofony za Gierka.
      Wybacz, ze prostuje, Olosmile
      • oleg3 Re: Mister Hit! 10.12.10, 18:44
        A kultowe Bambino?

O ile mama nie wyrzuciła, na rodzinnym strychu powinien jeszcze leżeć mój egzemplarz. smile
        pl.wikipedia.org/wiki/Bambino_%28gramofon%29

• marouder.eu Bambino? 10.12.10, 19:07
          Ten relikt gomulkowskiej malej stabilizacji?
          Tenze instrument byl w posiadaniu mojego taty. Tata posiadal tez plyty jazzowe oraz ogromna ilosc twz. pocztowek dzwiekowych, o ktorych mawial, ze nikt nie wymyslil czegos rownie glupiego.

Mister Hita sprawila nam mama w pierwszej polowie dekady Gierkasmile
          https://i.ytimg.com/vi/So6uu5hp-wk/0.jpg
          Obydwa urzadzenia wypoczywaja w piwnicy mojego domu rodzinnego.
    • xiazeluka Oleg jest 10.12.10, 18:15
      Skoro na sukcesy tow. Tuska zeszło, to pochwalę go jeszcze jednym:

predatorxl.salon24.pl/257906,juz-niedlugo-powiadam-wam
      • oleg3 Re: Oleg jest 10.12.10, 18:35
        Czytałem o tym parę dni temu w newsach.
      • dachs Luka jest 10.12.10, 19:03
        Ja Cię bardzo przepraszam, ale czegoś się pewnie w tym projekcie ustawy nie doczytałem.
        Nie znalazłem nic o prywatnych mieszkaniach i domach, ani nawet o ogrodach i podwórkach.
        Tu jest ten projekt.
        grafik.rp.pl/grafika2/596050
        Gdzie to jest, bo nie mogę znaleźć.
        • oleg3 Re: Luka jest 10.12.10, 19:26
          Porównaj Borsuku Art. 1.1 (Ustawa określa ... obowiązki właścicieli nieruchomości) ( str. 2) z rozdziałem 4c (str. 25).
          • dachs Re: Luka jest 10.12.10, 19:55
            Ależ przecież to dotyczy działalności gospodarczej, prywatnych przedsiębiorstw zbierających odpady.
            smile
            • hasz0 _____Sara chyba jeszcze o tym nie pisała? 10.12.10, 20:02
              no nie no bez przesady, nie zakazujcie mi wypic piwka
              Środa, 06.10.2010 02:35 Zgłoś» Odpowiedz»
              gość
              A na jej blogu - cenzura na maksa ;]. Już było tak pięknie - chodźcie zrobimy zrzutę narodową i wyślemy ją na nast. wakacje (ale na dłużej wink
              Środa, 06.10.2010 04:02 Zgłoś» Odpowiedz»

szczołek nie masz prawa wypowiadać się na temat Pana Wajdy.nie jesteś żadnym autorytetem, żeby kogokolwiek krytykować. jesteś nic nie znaczącym ZEREM i do piet mu nie dorastasz. nigdy nawet w 1/1000 nie osiągniesz tego co Wajda. założe się, że on nawet nie wiem, że takie ś cierwo jaki ty żyje w tym kraju
              Piątek, 16.04.2010 09:21 Zgłoś» Odpowiedz»
              gość

####################
              Dawno już nie pisaliśmy o Sarze May. Piosenkarka bardzo długo przebywała na wakacjach. Kiedy już z nich wróciła, niemal od razu zabrała głos w jednej z bardziej kontrowersyjnych spraw ostatnich tygodni.

Sara na swoim blogu napisała co myśli o dopalaczach, z którymi postanowił walczyć Rząd. Po kilkunastu śmiertelnych wypadkach, spowodowanych zażywaniem substancji ze sklepów z dopalaczami, zamknięto połowę z nich. Państwo chce walczyć z luką prawną, jaką wykorzystują pomysłodawcy dopalaczy, którzy pod tą nazwą sprzedają szkodliwe dla zdrowia i życia substancje.

Sara May uważa jednak, że skoro Rząd walczy z dopalaczami, to powinien również zabronić alkoholu i papierosów.

_____...
              Żadna prawna interwencja nie ma tak naprawdę sensu, mimo że chciałoby się żeby było inaczej. Ludzie kochają to co zakazane i taki owoc smakuje jeszcze lepiej. Wszystko zależy od tego co człowiek ma w głowie. Wszystko zależy od rodziny i wychowania. Jeśli rodzice nie nauczyli dziecka co jest dobre a co złe, jeśli ono samo nie jest dowartościowane i musi udowadniać innym swoją pozycję poprzez branie narkotyków, jeśli nie umie inaczej zwrócić na siebie uwagi jak tylko poprzez szpanowanie dopalaczami, to trudno spodziewać się czegoś konstruktywnego. Żaden normalny i zdrowy na umyśle młody człowiek nie weźmie tego świństwa do ust. Jeśli znajdują się chętni na te trucizny to znaczy, że są w jakimś stopniu ułomni. Każdy kto kupuje dopalacze powinien się wstydzić, bo to żaden powód do dumy. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz- dlaczego toczy się walka z dopalaczami a alkohol i papierosy są legalne? Tak samo uzależniają i są trujące a niekiedy śmiertelne. Tak więc jeśli ktoś jest idiotą i chce brać dopalacze to niech bierze. Kretyn pozostanie kretynem i żadne prawo tego nie zmieni. Ja osobiście uważam, że jeśli zakazujemy dopalaczy, to powinniśmy zakazać również wprowadzania na rynek papierosów, alkoholu i narkotyków. To wszystko jest jednym wielkim i tym samym gównem !!! - napisała Sara.

Zgadzacie się?

• oleg3 Re: Luka jest 10.12.10, 20:02
              Też! Ustawa dotyczy m.in. właścicieli nieruchomości. Wszystkich! A rozdział 4c dotyczy kontroli przestrzegania ustawy czyli również mnie, choć nie robię w śmieciach.
              • hasz0 _______wpierw lasy a potem zadbajmy o róże 10.12.10, 20:08
                POdpisaliście apele o lasy...o demokracje...o ........

AG w Dzienniku głowny TVP ogladałeś co wyprawiają policjanci z Komendantem
                na Komisariacie na Psim Polu?

,,,,,,gdzie Ty mnie wysyłałeś, popaprańcu?...........IQ=?
              • oleg3 Re: Luka jest - c.d 10.12.10, 20:12
                Jak masz wątpliwości zajrzyj na str. 42 (uzasadnienie). " Jednocześnie wzmocnione zostaną funkcje kontrolne gmin, które w sposób kompleksowy będą mogły monitorować działania podejmowane zarówno przez właścicieli nieruchomości, a także przez przedsiębiorców odbierających odpady komunalne od właścicieli nieruchomości".
                • dachs Re: Luka jest - c.d 10.12.10, 21:37
                  To zdanie może istotnie wzbudzic wątpliwości, dlatego dobrze by było zaznaczyć, że obywatel nie jest zobowiązany do prowadzenia segregacji odpadków.
                  Bo nie jest. Przynajmniej nie wg. prawa unijnego. To gmina jest zobowiązana umozliwić mu to, jeżeli ma ochotę.
                  Ja mogę u siebie wrzucać wszystko do jednego wora i wyrzucać razem, ale mi sie nie opłaca, bo taniej jest segregować.
                  Czego mi nie wolno, to wrzucać niewłaściwych odpadów do pojemników przeznaczonych na inny rodzaj.
                  Ale dobrze byłoby to wyraźnie zaznaczyc w ustawie, bo Polsce jest zbyt wiele ludzi którzy tęsknią za restrykcyjnym prawem i są skłonni interpretować je w sposób najbardziej ostry z możliwych
              • dachs Re: Luka jest 10.12.10, 20:13
                Zajrzyj tu na str. 6 rozdz. 4.
                www.ietu.katowice.pl/aktual/Debata_spoleczna/akty_prawne/Ustawa_o_utrzymaniu_czystosci_i_porzadku_w_gminach_z_dn_%2013_09_1996.pdf
                To jest aktualna Ustawa, do której są uzupełnienia. Rozdział 4 w całości poświęcony jest świadczeniu usług. Dotyczy to także proponowanych podrozdziałów a,b,c,d.
                • oleg3 Re: Luka jest 10.12.10, 20:28
                  Z projektu grafik.rp.pl/grafika2/596050 (podany przez Ciebie link):

"14) Po rozdziale 4 dodaje się rozdziały 4a-4d w brzmieniu: ..."
                  • dachs Re: Luka jest 10.12.10, 21:09
                    oleg3 napisał:

> Z projektu grafik.rp.pl/grafika2/596050 (podany przez Ciebie link):
                    >
                    > "14) Po rozdziale 4 dodaje się rozdziały 4a-4d w brzmieniu: ..."

O to mi właśnie chodzi. Rozdział 4 dotyczy usług.
                    • oleg3 Re: Luka jest 10.12.10, 21:29
                      dachs napisał:

> oleg3 napisał:
                      >
                      > > Z projektu grafik.rp.pl/grafika2/596050 (podany przez Ciebie link):
                      > >
                      > > "14) Po rozdziale 4 dodaje się rozdziały 4a-4d w brzmieniu: ..."
                      >
                      > O to mi właśnie chodzi. Rozdział 4 dotyczy usług.

Ale rozdział 4c dotyczy kontroli. To jest samodzielny rozdział, nie jakaś część rozdziału 4-go. Ta pokraczna numeracja wynika z istnienia rozdziału 5-go, który zachowa dotychczasowy nr. Stąd Twoja wykładnia systemowa jest błędna, a moja (odwołanie do art. 1,1 ustawy ) jedynie słuszna. smile
        • xiazeluka Borsuk jest 10.12.10, 19:46
          Kol. Oleg już Mła wyręczył - rozdział 4c znajduje się w pedeefie, który wszak podziwiałeś.
    • andrzejg Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 11.12.10, 04:27
      Niewątpliwym skcesem jest trafić odpowiednią partnerkę, a Pani Tusk jak do tej pory zachowuje się jak należy. Ponadto pasują do siebie, a to połowa sukcesu. Człowiek mający normalna rodzinę inaczej podchodzi do pracy i jest szansa na jego normalne zachowanie.
      Mając rodzinę , może miec nawet kota!

A.
      • oleg3 Re: Kolejny sukces Pana premiera Tuska 11.12.10, 11:42
        Ja Andrzeju mam dwie kotki i jedną żonę. I nie chcę odwrotnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka