Dodaj do ulubionych

Ziemia przeklęta

25.01.11, 21:08
Jarosław Kaczyński:

"Dlatego chciałbym, by wszystkie cmentarze ze wschodu przenieść do Polski, żeby ciała pomordowanych w Miednoje czy w Smoleńsku spoczęły w naszej ziemi. Żeby stworzyć dla nich wielkie mauzoleum, coś monumentalnego, miejsce budowania pamięci narodu. To jest jednak zadanie dla architektów, a nie dla mnie."

www.fakt.pl/Jaroslaw-Kaczynski-Mysle-o-bracie-sto-razy-dziennie,artykuly,93788,1.html#miniPoll

Podobno głupota jest nieskończona. A szaleństwo?

S.
Obserwuj wątek
    • andrzejg proszę o wyjaśnienie 25.01.11, 21:12
      żeby ciała pomordowanych w Miednoje czy w Smoleńsku

bo gubie sie w tym wszystkim... i nie chodzi mi o Miednoje

A.
      • snajper55 Re: proszę o wyjaśnienie 25.01.11, 21:59
        andrzejg napisał:

> żeby ciała pomordowanych w Miednoje czy w Smoleńsku
        >
        > bo gubie sie w tym wszystkim... i nie chodzi mi o Miednoje

Jemu się wszystko ze Smoleńskiem kojarzy. A już szczególnie słowo "pomordowani".

S.
    • rycho7 Re: Ziemia przeklęta 25.01.11, 21:14
      snajper55 napisał:

> wszystkie cmentarze ze wschodu przenieść do Polski

Moja rodzina ma groby w Jakucku przed ponad 100 lat. Dlaczego gnojarek nie chce ich pozostawic w spokoju?
      • rycho7 Re: Ziemia przeklęta 25.01.11, 21:15
        poprawka: w Irkucku.
        • andrzejg Re: Ziemia przeklęta 25.01.11, 21:19
          smile

no, cos było na kucku...

A.

rycho7 napisał:

> poprawka: w Irkucku.
          • rycho7 arturianscy rycerze Okraglego Stolu 25.01.11, 21:44
            andrzejg napisał:

> no, cos było na kucku...

Skojarzyles mi z Jazygami na sluzbie Marka Aureliusza. Wystarczy raz zobaczyc okragly stol w jurcie.

Jak dla mnie to kultowy Wielki Step.
    • nihil-istka Re: Ziemia przeklęta 25.01.11, 21:15
      No co snajper, jako ekspert od depresji to o szalenstwie cos niecos wiesz.
      Ja traktuje mysl Kaczynskiego wylacznie alegorycznie. Nasz szacunek i wdziecznosc dla poleglych zolnierzy wyraza Grob Nieznanego Zolnierza. I niech tak zostanie.
      • snajper55 Re: Ziemia przeklęta 25.01.11, 21:36
        nihil-istka napisała:

> No co snajper, jako ekspert od depresji to o szalenstwie cos niecos wiesz.
        > Ja traktuje mysl Kaczynskiego wylacznie alegorycznie. Nasz szacunek i wdziecz
        > nosc dla poleglych zolnierzy wyraza Grob Nieznanego Zolnierza. I niech tak zostanie.

Ale on nie chce, aby tak zostało. Chce ekshumować i przenieść szczątki z Katynia, z Miednoje, z cmentarza Orląt Lwowskich, z cmentarza Na Rossie.

S.
        • rycho7 niemiecka teoria V kolumny 25.01.11, 21:41
          snajper55 napisał:

> z cmentarza Orląt Lwowskich, z cmentarza Na Rossie.

Musialbym to uslyszec bezposrednio z ust Genialanego Stratega.

Lew znaczy swoje terytorium sikajac. Gnojarek ma klopoty z prostata? Potrzebny masaz?
      • matelot Re: Ziemia przeklęta 26.01.11, 16:02
        nihil-istka napisała:

> No co snajper, jako ekspert od depresji to o szalenstwie cos niecos wiesz.
        > Ja traktuje mysl Kaczynskiego wylacznie alegorycznie. Nasz szacunek i wdziecz
        > nosc dla poleglych zolnierzy wyraza Grob Nieznanego Zolnierza. I niech tak zos
        > tanie.
        ================
        Co dzisiaj brałes? Pomogło!
    • snajper55 Re: Ziemia przeklęta 25.01.11, 21:37
      snajper55 napisał:

Czy to szaleństwo też znajdzie poklask wśród ogłupionych pislamistów? Czy jutro usłyszymy Błaszczaka, jak gorąco popiera genialny pomysł Prezesa? Czy pislamscy architekci zaczną projektować wielohektarowe mauzoleum?

S.
    • ariadna-enta Re: Ziemia przeklęta 25.01.11, 21:55
      proponuje też przenieśc prochy Polaków pomordowanych w Niemczech
      o tych Jarosław zapomniał?
      mauzoleua oczywiście musiałby być dwa
      • rycho7 gdzie byla bitwa pod Cedynia? 25.01.11, 21:58
        ariadna-enta napisała:

> proponuje też przenieśc prochy Polaków pomordowanych w Niemczech

Ciesze sie, ze ktos w koncu zinterpretuje kim byli Licikavcy.
        • snajper55 Nie można zapomnieć o tych spod Cecory /nt 25.01.11, 22:02
          rycho7 napisał:

> ariadna-enta napisała:
          >
          > > proponuje też przenieśc prochy Polaków pomordowanych w Niemczech
          >
          > Ciesze sie, ze ktos w koncu zinterpretuje kim byli Licikavcy.
          • rycho7 Re: Nie można zapomnieć o tych spod Cecory /nt 25.01.11, 22:05
            A ukrzyzowani Goci wyznania arianskiego? Mieli polskie imiona.
    • snajper55 Machniom? 26.01.11, 13:16
      A może to zorganizować na zasadzie wymiany? Wy nam zwłoki, my wam zwłoki. Wymiana na granicy. W ten sposób pozbędziemy się przy okazji z naszej Ojczyzny szczątków ruskich okupantów.

S.
      • ariadna-enta Re: Machniom? 26.01.11, 14:47
        a wiesz też mi coś takiego przeszło przez myśl
        rozkopać cmentarze radzieckie w całej Polsce
        horror za darmo
        • snajper55 Re: Machniom? 26.01.11, 15:07
          ariadna-enta napisała:

> a wiesz też mi coś takiego przeszło przez myśl
          > rozkopać cmentarze radzieckie w całej Polsce
          > horror za darmo

I tak byłby to następny krok Prezesa. Akcja "Oczyszczamy Ojczyznę z bolszewickich pozostał(k)ości".

S.
    • jaceq Jarosław jest zajebisssty! 26.01.11, 14:13
      Platfusi powinni mu postawić pomnik (gdzieś na Żoliborzu, rzecz jasna).
      Tylko dzięki Jarosławowi ryży oszust będzie pierwszym w historii premierem na drugą kadencję.
    • perla wyśmiewasz się z Żydów Snajper 26.01.11, 15:08
      Israel płaci olbrzymie ceny aby sprowadzić szczątki Żydów na swoje cmentarze.
      Jak sądzisz Snajper, to głupota czy szaleństwo właśnie?

snajper55 napisał:

> Podobno głupota jest nieskończona. A szaleństwo?
      • ariadna-enta Re: wyśmiewasz się z Żydów Snajper 26.01.11, 15:22
        pierwsze słysze,żeby z Polski do Izraela ,latały samoloty ze szczątkaimi żydowskimi
        na skale masową
        • qwardian Re: wyśmiewasz się z Żydów Snajper 26.01.11, 16:38
          ariadna-enta napisała:

> pierwsze słysze,żeby z Polski do Izraela ,latały samoloty ze szczątkaimi żydow
          > skimi na skale masową

Sprowadzanie zwłok do kraju wiąże się z decyzją rodzin i ogólną akceptacją. Ja taką propozycję rzuciłem przed Jarosławem Kaczyńskim i jest bardzo rozsądna. Dlaczego rodziny miałyby się rozwalać na rosyjskich drogach, czy lotniskach, kiedy u nas w Polsce można zbudować piękną mogiłę wszystkim pomordowanym, pochować ich szczątki i odwiedzać 1-go Listopada...
        • perla Re: wyśmiewasz się z Żydów Snajper 26.01.11, 16:48
          ariadna-enta napisała:

> pierwsze słysze,żeby z Polski do Izraela ,latały samoloty ze szczątkaimi żydow
          > skimi
          > na skale masową

Adrianna, a słyszałaś coś aby z Rosji do Polski latały samoloty z polskimi szczątkami na masowa skalę właśnie?
          • snajper55 Re: wyśmiewasz się z Żydów Snajper 26.01.11, 19:45
            perla napisał:

> Adrianna, a słyszałaś coś aby z Rosji do Polski latały samoloty z polskimi szcz
            > ątkami na masowa skalę właśnie?

A słyszałeś, aby Kaczyński miał obecnie jakąś w Polsce władzę? Na razie (i oby na zawsze) może sobie tylko snuć plany. A plany te warto upowszechniać, aby jak najwięcej osób je znało. Może mniej osób będzie głosować na szaleńca.

S.
        • snajper55 Re: wyśmiewasz się z Żydów Snajper 26.01.11, 19:46
          ariadna-enta napisała:

> pierwsze słysze,żeby z Polski do Izraela ,latały samoloty ze szczątkaimi żydowskimi
          > na skale masową

Tylko Perła o tym słyszał. Pewnie w Lizboa o tym się dowiedział. wink

S.
          • qwardian Re: wyśmiewasz się z Żydów Snajper 26.01.11, 20:29
            snajper55 napisał:

ariadna-enta napisała:

> Tylko Perła o tym słyszał. Pewnie w Lizboa o tym się dowiedział. wink

W Lizbonie Snajperze dowiedziałbyś się, kto odkrył Brazylię. Opowiedz nam fantastyczną historie o wybitnych żydowskich eksplorerach, bo o ewentualnym sprowadzeniu zamordowanych będą decydować rodziny, więc jest wątpliwe, że wpływ na to będzie mieć Tusk, Matelot, Pożarski lub Ty Snajperze. Skąd to nagłe Twoje zainteresowanie szczątkami zamordowanych przez Sowietów?

• snajper55 Re: wyśmiewasz się z Żydów Snajper 27.01.11, 02:49
              qwardian napisał:

> W Lizbonie Snajperze dowiedziałbyś się, kto odkrył Brazylię. Opowiedz nam fanta
              > styczną historie o wybitnych żydowskich eksplorerach, bo o ewentualnym sprowadz
              > eniu zamordowanych będą decydować rodziny, więc jest wątpliwe, że wpływ na to b
              > ędzie mieć Tusk, Matelot, Pożarski lub Ty Snajperze. Skąd to nagłe Twoje zainte
              > resowanie szczątkami zamordowanych przez Sowietów?

Moje??? Widzę, że jak zwykle nic nie zrozumiałeś. To Jarosław Kaczyński chce cmentarze ze wschodu do Polski sprowadzać, nie ja. Czy już ci się rozjaśniło w łepetynie? Wątpię.

S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka