Dodaj do ulubionych

_tera mój watły wąteczek...nadrobi szkody AM 21lat

31.01.11, 08:48
Finguja nam ....Polaczkom Duraczkom zamiast prawdziwej OPOZYCJI DO ŻYDOWSKICH RZĄDÓW

sfingowany PRem Tuska PO-____-ZORNY spór

między kumplami

Balcerowiczem Roskowskim......a Wasze IQ...........tego nie przyjmie i nie przyswoi.

Obleje mnie przyPi$$ujac nogawki

Cytatwspólnota interesów gospodarczych Niemiec i Rosji przechodzi niezauważona przez rząd Tuska i Pawlaka. Godzimy się bez protestu płacić za gaz i ropę najwyższą cenę w Europie. Nie krzyczymy w Unii Europejskiej na jawne szachrajstwa z dostawami ropy do Możejek. Potulnie kładziemy uszy po sobie, gdy Rosjanie stawiają na straconej pozycji nasze firmy transportowe. Nie krzyczymy: Tusk, Bielecki i … Balcerowicz muszą odejść!
Obserwuj wątek
    • hasz0 Re: _tera mój watły wąteczek...nadrobi szkody AM 31.01.11, 08:49

• hasz0 ________Miriam jak u Was z finansami?______ 31.01.11, 08:51

• hasz0 _______Tę wrzutkę PO to by zamydlić oczy Polakom?_ 31.01.11, 08:52

• hasz0 _tY znasz Mirima zydowską duszę...wyjasnij mi ten 31.01.11, 08:54

• hasz0 _chciałbym wiedzieć znaim zdechnę z głodu ile IQ m 31.01.11, 08:56
              mają moi adwersarze.....tzn. PICZYSCI z adwokacikami niewinnymi jak Hymen

Wolne żarty!

Wystarczy przypomnieć współpracę obu Panów przy prywatyzacji Pekao SA, a później ich oddanie w pilnowaniu interesów włoskiego Unicredit w Polsce. Nie kto inny jak właśnie Leszek Balcerowicz wraz obecną prezes Pekao SA Alicją Kornasiewicz uczestniczyli w słynnych paryskich rozmowach z prezesem Unicredit Alessandro Profumo (raport oficera służb o potencjalnej korupcji), których to rezultatem była prywatyzacja Pekao SA. Prywatyzacja dodajmy po wyjątkowo niskiej cenie i przy sowitym finansowaniu z EBOR, którego dyrektorem wykonawczym w tym czasie był (cóż za niespodzianka!) nie kto inny jak sam Jan Krzysztof Bielecki. Gdzie leży interes Leszka Balcerowicza zademonstrował w sposób iście spektakularny, kiedy to jako prezes NBP użył wszelkich tricków proceduralnych, aby umożliwić Unicredit, wbrew zapisom umowy prywatyzacyjnej Pekao SA, przejęcie na polskim rynku kolejnego banku – BPH. W tym samym czasie, za sprawą wpływów politycznych Jana Krzysztofa Bieleckiego przeprowadzono przez Sejm w ekspresowym tempie kuriozalne zmiany w prawie bankowym. Zmiany te, nie tylko umożliwiły przejęcie aktywów BPH przy nieuprawnionych korzyściach podatkowych, ale też przyzwoliły na kreatywną księgowość, a w konsekwencji cudowne pomnożenie zysków obu banków i wypłatę nadmiernej dywidendy na rzecz Unicredit. Warto tu przypomnieć, że kilka miesięcy później, Jan Krzysztof Bielecki, jako prezes Pekao SA, bez wyrzutu sumienia, pod naciskiem Unicredit, złożył swój podpis pod tzw. Umową Wspólników zawartą między zarządzanym przez niego bankiem a włoskim deweloperem Pirelli. Umowa ta naraziła Skarb Państwa na olbrzymie straty podatkowe, a Pekao SA wystawiła na bezprawny drenaż finansowy przez spółkę matkę.
              • hasz0 ktorzy bielmem kontakt. oszołomieni wybierają mi d 31.01.11, 08:58

• hasz0 __________Balcerowicz + Rostkowski muszą ODEjść! 31.01.11, 08:59

ublikowana w: Finanse bez tajemnic, Szczyt w Davos
                  TUSK, BIELECKI I … BALCEROWICZ MUSZĄ ODEJŚĆ!
                  Rządząca kasta robi dzisiaj wszystko, by utrzymać zdobyty monopol władzy. Przychylne media narzucają fałszywy obraz rzeczywistości, w której w opozycji do Tuska stoi Komorowski, a adwersarzami w polityce gospodarczej Państwa są Jan Krzysztof Bielecki i Leszek Balcerowicz. Gdy władza bawi się w Davos, Polska z dnia na dzień traci płynność finansową, rosną koszty obsługi zadłużenia, wzrasta dług. Brakuje pieniędzy na drogi, kolej, emerytury, opiekę zdrowotną. Nie ulega żadnej wątpliwości, że po „Zielonej Wyspie” pozostanie ocean długów. Pozostaje pytanie: „Czy opozycja trzyma w zanadrzu wiarygodny plan naprawy państwa?”

Rzeczywistość i wirtualny świat wg mediów
                  Wizyta Komorowskiego, Rostowskiego Sikorskiego w Davos zakończyła się kompromitującym fiaskiem. Na konferencje prasowe Prezydenta Polski nie pofatygował się nikt poza Polakami. Można ją było równie dobrze zorganizować w Belwederze. Twierdzenia Rostowskiego o zainteresowaniu biznesu inwestycjami w Polsce były tyle żałosne co nie na czasie, bo kontrastowały z cenzurką wystawioną ministrowi finansów tego samego dnia przez Barclays Capital – rząd, wg Barclays Capital, nie ma wiarygodnych planów ograniczenia deficytu finansów publicznych. Polska może pójść śladem Grecji i Irlandii. Komorowski, poza odkrywczymi wypowiedziami dla polskich mediów, spotkał się z … prezydentem Azerbejdżanu. Drzwi na światowe salony zamknięto mu niedyplomatycznie przed nosem. Media tymczasem robią co mogą by sprzedać sukces tuzów Tuskowej ekipy na forum w Davos. Nikt nie zapyta, ile ta wycieczka kosztuje podatników. Nie doradzono Komorowskiemu, że wznoszenie toastów przed kamerą telewizyjną i prawienie banałów w oparach alkoholu nie przystoi głowie państwa.
                  • hasz0 herbata mi już chyba wystygła... 31.01.11, 09:00

• jot-tka Re: __________Balcerowicz + Rostkowski muszą ODEj 31.01.11, 09:46
                    hasz0 napisał:

> BIELECKI I … BALCEROWICZ MUSZĄ ODEJŚĆ!

ale zanim odejdą,chcę wysłuchać ich debaty 'na żywca' z Rostowskim w tle
                    • hasz0 Danusiu! 31.01.11, 10:04
                      Skad wytrzasnęłaś taką kolejność?

Cytat BIELECKI I … BALCEROWICZ MUSZĄ ODEJŚĆ!
                      >
                      > ale zanim odejdą,chcę wysłuchać ich debaty 'na żywca' z Rostowskim w tle

Wystarczy przypomnieć współpracę obu Panów przy prywatyzacji Pekao SA, a później ich oddanie w pilnowaniu interesów włoskiego Unicredit w Polsce. Nie kto inny jak właśnie Leszek Balcerowicz wraz obecną prezes Pekao SA Alicją Kornasiewicz uczestniczyli w słynnych paryskich rozmowach z prezesem Unicredit Alessandro Profumo (raport oficera służb o potencjalnej korupcji), których to rezultatem była prywatyzacja Pekao SA. Prywatyzacja dodajmy po wyjątkowo niskiej cenie i przy sowitym finansowaniu z EBOR, którego dyrektorem wykonawczym w tym czasie był (cóż za niespodzianka!) nie kto inny jak sam Jan Krzysztof Bielecki. Gdzie leży interes Leszka Balcerowicza zademonstrował w sposób iście spektakularny, kiedy to jako prezes NBP użył wszelkich tricków proceduralnych, aby umożliwić Unicredit, wbrew zapisom umowy prywatyzacyjnej Pekao SA, przejęcie na polskim rynku kolejnego banku – BPH. W tym samym czasie, za sprawą wpływów politycznych Jana Krzysztofa Bieleckiego przeprowadzono przez Sejm w ekspresowym tempie kuriozalne zmiany w prawie bankowym. Zmiany te, nie tylko umożliwiły przejęcie aktywów BPH przy nieuprawnionych korzyściach podatkowych, ale też przyzwoliły na kreatywną księgowość, a w konsekwencji cudowne pomnożenie zysków obu banków i wypłatę nadmiernej dywidendy na rzecz Unicredit. Warto tu przypomnieć, że kilka miesięcy później, Jan Krzysztof Bielecki, jako prezes Pekao SA, bez wyrzutu sumienia, pod naciskiem Unicredit, złożył swój podpis pod tzw. Umową Wspólników zawartą między zarządzanym przez niego bankiem a włoskim deweloperem Pirelli. Umowa ta naraziła Skarb Państwa na olbrzymie straty podatkowe, a Pekao SA wystawiła na bezprawny drenaż finansowy przez spółkę matkę.
                      • hasz0 Re: Danusiu! 31.01.11, 10:08
                        wklep sobie w google

Unicredito

Eureko

PKO

afery

Komisja Sejmowa d/s Banku

Balcerowicz sie nie stawił...cała zgraja go broniła wraz z NSądami Trybunałami symbolami "S"

...nie idzie o Matkę Solidarności...

szef Komisji Sejmowej d/s Przekretó Bankowych co prawda nie zmarł....ale
                        wklep sobie Józef Gruszka...porównaj z
                        Prezesem NIK Pańko ile h urzędowął

ile lat zył Faltzman...
                        • hasz0 _______jeszcze 2 kromek nie zjadłem 31.01.11, 10:09

masz serce jak Miriam?
                          • jot-tka Re: _______jeszcze 2 kromek nie zjadłem 31.01.11, 10:14
                            hasz0 napisał:

>
                            > masz serce jak Miriam?

patrz w swoje serce i nie zapomnij przy tej czynności o swoim iq
                            • marouder.eu "Danusiu" teraz pierdziel mowi, a niedawno cie... 31.01.11, 11:22
                              ...od Yob-ki wyzywal, lysy zbok!
                              • hasz0 IQ Marudo z R7 macie = mały paznokieć Stopy 31.01.11, 11:29
                                SKAD MIAŁEM WIEDZIEĆ, że milutka Danisia chce prowokować
                                YbkuYącmnie anonimowo?

Gdybyś miala IQ= 1/2 stpy chciaz sam byś na to wpadł.

______________POPATRZ CO Rysiu pisze....sądzi, ze heimat faterland musi mi wyjaśniać

jakbym nie miała heimat w swoim faterlandzie.

Reszte idootyzmów sam sobie poszukaj u R7 nie szukaj u mnie bo ICH NIE MA masz
                                swoich bredzącyh BEZUSTANNIE:
                                CytatSortuj: drzewko
                                od najstarszego
                                od najnowszego
                                drzewko odwrotne
                                Re: zglaszasz sie na testera skaly Sparty?
                                rycho7 31.01.11, 11:20 Odpowiedz hasz0 napisał:

> Wybrałeś dobrą Ojczyznę-heimat.

Nie rozumiesz co piszesz.

Ojczyzna (Vaterland) to nie Heimat.

Heimatu sie nie wybiera. Heimaty sie ma - dziedziczy - przysposabia (mieszkajac i sie socjalizujac).

Ojczyzny mnie nie interesuja. Nie bede przelewal krwi za frajer = patriotycznie.
                                • hasz0 Re: IQ Marudo z R7 macie = mały paznokieć Stopy 31.01.11, 11:31

• hasz0 _Jakbym czytał AG - "daję sobie radę" 31.01.11, 11:32

Ja glownie robie dla siebie, niestety uwazajac sie za Polaka, nieprawdziwego itd. ale Polaka. To moja glowna wada.
                                    • hasz0 a ze mnei szydziłeś razem z piqiem: 7500latlazarus 31.01.11, 11:34

• hasz0 ja 7500 lat "lazarus" a Ty 75.000? 31.01.11, 11:35
                                        i kto tu mi pisze o IQ= 1 Stopa?
                                        • rycho7 Re: ja 7500 lat "lazarus" a Ty 75.000? 31.01.11, 11:46
                                          hasz0 napisał:

> i kto tu mi pisze o IQ= 1 Stopa?

Naukowcy (genetycy) maja hipoteze, ze 75000 lat temu wybuch superwulkanu na Sumatrze (Tobo?) przezyla garstka 1500 Homo Sapiens. My szatany (malpy) pochodzimy od tej garstki. Wy pochodzicie od tego co pare dni wczesniej zrobil pod siebie Wasz stfurzec = Hasz0 = Ober-Jahwe.

Ja PRZYPISUJE sobie pochodzenie od podobnych maksymalnych (jak KhoiSan) prymitywow Pasztunow wywodzacych sie od cywilizacji Sarasvati. To cywilizacja z obecnej pustyni Thar z hinduskiego Radzastanu o 500 lat starsza od Sumerow.

Ty sadzisz wspolczesnie o miastach Atlantydy w ahistorycznym przedziale 2000 lat przed cywilizacja. Gdy zobaczysz te "miasta" na dnie przy ciesninie Kercz to pojmiesz judkowa falszywke.
                                  • marouder.eu Takich durnych Polakow jak ty, Sraczkowy... 31.01.11, 11:34
                                    ..nikt nie produkuje!
                                    Ktos cie musial na prog panstwu Lazarom podrzucic!
                                    • hasz0 ____my się kapujemy dlaczego tak piszesz a Ty? 31.01.11, 11:37

• rycho7 Re: IQ Marudo z R7 macie = mały paznokieć Stopy 31.01.11, 11:36
                                    hasz0 napisał:

> O czym Wy mi tutaj pier'dzielicie obaj?

Czytaj to co ja napisalem a Ty w calosci zacytowales. Czytaj do zrozumienia. Ewentualnie zapytaj konkretnie czego nie rozumiesz. Ogolne niezrozumienie wynika z niezgodnosci moich pogladow z wymaganym przez Ciebie wzorcem. Obowiazujaca jest na dzis poranna zawartosc biskupiego nocnika, zwana inaczej prawem naturalnym. Jam nie bedac prorokiem jak Ty nie wroze z tej zawartosci, nie egzeguje.
                                    • hasz0 Re: IQ Marudo z R7 macie = mały paznokieć Stopy 31.01.11, 11:40

Czytałem B.Malinowskeigo "Zycie s.dz." w 3 klasie Sz.P

wiązek patriarchatu i matriarchatu przekłada się również na sposób nadawania „nazwisk” dzieciom: chłopiec otrzymuje „nazwisko” matki (plus końcówkę dla istot mocnych i smukłych), a dziewczynka – „nazwisko” ojca (także z odpowiednią końcówką

iedy Roman Stopa zaczynał swoją pracę, polska tradycja afrykanistyczna była bardzo uboga. Jego poprzednikami, którzy dokonywali specjalistycznych badań nad strukturą etniczną Afryki, byli w zasadzie tylko dwaj Polacy: Jan Czekanowski i Bronisław Malinowski. Prof. Stopa był trzeci – i bardzo szczególny. Potrafił godzić ogień z wodą, czyli przedmiotowość – konieczną dla nauki – z podmiotowym traktowaniem „obiektu” swoich obserwacji, jakim byli m.in. „przyjaciele Hotentoci”.
                                      Roman Stopa
                                      (1895 – 1995)
                                      Językoznawca afrykanista i etnograf, profesor Uniwersytetu Jagiellońskiego. W latach 1935-36 prowadził w południowo-zachodniej Afryce studia terenowe z zakresu języka i obyczajów plemion buszmeńskich, hotentockich i bantuskich (Herero, Owambo, Czauna). Badał także tubylczy folklor: taniec, poezję i baśnie. Światową sławę zdobył dzięki opisaniu języka Buszmenów, zwanego „językiem mlasków”.
                                      • hasz0 a teraz wróc do <a href="http://www.bibula.com/?p=31036" target="_ 31.01.11, 11:43

75.000 lat do przodu i do Twego Heimatu

dlaczego porzucasz mentalnie dla Faterlandu?
                                        • rycho7 Re: a teraz wróc do <a href="<a href="http://www.bibul" target 31.01.11, 11:49
                                          hasz0 napisał:

> do Twego Heimatu

Nie chcesz to nie zroumiesz. Liczba mnoga wszystko zmienia.
                              • jot-tka Re: "Danusiu" teraz pierdziel mowi, a niedawno ci 31.01.11, 11:41
                                marouder.eu napisał:

> ...od Yob-ki wyzywal, lysy zbok!
                                >

wyzwiska też można sobie interpretować po swojemu smile
                                nie kazde po mnie spływa....
                                • marouder.eu Re: "Danusiu" teraz pierdziel mowi, a niedawno ci 31.01.11, 11:44
                                  Taaa, niby wszystko mozna sobie zracjonalizowac, to dosc prosty mechanizm obronny.
                                  • jot-tka Re: "Danusiu" teraz pierdziel mowi, a niedawno ci 31.01.11, 11:48
                                    marouder.eu napisał:

> Taaa, niby wszystko mozna sobie zracjonalizowac, to dosc prosty mechanizm obron
                                    > ny.
                                    >

a nie przyszło ci do głowy,że może to być 'mechanizm' zdobywanej nauki mądrości opartej na wiedzy i doswiadczeniu przeszłych pokoleń?
                                    • marouder.eu Nie, nie przyszlo:) 31.01.11, 11:53
                                      Moim zdaniem, to w twoim wypadku wlasciwosc osobnicza, ze zamiast obsobaczyc Sraczkowego za wulgarne wyzwiska i pomowienia, starasz sie go "rozumiec".
                                      • jot-tka Re: Nie, nie przyszlo:) 31.01.11, 12:04
                                        marouder.eu napisał:

> Moim zdaniem, to w twoim wypadku wlasciwosc osobnicza, ze zamiast obsobaczyc Sr
                                        > aczkowego za wulgarne wyzwiska i pomowienia, starasz sie go "rozumiec".
                                        >

dla mnie wypowiedzi hasz0 nie są TYLKO jego osobniczymi wypowiedziami(nie mam na myśli jego całych i wszystkich wypowiedzi).
                                        tak,to moja własciwość osobnicza na forum,ze lubię z tego ciasta z g...a wybierać rodzynki i nie ubrudzić sobie przy tej czynnosci własnych rąk.
                                        trochę POtrwało,zanim doszłam do jakotakiej wprawy smile
                                      • hasz0 Srarudo, a i R7! ___chcesz parawanować? to wynocha 31.01.11, 12:15

a tu proszę dyskutować o Rostkowskim

i Balcrwoiczu...
                                        DWU PAJACACH_ktorzy też minami, grymasami, wymachami rozweselaja Polaczków
                                        ............by nie zauwazyli wpuszcznia BUDZETU W CORAZ POwazniejsze trudnosci.

Zamiast skalpelem wyciac wrzód...wgniatają go do środka ......serca, płuc, watroby, nerek, żołądka...

Zadłuża nas wykupujac jakieś przyobiecane pożyczki z DRUKOWANYCH MASOWO $ i €
                                        ...jakeiś wykupy jednych spółek przez drugie obie skarbu państwa...

a w dodatku wykupuja te zadłuzone spółki obligacje ...cuda ni kiju!

..........Efektem tego wgniatania WRZODA
                                        będzie ............zobaczcie se Tunezje, Egipt zapomnieliście Am. Płd.?

Kwitnąca bogatą Argentynę?

Ludzie w Polsce w 60% nie mają już powoli na chleb...ilu już nie stac na czynsz? IQ=?

w strachu przed PiS wolicie osły i barany głosować na PO, bo durniom od 5 lat funduje jedynie MEGAkłamstwo, biedę, bezrobocie i KOLEJNE KATASTROFY i POWODZIE...?

.wyksztłc. Sraluch maruda z wielkiego miasta...inż czy ekon?
                                        • marouder.eu Won, chamie!/nt 31.01.11, 12:17
                                        • hasz0 jaki amsz Sraluchu zawód permanentny samo-zawód? 31.01.11, 12:20

• marouder.eu Won, pasozycie spoleczny!/nt 31.01.11, 12:36
                                        • jot-tka Re: Srarudo, a i R7! ___chcesz parawanować? to wy 31.01.11, 12:28
                                          hasz0 napisał:

> Zamiast skalpelem wyciac wrzód...wgniatają go do środka ......serca, płuc, watr
                                          > oby, nerek, żołądka...
                                          >

Społeczeństwo(całe),to nie pacjent na stole jakby chciał je widzieć chirurg hasz0

> w strachu przed PiS wolicie osły i barany głosować na PO,

POdoba mi się nazwa PO w przeciwieństwie do uzurpatorskiej nazwy PiS
                                          zrozumiał?
                                          IQ=?
                      • jot-tka Re: Danusiu! 31.01.11, 10:12
                        hasz0 napisał:

> Skad wytrzasnęłaś taką kolejność?
                        >
                        > Cytat BIELECKI I … BALCEROWICZ MUSZĄ ODEJŚĆ!
                        > >
                        > > ale zanim odejdą,chcę wysłuchać ich debaty 'na żywca' z Rostowskim
                        > w tle

>
                        >
                        > Wystarczy przypomnieć współpracę obu Panów przy prywatyzacji Pekao SA

to historia już,a ja chcę znać teraźniejszość teraz.
                        • hasz0 Re: Danusiu!________OK już Ci piszę "teraz" 31.01.11, 10:18

• hasz0 __cykliści postawili rower do góry kólkami i kręcą 31.01.11, 10:25

PEDALAMI BEZ WYSIŁKU....

z tym że siodełko

a i co anajgorsze

KIEROWNICA C ŁA W GW'NIE.

wa usilne zabiegi polityczne i propagandowe układają się w logiczną całość. Z jednej strony, powtarzane zapewnienia o słabym oddziaływaniu światowego kryzysu ekonomicznego na Polskę, a przy tym nieustanne podgrzewanie absurdalnych ocen o pomyślnym rozwoju gospodarki polskiej. Z drugiej strony, nasilające się, bezczelne ataki na Polaków.

Kryzys w Polsce jest faktem bezspornym i tylko ci, którzy ulegają kłamstwom mogą mieć wątpliwości. Nadal działa potężna machina propagandowa, która podkłada na miejsce prawdziwej oceny stanu rzeczy i perspektyw na jutro pozory, iż kryzys w Polsce jest zjawiskiem przejściowym, mało istotnym, a może wcale nie istnieje.

To jest coraz mniej skuteczne. Dlatego równolegle trwają gorączkowe przygotowania do „ujawnienia” kryzysu. Faktów świadczących o tym jest sporo. Na szczególną uwagę zasługują dwa aspekty prowadzonych „prac przygotowawczych”. Pierwszy, to swoiste embargo informacyjne w Polsce. Środki masowego przekazu redukują potężny kryzys światowy do drobnych newsów. Ale dzieje się coś jeszcze gorszego. Wiadomości radiowe zostały już zredukowane do zatorów i wypadków drogowych, przemocy w rodzinie i kataklizmów przyrodniczych. Z tego pomału wyłania się obraz Polski jako kraju, w którym nagminnie lekceważy się życie i zdrowie, nie szanuje się rodziny i nie potrafi się uporać z podstawowymi problemami społecznymi i ekonomicznymi. Coraz trudniej wierzyć, że to niesamowite zubożenie przekazu medialnego jest konsekwencją niskiej jakości lub wewnętrznych rozgrywek politycznych. Czas odrzucić takie naiwne spojrzenie na media. Generalny przekaz stał się jasny: kultura narodu polskiego jest czymś negatywnym, niemożliwym do tolerowania. Rząd i prezydent także usilnie pracują nad popularyzowaniem podobnego stereotypu kultury polskiej w skali międzynarodowej. Nie tylko poprzez wpieranie antypolskich mediów i polityków, ale czynnie – kreując kompromitujący obraz własny i podsuwając go innym jako obraz Polaków. Swoją osobistą godność i prawość poświęcają dla oczerniania Polski. To nie jest normalne. To nie da się ująć w ramy dysleksji politycznej.

A więc o co chodzi?
                            • hasz0 ____kręcą 1 w prawo 2 w lewo a pedałami_ ^ i \/ __ 31.01.11, 10:31

• jot-tka Re: Ważne!________OK już Ci piszę "teraz" 31.01.11, 10:29
                            Cytat

to historia już,a ja chcę znać teraźniejszość teraz.

[
                            1-30-2011
                            • rycho7 samograj 31.01.11, 11:07
                              jot-tka napisała:

> a teraz czekam nie na linki,a na Twoje merytoryczne odpowiedzi

Czekaj tatka latka. Nie zdalas testu #-a na zgodnosc Twoich pogladow z haszystowskim wzorcem ewangelizacyjnym. Oczywista wzorcem sa ruchome piaski. Masz IQ? Ciekawe jak Ty to mierzysz santimetrem? Z Hotentota?
                              • hasz0 _mantra R7: zrobiłbym dla Polaków cuś gdyby nie # 31.01.11, 11:13
                                a nie prosiłem Cię o kontakty biznesowe dla firmy informatycznej tworzacej w Polsce na potrzeby niemieckiej gospodarki
                                np. w dziedzinie teleinformatyki, przem. samochodowego, wojskowego...itp.?

Pieprzysz od rzeczy, ze komuchów przeganialismy do Niemiec...i nie chcieliśmy łąpówek
                                abyś mógł odnisć sukces.

Ile w tym jest prawdy? Na dzisieszą wiedzę poliszynela.

• hasz0 ____________w IQ R7 przeważyła kultura germanska 31.01.11, 11:20
                                  IQ my Polacy mierzymy jak Stopa w stopach...

Masz IQ= 1 Stopa?

Ni be, ni me” – tak tłumaczy etymologię nazwy „Hotentot”. Oczywiście nie nadali jej sobie sami członkowie tej afrykańskiej społeczności. Otrzymali ją oni za sprawą osadników holenderskich, którzy takim określeniem (hot not) skwitowali mowę tubylców. Był to typowy dla Europejczyków sposób postrzegania kulturowej odmienności. Nasza rodzima, sarmacka Akademia wszelkiej scjencyi pełna – Nowe Ateny Benedykta Chmielowskiego – nie inaczej ją opisuje: Lud tamtejszy jest czarny, kosmaty, grubiański, okrutny, bestialski... [a ich] mowa non articulata, jakieś mruczenie i piszczenie. Prawdziwie naukowa refleksja pojawiła się dopiero pod koniec XIX wieku.

Z monografii Romana Stopy dowiadujemy się o tym „mruczeniu i piszczeniu” nieco więcej. Ustalił on, że języki z grupy hotentocko-buszmeńskiej są toniczne (tzn. ton głosu różnicuje znaczenie) i monosylabiczne (większość słów ma tylko jedną sylabę), a składnię mają analityczną (tzn. rolę niektórych naszych końcówek fleksyjnych przejmuje w nich szyk wyrazów w zdaniu). To, co najbardziej charakterystyczne – „mlaski” – językoznawca definiuje następująco: są to dźwięki o charakterze spółgłoskowym, o tyle jednak odmienne od naszych spółgłosek, że ich artykulacja jest niezależną od oddechu, a zatem i od głosu, natomiast wytwarzane są ruchem ssącym warg czy języka. Tuż obok opisu znajdują się poglądowe fotografie, na których Buszmeni – z ustami w ciup – wymawiają mlask wargowy. Jeszcze niedawno, podczas wykładów prof. Stopy, można było te dźwięki usłyszeć w jego wykonaniu. Najwięcej kłopotów sprawiło mu podobno zarejestrowanie melodii tego tonicznego języka. Wynikało to z faktu, iż obcował z ginącą kulturą, przesiąkniętą wpływami z zewnątrz. Jak trudno między krajowcami w Afryce o ludzi nadających się do badań językowych, o tym przekonałem się kilkakrotnie [...] Po prostu trudno było w tym przecudnym, cichym zakątku ziemi znaleźć człowieka, którego akcent byłby względnie czysty. A gdy się wreszcie taki znalazł... poczytywał sobie za punkt honoru powtórzyć możliwie najwierniej moją bezbarwną, niemelodyjną mowę. Udało mu się jednak, przynajmniej częściowo, ocalić brzmienie tubylczego języka przy pomocy zapisu nutowego.

Roman Stopa wskazał także niezwykłe cechy gramatyczne języków z grupy buszmeńsko-hotentockiej. O ile w naszej mowie istnieje rodzaj męski, żeński i nijaki, tam różnicuje się następujące kategorie: rzeczy mocne i smukłe (zalicza się do nich mężczyzn), rzeczy niskie i słabe (w tym kobiety) oraz rzeczy pospolite i zwyczajne. Każdej z tych kategorii przysługują osobne końcówki wyrazów, ale... jeżeli żona mówi pod nieobecność męża, opatruje swoje słowa końcówkami przynależnymi istotom mocnym i smukłym (na polszczyznę, w uproszczeniu, przekładałoby się to następująco: my obaj bez ciebie). Jeżeli zaś to mąż mówi pod nieobecność żony, używa końcówek dla istot niskich i słabych (my obie bez ciebie). Ten niesłychany dla nas związek patriarchatu i matriarchatu przekłada się również na sposób nadawania „nazwisk” dzieciom: chłopiec otrzymuje „nazwisko” matki (plus końcówkę dla istot mocnych i smukłych), a dziewczynka – „nazwisko” ojca (także z odpowiednią końcówką).

Nie zapalaj fajki od ognia w stepie. Jeżeli natrafisz na jakąś obcą rzecz w stepie, weź ją do osady, żeby właściciel mógł ją odebrać. Takie nakazy, które warto byłoby zastosować i w naszych warunkach, obowiązywały w tamtych społecznościach. Roman Stopa – zafascynowany nie tylko mową, ale i obyczajami Buszmenów i Hotentotów – sporządził dokładne opisy ich norm i tabu. Nade wszystko zajmowała go jednak literatura ustna, którą gromadził i tłumaczył. Podkreślał nieustannie wielką wartość, niepowtarzalność i wyjątkowość kultury ludów Afryk

• rycho7 Re: ____________w IQ R7 przeważyła kultura german 31.01.11, 11:31
                                    hasz0 napisał:

> Ni be, ni me” – tak tłumaczy etymologię nazwy „Hotentot”

Dla mnie to niesamowicie fascynujacy (prawdopodobnie) najstarszy jezyk na Ziemi i najstarsza kultura tych, ktorzy przezyli kataklizm 75000 lat temu. Nasi praojce.

Ja akurat pisalem dokladniej w temacie mego postu.

Tam mozna sie umowic na rogu Kaiser Wilhelm Strasse i Kalahari Strasse. Jedna z niewielu pruskich kolonii. W innej mialem bez watpienia krewnych.
                                • rycho7 Re: _mantra R7: zrobiłbym dla Polaków cuś gdyby n 31.01.11, 11:25
                                  hasz0 napisał:

> Ile w tym jest prawdy?

To jest sama trzecia goralska prawda.

Bez watpienia prawda jest to, ze opisales stek swoich haszystowskich urojen. Mam watpic, ze masz inne urojenia od tych, ktore opisujesz?

Ja glownie robie dla siebie, niestety uwazajac sie za Polaka, nieprawdziwego itd. ale Polaka. To moja glowna wada.
        • jot-tka Re: ________Hasz_ jak u Was z finansami?______ 31.01.11, 09:06
          hasz0 napisał:
          >Pieniądz już nie jest pieniądzem, a długów można nie spłacać!
          >Hulaj dusza piekła nie ma!

a czy mogę zapytać o 'wniebowstąpienie" czy istnieje?
          bo zbliża się beatyfikacja JPII...
          i papieżomania z tym związana...
      • jot-tka Re: _tera mój watły wąteczek...nadrobi szkody AM 31.01.11, 09:43
        hasz0 napisał:

Balcerowicz - Rostkowski

Cytat

Polska, a Niemcy i Rosja
        Polska stoi dzisiaj na przeciwnym biegunie realizmu finansowego i gospodarczego niż nasi potężni sąsiedzi: Niemcy i Rosji. I nie mówię tu Gazociągu Północnym odcinającym Świnoujście i dorzecze Odry od basenu Morza Bałtyckiego. Nie zająknę się nawet o niekorzystnym kontrakcie gazowym podpisanym z Rosjanami. Mam na myśli cięcia w Niemczech w wydatkach państwa wprowadzone już przed kilku laty, ograniczenie zarobków dla obcokrajowców i plany drenażu polskiej siły roboczej, czy doktrynę Rosjan wykorzystania dostaw gazu i ropy w poszerzaniu wpływów politycznych. Przewidywany wyjazd zarobkowy setek tysięcy Polaków do Niemiec pogłębi zapaść demograficzną i zwielokrotni ukryty dług systemu emerytalnego. Z drugiej strony oczywista wspólnota interesów gospodarczych Niemiec i Rosji przechodzi niezauważona przez rząd Tuska i Pawlaka.

skąd u ciebie taka pewnosć,którą zaznaczyłam 'na tłusto'?
        bo stosują inne metody porozumienia niż poprzednie rządy z PiS-ulem na czele?
        • hasz0 Danusiu Droga Moja! POczekaj zjem i wszystko napis 31.01.11, 09:46
          zę.
    • pan.scan Weź się do pożytecznej roboty,pasożycie okradający 31.01.11, 08:52
      społeczeństwo.
      • marouder.eu Otoz to! To samo Wacek, pasozyt spoleczny, dawniej 31.01.11, 10:43
        ...nauczyciel prac recznych.
        • hasz0 "pasozyt spoleczny" <-POznać bolszewie po słowach 31.01.11, 12:45
          • hasz0 Kto wybiera nie pasję a zawód osiąga ZAWÓD krdWysz 31.01.11, 12:48
            • hasz0 Re: Kto wybiera nie pasję a zawód osiąga ZAWÓD kr 31.01.11, 12:59
              www.bibula.com/?p=31566
              • marouder.eu Szedl precz ze swoja... 31.01.11, 13:11
                ... bimbala.pl
                • hasz0 Re: Szedl precz ze swoja...nie won? po co sie wpis 31.01.11, 13:16
                  ujesz jeżeli nie masz na temat gospodarki, ekonomii, polityki rzadu Tuska nic do powiedzenia?

Obrażanei jest twoim zawodem?

Jak zawód wykonywany tu przez Scana?

Ty sobie wbij do łba piczysto....że obrażanie i poniżanie LUDZI PRZYZWOITYCH, prowokowanie ich
                  NAJBARDZIEJ OHYDNYMI PROWOKACJAMI

łajdackim rynsztokowo-UBeckim przyrównywaniem do totalitarnych ludobójców
                  ludzi z otwartą przyłbicą, honorowych nie mających nic do ukrycia...znanych z nazwiska i imienia

przez kapusiowate tajniackie anonimowe MENDY...

stawia cię łajzo obrzydliwa w szeregu szmat esbecko-ubeckich.

takich samych jakich jesteś namiętnym fanem.

Dlaczego nigdy nie dyskutujesz o realnej polityce i gospodarce? szmato?

Cenzurowanie wolnego słowa i prawdy jest łatwiejsze szmato?
                  Jaki masz ZAWÓD? "zawód życia", że prawdy fałszem nie umiesz zwalczyc? niemoto?

IQ=?
                  • marouder.eu Szykuj sie w ostatnia droge, Sraczkowy:) 31.01.11, 13:19
                    Haszforum, to miejsce twojego spoczynku.
                    • hasz0 Postępowo POstepujecie wg"honoru" Kiszczaka 31.01.11, 13:21
                      a ja latami pytałem was o WSTYD..

naiwnie
                      • marouder.eu Idz, napij sie z kolegami z komitetu wojewodzkiego 31.01.11, 13:26
                        ...albo z dawnymi esbekami. Pogadacie sobie o honorze i bezwstydzie.
                    • rycho7 Re: Szykuj sie w ostatnia droge, Sraczkowy:) 31.01.11, 15:52
                      marouder.eu napisał:

> Haszforum, to miejsce twojego spoczynku.

Przedni pomysl. Obok ikonki kosza dodac ikonke # aby post wystrzelic w kosmos Hasza wraz z rejestracja nowego klonu do automatycznego spuszczania w kanal haszoforum. Cos takiego byloby realistyczne.
    • jot-tka Re: _tera mój watły wąteczek...nadrobi szkody AM 31.01.11, 09:01
      hasz0 napisał:

> Cytatwspólnota interesów gospodarczych Niemiec i Rosji przechodzi niezauważon
      > a przez rząd Tuska i Pawlaka. !

rura pPO dnie bałtyku zawdziecza swoje istnienie rzadom wcześniejszym.
      kto się sprzeciwiał temu ,ze jesli już 'rura ma być',to z ominięciem portów i miast polskich?
      a kto był za,żeby była 'odnóżka' tej rury skierowana była do polskego portu?
      podaj linki i nazwiska

ps
      tak przy okazji,bo się infrastrukturalnie-geopolitycznie-gospodarczo łączy...budowa autostrady A1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka