Dodaj do ulubionych

Środa vs. Kubica

10.02.11, 19:36
Magdalena Środa w GW:
"Gdy ja - jako kierowca - pozwalam sobie na przekraczanie granic prawa, a zwłaszcza zdrowego rozsądku, jestem okrutnie karana przez drogówkę mandatem, utratą punktów i ogólnym pohańbieniem. Gdy to robi Kubica, mówi się mi w TVN 24, że ma taką pasję, a pasja to wszak piękna rzecz (Kubica walnął w barierkę nie w ramach przewidzianych kontraktem czynności zawodowych, ale jako pasjonat szybkiej jazdy, w czasie wolnym)."
Gazeta Wyborcza
Obserwuj wątek
    • jott-ka Re: Środa vs. Kubica 10.02.11, 20:24
      Środa vs Kubica-ma rację.
      pomijając okolicznosci wypadku
      jakieś niedopatrzenia organizatorów zabezpieczających trasę przejazdu...te barierki i wybojeto główna przyczyna wypadk-moim zdaniem-u leży po stronie załogi auta,czyli kierowcy i jego pilota.
      mieli duuużo szczęścia
      zwłaszcza pilot Kubicy
      • janusz2_ Re: Środa vs. Kubica 10.02.11, 20:27
        jott-ka napisała:

> Środa vs Kubica-ma rację.
        > (...) główna przyczyna wypadk-moim zdaniem-u leży po stronie załogi auta,czyli
        > kierowcy i jego pilota.

Podziwiam poziom ignorancji.
        • rycho7 formacja owieczkow 10.02.11, 20:51
          janusz2_ napisał:

> Podziwiam poziom ignorancji.

Czy okazesz mi laske i mnie doswiecisz?
          • janusz2_ Re: formacja owieczkow 10.02.11, 20:53
            rycho7 napisał:

> Czy okazesz mi laske i mnie doswiecisz?

Nie.
            • rycho7 Re: formacja owieczkow 10.02.11, 20:59
              janusz2_ napisał:

> rycho7 napisał:
              >
              > > Czy okazesz mi laske i mnie doswiecisz?
              >
              > Nie.

To mnie nie wyganiaj z publicznego forum. Doskonale wiem, ze katole nie potrafia werbalizowac ich "oczywistych oczywistosci". A ja nie mam zamiaru ulegac katolskim naciskom.

Ring wolny, nastepne starcie.
              • janusz2_ Re: formacja owieczkow 10.02.11, 21:10
                rycho7 napisał:

> To mnie nie wyganiaj z publicznego forum.

Delikatnie dałem ci do zrozumienia żebyś sp...ał i nie zaśmiecał wątków, których nie rozumiesz.
                Zamiast wziąć sobie dobrą radę do serca, przeprosić i grzecznie odejść, ty dalej wypisujesz pierdoły.
                Ja zastosuję więc dość prosty sposób i również ciebie sobie wygaszę.
                Ot, taki prosty sposób na pozbywanie się debili z mojego otoczenia.
                • rycho7 Re: formacja owieczkow 10.02.11, 21:13
                  janusz2_ napisał:

> Ja zastosuję więc dość prosty sposób i również ciebie sobie wygaszę.

Tez jestem zwolennikiem upraszczania ale nie werbalnego.
                • gini Re: formacja owieczkow 10.02.11, 22:01
                  janusz2_ napisał:

> rycho7 napisał:
                  >
                  > > To mnie nie wyganiaj z publicznego forum.
                  >
                  > Delikatnie dałem ci do zrozumienia żebyś sp...ał i nie zaśmiecał wątków, któryc
                  > h nie rozumiesz.
                  > Zamiast wziąć sobie dobrą radę do serca, przeprosić i grzecznie odejść, ty dale
                  > j wypisujesz pierdoły.
                  > Ja zastosuję więc dość prosty sposób i również ciebie sobie wygaszę.
                  > Ot, taki prosty sposób na pozbywanie się debili z mojego otoczenia.

Wygas go sobie Janusz, najlepsze wyjscie.Ja nie pamietam by on kiedykolwiek przez tyle lat zalozyl jeden wlasny watek.Lazi tak i pisze te bzdury, .
                  • janusz2_ Re: formacja owieczkow 10.02.11, 22:41
                    gini napisała:

> Wygas go sobie Janusz, najlepsze wyjscie.

Wygasiłem.
                    Zresztą nie tylko jego smile
        • jott-ka Re: Środa vs. Kubica 11.02.11, 06:22
          janusz2_ napisał:

> Podziwiam poziom ignorancji.

masz rację
          w temacie sportowym jestem ignorantka
          powinnam może napisać,że...
          przyczyną katastrofy była PASJA R.Kubicy
          chciał być najlepszy
          chciał być najszybszy
          chciał...itd.itp.
          czy zgubiła go brawura młodości?
      • matelot Re: Środa vs. Kubica 10.02.11, 20:58
        jott-ka napisała:

> Środa vs Kubica-ma rację.
        > pomijając okolicznosci wypadku
        > jakieś niedopatrzenia organizatorów zabezpieczających trasę przejazdu...te bari
        > erki i wybojeto główna przyczyna wypadk-moim zdaniem-u leży po stronie z
        > ałogi auta,czyli kierowcy i jego pilota.
        > mieli duuużo szczęścia
        > zwłaszcza pilot Kubicy
        =================
        No i widzisz, Dasnuś, że od białostockiego głupka dostałas po łapkach. Powinnaś postarac sie przewidziec jaka odpowiedź by sie januszkowi podobała albo zamilczec.smile
        • dachs Re: Środa vs. Kubica 10.02.11, 21:54
          Akurat Janusz2 ma w tym wypadku rację, a Środa popisała się jak zwykle wycinkowym widzeniem świata, co u ludzi bez tutułów naukowych nazywa się zwykle ignorancją.
          Nie wymaga się od Środy znajomości oragnizacji rajdów, ale od człowieka inteligentnego, za jakiego sie Środa bezustannie w mediach podaje, wymaga się refleksji typu: walnał w barierkę, nie ukarali, a nawet się litują... musi być jakaś przyczyna, nie znam jej, sprawdzę i potem się ew. wypowiem
          Rozpatrując wypadek Kubicy w kategoriach wykroczeń drogowych Środa wykazała, że taka droga rozumowania jest jej obca, co zreszta od dawna podejrzewałem, czytając jej inne elukubracje.
          • janusz2_ Re: Środa vs. Kubica 10.02.11, 22:40
            dachs napisał:

> Akurat Janusz2 ma w tym wypadku rację,

Z wrodzoną skromnością dodam - jak zwyklesmile
            • dachs Re: Środa vs. Kubica 10.02.11, 22:45
              janusz2_ napisał:

> Z wrodzoną skromnością dodam - jak zwyklesmile

Bez przesady, ale częściej niż matelot. smile
              • janusz2_ Re: Środa vs. Kubica 10.02.11, 22:47
                dachs napisał:

> janusz2_ napisał:
                >
                > > Z wrodzoną skromnością dodam - jak zwyklesmile
                >
                > Bez przesady,

No dobrasmile
              • matelot Re: Środa vs. Kubica 10.02.11, 22:50
                dachs napisał:

> janusz2_ napisał:
                >
                > > Z wrodzoną skromnością dodam - jak zwyklesmile
                >
                > Bez przesady, ale częściej niż matelot. smile

Już sam fakt, że w ogóle czasem miewam racje napełnia mnie dumąwink
                Tobie też czasem skłonny jestem przyznać racje. Przypadek januszka z dwójeczką jest inny, on EKSPERYMENTUJE na żywej forumowej tkance, traktując ludzi niczym doświadczalne króliki. Już dawno rozszyfrowałem tego gada.
          • rycho7 oczywista oczywistosc 12.02.11, 22:05
            dachs napisał:

> Akurat Janusz2 ma w tym wypadku rację

Co oznacza jedynie, ze masz takie samo zdanie jak on. Zgadzam sie ze jak JA nie znam sie na organizacji rajdow to sie nie wypowiadam. Natomiast staram sie znac na komunikacji miedzyludzkiej wiec na ten temat pisuje. Zazwyczaj o komunikacji religiantow, haszystow, pislamistow. Tacy maja zawsze racje.

> Rozpatrując wypadek Kubicy w kategoriach wykroczeń drogowych

Rozumiem, ze rajd. Natomiast ja rozpatruje znaki drogowe pod wzgledem ich sensu. Szczegolnie gdy kiedys poza Polska kolega za malo przyhamowal przy 40km/h i o wlos bylismy od kamiennego muru. Poza umiejetnosciami jest fizyka, w tym bezwladnosc kilkuset kilo zelastwa.

Kubica sprawdza do jakiego stopnia moze sie w niego wbic barierka. Musi wielki un Polak.
            • dachs Re: oczywista oczywistosc 12.02.11, 22:14
              rycho7 napisał:

> Kubica sprawdza do jakiego stopnia moze sie w niego wbic barierka. Musi wielki
              > un Polak.

Ty mnie nie bierz pod włos. ja pierwszy tu napisałem, że start w tym rajdzie był idiotyzmem
              forum.gazeta.pl/forum/w,13,121828089,121830060,Z_glowa_musial_miec_juz_cos_wczesniej_.html
              Ale nie zmienia to nic w tym, że Środa mogłaby pilnować jęotra, jak już nie ma mózgu.
              • dachs errata 12.02.11, 22:54
                pilnować jęzora, jak już nie ma mózgu.
                jęotra to nawet Środa nie ma. smile
              • rycho7 Re: oczywista oczywistosc 12.02.11, 22:55
                dachs napisał:

> Ale nie zmienia to nic w tym, że Środa mogłaby pilnować jęotra, jak już nie ma
                > mózgu.

Jest dla mnie oczywiste, ze masz jak i inne katole w kajeciku zapis cenzorski na Srode.

Przeoczyles, ze Sroda jako obywatelka ma prawo wypowiedziec sie jako kobieta, ktora nie wielbi gerojow bezmozgich miesniakow. Docen przynajmniej, ze nie napisala tego tak kontrowersyjnie jak ja. Aczkolwiek nie jest to moje autentyczne zdanie, bo Kubica musi miec ewidentnie inteligencje w odroznieniu od IQ Hasza.
                • dachs Re: oczywista oczywistosc 13.02.11, 00:07
                  rycho7 napisał:

> Przeoczyles, ze Sroda jako obywatelka ma prawo wypowiedziec sie jako kobieta, k
                  > tora nie wielbi gerojow bezmozgich miesniakow.

A ja mam prawo nie lubić przemądrzałych bab.

> Docen przynajmniej, ze nie napis ala tego tak kontrowersyjnie jak ja.

Kontrowersyjnie? Pochlebiasz sobie. Zwykła polityczna poprawność 6/9

> Aczkolwiek nie jest to moje autentyczne zdanie, bo Kubica musi miec ewidentnie
                  > inteligencje w odroznieniu od IQ Hasza.

Ma ją niewątpliwie. Tego dnia musiał widocznie komuś pożyczyć.
                  • matelot Re: oczywista oczywistosc 13.02.11, 09:35
                    Może nie pożyczył a jedynie rozmyślał o Janie Pawle II. Teraz próbują go leczyć tym co mu zaszkodziło...wink
                  • rycho7 Re: oczywista oczywistosc 13.02.11, 10:37
                    dachs napisał:

> A ja mam prawo nie lubić przemądrzałych bab.

Musi takie przemadrzale to idiotki. Te potulne to gejzery yntelektu.

Z tego puzla zawsze wychodzi inny obrazek. Jak z kradzionych czesci tulskowo zawoda.
                    • dachs Re: oczywista oczywistosc 13.02.11, 11:02
                      rycho7 napisał:

> Musi takie przemadrzale to idiotki.

Dlatego mówimy "przemądrzałe", a nie "mądre" smile
                      • rycho7 monopol zawlaszczen sematycznych 13.02.11, 11:12
                        dachs napisał:

> Dlatego mówimy

Brak mi wiary w moc sprawcza Waszej wiary.

Ciekawe, ze mnie zupelnie nie przeszkadza gdy Ty mowisz zle o mnie. Gdybys Ty mowil dobrze to uwazalbym to za pocalunek smierci. I tak sie w szambonecie krecimy jak g.wna w przereblu.
    • gini Re: Środa vs. Kubica 10.02.11, 20:28

Zdurnialo babsko doszczetnie.
    • wikul Re: Środa vs. Kubica 10.02.11, 22:19
      janusz2_ napisał:

> Magdalena Środa w GW:
      > "Gdy ja - jako kierowca - pozwalam sobie na przekraczanie granic prawa, a zwłas
      > zcza zdrowego rozsądku, jestem okrutnie karana przez drogówkę mandatem, utratą
      > punktów i ogólnym pohańbieniem. Gdy to robi Kubica, mówi się mi w TVN 24, że ma
      > taką pasję, a pasja to wszak piękna rzecz (Kubica walnął w barierkę nie w rama
      > ch przewidzianych kontraktem czynności zawodowych, ale jako pasjonat szybkiej j
      > azdy, w czasie wolnym)."
      > Gazeta Wyborcza
      >

Nie chce mi sie komentować tych słów p.Środy, żalosne i ignoranckie. Chciałbym tylko przypomniec że dla p.Środy ważniejsze są pochody pederastów niż sport, np.Euro 2012.
      • babariba-babariba Re: Środa vs. Kubica 12.02.11, 09:34
        wikul napisał:
        (...)
        > Nie chce mi sie komentować tych słów p.Środy, żalosne i ignoranckie. Chciałbym
        > tylko przypomniec że dla p.Środy ważniejsze są pochody pederastów niż sport, np
        > .Euro 2012.
        ...a wiesz wikulu, co znaczy termin prędkość bezpieczna?
        Albo, jaką rolę pełni dla rajdowca objazd trasy?
        Pozdr, G.
        • wikul Re: Środa vs. Kubica 12.02.11, 19:56
          babariba-babariba napisała:

> wikul napisał:
          > (...)
          > > Nie chce mi sie komentować tych słów p.Środy, żalosne i ignoranckie. Chci
          > ałbym
          > > tylko przypomniec że dla p.Środy ważniejsze są pochody pederastów niż spo
          > rt, np
          > > .Euro 2012.
          > ***
          > ...a wiesz wikulu, co znaczy termin prędkość bezpieczna?
          > Albo, jaką rolę pełni dla rajdowca objazd trasy?
          > Pozdr, G.

Wiem, ale co to ma do mojej dygresji o Środzie ?
          • jott-ka Re: Środa vs. Kubica 12.02.11, 20:10
            wikul napisał:

> babariba-babariba napisała:
            >

od kiedy babariba-babariba jest kobieta?
            od Srody?
            • wikul Re: Środa vs. Kubica 12.02.11, 20:41
              jott-ka napisała:

> wikul napisał:
              >
              > > babariba-babariba napisała:
              > >
              >
              > od kiedy babariba-babariba jest kobieta?
              > od Srody?

To nie ja generuję, to oprogramowanie forumowe. Perłę chyba też tak traktuje.
          • babariba-babariba Re: Środa vs. Kubica 13.02.11, 11:09
            wikul napisał:
            (...)
            > > ...a wiesz wikulu, co znaczy termin prędkość bezpieczna?
            > > Albo, jaką rolę pełni dla rajdowca objazd trasy?
            > > Pozdr, G.

> Wiem, ale co to ma do mojej dygresji o Środzie ?
            ...a ma to tyle wikulu, że publiczna Środa miała pełne prawo się publicznie wyrazić o niefrasobliwości, a może nawet nieodpowiedzialności publicznego Kubicy.
            Albo jego partnera - pilota.
            Nie naruszyła ani prawa, ani obyczajów.
            I to by było na tyle.
            Pzdr, G.
            • rycho7 empiria skrzeczy 13.02.11, 11:14

> nieodpowiedzialności publicznego Kubicy.
              > Albo jego partnera - pilota.

Skutecznosc wypadku nie moze pokonac niezlomnosci wiary. CBDO.
            • wikul Każdemu wolno sie ośmieszać 13.02.11, 18:40

> wikul napisał:
              > (...)
              > > Wiem, ale co to ma do mojej dygresji o Środzie ?
              > ***
              > ...a ma to tyle wikulu, że publiczna Środa miała pełne prawo się publicz
              > nie wyrazić o niefrasobliwości, a może nawet nieodpowiedzia
              > lności
              publicznego Kubicy.
              > Albo jego partnera - pilota.
              > Nie naruszyła ani prawa, ani obyczajów.

A gdzie ja napisałem że coś naruszyła ? Popisała sie tylko ignorancją ( nie po raz pierwszy) lub jak kto woli głupotą. Zacytuję jeszcze raz.

..."Gdy ja - jako kierowca - pozwalam sobie na przekraczanie granic prawa, a zwłaszcza zdrowego rozsądku, jestem okrutnie karana przez drogówkę mandatem, utratą punktów i ogólnym pohańbieniem. Gdy to robi Kubica, mówi się mi w TVN 24, że ma taką pasję, a pasja to wszak piękna rzecz (Kubica walnął w barierkę nie w ramach przewidzianych kontraktem czynności zawodowych, ale jako pasjonat szybkiej jazdy, w czasie wolnym)."...

Po pierwsze w Polsce drogówka nie karze za brak zdrowego rozsądku a za nieprzestrzeganie przepisów. Po drugie w arsenale kar nie ma ogólnego pohańbienia. Po trzecie Kubica startował w leglnym raidzie na zamknietej, ściśle wytyczonej trasie. Nie może byc więc mowy o karach. Po czwarte nie Środy interes jaki Kubica ma kontrakt, od tego są jego pracodawcy którzy zresztą stwierdzili żę doskonale Kubicę rozumieją. Po piate pasje są różne, Kubica ma takie jakie ma, znane i rozwijane od zarania ludzkość czyli zmaganie się z szybkoscią. Środzie nie zarzucam łamania prawa czy obyczajów a ignorancję którą sie popisała porównując swoja sytuację drogową z sytacją Kubicy jadącego w raidzie (a własciwie wyścigu - OS).

Gwoli ścisłości. Już raz napisałem że uważam że Kubica zachował sie lekkomyslne decydując sie na start w tym raidzie na nie dostatecznie poznanym samochodzie.
              • babariba-babariba Re: Każdemu wolno sie ośmieszać 14.02.11, 09:28
                CBDO
        • janusz2_ Re: Środa vs. Kubica 12.02.11, 22:48

> ...a wiesz wikulu, co znaczy termin prędkość bezpieczna?
          > Albo, jaką rolę pełni dla rajdowca objazd trasy?

A dlaczego samochód rajdowy jest specjalnie wyposażony - tzw. klatka, fotele kubełkowe, pasy bezpieczeństwa (pięcio- lub sześciopunktowe)?
          A dlaczego kierowca i pilot muszą podczas jazdy mieć na głowie kask?
          A dlaczego muszą być ubrani w atestowany niepalny kombinezon, buty i rękawice?

Tylko ignoranci mogą porównywać jazdę rajdową na specjale przygotowanych odcinkach specjalnych (os-ach) do jazdy przeciętnego kierowcy w normalnym ruchu.
          Na os-ach wyłączony jest ruch innych pojazdów, ba, nawet są miejsca wyłączone dla publiczności. A celem kierowcy jest przejechanie os-a jak najszybciej.
          Ignoranci pewnie nawet nie wiedzą, że na os-ach nie ma ograniczeń prędkoścismile
          No i "rolki" czy "dzwony" niestety się zdarzają.
          I najczęściej nie są niczym szczególnym - efektem może być poobijane auto, które trzeba wyremontować przed kolejnym startem.
          W przypadku Kubicy doszła (najprawdopodobniej) uszkodzona wcześniej barierka, która zamiast wytrzymać napór samochodu wbiła się do środka.
          • rycho7 Re: Środa vs. Kubica 12.02.11, 23:01
            janusz2_ napisał:

> Ignoranci pewnie nawet nie wiedzą, że na os-ach nie ma ograniczeń prędkości

Nie sa zmieniane prawa fizyki i zarliwe modly nie czynia cudow lewitacji i przenikania przez przeszkody.
    • mariner4 Niestety kubica nie jest kobietą 12.02.11, 19:11
      i w tym jest problem Środy.
      M.
      • matelot Re: Niestety kubica nie jest kobietą 13.02.11, 09:47
        Jesteś tego pewien? O Koperniku też tak mówiono a okazało się coś innego... wink

www.plejada.pl/2,24837,wideo,,123698,kopernik-byla-kobieta,artykul.html
        wink
    • melord Re: Środa vs. Kubica 12.02.11, 22:40
      Jestem fanem Kubicy,ogldalem prawie wszystkie jego wyscigi,musze sie jednak zgodzic,ze zabraklo mu tym razem zdrowego rozsadku
      • wikul Re: Środa vs. Kubica 12.02.11, 23:30
        melord napisał:

> Jestem fanem Kubicy,ogldalem prawie wszystkie jego wyscigi,musze sie jednak zgo
        > dzic,ze zabraklo mu tym razem zdrowego rozsadku

Mnie sie wydaje żę zbyt lekkomyślnie skorzytał z tego modelu auta. Podobno te Skody są nadsterowne i trudne do prowadzenia bez odpowiedniego doswiadczenia. Ale to tylko moje przypuszczenie, po wysłuchaniu opinii zawodowego raidowca.
    • wkkr Czy ona jest normalna? 12.02.11, 22:41
      przecież Kubica brał udzial w najzupełniej legalnej imprezie.
      Przecież on nie szarżował w normalnym ruchu!
      Nikt nie broni pani Środzie udziału w takich imprezach.
      ==========
      Nie wiem czy pani Środa ma jakieś legalne pasje.
      Ale jesli ma to nikomu nic do tego tego.
      Jeden pisze wiersze, inny maluje obrazy a jeszcze inny biwerze udzial w rajdach.
      Zrozumienie dla cudzych pasji to jeden z elementow tolerancji.
      • janusz2_ Re: Czy ona jest normalna? 12.02.11, 22:49
        wkkr napisał:

> Zrozumienie dla cudzych pasji to jeden z elementow tolerancji.

Dokładnie tak.
      • wikul Re: Czy ona jest normalna? 12.02.11, 23:38
        wkkr napisał:

> Nie wiem czy pani Środa ma jakieś legalne pasje.
        > Ale jesli ma to nikomu nic do tego tego.
        > Jeden pisze wiersze, inny maluje obrazy a jeszcze inny biwerze udzial w rajdach
        > Zrozumienie dla cudzych pasji to jeden z elementow tolerancji.

Ma ! Feminizm i homoseksualizm. No i wrogość do sportu w ogóle. Niedawno zasłynęła takim m.in. stwierdzeniem :

...Na Euro 2012 przybędą kibice, wśród których niemałą część stanowią zwykli chuligani, skłonni do spożywania nadmiernych ilości alkoholu i demolowania ulic. Ponoć kibice cudzoziemscy są znacznie bardziej agresywni niż polscy, toteż trudno sobie wyobrazić jakie miasto pozostawią po sobie. Na Euro przybędą również skorumpowani działacze, którzy skorumpują zawodników i kibiców, bo taka jest chyba natura działacza piłkarskiego. Po Euro zaś zostanie gigantyczny stadion, który warszawiacy będą musieli utrzymywać przez lata, póki nie zarośnie on trawą, na której rozłożą się tysiące straganów przywracając temu miejscu jego tradycyjnie komercyjny charakter.

Europarada przyciąga do miasta żywioł zróżnicowany, kreatywny, radosny, pozbawiony agresji. Warszawskie kluby zapełnią się artystami, intelektualistami, studentami i kolorową młodzieżą. Warszawskie ulice wypełni radosny marsz osób cieszących się wolnością, o niskim poziomie testosteronu, a wysokim endorfin. Możemy mieć nadzieję, że Europarada będzie poważnym krokiem w kierunku wzmacniania w Polsce tak zwanego kapitału kulturowego, a zwłaszcza, budowania przestrzeni kreatywności, niezbędnej dla bogacenia się społeczności."...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka