Gość: TY IP: 212.191.128.* 07.05.01, 07:54 Coś w tym musi być skoro Jeziorański się nie broni - Moskal by nic nie powiedział gdyby nie miał argumentów. Prawo w USA jest b. srogie ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: As Moskal powtorzyl wyrok sadu niemieckiego. IP: 160.79.58.* 07.05.01, 17:57 Moskal powtorzyl wyrok sadu niemieckiego. Dlatego Jezioranski nie chce przegrac drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: Moskal powtorzyl wyrok sadu niemieckiego. IP: 212.191.128.* 08.05.01, 13:30 Gość portalu: As napisał(a): > Moskal powtorzyl wyrok sadu niemieckiego. > Dlatego Jezioranski nie chce przegrac drugi raz. odp. Panowie i Panie!Ci co tak bronią Jeziorańskiego jak własnego honoru - proszę o komentarz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobertP Re:a co tu komentować - waszą paranoję i niewiedzę ? IP: *.pnet.com.pl 08.05.01, 13:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re:do RobertaP i Asa - wyjaśnijcie tą sprawę !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.191.128.* 08.05.01, 14:37 RobercieP - wyrażaj się jaśniej - nie hasłowo ! Co to znaczy niewiedzę i paranoje ? Piszesz , że ktoś nie ma racji - uzasadnij to ! Jeżeli ja napisze , że jestes głupi - to będzie tylko hasło . Jeżeli napiszę , że jesteś głupi bo ...- to będzie uzasadnienie . Asie- ja tej sprawy nie znałem dlatego powinieneś odpowioedzieć coś RobertowiP , a przy okazji ja i inni coś więcej się dowiemy na ten temat . Za zrozumienie obu Panów -dziękuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: Co tak mało macie do powiedzenia o tej sprawie ??????? IP: 212.191.128.* 09.05.01, 08:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobertP Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: *.pnet.com.pl 09.05.01, 10:23 1. Nie mam zwyczaju dyskutować z ludźmi którzy przedstawiają się "TY" lub "AS", wstydzą się swoich imion - świadczy to o braku poczucia własnej wartości, małości i kompleksach - (to uogólnienie moze czasem niesprawiedliwe ). 2.Sam temat dyskusji został sformułowany w sposób żałosny i jednoznacznie świadczący o agresjii w stosunku do Pana Jeziorańskiego........"Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz się ..." - zapraszasz do pyskówki (bo sądząc po formie nie do dyskusji) chyba P. Jeziorańskiego a nie np. mnie ? 3. Przez ponad 40 lat służby specjalne PRL i ZSRR próbowały zgnoić Pana J.N.Jeziorańskiego - nie wyszło im, a były to potężne i sprawne machiny. Mam uwierzyć, że Pan Moskal opierając się na artykule w jakimś pisemku dla polskich ćwierćinteligentów za morzem - nagle odkrył zlowrogą przeszłość jednego z najbardziej zasłużonych Polaków ? I prowadzić z tobą na ten temat wielce poważną dyskusję ? A na dodatek muszę przekonywać do swoich racji kogoś na publicznym forum ???? Nie jestem nauczycielem - a o takich ludziach powinni uczyc w szkole. Jeśli jesteś zainteresowany życiem Pana Jeziorańskiego - to materiały źródłowe są powszechnie dostępne - trzeba tylko dobrej woli i chęci aby po nie sięgnąć. Niestety tej dobrej woli nie widzę - widzę jedynie chęć konfrontacji i agresję. Dlatego zakończę tę bezcelową pisaninę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: 212.191.128.* 09.05.01, 10:53 Gość portalu: RobertP napisał(a): > 1. Nie mam zwyczaju dyskutować z ludźmi którzy przedstawiają się "TY" lub "AS", > > wstydzą się swoich imion - świadczy to o braku poczucia własnej wartości, > małości i kompleksach - (to uogólnienie moze czasem niesprawiedliwe ). > > 2.Sam temat dyskusji został sformułowany w sposób żałosny i jednoznacznie > świadczący o agresjii w stosunku do Pana Jeziorańskiego........"Jeziorański > jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz się ..." - zapraszasz > do pyskówki (bo sądząc po formie nie do dyskusji) chyba P. Jeziorańskiego a nie > > np. mnie ? > > 3. Przez ponad 40 lat służby specjalne PRL i ZSRR próbowały zgnoić Pana > J.N.Jeziorańskiego - nie wyszło im, a były to potężne i sprawne machiny. > > Mam uwierzyć, że Pan Moskal opierając się na artykule w jakimś pisemku dla > polskich ćwierćinteligentów za morzem - nagle odkrył zlowrogą przeszłość > jednego z najbardziej zasłużonych Polaków ? > > I prowadzić z tobą na ten temat wielce poważną dyskusję ? > > A na dodatek muszę przekonywać do swoich racji kogoś na publicznym forum ???? > Nie jestem nauczycielem - a o takich ludziach powinni uczyc w szkole. > > Jeśli jesteś zainteresowany życiem Pana Jeziorańskiego - to materiały źródłowe > są powszechnie dostępne - trzeba tylko dobrej woli i chęci aby po nie sięgnąć. > Niestety tej dobrej woli nie widzę - widzę jedynie chęć konfrontacji i agresję. > > > Dlatego zakończę tę bezcelową pisaninę odp. 1.TY -to jest normalny nick znany na forum / nick to taki znak rozpoznawczy /- ale jeżeli interesuje Cię moje imię to brzmi ono Amil. Zadowolony ? 2.Temat jest podany w sposób ,,chwytliwy"-inaczej może bys tu nie zajrzał.Nie ma to nic wspólnego z pyskówką- sam widzisz , że rozmawiam bez agresji. Ale coś mi się zdaje , że Tobie tego brak , bo próbujesz ją wywołać stosując ton j.w. 3.Mnie nie interesują poczynania władz PRL-było minęło. Interesuje stanowcza wypowiedź Moskala - a jego trudno posądzać o komuszenie . 4.Widzę w Tobie coś z mesjasza - piszesz na forum , że prawda je4st tylko jedna , i to tylko ta którą ty głosisz ! Ciekawe ? 5.Znam wiele przypadków w historii gdzie latami uznawono kogoś za bohatera , a potem okazywało się , że to była zwykła kanalia . 5.Nie jest chyba moja winą , że prawicowi ministrowie nie wprowadzili specjalnej lekcji o JN-J . 6. Przeczytaj teraz jeszcze raz moje wypowiedzi i swoje, a zobaczysz czyj ton wypowiedzi jest agresywny. 7. Forum to takie okienko do dyskusji - ja na Tobie nie wymuszałem konieczności włączenia się do dyskusji. Po0zdrawiam - a teraz poproszę Asa o wypowiedź , bo on też prawdopodobnie powinien mieć coś do powiedzenia. TY/Amil/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tad Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: *.wroclaw.tpnet.pl 09.05.01, 15:58 Gość portalu: RobertP napisał(a): > 1. Nie mam zwyczaju dyskutować z ludźmi którzy przedstawiają się "TY" lub "AS", > wstydzą się swoich imion - świadczy to o braku poczucia własnej wartości, > małości i kompleksach - (to uogólnienie moze czasem niesprawiedliwe ). Popatrz na to Forum - wszyscy uzywaja skrotow. > 2.Sam temat dyskusji został sformułowany w sposób żałosny i jednoznacznie > świadczący o agresjii w stosunku do Pana Jeziorańskiego........"Jeziorański > jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz się ..." - zapraszasz > do pyskówki (bo sądząc po formie nie do dyskusji) chyba P. Jeziorańskiego a nie > np. mnie ? Przesada! Pohamuj emoscje i pomysl jescze raz. tylko nie na zasadzie wiary w kreowane autorytety. > 3. Przez ponad 40 lat służby specjalne PRL i ZSRR próbowały zgnoić Pana > J.N.Jeziorańskiego - nie wyszło im, a były to potężne i sprawne machiny. > Mam uwierzyć, że Pan Moskal opierając się na artykule w jakimś pisemku dla > polskich ćwierćinteligentów za morzem - nagle odkrył zlowrogą przeszłość > jednego z najbardziej zasłużonych Polaków ? > I prowadzić z tobą na ten temat wielce poważną dyskusję ? Co maja zaslugi dla Niemiec hitlerowskich,AK, CIA, Ultraliberalow w III RP do wyslugiwania sie tej czesci amerykanskiego lobby zydowskiego, ktore szkaluje Polske . > A na dodatek muszę przekonywać do swoich racji kogoś na publicznym forum ???? > Nie jestem nauczycielem - a o takich ludziach powinni uczyc w szkole. Tak z wlaczeniem plusow i minusow, zeby byly prawdziwe zyciorysy. > Jeśli jesteś zainteresowany życiem Pana Jeziorańskiego - to materiały źródłowe > są powszechnie dostępne - trzeba tylko dobrej woli i chęci aby po nie sięgnąć. > Niestety tej dobrej woli nie widzę - widzę jedynie chęć konfrontacji i agresję. A ja nie widze dobrej woli i obiektywizmu w mediach z TV wlacznie - atakuja Moskala nie przytaczajac jego glownej tezy tylko marginalna krytyke nieskazitelnego autorytetu moralnego ktory popiera" poprawna politycznie wlasciwa teze". Po peany na jego czesc nie trzeba siegac tak jak po krytyke i zamilczanie wypowiedzi Moskala. Jest na drugi dzien godzinny film o Nowaku Jezioranskim a o co chodzilo Moskalowi ani slowa. Cala polonia na zjezdzie bila brawo Moskalowi na stojaco oprocz Buzka to chyba o cos powazniejszego chodzi niz o osobe Jezioranskiego? Moze by tak w szkole pouczyc o metotach indoktrynacji? > Dlatego zakończę tę bezcelową pisaninę I bardzo dobrze bo chodzilo o Jedwane -miszkancow 2500 w tym zydow 1000. Wilgang Birkner z Gestapo stworzyl Kommando Bialystok z batalionu 309 z doawodca Rolfem Joachim Bush i batalionu 316 - Heinrich Hoecke 10 lipca 1941 r udali sie rano do Jedwabnego, gdzie spedzili Zydow, polecono im rozebrac pomnik Lenina i zagoniono do stodoly i podpalono okolo 900 nie mniej niz 600 osob, wtym kobiet i dzieci. prof. Gross po prostu klamie na zamowienie, podpierajac sie swiadkiem Weissemanem agentem NKWD, ktory niezdazyl uciec z czerwona armia. Ks. Chrostowski - wiele lat dialogu z diaspora - od czasu Karmelu, poprzez wszystkie lat zarzutow az po Jedwabne twierdzi, ze antysemitami sa nie ci ktorzy nie lubia Zydow ale ci ktorych Zydzi nie lubia. Chyba mu trzeba uwierzyc. A propos pomnika Lenina to zagadka skad sie wzial wczesniej Jedwabnem. Przeciez to byl najwiekszy wrog od 1920 roku i kto go wybudowal????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobertP Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: *.pnet.com.pl 10.05.01, 09:04 szanowny TAD nie będę komentował bo nie mam czasu - może tylko jedna informacja która wiele ci wyjaśni. Jestem liberałem (według twoich standardów - pewnie ultra), - nie czuję się przez to gorszym Polakiem. Powiem więcej - myślę, że lepszym - to z moich podatków, płacone są pensje dla "prawdziwych Polaków". A moja liberalna dusza każe mi bronić honoru ludzi w których wierzę, przed małymi miernotami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tad asd Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: *.wroclaw.tpnet.pl 11.05.01, 10:45 Gość portalu: RobertP napisał(a): > szanowny TAD > jedna informacja która wiele ci wyjaśni. > Jestem liberałem (według twoich standardów - pewnie > ultra), - nie czuję się przez to gorszym Polakiem. Lepsze jest wrogiem dobrego! Czuj sie po prostu dobrze. > Powiem więcej - myślę, że lepszym - to z moich > podatków, płacone są pensje dla "prawdziwych Polaków". Jeden liberal altruista placi na wszystkich prawdziwych Polakow. Na to wyjasnienie czekalem od 10 lat, to DLATEGO jst tak malo PRAWDZIWYCH POLAKOW !!! > A moja liberalna dusza każe mi bronić honoru ludzi w > których wierzę, przed małymi miernotami. male miernoty pozdrawiaja swego ZYWICIELA i zycza mu "wszystkiego lepszego" SALVE OPUS LIBERTiNI - ORDYNARI PS. J-NJ bronil sie pzerd sadem - tam wierzace dusze liberalne winny bronic honoru ludzi ktorzy chronili porzadku jaltanskiego wbrew polonii londynskiej a pozniej gen. Jaruzelskiego- tyle wiem z autopsji a o zarzadzaniu majatkiem zydowskim w 1940 wiem niewiarygodnie od Moskala na podstawie wyroku sadu niemieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: 212.191.128.* 11.05.01, 10:59 Gość portalu: Tad asd napisał(a): > Gość portalu: RobertP napisał(a): > > > szanowny TAD > > jedna informacja która wiele ci wyjaśni. > > > Jestem liberałem (według twoich standardów - pewnie > > ultra), - nie czuję się przez to gorszym Polakiem. > > Lepsze jest wrogiem dobrego! Czuj sie po prostu dobrze. > > > Powiem więcej - myślę, że lepszym - to z moich > > podatków, płacone są pensje dla "prawdziwych Polaków". > > Jeden liberal altruista placi na wszystkich prawdziwych Polakow. > Na to wyjasnienie czekalem od 10 lat, to DLATEGO jst tak malo PRAWDZIWYCH POL > AKOW !!! > > > A moja liberalna dusza każe mi bronić honoru ludzi w > > których wierzę, przed małymi miernotami. > > male miernoty pozdrawiaja swego ZYWICIELA i zycza mu "wszystkiego lepszego" > SALVE OPUS LIBERTiNI - ORDYNARI > > PS. J-NJ bronil sie pzerd sadem - tam wierzace dusze liberalne winny bronic ho > noru ludzi ktorzy chronili porzadku > jaltanskiego wbrew polonii londynskiej a pozniej gen. Jaruzelskiego- tyle wiem > z autopsji a o zarzadzaniu majatkiem > zydowskim w 1940 wiem niewiarygodnie od Moskala na podstawie wyroku sadu niemi > eckiego. odp RobercieP nie obraź się - ale odnoszę wrażenie , że pisząxc ten tekst jestes dobrze nawalony , albo dopiero co przyleciałeś z Marsa . Człowieku ja cię nic nie rozumię - czy ty aby naprawdę jestes Polakiem ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobertP Re: Ależ skąd - jestem Żydem z Marsa IP: *.pnet.com.pl 11.05.01, 11:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: Ależ skąd - jestem Żydem z Marsa IP: 212.191.128.* 12.05.01, 06:34 Gość portalu: RobertP napisał(a): odp. Zapomniałeś dodać - nawalonym żydem z Marsa !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobertP Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: *.pnet.com.pl 11.05.01, 11:44 szanowny TADzie zabolało ? miało zaboleć to przykre, że najgłośniej o polskości i Polsce krzyczą ci którzy najmniej dla niej robią. Ja na patriotyzm patrzę między innymi a może przede wszystkim poprzez pryzmat płacenia lub nie podatków. Ktoś kto pracuje i dużo płaci na utrzymanie państwa,tworzy miejsca pracy, zapewnia byt i zajecie współobywatelom - to dla mnie patriota. Ktoś kto - szuka opieki państwa, pensji, ciepłej posadki - nie dając nic w zamian, a w przerwach między narzekaniem i biadoleniem - szuka zdrajców i odszczepieńców - którzy (według niego) są winni jego porażkom - to po prostu miernota. Takim ludziom trudno jest zaakceptować czyjąś wielkość, niezależność,...., wygodniej przecież opluć, zeszmacić - niech wszyscy będą mali i brudni - no nie ? A propo komentarza - proponuję ci przeczytaj sobie artykuł w dzisiejszej Rzeczpospolitej na temat sposobów gnojenia P. J.N.Jeziorańskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: 212.191.128.* 11.05.01, 12:15 Gość portalu: RobertP napisał(a): > szanowny TADzie > > zabolało ? > > miało zaboleć > > to przykre, że najgłośniej o polskości i Polsce krzyczą ci którzy najmniej dla > niej robią. > Ja na patriotyzm patrzę między innymi a może przede wszystkim poprzez pryzmat > płacenia lub nie podatków. > > Ktoś kto pracuje i dużo płaci na utrzymanie państwa,tworzy miejsca pracy, > zapewnia byt i zajecie współobywatelom - to dla mnie patriota. > > Ktoś kto - szuka opieki państwa, pensji, ciepłej posadki - nie dając nic w > zamian, a w przerwach między narzekaniem i biadoleniem - szuka zdrajców i > odszczepieńców - którzy (według niego) są winni jego porażkom - to po prostu > miernota. > > Takim ludziom trudno jest zaakceptować czyjąś wielkość, niezależność,...., > wygodniej przecież opluć, zeszmacić - niech wszyscy będą mali i brudni - no > nie ? > > A propo komentarza - proponuję ci przeczytaj sobie artykuł w dzisiejszej > Rzeczpospolitej na temat sposobów gnojenia P. J.N.Jeziorańskiego > > odp. Jeżeli podatki to twoja ojczyzna / patriotyzm / to brachu jedź na wyspę Piti - i nie będziesz ich musiał płacić ! A JN-J to twój brat , że go tak bronisz - facio nie chce się sam bronic / widocznie czuje się winny /- a ty z uporem maniaka robisz z niego mesjasza ! Wies - były szef ONZ też miał / K. Waldhain/piękną kartę , a okazał się zwykłym faszystą !!! I co ty na to ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobertP Re: a ja nato... IP: *.pnet.com.pl 11.05.01, 13:11 1. post nie był do ciebie 2. Twój "patriotyzm" - (jak sam udowadniasz) kończy się gdy trzeba wyciągnąc parę złotych z kieszeni - nie mowiąc o innych poswięceniach 3. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli z tą wyspą Piti - chodzi ci o formularze podatkowe ? - bardzo dowcipne 4. Były kanclerz Austrii nazywał się Kurt Waldheim 5. J.N.Jeziorańskiego bronię bo mu wierzę - a moja wiara nie jest oparta na jednym artykule prasowym 6. Infantylny język którego używasz mnie drażni - dlatego nie będę z tobą dyskutował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: a ja nato... IP: 212.191.128.* 11.05.01, 13:24 Gość portalu: RobertP napisał(a): > 1. post nie był do ciebie > 2. Twój "patriotyzm" - (jak sam udowadniasz) kończy się gdy trzeba wyciągnąc > parę złotych z kieszeni - nie mowiąc o innych poswięceniach > 3. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli z tą wyspą Piti - chodzi ci o > formularze podatkowe ? - bardzo dowcipne > 4. Były kanclerz Austrii nazywał się Kurt Waldheim > 5. J.N.Jeziorańskiego bronię bo mu wierzę - a moja wiara nie jest oparta na > jednym artykule prasowym > 6. Infantylny język którego używasz mnie drażni - dlatego nie będę z tobą > dyskutował. odp. 1. Chłopie cały dzień dyskutujesz ze mną i nareszcie się zoritowałeś o co chodzi - gratuluje refleksu . 2. Vice versa - a ty jak kieszenie napchac . 3.Cieszę się - nareszcie coś zrozumiałes . 4. Pomyliłem jedną literkę / w nazwisku / i problem - ty bredzisz niezrozumiale cały czas , a ja jednak mam do ciebie cierpliwość. 5 . Wierz dalej - kiedyś na płocie pisało ci.a i jeden uwierzył -, do dzisiaj drzazgi wydłubuje . 6.Nie język infantylny cię drażni , a poziom moich wypowiedzi przerasta twój umysł / no cóż przestań ćpać to może coś załapiesz / . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: *.wroclaw.tpnet.pl 11.05.01, 14:04 Gość portalu: RobertP napisał(a): > szanowny TADzie > zabolało ? miało zaboleć Normalka u "polskich liberalow" - "refomy maja bolec" oczywiscie nie tych ktorzy je wprowadzaja bez pytania o zgode. > to przykre, że najgłośniej o polskości i Polsce krzyczą ci którzy najmniej dla > niej robią - "reformy" masz na mysli bo ci co je robia siedza cichutko byle sie nie dostac na liste 100 njbogatszych "Wprost" a potem rejestr skazanych. Krzycza tylko, robiac podobnym Tobie wode z mozgu, chronieni immunitetem i nigdy go sobie nawzajem nie uchyla. Jestem wiekszym liberalem niz Ty, ale nie dla hochsztaplerow i otumanionych. - czy mamy wolny rynek? - czy jest rownoprawnosc podmiotow gospodarczych - czy system podatkowy sprzyja przedsiebiorczosci (oprocz wielkich firm jak Coca Cola, Daewoo,itp itd, ktore maja wielomilionowe straty od lat poprzez celnobankowe sztuczki i nie przynosza dochodu. Przynosza wielki dochod sprzedane "zreformowane" banki od procentow kredytow od np. hut, ktore stanely w polowie prawdziwej modernizacji, zatrzymane przez twoich "liberalow" tak by nie mogly sprostac konkurencji niemieckich, japonskich i musialy upasc w petli kredytowej. Twoj wielki liberal Balcer. wraz z Lewand. obaj wielokrotnie pod zarzutami niekonczacych sie afer, ze wymienie rublowe tytonowe, spirytusowe,....FOZZ, ostatniego chroni immunitet przed prokuratorem od wielu kadencji sejmowych - w 1990 narzucili clo na czesci i podzespoly a zwolnili z cla gotowe wyroby pod dyktat zachodu. Zanim Ty jako liberal zaczales zarabiac na mleko pod wasem ja kilkadzesiat lat temu, konkurowalem swoja wiedza z najlepszymi specjalistami z ICL, przez wiele tygoni przyjezdzaly specjalisci z Anglii nie mogac naprawic uradzen Szef klubu ICL na Jugoslawie odwdzieczyl sie mi za utarcie nosa anglosasom tygodnowa wycieczka dla mnie i zony bym zwiedzil jego pekny kraj . I wszystko to pomimo a nie dzieki komunie. Komuna robila wszystko by zniszczyc moja firme - stad RIADy, udalo sie to dopiero Balcerowiczowi. Dzis gdy Szwajcarzy naknocili w programach z okazji Y2k moglem pokazac, ze mimo sredniego wieku i noworocznych trunkow moglem ich zakasowac.i jeszcze sie wyspac do rana 1.1.2000. A twoi liberalowie zwykle mlodzi na kolanach po pas zginaja sie przed wszystki co zagraniczne, I powtarzaja madrosci formulki za autorytemi po czym przylepiaja etykietki formulki liberalow - pozal sie Boze nie oceniajac ich poskutkach a po tym co sami o sobie mowia. Zycze ci zebys umial w wieku 56 lat przeniesc sie z jednego konca Polski do na drugi, wybudowac dom znalezc tam prace i miec firme - i to bez ukladow post komunistycznych i UBowskich - bo stad kochany w wiekszosci wywodza sie Twoi liberalowie. I nic nie wiesz o 1953, 1968, 1980, 1989, o mnie i szykanach. I ciekaw bede jak nastepny "liberal" bezprawnie zabierze ci wszytko czego sie dorobiles przez kilkadziesiat lat. Ogladalem mego s.p. ojca gdy przyniosl nowe zlote po wymianie 1951 roku. Tez ci sami zmieniacze ustroju tylko ich ojcowie. Synowie dzialaja teraz. > Ja na patriotyzm patrzę między innymi a może przede wszystkim poprzez pryzmat > płacenia lub nie podatków. No to Twoi liberalowie jak widac z ostatnich kronik kryminalno-gospodarczych z najwyzszych politycznych kregow sa ? > Ktoś kto pracuje i dużo płaci na utrzymanie państwa,tworzy miejsca pracy, > zapewnia byt i zajecie współobywatelom - to dla mnie patriota. A co Unia Wolnosci, Czescia AWS, SLD ktore wyeksportowaly 3 mln miejscpracy? PATRIOCI ? > > Ktoś kto - szuka opieki państwa, pensji, ciepłej posadki - nie dając nic w > zamian, a w przerwach między narzekaniem i biadoleniem - szuka zdrajców i > odszczepieńców - którzy (według niego) są winni jego porażkom - to po prostu > miernota. Uwazaj pod pod Twoja definicje pasuja urzedy prezydencki, rzadu , Sejmu Senatu, Rad Nadz Funduszy i Samorzadow - cieple posadki, generuja bezrobocie i afery i straty i zwalaja winy na innych? Ale zgadzam sie - miernoty brak Paderewskich, Pilsudzkich Dmowskich. > Takim ludziom trudno jest zaakceptować czyjąś wielkość, niezależność,...., > wygodniej przecież opluć, zeszmacić - niech wszyscy będą mali i brudni - no > nie ? No nie. > A propo komentarza - proponuję ci przeczytaj sobie artykuł w dzisiejszej > Rzeczpospolitej na temat sposobów gnojenia P. J.N.Jeziorańskiego Jak Ty nic moj drogi nie rozumiesz, Jezioranski nigdy nie byl gnojony, on sam twiedzi, ze mial niesamowite i niezwykle szczescie w zyciu - ostatnia godzinna audycja laurkowa w TV. Jemu stworzono zyciorys marzenie - sume zyciorysow prawdziwych bohaterow ktorzy czesto oddali zycie. On zebral cala smietanke i glorie i nie powinien o tym powiedziec tylko zdawkowo co zreszta zrobil. Gnojeni sa ludzie, ktorzy sprobowali miec inne zdanie natemat odpowiedzialnosci Polski za holocaust i zaslugi Jaruzelskiego, ktore to wymienia i Michnik i Jezioranski. Nic moj drogi nie wiesz o wyrafinowanych metoach w propagandzie polityce i jak widac w gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lombat Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: *.*.*.* 15.05.01, 04:50 Odpowiedz na pytanie Tad'a Pytasz Wasc skad pomnik Lenina w Jedwabnem. Postawiony zostal (zgadnij przez kogo i na czyj wniosek ?) w okolicach Bozego Narodzenia 1939. Radze tez wybrac sie do dawnego szpitala Joannitow, by w zbiorach szacownej instytucji, ktora teraz tam sie znajduje znalezc mape z granicami panstw w tym okresie i zobaczenia w jakim panstwie bylo wowczas Jedwabne. Z wroclawskimi pozdrowieniami z dalekich antypodow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tad Raczy Wasc Anty-pedes takoz zacne i przystojne serdecznosci przyjac IP: *.wroclaw.tpnet.pl 15.05.01, 08:12 > Z wroclawskimi pozdrowieniami z dalekich antypodow Mialo to miasto pewna niepowtarzalna atmosfere - w 60 i 70 -tych. Juwenalia paralizowaly cale miasto, ku uciesze mieszkancow, bohema wroclawska - Kalambur, Tomaszewski i Grotowski, Jazz nad Odra, Palacyk, zycie klubowe, kabarety dorosle i studenckie jak Kabaret Ojcow pozniej Elita, zimowali u mnie na Nadodrzu, Drozda, rejsy piwne statkiem naokolo Wroclawia, Morskie Oko itp. Z grodu bez szarkow w Odrze i kangurow ( z wyj. ZOO). Pozdrawienia. Tadeusz L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: As - czekam na Twoją odpowiedź...dla RobertaP IP: 212.191.128.* 09.05.01, 11:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tad Moskal - Jezioranski cd. IP: *.proxy.aol.com 09.05.01, 13:54 A moze sprawe roztrzygnie sedzia ktory niedawno skazal pana Lepera,za "zniewazenie"pewnych osobistosci polskiego lobby.Bo jesli to co twierdzi pan Moskal jest nieprawda to nalezy mu sie co najmniej 10 lat bez prawa zlagodzenia wyroku.NO , PANIE SEDZIO DO ROBOTY !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atos Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: *.dialip.mich.net 09.05.01, 16:30 Jezeli macie panowie Ty i As takie dobre wiadomosci i opinie na temat prezesa Moskala to moze wyjasnicie nam dlaczego,takie autorytety jak:prof.Stanislaw Blejwas,Andrzej Korbonski,Zbigniew Brzezinski i inni,zerwali wspolprace z KPA i Moskalem.Moze wyjasnicie dlaczego Z KPA odchodza kolejne organizacje polonijnei dzisiaj KPA zrzesza niespelna 15 zwiazkow federalnych(w latach 80 bylo ich 28) co stanowi kilka procent amerykanskiej Polonii.Moze powiecie,ze Marszalek Pilsudski to takze agent Lenina bo nie chcial pomoc armii Wrangla w rozbiciu armii czerwonej.Troche szacunku dla ludzi zaslugujacych na to ,a sady i pyskowki to takie proste i malo eleganckie.Odpowiedzcie na te pytania a wtedy mozemy podyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tad Ilosc opnii+ elegancja=/=prawda! -> to cechy propagandy! IP: 194.204.169.* 09.05.01, 17:11 Gość portalu: atos napisał(a): > Jezeli macie panowie Ty i As takie dobre wiadomosci i opinie na temat prezesa > Moskala to moze wyjasnicie nam dlaczego,takie autorytety jak:prof.Stanislaw > Blejwas,Andrzej Korbonski,Zbigniew Brzezinski i inni,zerwali wspolprace z KPA i > > Moskalem.Moze wyjasnicie dlaczego Z KPA odchodza kolejne organizacje polonijnei > > dzisiaj KPA zrzesza niespelna 15 zwiazkow federalnych(w latach 80 bylo ich 28) > co stanowi kilka procent amerykanskiej Polonii.Moze powiecie,ze Marszalek > Pilsudski to takze agent Lenina bo nie chcial pomoc armii Wrangla w rozbiciu > armii czerwonej.Troche szacunku dla ludzi zaslugujacych na to ,a sady i > pyskowki to takie proste i malo eleganckie.Odpowiedzcie na te pytania a wtedy > mozemy podyskutowac. Spor nie idzie o Jezioranskiego, Moskala a tym bardziej o Pilsudzkiego ( nawiasem mowiac tez agenta -nielojalnego wobec zaborcow) a kolejna probe zeszmacenia Polakow jako antysemitow. 1.Zagadka - kto wybudowal pomnik Lenina w Jedwabnem, wroga Polski od 1920 r. 2.Dlaczego prof. Gross nie odkryl prawdziwych sprawcow Kommando Bialystok dow. Wilfgang Birkner z batal. 309 dow. Rolf Joachim Bush i batal. 316 dowodca Heinrich Hoecke razem 283 zoldakow w akcji eksteminacyjnej w Jedwabnem 10 lipca 1941 r. 3.A po co dyskutowac o autorytetach, ktore sa potrzebne dla niesamodzielnie myslacych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: TY do atos IP: 212.191.128.* 11.05.01, 07:06 Ja tylko zadałem pytanie, a nie przekazałem żadnych wiadomości . Pamiętam jak jeszcze niedawno rabin amerykański pozwał Prymasa Glempa do sądu o dużo mniejszą ,,zniewagę"- dlatego też mi się wydaje , że gdyby JN-J nie czuł swę winny podałby Moskala do sądu , a skoro nie podał to ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: *.pckom.com.pl 11.05.01, 14:48 Odchodzą bo są piętnowani przez pewne kręgi i nie mogą robić interesów z "nimi" nie powiem nazwy aby nie zostać posadzony o antysemityzm. Ponadto teraz jest moda na walke z "wymyślonym czesto" antysemityzmem. Pan Moskal nie bał się powiedzieć nieco prawdy. A pan Jeziorański najprawdopodobniej nie jest święty i jak zwykle robi to za co mu płacą. A rzeczpospolita to powinna napisać o gnojeniu polaków np na stronach pewnych orgganizacji www w stanach. Niestety prasa, media w polsce są jak chorągiewka zawsze w tę "jedyną słuszną stronę" bardzo często zatajając prawdę lub przeinaczając fakty. Przykre jest to że musze żyć w tak zakłamanym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: 212.191.128.* 11.05.01, 14:54 Gość portalu: Damian napisał(a): > Odchodzą bo są piętnowani przez pewne kręgi i nie mogą robić interesów z "nimi" > > nie powiem nazwy aby nie zostać posadzony o antysemityzm. > Ponadto teraz jest moda na walke z "wymyślonym czesto" antysemityzmem. > Pan Moskal nie bał się powiedzieć nieco prawdy. > A pan Jeziorański najprawdopodobniej nie jest święty i jak zwykle robi to za co > > mu płacą. > A rzeczpospolita to powinna napisać o gnojeniu polaków np na stronach pewnych > orgganizacji www w stanach. > > Niestety prasa, media w polsce są jak chorągiewka zawsze w tę "jedyną słuszną > stronę" bardzo często zatajając prawdę lub przeinaczając fakty. > > > Przykre jest to że musze żyć w tak zakłamanym kraju. odp Masz racje - Judasz też zawsze pracował za srebrniki - byle tylko płacili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atos Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: *.dialip.mich.net 09.05.01, 18:54 Zadalem konkretne pytania i czekam na odpowiedz a Ty panie Tas,zasuwasz mi tu znowu "kielbase z kapusta"i przytaczasz cytaty nie swoje o autorytetach. Musle,ze Twoja szanowna mamusia i tatus to tekze nie byly dla ciebie autorytety,co sie zgadza z twoim rozumowaniem i szkoda mi w gruncie ciebie. Czy Moskal,ktory jest uznany za persona non grata,nie szuka popularnosci,dawno utraconej,podchwytujac temat jakze popularny i na czasie i nie liczy sie z opinia przewazajacej liczby polonii,ktora jest daleko od KPA.Pomysl o tym i przejzyj jego gre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecha do: atos IP: *.hwr.arizona.edu 10.05.01, 06:39 Ja mam dwa konkretne pytania do atos'a: (1) Od kiedy i gdzie Moskal jest persona non grata? (2) Jaka jest opinia przewazajacej czesci Polonii? I skad Ty wiesz, jaka jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atos Re: do: atos IP: *.dialip.mich.net 10.05.01, 15:49 Jezeli chodzi o pytanie 1 to juz od lat Moskal nie ma wstepu do Bialego Domu,Departamentu Stanu nie mowiac juz o Nowojorskim Ratuszu.Wspolprace z nim zerwala czolowka amerykansko-polonijnej elity intelektualnej.Nie bede wymienial nazwisk bo zapewne zna je Pani. Pytanie 2 oparte jest na danych liczbowych ,stwierdzajacych ,ze KPA zrzesza kilka procent amerykanskiej Polonii,co nie moze byc odzwierciedleniem pogladow reprezentowanych przez Moskala.Mysle,ze zaspokoilem Pani ciekawosc.Nie znam osobiscie Moskala,ale mysle,ze my Polacy powinnismy reagowac na przejawy takich postaw jakie zaprezentowal Moskal,oskarzajac Pana Nowaka -Jezioranskiego o wspolprace z gestapo .Prawdopodobnie Moskal ze wzgledu z trudnoscia w poslugiwaniu sie jezykiem polskim,moze nawet nie wiedzial co podpisuje,bo nie sadze aby takie oswiadczenie bylo jego autorstwa.Moze te listy i oswiadczenia sa autorstwem Wojciecha Wierzewskiego,bylego sekretarza PZPR na UW a dzisiaj redaktora tygodnika "Zgoda" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: do: atos IP: 212.191.128.* 11.05.01, 07:37 atos - walisz głupa ! JN- J ma niezbywalne prawo stańąć publicznie przed sądem / i nie tylko / w obronie swojego honoru / zrobił to Prezydent Kwaśniewski w stosunku do Życia /. A ON MILCZY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Czego on milczy .CZEGO SIĘ BOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo Re: do: atos IP: 64.254.202.* 14.05.01, 15:49 A moze podasz nazwe innej organizacji polonijnej ktora ma wiecej czlonkow i ktora mialaby reprezentowac nasze interesy w USA. Pan Moskal jest Prezesem KPA, reprezentuje Polonie bez wzgledu czy Ty to lubisz czy nie. Jezeli sie nie zgadzasz wstap w szeregi, wez sie do roboty i zmien cos. Ignorantow i takich jak Ty co zapewne nic dobrego dla Poloni nie zrobili poza krytyka to tysiace,ale gdy przyjdzie do konkretnej pracy to Was nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atos Re: do: atos IP: *.dialip.mich.net 10.05.01, 15:49 Jezeli chodzi o pytanie 1 to juz od lat Moskal nie ma wstepu do Bialego Domu,Departamentu Stanu nie mowiac juz o Nowojorskim Ratuszu.Wspolprace z nim zerwala czolowka amerykansko-polonijnej elity intelektualnej.Nie bede wymienial nazwisk bo zapewne zna je Pani. Pytanie 2 oparte jest na danych liczbowych ,stwierdzajacych ,ze KPA zrzesza kilka procent amerykanskiej Polonii,co nie moze byc odzwierciedleniem pogladow reprezentowanych przez Moskala.Mysle,ze zaspokoilem Pani ciekawosc.Nie znam osobiscie Moskala,ale mysle,ze my Polacy powinnismy reagowac na przejawy takich postaw jakie zaprezentowal Moskal,oskarzajac Pana Nowaka -Jezioranskiego o wspolprace z gestapo .Prawdopodobnie Moskal ze wzgledu z trudnoscia w poslugiwaniu sie jezykiem polskim,moze nawet nie wiedzial co podpisuje,bo nie sadze aby takie oswiadczenie bylo jego autorstwa.Moze te listy i oswiadczenia sa autorstwem Wojciecha Wierzewskiego,bylego sekretarza PZPR na UW a dzisiaj redaktora tygodnika "Zgoda" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: do: atos IP: 63.164.131.* 10.05.01, 17:32 Nie wiem skad masz takie zrodla, ze Moskal nie ma wstepu do Ratusza w NY czy do innych departamentow. Wiesz, sam sie nie dziwie temu, gdyz tzw. lobby zydowskie jest stosunkowo liczne akurat w tych miejscach. I wiadomym tez jest ze p. Moskal znany jest z swoich wypowiedzi czy stosunku do Kongresu Zydow Amerykanskich, ktrorzy ciagle daza do zadraznien miedzy Polakami a Zydami. Wiec przynajmniej jest ktos kto wystepuje w obronie nas Polakow tu (US) zamieszkalych. Kto to bedzie robi? Pan Jezioranski? jakos nie slysze aby byl w tej sprawie aktywny? A wrecz przeciwnie. Jaki on ma powod do zabierania glosu w sprawie np. Jedwabnego. Dlatego ze by kurierem w czasie II wojny? Hmm. chyba w tych czasach bylo wiecej bohaterow niz p. Jezioranski i oni ciagle zyja a nie sa tak cholubieni i faworyzowani przez nikogo i nigdzie. Mze ci inni bardziej sie saluzyli swoja postawa moralna w tych i pozniejszych czasach ale historia nie kresli im scenariusza tak barwnego jak p. Jezioranskiemu. Chyba nikt bedacy przy zdrowych mysach nie sadzi ze wojenna i powojenna postawa p. Jezioranskiego nie doprowadzila do zmian polityczno-spolecznych w Europie Wschodniej. W tym czasie gdzy narod sie borykal w codziennym trudzie i znoju p. Jezioranski pracowal na Zachodzie aby reprezentowac poglad nie Polakow na swiecie ale rzadu USA. Radio Wolna Europa nie byla wlasnoscia prywatna p. Jezioranskiego wiec robil to co mu szfowie kazali, czy to mus sie podobalo czy nie, czy bylo to dobre dla interesu Polakow czytylko pasowalo do przyjetej polityki w danym czasie. Odnosnie reprezentwowania Polakow w Stanach jest tojak dotad KPA. Nie chce wchodzic w zasadnosc wyborow i jaki procent popiera p. Moskal czy nie (nilt takich danych zreszta nie zbieral) wiec szafowanie tym ze jest on poierany przez maly procent (jaki?) jest mowieniem aby mowic. W kazdej partii, czy stowarzyszeniu jest podobna procedura. W partii Demokratow czy Republikanow tez nie mamy wplywu kto bedzie im szefowal. Prawda jest taka ze p. Moskal jest prawnym reprezentantem KPA i reprezentuje Polonie tak jak to robi. Czy dobrze? Czas to osadzi. Natomiast zastanawiam sie co takiego 'swietego' jest w p. Jezioranskim, iz jest on tak nietykalny. Moze i byl on 'herosem' w czasie wojny i po wojnie ale znamy juz takich 'nietykalnych' i oklaskiwanych co to pozniej musiei sie tlumaczyc. Przyklad z US - ostatnio sen. Kerry i udzial w Vietnamie; Kurt Waildheim to tylko te przyklady ktore przychodza mi na mysl w tej chwili. I sa tez inne. Ci ktorzy byli przez swiat potepiani (Arafat) dostaja nagrody Nobla. Ale reasumujac, kogo w takim razie reprezentuje Jan Nowak Jezioranski. Czy jest on przewodniczacym jaiegos zgrupowania, organizacji (sam nie wiem bo nie mieszkam w Polsce) ale ciekw jestem kogo on reprzentuje. Jaki procent Polakow utozsamia sie z jego wypowiedziami. Co przecietny Polak wie o dzialalnosci obu panow. Oburzenie w Polsce na p. Moskal wynika iz zarzuca on wpolprace p. Jezioranskiego z Niemcami. I to jest moze niefortunny czas gdy inni oskarzaja nas za inne czyny. Dla nas Polakow slowo kolaboracja ma silny wydzwiek ale nie o to chodzilo w artukule p. Moskala. On przytoczyl fakty znane z lat 70-tych. Jasne ze znajda sie tacy co powiedza ze byly one sfabrykowane (przez kogo - sad niemiecki?) ale radzilbym chlodniejszego spojrzenia z obu stron. Postawa zas niektorych urzednikow polskich jest smieszna. Wtracaja sie w tzw. pyskowki miedzy dwoch facetow a pozniej beda reke wyciagac do Polonii po pomoc w zakupie np. urzadzen do szpitala lub cos podobnego. Moze wtedy powinni wyciagnac reke do p. Jezioranskiego - jemu tak bliskie sercu sa te sprawy. Madry czlowik stara sie pomyslec dwa razy zanim cos zrobi. Glupi robi tak jak widzimy. Janusz Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tad Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: *.wroclaw.tpnet.pl 10.05.01, 09:47 Okreslenie panskie przypomina mi pogardliwe czeskie "klobasou s zeleninou" na okreslenie naprawde smacznego polskiego bigosu. Blad."Cytaty nie swoje" -zawsze sai cudze, taka jest wlasnie ich cecha z definicji a trywialne stwierdzenie o samodzielnym mysleniu i niepotrzebnych przy tym autorytetach wymyslilem sam, najpewniej nie jako pierwszy na swiecie. > Musle,ze Twoja szanowna mamusia i tatus to tekze nie byly dla ciebie > autorytety,co sie zgadza z twoim rozumowaniem i szkoda mi w gruncie ciebie. Pamietaj Pan o 4 przykazaniu! Takze w Internecie i w dysputach politycznych. Szanuj rodzicow swoich i nie tykaj moich jak i ja nie tykam. Rodzice, podobnie jak wszyscy nauczyciele sa autorytetami do pewnego okresu i poziomu wiedzy, zauwazysz Pan to byc moze w przyszlosci. A szacunek im sie nalezy zawsze. >Czy Moskal,ktory jest uznany za persona non grata,nie szuka popularnosci,dawno > utraconej,podchwytujac temat jakze popularny i na czasie i nie liczy sie z > opinia przewazajacej liczby polonii,ktora jest daleko od KPA.Pomysl o tym i > przejzyj jego gre. Moskal nigdzie nie jest" persona non grata" i nie o niego tu chodzi. Gra idzie o "rzad dusz", do czego potrzebne jest obciazenie Polakow odpowedzialnoscia za holocaust i jednoczesnie oczyszczenie Niemcow, bez wzgledu na fakty. Zaangazowane sa w to niestety zaprzedane "autorytety", prezydent i rzad jak i wiekszosc poskojezycznych mediow w Polsce. Nie moze Pan tego na razie niestety dostrzec z powodu emocjonalnego zaslepienia i przekonania o swej wyzszosci o czym swiadcza zle adresowane uczucia politowania. Nie bardzo sie znam natomiast na konstelacjach skloconych organizacji polonijnych w Ameryce - rozrozniam tylko dzialanie propolskie i antypolskie dzialaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: atos zbłaźniłeś się..dokładnie przeczytaj Tada i krecha .... IP: 212.191.128.* 11.05.01, 07:50 Casus K. Waldhaima może też być casusem JN-J ....A K. Waldhaim miał nie tylko nazwisko jednego kraiku , to nazwisko było ogólnoświatowe ... i co ONZ , Autria - a tu nagle taki sobie JN-J . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: TY do alos IP: 212.191.128.* 11.05.01, 07:22 alos - ty albo umiesz czytać albo się dopiero uczysz . Tad / nie Tas / pociągnął wątek w prawidłowy sposób, tylko ty jak koń z klapkami na oczach nie chcesz tego zrozumieć ! Przeczytaj siebie to właśnie ty przeskakujesz w dyskusji która brzmi : czy JN-J milcząc w sprawie wypowiedzi Moskala / nie dochodzi prawdy przed sądem /, czasami nie czuje się jednak winny zarzutowi jasno sprecyzowanemu przez M...bo gdyby się nie czuł to broniłby swojego honoru.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: TY do alos IP: 62.8.156.* 16.05.01, 17:14 Gość portalu: TY napisał(a): > alos - ty albo umiesz czytać albo się dopiero uczysz . > Tad / nie Tas / pociągnął wątek w prawidłowy sposób, > tylko ty jak koń z klapkami na oczach nie chcesz tego > zrozumieć ! > Przeczytaj siebie to właśnie ty przeskakujesz w > dyskusji która brzmi : czy JN-J milcząc w sprawie > wypowiedzi Moskala / nie dochodzi prawdy przed > sądem /, czasami nie czuje się jednak winny zarzutowi > jasno sprecyzowanemu przez M...bo gdyby się nie czuł > to broniłby swojego honoru.... Jesli ktos gdzies napisze, ze gosc podpisujacy si TY jest alfonsem i zboczencem, a TY nie pozwie autora tego oskarzenia do sadu, to bedzie to znaczyc, ze TY czuje sie winny, bo inaczej bronilby swojego honoru? A jesli alfonsem i zboczenstwem co tydzien bedzie Cie nazywac ktos inny? To co? Bedziesz podawal do sadu wszystkich tych oszczercow? Zanim cokolwiek uzyskasz, stracisz fortune na adwokatow. Zrozum chlopie, ze to wine trzeba udowodnic, a nie niewinnosc. Inaczej mowiac, jesli ktos nie stara sie udowodnic swojej niewinnosci (bo nie ma na to czasu, bo uwaza, ze nie musi znizac sie do poziomu oszczercow - moze miec tysiace powodow) to wcale nie znaczy, ze jest winny. Troche logiki, proponuje, bo rozumujac tak jak Ty, to kazdego mozna oskarzyc o najwieksze zbrodnie i jeszcze kazac mu udowadniac, ze nie jest wielbladem. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re ATOS I AS czekam na waszą odpowiedź !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.191.128.* 14.05.01, 07:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atos Re: Re ATOS I AS czekam na waszą odpowiedź !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dialip.mich.net 15.05.01, 03:52 jakiej oczekujesz odpowiedzi? Bron "karczmarza"ktory ma tylko szynkwas i kase przed oczami a poniewieraj ludzmi,ktorzy nie musza bronic honoru przed zadnym sadem,poniewaz swoim zyciem udowodnili,ze zasluguja na szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: Re do ATOS IP: 212.191.128.* 21.05.01, 10:03 Gość portalu: atos napisał(a): > jakiej oczekujesz odpowiedzi? Bron "karczmarza"ktory ma tylko szynkwas i kase > przed oczami a poniewieraj ludzmi,ktorzy nie musza bronic honoru przed zadnym > sadem,poniewaz swoim zyciem udowodnili,ze zasluguja na szacunek. odp. Atos - żal mi ciebie...bo sprawa jednak cuchnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peace Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: *.dialup.mindspring.com 14.05.01, 18:54 Wszyscy maja racje misie kolorowe wyluzujcie sie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY Re: Jeziorański jeżeli Moskal nie ma racji to podaj go do sądu !-Boisz IP: 212.191.128.* 15.05.01, 07:22 Czyżby atos zwariował ? Odpowiedz Link Zgłoś