Dodaj do ulubionych

Przeciwnicy akcesji dalej walczą !

27.04.04, 17:27
Trafiła w moje ręce ulotka ujawniająca całą prawdę o UE zatytułowana NARODZIE
POLSKI RATUJ OJCZYZNĘ. Ponieważ nie jestem samolubem, podzielę się z Wami tym
doniosłym tekstem. Oto jego fragmenty:

>Unia Eur. to tajny spisek Żydo-Niemiecki, który ma na celu doprowadzenie
Polski do całkowitej ruiny by na jej terenie zachodnim osiedlić Niemców a na
wschodnim, Żydzi tworzą Judoland.<

Tyle lat tę UE majstrowali tylko po to, aby Polskę do ruiny doprowadzić.

>Zakończył się czas negocjacji z nielegalnym tworem unijnym - nigdzie nie
zarejestrowanym, bez praw, bez wybranego rządu, gdzie dopiero teraz kleci się
konstytucję.<

No tak, ten brak rejestracji najbardziej chyba autorów boli.

>Na Jasnej Górze postanowiono utworzyć największy burdel w Europie a
patriotów już od 1 maja wsadzać do więzień (później obozów koncentracyjnych),
które powstały z budynków po rozbrojonej armii polskiej. Po 1 maja do Polski
wkroczy wojsko niemieckie pod pretekstem uszczelnienia naszej wschodniej
grnicy oraz ogromna armia bezrobotnych, którzy obejmą urzędy, gdyż Polacy nie
potrafią zdawać egzaminów w jęz. niemieckim.<

Lst podpisali PATRIOCI WYPĘDZENI Z POLSKI.

Pozdrawiam

Snajper.
Obserwuj wątek
    • oleg3 A kto podpisał się pod tekstem ? n/t 27.04.04, 17:36

• oleg3 Re: A kto podpisał się pod tekstem ? n/t 27.04.04, 17:39
        Oczywiście poza PATRIOTAMI.
        • snajper55 Re: A kto podpisał się pod tekstem ? n/t 27.04.04, 17:57
          oleg3 napisał:

> Oczywiście poza PATRIOTAMI.

Jedynie PATRIOCI.

Snajper.
          • oleg3 Na mój nos to bardzo sprytna fałszywka 27.04.04, 18:01
            Nawet do prokuratora nie ma z czym iść bo się pod nikogo nie podszywają.

Pozdrawiam
            • snajper55 Re: Na mój nos to bardzo sprytna fałszywka 27.04.04, 18:08
              oleg3 napisał:

> Nawet do prokuratora nie ma z czym iść bo się pod nikogo nie podszywają.
              >
              > Pozdrawiam

Czyżbyś uważał, że nie wyrażają swoich poglądów w tej ulotce ? Podobno
              wyglądali na szczerych.

Snajper.
    • Gość: t Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! IP: *.gimsat.pl / *.gimsat.pl 27.04.04, 17:39
      Dostałem kiedyś od pana prezydenta ulotkę na podobnym poziomie, tyle, że
      prounijną.
      • snajper55 Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 27.04.04, 17:58
        Gość portalu: t napisał(a):

> Dostałem kiedyś od pana prezydenta ulotkę na podobnym poziomie, tyle, że
        > prounijną.

A gdzie pan Prezydent burdel obiecywał ? No i wkroczenie jakich wojsk ? Pewnie
        radzieckich. A może kubańskich ? wink)

Snajper.
    • janusz2_ Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 27.04.04, 17:50
      snajper55 napisał:

> Trafiła w moje ręce ulotka ujawniająca całą prawdę o UE zatytułowana NARODZIE
      > POLSKI RATUJ OJCZYZNĘ. Ponieważ nie jestem samolubem, podzielę się z Wami tym
      > doniosłym tekstem. Oto jego fragmenty:
      >
      > >Unia Eur. to tajny spisek Żydo-Niemiecki, który ma na celu doprowadzenie
      > Polski do całkowitej ruiny by na jej terenie zachodnim osiedlić Niemców a na
      > wschodnim, Żydzi tworzą Judoland.<
      >
      > Tyle lat tę UE majstrowali tylko po to, aby Polskę do ruiny doprowadzić.
      >
      > >Zakończył się czas negocjacji z nielegalnym tworem unijnym - nigdzie nie
      > zarejestrowanym, bez praw, bez wybranego rządu, gdzie dopiero teraz kleci się
      > konstytucję.<
      >
      > No tak, ten brak rejestracji najbardziej chyba autorów boli.
      >
      > >Na Jasnej Górze postanowiono utworzyć największy burdel w Europie a
      > patriotów już od 1 maja wsadzać do więzień (później obozów koncentracyjnych),
      > które powstały z budynków po rozbrojonej armii polskiej. Po 1 maja do Polski
      > wkroczy wojsko niemieckie pod pretekstem uszczelnienia naszej wschodniej
      > grnicy oraz ogromna armia bezrobotnych, którzy obejmą urzędy, gdyż Polacy nie
      > potrafią zdawać egzaminów w jęz. niemieckim.<
      >
      > Lst podpisali PATRIOCI WYPĘDZENI Z POLSKI.
      >
      > Pozdrawiam
      >
      > Snajper.

W czasach PRL takie g...o nazywano fałszywkami.
      A przecież SB-cja tak się starała smile))
      • snajper55 Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 27.04.04, 18:00
        janusz2_ napisał:

> W czasach PRL takie g...o nazywano fałszywkami.
        > A przecież SB-cja tak się starała smile))

Miałem ostatnio rozmawiać z człowiekiem, członkiem LPR, który miał poglądy
        zbliżone do tych wyrażonych w ulotce. Ale to pewnie tez był fałszywek. wink)

Snajper.
        • janusz2_ Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 27.04.04, 18:08
          snajper55 napisał:

> janusz2_ napisał:
          >
          > > W czasach PRL takie g...o nazywano fałszywkami.
          > > A przecież SB-cja tak się starała smile))
          >
          > Miałem ostatnio rozmawiać z człowiekiem, członkiem LPR, który miał poglądy
          > zbliżone do tych wyrażonych w ulotce. Ale to pewnie tez był fałszywek. wink)
          >
          > Snajper.

Snajper,
          kiedyś podejrzewałem, że ty jesteś "fałszywek", bo sądziłem, że takich poglądów
          żaden człowiek miec nie może. Jak się okazuje - wyjątki bywają.
          Ty jednak żadnych żałosnych ulotek nie wypuszczasz, nieprawdaż? smile))

Stara maksyma mówi - jak nie możesz kogoś pokonac, to spróbuj go ośmieszyć.
          Fałszywka, którą w tym wątku przytaczasz stara się dokładnie to osiągnąć.
          Ale jej twórcy powinni się jeszcze uczyć, bardzo dużo uczyć smile))
          • andrzejg Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 27.04.04, 18:12
            janusz2_ napisał:

>
            > Snajper,
            > kiedyś podejrzewałem, że ty jesteś "fałszywek", bo sądziłem, że takich poglądów
            >
            > żaden człowiek miec nie może. Jak się okazuje - wyjątki bywają.
            > Ty jednak żadnych żałosnych ulotek nie wypuszczasz, nieprawdaż? smile))
            >
            > Stara maksyma mówi - jak nie możesz kogoś pokonac, to spróbuj go ośmieszyć.
            > Fałszywka, którą w tym wątku przytaczasz stara się dokładnie to osiągnąć.
            > Ale jej twórcy powinni się jeszcze uczyć, bardzo dużo uczyć smile))

Zaczynam wierzyć ,że to świadoma i sprytna prowokacja,bo jak przeciwnicy UE się od niej odżegnują ,to coś musi w tym być.Jeszcze trochę ,a zaczną agitować za UE.

A.
            • janusz2_ Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 27.04.04, 18:26
              andrzejg napisał:

> Zaczynam wierzyć ,że to świadoma i sprytna prowokacja,bo jak przeciwnicy UE
              się
              > od niej odżegnują ,to coś musi w tym być.Jeszcze trochę ,a zaczną agitować
              za
              > UE.

Andrzeju,
              zgodziłbym się z tym, że świadoma. Ale, że "sprytna"? smile))
              Przecież to jest żałosne.
              Trzeba miec klapki na oczach, żeby się na to nabrać.

Pozostaje mi tylko współczuć, tym co wierzą w autentyczność cytowanej przez
              Snajpera ulotki, bo to oznacza, że wierza również w każdy, nawet najbardziej
              prymitywny dowcip primaaprilisowy w gazecie.
              • snajper55 Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 28.04.04, 11:42
                janusz2_ napisał:

> Andrzeju,
                > zgodziłbym się z tym, że świadoma. Ale, że "sprytna"? smile))
                > Przecież to jest żałosne.
                > Trzeba miec klapki na oczach, żeby się na to nabrać.
                >
                > Pozostaje mi tylko współczuć, tym co wierzą w autentyczność cytowanej przez
                > Snajpera ulotki, bo to oznacza, że wierza również w każdy, nawet najbardziej
                > prymitywny dowcip primaaprilisowy w gazecie.

A czymże stwierdzenia tej ulotki różnią się od propagandy antyunijnej
                serwowanej na codzień w RM czy ND ? Czym różni się kłamstwo o konieczności
                paszportów od kłamstwa o burdelu w Częstochowie czy wkroczeniu wojsk
                niemieckich ? Czymże różnią się słowa o spisku żydowskim z ulotki od słów o
                spisku żydowkism, jakie można usłyszeć na falach RM ?

Czy wielu naszych forumowiczów, wypisujących brednie o utracie niepodległości
                przez Polskę, o niewolnictwie to też eurofani usiłujący skompromitować
                eurosceptyków ?

Snajper.
                • janusz2_ Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 28.04.04, 12:35
                  snajper55 napisał:

> janusz2_ napisał:
                  >
                  > > Andrzeju,
                  > > zgodziłbym się z tym, że świadoma. Ale, że "sprytna"? smile))
                  > > Przecież to jest żałosne.
                  > > Trzeba miec klapki na oczach, żeby się na to nabrać.
                  > >
                  > > Pozostaje mi tylko współczuć, tym co wierzą w autentyczność cytowanej prze
                  > z
                  > > Snajpera ulotki, bo to oznacza, że wierza również w każdy, nawet najbardzi
                  > ej
                  > > prymitywny dowcip primaaprilisowy w gazecie.
                  >
                  > A czymże stwierdzenia tej ulotki różnią się od propagandy antyunijnej
                  > serwowanej na codzień w RM czy ND ? Czym różni się kłamstwo o konieczności
                  > paszportów od kłamstwa o burdelu w Częstochowie czy wkroczeniu wojsk
                  > niemieckich ? Czymże różnią się słowa o spisku żydowskim z ulotki od słów o
                  > spisku żydowkism, jakie można usłyszeć na falach RM ?
                  >
                  > Czy wielu naszych forumowiczów, wypisujących brednie o utracie niepodległości
                  > przez Polskę, o niewolnictwie to też eurofani usiłujący skompromitować
                  > eurosceptyków ?
                  >
                  > Snajper.

Snajper, jesteś żałosny.
                  Mam nadzieję, że twoja postawa w oczach ludzi myslących ośmiesza eurofanatyków.
                • janusz2_ "Konsekwentne" rozumowanie Snajpera :))) 28.04.04, 13:01
                  snajper55 napisał:

> janusz2_ napisał:
                  >
                  > > Andrzeju,
                  > > zgodziłbym się z tym, że świadoma. Ale, że "sprytna"? smile))
                  > > Przecież to jest żałosne.
                  > > Trzeba miec klapki na oczach, żeby się na to nabrać.
                  > >
                  > > Pozostaje mi tylko współczuć, tym co wierzą w autentyczność cytowanej prze
                  > z
                  > > Snajpera ulotki, bo to oznacza, że wierza również w każdy, nawet najbardzi
                  > ej
                  > > prymitywny dowcip primaaprilisowy w gazecie.
                  >
                  > A czymże stwierdzenia tej ulotki różnią się od propagandy antyunijnej
                  > serwowanej na codzień w RM czy ND ? Czym różni się kłamstwo o konieczności
                  > paszportów od kłamstwa o burdelu w Częstochowie czy wkroczeniu wojsk
                  > niemieckich ? Czymże różnią się słowa o spisku żydowskim z ulotki od słów o
                  > spisku żydowkism, jakie można usłyszeć na falach RM ?

Ale, gdy niejaki "t" napisał w tym wątku o prounijnej ulotce Snajper zażądał
                  precyzyjnych porównań:
                  -----------------------------------------------------------------------
                  • Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą !
                  snajper55 27.04.2004 17:58 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Gość portalu: t napisał(a):

> Dostałem kiedyś od pana prezydenta ulotkę na podobnym poziomie, tyle, że
                  > prounijną.

A gdzie pan Prezydent burdel obiecywał ? No i wkroczenie jakich wojsk ? Pewnie
                  radzieckich. A może kubańskich ? wink)
                  ------------------------------------------------------------------------------

• snajper55 Czy Janusz będzie konsekwentny ? 29.04.04, 16:13
                    Ciągle powołujesz się na tytuł artykułu w GW i jest on dla Ciebie dowodem tego,
                    że trzeba zabierać w podróż paszport. Rozumiem, że z taką samą powagą
                    podchodzisz do innych tytułów i także one są dla Ciebie źródłem niepodważalnej
                    wiedzy. Zwracam więc Twoją uwagę na notatkę o tytule >W Anglii czeka praca dla
                    Polaków< czy >Konstytucja UE będzie podpisana w Madrycie<.

Snajper.
                    • janusz2_ Re: Czy Janusz będzie konsekwentny ? 30.04.04, 16:57
                      snajper55 napisał:

> Ciągle powołujesz się na tytuł artykułu w GW i jest on dla Ciebie dowodem
                      tego,
                      >
                      > że trzeba zabierać w podróż paszport. Rozumiem, że z taką samą powagą
                      > podchodzisz do innych tytułów i także one są dla Ciebie źródłem
                      niepodważalnej wiedzy.

Są one dla mnie źródłem niezłej zabawy.
                      Pozwalają mi na wykazanie ślepemu eurofilowi, że nawet tak sympatyzująca z UE
                      Gazeta Wyborcza podaje informacje, które są dla niego niewygodne.

> Zwracam więc Twoją uwagę na notatkę o tytule >W Anglii czeka praca d
                      > la
                      > Polaków< czy >Konstytucja UE będzie podpisana w Madrycie<.

serwisy.gazeta.pl/ue/1,36173,2002736.html
                      "Konstytucja UE będzie podpisana w Madrycie
                      RS 02-04-2004, ostatnia aktualizacja 02-04-2004 17:19

Za formalnym podpisaniem konstytucji europejskiej w Madrycie, a nie jak dotąd
                      planowano w Rzymie, opowiedział się Parlament Europejski 197 głosami przeciw
                      173. Miałby to być wyraz solidarności z ofiarami zamachów z 11 marca, a także
                      nagroda dla przyszłego socjalistycznego premiera Hiszpanii José Luisa Zapatero
                      za rezygnację z obrony traktatu w Nicei. Ceremonia w Madrycie ułatwić ma także
                      Hiszpanii ratyfikację konstytucji, która powinna zostać uzgodniona do szczytu
                      UE 17-18 czerwca w Brukseli"

Byłbyś łaskaw wyjaśnić, dlaczego chciałeś zwrócić moją uwagę na tę informację?
          • snajper55 Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 27.04.04, 18:13
            janusz2_ napisał:

> snajper55 napisał:
            >
            > > janusz2_ napisał:
            > >
            > > > W czasach PRL takie g...o nazywano fałszywkami.
            > > > A przecież SB-cja tak się starała smile))
            > >
            > > Miałem ostatnio rozmawiać z człowiekiem, członkiem LPR, który miał poglądy
            > > zbliżone do tych wyrażonych w ulotce. Ale to pewnie tez był fałszywek. wink)
            >
            > Snajper,
            > kiedyś podejrzewałem, że ty jesteś "fałszywek", bo sądziłem, że takich poglą
            > dów żaden człowiek miec nie może. Jak się okazuje - wyjątki bywają.

Ba, jak się po wielu sondażach, wyborach i referendach okazało, te wyjątki w
            Polsce stanowią wzdecydowaną większość.

> Ty jednak żadnych żałosnych ulotek nie wypuszczasz, nieprawdaż? smile))

Jedynie posty. wink)

> Stara maksyma mówi - jak nie możesz kogoś pokonac, to spróbuj go ośmieszyć.
            > Fałszywka, którą w tym wątku przytaczasz stara się dokładnie to osiągnąć.
            > Ale jej twórcy powinni się jeszcze uczyć, bardzo dużo uczyć smile))

No to co powiesz o naszych forumowiczach, wyrażających podobne poglądy ? Też
            fałszywki ?

Snajper.
      • indris Fałszywki są starsze niż PRL ! 27.04.04, 18:04
        A wynalazek jest byc może polski. Oto w XVI wieku książęta Zbarascy, zaciekli
        wrogowie jezuitów, założyli tajną drukarnię, która wypuszczała "dzieła" rzekomo
        jezuickie, a mające w istocie kompromitować zakon. Na pocz. XX wieku carska
        ochrana wyprodukowała słynne "protokoły mędrców Syjonu". Ale Polacy byli
        pierwsi (o przeszło 300 lat)!
        • snajper55 Re: Fałszywki są starsze niż PRL ! 27.04.04, 18:10
          indris napisał:

> A wynalazek jest byc może polski. Oto w XVI wieku książęta Zbarascy, zaciekli
          > wrogowie jezuitów, założyli tajną drukarnię, która wypuszczała "dzieła" rzeko
          > mo jezuickie, a mające w istocie kompromitować zakon. Na pocz. XX wieku carska
          > ochrana wyprodukowała słynne "protokoły mędrców Syjonu". Ale Polacy byli
          > pierwsi (o przeszło 300 lat)!

Tylko że poglądy prezentowane w tej ulotce można wszak znaleźć na tym forum. I
          to w postach ludzi, któzy właśnie się patriotami i prawdziwymi Polakami
          nazywają. Czy uważasz, że oni to też podszywki ? UBeckie ?

Pozdrawiam

Snajper.
          • indris Fałszywki a poglądy 27.04.04, 18:38
            Fałszywka różni się od najdziwniejszych nawet poglądów tym, że zawiera
            (fałszywe) informacje o jakichś faktach lub wypowiedziach.
            Tekst: "Na Jasnej Górze postanowiono utworzyć największy burdel w Europie a
            patriotów już od 1 maja wsadzać do więzień (później obozów koncentracyjnych),
            które powstały z budynków po rozbrojonej armii polskiej. Po 1 maja do Polski
            wkroczy wojsko niemieckie pod pretekstem uszczelnienia naszej wschodniej
            grnicy oraz ogromna armia bezrobotnych, którzy obejmą urzędy, gdyż Polacy nie
            potrafią zdawać egzaminów w jęz. niemieckim" NIE jest prezentacją poglądów, ale
            zapowiedzią pewnych bliskich wydarzeń. A ponieważ zapowiedź jest absurdalna i
            łatwa do zweryfikowania (a raczej sfalsyfikowania), więc jast to albo fałszywka
            dyskredytująca eurosceptyków, albo tzw dawniej zgrywa.
            • andrzejg tak na marginesie 27.04.04, 18:41
              czy zauwazyłeś ,że wśród wrogich Polsce sił ie wymieniono Samoobrony?

A.
              • andrzejg do Snajpera 27.04.04, 18:50
                podaj jeszcze ten fragment z nazwami partii politycznych,bo moja wypowiedź do Indrisa w tej sytuacji jest bez sensu.

A.
                • institoris1 Re: do Snajpera 27.04.04, 19:43
                  andrzejg napisał:

> podaj jeszcze ten fragment z nazwami partii politycznych,bo moja wypowiedź do
                  I
                  > ndrisa w tej sytuacji jest bez sensu.

nic sie nie przejmuj- juz Indris dobrze wiedzial dlaczego nazwal to falszywkasmile
                  i.
            • snajper55 Re: Fałszywki a poglądy 28.04.04, 11:46
              indris napisał:

> Fałszywka różni się od najdziwniejszych nawet poglądów tym, że zawiera
              > (fałszywe) informacje o jakichś faktach lub wypowiedziach.
              > Tekst: "Na Jasnej Górze postanowiono utworzyć największy burdel w Europie a
              > potrafią zdawać egzaminów w jęz. niemieckim" NIE jest prezentacją poglądów,
              > ale zapowiedzią pewnych bliskich wydarzeń. A ponieważ zapowiedź jest absurdal
              > na i łatwa do zweryfikowania (a raczej sfalsyfikowania), więc jast to albo fał
              > szywka dyskredytująca eurosceptyków, albo tzw dawniej zgrywa.

W takim razie NC! jest fałszywką, bo ostatniuo wyczytałem tam, że do
              przekracznia granic po 1 maja będą niezbędne paszporty. Nie jest to
              prezewntacja poglądów, ale zapowiedź bliskioch wydarzeń. Jest to zapowiedż
              absurdalna i łatwa do zweryfikowania.

Snajper.
              • janusz2_ Do zakutego łba - Snajpera 28.04.04, 12:45
                snajper55 napisał:

> W takim razie NC! jest fałszywką, bo ostatniuo wyczytałem tam, że do
                > przekracznia granic po 1 maja będą niezbędne paszporty. Nie jest to
                > prezewntacja poglądów, ale zapowiedź bliskioch wydarzeń. Jest to zapowiedż
                > absurdalna i łatwa do zweryfikowania.

Tylko maksymalnie zakute łby nie przyjmują do wiadomości normalnie podawanych
                informacji.
                Na forum miała juz miejsce dyskusja ze Snajperem , gzie przytaczałem cytowaną w
                Gazecie Wyborczej wypowiedź rzecznika komisji europejskiej ds. wewnętrznych:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=12014138&a=12066267
                ---------------------------------------------------------------------
                Paszporty wciąż konieczne w UE po 1 maja
                Robert Sołtyk, Bruksela, wbs 07-04-2004, ostatnia aktualizacja 07-04-2004 20:20

"Czy od maja będziemy mogli jeździć po Unii bez paszportów na podstawie dowodów
                osobistych? Pewne tego jest MSWiA, Komisja Europejska wątpi

- Po 1 maja lepiej wziąć paszport, jeśli ktoś chce przekraczać granice między
                starymi i nowymi państwami Unii. Zamieszanie jest nieuniknione - oświadczył
                Petro Petrucci, rzecznik Komisji Europejskiej ds. wewnętrznych.(...)"
                ---------------------------------------------------------------------

Tylko kompletnie zakuty łeb może zignorować coś takiego, z maniakalnym uporem
                krytykując informację z Najwyższego Czasu o konieczności zabierania paszportów.
                Eurofilia niszczy mózg? smile))

• snajper55 Re: Do zakutego łba - Snajpera 28.04.04, 13:06
                  Oczywiście, Januszu, masz rację. Po 1 maja nadal będą niezbędne paszporty, do
                  Polski wkroczy wojsko niemieckie, a w Częstochowie otworzą największy w Europie
                  burdel.

Snajper.
                  • janusz2_ Re: Do zakutego łba - Snajpera 28.04.04, 13:09
                    snajper55 napisał:

> Oczywiście, Januszu, masz rację. Po 1 maja nadal będą niezbędne paszporty, do
                    > Polski wkroczy wojsko niemieckie, a w Częstochowie otworzą największy w
                    Europie
                    >
                    > burdel.
                    >
                    > Snajper.

Informacja z Gazety Wyborczej:
                    serwisy.gazeta.pl/ue/1,36173,2011866.html

• snajper55 Re: Do zakutego łba - Snajpera 28.04.04, 13:16
                      janusz2_ napisał:

> snajper55 napisał:
                      >
                      > > Oczywiście, Januszu, masz rację. Po 1 maja nadal będą niezbędne paszporty,
                      > > do Polski wkroczy wojsko niemieckie, a w Częstochowie otworzą największy w
                      > > Europie burdel.
                      > >
                      >
                      > Informacja z Gazety Wyborczej:
                      > serwisy.gazeta.pl/ue/1,36173,2011866.html
                      >
                      > Paszporty wciąż konieczne w UE po 1 maja
                      > Robert Sołtyk, Bruksela, wbs 07-04-2004, ostatnia aktualizacja 07-04-2004
                      20:20
                      >
                      > "Czy od maja będziemy mogli jeździć po Unii bez paszportów na podstawie dowo
                      > dów osobistych? Pewne tego jest MSWiA, Komisja Europejska wątpi
                      >
                      > - Po 1 maja lepiej wziąć paszport, jeśli ktoś chce przekraczać granice między
                      > starymi i nowymi państwami Unii. Zamieszanie jest nieuniknione - oświadczył
                      > Petro Petrucci, rzecznik Komisji Europejskiej ds. wewnętrznych.(...)"

Nie widzisz różnicy między >lepiej wziąć< i >jest konieczny< ? To tak jakby
                      swierdzić, że do wyjścia jesienia na dwór konieczny jest parasol. A może
                      uważasz, że jest konieczny ?

Snajper.
                      • janusz2_ Re: Do zakutego łba - Snajpera 28.04.04, 13:29
                        snajper55 napisał:

> janusz2_ napisał:
                        >
                        > > snajper55 napisał:
                        > >
                        > > > Oczywiście, Januszu, masz rację. Po 1 maja nadal będą niezbędne paszp
                        > orty,
                        > > > do Polski wkroczy wojsko niemieckie, a w Częstochowie otworzą najwięk
                        > szy w
                        > > > Europie burdel.
                        > > >
                        > >
                        > > Informacja z Gazety Wyborczej:
                        > > serwisy.gazeta.pl/ue/1,36173,2011866.html
                        > >
                        > > Paszporty wciąż konieczne w UE po 1 maja
                        > > Robert Sołtyk, Bruksela, wbs 07-04-2004, ostatnia aktualizacja 07-04-2004
                        > 20:20
                        > >
                        > > "Czy od maja będziemy mogli jeździć po Unii bez paszportów na podstawie do
                        > wo
                        > > dów osobistych? Pewne tego jest MSWiA, Komisja Europejska wątpi
                        > >
                        > > - Po 1 maja lepiej wziąć paszport, jeśli ktoś chce przekraczać granice mię
                        > dzy
                        > > starymi i nowymi państwami Unii. Zamieszanie jest nieuniknione - oświadczy
                        > ł
                        > > Petro Petrucci, rzecznik Komisji Europejskiej ds. wewnętrznych.(...)"
                        >
                        > Nie widzisz różnicy między >lepiej wziąć< i >jest konieczny< ? To t
                        > ak jakby
                        > swierdzić, że do wyjścia jesienia na dwór konieczny jest parasol. A może
                        > uważasz, że jest konieczny ?
                        >
                        > Snajper.

Ja zacytowałem dokładnie wypowiedź z GW, z której wynika konieczność zabierania
                        paszportów z powodu "nieuniknionego zamieszania".
                        Mógłbyś zacytować krytykowane przez ciebie wypowiedzi z NCz.?
                        • snajper55 Re: Do zakutego łba - Snajpera 28.04.04, 13:53
                          janusz2_ napisał:

> snajper55 napisał:
                          >
                          > > Nie widzisz różnicy między >lepiej wziąć< i >jest konieczny< ? To tak jakby
                          > > swierdzić, że do wyjścia jesienia na dwór konieczny jest parasol. A może
                          > > uważasz, że jest konieczny ?
                          >
                          > Ja zacytowałem dokładnie wypowiedź z GW, z której wynika konieczność zabiera
                          > nia paszportów z powodu "nieuniknionego zamieszania".

Nie wynika z niej konieczność zabierania paszportów. Wprost przeciwnie,
                          napisane w niej jest, że paszporty konieczne nie będą. A że lepiej je zabrać,
                          mimo iż niezbędnbe nie są, to już całkiem inna historia.

> Mógłbyś zacytować krytykowane przez ciebie wypowiedzi z NCz.?

Nie, nie mógłbym, bo NC! nie ma internetowego archiwum. Pewnie po to, aby za
                          słowo ich nie łapać. wink)

Snajper.
                          • janusz2_ Re: Do zakutego łba - Snajpera 28.04.04, 16:12
                            snajper55 napisał:

> janusz2_ napisał:
                            >
                            > > snajper55 napisał:
                            > >
                            > > > Nie widzisz różnicy między >lepiej wziąć< i >jest konieczny&
                            > #60 ? To tak jakby
                            > > > swierdzić, że do wyjścia jesienia na dwór konieczny jest parasol. A m
                            > oże
                            > > > uważasz, że jest konieczny ?
                            > >
                            > > Ja zacytowałem dokładnie wypowiedź z GW, z której wynika konieczność zabie
                            > ra
                            > > nia paszportów z powodu "nieuniknionego zamieszania".
                            >
                            > Nie wynika z niej konieczność zabierania paszportów. Wprost przeciwnie,
                            > napisane w niej jest, że paszporty konieczne nie będą. A że lepiej je zabrać,
                            > mimo iż niezbędnbe nie są, to już całkiem inna historia.

Tak tak, Snajper.
                            Oprócz tego każdy w UE dostanie worek złota.
                            Przepraszam, że w dyskusji zniżam się do twojego poziomu.

>
                            > > Mógłbyś zacytować krytykowane przez ciebie wypowiedzi z NCz.?
                            >
                            > Nie, nie mógłbym, bo NC! nie ma internetowego archiwum. Pewnie po to, aby za
                            > słowo ich nie łapać. wink)

Rozmumiem, że wg. ciebie jest to żart?
                            Nie jesteś w stanie przytoczyć wypowiedzi, na podstawie której krytykujesz NCz?
                            • snajper55 Re: Do zakutego łba - Snajpera 28.04.04, 23:16
                              janusz2_ napisał:

> Tak tak, Snajper.
                              > Oprócz tego każdy w UE dostanie worek złota.
                              > Przepraszam, że w dyskusji zniżam się do twojego poziomu.

Nie chcesz wierzyć w przekraczanie granicy na podstawie dowodów osobistych -
                              Twoja sprawa. Kiedyś zmądrzejesz.

> > > Mógłbyś zacytować krytykowane przez ciebie wypowiedzi z NCz.?
                              > >
                              > > Nie, nie mógłbym, bo NC! nie ma internetowego archiwum. Pewnie po to, aby
                              > > za słowo ich nie łapać. wink)
                              >
                              > Rozmumiem, że wg. ciebie jest to żart?
                              > Nie jesteś w stanie przytoczyć wypowiedzi, na podstawie której krytykujesz
                              > NCz?

Nie jestem w stanie zacytować, jestem w stanie przytoczyć. Gdy pisałem post
                              miałem artykuł przed oczami. Potem powędrował do śmietnika. Wybacz, ale nie
                              kolekcjonuję każdego zadrukowanego kawałka papieru.

W artykule napisano, że jedyną korzyścia z naszej akcesji będą mniejsze kolejki
                              TIRów na zachodniej granicy.

Snajper.
                              • janusz2_ Re: Do zakutego łba - Snajpera 29.04.04, 00:29
                                snajper55 napisał:

> janusz2_ napisał:
                                >
                                > > Tak tak, Snajper.
                                > > Oprócz tego każdy w UE dostanie worek złota.
                                > > Przepraszam, że w dyskusji zniżam się do twojego poziomu.
                                >
                                > Nie chcesz wierzyć w przekraczanie granicy na podstawie dowodów osobistych -
                                > Twoja sprawa. Kiedyś zmądrzejesz.

Zakuty łbie - jadąc za granicę wezmę ze sobą paszport, bo wszystko mi jedno,
                                czy granicy nie będe mógł przekroczyć z powodu konieczności posiadania
                                paszportu, czy z powodu "nieuchronnego bałaganu" jaki zapanuje, mimo
                                deklaratywnej mozliwości przekraczanian granic bez paszportów.

Rozumiem, że tytuł "Paszporty wciąż konieczne w UE po 1 maja" w Gazecie
                                Wyborczej cię nie razi?
                                Przeciez eurofilskiej GW nie będziesz wyzywał od kłamliwych szmat smile))

"Informacja z Gazety Wyborczej:
                                serwisy.gazeta.pl/ue/1,36173,2011866.html

>
                                > > > > Mógłbyś zacytować krytykowane przez ciebie wypowiedzi z NCz.?
                                > > >
                                > > > Nie, nie mógłbym, bo NC! nie ma internetowego archiwum. Pewnie po to,
                                > aby
                                > > > za słowo ich nie łapać. wink)
                                > >
                                > > Rozmumiem, że wg. ciebie jest to żart?
                                > > Nie jesteś w stanie przytoczyć wypowiedzi, na podstawie której krytykujesz
                                >
                                > > NCz?
                                >
                                > Nie jestem w stanie zacytować, jestem w stanie przytoczyć. Gdy pisałem post
                                > miałem artykuł przed oczami. Potem powędrował do śmietnika. Wybacz, ale nie
                                > kolekcjonuję każdego zadrukowanego kawałka papieru.
                                >
                                > W artykule napisano, że jedyną korzyścia z naszej akcesji będą mniejsze
                                kolejki
                                >
                                > TIRów na zachodniej granicy.

I tu się z NCz. nie zgadzam. Obawiam się, że kolejki TIR-ów będa większe, tyle,
                                że na wschodniej granicy smile))
                                • snajper55 Re: Do zakutego łba - Snajpera 29.04.04, 10:31
                                  janusz2_ napisał:

> Zakuty łbie - jadąc za granicę wezmę ze sobą paszport, bo wszystko mi jedno,
                                  > czy granicy nie będe mógł przekroczyć z powodu konieczności posiadania
                                  > paszportu, czy z powodu "nieuchronnego bałaganu" jaki zapanuje, mimo
                                  > deklaratywnej mozliwości przekraczanian granic bez paszportów.

A bierz sobie paszport. Możesz także wykupić ubezpieczenie zdrowotne i poprosić
                                  na granicy o kontrolę celną. Może pogranicznik pójdzie Ci na rękę i zrobi Ci
                                  kipisz w bagażu. A jak go łądnie poprosisz, to może nawet rewizję osobistą Ci
                                  zorganizuje. Abyś miał wrażenie, że nic się nie zmieniło.

> Rozumiem, że tytuł "Paszporty wciąż konieczne w UE po 1 maja" w Gazecie
                                  > Wyborczej cię nie razi?
                                  > Przeciez eurofilskiej GW nie będziesz wyzywał od kłamliwych szmat smile))

Brednie można znaleźć w każdej gazecie. W GW jest to jedynie tytuł artykułu nie
                                  oddający jego treści. Natomiast w krytykowanym przeze mnie artykule z NC! autor
                                  stawia kłamliwą tezę, aby za jej pomocą zohydzać czytelnikom Unię.

> > W artykule napisano, że jedyną korzyścia z naszej akcesji będą mniejsze
                                  > > kolejki TIRów na zachodniej granicy.
                                  >
                                  > I tu się z NCz. nie zgadzam. Obawiam się, że kolejki TIR-ów będa większe, tyle
                                  > że na wschodniej granicy smile))

Ja uważam, że będą większe na wszystkich granicach. Ale już się nie chciałem
                                  NC! czepiać. wink)

Snajper.
                                  • janusz2_ Re: Do zakutego łba - Snajpera 29.04.04, 13:16
                                    snajper55 napisał:

> janusz2_ napisał:
                                    >
                                    > > Zakuty łbie - jadąc za granicę wezmę ze sobą paszport, bo wszystko mi jedn
                                    > o,
                                    > > czy granicy nie będe mógł przekroczyć z powodu konieczności posiadania
                                    > > paszportu, czy z powodu "nieuchronnego bałaganu" jaki zapanuje, mimo
                                    > > deklaratywnej mozliwości przekraczanian granic bez paszportów.
                                    >
                                    > A bierz sobie paszport. Możesz także wykupić ubezpieczenie zdrowotne i
                                    poprosić
                                    >
                                    > na granicy o kontrolę celną. Może pogranicznik pójdzie Ci na rękę i zrobi Ci
                                    > kipisz w bagażu. A jak go łądnie poprosisz, to może nawet rewizję osobistą Ci
                                    > zorganizuje. Abyś miał wrażenie, że nic się nie zmieniło.

"Paszporty wciąż konieczne w UE po 1 maja
                                    Robert Sołtyk, Bruksela, wbs 07-04-2004, ostatnia aktualizacja 07-04-2004
                                    20:20
                                    "Czy od maja będziemy mogli jeździć po Unii bez paszportów na podstawie dowo
                                    dów osobistych? Pewne tego jest MSWiA, Komisja Europejska wątpi

Paszport wezmę m.in. ze względu na ostrzeżenia rzecznika Komisji Europejskiej
                                    ds. wewnętrznych.

Natomiast twoja wypowiedź świetnie wpisuje się w "poetykę" tej idiotycznej
                                    fałszywki, którą rozpocząłeś wątek.

>
                                    > > Rozumiem, że tytuł "Paszporty wciąż konieczne w UE po 1 maja" w Gazecie
                                    > > Wyborczej cię nie razi?
                                    > > Przeciez eurofilskiej GW nie będziesz wyzywał od kłamliwych szmat smile))
                                    >
                                    > Brednie można znaleźć w każdej gazecie. W GW jest to jedynie tytuł artykułu
                                    nie
                                    >
                                    > oddający jego treści. Natomiast w krytykowanym przeze mnie artykule z NC!
                                    autor
                                    >
                                    > stawia kłamliwą tezę, aby za jej pomocą zohydzać czytelnikom Unię.

A "GW" pisze "Paszporty wciąż konieczne w UE po 1 maja" aby wzmóc miłość do
                                    UE? smile))

• janusz2_ Re: Fałszywki są starsze niż PRL ! 27.04.04, 18:11
          indris napisał:

> A wynalazek jest byc może polski. Oto w XVI wieku książęta Zbarascy, zaciekli
          > wrogowie jezuitów, założyli tajną drukarnię, która wypuszczała "dzieła"
          rzekomo
          >
          > jezuickie, a mające w istocie kompromitować zakon. Na pocz. XX wieku carska
          > ochrana wyprodukowała słynne "protokoły mędrców Syjonu". Ale Polacy byli
          > pierwsi (o przeszło 300 lat)!

Przypuszczam, że gdyby w pismach greckich czy rzymskich pogrzebać, też by się
          coś znalazło smile))
          Może są na forum fachowcy z tej dziedziny (nie tworzenia "fałszywek" tylko
          zagadnień greckich czy rzymskich smile)) ), którzy mogli by się wypowiedzieć? smile
          • zorianx związek wypędzonych liczy 3miliony członków... 27.04.04, 19:21
            ... jest naiwnością sądzić, że nie prowadzi gry dla podważemnia naszego stanu posiadania, oni maja opisaną każdą wioskę z dokładnym spisem adresów gdzie jaki niemiec mieszkał z zdjęciami posesji włącznie, takie fałszywki majace skompromitować obawy przed niemcami są im na pewno rękę, ale w to, że werwolf walczy jeszcze uwierzycie....
            • snajper55 Re: związek wypędzonych liczy 3miliony członków.. 28.04.04, 11:50
              zorianx napisał:

> ... jest naiwnością sądzić, że nie prowadzi gry dla podważemnia naszego stanu
              > posiadania, oni maja opisaną każdą wioskę z dokładnym spisem adresów gdzie ja
              > ki niemiec mieszkał z zdjęciami posesji włącznie, takie fałszywki majace skom
              > promi tować obawy przed niemcami są im na pewno rękę, ale w to, że werwolf wal
              > czy jes zcze uwierzycie....

No właśnie. Czy osoba pisząca >werwolf walczy< jest podszywką, czy
              autentykiem ? Czy osoba pisząca o >żydowskim ataku na WTC< usiłuje
              skompromitować antysemitów, czy sama jest antysemitą ? wink)

Snajper.
              • zorianx >werwolf walczy< to moja opinia z moją sygnaturą 28.04.04, 11:52

• snajper55 Re: >werwolf walczy< to moja opinia z moją 28.04.04, 12:05
                  Ale inni mogą sądzić, że usiłujesz skompromitować germanofobów. Tak jak
                  posądzają autorów ulotki o chęć skompromitowania przeciwników akcesji. Podobnie
                  można podejrzewać Korwina, iż usiłuje skompromitować prawicę, a Rydzyka, że
                  usiłuje skompromitować katolicyzm.

Snajper.
                  • oleg3 Snajper 28.04.04, 12:10
                    Wolno nie lubić NC, ale nieładnie jest porównywać NC do tej ulotki.

1. Podajesz przyład z paszportami jako koronny dowód kłamstwa NC. W dyskusji w
                    innych wątkach wykazano, że to jest oficjalne stanowisko UE.

2. Ulotka jest anonimowa, a wydawca i autorzy NC są znani z imienia i nazwiska

Ukłony
                    • snajper55 Re: Snajper 28.04.04, 12:30
                      oleg3 napisał:

> Wolno nie lubić NC, ale nieładnie jest porównywać NC do tej ulotki.
                      >
                      > 1. Podajesz przyład z paszportami jako koronny dowód kłamstwa NC. W dyskusji w
                      > innych wątkach wykazano, że to jest oficjalne stanowisko UE.

Oczywiście nieczego takiego nie wykazano, gdyż jest to kłamstwo. Paszporty nie
                      będą po 1 maja konieczne, aby granice przekroczyć.

> 2. Ulotka jest anonimowa, a wydawca i autorzy NC są znani z imienia i nazwis
                      > ka.

Owszem, ten fakt może budzić nieufność. Jednak mam takie wrażenie, że nawet
                      jakby była podpisana konkretnymi nazwiskami, to też by w Twoich oczach na
                      wiarygodności nie zyskała.

A wszak z podobnymi opiniami na temat UE można się na codzień zetknąć choćby na
                      tym forum, na falach RM czy w ND. Nie powiesz, że to wszystko są kręgi
                      eurofilów usiłujących skompromitować przeciwników akcesji.

> Ukłony

Pozdrawiam

Snajper.
                      • oleg3 To zacytuj ND lub RM 28.04.04, 12:35
                        snajper55 napisał:

> A wszak z podobnymi opiniami na temat UE można się na codzień zetknąć choćby
                        > na tym forum, na falach RM czy w ND. Nie powiesz, że to wszystko są kręgi
                        > eurofilów usiłujących skompromitować przeciwników akcesji.

Na forum można znaleźć wszystko.
                        • snajper55 Cytuję ND. 28.04.04, 13:00
                          ND twierdzi, że rząd ogranicza znaczenie i zakres języka polskiego. Padają
                          mocne słowa - demontaż polskości.

Wystarczy ?

Snajper.
                          • oleg3 Re: Cytuję ND. 28.04.04, 13:07
                            A gdzie tu jest o burdelu na Jasnej Górze i obozach koncentracyjnych ?
                            • snajper55 Re: Cytuję ND. 28.04.04, 13:18
                              oleg3 napisał:

> A gdzie tu jest o burdelu na Jasnej Górze i obozach koncentracyjnych ?

Napisałem, że z PODOBNYMI opiniami można się tam spotkać i podobną opinię
                              zacytowałem. Nigdzie nie twierdziłem, że o burdelu w Częstochowie pisał ND.

Snajper.
                              • oleg3 Re: Cytuję ND. 28.04.04, 13:21
                                Jak to jest dla Ciebie PODOBNE to bywaj zdrów.
                  • Gość: kapral Re: >werwolf walczy< to moja opinia z moją IP: *.am.poznan.pl 28.04.04, 14:59
                    Snajperku, a raczej szweju, ofermo pułkowa !
                    Marsz do kibla i szczoteczką do zębow sracze czyścić na wejscie do łunii , bo
                    się skompromitujesz !
                  • zorianx skompilowałeś jakąś fałszywkę posługując się... 29.04.04, 10:44
                    ... paroma prawdami, paroma półprawdami i paroma absurdami, tylko się pod tym nie podpisałeś, a to, że niemiaszki nie tylko marzą o powrocie na nasze ziemie zachodnie ale do tego dążą to oczywisty fakt, ale ty bierzesz chyba za to pieniądze by takie fakty absurdalizować, a to działania typowe dla V kolumny, czyli euroentuzjaści V kolumą...
                    • zorianx to wyżej do werwolfsnajpera.... 29.04.04, 10:45

• snajper55 Re: skompilowałeś jakąś fałszywkę posługując się. 29.04.04, 11:05
                      zorianx napisał:

> ... paroma prawdami, paroma półprawdami i paroma absurdami, tylko się pod tym
                      > nie podpisałeś,

Ja takich bredni nie produkuję. Swoją drogą jestem ciekaw co z tego co
                      zacytowałem uważasz za prawdę ? To o burdelu w Częstochowie, czy to o
                      wkroczeniu wojsk niemieckich ?

> a to, że niemiaszki nie tylko marzą o powrocie na nasze ziemie zachodnie ale
                      > do tego dążą to oczywisty fakt,

Jest to taki sam oczywisty fakt jak i to, że polaczki (aby zachować Twoją
                      melodykę) dążą do powrotu na swe ziemie wschodnie.

> ale ty bierzesz chyba za to pieniądze by takie fakty absurdalizować, a to dzia
                      > ła nia typowe dla V kolumny, czyli euroentuzjaści V kolumą...

No widzisz, dzięki Tobie właśnie miałem okazję znów ten >fakt< zabsurdalizować
                      i zarobić 250 euro.

Snajper.
    • Gość: n0str0m0 snajper! a chcesz 15milionow dolarow z nigerii?/nt IP: 61.49.198.* 28.04.04, 06:09
      • snajper55 Pogadaj z wojcd. ___nt 28.04.04, 23:18

• vaterland Re: Mamy was.Na nic płacz i zgrzytanie zębów. 28.04.04, 11:46
      snajper55 napisał:

> Trafiła w moje ręce ulotka ujawniająca całą prawdę o UE zatytułowana NARODZIE
      > POLSKI RATUJ OJCZYZNĘ. Ponieważ nie jestem samolubem, podzielę się z Wami tym
      > doniosłym tekstem. Oto jego fragmenty:
      >
      > >Unia Eur. to tajny spisek Żydo-Niemiecki, który ma na celu doprowadzenie
      > Polski do całkowitej ruiny by na jej terenie zachodnim osiedlić Niemców a na
      > wschodnim, Żydzi tworzą Judoland.<
      >
      > Tyle lat tę UE majstrowali tylko po to, aby Polskę do ruiny doprowadzić.
      >
      > >Zakończył się czas negocjacji z nielegalnym tworem unijnym - nigdzie nie
      > zarejestrowanym, bez praw, bez wybranego rządu, gdzie dopiero teraz kleci się
      > konstytucję.<
      >
      > No tak, ten brak rejestracji najbardziej chyba autorów boli.
      >
      > >Na Jasnej Górze postanowiono utworzyć największy burdel w Europie a
      > potrafią zdawać egzaminów w jęz. niemieckim.<
      >
      > Lst podpisali PATRIOCI WYPĘDZENI Z POLSKI.
      >
      > Pozdrawiam
      >
      > Snajper.
    • andrzejg tyle słów 28.04.04, 15:28
      a to przecież anonim

idźcie lepiej na piwo

A.
      • snajper55 Re: tyle słów 28.04.04, 15:34
        andrzejg napisał:

> a to przecież anonim
        >
        > idźcie lepiej na piwo

Anonim. Ale prezentuje poglądy bliskie wielu nieanonimowym środowiskom. Jedynie
        (jak to anonim) odrobinę odważniej i bez zahamowań.

A piwo - dobra rzecz. wink)

Pozdrawiam

Snajper.
    • Gość: Perła Snajper głupa rżnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 15:37
      i udaje, że wierzy w istnienie określonych "sił". Ja wiem, iz w Polsce dużo
      tępoty jest, ale nie do tego stopnia co Snajper wmówić nam chce.

Perła
      • snajper55 Perła nie wierzy w istnienie eurofobów. 28.04.04, 15:51
        Gość portalu: Perła napisał(a):

> i udaje, że wierzy w istnienie określonych "sił". Ja wiem, iz w Polsce dużo
        > tępoty jest, ale nie do tego stopnia co Snajper wmówić nam chce.

Rozumiem, że nie werzysz w istnienie takich sił, co to usiłują nam wmówić, iż z
        akcesji żadnych korzyści nie będzie ?

Snajper.
        • Gość: Perła Re: Perła nie wierzy w istnienie eurofobów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 16:01
          Snajper, oczywiście, że ludzie różne wątpliwości mają. I są tacy co uważają, iż
          to tylko strata będzie. Ale pierwsze słyszę aby ktoś burdelami i napaścią
          Niemiec straszył właśnie.

Perła
          • snajper55 Re: Perła nie wierzy w istnienie eurofobów. 28.04.04, 23:20
            Gość portalu: Perła napisał(a):

> Snajper, oczywiście, że ludzie różne wątpliwości mają. I są tacy co uważają,
            > iż to tylko strata będzie. Ale pierwsze słyszę aby ktoś burdelami i napaścią
            > Niemiec straszył właśnie.

A ja nie słyszałem, aby rząd ograniczał znaczenie i zakres języka polskiego. A
            możesz sobie to wyczytać w ND. Niektórzy są gotowi każdą brednię napisać, byle
            tylko Unią ludzi postraszyć.

Snajper.
            • perla Re: Perła nie wierzy w istnienie eurofobów. 29.04.04, 12:41
              Ale widzisz Snajper, mnie się wydawało, że Ty potrafisz odróżnić ziarno od
              plew, i na teksty "Żydzi - Niemcy - burdele" wzruszysz ramionami tylko zamiast
              larum robić tu.
              A zagrożenia rzeczywiście poważne są (choćby niekontrolowany napływ Arabów), i
              trzeba o tym serio porozmawiać a nie takimi bzdurami jak ta ulotka zajmować się
              właśnie.
              • snajper55 Re: Perła nie wierzy w istnienie eurofobów. 29.04.04, 12:58
                perla napisał:

> Ale widzisz Snajper, mnie się wydawało, że Ty potrafisz odróżnić ziarno od
                > plew, i na teksty "Żydzi - Niemcy - burdele" wzruszysz ramionami tylko zamiast
                > larum robić tu.

Ależ oczywiście, że potrafię ziarno od plew odróżnić. NAtomiast nie zgadzamsię,
                że jedynie o ziarnie powinniśmy tu rozmawiać. Także plewy są dobrym tematem,
                czy to będzie taka ulotka, czy jakaś publikacja w ND czy NC!

> A zagrożenia rzeczywiście poważne są (choćby niekontrolowany napływ Arabów), i
                > trzeba o tym serio porozmawiać a nie takimi bzdurami jak ta ulotka zajmować
                > się właśnie.

Masz całkowitą rację i takie dyskusje też się tu pojawiają. Natomiast jakość i
                metody propagandy anty i prouninej nie jest według mnie tematem bzdurnym.

Snajper.
    • wojcd Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 28.04.04, 19:12
      Snajper
      w ulotce jest zawarta istotna prawda o tym co nas czeka w Unii. Przeciez swobodny
      obrot ziemia spowoduje WYKUPIENIE Polski. My bedziemy tylko sila najemna.
      Zdemoralizowanie wszystkich warstw spolecznych to podstawowy cel tych z Brukseli.
      Tak wiec widze bardzo czarno nasza przyszlosc.
      Snajper przebudz sie wreszcie. To nie zarty!!!!

Wojciech

• institoris1 Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 28.04.04, 19:23
        moglbys nieco dokladniej o "tych z Brukseli"?
        Co za jedni?
        i.
        • wojcd Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 28.04.04, 19:28
          institoris1 napisał:

> moglbys nieco dokladniej o "tych z Brukseli"?
          > Co za jedni?

Wojciech
          • Gość: nurni Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 01:10
            wojcd napisał:

> institoris1 napisał:
            >
            > > moglbys nieco dokladniej o "tych z Brukseli"?
            > > Co za jedni?
            > ________________________________________________________________
            > No jak to kto?
            > Zydzi, masoni i Niemcy.
            >
            > Wojciech

----------------

dodatkowo obawiamy sie ze Zydzi przerobia nasze dzieci na mace
            oraz zatruja wszystkie okoliczne studnie

a przez Niemcow utopia sie wszystkie Wandy w tym kraju

gramy dalej Institorisie w poetyce tej falszywki
            czy moze wszyscy juz zadowoleni...?
            • janusz2_ Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 29.04.04, 01:22
              Gość portalu: nurni napisał(a):

> wojcd napisał:
              >
              > > institoris1 napisał:
              > >
              > > > moglbys nieco dokladniej o "tych z Brukseli"?
              > > > Co za jedni?
              > > ________________________________________________________________
              > > No jak to kto?
              > > Zydzi, masoni i Niemcy.
              > >
              > > Wojciech
              >
              > ----------------
              >
              > dodatkowo obawiamy sie ze Zydzi przerobia nasze dzieci na mace
              > oraz zatruja wszystkie okoliczne studnie
              >
              > a przez Niemcow utopia sie wszystkie Wandy w tym kraju
              >
              > gramy dalej Institorisie w poetyce tej falszywki
              > czy moze wszyscy juz zadowoleni...?

A Snajper i tak wie swojesmile))
              Wasze wypowiedzi świetnie pasują mu do jego (jedynie słusznego - bo jego)
              obrazu przeciwników UE smile))
              • snajper55 Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 29.04.04, 10:43
                janusz2_ napisał:

> A Snajper i tak wie swojesmile))
                > Wasze wypowiedzi świetnie pasują mu do jego (jedynie słusznego - bo jego)
                > obrazu przeciwników UE smile))

Przeciwnicy UE, tak samo jak i jej zwolennicy, są różni. Są przeciwnicy
                inteligentni i głupi, patrioci i cyniczni politykierzy, obłudni kłamcy i zwykli
                uczciwi ludzie. Dlatego nie wiem, czy ta ulotka jest fałszywką. Bardzo dobrze
                natomiast wisuje się ona w antyunijną propadandę eurofobów, która często
                właśnie na ewidentnych kłamstwach była oparta. Te są już skrajnie głupie ? Być
                może wyszły spod pióra skrajnie głupich eurofobów.

Snajper.
            • institoris1 Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 29.04.04, 10:38
              Gość portalu: nurni napisał(a):

> gramy dalej Institorisie w poetyce tej falszywki
              > czy moze wszyscy juz zadowoleni...?

prawde powiedziawszy to jest tak durne (ta ulotka), ze dziwie sie, ze w ogole
              dyskutujemy na ten temat...
              i.
              • snajper55 Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 29.04.04, 10:51
                institoris1 napisał:

> prawde powiedziawszy to jest tak durne (ta ulotka), ze dziwie sie, ze w ogole
                > dyskutujemy na ten temat...

Ulotka jest durna, tak jak i niektóe akcje anty- czy prounijne.

Snajper.
      • snajper55 Re: Przeciwnicy akcesji dalej walczą ! 28.04.04, 23:28
        wojcd napisał:

Wojciechu, jesteś chyba pierwszą osobą, która doceniła ważkość tematów
        poruszanych w tej ulotce. Autorzy pewnie byliby Ci wdzięczni.

> Snajper
        > w ulotce jest zawarta istotna prawda o tym co nas czeka w Unii. Przeciez swo
        > bodny obrot ziemia spowoduje WYKUPIENIE Polski. My bedziemy tylko sila najem
        > na.

Ja całe życie jestem siłą najemną. Wiekszość z nas jest od urodzenia do smierci
        siłą najemną. A niektórzy marzą jedynie o tym, aby taką siłą najemną zostać.
        Niestety, przy 20% bezrobociu pozostaje to jedynie marzeniem. Czym Ty chcesz
        ludzi straszyć ?

A swobodny obrót ziemią spowoduje wyrównanie się jej ceny u nas i na Zachodzie.
        Większy popyt = większa cena.

> Zdemoralizowanie wszystkich warstw spolecznych to podstawowy cel tych z Brukse
        > li.

No i co ? Czy w Niemczech, Hiszpanii, Anglii już im się udało te wszystkie
        warstwy zdemoralizować ? A może z tą demoralizacją na nas czekają i dopiero od
        1 maja zaczną demoralizować ?

> Tak wiec widze bardzo czarno nasza przyszlosc.
        > Snajper przebudz sie wreszcie. To nie zarty!!!!

Ależ oczywiście, że to nie żarty. To jest nasz szansa na szybszy rozwój.

> Wojciech

Pozdrawiam smile)

Snajper.
        • wojcd upadek przemyslu stoczniowego 30.04.04, 00:26
          snajper55 napisał:
          A swobodny obrót ziemią spowoduje wyrównanie się jej ceny u nas i na Zachodzie.

Większy popyt = większa cena.
          spowoduje upadek przemyslu stoczniowego.
          I to nas czeka!!!!!

Wojciech
          • snajper55 Re: upadek przemyslu stoczniowego 30.04.04, 00:41
            wojcd napisał:

> snajper55 napisał:
            > A swobodny obrót ziemią spowoduje wyrównanie się jej ceny u nas i na Zachodzie
            >
            > Większy popyt = większa cena.
            > __________________________________________________________
            > Widzisz Snajper
            > ceny u nas sa niskie. Zydzi lub klienci podstawieni przez Zydow wykupia cala
            > ziemie nad morzem. W ten sposob Polska zostanie odcieta od morza. To w sposob
            > oczywisty spowoduje upadek przemyslu stoczniowego.
            > I to nas czeka!!!!!

A co to za przemysł ! Dużo bardziej bolesne by było wykupienie pasa ziemi na
            zachodzie. Bo to by nas odcięło od Niemiec i całej Europy. wink))

A jakby Żydzi Podhale wykupili ? Ty to sobie wyobraź. Żydzi w góralskich
            portkach sprzedający na Krupówkach oscypki. wink)))

Pozdrawiam

Snajper.
            • zorianx wiadomo kto kupił werwolfsnajpera... 30.04.04, 07:22
              ...za parę euro
          • Gość: AndrzejG Re: upadek przemyslu stoczniowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 07:26
            wojcd napisał:

> Widzisz Snajper
            ziemie nad morzem. W ten sposob Polska zostanie odcieta od morza. To w
            > sposob oczywisty spowoduje upadek przemyslu stoczniowego.
            > I to nas czeka!!!!!
            >
            > Wojciech

No tak.

Teraz rozumiem skąd te kolejki po polskie wizy w Izraelu
            Nowy faterland sobie szykuja

Powiedz mi Wojciechu.Dlaczego akurat Żydzi,skoro kupić beda mogli wszyscy.

A.
            • wojcd Zydzi nas otaczaja 30.04.04, 13:00
              Gość portalu: AndrzejG napisał(a):

> No tak.
              >
              > Teraz rozumiem skąd te kolejki po polskie wizy w Izraelu
              > Nowy faterland sobie szykuja
              >
              > Powiedz mi Wojciechu.Dlaczego akurat Żydzi,skoro kupić beda mogli wszyscy.

Wojciech
              • snajper55 Re: Zydzi nas otaczaja 30.04.04, 14:34
                wojcd napisał:

> Snajper
                > sugeruje wykup przez Zydow takze zachodniego pasa Polski i Podhala. Kurcze
                > gdzie tu uciekac przed ta Zydo-Masoneria. Chyba tylko na wschod.

I chyba lepiej od razu na Daleki Wschód. wink)

Snajper.
          • dutchman Re: upadek przemyslu stoczniowego 30.04.04, 16:41
            wojcd napisał:

> Widzisz Snajper
            zi
            > emie
            > nad morzem. W ten sposob Polska zostanie odcieta od morza. To w sposob
            oczywist
            > y
            > spowoduje upadek przemyslu stoczniowego.
            > I to nas czeka!!!!!
            >
            > Wojciech
            I znowu winni oni - nie tak ? A moze by tak zauwazyc ze do kupna/sprzedazy
            potrzebne sa dwie strony i nic sie nie moze odbyc bez zgody obu tych stron ?
            A moze by tak wyedukowac troche spoleczenstwo zeby nie pozbywalo sie ziemii za
            grosze? Albo zamiast krzyczec ze nas wykupia, po prostu nie sprzedawac ?
            pozdrowienia
            dutchman

• snajper55 Zdjęcia Prawdziwej Polki od Ulotek. 29.04.04, 21:12
      A tak wygląda rozdawczyni moich ulotek:

foto.pap.com.pl/ zdjęcia gal_1443_0018.jpg do _0020

Snajper.
    • n0str0m0 Zwolennicy akcesji dalej walczą ! 30.04.04, 08:07
      w rece mi wpadl taki dokument:

"radosnie serca nasze bija"

szkola podstawowa imienia rozy luksemburg w ramach nauki o unii wyprodukowala taki oto dokument

"nie nalezy wprawdzie oczekiwac cudow, jednak wkrotce po wejsciu Polski do Unii Europejskiej
      znacznie poprawia sie warunki we wszystkich szkolach. Uczniowie przestana dostawac dwojki i jedynki
      a wymiany miedzyszkolne pozwola na cotygodniowa podroz na Ibize, gdzie beda prowadzone zajecia z
      Wychowania Muzycznego, Gimnastyki z glownym naciskiem na lekcje Tanca oraz lekcje Chemii z
      praktycznymi eksperymentami w programie "Tetrahydrocannabinol a Cafe del Mar"

no i czego sie dowiadujemy?
      eurofani to cpuny

nostromo
    • wojcd Snajper podaje sie!!! 30.04.04, 16:47
      Juz nie wiem co pisac. Chce by sie Twoj watek rozwijal.
      Zydzi, masoni i cyklisci.... , to troche malo by pompowac temat.
      Moze podrzuc mi jakies pomysly.

Wojciech
      • n0str0m0 kolek osikowy ci w klate! 30.04.04, 16:59
        jak mogles sie poddac
        leperacki zgnilku, katofaszolu, synciu papy
        homofobie, ciemnogrodzianie, eurosceptyku!

ech, czlek musowo czasu ma za duzo
        bo najpierw cytuje literature bardzo piekna
        a potem linkuje zdjecia do hansa klossa

a ja wracam do swojej ulotki
        marzac o slonecznej ibizie ktora teraz przeciez jest NASZA

nostromo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka