Dodaj do ulubionych

Mozzarella w wiórkach ?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 21:48
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Mozzarella w wiórkach ? 28.09.03, 21:49
      czemu nie, wygodne do pizzy i salatek.
    • Gość: olo Re: Mozzarella w wiórkach ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 21:50
      Spotkałem sie niedawno z produktem o nazwie mozzarella w wiórkach. Podobno
      w gastronomii dodaje sie ,, toto ,, do pizzy. Wyjasnijcie mi o co tu chodzi
      bo nijak nie moge tego pojąć.
      • roseanne Re: Mozzarella w wiórkach ? 28.09.03, 22:00
        w zgnilym kapitalizmie, znaczy w USA, jak i w Kanadzie liczy sie kazda minuta
        i ku usprawnieniu pracy biednych uciemiezonych pan w kuchni jest cala masa
        pol produktow. Wlasnie juz uprzednio starty i przyprawiony ser, na pol
        upieczone blaty (ciasto) do pizzy i do tego dolaczony woreczek z sosem..
        • Gość: olo Re: Mozzarella w wiórkach ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 22:18
          Ale te kraje nie sa dla mnie wzorem do naśladowania w gastronomii. Pojecie
          o dobrej kuchni mają zadne porównując np z przeciętnym Włochem, Francuzem,
          czy nawet Hiszpanem.Poza tym pospiech w kuchni to nie dla smakoszy czy
          koneserów. A jesli chodzi o mozzarelle w wiórkach nijak nie mogę pojąć chyba
          że amerykany wymyśliły wodkę w proszku, piwo dorozpuszczenia w wodzie /konie-
          cznie przegotowanej/ oraz ogórki instant.
          • momi Re: Mozzarella w wiórkach ? 29.09.03, 00:10
            Tak jak mogę pojąć (choć niekoniecznie używać czy lubić), że sprzedaje się
            starty już parmezan (bo to twardy ser) tak nie wyobrażam sobie wiórek z
            mięciutkiej mozzarelli.
          • roseanne Re: Mozzarella w wiórkach ? 29.09.03, 03:28
            dla mnie tez nie sa wzorem do nasladowania, zwlaszcza, jesli chodzi o kuchnie
            ala ja tu mieszkam......
            • Gość: Linn Re: Mozzarella w wiórkach ? IP: *.dialup.tiscali.it 29.09.03, 10:29
              Byc moze chodzi o wiorki z czegos, co sprzedawane jest jako mozzarella, a w
              sklad wchodzi m.in. kazeina syntetyczna / takie walki, niby do pizzy /. Tylko
              to da sie przerobic na wiorki. Unikac nalezy takze startych parmezanow. Tam w
              ogole nie mozna sprawdzic, ze co to jest. Kupowac parmigiano takie, gdzie mozna
              zajrzec na symbole / wycisniete i wypalone /.
              • dziuunia Re: Mozzarella w wiórkach ? 29.09.03, 11:13
                To jest dostępne we wszystkich supermarketach i nazywa się właśnie mozzarella
                w wiórkach.Jest to ser produkowany w Polsce i tylko z nazwy jest
                mozzarellą,jest koloru kremowo-żółtawego i jest dość twardy.Nadaje się do
                zapiekania ale jak dla mnie to robi się zbyt twardy i gumowaty przynajmniej na
                pizzy.Chociaż do zapiekanek z sosami nawet pasuje jak chcemy wydać mniej
                pieniędzy-smak ma w łagodny,kremowy no ale nie taki jak prawdziwa
                mozzarella.Kiedyś go używałam jak ciężko było dostać mozzarellę w zalewie tę
                prawdziwą,a jak była to była b.droga.Teraz stosuję tylko tę prawdziwą z pełną
                świadomością że to też trochę erzatz bo taka najprawdziwsza to tylko we
                Włoszech.
                POZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka