manny-jestem 28.02.11, 23:13 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9181039,Min__Radziszewska_chce_ulatwic_gejom_malzenstwa_za.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matelot Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 28.02.11, 23:21 Many, jak wiesz zapewne, nie cierpię pedalstwa, ale i nim się nie ekscytuję. Jest zapotrzebowanie na takie "małżeństwa" niech je zawierają. I oby ci w rodzinie nikt się o takich skłonnościach nie trafił bo nigdy nie wiadomo czy nie musiałbyś maskować i zamiast wysłać dziecię na fizykę jądrową zmuszony byłbyś wysłać do seminarium Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 28.02.11, 23:31 matelot napisał: > I oby ci w rodzinie nikt się o takich skłonnościach nie trafił To dobre zyczenie. Bo nie ma wiekszej 'kary' (wyzwania ?) dla osoby (ktora ma problem z zaakceptowaniem homoseksualizmu jako takiego) jak pogodzenie sie (? ... zaakceptowanie ?) faktu ze wychowywany z najwieksza miloscia i rodzicielskim staraniem - syn ... woli chlopakow. To najprawdziwszy test na milosc rodzica do dziecka. tete Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 28.02.11, 23:22 Polscy homoseksualiści mają problemy z zalegalizowaniem związku za granicą. Urzędnicy odmawiają wydawania potrzebnych do tego zaświadczeń. Zaświadczeń o czym? Bigamia jest czymś niestosownym w środowisku pełnym tolerancji.. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 zaświadczam, że na Faqu oprócz 2 są same wstrętne 28.02.11, 23:27 ale nie mam pieczątki USC Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 01.03.11, 02:28 qwardian napisał: > Zaświadczeń o czym? Bigamia jest czymś niestosownym w środowisku pełnym tolerancji.. Zaświadczenia, iż nie mają małżonka, czyli są stanu wolnego. Co ma do tego bigamia??? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 01.03.11, 02:32 manny-jestem napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9181039,Min__Radziszewska_chce_ulatwic_gejom_malzenstwa_za.html Czy wiesz, że taki Arab może w Polsce poślubić w USC Polkę jako swoją czwartą czy piątą żonę, jeśli tylko w jego ojczyźnie wielożeństwo jest zgodne z prawem? S. Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 01.03.11, 07:06 snajper55 napisał: > > Czy wiesz, że taki Arab może w Polsce poślubić w USC Polkę jako swoją czwartą c > zy piątą żonę, jeśli tylko w jego ojczyźnie wielożeństwo jest zgodne z prawem? > To fakt? Wierzyc sie nie chce. O ile wiem, to na Zachodzie jest tak, ze sie akceptuje wielozenstwo u muzulmanow, jesli juz jest wielozonaty, kiedy zawital do Raju, ale zenic sie z kolejna zona? Co to, to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 01.03.11, 11:13 polazrski napisał: > snajper55 napisał: > > > > > Czy wiesz, że taki Arab może w Polsce poślubić w USC Polkę jako swoją czwartą c > > zy piątą żonę, jeśli tylko w jego ojczyźnie wielożeństwo jest zgodne z prawem? > > To fakt? Wierzyc sie nie chce. O ile wiem, to na Zachodzie jest tak, ze sie akc > eptuje wielozenstwo u muzulmanow, jesli juz jest wielozonaty, kiedy zawital do > Raju, ale zenic sie z kolejna zona? Co to, to nie. Pewnie nie fakt, choć z zestawu potrzebnych dokumentów tak by mogło wynikać: "Cudzoziemiec powinien przedstawić Kierownikowi USC do wglądu: - gdy zamieszkuje w Polsce na stałe - paszport i kartę stałego pobytu; - gdy zamieszkuje czasowo, dłużej aniżeli rok: paszport i kartę czasowego pobytu; - gdy zamieszkuje czasowo, do roku: paszport i wizę, jeżeli państwo obce nie jest objęte umową o ruchu bezwizowym. A także : - skrócony odpis aktu urodzenia w oryginale i jego tłumaczenie sporządzone przez tłumacza przysięgłego, - dokument stwierdzający możność zawarcia małżeństwa według prawa ojczystego – sporządzony przez właściwy dla niego urząd stanu cywilnego (również przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego) albo konsulat" malzenstwo.wieszjak.pl/zawarcie-malzenstwa/210335,Malzenstwo-z-cudzoziemcem-%E2%80%93-formalnosci.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 01.03.11, 11:21 snajper55 napisał: > - dokument stwierdzający możność zawarcia małżeństwa według prawa ojczystego > – sporządzony przez właściwy dla niego urząd stanu cywilnego (równie > ż przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego) albo konsulat" > > malzenstwo.wieszjak.pl/zawarcie-malzenstwa/210335,Malzenstwo-z-cudzoziemcem-%E2%80%93-formalnosci.html > > S. Znaczy, ze to moze byc luka prawna, ktora moga wykorzystywac rozni tacy.) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 01.03.11, 11:27 polazrski napisał: > Znaczy, ze to moze byc luka prawna, ktora moga wykorzystywac rozni tacy.) Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Trzeba by znać procedurę udzielania małżeństwa cudzoziemcowi. Może podpisuje kwit, że jest stanu wolnego? S. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 01.03.11, 11:38 * "Cudzoziemiec zamierzający wziąć ślub w Polsce musi złożyć dokument stwierdzający, że według prawa kraju ojczystego nie ma przeszkód do zawarcia przez niego małżeństwa. Wydają go władze kraju, którego jest obywatelem, lub jego przedstawicielstwo konsularne w Polsce" kobieta.gazeta.pl/slub/1,67306,2790802.html Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 01.03.11, 12:15 No ale to wlasnie jest ta luka, bo w krajach muzulskich taki Abdul moze miec oficjalnie 4 zony i jesli posiada tylko 3 to czwarta sobie w Polsce moze wziac. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 01.03.11, 17:18 Z gugli wynika mi, że jeśli Abdul ma ślub religijny ( a taki jest również ważny u muzułów jak cywilny) to nie ma przeszkód, żeby wziął ślub cywilny z Europejką. Oczywiście, o ile żona nie przejdzie na wiarę proroka zawsze w oczach rodziny ukochanego będzie prostytutką, a dziecko bękartem. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 01.03.11, 16:44 snajper55 napisał: > Czy wiesz, że taki Arab może w Polsce poślubić w USC Polkę jako swoją czwartą c > zy piątą żonę, jeśli tylko w jego ojczyźnie wielożeństwo jest zgodne z prawem? Nie zrobisz pieniędzy ani jako prawnik ani jako logik. Ale jako troll sprawdzasz się znakomicie. Cytat Art. 13. § 1. Nie może zawrzeć małżeństwa, kto już pozostaje w związku małżeńskim. krio Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ja tam uważam,że żenić się może z diabłem ale płód 01.03.11, 17:11 oczywiscie za GRANICĄ... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 01.03.11, 22:43 oleg3 napisał: > snajper55 napisał: > > > Czy wiesz, że taki Arab może w Polsce poślubić w USC Polkę jako swoją czw > artą c > > zy piątą żonę, jeśli tylko w jego ojczyźnie wielożeństwo jest zgodne z pr > awem? > > > Nie zrobisz pieniędzy ani jako prawnik ani jako logik. Ale jako troll sprawdzas > z się znakomicie. > > Cytat > Art. 13. § 1. Nie może zawrzeć małżeństwa, kto już pozostaje w związku małżeńsk > im. > krio > > Jaki dokument wymagany od cudzoziemca stwierdza, iż nie ma on żony? S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 02.03.11, 05:23 snajper55 napisał: > Jaki dokument wymagany od cudzoziemca stwierdza, iż nie ma on żony? To pytanie i tak Cię nie uratuje! 1) Nie ma znaczenia dla ustalenia faktu czy Arab może legalnie zawrzeć w Polsce kolejne małżeństwo. Otóż nie może bo polskie prawo wyklucza małżeństwo żonatego mężczyzny 2) Nie jestem biegły w procedurach, ale łatwo wygooglować, że Cytat Zgodnie z art. 54 ust 1 p.a.s.c., osoba zamierzająca zawrzeć małżeństwo zobowiązana jest: złożyć pisemne zapewnienie, że nie wie o istnieniu okoliczności wyłączających zawarcie małżeństwa; art. 4 ustawy z dnia 25 lutego 1964r. Kodeks rodzinny i opiekuńczy (Dz.U. z 1964r. Nr 9, poz. 59 z późn. zm.) stanowi, że małżeństwo nie może być zawarte przed upływem miesiąca od dnia, kiedy osoby, które zamierzają je zawrzeć, złożyły kierownikowi usc pisemne zapewnienie, że nie wiedzą o istnieniu okoliczności wyłączających zawarcie małżeństwa), Tekst linka 3) Nie jest wykluczone, że dokument przedstawiany przez Araba, a wystawiany przez jego konsulat (zezwolenie) precyzyjne określa jego status wymieniając żonę czy żony. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 02.03.11, 09:56 oleg3 napisał: > snajper55 napisał: > > > Jaki dokument wymagany od cudzoziemca stwierdza, iż nie ma on żony? > > To pytanie i tak Cię nie uratuje! A przed czym ma mnie niby uratować??? > 1) Nie ma znaczenia dla ustalenia faktu czy Arab może legalnie zawrzeć w > Polsce kolejne małżeństwo. Otóż nie może bo polskie prawo wyklucza małżeństwo > żonatego mężczyzny To jest teoria. Ja pytam o praktykę. > 2) Nie jestem biegły w procedurach, ale łatwo wygooglować, że > > Cytat > Zgodnie z art. 54 ust 1 p.a.s.c., osoba zamierzająca zawrzeć małżeństwo zobowią > zana jest: > złożyć pisemne zapewnienie, że nie wie o istnieniu okoliczności wyłączających > zawarcie małżeństwa; art. 4 ustawy z dnia 25 lutego 1964r. Kodeks rodzinny i op > iekuńczy (Dz.U. z 1964r. Nr 9, poz. 59 z późn. zm.) stanowi, że małżeństwo nie > może być zawarte przed upływem miesiąca od dnia, kiedy osoby, które zamierzają > je zawrzeć, złożyły kierownikowi usc pisemne zapewnienie, że nie wiedzą o istni > eniu okoliczności wyłączających zawarcie małżeństwa), > Tekst linka > A ten nasz Arab musi wiedzieć o jakichś przeszkodach wykluczających jego małżeństwo? Jego narzeczona musi wiedzieć o jego innych żonach? Wymyślasz. > 3) Nie jest wykluczone, że dokument przedstawiany przez Araba, a wystawi > any przez jego konsulat (zezwolenie) precyzyjne określa jego status wymieniając > żonę czy żony. Dokument ma jedynie zaświadczać o jego zdolności do małżeństwa zgodnie z prawem jego kraju ojczystego. Oczywiście możemy dywagować, czy będzie na nim także podane ile ma wielbłądów czy żon, ale polskie prawo tego nie wymaga. S. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs To prawda, Manny - praworządna i rozsądna do tego. 01.03.11, 08:56 Dlatego jej tak nienawidzą środowiska lewicowe. Broniłem jej tu jakiś czas temu przed nimi, dziś wypada mi jej bronić przed Tobą. Przy okazji dowiedziałem, że dotąd istnieje w Polsce przepis, który de facto uprawnia urzędnika do zakazania małżeństwa z powodów poza prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: To prawda, Manny - praworządna i rozsądna do 01.03.11, 11:25 dachs napisał: > Przy okazji dowiedziałem, że dotąd istnieje w Polsce przepis, który de facto up > rawnia urzędnika do zakazania małżeństwa z powodów poza prawnych. A ja przy okazji zerknąłem do Kodeksu Rodzinnego i zmieniłem w tej sprawie zdanie. Ta sama płeć osób chcących zawrzeć małżeństwo nie jest powodem pozaprawnym, gdyż Konstytucja jest aktem prawnym a ona małżeństwo definiuje jako związek kobiety i mężczyzny. Urzędnik nie wydaje zaświadczenia o stanie wolnym osoby chcącej zawrzeć małżeństwo, tylko o zdolności prawnej do małżeństwa dwóch konkretnych osób. Wyda je Malinowskiemu i Goździkowej a nie wyda Malinowskiemu i Piotrowskiej (jeśli Piotrowska jest siostrą Malinowskiego) ani Malinowskiemu i Graczykowi. Takie "ułatwienie" o jakim mówi Radziszewska nie jest możliwe, dopóki nie zmieni się Konstytucji, czyli dopuści małżeństwa homo w Polsce. S. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: To prawda, Manny - praworządna i rozsądna do 01.03.11, 17:43 snajper55 napisał: > Takie "ułatwienie" o jakim mówi Radziszewska nie jest możliwe, dopóki nie zmien > i się Konstytucji, czyli dopuści małżeństwa homo w Polsce. > > S. Dokladnie tak ja to odczytuje. Pani minster wlasnych urzednikow namawia do lamania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: To prawda, Manny - praworządna i rozsądna do 01.03.11, 22:29 manny-jestem napisał: > Dokladnie tak ja to odczytuje. Pani minster wlasnych urzednikow namawia do lama > nia prawa. Można też KRiO zmienić i wydawać jedynie zaświadczenia o tym, że ktoś jest stanu wolnego lub nie jest. Ale w tej chwili prawo zobowiązuje urzędnika do wydawania zaświadczenia parze, a nie pojedynczej osobie. To zabezpiecza nie tylko przed ślubem homo, ale (kiedyś przede wszystkim) przed kazirodztwem. Można oczywiście ograniczyć się do karania za kazirodztwo i tego przed ślubem nie kontrolować. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: To prawda, Manny - praworządna i rozsądna do 01.03.11, 16:24 dachs napisał: > Broniłem jej tu jakiś czas temu przed nimi, dziś wypada mi jej bronić przed Tobą. Borsuku, to jest zagranie pod (homo)publiczkę. Z powodów, o których pisał Snajper (Konstytucja, krio) jej inicjatywa jest bez szans. Ale podnosi ciśnienie i znakomicie nadaje się do poprawienia notowań pani minister w wiadomym środowisku. A u heteryków skutkuje odwróceniem uwagi od nieuchronnego bankructwa rządu pana premiera Tuska. A i premierzy in spe (Kaczyński i Napieralski) wykorzystają okazję na niejedną setkę. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: To prawda, Manny - praworządna i rozsądna do 01.03.11, 17:32 Ja zrozumiałem to tak jak Rycho. Że chodzi o zwykłe zaświadczenie, że pan X nie jest bigamistą i ma uregulowane wymagane do małżeństwa stosunki prawne. Jeżeli jest tak jak pisze Snajper, to zagranie jest rzeczywiście pod publiczkę, więc z obrony się wycofując, Mannyego przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Dla mnie to jest najwazniejsze 01.03.11, 17:41 "Polscy homoseksualiści mają problemy z zalegalizowaniem związku za granicą. Urzędnicy odmawiają wydawania potrzebnych do tego zaświadczeń, argumentując, że zgodnie z polskim prawem małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny -przypomina tvp.info. Urzędnicy nie będą mogli pytać o partnera? O zmianę tych przepisów walczy Kampania Przeciw Homofobii. Radziszewska chce pomóc stowarzyszeniu i zaapelowała do MSWiA by urzędnicy nie pytali o nazwisko osoby z którą petent chce wstąpić w związek za granicą. Minister chce także, by do czasu wprowadzenia zmian w prawie pracownicy urzędów stanu cywilnego byli zobligowani do wydawania zaświadczeń." Urzednicy dzialaja zgodnie z prawem a pani minster chce zeby na prawo przymkneli oczy. Gdyby tak postapil minister w rzadzie PiS to oskarzony bylby o bolszewizm. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Dla mnie to jest najwazniejsze 01.03.11, 17:51 manny-jestem napisał: > Urzednicy dzialaja zgodnie z prawem a pani minster chce zeby na prawo przymkneli oczy. Oczywiście to skandal, a może nawet przestępstwo (nawoływanie do przestępstwa). Ale to relacja prasowa. Od czasu gdy GW opanowali maturzyści po giertychowskiej amnestii trudno tam znaleźć tekst bez błędu. Nawet nie chodzi o udział uczniów Katmana w redagowaniu tekstów. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Dla mnie to jest najwazniejsze 01.03.11, 18:03 Uwazasz wiec ze dziennikarze napisali nieprawde? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Dla mnie to jest najwazniejsze 01.03.11, 18:13 manny-jestem napisał: > Uwazasz wiec ze dziennikarze napisali nieprawde? Zalecam ostrożność. Nie znam sformułowania użytego przez Radziszewską, tylko tłumaczenie z podejrzanego źródła. Może tłumaczenie jest wierne, a z pewnością nie jest dosłowne. (Oczywiście idzie mi o ten pasus o urzędnikach namawianych do łamania prawa). Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Dla mnie to jest najwazniejsze 01.03.11, 18:26 manny-jestem napisał: > Uwazasz wiec ze dziennikarze napisali nieprawde? Na to wygląda. Sprawdziłem w rzepie Cytat Jak podały „Wiadomości" TVP 1 wniosek o zmianę rozporządzenia, regulującego wydawanie zaświadczeń, trafił już do MSWiA. Z podania o wydanie tego dokumentu miałyby zniknąć pytania o dane przyszłego małżonka Tekst linka Ani słowa o "przymykaniu oczu". Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Dla mnie to jest najwazniejsze 01.03.11, 18:31 To jeszcze nie calkiem wyjasnia sprawe. raczej pewne ze Radziszewska o tym przymykaniu oczu nie napisalaby we wniosku. Ale moglbyc jakis email albo wypowiedz w tym duchu. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Dla mnie to jest najwazniejsze 01.03.11, 18:33 No tak. Może coś tam chlapnęła. Tylko nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Dla mnie to jest najwazniejsze 01.03.11, 17:54 manny-jestem napisał: > "Polscy homoseksualiści mają problemy z zalegalizowaniem związku za granicą. [b > ]Urzędnicy odmawiają wydawania potrzebnych do tego zaświadczeń, argumentując, ż > e zgodnie z polskim prawem małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny[/b] -przyp > omina tvp.info. W świetle tego co wyjasniał Snajper (nie chce mi sie grzebać w kodeksach) urzędnicy muszą pytać o dane małżonka, gdyż zaświadczenie wydaje się nie pojedyńczej stronie, a parze. W tej sytuacji akcja Radziszewskiej jest śmieszna i bezsensowna. > Urzednicy dzialaja zgodnie z prawem a pani minster chce zeby na prawo przymknel > i oczy. > Gdyby tak postapil minister w rzadzie PiS to oskarzony bylby o bolszewizm. A co jest oskarżana minister w rządzie PO? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Dla mnie to jest najwazniejsze 01.03.11, 18:02 dachs napisał: > W tej sytuacji akcja Radziszewskiej jest śmieszna i bezsensowna.- I lamiaca prawo co, jak widac, nie chce ci przejsc przez klawiature > > > > Urzednicy dzialaja zgodnie z prawem a pani minster chce zeby na prawo prz > ymknel > > i oczy. > > Gdyby tak postapil minister w rzadzie PiS to oskarzony bylby o bolszewizm > . > > A co jest oskarżana minister w rządzie PO? == O nic wlasnie. > > Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Dla mnie to jest najwazniejsze 01.03.11, 18:37 manny-jestem napisał: > dachs napisał: > > W tej sytuacji akcja Radziszewskiej jest śmieszna i bezsensowna.- > > I lamiaca prawo co, jak widac, nie chce ci przejsc przez klawiature Wmawiasz sobie. Bezsensowne działanie jest jeszcze gorsze. a prawa jak dotąd nie złamała. > > A co jest oskarżana minister w rządzie PO? == > O nic wlasnie. No to się cieszę, że jej o nic nie oskarżasz. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 woluntaryzm biurw 01.03.11, 11:03 manny-jestem napisał: > Min__Radziszewska_chce_ulatwic_gejom_malzenst Ja jako heteryk nie zycze sobie aby birwy decydowaly, ze mozna wydac zaswiadczenie, ze jestem stanu wolnego dla Malinowskiej ale nie dla Nowakowej (sympatyzuje z PO). Kwit dotyczy stanu mojego, a nie czy wobec osob trzecich. Ktobolszewia ma prawnego p.erdolca, jako ze i cala reszte ma takaz. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: woluntaryzm biurw 01.03.11, 11:11 rycho7 napisał: > Ja jako heteryk nie zycze sobie aby birwy decydowaly, ze mozna wydac zaswiadcze > nie, ze jestem stanu wolnego dla Malinowskiej ale nie dla Nowakowej (sympatyzuj > e z PO). > > Kwit dotyczy stanu mojego, a nie czy wobec osob trzecich. Dokładnie o to chodzi, co może by nawet i pisactwo zrozumiało, gdyby o zniesienie tego potworka prawnego wystapiła np. Kempa. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: woluntaryzm biurw 01.03.11, 16:59 dachs napisał: > zniesienie tego potworka prawnego Czarno widze. Jezeli cos takiego wprowadzono do prawa to pomoc moze jedynie zaoranie miedzy Odra a Bugiem wraz z populacja. Pozniej przyjdzie walec i wyrowna. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: woluntaryzm biurw 01.03.11, 17:09 dachs napisał: > może by nawet i pisactwo zrozumiało Otrzeźwiej Borsuku. Nie istnieje bezwzględna zdolność do małżeństwa. Owszem istnieje pewna kategoria niezdolności bezwzględnej. I tak małolat czy człek żonaty jest bezwzględnie niezdolny do małżeństwa (rzecz jasna w drugim przypadku do kolejnego małżeństwa). Ale Janek Kowalski może posiadać zdolność do małżeństwa z Kasią Nowak, ale nie posiadać tej zdolności w przypadku małżeństwa z Zosią Kowalską (krewna II stopnia) czy Zuzanną Śmieszką (bo narzeczona jest nieletnia). Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: woluntaryzm biurw 01.03.11, 17:16 oleg3 napisał: > Ale Janek Kowalski może posiadać zdolność do małżeństwa > z Kasią Nowak, ale nie posiadać tej zdolności w przypadku małżeństwa z Zosią Ko > walską (krewna II stopnia) czy Zuzanną Śmieszką (bo narzeczona jest nieletnia). Czyli rozumiem, że procedura jest taka: Jaś Kowalski chce ożenić się z Helgą Schmidt z Hamburga, idzie wtedy do polskiego urzędnika po zaświadczenie, a ten zanim to zaświadczenie wyda ma obowiązek sprawdzić, czy Helga Schmidt z Hamburga jest pełnoletnia i czy nie jest przypadkiem kuzynką Jasia. Tak wygląda ta procedura? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: woluntaryzm biurw 01.03.11, 17:22 Nie dam głowy za procedurę, Jureeku. Tak wynika z ustawy (krio, ustawa o aktach stanu cywilnego). Procedura winna być z tym zgodna. Ja żeniłem się z Polką. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Helga jest kacerka z lutrow 01.03.11, 17:26 jureek napisał: > Helgą Schmidt z Hamburga Wymagene jest zaswiadczenie od proboszcza o nawroceniu na jedyna wiare powszechna. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: woluntaryzm biurw 01.03.11, 17:22 oleg3 napisał: > Nie istnieje bezwzględna zdolność do małżeństwa. Co sie stanie gdy podam, ze pragne zawzec zwiazek z Li Siao Zu. Czy bedzie dalej kawkowskie rozbudowywanie przeszkod? Czy urzad chinski bedzie sie domagal najperw zaswiadczenia polskiego weterynarza, ze zdrowy jest partner dla zaby imieniem Li Siao Zu w ZOO w Charbinie? Czy godzi sie aby baca na hali zyli na kocia lape z owieczkami? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: woluntaryzm biurw 01.03.11, 17:25 Nie wiem, co zrobi urząd chiński. Polski zażąda odpisu aktu urodzenia. W ten sposób stwierdzi wiek i płeć narzeczonego. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: woluntaryzm biurw 01.03.11, 17:39 oleg3 napisał: > Polski zażąda odpisu aktu urodzenia. W ramach teczowych porozumien moge przedstawic metryke znajomej lesbijki. Urzednikowi za granica pedaly przedstawia swoje metryki i zaswiadczenia o "zdolnosci". Ja rozumiem, ze pedalom zalezy na "normalnosci". Musi jestem pedalem umyslkowo. Podobie genialne przepisy maja w Czechach. Nie mogli mi wydac metryki zgonu mojego pra-pra-dziadka poniewaz chronia jego dane osobowe i wydaja jedynie rodzicow i dziadkow. Ja jestem osoba obca dla zmarlych przed ponad 100 laty. A sa zbyt leniwi zeby przekazac ksiege do archiwum. Katobolszewia chroni "silne" panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: woluntaryzm biurw 01.03.11, 17:44 rycho7 napisał: > Nie mogli mi wydac metryki zgonu mojego pra-pra-dziadka poniewaz chronia jego dane > osobowe Tradycja (Kafka) zobowiązuje Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 01.03.11, 18:02 W świecie muzułmańskim świecki ślub nic nie znaczy. Dla zainteresowanych dodam, że w Marocco chcąc iść z dziewczyną za kasę, bierze się cywilny ślub, następnie robi swoje i na odchodne wyrzuca ten papierek do kubła na śmiecie w hotelu. To nie jest żart tylko normalna procedura. Więc moje pytanie do Snajpera jest dlaczego te państwa z ustami pełnymi tolerancji wymagają jakiegokolwiek zaświadczenia, przecież sam wymóg dokumentu świadczącego o stanie wolnym jest wybitnym wstecznictwem i ciemnogrodem, katolstwo jedno.. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 01.03.11, 20:57 tvp.info/informacje/polska/minister-ulatwi-gejom-malzenstwa-za-granica/4068168 Sprawy nie chciała komentować minister Elżbieta Radziszewska. Portalowi tvp.info powiedziała tylko, że jest na urlopie Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Kolejna praworzadna i patriotyczna... 01.03.11, 21:22 Geje za granica juz sie moga zenic. fakty.interia.pl/galerie/styl-zycia/polskie-lesbijki-wziely-slub-w-samolocie/zdjecie/duze,1378147,12,274 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Stop muzyka! 01.03.11, 22:39 Już się chyba domyśliłem. Chodzi prawdopodobnie o możliwość wydawania dwóch rodzajów zaświadczeń. Jednego tradycyjnego - iż Kowalski z Malinowską mogą wziąć ślub. I drugiego, do tej pory niewydawanego - iż Kowalski jest stanu wolnego. Taka możliwość nie łamie prawa, a jeśli to drugie zaświadczenie wystarczy Kowalskiemu do poślubienia w Gwatemali Nowaka, to już ich buraczki. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Stop muzyka! 02.03.11, 06:14 snajper55 napisał: > jeśli to drugie zaświadczenie wystarczy Kowalskiemu do poślubienia w Gwatemali Nowaka, to już ich buraczki. Takie zaświadczenie jest bezwartościowe. Może służyć wyłącznie do pokazania narzeczonej, czy w tym kontekście, narzeczonemu. Cytat Art. 14 Prawo właściwe dla zawarcia małżeństwa O możności zawarcia małżeństwa rozstrzyga w stosunku do każdej ze stron jej prawo ojczyste. prawo prywatne międzynarodowe Zaświadczenie musi stwierdzać jasno i dobitnie, że ten a ten jest w myśl polskiego prawa zdolny do zawarcia małżeństwa. Zaświadczenie, że jest kawalerem nie spełnia tego wymogu. P.S. Tym co zaczną relatywizować prawo prywatne międzynarodowe (że w Gwatemali jest inaczej), jako ignorantom i idiotom, nie zamierzam odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Stop muzyka! 02.03.11, 07:20 oleg3 napisał: > O możności zawarcia małżeństwa rozstrzyga w stosunku do każdej ze stron jej pra > wo ojczyste. Polak moze sie ozenic ze swa 13 letnia corka urodzona w Angoli lub Watykanie, bez polskiego obywatelstwa. Polskie prawo nie rozstrzyga o zdolnosci corki. > Tym co zaczną relatywizować prawo prywatne międzynarodowe Co oznacza to "relatywizowanie"? To negowanie szariatu lub hinduizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Stop muzyka! 02.03.11, 09:46 oleg3 napisał: > snajper55 napisał: > > jeśli to drugie zaświadczenie wystarczy Kowalskiemu do poślubienia > w Gwatemali Nowaka, to już ich buraczki. > > Takie zaświadczenie jest bezwartościowe. Może służyć wyłącznie do pokazania nar > zeczonej, czy w tym kontekście, narzeczonemu. To twoje zdanie. Urzędnicy w innych krajach mogą mieć zdanie inne. > Cytat > Art. 14 Prawo właściwe dla zawarcia małżeństwa > > O możności zawarcia małżeństwa rozstrzyga w stosunku do każdej ze stron jej pra > wo ojczyste. > prawo prywa > tne międzynarodowe > > Zaświadczenie musi stwierdzać jasno i dobitnie, że ten a ten jest w myśl polski > ego prawa zdolny do zawarcia małżeństwa. No własnie. Osoba ma być zdolna a nie para osób. > Zaświadczenie, że jest kawalerem nie spełnia tego wymogu. Nie spełnia. Jeszcze musi być stwierdzone, że jest pełnoletni, nie jest ubezwłasnowolniony itd. > P.S. > Tym co zaczną relatywizować prawo prywatne międzynarodowe (że w Gwatemali jest > inaczej), jako ignorantom i idiotom, nie zamierzam odpowiadać. Muszę cię zaskoczyć, ale w innych krajach jest inaczej. Naprawdę. W niektórych mężczyzna może poślubić mężczyznę a w innych jeden chłop może mieć kilka żon. "Ewa Tomaszewicz i Gosia Rawińska, polskie lesbijki, wzięły ślub w samolocie. To nagroda w konkursie głoszonym przez szwedzkie linie lotniczych SAS dla par homoseksualnych, w którym można było wygrać ślub podczas lotu ze Sztokholmu do Nowego Jorku. (...) Ślub udzielony przez szwedzkiego urzędnika nie jest prawomocny w Polsce." fakty.interia.pl/galerie/styl-zycia/polskie-lesbijki-wziely-slub-w-samolocie/zdjecie/duze,1378145,13,274 S. Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Stop muzyka! 02.03.11, 10:10 Ale gdyby Ewa i Gosia postanowily przeniesc sie do Czech ich malzenstwo byloby uznane prawnie, bo takie jest prawo w Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Stop muzyka! 02.03.11, 12:27 snajper55 napisał: > Muszę cię zaskoczyć, ale w innych krajach jest inaczej. Naprawdę. Oczywiście. Weź lekarstwo proszę. ______________________________________________ Na tym kończę dyskusję. Szkoda mi czasu na ignorantów. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Stop muzyka! 12.03.11, 09:57 Skoro już dzisiaj mam Snajpera na tapecie, to powrócę do jego błyskotliwej riposty. Napisałem: Cytat Art. 14 Prawo właściwe dla zawarcia małżeństwa O możności zawarcia małżeństwa rozstrzyga w stosunku do każdej ze stron jej prawo ojczyste. prawo prywatne międzynarodowe i dodałem P.S. Tym co zaczną relatywizować prawo prywatne międzynarodowe (że w Gwatemali jest inaczej), jako ignorantom i idiotom, nie zamierzam odpowiadać. Na co Snajper odpowiada Cytat Muszę cię zaskoczyć, ale w innych krajach jest inaczej. Naprawdę. W niektórych mężczyzna może poślubić mężczyznę a w innych jeden chłop może mieć kilka żon. Czy wypowiedź Snajpera jest zaprzeczeniem mojej tezy? Oczywiście nie. Zaprzeczeniem byłoby zdanie: W Wenezueli o możności zawarcia małżeństwa nie rozstrzyga w stosunku do każdej ze stron jej prawo ojczyste. To, że w Holandii czy Hondurasie mężczyzna może mieć 4 żony, w tym Snajpera, jest dla tej sprawy zupełnie nieistotne. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 lekcja logiki 12.03.11, 10:34 oleg3 napisał: > O możności zawarcia małżeństwa rozstrzyga w stosunku do każdej ze stron jej pra > wo ojczyste. Czy strona dla polskiego urzedu jest 12 letnia corka polskiego obywatela urodzona, mieszkajaca i posiadajaca obywatelstwo Angoli? W Angoli z taka nie ma pedofilii. W Twoim "rozumowaniu" stosujesz rozszerzajaca interpretacje jawnie zaprzeczajaca frazie "rozstrzyga w stosunku do każdej ze stron jej prawo ojczyste". Polskie prawo nie ma legalnej mozliwosci ingerowania odnosnie cudzoziemskiej wybranki polskiego obywatela. Biurwy ingeruja zbrodniczo. Jest oczywiscie proste obejscie przestepczej katolskiej dzialalnosci polskich biurw. Para gejow prosi o kwity na sluby z para lesbijek. I vice versa. Oczywiscie da sie to uproscic poprzez inne heteryczne osoby pelnoletnie. Istota sprawy nie jest obchodzenie zbrodni zalegalizowanej mafii lecz likwidacja mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: lekcja logiki 12.03.11, 13:49 rycho7 napisał: > Polskie prawo nie ma legalnej mozliwosci ingerowania odnosnie cudzoziemskiej wybranki > polskiego obywatela. Chyba, że obywatel chce się ożenić Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: lekcja logiki 12.03.11, 14:45 oleg3 napisał: > Chyba, że obywatel chce się ożenić Dales mi lekcje "logiki". Dura lex, sed lex. Takie Twoje panstwo nalezy unicestwic wraz z jego poplecznikami takimi jak Ty. Nie ma kompromisow. Nie ma innego wyjscia. Ja po dobroci probowalem przedstawic Ci jak jako informatyk stosuje logike aby komputery w ogole mogly dzialac. Zastosowanie odnosilo sie do TWOJEGO cytatu z miedzynarodowego prawa cywilnego. Nie dziw, ze nie powstal jeszcze zaden komputer katolicki. Co najwyzej skladaki z piekielnej zgnilizny moralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Nie ma KOMPA obl. danych = nieskończoności!_J 12.03.11, 17:29 hasz0 napisał: > j.w. Do obliczen z uzyciem nieskonczonosci nie jest potrzebny komputer. Potrzebna jest znajomosc matematyki. Wiedza a nie wiara. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Nie ma KOMPA obl. danych = nieskończoności!_J 12.03.11, 19:02 hasz0 napisał: > WIELKIEGO IQ MROWISKA Jedynie Twojego mrowiska. Tyle, ze chinskie mrowisko jest wieksze. Komusze. > z ktorego ISTNIENIA tego IQ___ iqmrówkinie zdaje se sprawy! Przeciez od lat pisuje, ze jestes Ober-Jahwe. Wyjasniles, ze Jahwe mrowek. Robisz za chemie mrowiska. Tys dobze. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: lekcja logiki nie gwarantuje rozwiązania koch 12.03.11, 17:26 hasz0 napisał: > Bładzisz Frajerze...Bóg..jest Nieskończonym Intelektem Znam wynik dzielenia przez zero. Bog nie istnieje tak jak zero. Nieskończony Intelekt jest jednym z paradoksow jaki potrafi wykoncypowac ludzki mozg. Bog jest jednym z paradoksalnych pojec. To pojecie nie opisuje niczego z rzeczywistosci. > Tylko Religia Katolicka > wyjaśnia Pojecie Trócy w Jednosci! Inni po prostu nie czcza takiej glupoty. Maja inne swoje. > ...na ich gruncie nie można (bez 3-cy w 1) wyjasnić Istnienia Świata i R7. To nie wyjasnia takze niewiernym. "Wyjasnia" jedynie wiara. Oczywiscie jedynie ta sluszna. Moj ateistyczny Bog objawil mi, ze nie uzna religiantow za swoich. > Teoria kwantów To dlugi fragment jezuickiego zamulania. Cos wyjasnia? Nie, brak zwiazku z reszta tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Stop muzyka! 12.03.11, 12:28 oleg3 napisał: > Na tym kończę dyskusję. Szkoda mi czasu na ignorantów. Mnie nie szkoda, więc dalej będę prostował twoje błędne twierdzenia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Stop muzyka! 12.03.11, 12:56 snajper55 napisał: > Mnie nie szkoda, więc dalej będę prostował twoje błędne twierdzenia. Świetnie. Tylko dlaczego nie korzystasz z okazji. Tylko obiecanki Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Stop muzyka! 12.03.11, 16:57 oleg3 napisał: > snajper55 napisał: > > Mnie nie szkoda, więc dalej będę prostował twoje błędne twierdzenia. > > Świetnie. Tylko dlaczego nie korzystasz z okazji. > > Tylko obiecanki Gdy jakąś trafię, to korzystam. S. Odpowiedz Link Zgłoś