Dodaj do ulubionych

To Nie Jest Film Dla Młodych

07.06.11, 01:05
Wykrztałconych z Wielkich miast. Słowem: dla lemingów nie jest. Pozwoliłem sobie sparafrazować jedno z ostatnich dzieł braci Kołen by zaanonsować Państwu świetny, polski film "Uwikłanie".
To sz0kujące, ale to chyba pierwszy kolorowy, komercyjny film mówiący źle o komunizmie, 3rp i całym tym honduraskim syfie w którym żyjemy.

Zdecydowanie polecam.
Obserwuj wątek
    • gini Re: To Nie Jest Film Dla Młodych 07.06.11, 02:07
      Siodemo , ja wiem ze oni potrzebuja kroplowy ale nie takiej!!
      Jakis pelan na temat Tluska powinienes wysmazyc
      Ewentuolnie lopowiesci mysliwskie przy lognisku, jajis wiersz Bigoslawa zacytowac, a Ty co?
      Jakiegos filma reklamencje robisz, co to poska krytyka i tak na nim nie zostawi nic.
      o siodemko siodemko)))
    • sz0k nie pier dol 07.06.11, 02:09
      Tylko oddawaj moje archiwalne wpisy smile
    • matelot Re: To Nie Jest Film Dla Młodych 07.06.11, 09:24
      Dla Wykształconych z Wielkich Miast inne sprawy są ciekawsze:

Gdańsk odda Kościołowi wartą pół miliona działkę, a abp Głódź powiększy ogród swojej rezydencji. - To część układu, w którym kuria zrzeknie się roszczeń do Parku Oliwskiego - tłumaczy wiceprezydent Wiesław Bielawski.

Takie teraz czasy, ze jedynym beneficjentem przemian ustrojowych został KK. Dla większości, jak piszesz - honduraski syf.
      • 7em Re: To Nie Jest Film Dla Młodych 07.06.11, 09:33
        nie spodoba ci się film.
        • perli dyć, 07.06.11, 18:41
          to tylko głupia kapucha, nie masz czegoś o biskupach? Może, Rytuał?
    • janusz2_ Uwikłanie 07.06.11, 20:58
      Film jest bardzo dobry, oparty na książce Zygmunta Miłoszewskiego.
      Paweł Wroński napisał o reakcji Adami Michnika na ten film:
      "Zapytałem więc Adama Michnika co on na to? Odpowiedział mi, że z filmu nie wyszedł - a projekcję zorganizował dla niego sam Jacek Bromski. Oglądał go razem z reżyserem. Po zakończeniu projekcji pogratulował nawet reżyserowi mówiąc, że "to bardzo dobry, pisowski film"."
      wyborcza.pl

Można też przeczytać taką wypowiedź Michnika na temat tego filmu:
      "- Film Jacka Bromskiego wydał mi się świetnie zrealizowany, doskonale grany przez aktorów i trzymający w napięciu. Za słabość tego filmu uważam typowo pisowską tezę, że nieszczęściem dzisiejszej Polski są ukryte wpływy mafii ubecko-komunistycznej. Pogląd ten uważam za całkowicie nieprawdziwy i mącący ludziom w głowach."
      www.orange.pl

Jednym słowem - warto obejrzećsmile
      • salci_rozencwajgowa Re: Uwikłanie 07.06.11, 22:07
        Czyli film z serii: "Adam Michnik poleca"?
    • sz0k Już wiem czemu ci się tak spodobał 11.06.11, 11:03
      Ustawienia Srelingera i wszystko jasne. Wyrzygać się można...
      • janusz2_ Re: Już wiem czemu ci się tak spodobał 11.06.11, 11:55
        sz0k napisał:

> Ustawienia Srelingera i wszystko jasne. Wyrzygać się można...

Czyżby wątek ustawień hellingerowskich przysłonił ci zupełnie wątek "wszechmocnych" byłych sb-ków?
        • sz0k Re: Już wiem czemu ci się tak spodobał 11.06.11, 13:52
          janusz2_ napisał:

> sz0k napisał:
          >
          > > Ustawienia Srelingera i wszystko jasne. Wyrzygać się można...
          >
          > Czyżby wątek ustawień hellingerowskich przysłonił ci zupełnie wątek "wszechmocn
          > ych" byłych sb-ków?

Tak. Smutna jest taka prawica, która musi szukać takich ochłapów jak ten film aby zamanifestować swoje racje. Czytałem o nim w ostatnim "Uważam Rze" i stwierdzam "nothing special". A już wywiad z główną bohaterką ze swoimi wynurzeniami o srelingerze i buddyzmie, który nie wiem czemu miał służyć, to normalnie kompromitacja...
          • janusz2_ Re: Już wiem czemu ci się tak spodobał 11.06.11, 14:39
            sz0k napisał:

> Tak. Smutna jest taka prawica, która musi szukać takich ochłapów jak ten film a
            > by zamanifestować swoje racje. Czytałem o nim w ostatnim "Uważam Rze" i stwierd
            > zam "nothing special".

Film jest sprawnie zrobiony i przy okazji pokazuje problem, którego dotychczas twórcy unikali jak ognia.
            I tyle.
            Dorabianie do tego ideologii typu: "smutna jest taka prawica, która musi szukać takich ochłapów jak ten film" jest zupełnie chybione.

> A już wywiad z główną bohaterką ze swoimi wynurzeniami o
            > srelingerze i buddyzmie, który nie wiem czemu miał służyć, to normalnie kompro
            > mitacja...

Sz0ku, nie kompromituj się, proszę.
            Co ma wypowiedź aktorki, do problemu, który film porusza?
            • sz0k Re: Już wiem czemu ci się tak spodobał 11.06.11, 15:25
              janusz2_ napisał:

> sz0k napisał:
              >
              > > Tak. Smutna jest taka prawica, która musi szukać takich ochłapów jak ten
              > film a
              > > by zamanifestować swoje racje. Czytałem o nim w ostatnim "Uważam Rze" i s
              > twierd
              > > zam "nothing special".
              >
              > Film jest sprawnie zrobiony i przy okazji pokazuje problem, którego dotychczas
              > twórcy unikali jak ognia.
              > I tyle.

Klękajcie narody... Zacytuję ci może co napisał Siedem: "To sz0kujące, ale to chyba pierwszy kolorowy, komercyjny film mówiący źle o komunizmie, 3rp i całym tym honduraskim syfie w którym żyjemy." Siedem lubi się podniecać jak małe dziecię z byle gówna, do tego dostaje orgazmu na wzmiankę o Srelingerze. A ja lubię się z nim droczyć.

> Sz0ku, nie kompromituj się, proszę.
              > Co ma wypowiedź aktorki, do problemu, który film porusza?

Nie wiem co miała. Ja to stwierdzam zupełnie obok na podstawie ostatniego numeru "Uważam Rze" (bo filmu nie widziałem), które jakby nie patrzeć jako temat przewodni obrało sobie właśnie ten film. Przeprowadził wywiad z odtwórczynią głównej roli, który miał niby coś wnieść. Co? Nie wiem, natomiast komiczny był to fakt...
          • 7em Poznałem 11.06.11, 19:44
            ją osobiście.
            • sz0k Re: Poznałem 11.06.11, 22:31
              Stała obok ciebie na ustawieniach, czy wtykaliście se kadzidełka na jodze?
              • 7em to tajemnica 12.06.11, 02:32
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka