Gość: Astra IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.05.04, 23:33 www.iht.com/articles/519322.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Astra Moze ktos z muzulmla mi wyjasni.... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.05.04, 23:43 Czy ci ludzie powinni sie powolywac na proroka? Np. cytuje: "Prorok, najmilosierniejszy, rozkazal uderzyc(?) szyje niektorych wiezniow w Badr i zabic ich... I on ustanowil dobry przyklad dla nas." Rzeczywiscie w swietle slow proroka oburzenie Ameryki na traktowanie wiezniow w Bagdadzie wyglada groteskowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Powinnaś poczekać do jutra rana 14.05.04, 00:08 i poprosić o wykładnię niejakiego "n0str0m0". Ów (o ile nie będzie gościem u trzeciej lub czwartej żony może Ci przekazać swą fatwę przez niejakiego "siedem". Wysokiej klasy specjaliści od opinii prawnych dotyczących m.in. ucinania głów, których nie da się wytłumaczyć na gruncie ogólnych przepisów prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Czekam wyjasnien nt. milosierdzia proroka IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.05.04, 07:14 i jego nasladowcow. Czy to nikogo nie przeraza???? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Czekam wyjasnien nt. milosierdzia proroka 14.05.04, 09:04 Gość portalu: Astra napisał(a): > i jego nasladowcow. Czy to nikogo nie przeraza???? Astro , moze zamilcz z laski swojej i nie prowokuj.Czyzby zabijanie w imie Boga to byla jedynie specjalnosc islamu? Twoja hipokryzja mnie przeraza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: Czekam wyjasnien nt. milosierdzia proroka IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.05.04, 09:09 Jak tam Twoj maz sie miewa? Ja pytam czy postepowanie proroka bylo zlem godnym potepienia czy milosierdziem godnym nasladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Czekam wyjasnien nt. milosierdzia proroka 14.05.04, 09:13 Gość portalu: Astra napisał(a): > Jak tam Twoj maz sie miewa? > > Ja pytam czy postepowanie proroka bylo zlem godnym potepienia czy milosierdziem > godnym > nasladowania. Moj maz ma sie dobrze, ramie go troche boli (prawe).A co powiesz o swietej inkwizycji? Fajna byla? Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Czekam wyjasnien nt. milosierdzia proroka 14.05.04, 17:05 Gość portalu: Astra napisał(a): > i jego nasladowcow. Czy to nikogo nie przeraza???? ''Zabijajcie wszystkich, Bóg swoich rozpozna'' miał powiedzieć Arnold Amaury, opat Citeaux, zapytany przez uczestników krucjaty przeciwko albigensom jak mają postępować z ludnością po części katolicką po części katarską w zdobytym Bezieres. Zachęceni tymi słowy zabili , z imieniem Boga na ustach, wszystkich mężczyzn, kobiety i dzieci w mieście, prawdopodobnie pietnaście do dwudziestu tysięcy ludzi. To tylko ''drobny'' przykład na zabijanie w imię Boga różnych wyznań. W historii są na to zapewne tysiące przykładów. Mordercy w mundurach zawsze chętnie posługiwali się Bogiem i zawłaszczali go do swoich zbrodniczych celów. Hasło ''Gott mit uns'' to nie jest wynalazek muzułmański. Morderstwo popełnione na Bergu jest przerazające, ale jak się obejrzeć i popatrzeć na historię ludzkości to właściwie trzeba by nie wychodzić ani na chwilę ze stanu przerażenia. a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 albo nie czekaj tylko jak w dym wal... IP: 61.49.199.* 14.05.04, 11:06 do nostromowego adwokata panascana na marginesie scanie drogi mam nadzieje ze obecnie szczujesz ojca wilczurem bez wyrzutow sumienia w koncu to wolnorynkowo i demokratycznie a na pewno lepiej niz obciac glowe nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
indris Nie jestem muzułmaninem... 14.05.04, 09:00 ...ale zwrócę uwagę Astry na to , że "traktowanie" (niezły eufemizm) więźniów w BAgdadzie było NAJPIERW, a zabójstwo Berga POTEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: Nie jestem muzu3maninem... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.05.04, 09:07 Oni to uzasadniaja nasladowaniem proroka ty zapewne swoimi lewicowymi idealami. Nawet jesli nie zgadzasz sie z Buszem, ze nie ma najmniejszego uzasadnienia dla zbrodni mordowania niewinnych ludzi w imie jakiegokolwiek widzimisie islamskiego czy lewackiego. Nie bylo inwazji Iraku byl 11 wrzesnia. Opamietaj sie czlowieku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nie jestem muzu3maninem... 14.05.04, 09:14 Gość portalu: Astra napisał(a): > Oni to uzasadniaja nasladowaniem proroka ty zapewne swoimi lewicowymi idealami. > Nawet jesli > nie zgadzasz sie z Buszem, ze nie ma najmniejszego uzasadnienia dla zbrodni mor > dowania > niewinnych ludzi w imie jakiegokolwiek widzimisie islamskiego czy lewackiego. N > ie bylo inwazji > Iraku byl 11 wrzesnia. Opamietaj sie czlowieku!!!! Ale mozna bombardowac Bagdad, zabijac ludzi tysiacami i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: Nie jestem muzu3maninem... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.05.04, 16:26 Porownaj bombardowanie Bagdadu i zniszczenie Warszawy albo chocby Drezna. Pamietaj za Saddam zabijal miliony i to celowo ale ani lewoskretni ani muzulmlanie (czy ich zony) nie chca tego widziec. Amerykanie po milionkroc bija sie w piersi za ponizanie wiezniow przez jedna wyprana z zasad femininstke. Al Zarquawi powolujac sie na postepowanie proroka podrzyna gardlo niewinnemu czlowiekowi i trwa ogluszajaca cisza w krajach arabskich. Aniu, o czyjej hipokryzji mowimy?????? > Ale mozna bombardowac Bagdad, zabijac ludzi tysiacami i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Czym to oni uzasadniają 14.05.04, 09:36 Oni to uzasadniają zemstą. Prorok do tego jest niepotrzebny. Zajrzyj do historii powszechnej i tam zobaczysz, że jeszcze gorsze rzeczy wyczyniali hiszpańscy gerylasi z Francuzami i Poplakami w czasie najazdu Napoleona w r.1809. A byli to katolicy, więc nie mogli się odwoływać do Mahometa, a i do Chrystusa tez nie. Chęć zemsty tkwi w naturze człowieka niezależnie od wyznawanej religii. Nie popieram ucinania głów, stwierdzam tylko,że to Amerykanie uruchomili tę piekielną spiralę. A nota bene: JAKI był związek Iraku z zamachami z 11 września ? Bo nawet administracja Busha nic na ten temat nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierzoczlowiekoupior Re: Czym to oni uzasadniają 14.05.04, 10:21 indris napisał: >JAKI był związek Iraku z zamachami z 11 września ? Bo nawet > administracja Busha nic na ten temat nie mówi. Nie mówi??? Nie mówi??? To żeś chyba ogłuchł i oślepł. Jasne Irak nie ma żadnego związku z finansowaniem Al Kaidy che che che Odpowiedz Link Zgłoś
indris Sensacja światowa ? 14.05.04, 10:35 Wg zgodnych opinii wszystkich komentatorów Al Kaida i reżim Husajna byli wrogami. Jeżeli ktoś potrafiłby udowodnić coś przeciwnego, byłaby to światowa sensacja. A i G. W. Bush odpowiednio by to wynagrodził. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierzoczlowiekoupior Re: Sensacja światowa ? 14.05.04, 11:26 che che che! Wiesz co Indris to może już zostań z tym Napoleonem)) (aczkolwiek poczytuję sobie za osobisty sukces, że wyprowadziłeś się juz z Pragi Według zgodnej opinii komentatorów takie państwa jak PRL oficjalnie nie sprzyjały terrorystom wiesz? Potępialiśmy i grzmieliśmy! A po cichutku robiliśmy wszystko, żeby umożliwić im wykonanie swojej roboty. Wcześniej - byli i tacy, których trudno było posądzić o sympatię dla hitlerowcoów, ale co do Żydów, to uważali, że zrobili dobrą robotę. Zresztą nie trzeba tak daleko. Kilka krajów arabskich również potępiło atak na WTC, co nie przeszkodziło ich obywatelom urządzać z tego powodu festynów radości. I nie żeby to ich przywódcom przeszkadzało Daleka jestem od stwierdzenia, że świat arabski jest jednolity, ale kilka punktów wspólnych mają. Pamiętasz synod w Watykanie w 1998 czy 99r? Jeden z immamów powiedział tam "To Wasza demokracja sprawi, że wygramy z wami, a dzięki islamowi podporządkujemy was sobie". Ta demokracja dzięki której Tobie wolno powiedzieć niemal wszystko, także to analogicznie za co w wielu krajach arabskich straciłbyś głowę. Na wiele lat przed interwencją w Iraku: "Wszyscy Arabowie i wszyscy muzułmanie muszą powstać i walczyć, a ci którzy stoją na uboczu wyrzekają się Allacha". Myślisz, że to ekstremiści nie mający poparcia? Mają setki tysięcy wiernych w Palestynie, Malezji, Iranie, Iraku, Senegalu, Syrii, Libii, Libanie, Jemenie, Arabii Saudyjskiej i wielu innych. Mają setki tysięcy ośrodków muzułamńskich w Europie, które de facto są wylęgarnią i przechowalnią terrorystów. I fakt, że czasem gryzą się między sobą nie zmienia tego, że to my jesteśmy niewiernymi nie szanującymi przesłanie Proroka. Oni mówią wprost co nam się za to należy i jak tę karę będą wymierzać, mam szukać dalej cytatów? Mam sprawdzać ilu wiernych te słowa oklaskiwało? Nie zakładaj Indrisie, ze wszyscy mają dobre intencje. Oni są na tym etapie na jakim myśmy byli w czasie wypraw krzyżowych, czyli śmierć niewiernym i/lub nawracanie siłą. Z róźnych powodu nie osiadłają koni i nie wyruszą w zorganizowaną wyprawę, ale już nauczyć się pilotażować boeingi mogą jak najbardziej, co zresztą uczynili. Myślisz, że w Iraku po ataku na WTC zapanowała żałoba? Myślisz, że teraz potępiają egzekucję na Bergu, tak jak opinia na Zachodzie potępiła znęcanie się nad więźniami? I jeszcze jedno poprawność polityczna, która nie pozwala powiedzieć wprost, że to jest zbrodnicza ideologia bez oskarżenia o rasim jest chora. I co najciekawsze to myśmy tę poprawność stworzyli. Kto to powiedział "to wy dostarczycie nam sznury, na których was powiesimy"? Analogię dopowiedz sobie sam. I zapewniam Cię, że jak ci biedni skrzydzeni przez Zachód wysadzą metro, którym będziesz akurat jechał, twój stosunek do nich nie będzie miał żadnego znaczenia. Według nich jesteś niewierny i za to należy ci się kara śmierci, jest wystarczająco duzo na to cytatów i dowodów. Nie sądz innych swoją miarą. Pozdrawiam, Zwierzak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: Sensacja światowa ? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.05.04, 16:36 Nic dodac nic ujac. Maja racje ze nasze prawa pozwalaja nas infiltrowac a ich prawa pozwalaja nas zdominowac. Najciekawsze ze maja zazartych sojusznikow w lewoskretnych umyslach ktore beda plakac nad niesprawiedliwa wojna, inkwizycja i bog wie czym byle tylko nie zauwazyc ogluszajacego milczenia Arabow ktorzy planuja na stulecia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Sensacja światowa ? 14.05.04, 16:42 Gość portalu: Astra napisał(a): > Nic dodac nic ujac. Maja racje ze nasze prawa pozwalaja nas infiltrowac a ich p > rawa pozwalaja > nas zdominowac. Najciekawsze ze maja zazartych sojusznikow w lewoskretnych umys > lach > ktore beda plakac nad niesprawiedliwa wojna, inkwizycja i bog wie czym byle tyl > ko nie > zauwazyc ogluszajacego milczenia Arabow ktorzy planuja na stulecia!!! > > Tiaaa 1000 lat temu juz zaplanowali, cos takiego.Jeszcze przed odkryciem Ameryki zaplanowali atak na WTC. A ty bedziesz plakac nad dziecmi poczetymi, oburzac sie na tabletki antykoncepcyjne, a ludzi zabijalabys z zimna krwia. Mordy inkwizycji, rzezie Hiszpanow bedziesz usprawiedliwiac, ale bedziesz rozpaczac nad jednym Amerykaninem, ktoremu obcieto glowe, tysiace ofiar irackich pominiesz milczeniem, pani milujaca blizniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: Sensacja światowa ? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.05.04, 18:03 Aniu, rozumiem ze jako wzeniona w islam jestes daleka od obiektywizmu. Jestem przeciwko zabijaniu narodzonych i nienarodzonych. Czasami jednak trzeba zabic zeby zapobiec zabijaniu. Np. nie mam nic przeciwko zabiciu tego zbira ktory nasladujac swojego proroka odcial niewinnemu czlowiekowi glowe. Podobnie wyeliminowanie Saddama moze nie byc takie zle. Niestety wiele okropnosci dzieje sie w imieniu religii i dlatego jej wyznawcy sa pod lupa. Ze co? Ze inkwizycja? Nazywaj to jak chcesz. Wiem ze starasz sie nie rozumiec bo to ma przykre implikacje dla Twojej rodziny. Tymczasem ja uwazam ze Twoja rodzina ma wszelkie prawo do szacunku i ochrony prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Sensacja światowa ? 14.05.04, 18:19 Gość portalu: Astra napisał(a): > Aniu, rozumiem ze jako wzeniona w islam jestes daleka od obiektywizmu. > Jestem przeciwko zabijaniu narodzonych i nienarodzonych. > Czasami jednak trzeba zabic zeby zapobiec zabijaniu. Np. nie mam nic przeciwko > zabiciu tego zbira ktory nasladujac swojego proroka odcial niewinnemu czlowieko > wi > glowe. Podobnie wyeliminowanie Saddama moze nie byc takie zle. > > Niestety wiele okropnosci dzieje sie w imieniu religii i dlatego jej wyznawcy s > a pod lupa. Ale tylko jedna religia wg Ciebie jest zla i w tym wypadku zabijanie narodzonych ci nie przeszkadza. > Ze co? Ze inkwizycja? Nazywaj to jak chcesz. Wiem ze starasz sie nie rozumiec b > o to ma > przykre implikacje dla Twojej rodziny. Tymczasem ja uwazam ze Twoja rodzina ma > wszelkie > prawo do szacunku i ochrony prawnej. O co chodzi z moja rodzina jesli laska zaciekawiasz mnie co raz bardziej no i to, ze jestem wzeniona w islam, skad Ty to wszystko wiesz sloneczko moje? > > . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: Sensacja światowa ? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.05.04, 18:27 > > Ale tylko jedna religia wg Ciebie jest zla i w tym wypadku zabijanie > narodzonych ci nie przeszkadza. Oczywiscie ze przeszkadza, tylko nie wiem jak inaczej mozna bylo usunac tego Hitlero-Stalina Saddama. > O co chodzi z moja rodzina jesli laska zaciekawiasz mnie co raz bardziej no i > to, ze jestem wzeniona w islam, skad Ty to wszystko wiesz sloneczko moje? > > Tak sie sklada ze mam bliska przyjaciolke w Brukseli ktora wyszla za Albanczyka... Mam pisac wiecej?. Potem znow beda pisac ze kogos sledze. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Sensacja światowa ? 14.05.04, 18:41 Gość portalu: Astra napisał(a): > > > > Ale tylko jedna religia wg Ciebie jest zla i w tym wypadku zabijanie > > narodzonych ci nie przeszkadza. > > Oczywiscie ze przeszkadza, tylko nie wiem jak inaczej mozna bylo usunac tego > Hitlero-Stalina Saddama. > > > O co chodzi z moja rodzina jesli laska zaciekawiasz mnie co raz bardziej n > o i > > to, ze jestem wzeniona w islam, skad Ty to wszystko wiesz sloneczko moje? > > > > > Tak sie sklada ze mam bliska przyjaciolke w Brukseli ktora wyszla za Albanczyka > ... > Mam pisac wiecej?. Potem znow beda pisac ze kogos sledze. > Ale pisz , co raz bardziej mnie zaciekawiasz Astro.Nie krepuj sie . Odpowiedz Link Zgłoś
indris Czy możesz Astro odpowiedzieć na proste pytanie ? 14.05.04, 18:27 Czy to Irak napadł na USA, czy USA na irak ? Tylko nie wyłguj się tym,ze zamach na WTC dokonali muzułmnanie, bo wtedy odwet mógłby być równie dobrze dotyczyć Malezji, tez muzułmańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: Czy możesz Astro odpowiedzieć na proste pytan IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.05.04, 18:50 Napasc na USA to byl punkt kulminacyjny wieloletnich procesow ktore zaczely sie od imigracji muzulmlan do krajow Zachodu i budowy tysiecy meczetow obsadzanych przez agresywny ch wahabistow (tj. "prawdziwych" wyznawcow proroka z Arabii). Przez dziesieciolecia ci ludzie byli ignorowani ale dzialali jako piata kolumna. Jak zniszczyc piata kolumne? Mozesz ich scigac po jaskiniach na obrzezach Afganistanu albo uderzyc w jaskinie lwa skad przychodzi 90% funduszy finansujacych alkaide. Niestety uderzenie na "swieta ziemie" oznaczaloby tragiczny konflikt z islamem. Dlatego Amerykanie uderzyli obok i dali Saudyjczykom do zrozumienia ze nie zartuja. Zreszta nie tylko im: ciarki po plecach przeszly Kadafiemu i mullom w Iranie czy Syrii. Wojna w Iraku jakkolwiek tragiczna otwiera przynajmniej w dlugiej perspektywie droge do budowy chociaz jednego normalnego panstwa w rejonie Bliskiego Wschodu. Amerykanie wyprobowali tego podejscia na Japonii i Niemczech. Ryzyko jest wielkie ale siedzenie na rekach tez nie pomaga. Zgadza sie ze miedzynarodowka islamska zjezdza sie do Iraku zeby przeszkodzic amerykanskim planom. Lewica placze ze sie na sile uszczesliwia Arabow a islam moglby pomoc rozwalic kapitalizm etc. To nie jest uszczesliwianie tylko proba wypchniecia z iluzji w strone rzeczywistosci. indris napisaŠŻ: > Czy to Irak napadŠŻ na USA, czy USA na irak ? Tylko nie wyŠŻguj się tym,ze zamach > > na WTC dokonali muzuŠŻmnanie, bo wtedy odwet mógŠŻby być równie dobrze dotyczyć > Malezji, tez muzuŠŻmańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Czy możesz Astro odpowiedzieć na proste pytan 14.05.04, 18:54 Astro, co ze mna?Skrecam sie z ciekawosci .Miej serce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: Czy możesz Astro odpowiedzieć na proste pytan IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.05.04, 19:13 Rozmawialam z nia przed chwila przez telefon zeby zapytac czy moge sie rozpisywac nt. informacji od niej pochodzacych. Niestety nie moge. Poslala mi link emailem ktory wiele mi mowi: news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/nm/20040514/ts_nm/pope_muslims_dc Odpowiedz Link Zgłoś
gini ReAstro 14.05.04, 19:18 Gość portalu: Astra napisał(a): > Rozmawialam z nia przed chwila przez telefon zeby zapytac czy moge sie rozpisyw > ac nt. > informacji od niej pochodzacych. Niestety nie moge. > Poslala mi link emailem ktory wiele mi mowi: > > news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/nm/20040514/ts_nm/pope_muslims_dc Sugerujesz, cos na temat mojej rodziny, sugerujesz , ze jestem wzeniona w islam, dorabiasz mi tzw gebe a teraz dajesz jakiegos linka . Jasno prosto i na temat, co wiesz o mnie i o mojej rodzinie? Napisz tu jasno i prosto. Nie wykrecaj sie linkami i nie wykrecaj sie zakazem przyjaciolki ozenionej z Albancem, bo toi nie o niej masz pisac a o mnie. Czekam Astrusiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: ReAstro IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.05.04, 19:22 Niestety zrobilam blad. Zamykam dyskusje na ten osobisty temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: ReAstro IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.05.04, 19:25 Zeby bylo jasniej, nie sadze ze chodzilo o Ciebie. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosul Dzicz żyje. IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 14.05.04, 19:59 Dwie naiwne a może głupiutkie osoby próbują usprawiedliwiać okrutny mord, dokonany przez islamskich wyrzutków na człowieku,który tak naprawdę dopiero wkraczał w dorosłe życie. A to tym,że przecież bombardowano Bagdad. Albo tym,że niehumanitarnie potraktowano więżniów. Te wyzute z ludzkiej wrażliwości osóbki nie rozróżniają okrucieństwa w zarżnięciu drugiego człowieka wyłącznie w celach propagandowych od przypadkowej śmierci. Poniżanych więżniów nikt nie traktował nożem. Zgadzam się z tymi,którzy napisali,że wykorzystywanie imienia Boga do mordowania blizniego nie jest islamskim wynalazkiem.Robili to przedstawiciele różnych narodów na przestrzeni dziejów.Robią tak nadal Rosjanie wobec Czeczenów i Czeczeni wobec Rosjan. Mordowali Niemcy, Ukraińcy,Serbowie,Japończycy,Chorwaci i wielu innych na każdym kontynencie. Człowiek jest do takich zachowań zdolny.Czy miał racje pisarz,który twierdził,że "człowiek, to brzmi dumnie?" Moje pytanie brzmi: czy na początku 21 wieku,ludzie nadal muszą mordować siebie wzajemnie w okrutny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Dzicz żyje. relatywizacja zbrodni 15.05.04, 08:22 Gość portalu: Mosul napisał(a): > Dwie naiwne a może głupiutkie osoby próbują usprawiedliwiać okrutny mord, > dokonany przez islamskich wyrzutków na człowieku,który tak naprawdę dopiero > wkraczał w dorosłe życie. > A to tym,że przecież bombardowano Bagdad. Albo tym,że niehumanitarnie > potraktowano więżniów. Te wyzute z ludzkiej wrażliwości osóbki nie rozróżniają > okrucieństwa w zarżnięciu drugiego człowieka wyłącznie w celach propagandowych > od przypadkowej śmierci. Poniżanych więżniów nikt nie traktował nożem. > Zgadzam się z tymi,którzy napisali,że wykorzystywanie imienia Boga do > mordowania blizniego nie jest islamskim wynalazkiem.Robili to przedstawiciele > różnych narodów na przestrzeni dziejów.Robią tak nadal Rosjanie wobec Czeczenów > > i Czeczeni wobec Rosjan. Mordowali Niemcy, > Ukraińcy,Serbowie,Japończycy,Chorwaci i wielu innych na każdym kontynencie. > Człowiek jest do takich zachowań zdolny.Czy miał racje pisarz,który > twierdził,że "człowiek, to brzmi dumnie?" > Moje pytanie brzmi: > czy na początku 21 wieku,ludzie nadal muszą mordować siebie wzajemnie w okrutny > > sposób? Moj panie to ty usilujesz jedna co prawda brutalna zbrodnia, zatuszowac wszystkie inne.Skoro ta jedna zbrodnia ma wykazac, ze wojna w Iraku jest ok, bo Amerykanie nie ucinaja glow, to czekam w takim razie na pochwale Hitlera, ktory w sposob "humanitarny" gazowal , ludzi, czy tez wieszal, o turturach na gestapo nie wspomne, bo poc co?Wieznioa sie torturowalo, ale glowy mu nie obcieto, wiec o co ten krzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: ReAstro 15.05.04, 08:18 Gość portalu: Astra napisał(a): > Zeby bylo jasniej, nie sadze ze chodzilo o Ciebie. Sorry. Wiesz dobrze, ze napewno nie chodzilo o mnie, nie mam zadnej znajomej ozenionej z Albancem moja droga. Wsrod muzulmanow Albancy wlasnie maja najgorsza opinie.O ile Turcy i Marocanie troche pracuja, to Albanca parajacego sie praca ze swieca szukac, moja droga , sutenerstwo, kradzieze itd... to wszystko kojarzy sie z Albancami, z Islamem nie ma to za duzo wspolnego. Dlatego unikam Albancow jak ognia. Jako deklarowanej katoliczce polecam Ci bys pamietala szczegolnie o przykazaniu, w ktorym mowa nie mow falszywego swiadectwa przeciw blizniemu swemu, co zdarza ci sie nader czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: ReAstro IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 15.05.04, 20:32 Aniu, wiem ze nie mialam racji i w przeciwienstwie do wielu ktorzy niezbyt przyjemnie Cie traktuja przyznaje sie do tego. Mam nadzieje ze mi wybaczysz. Nic tak nie boli niz pomylka w sprawach osobistych. Bylam swiecie przekonana ze to ty gdy moja przyjaciolka wspomniala mi o Polce z Brukseli (zonie muzulmlanina), ktora zaciekle broni islamu gdzie tylko moze. Jednak jak sie okazuje ona nie miala dzieci i niedawno maz ja porzucil (tych faktow nie znalam). A co do tego Albanczyka to bardzo porzadny czlowiek: znam go osobiscie. Jest bardzo pracowity i tolerancyjny byc moze dlatego ze mial rodzicow roznego wyznania: matka katoliczka ojciec muzulmlanin. gini napisaŠŻa: > Gość portalu: Astra napisaŠŻ(a): > > > Zeby bylo jasniej, nie sadze ze chodzilo o Ciebie. Sorry. > > Wiesz dobrze, ze napewno nie chodzilo o mnie, nie mam zadnej znajomej ozenionej > > z Albancem moja droga. > Wsrod muzulmanow Albancy wlasnie maja najgorsza opinie.O ile Turcy i Marocanie > troche pracuja, to Albanca parajacego sie praca ze swieca szukac, moja droga , > sutenerstwo, kradzieze itd... to wszystko kojarzy sie z Albancami, z Islamem > nie ma to za duzo wspolnego. > Dlatego unikam Albancow jak ognia. > Jako deklarowanej katoliczce polecam Ci bys pamietala szczegolnie o > przykazaniu, w ktorym mowa nie mow falszywego swiadectwa przeciw blizniemu > swemu, co zdarza ci sie nader czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: ReAstro 15.05.04, 22:57 Gość portalu: Astra napisał(a): > Aniu, wiem ze nie mialam racji i w przeciwienstwie do wielu ktorzy niezbyt przy > jemnie Cie > traktuja przyznaje sie do tego. Mam nadzieje ze mi wybaczysz. Nic tak nie boli > niz pomylka w > sprawach osobistych. Bylam swiecie przekonana ze to ty gdy moja przyjaciolka ws > pomniala mi > o Polce z Brukseli (zonie muzulmlanina), ktora zaciekle broni islamu gdzie tylk > o moze. Jednak > jak sie okazuje ona nie miala dzieci i niedawno maz ja porzucil (tych faktow ni > e znalam). A co > do tego Albanczyka to bardzo porzadny czlowiek: znam go osobiscie. Jest bardzo > pracowity i > tolerancyjny byc moze dlatego ze mial rodzicow roznego wyznania: matka katolicz > ka ojciec > muzulmlanin. Astro droga, ja bym moze i przyjela to wytlumaczenie, ale kiedys na kraju zalozyl watek niejaki muslim, wiec powinnas dobrze wiedziec, ze nie bronie calego islamu. Nie godze sie z pewnymi uogolnieniami, i nie godze sie z wojna w Iraku, nie dlatego, ze bronie jakichs tam islamistow, ktorzy w dodatku sa podzieleni na szyitow i sunitow, + Kurdowie -muzulmanie . Oddzielaj ziarna od plew, Znam Turczynke , ktora trzesie mezem jak chce.Muzulmanka , jak najbardziej, ale bez chusty, pracuje od rana do nocy, daje jeszcze niektorym Polkom prace. W Belgii zyje tez jeden nawiedzony islamista, ktory Arabem nie jest, drugiego masz we Wloszech, Smitsh mu czy jakos tam, konwertyta, ale gorszy niz prawdziwy Arab , od malego wychowany na islamie.. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: ReAstro 15.05.04, 23:00 gini napisała: > Astro droga, ja bym moze i przyjela to wytlumaczenie, ale kiedys na kraju > zalozyl watek niejaki muslim, muslim to ciekawa historia klopoty z jezykiem polskim wygrazanie Polakom sprawdz w wyszukiwarce to zydowski prowokator i to z tych tandetnych Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: ReAstro 15.05.04, 23:04 nurni napisała: > gini napisała: > > > Astro droga, ja bym moze i przyjela to wytlumaczenie, ale kiedys na kraju > > zalozyl watek niejaki muslim, > > muslim to ciekawa historia > klopoty z jezykiem polskim wygrazanie Polakom > sprawdz w wyszukiwarce > > > to zydowski prowokator i to z tych tandetnych Przyjrzales sie adresowi muslima ?Jak nie to sie przyjrzyj. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Re Astro 15.05.04, 23:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=1886590&a=1886590 Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Re Astro 15.05.04, 23:14 nie mam czasu poswiec troche czasu sama i nie pozwol robic sie w trabe Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Re Astro 15.05.04, 23:41 nurni napisała: > nie mam czasu > > poswiec troche czasu sama i nie pozwol robic sie w trabe Ja i astra znamy sie jeszcze z kraju, astra troluje sobie troche ale to jej sprawa. Ciezko by Ci bylo wysledzic nicki astry z kraju, bo tam nie pisales, a astra sie nie loguje.Ja mam dobra pamiec i pamietam nicki, watki, posty pisane z jednego adresu nie grozi mi zrobienie w trabe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Sensacja światowa ? IP: *.dyn.optonline.net 15.05.04, 03:13 Moze warto bylo by troche lepiej zorientowac sie w faktach zanim zrobisz z siebie kompletna idiotke Odpowiedz Link Zgłoś
pan_kran Islamisci to bestie 15.05.04, 17:08 Nawet male dziecko wie, ze wzyscy muzulmanie o Swietach Bozego Narodzenia zabijaja amerykanskie dzieci i przerabiaja je na kebaby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosul Re: Islamisci to bestie IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 15.05.04, 18:33 Inne głupiutko-naiwne cielątko próbuje do ohydnego mordu przypinać bestialstwo systemu nazistowskiego.Co ma jedno do drugiego? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nazisci nie bestie 15.05.04, 22:46 Gość portalu: Mosul napisał(a): > Inne głupiutko-naiwne cielątko próbuje do ohydnego mordu przypinać bestialstwo > systemu nazistowskiego.Co ma jedno do drugiego? A ty probujesz jeden ohydny mord przypisac wszystkim muzulmanom to juz jest ok. Z jednego mordu probujesz zrobic system. Liczysz na naiwne cielatka co sie na to nabiora gebelsiku. A co ma jedno do drugiego, a no ma sie tak mniejszy skandal ma przykryc wiekszy skandal. Naglasniajac jedna zbrodnie , usprawiedliwiasz i puszczasz w niepamiec miliony innych zbrodni, rownie bestialskich, rownie brutalnych. Liczysz wlasnie na takie naiwne cielatka, ze sie dadza podpuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosul Mord niewinnego IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 17.05.04, 11:25 Cytat z tekstu jednej naiwnej: ty probujesz jeden ohydny mord przypisac wszystkim muzulmanom to juz jest ok. > Z jednego mordu probujesz zrobic system. I dalej:Naglasniajac jedna zbrodnie , usprawiedliwiasz i puszczasz w niepamiec miliony > innych zbrodni, rownie bestialskich, rownie brutalnych. Skoro do tej pory nie nauczono Cię rozumieć tego, co czytasz, ja teraz napewno tego nie dokonam. Myślenie jest czynnością, której obawiam się,nauczyć nie można. W którym miejscu napisałem,że wszyscy muzułmanie to bandyci? Co ja nagłaśniam? Wyraziłem własny, negatywny stosunek do zarżnięcia człowieka przez islamskich zwyrodnialców,które wyglądało jak szlachtowanie świni. To wszystko. Specjalnie dla Ciebie,abyś nie miała kłopotów ze zrozumieniem, muszę dodać,że używając zwrotu "islamskich zwyrodnialców", mam na myśli wyłącznie tych,którzy się tej zbrodni dopuścili. Inni islamiści nie brali w tej rzezi udziału,dlatego nic o nich nie piszę.Capito? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Mord niewinnego 17.05.04, 11:50 Gość portalu: Mosul napisał(a): > Cytat z tekstu jednej naiwnej: ty probujesz jeden ohydny mord przypisac > wszystkim muzulmanom to juz jest ok. > > Z jednego mordu probujesz zrobic system. > > I dalej:Naglasniajac jedna zbrodnie , usprawiedliwiasz i puszczasz w niepamiec > miliony > > innych zbrodni, rownie bestialskich, rownie brutalnych. > > Skoro do tej pory nie nauczono Cię rozumieć tego, co czytasz, ja teraz napewno > tego nie dokonam. Myślenie jest czynnością, której obawiam się,nauczyć nie > można. > W którym miejscu napisałem,że wszyscy muzułmanie to bandyci? > Co ja nagłaśniam? > Wyraziłem własny, negatywny stosunek do zarżnięcia człowieka przez islamskich > zwyrodnialców,które wyglądało jak szlachtowanie świni. To wszystko. > Specjalnie dla Ciebie,abyś nie miała kłopotów ze zrozumieniem, muszę dodać,że > używając zwrotu "islamskich zwyrodnialców", mam na myśli wyłącznie tych,którzy > się tej zbrodni dopuścili. Inni islamiści nie brali w tej rzezi udziału,dlatego > > nic o nich nie piszę.Capito? Tyle, ze zatytulowales swoj post tak : Re: Islamisci to bestie Autor: Gość: Mosul IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl Data: 15.05.2004 18:33 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Inne głupiutko-naiwne cielątko próbuje do ohydnego mordu przypinać bestialstwo systemu nazistowskiego.Co ma jedno do drugiego? Wiec jak to odczytac inaczej panie Mosul? Odpowiedz Link Zgłoś