Dodaj do ulubionych

Właśnie się wypowiedział belgijski kretyn,

24.07.11, 00:28
ichni minister dyplomacji: "Szef belgijskiej dyplomacji Steven Vanackere zaproponował dziś zaostrzenie przepisów regulujących posiadanie broni, które mogłyby obowiązywać w całej UE. Jest to reakcja ministra na wczorajsze krwawe zamachy terrorystyczne w Norwegii."

Zapewne ekstremiści strasznie się przejmą zaostrzeniem zaproponowanym przez tego Venackare. Natomiast "zaostrzenie" pozbawi ostatniej możliwości obrony społeczeństwo "strzeżone" przez nieudolną policję typu tej norweskiej.

https://olegvolk.net/gallery/d/40153-2/am18_german_8700web2.jpg
Obserwuj wątek
    • jaceq Re: Właśnie się wypowiedział belgijski kretyn, 24.07.11, 00:44
      https://olegvolk.net/gallery/d/40147-2/2ways_8847.jpg
      • jaceq Re: Właśnie się wypowiedział belgijski kretyn, 24.07.11, 01:01
        https://olegvolk.net/gallery/d/36401-6/marine_9204.jpg
        • jaceq Re: Właśnie się wypowiedział belgijski kretyn, 24.07.11, 01:03
          https://olegvolk.net/gallery/d/35878-4/balls_3325.jpg
          • jaceq Re: Właśnie się wypowiedział belgijski kretyn, 24.07.11, 01:05
            https://olegvolk.net/gallery/d/35671-2/great_leaders_8137web.jpg
            • jaceq Re: Właśnie się wypowiedział belgijski kretyn, 24.07.11, 01:09
              https://olegvolk.net/gallery/d/34237-2/cultures_0294web.jpg
              • jaceq Re: Właśnie się wypowiedział belgijski kretyn, 24.07.11, 01:11
                https://olegvolk.net/gallery/d/33921-2/no_warning_8133web.jpg
                • jaceq Re: Właśnie się wypowiedział belgijski kretyn, 24.07.11, 01:14
                  https://olegvolk.net/gallery/d/32221-4/time_matters_1022.jpg
                  • jaceq Re: Właśnie się wypowiedział belgijski kretyn, 24.07.11, 01:16
                    https://olegvolk.net/gallery/d/32116-4/xmas2088.jpg
                    • jaceq Re: Właśnie się wypowiedział belgijski kretyn, 24.07.11, 01:24
                      https://olegvolk.net/gallery/d/31819-2/twice.jpg
                      • sz0k Jak na lewaka to obrzydliwy z ciebie 24.07.11, 01:45
                        prawak i kunserwatysta...
                        • pan.banzai Bo z niego taki sam lewak jak z ciebie, czy ze mni 24.07.11, 06:35
                          ..w sumie tu, poza poze superspecem, Matelotem i ta menda Ksysiem wszyscysmy podobnych pogladowuncertain
                          Czasem sie zastanawiam, na coz my sie klocimy?
                          • pan.banzai A, o Snajperze zapomnialem.. 24.07.11, 06:37
                            ..a to w ogole ciekawa postac, nie cierpi wegankow a jest ekolozkiemsmile
                    • piq słodki top break /nt 24.07.11, 16:24
    • piq właśnie chciałem założyć wątek o tym pajacu,... 24.07.11, 04:16
      ...jemu wisi bezpieczeństwo, bo ma ochronę jako tow. minister, sqrvviel jeden. Gość półtorej godziny chodzi i strzela do ludzi - zmienia magazynki, rozgląda się, nigdzie się nie spieszy. Ludzie są bezbronni, bo zaufali, QRVVA, PAŃSTWU, że ich ochroni. PAŃSTWO PRZYJECHAŁO PO PÓŁTOREJ GODZINIE I PO STU ZABITYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak się kończy rozbrajanie społeczeństwa, a ten MATOŁ ŚMIE WYGŁASZAĆ TAKIE COŚ!!! I teraz jeszcze wielu tchórzliwych, bezmózgich, postępowych matołów zawrzaśnie wielkim głosem gardłując, że tow. minister jest cudowny i ma rację. A ja proszę, żeby towarzysz minister poszedł bez obstawy w swoijm cacanym garniturku i ze swoją cacaną teczuszką do najgorszej dzielnicy - i niech zpróbuje się uratować naciskając te pocieszne 112. Kretyn jeden.
      • pan.banzai Wypowiedz, czy tez zapowiedz Belga ma m.in.. 24.07.11, 05:02
        ...ma na celu odwrocenie odpowiedzialnosci. Oto panstwo, ktore jest gwarantem bezpieczenstwa jego obywateli jest mniej odpowiedzialne za powstala sytuacje, mimo bezwladu roznych jego organow, niz jeden czlowiek, ktory je sparalizowal.
        Zgodnie z ta schizofreniczna logika obywateli nalezy zpacyfikowac.
      • ada08 piq 24.07.11, 07:56
        piq napisał:

> Ludzie są bezbronni, bo zaufali, QRVVA, PAŃSTWU, ż
        > e ich ochroni.
        >

Państwo miałoby ochronić zjazd partyjnej młodzieżówki?
        Ochronę powinni byli zapewnić organizatorzy tego zjazdu.
        a.
        • pan.banzai Niby racja...a na tej socjalistycznej wyspie... 24.07.11, 09:26
          ...ktorej sama nazwa kojarzy mi sie z Utopia nie bylo ani jednego posterunku policji?
        • piq zasadą działania państw zlewaczałych jest,... 24.07.11, 16:20
          ...i taka jest argumentacja, że obywatela chroni państwo, czyli policja, służby jawne, tajne i dwu-płciowe itd,. zatem po co mu taki pistolet do obrony domu albo jego samego? No po co, skoro niedługo przyjedzie państwo autem, i wszystko załatwi - zwłaszcza przewóz obywatela do szpitala lub do kostnicy w zamian za pieniądze grzecznie odprowadzane przez obywatela na to bezpieczeństwo.

I o tym był mój wpis.
        • jaceq Re: piq 25.07.11, 07:55
          ada08 napisała:

> Państwo miałoby ochronić zjazd partyjnej młodzieżówki?
          > Ochronę powinni byli zapewnić organizatorzy tego zjazdu.

Skoro państwo odebrało możliwość ochrony organizatorom i uczestnikom, to tak, państwo powinno ochronić. Ale państwo chroni tylko siebie (swoich nielicznych urzędników) - różne BORy itp.
      • andrzejg dać harcerzom broń 24.07.11, 13:39
        > Tak się kończy rozbrajanie społeczeństwa, a ten MATOŁ ŚMIE WYGŁASZAĆ TAKIE COŚ!

na pewno się obronią przed szaleńcami , a z braku takiego wystrzelają się nawzajem...

A.

• piq znam jednego filozofa, który... 24.07.11, 16:33
          ...był przeciwnikiem kary śmierci do momentu, w którym trzech kolesi nie dało mu dla zabawy po gębie przed knajpą. Mam nadzieję, Jędruś, że twoja droga do przytomności nie odbędzie się poprzez rabunkowy napad na twoją cukiernię albo twój dom.
          • andrzejg Re: znam jednego filozofa, który... 24.07.11, 18:05
            Nie piszę o karze śmierci , a kara tych 21 lat dla szaleńca jest dla mnie jakąś pomyłką. Jeżeli juz odstępujemy od kary śmierci z róznych tam humanitarnych powodów, czy też chęci uniknięcia pomyłki, to dożywocie powinno pozostać jak najbardziej. Pisałem o powszechnej dostępności broni. Po świecie chodziłoby zbyt dużo uzbrojonych szaleńców. Jeżeli sądzisz ,że mając broń obroniłbym siebie i swoje mienie to raczej sie mylisz. Co mi z tej broni jak najprawdopodobniej nie miałbym sumienia strzelić do bandyty, a bandyta z pewnością strzeliłby. Strzeliłby tym bardziej widząc naprzeciw siebie uzbrojonego faceta.

Przykład z harcerzami jest może z kosmosu, ale oddaje istotę problemu.

A.
            • piq mylisz kilka rzeczy... 24.07.11, 18:27
              ...nie chodzi o możliwość kupienia broni w kiosku. I nie masz racji co do tego hipotetycznego bandyty - w stanach w 92% przypadków obrony obywatelskiej wystarczało dobycie broni lub strzał ostrzegawczy, żeby napastnik zrejterował.

Bandyci, Jędrusiu, to nie są herosi, tylko wszy. Pamiętaj o tym. Chodzi o to, żeby wesz nie miała przewagi nad człowiekiem.
      • jaceq Re: właśnie chciałem założyć wątek o tym pajacu,. 25.07.11, 07:50
        piq napisał:

> Ludzie są bezbronni, bo zaufali, QRVVA, PAŃSTWU

Wątpię. Ludzie nie są głupi i nie tyle zaufali państwu, co mieli w podświadomości "znowu uda się przeżyć dzień, jak tyle dni dotąd, bo niby czemu nie?". Ja swojemu państwu nie ufam ani odrobinę, bez względu która koteria nim rządzi. A w pewnych kwestiach traktowanie państwa jak potencjalnego przestępcę uważam za patriotyczny obowiązek.

Oto, jak norweskie państwo przekopulowało swoich płacących na to podatki obywateli:

"Proszę o zrozumienie faktu, że wysłanie specjalnej formacji zbrojnej wymaga czasu. Trzeba zawiadomić personel, musi on zaopatrzyć się w wyposażenie ochronne i broń oraz dotrzeć na miejsce akcji - oświadczyła komendant policji w mieście Hoenefoss, Sissel Hammer. Pani komendant dodała, że rozumie krytykę dotyczącą zbyt późnej interwencji funkcjonariuszy, choć działali oni tak szybko jak to możliwe".

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10000702,Dlaczego_policja_przybyla_tak_pozno___Niesprawna_lodz_.html

Za moje podatki państwo oferuje mi numer alarmowy 112 skuteczny jak to była uprzejma wyżej wyflaczyć pani komediantka Młotek. Dlatego ja wolę inny numer alarmowy: .357.
    • pro100 wszyscy mają swoich kretynów 24.07.11, 05:51
      www.niepoprawni.pl/blog/1164/mon-realizuje-dyrektywe-kremla-po-co-uczyc-wojaczki-wrogow#comment-199548
      • pan.banzai Masz bron, Prosto? 24.07.11, 06:46
        Ja mamsmile Swego czasu grozilismy sobie, bos myslal, ze wlamalem ci sie do kompa, Czysmy zaczeli strzelac do siebie, choc, mniej wiecej kaszdy z nas wie, gdzie mieszka drugi?
        Mam nadziej, ze paradoksalnie nastapi odwrot od praktyk okupujacych parlamenty europejskie partii socjaalistycznych. Na zlodzieja, bandyte i terroryste najlepszym sposobem jest pierwszy strzal.
        • pro100 Re: Masz bron, Prosto? 24.07.11, 08:05
          pan.banzai napisał:

> Ja mamsmile
          wiatrówkę i porządny łuk 70 funtówka (na niedźwiedzia wystarczy). ale ludowa zadbała o wszechstronne przeszkolenie desantowe. posługiwałem się od pistoleta do broni pokładowej. w razie potrzeby można szkolić młodzież. wojskowo sytuacja gorsza jak pod zaborami. towarzystwa gimnastyczne sokół zakładać?
          • pan.banzai Tak sie wlasnie zastanawiamy, z jednym z synow,czy 24.07.11, 09:24
            ..by nie zakladacsmile
            Bogus strzela z luku, walczy roznymi mieczami, strzela z broni palnej, drugi syn to samo, choc z mniejszym zacieciem (moze dlatego, ze wegetarianin)..wokol nich zebralo sie juz spore towarzystwo mlodych, rozumnych ludzi, ktorzy nie chleja, nie bzykaja byle kogo, lubia uczyc sie, maja rozne hobby i..wszyscy sa konserwatywnismile
    • polski_francuz Prawo 24.07.11, 09:31
      tutaj nie uwzglednia, o ile wiem, czynnej obrony. Mozesz sie bronic, nie mozesz zabijac w obronie wlasnej.

Nie jestem przekonany, ze posiadanie broni pomogloby przeciwko zdeterminownemu faszyscie. Dla mnie to (zezwolenia masowe na bron) przyznanie sie panstwa do porazki w obronie obywateli.

W PRLu broni nie bylo i nie bylo zbiorowych mordow.

Moze policja powinna byc bardziej agresywna i pewniejsza siebie. I szefem policji nie powinien zostac ktos, kto nie widzial wojny?

PF
      • pan.banzai Do tej pory, Francowaty, w Polsce mordow.. 24.07.11, 09:52
        ..tego rodzaju, co w Norwegii niewiele.
        Moja dawna zona jako licencjonowany przez Stowarzyszenie Psychologow Sadowych specjalista,-psycholog wydaje opinie o osobach ubiegajacych sie o prawo do posiadania broni..to trudna procedura i taki benzwau jak ty w Polsce by jej nie przeszedlsmile
        • polski_francuz Oh pardon 24.07.11, 10:30
          sadzilem, ze policja zatrzymala bombera krakowskiego i ze bedzie wreszcie spokoj na forach. Jego tepa twarz przypominala mi bowiem, wypisz, wymaluj tepote wpisow.

Pocieszam sie, ze zbliza sie moment niedzielnego zarzygania sie pijaczka i zwalenia sie na barlog.

Jeszcze pytanko: sadzilem, ze cenzura lubi donosicieli. A tu prosze zabanowano go.

Po zastanowieniu...juz wiem. Nie wyrobil normy donosow. Zatem marsz na moderacji i podonos troche.

PF
          • pan.banzai w sumie rozumiem, ze menda, bezmozga zreszta.. 24.07.11, 11:40
            ..taka jak Francowaty, czyni moi zarzuty z tego, co powoduje, ze sama ma niska samoocenesmile
            • polski_francuz Konwersacja ma charakter 24.07.11, 12:42
              wyjatkowy. Nie moge wszystkich nowych nickow od razu wygaszac. I sie niniejszym konczy.

PF
              • pan.banzai Wyobraz sobie, Francowaty, ze.. 24.07.11, 12:51
                ..twoje afirmatywne wobec siebie samego a z drugiej strony histrioniczne (histrio- aktor) zadufanie, prezentowane przez ciebie na roznych forach, wywoluje wsrod ludzi zazwyczaj usmiech politowania, biedny idyotosmile
      • sz0k Re: Prawo 24.07.11, 11:47
        polski_francuz napisał:

> Mozesz sie bronic, nie mozesz
        > zabijac w obronie wlasnej.

To zdanie ma tyle sensu co: "Możesz sikać, ale nie możesz oddawać moczu". Zabicie kogoś w obronie własnej to jest BRONIENIE się.
        • polski_francuz Sprecyzujmy 24.07.11, 12:39
          Prawo sugeruje bys uciekal i zadzwonil na policje.

PF
          • sz0k Re: Sprecyzujmy 24.07.11, 12:48
            polski_francuz napisał:

> Prawo sugeruje bys uciekal i zadzwonil na policje.

Ja to nazywam lewem. Z prawem bowiem toto nie ma nic wspólnego.
            • polski_francuz Re: Sprecyzujmy 24.07.11, 13:00
              jak zwal tak zwal.

Byla niedawno taka sprawa wlasciciela sklepiku, ktory ubil z dubeltowki wlamywacza (do jego sklepu) - araba. Chyba dostal kilka lat a mama araba sie wzruszala przez radio, jaka sie jej krzywda stala.

Dostalby wiecej lat, ale ludzie sie zaczeli wsciekac przez radio i sedzia zmiekl.

Teraz rozumiesz?

PF

• pan.banzai Bauwanie, a za co dostal ow wlasciciel.. 24.07.11, 13:03
                ..sklepu owych kilka latek odsiadki?
                I dlaczego?
                Nie stac cie, akademicka niemoto na refleksje wlasna?
              • sz0k Re: Sprecyzujmy 24.07.11, 13:05
                polski_francuz napisał:

> Teraz rozumiesz?

Że mamy zeszmacone prawo, czyli lewo? No to fakt. Tylko właśnie dlatego nie ma tego co traktować jako prawdę objawioną i bić czołem przed taką jawną niesprawiedliwością, tylko głośno protestować i dążyć do normalności.
          • dachs Re: Sprecyzujmy 24.07.11, 13:53
            polski_francuz napisał:

> Prawo sugeruje bys uciekal i zadzwonil na policje.

Na szczęście w Polsce już nie. Wprawdzie od bardzo niedawna, ale masz prawo bronić się sam. Masz prawo bronić swoich bliskich, a nawet nieznajomych przechodniów na ulicy.
      • jaceq Re: Prawo 25.07.11, 08:05
        polski_francuz napisał:

> Nie jestem przekonany, ze posiadanie broni pomogloby przeciwko zdeterminownemu
        > faszyscie.

Bzdura. Już sam fakt posiadania pomógłby. Faszysta czy maoista, przede wszystkim świr. Swój wyczyn planował zakładając, że nikt nie będzie mu przeszkadzał, że będzie mógł robić co zechce. Podobnie planowali inni świrowie, czy to w V-Tech czy w niemieckiej szkole: że ofiary masowego mordu będą bezbronne. A świadomość, że przynajmniej jedna z ofiar może być uzbrojona, i to być może ona odstrzeli psychopatę zanim w ogóle zacznie swoje "zadanie" mogłaby sprawić, że niejeden świr zakończy je na etapie planowania.
        • polski_francuz Zgoda 25.07.11, 11:54
          ze trzeba sie bronic. I ze gdyby Zydzi sie bronili przed III Rzesza a Rosjanie czy Ukraincy przed Stalinem to by byla mniejsza liczba ofiar.

Watpie czy pozwolenie na bron mogloby zapobiec akcjom swirow. Najlepszy przyklad to akcja tego idioty, McVeigha, w Oklahoma city:

www2.indystar.com/library/factfiles/crime/national/1995/oklahoma_city_bombing/ok.html
          Stany pozwalaja na bron a idioci tak czy inaczej bombarduja populacje. Policja musi by lepsza. Tzn gorsza dla swirow. I chyba policjanci ze Skandynawii maja zbyt dobry charakter. Nie potrafili nawet obronic premiera Szwecji i odnalezc jego mordercy.

Trzeba im pewnie jakas policyjna lend lease z bardziej policyjnie doswiadczonych krajow.

PF
          • jaceq Re: Zgoda 25.07.11, 12:04
            polski_francuz napisał:

> Watpie czy pozwolenie na bron mogloby zapobiec akcjom swirow.

A po co jakieś pozwolenie? Idziesz do sklepu i kupujesz, amunicję tak samo. I nosisz przy sobie, bo prawo do noszenia gwarantuje Ci konstytucja. I świr o tym wie, że być może nosisz. I wszystko.
            • polski_francuz Francuski mieczak 25.07.11, 12:10
              Z jednej strony swir wie, ze masz bron. Z drugiej strony moze swir moze latwiej dostac bron.

Ciagle nie jestem przekonany, ze bron dla wszystkich to rozwiazanie. Alem dziecie PRLu a dzisiejsza Polska chyba bardziej amerykanska z tego co czytam. A ja zostaje francuskim mieczakiem.

No to 3m sie

PF
              • jaceq Re: Francuski mieczak 25.07.11, 12:13
                > Z drugiej strony moze swir moze latwiej dostac bron.

Ależ właśnie tak teraz jest. Świr, w przeciwieństwie do ciebie, nie ma skrupułów. Uważasz, że przestępcom potrzebne jest jakieś pozwolenie na broń? Nie, oni mają ją bez pozwolenia. A Ty - nie.
                • polski_francuz Wiele swirow 25.07.11, 12:44
                  jest mniej zorganizowanych, bardziej niesmialych...i dostepnosc broni moze im idee do glowy podsunac. Mysle to glownie o tych licealistach (USA, Finandia, Niemcy...) co sie zemscic zechcieli za slabe oceny albo krzywy usmiech kolezanek.

PF
                  • jaceq Re: Wiele swirow 25.07.11, 12:52
                    > dostepnosc broni moze im idee do glowy podsunac.

Na razie póki co idee podsunęła im niedostępność.
                    • polski_francuz Czy mozemy 25.07.11, 13:00
                      zjesc obiad mimo roznych pogladow na sprawe?

Tuz po obiedzie skocze do pobliskiego handlarza broni i bede gotow do kontynuacji dyskusji.

Pozdro

PF
                      • jaceq Re: Czy mozemy 25.07.11, 13:19
                        Obiad możemy zjeść zawsze, tylko jak na mnie to jeszcze za wcześnie.
                        Lepiej omiń tego handlarza, tylko uważaj co jesz. Przed otruciem nie uchroni cię nawet TO:

https://olegvolk.net/gallery/d/38137-2/crusader_armatac_PA_8733.jpg
    • perla ja kiedyś byłem na obozie harcerskim 25.07.11, 09:58
      miałem z 10 lat to i byłem w najmłodszej grupie.
      Ale jak sobie przypominam to byliśmy ostro uzbrojeni. Każdy miał nóż tzw. finkę. Mieliśmy toporki do rąbania drewna na ogniska. Mieliśmy młotki pomocne do stawiania namiotów. Mieliśmy również łopaty, tzw. saperki do okopywania namiotów. W sumie niezły arsenał. I nikt nikomu nic złego nie zrobił.
      Ale może ważniejsze to było, że obóz był ogrodzony linami, mieliśmy warty, oraz mieliśmy wykarczowane w lesie ścieżki ucieczki, w razie pożaru lub napadu okolicznych chuliganów. Ważna była również świadomość, że obóz jest nasz a ci z zewnątrz to obcy. Bronić i chronić mieliśmy się sami, bez oglądania się na podchmielonego posterunkowego z pobliskiego MO.
      Tak sobie myślę, że taki zamachowiec długo by sobie nie postrzelał w naszym obozie. Zwialibyśmy przygotowanymi ścieżkami, a starsi koledzy, a szczególnie wychowawcy jakby złapali te noże, toporki, łopaty, to by było po zamachowcu.
      A na tej norweskiej wyspie zdaje się tylko jeden miał nóż, za co go policja aresztowała zresztą właśnie
      • pan.banzai Pamietam taki oboz hancerski... 25.07.11, 10:22
        ..kiedy to miejscowi wystraszyli dzieciaki na "bramach" noca, a my uzbrojeni w poprzeczki od lozek-kanadyjek czesci z nich wtluklismy, czesc zagnalismy na bagna oraz zdobylismy na nich samochod Syrenka oraz motocykl krajowy WSK 175smile

Bylismy najstarszym zastepem, mielismy po 16/17 latsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka