Dodaj do ulubionych

Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wybor...

IP: *.cft.edu.pl 18.05.04, 15:40
Brawo dla Gazety, ale przede wszystkim, brawa dla profesora Geremka!
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Jan Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wybor... IP: 212.180.158.* 18.05.04, 15:40
      Gratulacje!

"...Cieszą matkę takie dzieci..." A. Fredro
      • Gość: AleBrednie! Geremek Czlowiekiem Roku 1912 IP: 68.249.7.* 18.05.04, 15:55
        • Gość: baby Geremek - a kto to jest? Kto o nim słyszał? IP: 194.146.248.* 19.05.04, 08:42
          Człowiekiem roku może być Lepper. Wystarczy zobaczyć ile razy jego nazwisko
          pojawia sie na dzień w Gazecie Wyborczej. Ostatecznie Rokita mógłby
          pretendować. A Ziobro w kategorii "debiuty".
          • Gość: gonia Re: Geremek - a kto to jest? Kto o nim słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 08:53
            A co zrobil przez ten rok Lepper? Nie jest wazne ile razy sie uslyszy czyjes
            nazwisko w mediach, wazne jest to w jakich okolicznosciach sie je uslyszy.
            Bardzo sie ciesze, ze powracaja do mediow nazwiska madrych, inteligentych
            Polakow. Gratuluje panu porfesorowi.
            • Gość: mrek A co w TYM roku robił Geremek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 17:34
              Odpoczywał, może słusznie. Poza tym ,Geremek nie był jednym z przywódców
              Solidarności. Był doradcą. Co wcale jego roli nie umniejsza. Tylko po co
              Michnik znowu dorabia uszy?
              • Gość: ja Łał, jak fajnie :-) IP: *.core.lanet.net.pl 20.05.04, 02:24
                "Adam Michnik, redaktor naczelny Gazety Wyborczej, w laudacji wygłoszonej(...)"
                To może AM miał na sobie gronostaje, w ręce buławę, itd. ??
                Dupolizostwo niektórych dziennikarzy zaczyna być zatrważające.

PS: Słowo laudacja w króciutkim artykule padło 3 razy. Po pierwsze to błąd stylistyczny, po drugie używanie wyszukanych słów, niezrozumiałych dal większości, w artykule adresowanym do mas (artykuł w gazecie o takim nakładzie jest adresowany do mas) służy zazwyczaj manipulacji. Zrobić wrażenie "mądrości", aby nikt nie zadawał pytań, tylko się zachwycał. Pierwszy raz laureatem został Polak. Pierwszy raz laureat wie od kogo dostaje nagrodę wink

PS: Tak, poprzedni laureaci też wiedzieli od kogo to, od Adasia z Polski wink
                PS2: Lista laureatów + redaktor naczelny, to generalnie niezbyt obcy sobie ludzie, obdarowywanie się prezentami w gronie znajomych jest powszechnie przyjętą tradycją, ale robienie z tego wydarzenia to jakaś nowa świecka tradycja.
          • Gość: Słyszałem Re: Geremek - a kto to jest? Kto o nim słyszał? IP: 212.160.138.* 19.05.04, 11:50
            Ty baby, a może daj na człowieka roku kogoś z BARu albo Big Brothera, albo
            innego reality, który całyczas na antenie dłubie w nosie. ( a najlepiej daj na
            człowieka III RP). To, że ktoś potrafi tylko krzyczeć "złodzieje Polskę
            ukradli" i robić inne sceny przd kamerą zasługuje na miano "pajaca roku".
            Myślę, że powinieneś miast mierzyć człowieka miarą ilości odsłon w mediach
            skończyć jakąś szkołę - to wtedy byś wiedział KIM JEST PROFESOR GEREMEK - i ile
            znaczy i jakim szacunkiem sie cieszy jego osoba w Polsce, ale przede wszystkim
            za granicą.
          • Gość: pr Re: Geremek - a kto to jest? Kto o nim słyszał? IP: *.w81-248.abo.wanadoo.fr 19.05.04, 12:32
            Odpowiedz sygnatariuszowi "baby": czlowiekiem roku powinien zostac oczywiscie
            Pan. Zasluzone, znane historii baby.
            • Gość: pamietnik A CO Z POMNIKIEM WYPEDZONYCH PANIE GIEREMEK ?????? IP: 141.158.65.* 19.05.04, 12:45
              przed dwoma laty gieremek
              zaproponowal wroclaw na miejsce
              pomnika wysiedlonych,
              uzyskujac gorace poparcie michnika !
          • Gość: chrongen UNIA WOLNOCI UCHYLIłA WIEKA TRUMNY IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.04, 14:02
            niestety, to nie moje sformułowanie, ale bardzomi się podoba. przed wyborami,
            unia wolności znowu uchyliła wieka trumny. nie bez pomocy nieocenionego adasia
            michnika, który ciągle nie może pogodzić się ze społeczną decyzją wyautowania
            uwu-kolesi. czekam na następne odgrzewane ziemniaki: hanie suchocką czy tadka
            mazowieckiego. im też coś się należy. tytuł człowieka roku coprawda jest już
            zajęty, ale są inne - tytuły babochłopa wszechczasów czy najseksowniejszego
            mężczyzny po siedemdziesiątce są ciągle do rozdania.
            • Gość: jajco Re: UNIA WOLNOCI UCHYLIłA WIEKA TRUMNY IP: *.ustug.net 19.05.04, 14:36
              I to niestety jest 100% racji. Wyborcza po raz n-ty chce wplywac swoim nakladem
              na uklad sceny politycznej. Na pocieszenie - zawsze kogo popierala ten w
              ostatecznosci ponosil kleske. To po prostu jest tak nachalnie robione, ze nawet
              dziecko nie da sie nabrac...
              • Gość: archeolog MICHNIK MUMIJNYM RESTAURATOREM !!!!!!!!!!!!!!! IP: 207.68.98.* 19.05.04, 20:47
                Gość portalu: jajco napisał(a):

> I to niestety jest 100% racji. Wyborcza po raz n-ty chce wplywac swoim nakladem
                >
                > na uklad sceny politycznej. Na pocieszenie - zawsze kogo popierala ten w
                > ostatecznosci ponosil kleske. To po prostu jest tak nachalnie robione, ze nawet
                >
                > dziecko nie da sie nabrac...

i to jest wlasnie cala nadzieja !!
                mechanizmy samoregulacji
                w przyrodzie nie gina !

kazde nachalne przegiecie paly wywoluje
                wczesniej czy poznej odruchy obronne !!

michnik tak jak neron juz myslal
                ze ma ten caly nibyglupi narod w kieszeni
                a tu niestety wszystko nagle runelo !!!

Z ROZPACZY zabral SIE wiec za odswiezanie mumii !!!
          • Gość: REWOLUCJONISTA Dłaczego on? Bo jest ŻYDEM. Dlaczego Kołakowski br IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 14:09
            oni Michnika w gazecie? Bo też jest żydem. Nie za osiągnięcia tylko za
            pochodzenie. Czemu Super Expres założył żyd. Czemu "Nie" też jest gazetą Urbana
            żyda. Tak samo właściciel rmfu ,właściciele prawie wszystkich ogólnopolskich
            telewizji. A ponoć w Polsce prawie niema żydów? To czemu oni zajmują najwyższe
            stanowiska i zdominowali 4tą władzę? Rapaczyńska też jest żydówką . Jak
            mazowiecki, wielu aktorów np. Sztur i większość uznanych aktrów. Nie jestem
            ANTYSEMITĄ i każdy kto tak stwierdzi WREDNIE kłamie. Bo kocham wszystkich
            ludzi. Jednak nie zgadzam się na dominację Polaków przez inne narody. To tak
            jak by niemcy lub rosjanie mieli 4tą władzę w Polsce. TO JEST NIESPRAWIEDLIWE.
            I nie mówcie że świat jest niesprawiedliwy. Bo hitlerowcy te ż tak mogli
            mówić. Sytuacja w jakiej się znajdujemy wynika z ich wzajemnego popierania i
            oszukiwania mas.
            • Gość: Stary Rewolucjonisci tez bywali Żydami.. IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.05.04, 01:17
              Tak, tak. I Chrystus też podobno był Żydem. No popatrz!
              Ale, ale! Opowiem Ci stary kawał
              Heinz! - wywołuje ucznia nauczyciel - dlaczego Niemcy przegrały wojnę?
              - Bo w kwatermistrzostwie siedzieli Żydzi. Żydzi są złodziejami. Dlatego Niemcy
              przegrały wojnę!
              - Sehr gut! Klaus, dlaczego Niemcy przegrały wojnę?
              - Bo na tyłach siedzieli Żydzi! Żydzi sa tchórzami i uciekli. Dlatego Niemcy
              przegrały wojnę!
              - Sehr gut! Icek, dlaczego Niemcy przegrały wojnę?
              - Bo w sztabie generalnym siedzieli Żydzi. Żydzi są...
              - Ty przeklęty gówniarzu! W niemieckim sztabie generalnym nigdy nie było Żydów!
              - Ale w angielskim byli, panie profesorze!

Słodkich Ci życzę, NIEOBRZEZANYCH snów
        • Gość: Szwejk! Prof.Amatorowi nie zapomnimy poparcia wojny! IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.04, 20:12
          Z przemówienia samego Laureata:
          >to moje uwikłanie w politykę było przypadkowe, w polityce jestem tylko
          amatorem. Było to nieco kokieterią, ale może także wyrazem skrywanego
          przekonania, że uprawianie polityki nie jest rzeczą godziwą. <

No właśnie, znakomicie ujęte. I dał pan profesor najlepsze dowody
          amatorszczyzny wypowiadając się wiele razy bardzo głupio choć elokwentnie w
          światowych kwestiach i popierając morderców w rodzaju Busha. I pan i
          Cimoszewicz i Kwach macie krew na rękach i przerąbane w Polsce i w Europie!

• Gość: kr Michnik robi mu za darmo kampanie wyborcza IP: *.abhsia.telus.net 19.05.04, 03:39
        • Gość: fn Re: Michnik robi mu za darmo kampanie wyborcza IP: *.zapora / 212.160.172.* 19.05.04, 07:58
          dokładnie;
          ciekawe co takiego zrobił akurat ostatnio, że właśnie teraz dali mu tę nagrodę;
          chyba że to nagoroda za tzw. całokształt, czyli wszystko jedno kiedy i mgliście
          i ogólnikowo wiadomo dlaczego;

mają takie samo grono wzajemnej adoracji jak SLD
          • Gość: ja Re: Michnik robi mu za darmo kampanie wyborcza IP: *.core.lanet.net.pl 20.05.04, 02:41
            Pewien znany (nawet bardzo znany) eurpejski reżyser nigdy nie dostał Oskara. Gdy umarł na starość i trzeba było pisać nekrologi, biografię i osiągnięcia, zapanowała mała konsternacja. Nie miał Oskara, jak to, ale wtopa. Czy teraz wszyscy nagrododawcy nauczeni doświadczeniem Akademii przeglądają metryki? Zawsze byłem sceptyczny wobec nagród przydzielanych przez jury. Tak jak nie rozumię noty za skok w skokach narciarskich czy też oceny za podskakiwanie na łyżwach figurowych, bądź wyboru przez "specjalistów" najlepszego filmu roku, tak nie rozumię wszelkich nagród , szczególnie za całokształt. Dziękujemy, że żyjesz, dawno już jesteś na emeryturze, masz zasłużony spokój, ale choć jeszcze na chwilkę, zrobimy sobie zdjęcie razem, choć damy ci pucharek i kieliszek czegoś do picia. Żałosne to troszkę.
    • Gość: gregor Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wybor... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 15:42
      "pomożecie?" -"pomożemy" i tak Gieremek został europosłem
      • Gość: pr Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.w81-248.abo.wanadoo.fr 19.05.04, 12:35
        Odpowiedz "gregorowi": albowiem "europoslem" powinien rzecz jasna zostac Pan,
        Gregor, znany polityk i mysliciel, zasluzony dla Polski dzialacz zzielenialy z
        zawisci.
        • Gość: jajco Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.ustug.net 19.05.04, 14:48
          odpowiedz pr: A to wlasnie GW, jako statua madrosci i opatrznosci narodu
          polskiego, powinna ich kreowac.
      • Gość: LOlo Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.twmi.rr.com 22.05.04, 19:23
    • Gość: Kirk Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wybor... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 15:47
      Wstyd!! Ten człowiek jawnie wypowiadał się na spotkaniach ze społecznościami
      żydowskimi w USA, że nienawidzi Polaków i postara się, żeby "pracowali za
      czapkę śliwek". Taki człowiek zostaje wyróżniony za rzekome zasługi dla
      Polski??!!! Zrobił dobrze wielu - ale nie Polakom...
      • Gość: wkurzony Kirk ty ubeku IP: 195.94.222.* 18.05.04, 16:13
        wszyscy ubecy to antysemici
        • Gość: Kirk Re: Kirk ty ubeku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:36
          Dla mnie nie jest ważne jakiej kto jest narodowości, wyznania czy koloru.
          Istotne jest to, czy on deklaruje wrogość wobec mnie, moich rodaków lub wobec
          mojej ojczyzny. Jesteś ślepy i głuchy! Ty również, jak Geremek, czujesz się
          lepszy od Polaka?
          • Gość: wkurzony Re: Kirk ty ubeku IP: 195.94.222.* 18.05.04, 18:41
            Kirk, pomysl przez chwile: co to ma do rzeczy, ze Geremek jest Zydem? Czy
            uwazasz, ze przez to nie moze byc Polakiem? Jesli tak myslisz naprawde to
            jestes idiota, a jesli tak nie myslisz, tylko prowokujesz, to jestes ubekiem
        • Gość: ubek wszyscy ubecy to antysemici i naziści bo każdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 20:57
          antysemita to nazista
      • Gość: Janek Brawa dla prof.B.Geremka. IP: *.qc.sympatico.ca 18.05.04, 18:43
        Kirk nie masz racji.Jeszcze przed wstapieniem Polski do NATO ogladalem wywiad z
        prof.Geremkiem prowadzony przez amerykanskiego dziennikarza, chyba to byl Krauz
        czy cos takiego. No sugestie o polskim anysemityzmie czy cos w tym sesie dal mu
        taka odpowiedz ze dziennikarzowi bylo w gebie jak w przyslowiowej d...e po
        sliwkach. Wiec nie przesadzajcie z tym krytykowaniem wszystkich i wszystkiego.
        • Gość: Turysta Re: Brawa dla prof.B.Geremka. IP: 66.133.95.* 18.05.04, 19:31
          Nie wiem, czy to byl ten sam wywiad, ale ogladalem wywiad Geremka w programie
          McNeal Lehrer w amerykanskiej telewizji publicznje (PBS). I bylo mi bardzo
          przyjemnie, kiedy profesor Geremek, wtedy minister spraw zagranicznych Polski
          opieprzyl dziennikarza za "polski antysemitzym." I prownajmy to z Kirkiem i
          jemu podobnymi, ktorzy robia, co moga, aby zweryfikowac tezy o "polskim
          antysemityzmie".
          • Gość: Janek Ya, to chyba ten sam wywiad z dzien. Krauze. Pozdr IP: *.qc.sympatico.ca 18.05.04, 19:38
      • Gość: KKK [...] IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.05.04, 21:45
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • sealek [...] 18.05.04, 23:17
        • Gość: Wlodek [...] IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 19.05.04, 09:03
      • Gość: gonia Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 08:58
        o widze, ze ktos zaczytywal sie w wielce madrych ksiazkach niejakiego Pajaka.
        Kiedys wpadly mi te bzdury w rece i zawieraly wlasnie takie madrosci. Czlowieku
        nie wstydzisz sie w ogole ujawniac z takimi pogladami??!!!
      • Gość: pr Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.w81-248.abo.wanadoo.fr 19.05.04, 12:37
        Taak? Ma Pan moze nagranie tego slynnego falszywego "wywiadu"? Czy slychac na
        nim glos profesora Geremka, czy faszysty podobnego Panu?
    • indris Jaka gazeta taki człowiek 18.05.04, 15:50
      święte prawo gazety honorować kogo chce. I święte moje prawo, żeby to oceniać.
      A moja ocena jest taka: koszmar.
      • gini Re: Jaka gazeta taki człowiek 18.05.04, 15:59
        indris napisał:

> święte prawo gazety honorować kogo chce. I święte moje prawo, żeby to
        oceniać.
        > A moja ocena jest taka: koszmar.

Indris, smieszne to jest....
        Ja sie usmialam do lez.
        Pozdrowka.
      • Gość: ESMeralda MOZG SIE LASUJE< FLAKI PRZEWRACAJA IP: *.onlink.net 18.05.04, 16:06
        Komus w Wyborczej cos na leb chlasnelo. Wiadomo nawet komu, za co i dlaczego.
        Skandal, Zyd gloszacy nienawisc do kraju ktoremu wszystko zawdziecza
        nagrodzony.Mozg sie lasuje. I ci ludzie mowia o antysemityzmie w Polsce. O zesz
        ku.. mac!!! Czy Michnik tez bedzie mowil ze w Polsce jest przesladowany? Bo
        jesli tak to naprawde biedaczek- nieboraczek wie co mowi. Hi, hi, hi, hi,
        • Gość: wkurzony esmeralda stuknij sie IP: 195.94.222.* 18.05.04, 16:18
          Esmeralda stuknij sie w lebek, wlasnie Geremek bronil wielokrotnie Polski przed
          stereotypami i w USA i w Izraelu. I wystepowal jako swiadek: czlowiek, ktory
          doszedl w Polsce do zaszczytow bedac pochodzenia zydowskiego. Dodam, ze Geremka
          jako polityka i osoby nie lubie, ale za to co robil konsekwenntnie z
          antypolonizmem go szanuje.
          • sealek Re: esmeralda stuknij sie 18.05.04, 23:23
            Zgadzam sie z Toba Wkurzony. Dla mnie liczy sie to co Prof. Geremek zrobil dla
            Polski i dla nas wszystkich, nie interesuje mnie jego pochodzenie. Wazne ze
            ludzie ktorzy maja rzeczywiscie cos do powiedzenia na arenie miedzynarodowej
            potrafia docenic Jego wklad w ksztaltowaniu nowej historii. Szkoda tylko ze
            takich ludzi docenia zagranica a nie rodacy, bo mamy niewielu ludzi ktorzy sa
            chluba dla nas wszystkich. Niestety najczesciej docenia sie ich jak juz ich nie
            ma.
            Pozdrawiam
        • Gość: J Re: MOZG SIE LASUJE< FLAKI PRZEWRACAJA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.05.04, 05:52
          A ja jak czytam takie wypowiedzi jak niektore na tym forum to robi mi sie
          wstyd, ze jestem Polakiem. Wstyd za to, ze znajduja sie wsrod nas ludzie,
          ktorzy wszystkich i wszystko chcieliby wcisnac w bloto.
          Mam tylko nadzieje, ze te wypowiedzi tak na prawde nie odzwierciedlaja naszego
          narodowego charakteru, chociaz wlasnie jak czytam takie rzeczy to zaczynam miec
          watpliwosci.
          Wiec chcialbyw Wam kirk, KKK Esmeralda i im podobni - jezeli sami psychicznie w
          gownie tkwicie, to nie obrzucajcie nim porzadnych ludzi.
    • Gość: marian [...] IP: *.chello.pl 18.05.04, 16:04
      • Gość: zdenerwowal sie [...] IP: 195.94.222.* 18.05.04, 16:07
        • Gość: Kirk Re: antysemici i ubecy wyp*erdalac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:14
          Polecam kandydata na "polskiego" człowieka roku dla gazet mniejszości
          niemieckiej: www.innestrony.pl/?czyt=276&s=&start=0&litery=duze -
          naprawdę zasłużony!!! I do tego chyba nie Żyd smile
          • Gość: wkurzony Re: antysemici i ubecy wyp*erdalac IP: 195.94.222.* 18.05.04, 16:23
            Kirk ty ubecki pajacu, zapisz sie do Samoobrony i walcz dalej z chimerami
            twojej chorej wyobrazni
            • Gość: Kirk Re: antysemici i ubecy wyp*erdalac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:39
              Jesteś wkurzony i chory psychicznie. Lecz się! smile Samoobrona jest na Twoim a
              nie moim poziomie.
              • Gość: wkurzony Re: antysemici i ubecy wyp*erdalac IP: 195.94.222.* 18.05.04, 18:48
                Kirk to takie srednio polskie imie...
                A moze ty jestes z tych Douglasow, rosyjskich emigrantow...
                • Gość: Kirk Re: antysemici i ubecy wyp*erdalac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 19:17
                  Dziwny jesteś. Mi jakoś do głowy nie przyszło, że ludzie wypowiadający się na
                  forum używają swoich prawdziwych imion... Ty zapewne tak - nawet do Ciebie
                  pasuje - wkurzony - dziecko wiatru i kurzu. Inaczej mówiąc - TUMAN.
              • Gość: wsciekly Re: antysemici i ubecy wyp*erdalac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 10:15
                kirk, a ja ciebie bym wyslal do szpitala. Najlepiej na oddzial zamkniety, zeby
                nie mial kontaktu z innymi, zdrowymi ludzmi.
    • Gość: michal Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:06
      tak, tak, pomagajcie koledze z jednej gminy w wyborach do europarlamentu. UW i
      tak nie przekroczy progu i nie pojedzie od nich nikt do brukseli wiec czy jest
      sens tracic pieniadze na kampanie?
    • Gość: marcin Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: 81.219.64.* 18.05.04, 16:06
      no cóz swój swego chołubi.najbardizej antypolska gazeta w RP chołubi człowieka
      co nie raz dał dowody braku pojecia czym jest narodowy interes.Juz itak wam
      spadła oglodalnosc bo ludzie sie obudzili.
    • Gość: konik Koziołek beeeeeeeee.... IP: *.osk.swidnik.net 18.05.04, 16:06
      • sealek Re: Koziołek beeeeeeeee.... 18.05.04, 23:24
        Pomylies fora, Forum Zoo jest gdzie indziej
    • Gość: z_warsa to smieszne IP: 195.94.222.* 18.05.04, 16:10
      A co takiego zrobil Geremek w tym roku? I dlaczego nagrode "czlowiek roku"
      przyznaje sie w maju a nie grudniu?
      Do zaslug Geremka trzeba jeszcze dorzucic rozwalenie Unii Wolnosci. To mu sie
      rzeczywiscie udalo!
      • gini Re: Panie L 18.05.04, 16:13
      • kossmann Re: to bardzo smieszne...... 18.05.04, 16:33
        Uciekły uwadze Michnika i calej tej kapituły GW celowe i przemyślane dzialania
        profesora Gieremka jakie skrupulatnie przeprowadził dla całkowitego rozwalenia
        stosunków politycznych i gospodarczych między Polską i Chinami.
    • Gość: Europejczyk Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.fbx.proxad.net 18.05.04, 16:27
      Tu , we Francji , Geremek jest JEDYNYM znanym przedstawicielem Polski ktory
      cokolwiek zrobil cos dla kraju i to od wielu , wielu lat .
      Dumny jestem z tego Polaka .
      • Gość: 3maj_fason Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.chello.pl 18.05.04, 22:53
        Gość portalu: Europejczyk napisał(a):

> Tu , we Francji , Geremek jest JEDYNYM znanym przedstawicielem Polski ktory
        > cokolwiek zrobil cos dla kraju i to od wielu , wielu lat .
        > Dumny jestem z tego Polaka .

Taki z ciebie Europejczyk, jak z Geremka Polak.
    • Gość: siker Śmiać sie czy płakać?Jakie zasługi delikwenta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:29
    • Gość: gwardian Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.crowley.pl 18.05.04, 16:31
      Geremek, syn przedwojennego rabina zostaje uznany człowiekiem roku przez gazetę
      wydawaną przez żydowskich parchów. Jest tu pewna prawidłowość. Do zobaczenia na
      meczu Lech-Legia o godzinie 19.30 na Bułgarskiej.
      • Gość: wkurzony antysemici i ubecy wy**erdalac IP: 195.94.222.* 18.05.04, 18:57
        wszyscy antysemici to ubecy
      • sealek Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb 18.05.04, 23:26
        A testament masz napisany??? jak nie to zacznij go pisac
        Mossad
      • Gość: Wlodek Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 19.05.04, 09:34

Gość portalu: gwardian napisał(a):

> Geremek, syn przedwojennego rabina zostaje uznany człowiekiem roku
        > przez gazetę
        >
        > wydawaną przez żydowskich parchów.

Oto co 'gwardiana' w oczy kole. Az zal mi sie go robi, ze tak strasznie cierpi
        z tego powodu.
      • Gość: rozwinieta Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 10:08
        Dobrze, ze napisales o tym meczu, od razu wiadomo z kim nie-przyjemnosc.
        Ludzie wy sie naprawde nie wstydzicie takich prostackich, zasciankowych,
        ciemnych pogladow? Jak widac pochodzisz kolego z prostej rodziny, ktora pewnie
        tlumaczy sobie wszystkie niepowodzenia zyciowe isntnieniem innych wyznan, nacji
        Zal mi ludzie tego typu, musi byc strasznie przykre posiadanie takiego waskiego
        spojrzenia na swiat i takiego malutkiego, nierozwinietego rozumku sad wspolczuje
    • indris Czemu nie Balcerowicz ? 18.05.04, 16:38
      Jak już chcecie wzbudzać odruchy wymiotne, to sobie nie żałujcie...
      • Gość: Kirk Re: Czemu nie Balcerowicz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:48
        No właśnie! Też bardzo "zasłużony" - dla państw Europy Zachodniej. Za to mu
        klaskali i za takie działania dalej będą go nagradzać. Trudno się dziwić, że go
        tam chwalą, bo im się dobrze przysłużył - niestety dla Polski może chciał
        zrobić dobrze ale uszy miał wystawione na obcych a nie swoich...
        • Gość: wkurzony Kirk, ty chyba nie Polak?? IP: 195.94.222.* 18.05.04, 18:47
          Kirk to takie srednio polskie imie...
          A moze ty jestes z tych Douglasow, rosyjskich emigrantow...
          • Gość: Kirk Re: Kirk, ty chyba nie Polak?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 19:23
            W przeciwieństwie do Ciebie jestem Polakiem.
            Nie zamierzam zniżać się wiecej do Twojego poziomu. Żegnaj prostaku!!
    • Gość: Ulenspiegel Aktywność pana Geremka w 2003 nie była imponująca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:46
      ...ciężko więc stwierdzić za co to wyróżnienie. Ja rozumiem że Adam z Bronkiem
      to kumple i nie ma powodu żeby im przeszkadzać w klepaniu się po plecach i
      wspominaniu starych dobrych czasów (gdy rządził człowiek honoru czesław
      Kiszczak smile ), ale może wartoby zmienić tytuł tej nagrody? Np.
      nagroda dla "Najukochańszego Starego Pierdziocha". Śmieszna ta cała akcja....smile
    • Gość: magda Re: Niby dlaczego ? IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 18.05.04, 16:47
      To kumoterstwo pachnie dziwnie , ten pan jest nieciekawym typem.
      • Gość: McMac Żydzi wybierają Żydów. Nic Nowego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 16:53
        Co takiego Pierwszy Profesor dokonał w ostatnich latach?
      • Gość: Wlodek Re: Niby dlaczego ? IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 19.05.04, 09:41
        Gość portalu: magda napisał(a):

> To kumoterstwo pachnie dziwnie , ten pan jest nieciekawym typem.

Twierdzi osoba, ktora prof. Geremkowi do piet nie urosla.
    • Gość: smok Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.era.pl 18.05.04, 16:47
      Miło widzieć, że pożądni ludzie też są w naszym kraju doceniani.
      • Gość: q Co ty dupczysz? IP: 68.249.7.* 18.05.04, 17:53
      • Gość: dres Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 18.05.04, 18:58
        zygac mi sie chce ja czytam takie wypowiedzi
    • Gość: Kirk Ogłaszam "człowieka dnia" niniejszego forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:53
      Jest dla tego forum zasłużony jak Geremek dla Polski. Kto?? Oczywiście
      wspaniały dyskutant na poziomie, ukrywajacy się pod pseudonimem "wkurzony".
      Nikt tu chyba bardziej nie wkurza. Nie uważacie??
      • Gość: Trippin Re: Ogłaszam "człowieka dnia" niniejszego forum IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.04, 17:04
        Jako samozwanczy czlonek kapituly (nie uwazam sie za Zydofoba, nawet
        powiedzialbym ze sposrod obu postaw blizej mi do Zydofila) popieram niniejsza
        kandydatrure. uzasadnienie? nie znosze pieniactwa.
      • Gość: wkurzony idiota albo ubek IP: 195.94.222.* 18.05.04, 18:43
        Kirk, pomysl przez chwile: co to ma do rzeczy, ze Geremek jest Zydem? Czy
        uwazasz, ze przez to nie moze byc Polakiem? Jesli tak myslisz naprawde to
        jestes idiota, a jesli tak nie myslisz, tylko prowokujesz, to jestes ubekiem

• Gość: rozwinieta Re: Ogłaszam "człowieka dnia" niniejszego forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 10:10
        Mnie ty najbardziej wkurzasz. To prawda, jestes typowym Polakiem: zasciankowym
        antysemita zamknietym na wszelkie nowosci. Nie ma co, niezly powod do dumy
    • Gość: piotr Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.stereo.pl 18.05.04, 17:23
      Witam bez szacunku wszystkich tych, którzy przez własną ciemnotę i kompleksy
      nie chcą uznać zasług tych, których nie mogą zrozumieć. Geremek zrobił wiele
      rzezczy w swoim życiu np. napisał fajną książkę o życiu w średniowiecznym
      Paryżu, chciało mu się walczyć o wolność wtedy kiedy nie było na nią żadnej
      nadziei, wprowadził Polskę do NATO i jest przykładem dla wielu polityków z
      polski i zagranicy. Co takiego osiągnęliście żeby próbować zabrać głos w tej
      sprawie? Prawda jest taka, że Wasze dzieci będą chodziły po ulicach jego
      imienia. Będą to ulice imieniem polskiego polityka pochodzenia żydowskiego,
      zresztą już jest takich wiele. Życzę powodzenia i dobrych wyników w szkole.
      Piotr
      • Gość: Dentysta [...] IP: 68.249.7.* 18.05.04, 17:55
    • Gość: M. Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.zurich.pl 18.05.04, 17:30
      Myślę, że człowiekiem roku powinien zostać Mikołaj Kopernik.
      • Gość: jac Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: 213.17.204.* 18.05.04, 17:43
        Popieram W ostatnim roku tyle samo zasług miał Kopernik co Geremek.
        Gdyby to była nagroda za całokształt, można by dyskutowac. Ale człowiek roku??
        No może 90, albo 9x ubiegłego stulecia
    • Gość: Dlugi Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: 212.96.217.* 18.05.04, 17:38
      O on czlowiekiem ktorego roku zostal ....??????!!!!!!!!!!!!!! czy ja moze
      wszedlem na strone gazety z wedaniem sprzed 10 lat ...?
    • Gość: Thomas Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.gates.com 18.05.04, 17:45
      Kon by msie usmial
      Demon Michnik demonizuje drugiego demona Geremka
    • Gość: KT Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: *.demo.pl 18.05.04, 17:54
      Gratulacje Panie Profesorze!!!
      oraz pozdrowienia!
      • Gość: MichnikBeztalencie Re: Bronisław Geremek człowiekiem roku Gazety Wyb IP: 68.249.7.* 18.05.04, 18:22
        Ja tez gratuluje! I chcialbym Panu Profesorowi wylizac odbyt.
    • Gość: Jan K. 3:3 - Remis!!!!!!!!!! IP: *.asm.bellsouth.net 18.05.04, 18:47
      Mądrość Najwyższa w osobie Redaktora Adama Michnika przyznała dotąd dwie
      nagrody łobuzom (George Soros i Joschka Fischer) i jedną ponuremu antypolskiemu
      biurokracie, facetowi o inteligencji nogi stołowej (Guenter Verheugen).
      Dobrze, że pozostałe trzy nagrody przypadły rzeczywiście osobom wybitnym:
      (Vaclav Havel, Siergiej Kowaliow i Bronisław Geremek). Ten ostatni, pomimo
      schrzanienia ordynacji wyborczej i nieprzeciwstawienia się rozwalaniu przez
      Michnika Unii Demokratycznej jest człowiekiem, któremu Polska zawdzięcza
      wejście do NATO i do Unii Demokratycznej. Mamy więc remis, 3:3.
      Brawo, Panie Profesorze!
      Jan K.
      • sirus_curse Cos nie tak zaskoczylo? 19.05.04, 05:40
        Nie rob propagandy. Havel to czlowiek, ktory walczyl z komuna naprawde. Geremek
        potrafil sie z nia calkiem niezle zaaranzowac. Kowaliow to gosciu, ktory walczy
        przeciwko wykorzystaniu aparatu panstwowego do ujarzmieniu walczacego o
        niepodleglosc narodu (Czeczencow), a Geremek jest zwolennikiem takich naduzyc
        (np. w stosunku do Irakijczykow). Remis czego z czym widzisz? 9:0 to dla ciebie
        tez remis, bo tu jedna cyfra i tu jedna cyfra, czyli 1:1? A tak naprawde, to
        Fischer i Verheugen doprowadzili do konca cos, co przez dziesiatki lat wydawalo
        sie niemozliwe- do zjednoczenia prawie calej Europy. Co robil w tym czasie
        Geremek? Siedzial w piwnicy i knul dalsze antyeuropejskie spiski?
    • Gość: boo_fajter nie! Adaś Michnik Geremkiem roku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 18:47
      Polska Radomiem Europy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka