Dodaj do ulubionych

mam nadzieję, że Kliczko nie zabije Adamka

06.09.11, 10:53
nie jestem specem od boksu ale dość popatrzeć na obu bokserów aby wiedzieć, że szanse Adamka są mizerne. Kliczko ma 2 metry, jest ciężki i ma nokautujący cios. Adamek przeciwnie, jest o głowę niższy, lżejszy i nie ma nokautującego ciosu. On potrzebuje zadać całą serię ciosów aby przeciwnik nie wstał. Przy odchylonym Kliczko trudno będzie mu to zrobić. Kliczko zaś swoim ciosem może zabić.
Adamek za walkę dostanie fortunę - 10 milionów złotych. Dlatego też na jego miejscu padłbym po pierwszy lekkim ciosie i dał się wyliczyć sędziemu, że niby nokaut jest.
Bo lepiej mieć te 10 milionów będąc żywym, niż mieć pogrzeb za 10 milionów właśnie.
Obserwuj wątek
    • cepekolodziej Re: mam nadzieję, że Kliczko nie zabije Adamka 06.09.11, 10:59

Wszystko się zgadza. Popieram.

Ale weź i wreszcie zacznij stosować polską deklinację.

> Przy odchylonym Kliczko

To jakiś barbaryzm. To ni jakieś francuskie nieodmienne nazwisko. Kliczko jak Kościuszko. Zatem: "Przy odchylonym Kliczce".

Ale -
      • perla Re: mam nadzieję, że Kliczko nie zabije Adamka 06.09.11, 11:16
        cepekolodziej napisał:

> Zatem: "Przy odchylonym Kliczce".

być może, ale niekoniecznie.
        Był taki niemiecki piłkarz Rummenigge.
        Dopóki meczowi komentatorzy mówili - "podanie do Rummenigge", to wszystko ok. Ale jak zaczęli stosować deklinację i mówili - "podanie do Rummeniggego", to uszy więdły właśnie.
        • cepekolodziej Re: mam nadzieję, że Kliczko nie zabije Adamka 06.09.11, 12:12

Ale gorzej było z polskim kolarzem Zapałą.

Bo kiedy przxekazywano zawodnikom Wyścigu Pokoju polecenie trenera: "Chłopaki, trzymcie się Zapały", to cały PRL rżał ze śmiechu.

A co do Ru coś tam niggego, to jakoś nie przeszkadza Bonapartego? Ta sama liczba sylab, w czym problem?
          • perla Re: mam nadzieję, że Kliczko nie zabije Adamka 06.09.11, 18:20
            cepekolodziej napisał:

>
            > Ale gorzej było z polskim kolarzem Zapałą.

no to jeszcze nie znasz sprawy Rachuja.
            Rachuj to był koszykarz Startu Lublin. Na meczach wyjazdowych mial przechlapane. Jedna część hali krzyczała "ra" a druga po kilku sekundach "ch...".
            Jak można się domyślać stracił tylko nerwy zamiast zrobić karierę.
            Jego rodzony brat był sprytniejszy i zmienił nazwisko na Rachowski. Ten to karierę zrobił właśnie.
          • dachs Może "gego"? :) 06.09.11, 18:39
            cepekolodziej napisał:

> A co do Ru coś tam niggego, to jakoś nie przeszkadza Bonapartego? Ta sama liczb
            > a sylab, w czym problem?
    • oleg3 Popatrz na to trochę inaczej 06.09.11, 12:20
      Kliczko to celebryta, polityk. Boks już jest tylko dodatkiem do jego publicznej działalności. To bokserski emeryt. Już chyba nie pamięta kiedy musiał poważnie boksować. Wybrał sobie Adamka bo w Polsce jest dużo kasy do wzięcia, a Adamek to dla niego karzełek. Będzie chciał wygrać bez potu, łez i krwi. A Adamek pewnie pracował. Jest młodszy, szybszy i głodny sukcesu. Jak wygra zajmie w Polsce miejsce Małysza.

Nie jestem fanem boksu, to dla mnie raczej ciekawostka niż ekscytujące wydarzenie. Ale Fortuna, który nie załapał się do kadry w normalnym trybie (zabrali go na Igrzyska po dziennikarskim rabanie) zdobył olimpijskie złota. Małysz nie ma i już mieć nie będzie. Sport lubi niespodzianki.
      • wikul Re: Popatrz na to trochę inaczej 06.09.11, 12:53
        oleg3 napisał:

> Ale Małysza nie ma i już mieć nie będzie.

O, przepraszam, Małysz jest w innym sporcie i nadspodziewanie (przynajmniej dla mnie) radzi sobie b.dobrze.
        • oleg3 Re: Popatrz na to trochę inaczej 06.09.11, 12:58
          wikul napisał:

> oleg3 napisał:

> > Ale Małysza nie ma i już mieć nie będzie.

> O, przepraszam, Małysz jest w innym sporcie i nadspodziewanie (przynajmniej dla
          > mnie) radzi sobie b.dobrze.

I co! Zdobędzie złoty medal olimpijski w rajdach?

Tak się przyzwyczaiłeś dawać odpór, że kwestionujesz oczywistą oczywistość: Małysz nie ma i mieć nie będzie złotego medalu olimpijskiego. Ma cztery, ale ani jednego złotego.
          • wikul Re: Popatrz na to trochę inaczej 06.09.11, 13:20
            oleg3 napisał:

> I co! Zdobędzie złoty medal olimpijski w rajdach?
            >
            > Tak się przyzwyczaiłeś dawać odpór, że kwestionujesz oczywistą oczywistość: Mał
            > ysz nie ma i mieć nie będzie złotego medalu olimpijskiego. Ma cztery, ale ani
            > jednego złotego.

Dyskusja jest o boksie zawodowym a ty wyjeżdzasz medalami olimpijskimi i zarzutami osobistymi, czepjając sie przy okazji jednej literki. Skoro jestes taki zasadniczy to napisz
            ile zlota zdobył Fortuna bo piszesz o tym w liczbie mnogiej. Cyt.Ale Fortuna, który nie załapał się do kadry w normalnym trybie (zabrali go na Igrzyska po dziennikarskim rabanie) zdobył olimpijskie złota
            • oleg3 Re: Popatrz na to trochę inaczej 06.09.11, 13:25
              Jesteś chory z nienawiści. Żal mi Cię.
              • wikul Re: Popatrz na to trochę inaczej 06.09.11, 13:30
                oleg3 napisał:

> Jesteś chory z nienawiści. Żal mi Cię.

Do kogo ? A może tak coś merytorycznie ?
                Rozczulaj sie nad sobą bo ja pisałem te posty rozbawiony postami Perły i Cepakodzieja, więc to z tobą jest coś nie tak i pewnie budzi się w tobie landknecht.
                • oleg3 Re: Popatrz na to trochę inaczej 06.09.11, 13:36
                  wikul napisał:

> Do kogo ?

Nie lubię psychologizowania, ale jestem pewien, że walczysz na forum z kaczorem, Rydzykiem i landknechtem, bo w domu musisz siedzieć cicho gdy żona słucha Rada Maryja i przemówień Kaczyńskiego.
                  • wikul Re: Popatrz na to trochę inaczej 06.09.11, 20:34
                    oleg3 napisał:

> Nie lubię psychologizowania, ale jestem pewien, że walczysz na forum z kaczorem
                    > , Rydzykiem i landknechtem, bo w domu musisz siedzieć cicho gdy żona słucha Rad
                    > a Maryja i przemówień Kaczyńskiego.

Nie lubię ale psychologizuję, nawet bez okazji. Bezmyslnie, podejrzliwie i bez sensu.
                    A od mojej żony sie odpie... ja twojej nie ruszam.
        • oleg3 Re: Popatrz na to trochę inaczej 06.09.11, 13:07
          wikul napisał:

> oleg3 napisał:
          >
          > > Ale Małysza nie ma i już mieć nie będzie.

Ja napisałem :
          > Małysz nie ma i już mieć nie będzie

Skąd Ci się wzięło a?
    • dachs Re: mam nadzieję, że Kliczko nie zabije Adamka 06.09.11, 12:23
      Optymizm Twój podzielam, ale pamiętam takiego boksera co nazywał sięTrela.
      Waga ciężka, wzrostu Drogosza mniej więcej, z ogromnym sercem do walki, bardzo szybki i z takim kopytem, że wszyscy się go bali.
      Był autorem najpiękniejszego nokautu jaki w życiu widziałem. Trafił przeciwnika (nie pamietam kto to wtedy z nim walczył) w klatkę na wprost serca, ten padł jak kłoda.
      • oleg3 Re: mam nadzieję, że Kliczko nie zabije Adamka 06.09.11, 12:46
        dachs napisał:

> Był autorem najpiękniejszego nokautu jaki w życiu widziałem.

Tak. To był bokser. Adamek nie ma takiego kopyta. Czy to nie była walka z Rumunem, mistrzem Europy!, o nazwisku y Aleksu?
      • t_ete Borsuk :) 06.09.11, 22:16
        dachs napisał:

> Optymizm Twój podzielam, ale pamiętam takiego boksera co nazywał sięTrela.

Byl taki zart. Tato i syn ogladaja w tv lekka atletyke. Mama ktora wlasnie przygotowuje obiad - wychyla sie z kuchni i mowi 'jak bedzie Trela to mnie zawolajcie'.

Pamietam go. Trela byl z reguly nizszy od swoich przeciwnikow.To nie byl ladny boks. Ale niesamowicie skuteczny.

A co do Adamka ... moze okazac sie Dawidem ... ? Ma w sobie jakas niesamowita pasje, ogromna wiare w siebie. I to cos. Nie wiem, lubie go smile

tete
        • dachs Tete :) 06.09.11, 22:57
          Przecież Ty za młoda jesteś, żeby pamiętać Trelę z ringu. smile
          Tym bardziej się cieszę, że i do Ciebie dotarło coś o tym fenomenie. Zakapior to był rzeczywiście niemożliwy.
          • t_ete Re: Tete :) 07.09.11, 09:23
            dachs napisał:

> Przecież Ty za młoda jesteś, żeby pamiętać Trelę z ringu. smile
            > Tym bardziej się cieszę, że i do Ciebie dotarło coś o tym fenomenie. Zakapior t
            > o był rzeczywiście niemożliwy.

Dziekuje Borsuku wink Nigdy nie bylam zagorzalym sportowym kibicem. Ale Trela byl bardzo charakterystyczny.

tete
    • wikul Re: mam nadzieję, że Kliczko nie zabije Adamka 06.09.11, 12:57
      Też mam taka nadzieję, tym bardziej że ojciec Rydzyk i jego kosciół, uwielbiani przez Adamka, będą sie za niego modlili.
      • oleg3 Re: mam nadzieję, że Kliczko nie zabije Adamka 06.09.11, 13:15
        wikul napisał:

> Też mam taka nadzieję, tym bardziej że ojciec Rydzyk i jego kosciół, uwielbiani
        > przez Adamka, będą sie za niego modlili.

Pewnie tak.
        Ściśle biorąc ojciec Rydzyk pozostaje w Kościele Katolickim. Nic mi nie wiadomo o utworzeniu przez redemptorystę odrębnego Kościoła. Dasz link?
        • wikul Re: mam nadzieję, że Kliczko nie zabije Adamka 06.09.11, 13:25
          oleg3 napisał:

> wikul napisał:
          >
          > > Też mam taka nadzieję, tym bardziej że ojciec Rydzyk i jego kosciół, uwie
          > lbiani
          > > przez Adamka, będą sie za niego modlili.
          >
          > Pewnie tak.
          > Ściśle biorąc ojciec Rydzyk pozostaje w Kościele Katolickim. Nic mi nie wiadomo
          > o utworzeniu przez redemptorystę odrębnego Kościoła. Dasz link?

Formalnie tak, ale ksiądz Natanek też nie utworzył odrębnego koscioła a oboje z Rydzykiem maja w dupie heierarchie KK. Potrzebujesz do tego linków, bo dla normalnych ludzi to jest oczywista oczywistość ?.
          • oleg3 Re: mam nadzieję, że Kliczko nie zabije Adamka 06.09.11, 13:33
            wikul napisał:

> Potrzebujesz do tego linków, bo dla normalnych ludzi to jest oczywista oczywistość ?.

To ja nie jestem normalny. Ja potrzebuję aktu prawnego wydanego przez kompetentną władzę duchową.
    • wkkr Spokojna twoja rozczochrana 06.09.11, 13:18
      Kliczko nie zabije Adamka bo z kim by się potem bił za kasę i wygrywał?
    • rusek111111 mam nadzieje, ze adamkek zayebe kliczku 06.09.11, 16:56
      adamek nawet na swoj histeryczny regilionizm chlop jest a kliczka to ciota.
    • al-kochol-8 Adamek ma mocniejsze plecy od Kliczki 06.09.11, 22:59
      i sily wyzsze za soba. On to zwyciestwo juz wymodlil u blogoslawionego JP2.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka