Dodaj do ulubionych

Rosja gra i grala Tuskiem

01.10.11, 11:26
mojsiewicz.salon24.pl/348246,wikileaks-amerykanie-kaczynski-najsilniejszym-politykiem
Izolacja silnego Kaczyńskiego ze strony Rosji przy jednoczesnym wspieraniu Tuska był celowa i miała na celu wpływanie na polską opinie publiczną i wsparcie Tuska w walce o władzę . Rosjanie wspierali kłamliwą propagandę Tuska ,że ani Lech ani Jarosław Kaczyńskie nie dążą do porozumienia się z Rosją . Było dokładnie odwrotnie . Rosjanie manipulowali w obawie prze rządami Kaczyńskiego w Polsce , w celu postawienia na czele rządu osoby miernej , ale wiernej .
Robili to zgodnie zresztą ze nauką wybitnego chińskiego stratega Sun Tzu , który za jedno z najefektywniejszych narzędzi w podporządkowywaniu sobie jakiegoś kraju uznał zwalczanie i niszczenie osób wybitnych , mających wizję , charyzmę , a popieranie i ułatwianie obejmowania najważniejszych stanowisk przez miernoty i sprzedajne kanalie.

Proszę zauważyć w dokumencie argumentacje Rosjan, że dlatego odmawiali rozmów w z Kaczyńskim bo miałoby to znaczenie w czasie kampanii i wyborczej . Jednocześnie po zamachu smoleńskim agresywnie wsparli w czasie wyborów prezydenckich Komorowskiego, i Tuska Uściski, rozmowy, spotkania . Uśmiechy. Cel został zrealizowany .
Obserwuj wątek
    • jenisiej Co to za rewelacje? 01.10.11, 12:33
      Po odcedzeniu z cytowanej notki nieudokumentowanych faktów (link do rzekomych rewelacji wikileaks nie działa) i interpretacji autora zostaje sensacyjny news sprzed wielu miesięcy o pozycji Ostapowicza na dworze Tuska. Jaki to ma związek z Rosją, autor niestety nie wyjaśnia, a ja jestem zbyt głupi, by to odkryć samodzielnie.

To, że Rosja miesza w polskiej polityce wiadomo od kilkuset lat. Świeżych konkretów w tej notce nie znalazłem.
      • jenisiej Erratum 01.10.11, 12:47
        Ostachowicz, nie Ostapowicz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka