Dodaj do ulubionych

Matelotowi, Snajperowi, Wikulowi..

05.10.11, 05:46
..oraz Scanowi zycze przyjemnych wyborowsmile
Niechze stawianie na karcie wyborczej prostego krzyzyka przy nazwisku (konkretnego, ktorego szanuja!) kandydata PO ucieszy ich i choc na chwile ukoi, ze przeciez zrobili wszystko, by obrzydliwy karzel Kaczynski nie doszedl do wladzy, chocby jego wladza przyniosla im korzysc!

Polski duch, po prostusmile
Obserwuj wątek
    • matelot Re: Matelotowi, Snajperowi, Wikulowi.. 05.10.11, 06:43
      W imieniu swoim i PO, dziękuję. Zdaję sobie sprawę, to oczywiste, że twoje życzenia nie są zupełnie szczere a nawet w ogóle są życzeniami a rebours, jak wszystko co pisowskie czy Kaczyńskie.
      Prawdziwie polski duch nie głosuje za partią, której przywódca ma problemy psychiczne, nie ma rodziny, dzieci, krótko, nie ma nic do stracenia. Zaprowadziłby on nas, Polaków, na kolejną wojenkę w imię obłąkańczych wizji atakując jednocześnie Niemców i Rosjan nie zapewni Polsce spokoju potrzebnego dla budowy lepszego jutra. Pamiętaj, że jeśli ten zły duch dorwie się do władzy i doprowadzi do jakiegoś konfliktu zbrojnego to tym razem Krakówek może się nie ostać jako mu się w obu wojnach światowych zdarzyło.

Obrzydliwy karzeł, to dobre miano dla tego kandydata na satrapę, tego kłamliwego szczura polskiej polityki, największego szkodnika i największe zagrożenie dla Polski.
      Uważasz, że mógłbym być razem z Fotygą, Maciorewiczem, Brudzińskim i innymi pisowczykami ? Jeśli tak uważasz to jesteś głupcem większym, niż myślałem.

Jeszcze słówko o "białej fladze" w kwestii rurociągu gazowego do Niemiec...
      Polska NIGDY a przynajmniej w dającej się przewidzieć przyszłości, nie będzie potrzebowała głębszych podejść do Świnoujścia bo wtedy na koszt państwa musiałby być utrzymany głęboki szlak wodny do Szczecina. To jest około 38 mil i żaden budżet, nawet ten pisowski nie byłby w stanie tego wytrzymać, ale frajerstwo, które na podłączenie się do tej nitki się nie załapało będzie szkodzić tym, którzy ponad naszymi głowami umieli się dogadać.
      • again-marouder Rostock na Donu.. 05.10.11, 06:52
        ...pust Wam budiet. Nie dolgo etogo.
        • matelot Re: Rostock na Donu.. 05.10.11, 07:07
          again-marouder napisał:

> ...pust Wam budiet. Nie dolgo etogo.

===================
          Co pijesz?
      • snajper55 Re: Matelotowi, Snajperowi, Wikulowi.. 05.10.11, 08:15
        matelot napisał:

> Polska NIGDY a przynajmniej w dającej się przewidzieć przyszłości, nie będzie p
        > otrzebowała głębszych podejść do Świnoujścia bo wtedy na koszt państwa musiałby
        > być utrzymany głęboki szlak wodny do Szczecina. To jest około 38 mil i żaden b
        > udżet, nawet ten pisowski nie byłby w stanie tego wytrzymać

No, ja bym tego taki pewny nie był. Wydawałoby się, że budżet Związku Radzieckiego nie stać na budowę kanału Białomorskiego...

S.
    • trzecikot [...] 05.10.11, 08:25
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • taziuta Ciekawe... 06.10.11, 12:05
        trzecikot napisał:
        Re: Matelotowi, Snajperowi, Wikulowi..

> kapusiowi, kanalii i swołoczy życzę nagłej śmierci

Ciekawe, że Twój post ciągle wisi, a mój, w którym zapytałem Marudę dlaczego niektórzy nazywają go kapusiem, zniknął...
    • wikul Maruderowi ... 05.10.11, 13:19
      ..oraz innym cichym i głosnym wielbicielom IV RP * zycze przyjemnych wyborow.
      Niechze stawianie na karcie wyborczej prostego krzyzyka przy nazwisku (konkretnego, ktorego szanuja!) kandydata PiS ucieszy ich i choc na chwile ukoi, ze przeciez zrobili wszystko, by obrzydliwy karzel Kaczynski doszedl do wladzy, chocby jego wladza nie przyniosla im korzysc!

Polski duch, po prostu

*)
      IV RP (ang.: The Fourth Republic of Voland, niem.: Das vierte Reich Wolens, wł.: La Quarta Repubblica Kacista), dawniej Rzeczpospolita Obojga Kaczorów, właściwie Polska Rzeczpospolita Teczkowa, znana także jako Czwarta Rzeczpospolita, Kaczystowska Republika Socjalna lub (od końca sierpnia 2007 r.) Czwarta Rzeczpospolita Podsłuchowa, w niektórych środowiskach znana jako Czwarta Rzesza Kaczopolita, a od 22 lutego 2008 r. znana jako Polityczny Matrix - to uniwersalna kategoria pojęciowa, opisująca stan, który zapanuje, gdy zostanie zrealizowany plan towarzysza Jarosława Kaczyńskiego. Osiągnięcie tego stanu jest długoterminowym celem Partii.
    • jaceq Wprawdzie nie mnie życzysz, 05.10.11, 14:51
      ale też dziękuję.
      Wybory spędzę w lesie. Powinny być przyjemne, jeśli dopisze pogoda. Wprawdzie będzie dość zimno, ale słonecznie, jeśli prognozy się sprawdzą. Grzyby może będą, może nie będą.

Równie przyjemnych wyborów życzę i Tobie. Ja nie zamierzam brać udziału w tym czymś, co już jest nieważne jeszcze, zanim się odbyło. Chodzi mi o wydymanie Korwina przez ten, przepraszam za brzydkie wyrażenie, organ wyborczy za pomocą swoistej interpretacji ordynacji, sprzecznej tak z literą, ale przede wszystkim z duchem prawa.

Nie zamierzałem głosować na Korwina. Dzisiaj nie zamierzam uznawać tak wybranych władz, bez względu na to, co powie sąd o ważności wyborów; bo sprawa jest w zasadzie ewidentna.
      • ada08 To i ja się skromnie dołączę :-) 05.10.11, 18:47
        Wszystkim, którzy w najbliższą niedzielę udadzą się do urn wyborczych życzę wszystkiego najlepszego.

I oby im ręka nie uschła gdy głosować nią będą na Mniejsze Zło, które wkrótce okazać się może Większym Złem.

/A tak, nawiasem mówiąc, gdy w innych krajach Europy ludzie idą do urn, to dokonują wyborów politycznych, a w Polsce - zawsze wyborów moralnych! smile/

Ja nie pójdę, za co nie przepraszam wcale.

A gdyby ktoś chciał mnie pouczyć, że nie biorąc udziału w wyborach:

wykluczam się
        pozbawiam się
        poza nawiasem
        stawiam się
        itp

to informuję uprzejmie, że opinie takie mam w głębokim niepoważaniu smile
        a.
    • t_ete mnie nie zyczysz ale ... 05.10.11, 23:06
      dziekuje smile

na wybory pojde bo 'glosowanie nogami' uwazam za dziecinne ; ale oczywiscie kazdy robi co chce bo mamy swobode uczestniczenia w wyborach - w odroznieniu od krajow w ktorych jest to obowiazkowe ; ja mam poczucie ze jest to przywilej a poza tym ... chce miec prawo do narzekania (sama przed soba) wink

tete
      • jaceq Re: mnie nie zyczysz ale ... 05.10.11, 23:30
        t_ete napisała:

> a poza tym ... chce miec prawo do narzekania

Nie bardzo rozumiem, w jaki to sposób nie pójście na wybory miałoby mi odebrać "prawo do narzekania", cokolwiek to "wybierze"? Ot, ktoś mi zepsuł "radosne święto demokracji", jakim są (powinny być) wybory.
        Ironią losu jest, że najprawdziwszym demokratą w tym wszystkim okazał się słynny antyd***krata Korwin.
        • t_ete Re: mnie nie zyczysz ale ... 06.10.11, 00:15
          jaceq napisał:

> Nie bardzo rozumiem, w jaki to sposób nie pójście na wybory miałoby mi odebrać
          > "prawo do narzekania", cokolwiek to "wybierze"? Ot, ktoś mi zepsuł "radosne świ
          > ęto demokracji", jakim są (powinny być) wybory.

Tobie nie musi odebrac prawa do narzekania. Pisalam o sobie. Ze swojej osobistej perspektywy.

> Ironią losu jest, że najprawdziwszym demokratą w tym wszystkim okazał się słynn
          > y antyd***krata Korwin.

Prawda.

tete
        • snajper55 Re: mnie nie zyczysz ale ... 06.10.11, 01:00
          jaceq napisał:

> Ironią losu jest, że najprawdziwszym demokratą w tym wszystkim okazał się słynny
          > antyd***krata Korwin.

A dlaczegóż uważasz go za prawdziwszego demokratę od Tuska, Napieralskiego, Kaczyńskiego czy Pawlaka?

S.
          • jaceq Re: mnie nie zyczysz ale ... 06.10.11, 01:09
            A dlatego, że okazał się ofiarą systemu promowanego przez Tuska, Napieralskiego, Kaczyńskiego czy Pawlaka tylko dlatego, że zaufał wymienionym paskarzom, że to, co głoszą, to jest prawda.
            • snajper55 Re: mnie nie zyczysz ale ... 06.10.11, 12:30
              jaceq napisał:

> A dlatego, że okazał się ofiarą systemu promowanego przez Tuska, Napieralskiego
              > , Kaczyńskiego czy Pawlaka tylko dlatego, że zaufał wymienionym paskarzom, że t
              > o, co głoszą, to jest prawda.

Samo bycie ofiarą nie wpływa na stężenie ani jakość demokratyzmu. Tak jak ofiara wypadku drogowego nie jest lepszym kierowcą od tego, kto ofiarą nie jest. Często jest wprost przeciwnie.

S.
              • jaceq Re: mnie nie zyczysz ale ... 06.10.11, 14:34
                > bycie ofiarą nie wpływa na stężenie ani jakość

Opinia jak każda inna.

> Często jest wprost przeciwnie.

Ale i równie często jest nieprzeciwnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka