Dodaj do ulubionych

PO morduje psy

11.12.11, 22:36
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10797461,Pies__ktory_skonczyl_sluzbe_u_celnikow__nie_ma_domu_.html
+++++++++++++++++++++++++
komuna to przynajmniej film o psie Cywilu zrobiła.
A Szarików to było dwóch. Do dziś jeden wypchany w muzeum jest.
A tak w ogóle to zwykli ludzie gwarantują swoim zwierzętom dożywocie u siebie, ale zwierzęta będące na służbie rządu tow. Tuska mają zapewnioną bestialską śmierć właśnie.
Obserwuj wątek
    • off_nick Re: PO morduje psy 11.12.11, 22:51
      perla napisał:

Lemingi to łykną bez popitki, przecież dla nich eutanazja ludzi jest cool i dżezi, zatem psów tym bardziej...
      • absztyfikant Re: PO morduje psy 11.12.11, 23:05
        A co to za rasistowska hipokryzja? Zajaca zastrzelic na pochowaniu OK, swinie zezrec OK, rybe zlowic OK, ostatnio widzialem nawet buty z reniferowej skory.

Skoro nie ma komu sie tymi psami zajac, to lepiej uspic. Psow jest w Polsce za duzo. Jak slysze o psach trzymanych w blokach i wyjacych calymi dniami, bo nikt z nimi na spacer nie wychodzi, to mialbym ochote uspic te psy wraz z wlascicielami.

"Jeżeli przewodnik nie będzie mógł podjąć opieki, nie znajdzie się inny zainteresowany wykorzystaniem psa i nikt nie zechce go kupić, to dyrektor Izby Celnej musi przekazać psa do punktu weterynaryjnego w celu eutanazji"

Dla mnie OK.
        • matelot Re: PO morduje psy 11.12.11, 23:15
          Tu nie chodzi o psy a o to by dokopać PO. Porządnie, po katolicku wink
          • marouder-pl Jakos zazwyczaj nadzwyczaj humanitarna .. 12.12.11, 02:15
            ..inteligencja gazeciano-krytyczno-polityczna w osobach pani Tokarczuk, pana Bajdy, rezysera Kuc, aktorki Janda Krysia, feministki Graff, kreatora mniemanej fobii Biedronia, ojca dziecku, dziewczynka, pana Ani i wielu, wielu innych nie rzuca sie na zagrozone smiercia psy, nie rozchwytuje ich, do dom, pod dach lub chociaz do boksu nie prowadzi??

Znaczy w/w srodowisko tak przeciez niemozliwie wrecz wrazliwe, o sercu tkliwem, przyklaskuje praktyce jednej ze sluzb rzadowych, czy jak?
            • absztyfikant Re: Jakos zazwyczaj nadzwyczaj humanitarna .. 12.12.11, 14:43
              Kochani milosnicy pieseczkow, skoro wam tak serca krwawia, to fundujcie im emerytury, renty i nawet wycieczki do psiego lunaparku, ale za swoje wlasne pieniadze. Villas przetarla szlaki i juz wiadomo, ze mozna jak sie chce. Ale od moich pieniedzy wara!

W Polsce brakuje pieniedzy na leczenie ludzi, wiec takie postulaty tylko wywoluja u mnie usmiech politowania.
              • ewa8a Re: Jakos zazwyczaj nadzwyczaj humanitarna .. 12.12.11, 16:05
                Kochani miłośnicy rachitycznych staruszków – zapewnijcie im opiekę i leczenie, ale za swoje własne pieniądze. Broń Boże nie fundujcie im usuwania zaćmy i wstawiania stawów biodrowych – o czym mówiła już posłanka Mucha-bo ileż toto jeszcze pożyje.

Kochani miłośnicy kalekich dzieci – leczcie je i rehabilitujcie, ale za swoje własne pieniądze.

Kochani miłośnicy wdów i sierot – dajcie im renty, ale za swoje własne pieniądze.

Kochani miłośnicy przyrody – chrońcie ją sobie, ale za swoje własne pieniądze.

Kochani miłośnicy miłośnicy zabytków – odnawiajcie je sobie, ale za swoje własne pieniądze.

Kochani przyjaciele, którzy kiedyś wyciągnęliście do mnie pomocną dłoń – radźcie sobie sami, dzisiaj już nie jesteście mi potrzebni.
                Absztyfikant (człowiek).
          • a000000 Re: PO morduje psy 12.12.11, 10:56
            matelot napisał:

> Tu nie chodzi o psy a o to by dokopać PO. Porządnie, po katolicku

eee.... chyba masz antykatolicką fobię.... post bez wbicia szpilki w katolicką sempiternę to post zmarnowany, co nie?
            Chodzi o to, że jednostce żywej po wieloletniej ofiarnej służbie należy się emerytura, nie eutanazja, bo "nikt go nie chce"...
            Pan minister pokazał, że nie ma serca... więc nadaje się na zarządcę kasy....
            • matelot Re: PO morduje psy 12.12.11, 15:51
              Niezupełnie. Napisałem "po katolicku" a powinienem napisać "po katolsku". Ty jesteś katoliczką a perła katolem. Przepraszam.
        • ewa8a Re: PO morduje psy 12.12.11, 07:29
          Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy inteligentnym, oddanym człowiekowi psem, a rybą ? Nie sądzisz, że po latach pracy należy mu się emerytura i państwo winno mu tę emeryturę zapewnić, zamiast zabijać ? Miarą człowieczeństwa jest jego stosunek do słabszych, w tym zwierząt. Słabo wypadłeś w roli człowieka.
          • marouder-pl Re: PO morduje psy 12.12.11, 08:04
            To tak jak ja bym Duncana oddal smierci, bo ma juz ponad 12 lat i bardziej bawilby mnie szczeniak!

Niestety, panowie POidioci, Duncan potrafi nadal ugryzc w nedzna lewacka "przypadlosc" znajdujaca sie u was miedzy nogami i osobiscie nie radzilbym go spotkac, kiedy sie wkurzy..wtedy zatrzymujemy go ja i syn moj Konrad. Wazy ponad 40 kg i wowczas jest wilkiem, nie owczarkiem niemieckimsmile

Ma wszystkie zebysmile
            • absztyfikant Re: PO morduje psy 12.12.11, 16:33
              Sam jestes lewak, bo wyciagasz lape po nieswoje pieniadze komuchu! Dobry wujek za cudzy szmal wink
          • matelot Re: PO morduje psy 12.12.11, 08:38
            Państwo powinno wysyłać psy na emeryturę do Lewina Kłodzkiego, gdzie mieszkają prawdziwi miłośnicy zwierząt...

Wiem, to był makabryczny żart, ale czasem trzeba zażartować. A serio... też mnie serce boli kiedy czytam o "tych sprawach". Zastanawiam się jednak czy rozstanie psa z przewodnikiem nie będzie dla niego gorsze niż zastrzyk usypiający? Jak wiadomo pies przyzwyczaja się do człowieka a gdy ten nie ma warunków...
    • andrzejg ciekawe , czy wypchają Gajosa 12.12.11, 08:12
      perla napisał:
      > komuna to przynajmniej film o psie Cywilu zrobiła.
      > A Szarików to było dwóch. Do dziś jeden wypchany w muzeum jest.

i postawią obok wypchanego Szarika w muzeum o PRL?

A.
      • marouder-pl Re: ciekawe , czy wypchają Gajosa 12.12.11, 08:15
        • marouder-pl No, ajem sory, nie to kliklem, co trzeba.. 12.12.11, 08:19
          ...ale wydaje mie sie, ze niebawem rzadowi zabawia sie nawet tym "fantem". Facet jest z bodaj rocznika 40 badz 39smile
      • matelot Re: ciekawe , czy wypchają Gajosa 12.12.11, 08:33
        Jak widzisz, Andrzeju, dla "prawdziwków" nawet komuna była lepsza niż PO.smile
        • marouder-pl Masz psa, Mateo?/nt 12.12.11, 08:37
    • dachs Pomysł budzi grozę. 12.12.11, 18:27
      Znając bowiem determinację bezkompromisowch obrońców zwierząt, łatwo sobie wybrazić Perłę i Ewę w strojach topless, demonstrujących na rzecz emerytowanych czworonogich celników.
      Sama ta perspektywa powoduje, że warto sprzeciwić się takiemu projektowi
      Na szczęście, okazuje sie, że nie jest tak źle.
      CytatTylko jakiś ignorant, który nie ma dostępu do słownika wyrazów obcych lub nawet internetu i nie chce się dowiedzieć, co to jest eutanazja, budzi paranoidalne podejrzenia, że ktoś wprowadza przepis na uśmiercanie zwierząt" - powiedział.
      www.rp.pl/artykul/360183,768707.html
      Do paranoików i ignorantów jesteśmy na naszych ulicach przyzwyczajeni. smile

P.S.
      Perła!
      A kiedy pójdziecie Ewą uwalniać norki?
      • wikul Re: Pomysł budzi grozę. 12.12.11, 18:35
        dachs napisał:

> Perła!
        > A kiedy pójdziecie Ewą uwalniać norki?

Po takiej reprymendzie prędzej schowają sie do norki niż zaczną norki uwalniać.
        • dachs Re: Pomysł budzi grozę. 12.12.11, 18:49
          wikul napisał:

> Po takiej reprymendzie prędzej schowają sie do norki niż zaczną norki uwalniać.

Po takiej to nie. sad
          Przecie Perła nie bęzie norek Ewą uwalniał.
          A kiedy pójdziecie z Ewą... miało być.
          smile
        • ewa8a Re: Pomysł budzi grozę. 12.12.11, 19:11
          Dachs udzielił jakiejś reprymendy ????? Dachs tradycyjnie już dał ciała, a swoim ciętym ,,dowcipem’’ o strojach topless i uwalnianiu norek wzbudził u mnie jedynie politowanie.
          Niejaki Kapica próbuje odwrocić kota ogonem, bazując na definicji eutanazji :
          ,, – przyśpieszenie lub niezapobieganie śmierci w celu skrócenia cierpień chorego człowieka’’.
          W przypadku zwierząt cierpienie i choroba to pojęcia bardzo płynne. Samą starość można podciągnąć pod cierpienie, nikt nie będzie prowadził śledztwa, czy zwierzę było chore, jak bardzo było chore i czy cierpiało. W rozporządzeniu nie ma mowy o nieuleczalnej chorobie, jest przepis, co zrobić z niepotrzebnym psem, który już zrobił swoje, a teraz stanowi problem. Po prostu szum, jaki zrobił się wokół sprawy wymusił te żałosne tłumaczenia.
          Jakbyś się zdziwił, dlaczego nie kieruję swojej wypowiedzi bezpośrednio do Dachsa, to wyjaśnię, że była kiedyś dyskusja o zboczeńcu, który gwałcił psa. Dla Dachsa była to sytuacja komiczna, wręcz rechotał.
          Z człowiekiem, który tak reaguje nie ma dyskusji, a przynajmniej dla mnie, to kompletny degenerat.
          • wikul Re: Pomysł budzi grozę. 12.12.11, 19:19
            ewa8a napisała:

Dyskusji o zboczeńcu nie znam, trudno mi sie do niej odnieść.
            O Borsuku mam inne zdanie. Uważam go za dowcipnego i inteligentnego rozmówcę.
            • ewa8a Re: Pomysł budzi grozę. 12.12.11, 19:23
              Degeneraci także mogą być dowcipni i inteligentni.
          • dachs Re: Pomysł budzi grozę. 12.12.11, 19:27
            ewa8a napisała:

> Dachs udzielił jakiejś reprymendy ????? Dachs tradycyjnie już dał ciała, a sw
            > oim ciętym ,,dowcipem’’ o strojach topless i uwalnianiu norek wzbudził u mnie jedynie
            > politowanie.
            I na to liczyłem. A więc nie wyjdziesz z Perłą w toplessie?
            Jestem uspokojony. smile
            Ale o co chodzi z tymi norkami? Nie trafiłem widzę.
            Czy teraz w "kręgach" modne jest uwalnianie gupików?
            • ewa8a Re: Pomysł budzi grozę. 12.12.11, 19:35
              Zaniżasz drastycznie swój poziom. Nie wysilaj się już, wstydu sobie oszczędź. Baj !
              • dachs Re: Pomysł budzi grozę. 12.12.11, 19:42
                ewa8a napisała:

> Zaniżasz drastycznie swój poziom.

Nie Ty pierwsza mi zarzucasz oportunizm. Ale to prawda, taką mam wadę, że staram sie dostosować. smile

> Baj !

I tylko tyle? A w temacie?
                Niiiic? sad
      • perla nie lękaj się Borsuku 12.12.11, 23:37
        dachs napisał:

> łatwo sobie wybrazić Perłę i Ewę w strojach topless

Ewa w stroju topless z pewnością będzie intrygująca. I nie tak łatwo to sobie wyobrazić. Trzeba mieć wyobraźnię przestrzenną lub nie pisać takich zdań.
        Natomiast mnie w takim odzieniu nie zobaczysz. Nie ma nic bardziej żałosnego od faceta ubranego w krótkie gacie, a jeżeli do tego w klapkach jest to to już nawet śmieszne nie jest. Te krzywe owłosione nogi, heh, to oscypek, czy smażona ryba nad Bałtykiem w gardle stoi.
        Mężczyzna powinien mieć długie spodnie i buty, nawet jak więcej niż 30 stopni jest.
        A co do piesków mordowanych jest. One dla rządu Tuska zarobiły olbrzymią kasę. Dać im więc emeryturę 200-300 zł a chętnych do adopcji full będzie. Do tego chętnych co by pieski dobrze miały aby jak najdłużej żyły właśnie.
        • absztyfikant Re: nie lękaj się Borsuku 12.12.11, 23:42
          Ty mylisz mode plazowa ze strojem sluzbowym.

W islamskich krajach taka plazowa moda dla kobiet jest specyficzna...

https://failedmessiah.typepad.com/.a/6a00d83451b71f69e2011571559e36970c-400wi
        • computerrier Ja się, Perło bardzo lękam. 13.12.11, 16:24
          perla napisał:

> Ewa w stroju topless z pewnością będzie intrygująca. I nie tak łatwo to sobie w
          > yobrazić. Trzeba mieć wyobraźnię przestrzenną lub nie pisać takich zdań.

Nie wiem, czy na miejscu Ewy nie obraził bym się za tą "wyobraźnię przestrzenną".
          Ale mnie akurat mniej o estetykę chodziło, a raczej o wyrażenie dezaprobaty dla wywieszania kobiecych piersi w celach szczytnych, podniosłych, a nawet charytatywnych.
          Z drugiej znowuż strony Ewa nigdy nie kokietowała nas swoim młodym wiekiem, dlatego mam wrażenie, iż przesadą jest uważanie pewnej ostrożności z mojej strony, za przejaw degenaracji.
          Ale mniejsza z tym.

> Natomiast mnie w takim odzieniu nie zobaczysz. Nie ma nic bardziej żałosnego od
          > faceta ubranego w krótkie gacie, a jeżeli do tego w klapkach jest to to już na
          > wet śmieszne nie jest. Te krzywe owłosione nogi, heh, to oscypek, czy smażona ryba nad > Bałtykiem w gardle stoi.

Tu zgadzam się tylko częściowo. Żałosny jest - moim zdaniem - zawsze i wszędzie strój niedopasowany do okoliczności i, np. na plaży, żałośnie wyglądałby raczej mężczyzna w długich spodniach i w butach. Zwłaszcza, obżerający się oscypkiem, który nad morzem nie ma czego szukać.

> Mężczyzna powinien mieć długie spodnie i buty, nawet jak więcej niż 30 stopni
          > jest.

Co do spodni zgoda, ale w upały muszą być lekkie i przewiewne. Na stopy od maja do października wzuwam natomiast sandały typu "jezuski" - obowiązkowo robione w Ziemi Świętej. Tak, tak.
          Zapewniam Cię, że nieprzegrzewanie dolnych partii mężczyzny niczego mu nie ujmuje. smile

> A co do piesków mordowanych jest. One dla rządu Tuska zarobiły olbrzymią kasę.
          > Dać im więc emeryturę 200-300 zł a chętnych do adopcji full będzie. Do tego chę
          > tnych co by pieski dobrze miały aby jak najdłużej żyły właśnie.

Nie miej mi za złe, że nie zareagowałem na Twój post wstępny. Choć zabawny był, jak zwykle Twoje posty.
          Z pewnościa byłby jeszcze zabawniejszy, gdyby Rostowski postanowił stworzyć fundusz emerytalny dla celniczych piesków. Bo to i totalitarny reżim, co wynagradza za węszenie można by uszczypnąć i zrobić parę żartów na temat emerytur mundurowych dla owczarków niemieckich.
          Przecież nie przepuścił byś takiej okazji. smile
          A Ewa8a - nasza królica lewicy - wtórowałaby Ci skargą na lekceważący stosunek liberałów do ludzi starszych i niepełnosprawnych, którym to liberałowie odbieraja należne pieniądze, by mieć na karmienie ulubionych piesków.
          Lewica już tak ma, że tylko jej wskazać cel, zaraz się nad nim z troska pochyli.
          Inną cechą lewicy jest, że stara się wszystko upaństwowić. Także zwykłe ludzkie odruchy. Ciemnota, albo zwierzaka weźmie sama, albo jakiegoś znajomego namówi. Człowiek postępowy nie musi. Najpierw będzie demonstrował dla ustanowienia prawa, potem zwali na innych i ma sprawę z głowy.
          Kłopotu nie ma i zadowolenie jakie jest? Z tej dobroci dla zwierząt właśnie.
          I zawsze, jak takie myślenie widzę, to sie lękam.

Pozdrawiam Cię.
          • dachs To, oczywiście, Perło ja 13.12.11, 16:27
            Tego loginu używam zrzadka, ale dziś, skoro psy w temacie wydał mi się odpowiedni.
            smile
          • absztyfikant Re: Ja się, Perło bardzo lękam. 13.12.11, 19:02
            Naprawde wierzysz, ze te sandalki sa robione w "Ziemi Swietej"? Zapewniam cie, ze w Chinach.
            • dachs Re: Ja się, Perło bardzo lękam. 13.12.11, 19:40
              absztyfikant napisał:

> Naprawde wierzysz, ze te sandalki sa robione w "Ziemi Swietej"? Zapewniam cie,
              > ze w Chinach.
              Myślisz, że Teva produkuje w Chinach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka