wikul Re: Kamil Stoch # 1 - 135 20.01.12, 19:36 Może wreszcie skończą ze wspominaniem Małysza. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Chyba troche przedwczesnie jednak 20.01.12, 19:43 > Może wreszcie skończą ze wspominaniem Małysza.= Moze jak Stoch wygra choc jeden Puchar Swiata i pare medali MS i IO to bedzie mozna sobie zapomniec Malysza. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Chyba troche przedwczesnie jednak 20.01.12, 19:49 manny-jestem napisał: > > > Może wreszcie skończą ze wspominaniem Małysza.= > > Moze jak Stoch wygra choc jeden Puchar Swiata i pare medali MS i IO to bedzie m > ozna sobie zapomniec Malysza. A co ma piernik do wiatraka ? Malysz to Małysz a Stoch to Stoch. Stoch skacze na własny rachunek a Małysz jest kierowcą raidowym. Wieczne wspominanie Małysza wywołuje u mnie odruch wymiotny. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Chyba troche przedwczesnie jednak 20.01.12, 21:31 u mnie taki odruch wywołuje herbata teekanne Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Chyba troche przedwczesnie jednak 20.01.12, 22:11 cepekolodziej napisał: > u mnie taki odruch wywołuje herbata teekanne Są gorsze. A do tematu, to nie rozumiem niechęci Wikula do Małysza. Stoch, jak słusznie napisał Manny, musi jeszcze przez kilkanaście lat dokładać najlepszym na świecie w takim stylu, w jakim zrobił to dzisiaj (czyli w stylu Małysza), aby można go było z Małyszem porównywać. I jeszcze długo sprawozdawcy sportowi całego świata, tak jak dziś niemieccy, będą o Małyszu mówić tylko w jak najlepszych słowach i wspominać czasy kiedy zachwycał. To np. że dziś w niemieckiej TV usłyszałem, że Krokwia jest skocznią "kultową", to wyłącznie zasługa Małysza. Nie sobie jeździ na te rajdy. Pewnie nie wiele zdziała, bo za późno zaczął. Ale zasłużył sobie by robić to co lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Chyba troche przedwczesnie jednak 21.01.12, 12:07 dachs napisał: > Nie sobie jeździ na te rajdy. Pewnie nie wiele zdziała, bo za późno zaczął. Ale > zasłużył sobie by robić to co lubi. > Pewnie ,że tak Do tego słusznie się oburzył,że nie będzie robił za małpkę jako przedskoczek Tu mi się spodobał A. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Chyba troche przedwczesnie jednak 21.01.12, 12:39 dachs napisał: > A do tematu, to nie rozumiem niechęci Wikula do Małysza. Stoch, jak słusznie na > pisał Manny, musi jeszcze przez kilkanaście lat dokładać najlepszym na świecie > w takim stylu, w jakim zrobił to dzisiaj (czyli w stylu Małysza), aby można go > było z Małyszem porównywać. > I jeszcze długo sprawozdawcy sportowi całego świata, tak jak dziś niemieccy, bę > dą o Małyszu mówić tylko w jak najlepszych słowach i wspominać czasy kiedy zach > wycał. > To np. że dziś w niemieckiej TV usłyszałem, że Krokwia jest skocznią "kultową", > to wyłącznie zasługa Małysza. > Nie sobie jeździ na te rajdy. Pewnie nie wiele zdziała, bo za późno zaczął. Ale > zasłużył sobie by robić to co lubi. Ja nie mam niechęci do Malysza, nie wiem skąd to wywnioskowałeś. Wielkrotnie go broniłem gdy mial znaczące spadki formy a inni go skreślali i twierdzili że już nic nie osiągnie. Ale uważam że Stoch ma pelne prawo do własnej drogi sportowej i ocen własnego dorobku a nie do wiecznego porównywania z wyidealizowanym Małyszem (a dlaczego np. nie z Marusarzem ?). Gdy dziennikarze pytali Stocha czy chciałby być drugim Malyszem, odpowiadal że Małysz to Małysz a Stoch to Stoch. I za to go również cenię. W przeciwieństwie do dziennikarzy którym brak pomysłów na ciekawe przedstawianie sylwetki sportowca bez wiecznych banalnych porównań. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Chyba troche przedwczesnie jednak 21.01.12, 12:01 cepekolodziej napisał: > u mnie taki odruch wywołuje herbata teekanne O, to, to. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Skończyłem z herbatami typu "teekane" 02.02.14, 21:32 jaceq napisał: > lata temu. A Małysz później. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Chyba troche przedwczesnie jednak 02.02.14, 16:41 manny-jestem napisał: > > > Może wreszcie skończą ze wspominaniem Małysza.= > > Moze jak Stoch wygra choc jeden Puchar Swiata i pare medali MS i IO to bedzie m > ozna sobie zapomniec Malysza. Przecież nie chodzi o zapominanie o Małyszu. Ma swoje miejsce w historii. Ale teraz zwyciężą Stoch, wspaniały sportowiec i wesoły zrównoważony człowiek. W tym roku wygrał już cztery konkursy, te ostanie w fenomenalnym stylu. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Kamil Stoch # 1 - 135 21.01.12, 12:05 wikul napisał: > Może wreszcie skończą ze wspominaniem Małysza. Ten # w tytule spowodował u mnie całkiem odmienne wspomnienia...że nie wspomnę A. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Kamil Stoch # 1 - 135 21.01.12, 14:26 andrzejg napisał: > Ten # w tytule spowodował u mnie całkiem odmienne wspomnienia...że nie wspomnę Tak się przechwalał damskim towarzystwem, że też sobie pewnie skoczył... gdzieś w bok. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Skoki dobrze 02.02.14, 21:39 tenis lepiej. Wygrali z Rosjanami w pucharze Davisa. PF Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Stoch świeci własnym światłem 03.02.14, 15:00 Nie odbija światła Małysza. W ostatni weekend ustrzelił dublet w Pucharze Świata. Zaliczył 10 i 11 zwycięstwo w PŚ. To oczywiście daleko do Schlierenzauera, Nykanena czy Małysza, ale całkiem sporo. W tym sezonie był to 4 triumf i ósme (?) podium. Jest liderem PŚ i mistrzem świata. To są wybitne osiągnięcia. Historycznie w Polsce tylko Małysz miał większe. I Stoch nie ucieknie od tych porównań tak samo jak żaden inny polski skoczek. Sukcesy Stocha cieszą mnie tak samo jak cieszyły sukcesy Małysza czy wyskok Fortuny. Kto może niech się cieszy bo żółć piękności szkodzi. Za sprawą Stocha (i drużyny) mam zapewnione emocje w kolejnych IO. Życzę mu 2 złotych medali (plus medal drużyny). Ale to jest sport i w dodatku loteryjny. Wróci bez medalu to dalej będzie wybitnym skoczkiem godnym kibicowania., Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Stoch świeci własnym światłem 03.02.14, 16:23 No własnie. Każdy sportowiec pracuje na własny wizerunek i kto jak kto ale dziennikarze powinni o tym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
perla w zasadzie skoki są nudne 03.02.14, 16:27 facet frunie kilka sekund i po wszystkim. Na dodatek nie ma chyba innego sportu, który byłby tak uzależniony od pogody. Niemniej dla samego skoczka to musi być frajda taki skok właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: w zasadzie skoki są nudne 03.02.14, 17:52 Wszystkie sporty są nudne gdy ktoś ich nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: w zasadzie skoki są nudne 09.02.14, 23:19 Skoki oglądane w telewizji mają niewiele wspólnego z rzeczywistością. Ja już jako dziecko wspiąłem się na starą drewnianą skocznię w Karpaczu (już nie istnieje) i widok w dół zupełnie paraliżuje. Ktoś, kto decyduje się na skok jest kompletnym wariatem, jak w to nie wierzysz Perła wejdź tylko na szczyt skoczni... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Noriaki Kasai # 1 05.02.14, 16:26 Japoński skoczek narciarski Noriaki Kasai, który wystartuje za kilka dni w Soczi w swoich siódmych zimowych igrzyskach olimpijskich, nie myśli o zakończeniu kariery. We wtorek powiedział dziennikarzom, że planuje dotrwać do olimpiady w Pyeongchang w 2018 roku. www.sport.pl/soczi2014/1,134860,15400756,Soczi_2014__Kasai_chce_wystartowac_za_cztery_lata.html#BoxSportTxt Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Kamil Stoch 105,5 m + 103,5 = Mistrz olimpijski 09.02.14, 20:30 Bezkonkurencyjny ! Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Kamil Stoch 105,5 m + 103,5 = Mistrz olimpijs 09.02.14, 20:55 A nie mówiłem, że mówiłem? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Gratulacje... 09.02.14, 22:15 Wielki dzień dla Polski. Skoki są królową igrzysk zimowych. 4 lata temu oglądałem Małysza i Kowalczyk w tropiku Południowo Wschodniej Azji w jakieś knajpie hotelowej i wszyscy trzymali kciuki za Polaków i Szwedów bo tam dominowali... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Łomatkobosko dowolno! 10.02.14, 07:51 A co on pan Stoch ma na łbie? Co to jest? Przekrzywiony symbol Ludowego Lotnictwa Polskiego? Zaraz, chyba kopniętą szachownicę ludową miały na wieżach niektóre czołgi dywizji pancernych Ludowego Wojska Polskiego? "O zgodę na wykorzystanie wojskowego symbolu zawodnik poprosił ministra obrony narodowej już w grudniu 2013 r., a zgodę podpisał wiceszef resortu obrony Czesław Mroczek." Godło PSP wygląda tak: Ale się cieszę i tak! Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Kamil Stoch # 1 10.02.14, 00:05 Podobają mi się igrzyska zimowe, bo dominują w nich państwa Osi. W skokach pierwsze 29 miejsc przypadły państwom osi + Polakom, co tylko daje do myślenia z kim powinniśmy maszerować na Wołgograd i kto faktycznie powinien temu przedsięwzięciu przewodzić, bo Generalfeldmarschall Ernst Paulus był nieudolnym dowódcą... Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: norwegia i słowenia to nie państwa osi /nt 10.02.14, 01:46 Jugosławia oficjalnie była, ale Norwegia nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
rusec11 chamska skocznia pomogla 10.02.14, 12:35 ciagnie swego na swoje,hehe qwardian napisał: > m powinniśmy maszerować na Wołgograd i kto faktycznie powinien temu przedsięwzi> ęciu przewodzić, bo Generalfeldmarschall Ernst Paulus był nieudolnym dowódcą... ano wlasnie, ta roznica cywilizacyjna jest zajebiscie widoczna, na nie korzysc rosyi i jej podbojow militarnych, wlasciwie to rosya prowadzila caly czas defensywna polityke kolonialna, francuzi zostawili moskwe w zgliszczach rossyanie najwyzej nadali francuzkim baram przydomek bistro, polacy zrujnowali moskwe i suworow jako obronca lewowobrzeznej warszawki, hitlerowcy jako mordercy mln osob w zsrr i czerwonoarmijec zabierajacy zegarek i bardzo nielicznie zaspokojacy poped seksualny zon i corek ssmanow, gestapowcow i slonzacko-penerskich przydupasow hitlera. rosya ma calkowicie inne podejscie do narodow 'podbitych', po ich, ruskim, kolonizowaniu autochoni sie cywilizowali i szczytowali w gospodarczym rozrachunku, taka nie pisata nie czytata przedwojenna polsza jest dobrym przykladem, jesli by nie komuszki toby wiekszosc dzisiejszych antykomuszkow zbierala by buraki dla szwaba, francy i anglodowna. rosya ma bardzo specyficzne podejscie do innych narodow, poczuwa sie do misyjnosci w stosunku do murzynkow rozniastych co jest nie naturalne i szkodliwe w ogolnym rozrachunku dla imperii rosyjskiej. rosja powinna brac przyklad z 'cywilizacyi' zachodniej czyli uaktualnic swe stosunki z limitrofami zgodnie z regulami w anglosakskim przykladzie, genozyd, holocaust, ludobojstwo to sa cechy cywilizacyi bardziej skutecznej niz rossyjska wizja stosunkow miedzypanstwowych, mozna to wywnioskowac na podstawie zarysu historycznego ubieglego stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: chamska skocznia pomogla 10.02.14, 12:52 Tylko, że moje pretensje do Rosji ograniczają się do żalu, że nie wywieszali na drzewach tych, którzy doprowadzili do jej likwidacji... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Kamil Stoch # 1 10.02.14, 21:43 oleg3 napisał: > Gratulacje! Nareszcie normalny post bo kilka ostatnich (od Qwardiana) to jakieś nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Kamil Stoch # 1 15.02.14, 21:15 A nie mówiłem, że mówiłem? !!! Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Kamil Stoch # 1 18.01.15, 15:40 A nie mówiłem, że mówiłem????? !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś