Dodaj do ulubionych

Nie pozwolcie mi kiedys gnic we wiezniu..

05.05.12, 11:47
...krzyczy patetycznie nadredaktor III RPsmile

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11664655,Michnik_apeluje__Uwolnijcie_Julie_Tymoszenko.html?lokale=krakow
Obserwuj wątek
    • kalllka Re: Nie pozwolcie mi kiedys gnic we wiezniu.. 05.05.12, 17:37
      czemu redaktora zamkles,, w smoczej jamie (lokale=krakow) ?
      (moze nie krzczalby ,ze stolicy)
      • marouder.com.pl Re: Nie pozwolcie mi kiedys gnic we wiezniu.. 06.05.12, 04:49
        Jakos go, curva nie lubieuncertain
        • kalllka Re: ?) 06.05.12, 14:31
          aj waj -'nie lubie' to powod by 'curva' jechac;
          ( nie szkoda ci auta na takie drogie)
          • marouder.com.pl Przepraszam za wyrazenie emocji.. 07.05.12, 01:10
            ..zwiazych z osoba nadredaktora II IRP w lekko "nadwyrezonej" formiesmile
    • piq zdaje się, że ona ma wyrok,... 07.05.12, 14:10
      ...o czym nadredaktor nie pamięta. Jak się ma wyrok, to się siedzi we więźniu. W tym sensie Ukraina jest normalniejsza od Polski.
      • manny-jestem Z tego co pamietam 07.05.12, 16:43
        to polityczni wiezniowie w PRLu tez mieli wyroki. PRL byl panstwem normalnym?
        • marouder.com.pl Ty Maniek, to jakis dziwny jestes:/ 08.05.12, 04:26
          Powsadzalbys wspolczesne wladze polskie a nad przekretaczka ukrainska litujesz sie, bo baba, bo nie brzydka, bo jej przeciwnicy khuj wie, gdzie Ukraine zawioda...a tu po prostu istebliszmnt trzesie portkami, ze jak sie dopusci do odbycia kary przez pania former prajm mynister, to moze sie zdazyc, ze i taki nadredaktor III RP zaliczy wiezienie za winy popelnione, taki komisarz EU albo i krol, co chcialbym zobaczyc w przypadku krolestw Norwegii, Szwecji, Danii, Holandii, Belgii i Hiszpanii.
        • t_ete Re: Z tego co pamietam 08.05.12, 22:58
          manny-jestem napisał:

> to polityczni wiezniowie w PRLu tez mieli wyroki. PRL byl panstwem normalnym?

Z tego co pamietam polityczni wiezniowie w peerelu nie mieli wczesniej (zanim stali sie wiezniami) wiekszosci w parlamencie i nie mieli szansy zmienic prawa (by za decyzje polityczne nie trafiac do celi). Julia taka szanse miala. Nie wiedziec czemu - nie wykorzystala jej. Widac nie wadzilo to ulomne prawo dzieciom pomaranczowej rewolucji. Albo uwazali je za sprawe trzeciorzedna. Byc moze miescilo sie w ukrainskiej 'normalnosci'.

tete
      • wikul Re: zdaje się, że ona ma wyrok,... 09.05.12, 00:21
        piq napisał:

> ...o czym nadredaktor nie pamięta. Jak się ma wyrok, to się siedzi we więźniu.
        > W tym sensie Ukraina jest normalniejsza od Polski.

Tak, a PRL jeszcze normalniejsza od III RP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka