Dodaj do ulubionych

Polska to nie jest kraj rasistów lecz analfabetów

08.06.12, 09:17
Ponoć (piszę "ponoć", ponieważ to info ze strony mało wiarygodnej e-Trybuny Wybiórczej) niderlandcy wrażliwcy, znani z humanitarnego stosunku do imigrantów z Polski, dosłyszeli się w okrzykach "Fuck Euro" akcentów rasistowskich. I to zaraz po powrocie z polskiego obozu śmierci w Ałszwic - więc formalnie wszystko się zgadza.

Niemniej Mła nie o halucynacjach niejakiego Van Bommela Marka chciał napisać. Znacznie bardziej smutna jest lektura kometarzy pod donosem e-Trybuny Wybiórczej. Posłuszni niewolnicy przedukali tytuł i nie zwlekając dali upust oburzeni słowami określanymi drzewiej jako "karczemne". Związku między "Fuck Euro" a rasizmem nie szukali, bo i po co - zrobił to za nich dyżurny żurnalista z wysokości medialnej ambony.
Obserwuj wątek
    • pikrat Re: Polska to nie jest kraj rasistów lecz analfab 08.06.12, 10:39
      A swoja droga wystepy krakowskiego bydelka tez nie zasluguja na pochwale.
    • perla Holendrzy usłyszeli odgłosy dżungli 08.06.12, 10:40
      i uznali, że to są odgłosy rasistowskie.
      Ja nie wiem jakie odgłosy wydaje dżungla, ale teraz już wiem, że dżungla rasistowska jest.
      Wykarczować więc właśnie.
      • xiazeluka Odgłosy 08.06.12, 10:47
        Bariera językowa jest obosieczna – w czasie II wojny światowej, w pewnej knajpce w Anglii, biesiadowali polscy żołnierze. Obok rozsiedli się Holendrzy. Narzecze niderlandzkie jest twarde, wywołuje u Słowian jednoznaczne skojarzenia. Nic więc dziwnego, że Polacy holenderską gadaninę uznali za niemiecki, a tym samym za prowokację. W rezultacie Holendrzy dostali łomot i wylecieli z pubu na kopach. Możliwe, że donos na polski „rasizm” jest próbą rewanżu za klęskę sprzed 68 lat.
        • pikrat Re: Odgłosy 08.06.12, 10:55
          Pamietamy "L - jak Lucy", Janusza Meissnera? smile
          • xiazeluka Re: Odgłosy 08.06.12, 14:41
            A, czyli chodziło o lotników. Nie mogłem sobie przypomnieć - lotnicy czy marynarze.
    • wikul Polska to w dużej części kraj analfabetów ... 08.06.12, 13:32
      ... rasiastowskich i antysemickich, niezależnie od tego co o tym sadzi GW i przywołany poniżej Andrzej Zybertowicz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka