Dodaj do ulubionych

- Kolejna afera, kolejny Żyd -

23.06.04, 12:04
Jak to jest, że ilekroć w naszym kochanym PRL-bis wybucha jakaś naprawdę
wielka afera to jej kreatoram jest mniej lub bardziej zakonspirowany potomek
Mojżesza? Rywin, Michnik, Bagsik, Gąsiorowski, Grobelny, teraz Nauman...

Możliwości są dwie:

a. Żydzi są z definicji nacją gorszą, skłonną do oszustwa, kłamstwa,
złodziejstwa i wszelkiej podłości - za tym przemawiałyby doświadczenia
historyczne takie jak nieproporcjonalnie duże zaangażowanie Żydów w ruchy
komunistyczne, udział w zbrodniach bolszewickich i stalinowskich, skłonnośc
do konspiracji, tajemnic i spisków, animowanie ruchów wymierzonych w
porządek, moralność i Wiarę.

b. Udział Żydów w aferach jest jak najbardziej proporcjonalny do ich
liczebności w społeczeństwie RP - z tym, że społeczeństwo oszukiwane jest co
do rzeczywistej ilości żydowskich braci w naszych granicach. Rodzi się
pytanie - jaki jest cel owego "krycia swoich"?

Tertium non datur.

G.
Obserwuj wątek
    • panidanka Re: - Kolejna afera, kolejny Żyd - 23.06.04, 12:29
      c) żydzi "losowo" wybierają jednego ze swoich aby się nieustannie
      kompromitowali jako ludzie w oczach Polek i Polaków
      pozostaje tylko znaleźć odpowiedź -po co to robią?
      ano po to, aby na tle ich podłej natury każdy Polak poczuł, że jest lepszy i
      godniejszy do wszystkiego co ludziom nie jest obce-do posiadania oczywiście
      i w taki to prosty sposób każdy żyd zasługuje sobie na wieczne potępienie, bo
      przecież po to przyszedł na świat
      nie po to aby świat zbawić, bo jeden już to zrobił i więcej ich nie potrzeba

prawda, że logiczne?

danka
      • Gość: siedem taka monika lewinski [cebulówa] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 12:31
        brała klintonowi do paszczy. a potem jeszcze wypluła na ubranie zeby został
        dowód.

5040
      • galba Nie 23.06.04, 12:41
        > prawda, że logiczne?

G.
        • panidanka Re: Nie 23.06.04, 14:20
          galba napisał:

> > prawda, że logiczne?
          >
          > G.
          >

nawet wiem gdzie zastosowałam „nielogiczność”
          ale była to moja pierwsza próba „logicznego” wywodu nie w mojej specjalności i
          przeznaczona dla odbiorcy mniej wyrafinowanego w logice.
          a tu trafiło nie tylko na znawcę tematu, ale też bardzo już wprawionego w
          stosowaniu tego typu „logiki” faktów przyczynowo-skutkowych .

nie planuję jednak dalszych szkoleń w celu uzyskania „lepszych” i
          skuteczniejszych wyników w tej dyscyplinie ćwiczenia umysłu

danka

• galba Nic nowego 25.06.04, 14:55
            ... jak zwykle Pani nie rozumiem.

G.

panidanka napisała:

> galba napisał:
            >
            > > > prawda, że logiczne?
            > >
            > > G.
            > >
            >
            > nawet wiem gdzie zastosowałam „nielogiczność”
            > ale była to moja pierwsza próba „logicznego” wywodu nie w mojej spe
            > cjalności i
            > przeznaczona dla odbiorcy mniej wyrafinowanego w logice.
            > a tu trafiło nie tylko na znawcę tematu, ale też bardzo już wprawionego w
            > stosowaniu tego typu „logiki” faktów przyczynowo-skutkowych .
            >
            > nie planuję jednak dalszych szkoleń w celu uzyskania „lepszych” i
            > skuteczniejszych wyników w tej dyscyplinie ćwiczenia umysłu
            >
            > danka
            >
    • Gość: Puchatek Re: - Kolejna afera, kolejny Żyd - IP: *.crowley.pl 23.06.04, 12:42
      A rety, Galba, a ja naiwny próbowałem kiedyś z Tobą dyskutować i pytałem, jak
      możesz popierać jednocześnie UPR i LPR mimo drastycznych różnic programowych...

A Ty po prostu wariat jesteś smile)))
      Trzymaj się ciepło.
    • karlin Kwestia nazewnictwa i obyczajowych archaizmów 23.06.04, 12:45
      Cienka, czerwona linia oddzielająca na przykład ekonomiczne znaczenie słowa
      spekulacja:

Tutaj

oraz

Tutaj

Im komuś bliżej do Europy, tym ryzyko większe.
    • oleg3 Re: - Kolejna afera, kolejny Żyd - 23.06.04, 12:47
      galba napisał:

> Tertium non datur

Jest nie tylko 3 ale może nawet kilka kolejnych wyjaśnień. Poza tym wydaje mi
      się, że Twoja analiza nie obejmuje wszystkich wielkich afer, nie obejmuje wręcz
      największych czyli interesów robionych przez Kulczyka czy Krauzego z państwem.

Ukłony
      • galba Nie wiem jak Krauze ale Kulczyk jak najbardziej... 23.06.04, 12:54
        ... pasuje do wątku.

G.

oleg3 napisał:

> galba napisał:
        >
        > > Tertium non datur
        >
        > Jest nie tylko 3 ale może nawet kilka kolejnych wyjaśnień. Poza tym wydaje mi
        > się, że Twoja analiza nie obejmuje wszystkich wielkich afer, nie obejmuje
        wręcz
        >
        > największych czyli interesów robionych przez Kulczyka czy Krauzego z państwem.
        >
        > Ukłony
        • oleg3 Re: Nie wiem jak Krauze ale Kulczyk .... 23.06.04, 13:01
          Takiemu argumentowi niewiele mogę przeciwstawić. Nie potrafię odnieść się do
          tego czy dr Jan jest potomkiem Mojżesza. Nawet gdyby był, zupełnie mnie to nie
          interesuje. Interesuje mnie natomiast mechanizm politycznego "kapitalizmu".

Ukłony
          • galba I słusznie! 23.06.04, 13:06
            oleg3 napisał:

> Nawet gdyby był, zupełnie mnie to nie
            > interesuje. Interesuje mnie natomiast mechanizm politycznego "kapitalizmu".

Ale równie interesujący jest mechanizm ukrywania pewnych faktów oraz przeczenia
            oczywistościom.

G.
            • oleg3 Re: I słusznie! 23.06.04, 13:10
              Zgadzam się, że oficjalnie podawana liczba ż(Ż)ydów jest nierealistyczna i
              pachnie obłudą. Ale i tak jest to społeczność mikroskopijna w skali prawie 40-
              milionowego państwa.
      • Gość: siedem Re: - Kolejna afera, kolejny Żyd - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 13:01
        > największych czyli interesów robionych przez Kulczyka czy Krauzego z państwem.

oni je robia ze sztolcmanem*
        wszystko sie zgadza
        5040

*-jude

• oleg3 Re: - Kolejna afera, kolejny Żyd - 23.06.04, 13:05
          Już pisałem do galby: interesuje mnie mechanizm (koryto) a nie rodowód świń.
          • galba A może ślizgasz się tylko po powierzchni? 23.06.04, 13:08
            > Już pisałem do galby: interesuje mnie mechanizm (koryto) a nie rodowód świń.

Może mechanizm cię interesujący jest tylko objawem choroby analizowanej przez 7?

G.

PS. Ja tylko pytam...
            • oleg3 Re: A może ślizgasz się tylko po powierzchni? 23.06.04, 13:11
              Likwidacja koryta załatwia sprawę. Walka o poprawę rodowodu świń jest śmieszna.
              • Gość: siedem Re: A może ślizgasz się tylko po powierzchni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 13:14
                > Likwidacja koryta załatwia sprawę. Walka o poprawę rodowodu świń jest
                śmieszna.

jakiś ty kosmogenetyczny, o jeju jeju

5040
                • oleg3 Re: A może ślizgasz się tylko po powierzchni? 23.06.04, 13:22
                  Gość portalu: siedem napisał:

> jakiś ty kosmogenetyczny, o jeju jeju

Ja tylko jestem konsekwentnym zwolennikiem poglądu, że państwo musi byś "ślepe".
                  Jak państwo zobaczy w Obywatelu żyda, babę bądź Greka staje się lewicowe.

Ukłony
                  • Gość: siedem Re: A może ślizgasz się tylko po powierzchni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 13:25
                    > Ja tylko jestem konsekwentnym zwolennikiem poglądu, że państwo musi
                    byś "ślepe"

powiedziałes to takim tonem, ze nie wspomne o nadetych policzkach jakby to JA
                    twierdzil ze ma byc nazistowskie, jech...

5040
                    • oleg3 To tylko w samoobronie ;-))) n/t 23.06.04, 13:29

• karlin To bardzo ryzykowna teza 23.06.04, 13:29
                    oleg3 napisał:

> Ja tylko jestem konsekwentnym zwolennikiem poglądu, że państwo musi
                    byś "ślepe"
                    ---------------------------------------------------------

Bo już nie o to chodzi, że "ślepe" państwo ma skłonności do rozdeptywania
                    najsłabszych (przez nieuwagę, rzecz jasna), którzy uciec nie zdążą.

Ale grozi to także tym najbardziej ufnym, czyli godnym zaufania, co najbliżej
                    państwa się kręcą.

smile

• oleg3 Re: To bardzo ryzykowna teza 23.06.04, 13:35
                      To był tylko skrót. Jestm wyznawcą poglądu, że państwo nie może róznicować
                      swojego stosunku do obywateli, klasyfikując ich według narodowości, płci, rasy
                      i czego by tam nie wymyślono. Zapobiega to dyskryminacji ale i uprzywilejowaniu.

Szerzej może w innym wątku.
                      • Gość: siedem Re: To bardzo ryzykowna teza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 14:01
                        > i czego by tam nie wymyślono. Zapobiega to dyskryminacji ale i
                        uprzywilejowaniu

no właśnie. zadeptywanie problemu nadreprezentacji pejsaków w kryminalnych
                        aferach to jest dyskryminacja wiekszości i przywilejowanie mniejszości.

5040
            • sen.dzia.li Re: A może ślizgasz się tylko po powierzchni? 23.06.04, 13:24
              galba napisał:

> > Już pisałem do galby: interesuje mnie mechanizm (koryto) a nie rodowód świ

>
              > Może mechanizm cię interesujący jest tylko objawem choroby analizowanej przez
              7 ?

Może.

> G.
              >
              > PS. Ja tylko pytam...

A jest tu coś pod powierzchnią? Nie wiesz o Krauze, wiesz o Kulczyku? Wykaż, że
              Kulczyk pasuje do wątku. Bo może wiesz, ale nie będziesz potrafił innych
              przekonać, że jest to wiedza godna zaakceptowania.

Ja też tylko pytam - o konkrety (bo sam post wprowadzający, to dla mnie po
              prostu mało).

li
          • karlin Wzorce 23.06.04, 13:13
            identyfikacji grupowej to na pewno rzecz wtórna.

"Eletromis" założyli "kumple z domu dziecka".

Przedsiębiorczość w kraju tak "praworządnym inaczej" zawsze będzie miała
            tendencje do kreowania herosów przekrętu.

A jak ktoś lubi czosnek, to będzie na czosnku spekulował.
            • oleg3 Re: Wzorce 23.06.04, 13:18
              Ukłony

Miło spotkać konsekwentnego prawicowca.
            • Gość: siedem no bo chodzi o to, ze: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 13:24
              niepotrzebnie staracie sie byc lepsi niz jestescie. kol. galba zauwazyl tylko
              dziwna prawidłowosc. czeka na pochwaly za bystrosc a nie nagany tolerantów,
              ktorych bardziej mozna by sie od snajperków i denatek spodziewac

5040
              • karlin Jeśli chodzi o pochwały 23.06.04, 13:34
                za bystrość, to w poruszanej w tym wątku tematyce kol. Galba ich nie
                potrzebuje. Chyba?

Wstałem rano, wyjrzałem za okno, słonko. I taka mnie nagła, niepohamowana
                tolerancja wzięła...
                • Gość: siedem Re: Jeśli chodzi o pochwały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 13:54
                  > Wstałem rano, wyjrzałem za okno, słonko. I taka mnie nagła, niepohamowana
                  > tolerancja wzięła...

myślałem ze sie wyslizgasz od ciezkich oskazen o tolerancje a tu prosze
                  pokorne: no tak lecz słońce zawiniło. no juz dobrze, nie płakaj, ale nie rówb
                  tak więcej

5040
    • Gość: Link Re: - Kolejna afera, kolejny Żyd - IP: 195.116.92.* 23.06.04, 13:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=13449556
    • Gość: siedem "bycie prawdziwym prawicowcem"* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 13:31
      nie zwalnia naz z obowiazku dostrzegania ciekawostek przyrodniczych. w
      populacji 30 mln żyje sobie 216 żydów** i robi 75% wałów. 30 tys greków i ci
      nie robia żadnych wałów, 25 tys czeczeńców [ci nawet żadnego kina w kosmos nie
      wyjebią], etc, etc

5040

*- dokumenda - tatarski myśliciel z VI w n e
      **- dane who
      • galba Doskonale oddaje to moje intencje 23.06.04, 13:40
        > nie zwalnia naz z obowiazku dostrzegania ciekawostek przyrodniczych. w
        > populacji 30 mln żyje sobie 216 żydów** i robi 75% wałów. 30 tys greków i ci
        > nie robia żadnych wałów, 25 tys czeczeńców [ci nawet żadnego kina w
        > kosmos nie
        > wyjebią], etc, etc

A tak poza tym to ostatnio trudno stworzyć wątek, który by po godzinie miał
        kilkadziesiąt wpisów.

G.
        • xiazelulka Re: Doskonale oddaje to moje intencje 26.06.04, 10:57
          galba napisał: > A tak poza tym to ostatnio trudno stworzyć wątek, który by po
          godzinie miał
          > kilkadziesiąt wpisów.
          >
          > G.

Towarzysz Galba zainteresowany tanim poklaskiem jest. Przedstawimy Wasze Galba
          przyznanie się do winy na egzekutywie. Mozecie spodziewać sie okoliczności
          łagodzacych.
          Za przyznanie sie do winy
          XL
          • bykk Re: ulka 26.06.04, 12:33
            Te, lulka! A sałaty Ty nie chcesz palancie? Może sera na pierogi, co?
      • oleg3 O mtodologii 23.06.04, 13:44
        Gość portalu: siedem napisał(a):

> nie zwalnia naz z obowiazku dostrzegania ciekawostek przyrodniczych

Nie wiem czy wiesz, że przywołany przez Gabę Grobelny został uniewiniony.
        • Gość: siedem Re: O mtodologii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 13:52
          a miller nawet nie postawiony przed sadem za niezgłoszenie afery i co z tego

5040
        • galba O mitologii 23.06.04, 13:56
          > Nie wiem czy wiesz, że przywołany przez Gabę Grobelny został uniewiniony.

Nie wiem czy wiecie, że największym mitem PRL-bis jest to, że mamy
          jakiś "wymiar sprawiedliwości".

G.
      • karlin W Internecie 23.06.04, 14:14
        nie ma "prawdziwych prawicowców", tylko same wirtualne podróby.

Dostrzeganie ciekawostek przyrodniczych ma swoją drugą stronę, co wyżej
        starałem się już delikatnie zasugerować.

Jeśli, co chyba nie podlega dyskusji, kraj nasz jest od nastu lat jednym z
        bardziej przestępczolubnych w tym regionie świata, to najbardziej
        przedsiębiorczy, a więc ci co mogą się wylegitymować największą, zdobytą kasą
        przy najniższych poniesionych kosztach, będą często aferałami. Gdy dominuje
        wśród nich jakaś nacja, będzie to oznaczało, że jest ona najbardziej
        przedsiębiorcza. Także. Bo przedsiębiorczość, ta bezprzymiontnikowa, to
        wykorzystywanie wszelkich możliwości. Także.

Co aprobaty dla kantów wcale nie oznacza.
        • Gość: siedem Re: W Internecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 14:23
          czyli sprowadzajac do wspolnego mianownika = jedna baba drugiej babie wsadziła
          do dupy grabie.

5040
          • karlin Jak zręcznie 23.06.04, 14:49
            Gość portalu: siedem napisał(a):

> jedna baba drugiej babie wsadziła do dupy grabie.
            -----------------------------------------------------------

potrafisz łączyć pogardę dla grabieży z plebejskim zacięciem.

• Gość: siedem chyba nie gardzisz gminem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:07
              5040
              • karlin Czy baba z grabiami 23.06.04, 15:09
                w oznaczonym przez ciebie miejscu to tego gminu forpoczta czy straż tylnia?
                • galba Kierunek, z którego zadano zdradziecki cios... 23.06.04, 15:18
                  karlin napisał:

> w oznaczonym przez ciebie miejscu to tego gminu forpoczta czy straż tylnia?

... grabiami zdaje się wskazywać na opcję straży tylnej: gdyby była przednia to
                  cios zadano by z przodu - no chyba, że atakuje ktoś z "naszych" to wtedy
                  rozumowanie musi być takie samo tylko odwrotne. Dlatego pierwszym krokiem w
                  procesie poznawania prawdy o babie "z grabiami" musi być wnikliwe badanie
                  przynależności baby "godzącej w babę pierwszą".

G.
                  • karlin Sprawa 23.06.04, 15:22
                    nie jest taka prosta. Baba mogła się przecież skradać rakiem.

A ponieważ w naszych szeregach nie brakuje kretów, to cios mógł nadejść od
                    dołu. Gdy patriotycznie usposobiona baba ćwiczyła na polu Chełmońskiego.
                    • Gość: siedem dla żurnalisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:14
                      wazniejsze jest która stroną grabi spenetrowano babe. bo jesli trzonkiem to
                      jeszcze jeszcze

5040
    • dokowski Rozwiązanie zagadki 23.06.04, 13:59
      galba napisał:

> Możliwości są dwie:
      >
      > a. Żydzi są z definicji nacją gorszą
      > b. Udział Żydów w aferach jest jak najbardziej proporcjonalny

Prawdziwa jest odpowiedź b. ograniczona jednak tylko do tego co wybrałem jako
      cytat. Reszta to bełkot. Wyjaśnienie tego, dlaczego Galba się dziwi i czemu się
      dziwi jest następujące.

Po pierwsze, psychologia i neurologia opisały dość dokładnie zjawisko
      polegające na wybiórczości percepcji i pamięci. Tak jak grzybiarz widzi w lesie
      wszędzie grzyby, tak arachnolog widzi wszędzie pająki. Galba widzi tylko Żydów
      i ludzi podejrzanych o żydostwo, dlatego nie dostrzega afer, w których
      uczestniczy lewica.

Po drugie. Po roku 1968 PZPR i inne elity PRL zostały zdominowane przez
      antysemitów Moczara. Głównym celem sowieckiej polityki po "zdradzie" Izraela
      stało się szkodzenie Izraelowi i w ogóle antysemityzm. Czerwoni wydali wtedy
      nawet specjalne uzupełnienie do 13 tomowej encyklopedii, w którym napisano
      kłamstwa o obozach koncentracyjnych i kazano usunąć stare kartki, co zrobiono w
      bibliotekach i czytelniach. W szkołach przestano uczyć o Holokauście i obozach
      zagłady. Zaczęto na skalę masową fałszować i niszczyć dokumenty, modny stał się
      mit żydokomuny, preparowano dowody na to, że to nie Rosjanie ale Żydzi winni są
      prześladowań innych narodów.

Wtedy to na masową skalę zaczęła się propaganda mająca na celu pokazać, że za
      wszystkie afery, błędy i wypaczenia odpowiedzialne są osoby pochodzenia
      żydowskiego - w ten sposób usunięto Żydów z PZPR a potem wypędzono Żydów z
      Polski - także tę spokojną większość zwyczajnych cichych Żydków, którzy
      usiłowali stać się Polakami. Antysemicka propaganda Moczara głosiła oczywiście,
      że wypędza sie tylko tych Żydów, którzy szkodzili Polsce niszcząc PZPR od
      środka. Moczarowca fałszowali i preparowali dokumenty, które miały wskazywać
      Żydów jako główną siłę zła w UB i PZPR.

Ta antysemicka machina puszczona w ruch przez Moczara nadal się kręci. Czerwoni
      dziennikarze mają teraz już niemal we krwi, żeby kłamać i wszystkie winy zwalać
      na Żydów. Jest cała masa dziennikarzy i polityków we wszystkich partiach,
      którzy są świadomymi lub nieświadomymi kontynuatorami antysemickiej polityki
      Moczara i jego ludzi. Oni wciąż nienawidzą Żydów i jedynym celem ich
      dziennikarstwa i politykowania jest kłamanie na temat rzekomego udziału Żydów w
      aferach.

W ten sposób mój Galbo, dziennikarze ujawniają tylko jedną aferę na dziesięć a
      może nawet 100. Ujawniają wszystkie afery z udziałem Żydów i tylko sporadycznie
      afery bez udziału Żydów. Realnie szacując Galbo masz informacje o 50% afer z
      udziałem Żydów i tylko o 1% afer bez udziału Żydów.

Albo w liczbach bezwzględnych. Mamy w Polsce 10 000 Żydów w polityce, z których
      1000 to złodzieje. Ty wiesz o 500 tych złodziejach (to te 50%).

Mamy w Polsce 1 000 000 Polaków w polityce, z których 100 000 to złodzieje. Ty
      wiesz o 1000 (to ten 1%).

Porównaj te liczby. Czytasz o aferach i widzisz, że bierze w nich udział 500
      Żydów i 1000 Polaków. Dodaj do tego wybiórczość postrzegania i pamięci, a w
      efekcie dziwisz się, że większość afer robią w Polsce Żydzi.
      • galba Zagadka Doku wciąż czeka na swego pogromcę 23.06.04, 14:23
        > Po pierwsze, psychologia i neurologia opisały dość dokładnie zjawisko
        > polegające na wybiórczości percepcji i pamięci. Tak jak grzybiarz widzi w
        > lesie
        > wszędzie grzyby,

Problem większości polega na tym, że widzą ich za mało.

> tak arachnolog widzi wszędzie pająki. Galba widzi tylko Żydów
        > i ludzi podejrzanych o żydostwo, dlatego nie dostrzega afer, w których
        > uczestniczy lewica.

Ciekawe powiązanie przynalezności narodowej i opcji politycznej (narody z
        definicji są lewicowe lub prawicowe?).

> Zaczęto na skalę masową fałszować i niszczyć dokumenty, modny stał się
        > mit żydokomuny, preparowano dowody na to, że to nie Rosjanie ale Żydzi winni
        > są
        > prześladowań innych narodów.

Taaaa...

> Wtedy to na masową skalę zaczęła się propaganda mająca na celu pokazać, że za
        > wszystkie afery, błędy i wypaczenia odpowiedzialne są osoby pochodzenia
        > żydowskiego - w ten sposób usunięto Żydów z PZPR a potem wypędzono Żydów z
        > Polski

Oczywiście wszyscy ci wyrzuceni z PZPRu to byli "prawdziwi prawicowcy", ofiary
        nagonki pseudo-prawicy.

> że wypędza sie tylko tych Żydów, którzy szkodzili Polsce niszcząc PZPR od
        > środka. Moczarowca fałszowali i preparowali dokumenty, które miały wskazywać
        > Żydów jako główną siłę zła w UB i PZPR.

Wygląda na to, że przygotowania do marca '68 zaczęły się już w 1920 r. Ależ ci
        antysemici przebiegli są!

> na Żydów. Jest cała masa dziennikarzy i polityków we wszystkich partiach,
        > którzy są świadomymi lub nieświadomymi kontynuatorami antysemickiej polityki
        > Moczara i jego ludzi. Oni wciąż nienawidzą Żydów i jedynym celem ich
        > dziennikarstwa i politykowania jest kłamanie na temat rzekomego udziału Żydów
        > w
        > aferach.

Najbardziej kłamie ten żydożerca Michnik.

> Albo w liczbach bezwzględnych. Mamy w Polsce 10 000 Żydów w polityce, z

O kurde! Te 10.000 to jakieś 800 % wszystkich Żydów polskich (wg
        twierdzeń "wiedzących najlepiej").

G.
        • dokowski A skąd ten pomysł z narodami 23.06.04, 16:28
          galba napisał:

> Ciekawe powiązanie przynalezności narodowej i opcji politycznej (narody z
          > definicji są lewicowe lub prawicowe?).

Ja piszę tylko, że za większość afer odpowiedzialna jest lewica. Dodam, że
          niezależnie od narodowości.

> Oczywiście wszyscy ci wyrzuceni z PZPRu to byli "prawdziwi prawicowcy",
          > ofiary nagonki pseudo-prawicy.

Ludzie źli, a więc lewica też, mają tę cechę, że nie potrafią współpracować,
          tylko walczą między sobą. Zdolność do współpracy jest atrybutem dobra, dlatego
          dobro zawsze w końcu zwycięża, bo dobrzy postrafią sobie nawzajem pomagać. W
          PZPR źli walczyli ze złymi. Tak jak w walce czerwonych z czarnymi o rząd dusz
          także zło walczy ze złem.

Popełniasz Galbo błąd sądząc, że każdy wróg złego jest dobry. Poprawna jest
          natomiast implikacja w drugą stronę: wróg dobrego jest złym.

Dlatego zawsze twierdzę, że wrogowie USA są złymi ludźmi, niezależnie od
          intencji. Natomiast wrogowie ZSRR nie zawsze byli dobrymi ludźmi.

Nie każdy prześladowany przez komunistów zasługuje na współczucie, bo czerwoni
          prześladowali także złych ludzi.

> Wygląda na to, że przygotowania do marca '68 zaczęły się już w 1920 r.

W pewnym sensie tak było. Pisze o tym Sołżenicyn w Archipelagu Gułag, kiedy
          wyjaśnia podstawy polityki Rosjan wobec podbitych narodów. Stalin od początku,
          wg zasady "dziel i rządź", starał się, aby Polacy, Żydzi i Ukraińcy się
          nienawidzili każdy każdego, dzięki temu łatwiej było "podzielonymi" "rządzić".

Stalin miał przygotowany scenariusz spontanicznego wybuchu antysemityzmu na
          wypadek, gdyby nasiliły się w imperium nastroje antyrosyjskie. Ten scenariusz
          Rosjanie wykorzystali w 1968.

> Najbardziej kłamie ten żydożerca Michnik.

Kto Ci takich głupot naopowiadał. Michnik nigdy nie kłamie - nie znasz Michnika.

> O kurde! Te 10.000 to jakieś 800 % wszystkich Żydów polskich

Nie bój się, to nic strasznego.
    • Gość: zetor Michnik ?? - jakiej afery ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:26
      To jeden z najbardziej zasłużonych Solidarnościowców, tylko lewakow stac
      na szkalowanie jego osoby.
    • Gość: mietnik Re: - Kolejna afera, kolejny Żyd - IP: *.vic.bigpond.net.au 23.06.04, 15:40
      W ZWIAZKU Z WEJSCIEM DO UNII, W KROTKIM CZASIE TRZEBA DOROSNAC DO TEGO POZIOMU,
      ZE KONIEC "NARZECZENSTWA" JEST KONCEM NOCY POSLUBNEJ,JAK TRZEBA "DAC DUPY" TO
      TERAZ TRZEBA WIEDZIEC KOMU ? NIE BEDE ZLOSLIWY BO TO DODAJE PALIWA DO
      OGNIA ,ALE TRZEBA BYC "SIURKIEM" ZEBY NIE NIE WIEDZIEC,ZE ZEBY DO PRZODY ISC TO
      CZASAMI I DUPY I DUPE TRZEBA ZBIERAC.NIE MOZNA SIE TL;UMACZYC
      POCHODZENIEM .PODOBNIE EUROPEJSKA GENERACJE POCHODZI GENETYCZNIE OD CZTERECH
      GENETYCZNYCH LINII.WIEC ILE EWA MIALA KOCHANKOW O KTORYCH NIE WIES,? BARANIA
      GLOWO!
    • Gość: Krzys52 Skrzyknij Pana EUROMIRA - on ma to w jednym palcu IP: *.proxy.aol.com 23.06.04, 15:48
      po coz wiec tracic czas na wymyslanie prochu, kiedy Pan Euromir kilka malych
      rozpraw na ten temat napisal(?)
    • Gość: Krzys52 dodajac pedofilie - wiadomo, mowilbys o ksiezach:) IP: *.proxy.aol.com 23.06.04, 15:57
      są z definicji (grupa) skłonną do oszustwa, kłamstwa,
      złodziejstwa i wszelkiej podłości -
    • Gość: Aj_Waj Kolejny glupek wyskoczyl z kolejnym klamstwem IP: *.albar.co.il 23.06.04, 16:02
      Nauman nie jest nasz. On ma pochodzenie niemieckie. W calym Israel nie
      znajdziesz Zyda o nazwisku Nauman. Zyd robi uczciwy geszeft i nie kradnie.
      Pan Galba klamie
    • Gość: MIETNIK Re: - Kolejna afera, kolejny Żyd - IP: *.vic.bigpond.net.au 23.06.04, 16:06
      " PENIS NON TEMPUS ,NON STATUS" LATYNOLOGU?!
    • andrzejg Re: - Kolejna afera, kolejny Żyd - 23.06.04, 16:56
      z toczących się tu dyskusji wyłaniał mi się obraz zwolennika UPR,
      któremu jest obojętne pochodzenie aferzysty....tylko sie wyłaniał

A.
      • oleg3 Nie wiem jak innym sympatykom UPR 23.06.04, 17:30
        Mnie jest obojętne pochodzenie aferzysty. UPR jest wrogim odpowiedzialności
        zbiorowej; za swoje czyny odpowiada Izaak, Jan czy Hans. Ustalanie procentowego
        wskaźnika "afer żydowskich" w aferach ogółem do niczego nie prowadzi. Szkoda
        energii.

Pozdrawiam
        • Gość: AndrzejG Re: Nie wiem jak innym sympatykom UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 17:40
          Własnie z takimi wypowiedziami sie spotykałem
          Słyszałem,że nie jest istotne ,czy ministrem jest Polak,Żyd czy Niemiec,
          byle był uczciwy i sprawnie wywiązywa się ze swoich obowiązków.

Widzę ,że Galba dryfuje w kierunku LPR,czyli gospodarki socjalistycznej
          i poglądów takie jakie widać.

A.
          • galba Zasadnicza różnica jest między... 24.06.04, 07:48
            ... wyciąganiem konsekwencji z czegoś a dostrzeganiem tegoż. Ja nie jestem za
            jakimś innym traktowaniem Żydów (a nawet Arabów!) ale nie mogę się zgodzić by w
            imię jakiejś niezrozumiałej idei wmawiano mi, że jest ich 1200 w całym kraju
            gdy przez ekran mojego telewizora przez miesiąc przewija się ich kilkuset.

G.

Gość portalu: AndrzejG napisał(a):

> Własnie z takimi wypowiedziami sie spotykałem
            > Słyszałem,że nie jest istotne ,czy ministrem jest Polak,Żyd czy Niemiec,
            > byle był uczciwy i sprawnie wywiązywa się ze swoich obowiązków.
            >
            > Widzę ,że Galba dryfuje w kierunku LPR,czyli gospodarki socjalistycznej
            > i poglądów takie jakie widać.
            >
            > A.
        • snajper55 Re: Nie wiem jak innym sympatykom UPR 24.06.04, 00:13
          oleg3 napisał:

> Mnie jest obojętne pochodzenie aferzysty. UPR jest wrogim odpowiedzialności
          > zbiorowej;za swoje czyny odpowiada Izaak, Jan czy Hans. Ustalanie procentowego
          > wskaźnika "afer żydowskich" w aferach ogółem do niczego nie prowadzi. Szkoda
          > energii.

Ty to chyba niewiele z UPR masz wspólnego. A na pewno nie poglądy. Poczytaj
          sobie takiego Galbę albo NC! to zrozumiesz o co mi chodzi. wink)

Pozdrawiam

S.
          • oleg3 Re: Nie wiem jak innym sympatykom UPR 24.06.04, 07:25
            snajper55 napisał:

> Ty to chyba niewiele z UPR masz wspólnego. A na pewno nie poglądy. Poczytaj
            > sobie takiego Galbę albo NC! to zrozumiesz o co mi chodzi. wink)

Nie rozumiem o co Ci chodzi. Ani NC ani Galba nie są organami UPR, ja nawe nie
            jestem członkiem tej partii.

W ostatnim NC możesz znależć felieton JKM atakujący Gazetę Polską i osobiście
            Ziemkiewicza oraz felieton Ziemkiewicza wzywający do przekształcenia UPR w
            stowarzyszenie. Każdy czyta co chce.

Miłego Dnia
    • Gość: jurek Re: - Kolejna afera, kolejny Żyd - IP: *.bb.netvision.net.il 23.06.04, 19:03
      galba, przegladajc swojego czasu prase miescowa w berlinie czy
      wiedniu nie moglem oprzec sie wrazeniu , ze narodem ktory doprowadzil
      do "perfekcji genetycznej" kieszonkostwo , zlodziejstwo i rozbuj
      to .......POLACY - przejrzyj kroniki policyjne . czytales sadaze niemcow
      o polakach ? a moze zainteresujesz sie jak przecietniak
      amerkanski "widzi" polaka ?

no moze skomentujesz ??
      • Gość: MG Re: - Kolejna afera, kolejny Żyd - IP: *.nycap.rr.com 24.06.04, 02:42
        Wytlumaczenie jest proste , w momencie kiedy prasa odwazy sie napisac ze
        przestepstwo bylo popelnione przez Zyda , zydowskie organizacje natychmiast
        protestuja ze jest to rasizm. Z reguly nigdy pochodzenie etniczne w przypadku
        zbrodni Zyda nie jest identyfikowane.Bardzo czesto natomiast jezeli Zyd
        pochodzi z Polski, Ukrainy czy tez Rosji uzywane sa slowa jak POLSKI, UKRAINSKI
        itd. Emigrant. Piszesz " a moze zainteresujesz sie jak przecietniak
        > amerkanski "widzi" polaka ? Otoz , mieszkajac przeszlo 20 lat w USA
        Przecietniak amerykanski czesto mnie pyta " Jestescie jedni z najmilszych ludzi
        jakich znam, ciezko pracujacy, dbajacy o domy i rodziny, jestescie dobrymi,
        wykfalifikowanymi specialistami, dlaczego slyszy sie tyle niesmacznych zartow
        na wasz temat?" A ja mu odpowiadam "Nastepnym razem gdy uslyszysz zart na
        temat Polaka czy tez przedstawienie go w filmie w zlym swietle zwroc uwage kto
        wypowiada te slowa ,kto jest autorem ksiazki , kto jest rezyserem filmu?
        Szybko sie zorientujesz ze ci wsztscy TWORCY sa Zydami. Dlaczego to robia? No
        coz ,jako narod zylismy z Zydami przez 800 lat znamy ich wady i zalety jak nikt
        inny na swiecie,bylismy skazani na zaglade przez Hitlera tak samo jak oni,
        widzielismy jak niektorzy z nich wspolpracowali z Hitlerem , doswiadczylismy
        wiele krzywd od Zydowskich komunistow. Wiedzac za duzo o ich prawdziwym
        Charakterze i postepowaniu jestesmy wiec niebezpieczni dla ich image . Trzeba
        wiec nas zkompromitowac, pokazac jako nie okielznanch glupkow , alkoholikow i w
        ogole nie ludzi.Glupich przeciez nikt nie sluch, ani nie pyta o zdanie.
        Zapewniam cie ze PRECIETNIAK AMERYKANSKI MA O WIELE LEPSZE ZDANIE O POLAKU NIZ
        O ZYDZIE, mimo bardzo agresywnej nagonki ZYDOWSKICH TWORCOW
        PROPAGANY.Przecietniak Amerykanski dobrze wie ze bardziej moze liczyc na pomoc
        sasiada Polaka niz sasiada Zyda.Polak pomoze, Zyd do sadu wezmie.
        • Gość: Cc Re: - Kolejna afera, kolejny Żyd - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 04:08
          A tak zmieniając temat: MG skąd jesteś - góral? Skąd się wziąłeś w USA? Wywalili z Polski? W 68-mym?
          Moczarowcy? I ty tak cały czas tych Żydów się boisz? Może łykaj proszki? Wg Twojej definicji Żydów jest
          więcej niż Chińczyków. Nie kompromituj nas więcej. Nasza amerykańska emigracja już i tak przyczyniła
          się setnie do zepsucia widoku Polski w świecie. Naprawdę nie trzeba nam więcej. I niech ktoś ci wymyśli
          jakąś inteligentniejszą kurację, bo obarczanie wszystkim złem Żydów trochę trąci myszką...
          • Gość: siedem a propos myszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:11
            w komiksie majs polacy to swinie a hitlerowcy eleganckie kotki

5040
          • Gość: MG [...] IP: *.nycap.rr.com 25.06.04, 03:44
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: MG Re: - Kolejna afera, kolejny Żyd - IP: *.nycap.rr.com 26.06.04, 06:43

Odpowiadasz na :
            Gość portalu: Cc napisał(a):

> A tak zmieniając temat: MG skąd jesteś - góral? Skąd się wziąłeś w USA?
            Wywalil
            > i z Polski? W 68-mym?
            > Moczarowcy? I ty tak cały czas tych Żydów się boisz? Może łykaj proszki? Wg
            Two
            > jej definicji Żydów jest
            > więcej niż Chińczyków. Nie kompromituj nas więcej. Nasza amerykańska
            emigracja
            > już i tak przyczyniła
            > się setnie do zepsucia widoku Polski w świecie. Naprawdę nie trzeba nam
            więcej.
            > I niech ktoś ci wymyśli
            > jakąś inteligentniejszą kurację, bo obarczanie wszystkim złem Żydów trochę
            trąc
            > i myszką...

Odpowiedz juz ci wyslalem niestety nie podobala sie ona i zostala usunieta
            pomimo ze napisalem tylko ze nie musialem dlugo czekac abys sie zkompromitowal
            i starym zydowskim sposobem probowal zdyskredytowac mnie, i poroznic Polakow z
            Polonia.
      • Gość: siedem no własnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:09
        Gość portalu: jurek napisał(a):

> galba, przegladajc swojego czasu prase miescowa w berlinie czy
        > wiedniu nie moglem oprzec sie wrazeniu , ze narodem ktory doprowadzil
        > do "perfekcji genetycznej" kieszonkostwo , zlodziejstwo i rozbuj
        > to .......POLACY - przejrzyj kroniki policyjne . czytales sadaze niemcow
        > o polakach ? a moze zainteresujesz sie jak przecietniak
        > amerkanski "widzi" polaka ?
        >
        > no moze skomentujesz ??

no własnie! pełna zgoda. nikt tam nie dziwi się dworowaniu z polskich
        kieszonkowców. jeśli jednak na tapetę bierzemy judków to w 1 ataku pojawiają
        się toleranci natepnie snajperzy celni inaczej a na koniec juz z górki cała
        sfora spienionych hazaropolaków

5040
      • galba Proszę bardzo... 24.06.04, 08:17
        > galba, przegladajc swojego czasu prase miescowa w berlinie czy
        > wiedniu nie moglem oprzec sie wrazeniu , ze narodem ktory
        doprowadzil
        > do "perfekcji genetycznej" kieszonkostwo , zlodziejstwo i rozbuj
        > to .......POLACY - przejrzyj kroniki policyjne . czytales sadaze
        niemcow
        > o polakach ? a moze zainteresujesz sie jak przecietniak
        > amerkanski "widzi" polaka ?
        >
        > no moze skomentujesz ??

Widać w tej dziedzinie jest tam więcej wolności niż u nas. Gdybyśmy my czasem
        napisali choć 20% prawdy o jakimś drażliwym temacie to autor takiego tekstu
        zostałby zaszczuty w 5 minut.

G.
    • perla znam odpowiedź 23.06.04, 20:01
      ale już mi się nie chce tłumaczyć skąd u żydowstwa tylu skurwieli jest, i skąd
      tylu wspaniałych ludzi jest.
      A właściwie napiszę - to efekt antysemityzmu jest.
      • panidanka Re: znam odpowiedź 23.06.04, 20:31
        perla napisał:

> ale już mi się nie chce tłumaczyć skąd u żydowstwa tylu skurwieli jest, i
        > A właściwie napiszę - to efekt antysemityzmu jest.
        >

czyli
        ci wspaniali powinni być wdzięczni antysemitom, bo bez nich nie byliby wspaniali
        a co powiesz na wspaniałych Polaków?
        zawdzięczają swoją wspaniałość żydom właśnie?
        coć ci chyba temat "zboczył" nieco
        a co wtedy powiesz na inne narody co to zyda na oczy nie widziały?
        nie ma wśród nich wspaniałych?

danka
    • Gość: adamm Dlaczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 22:08
      wspomniani osobnicy wiadomego pochodzenia kradną? Widocznie dlatego, ze nie
      czują się u siebie. Tak, jak robotnik (i nie tylko) w socjalizmie kradł na
      potęgę, bo to wspólne czyli niczyje i szkoda nie ukraść, tak i tu wspomniani
      osobnicy kradną, bo przeciez nie od siebie z domu kradną. To chyba tak to
      nalezy to widzieć. W Izraelu tak nie kradną. Bo to już u siebie. Do Izraela z
      ukradzionymi pieniedzmi najwyzej uciekają (vide: Bagsik - bo w koncu do siebie
      uciekaja). Dawni łupieżcy, Niemcy nazistowskie i inni też zagrabione dobra do
      siebie wywozili.
    • Gość: Inka [...] IP: *.twmi.rr.com 24.06.04, 08:11
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • dokowski Re: Żydzi nie są KARANI wiec czują się BEZKARNI 24.06.04, 11:42
        Gość portalu: Inka napisał(a):

> Żyd "rozsylacz weglika" popełnił samobujstwo.

A nawet jeśli nie czują się bezkarni, to uciekają przed karą, bo wiedzą, że są
        narodem wybranym, więc nawet po samobójstwie znajdą się w raju.

> wymiar sprawiedliwosci jest też opanowany przez amerykanskich żydów.

To straszna niesprawiedliwość, że jeden naród jest wybrany przez Boga i może
        popełniać dowolne zbrodnie na innych narodach i żadnej kary się nie boi, a
        wszystkie sądy są w jego rękach.
        • Gość: totyle Re: Żydzi nie są KARANI wiec czują się BEZKARNI IP: *.176.6.211.Dial1.Phoenix1.Level3.net 25.06.04, 08:18
          Uderz w stol a Zyd sie odezwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka