tobrze 23.06.04, 19:10 Ten artykuł nie ma jeszcze żadnych opinii. Twoja może być pierwsza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tobrze Re: Lato pachnące jazzem 23.06.04, 19:11 Ten artykuł nie ma jeszcze żadnych opinii. Twoja może być pierwsza... Odpowiedz Link Zgłoś
m21 Re: Lato pachnące jazzem 23.06.04, 19:13 Ten artykuł nie ma jeszcze żadnych opinii. Twoja może być pierwsza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Lato pachnące jazzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 19:20 Też che mieć taki festiwal w wojewódzkim Parku Kultury i Wypoczynku w Chorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: Lato pachnące jazzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 20:53 sprowadź sobie pan sistars. one nawet do koziej dupy pojadą na festiwal chórów kółek gospodyń wiejskich, za odpowiednią kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof wsjd dawno przestał być awangardą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 20:57 pan adamiak traci nerw już od paru lat. po raz nie wiem który kotleciarz metheny i mcferrin - oto gwiazdy awangardy rotfl ja pójdę na painkillera - mam wielką słabość do tego zestawienia zorn + laswell. no, może vai, satriani & fripp też będą godni uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 09:28 Gość portalu: eof napisał(a): > pan adamiak traci nerw już od paru lat. po raz nie wiem który kotleciarz methen > y i mcferrin - oto gwiazdy awangardy rotfl > . no, może vai, satriani & fripp też będą godni uwagi. Nooooooo coś takiego!!!!! co za głąb ten kotleciarz eof, wypisywać takie bzdety o WYBITNYM I GENIALNYM METHENYM, jest mnóstwo ludzi, którzy go kochają i słuchają bo znają się na dobrej muzie w przeciwieństwie do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof taaa metheny wybitnym muzykiem jest IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 10:26 zuzia_fruzia napisała: > Nooooooo coś takiego!!!!! co za głąb ten kotleciarz eof, wypisywać takie > bzdety o WYBITNYM I GENIALNYM METHENYM, jest mnóstwo ludzi, którzy go kochają i > > słuchają bo znają się na dobrej muzie w przeciwieństwie do ciebie jassne, to całkiem jak ze słowackim... albo kochasz pm, albo jesteś głąb rotfl daruj sobie obraźliwe określenia i ochłoń dziecino. idź dolej oleju do lampki pod ołtarzykiem wybitnego i genialnego. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Metheny wybitnym muzykiem jest 25.06.04, 11:45 Gość portalu: eof napisał(a): > jassne, to całkiem jak ze słowackim... albo kochasz pm, albo jesteś głąb rotfl > daruj sobie obraźliwe określenia i ochłoń dziecino. idź dolej oleju do lampki > pod ołtarzykiem wybitnego i genialnego. Tak, tak bobasku, tylko tobie wolno oceniać innych (czytaj: obrażać), nawet jak nie masz o tym zielonego pojęcia.... rodzice nie mają talentów wychowawczych, nie pozwolę żeby jakieś szumowiny lżyły wspaniałego ARTYSTĘ rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: Metheny wybitnym muzykiem jest IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 11:49 zuzia_fruzia napisała: > Tak, tak bobasku, tylko tobie wolno oceniać innych (czytaj: obrażać), nawet jak > > nie masz o tym zielonego pojęcia.... rodzice nie mają talentów wychowawczych, > nie pozwolę żeby jakieś szumowiny lżyły wspaniałego ARTYSTĘ rotfl ja nie oceniam methenego jako osoby, bo musialbym napisac, ze ma powierzchownosc amerykanskiego wiesniaka w adidaskach hhyhy Gdyby to do ciebie nadal slabo docieralo, oceniam jego - jak to mowisz kolokwialnie - "muzę". z awangardą, do której miana rosci sobie wsjd mr metheny nie ma nic wspolnego juz od wielu lat. jest wtorny i nudny do wyrzygania. szumowiny... hmm coz, lepiej sama sie okreslasz w ten sposob, niz mnie to wzrusza. zyj sobie dalej w swoim ciasnym swiadku obowiazkowych prawd i niewzruszalnych gwiazd. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Re: Metheny wybitnym muzykiem jest 25.06.04, 12:09 Wtórny i na dodatek burak ze wsi to właśnie ty(nawet gdyby cię ubrać w garnitur Armaniego), ziejesz jadem do Wybitnego Artysty bo masz ciasne poglądy na temat muzy, awangardy itp, rozwiń trochę horyzonty myślowe i wrażliwość muzyczną a przede wszystkim poznaj trochę tą muzę a może troche ....coś załapiesz Szumowina : cieszę się, że cię to tak naprawdę wzrusza bo to prawda: jesteś nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: Metheny wybitnym muzykiem jest IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 12:49 zuzia_fruzia napisała: > Wtórny i na dodatek burak ze wsi to właśnie ty(nawet gdyby cię ubrać w garnitur > > Armaniego), > ziejesz jadem do Wybitnego Artysty bo masz ciasne poglądy na temat muzy, > awangardy itp, rozwiń trochę horyzonty myślowe i wrażliwość muzyczną a przede > wszystkim poznaj trochę tą muzę a może troche ....coś załapiesz > Szumowina : cieszę się, że cię to tak naprawdę wzrusza bo to prawda: jesteś nią > . niewiele pojmujesz i szkoda dalszego czasu na dyskusję z toba. proponuję douczyć się trochę logiki tudzież artykułowania myśli po polsku, inaczej niż blokerskim slangiem. na tym kończę. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Re: Metheny wybitnym muzykiem jest 25.06.04, 13:33 Gość portalu: eof napisał(a): > niewiele pojmujesz i szkoda dalszego czasu na dyskusję z toba. proponuję douczyć >się trochę logiki tudzież artykułowania myśli po polsku, inaczej niż blokerskim > slangiem. na tym kończę. rotfl, rotfl, rotfl, rotfl, rotfl, Co za zarozumiały bufon i prostak !!! Twoja polszczyzna to żenua totalna, jak i świecznikowate podejście do awangardy Nie mam przyjemności z tobą wymieniać postów, jesteś pustakiem (klasyczny przykład) Odpowiedz Link Zgłoś
baky Co ma Metheny do awangardy? 25.06.04, 13:32 Tyle co pływająca żyrafa do potwora z Loch Ness. Jest świetnym technikiem - to prawda, ale już od dawna goni własny ogon, niestety. O innych (lepszych) gitarzystach nie wspomnę, bo ich na festiwalu nie ma. Są za to Zorn, Douglas, Krakauer - do nich Pat, to jak pchła do kota. Wszystko rzeczą gustu, ale też i osłuchania. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Re: Co ma Metheny do awangardy? 25.06.04, 13:53 O awangardzie jako obowiązującej formule WSJD piszesz jako eol, zupełnie nie rozumiejąc artykułu, w którym Adamiaka przedstawia się (zgodnie z prawdą) jako nie skostniałego przez PRL-owski PSJ organizatora imprez jazzowych o SWOBODNYCH zasadach doboru wykonawców n.p reaktywowany The DOORS i Zorn. To , że jakiś eolik lubi tylko awangardę nie znaczy że może lżyć WYBITNEGO I GENIALNEGO ARTYSTĘ. Nie ma do tego prawa bo dla wielu innych słuchaczy zorn to burak, pchła i inne epitety. W jednym się zgadzam, że wszystko jest miarą gustu i jeśli chodzi o osłuchanie to zwolennicy Metheny"ego mają na pewno większe od badziewnej awangardy Odpowiedz Link Zgłoś
baky Nie unoś się, nie ma po co i o co... 25.06.04, 14:02 zuzia_fruzia napisała: > że może lżyć WYBITNEGO I GENIALNEGO ARTYSTĘ. Nie przesadzaj. Pat niektórym wydaje sie poprostu nudny i tyle. > bo dla wielu innych słuchaczy zorn to burak, pchła i inne epitety. Mówmy tu raczej o muzyce, która ma ogromną skalę szarości, że o kolorach nie wspomnę, a nie o butach faceta. W jednym się zgadzam, że wszystko jest miarą gustu i > jeśli chodzi o osłuchanie to zwolennicy Metheny"ego mają na pewno większe od > badziewnej awangardy Wszystko kwestią wrażliwości, osłuchania i poszukiwań. I najważniejsza kwestia: czy się ocenia z punktu widzenia (słyszenia) praktyka, czy słuchacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Pomyliłeś festiwal z meczem Legii Wa-wa IP: 195.205.74.* 25.06.04, 13:18 Ależ człowieku, po co te wulgaryzmy. Festiwal nie jest organizowany po to, abyś Ty - wielki znawca jazzu - mógł go nazywać awangardowym, ale po to żeby m.in. tacy laicy jak ja mogli sobie posłuchać dobrej muzyki. Jeśli jacyś artyści Ci nie leżą to po prostu ich nie słuchasz. I tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: Pomyliłeś festiwal z meczem Legii Wa-wa IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 13:25 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > Ależ człowieku, po co te wulgaryzmy. Festiwal nie jest organizowany po to, abyś > > Ty - wielki znawca jazzu - mógł go nazywać awangardowym, ale po to żeby m.in. > tacy laicy jak ja mogli sobie posłuchać dobrej muzyki. Jeśli jacyś artyści Ci > nie leżą to po prostu ich nie słuchasz. I tyle. Pozdrawiam coś Ci się, z całym szacunkiem, pomyliło. To pan Adamiak od lat kreuje się na drogowskaz jedynie słusznej awangardy jazzu w tym kraju. Mnie po prostu śmieszy zaliczanie do niej Metheny'ego czy McFerrin'a. Przeczytaj uważnie komentowany tekst - także w nim pobrzmiewają echa stworzenia przez pana Mariusza przeciwwagi dla "jamborki". Tyle, że teraz oba festiwale prowadzi ten sam pan Mariusz. Nie, żebym węszył spiski, po prostu wsjd zrównuje się w stronę mainstreamu z jamborką. Szkoda, bo dobrze było mieć większy wybór. Zaś nawet najgorliwsi wyznawcy mainstreamu, odsądzający od czci i wiary tych znudzonych już klepaniem ciągle tych samych rytmów, nie mogą chyba uznać pana Metheny'ego za kwintesencję awangardy? On tworzy muzykę lekką, łatwą i przyjemną - ot, w moim odczuciu jazz dla niechętnie "poszukujących". Rozumiem, że jest dla niektórych Bogiem jazzu, ale przyjmijcie ludzie wreszcie na litość boską do wiadomości, że nie wszyscy w nim Boga widzieć muszą. A opinię na temat tworzonej przez kogokolwiek muzyki wolno mi wyrazić, jak każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia38 Re: Metheny wybitnym muzykiem jest 25.06.04, 13:32 Świadkiem to Ty możesz być, a jeśli chodzi Ci o światek to pisze się przez T. Ortografia jest ważna w wyrażaniu swoich poglądów, bo świadczy o wykształceniu osobnika który nie dorósł do słuchania METHENY'EGO ___________ www.miniclip.com/Homepage.htm Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Metheny wybitnym muzykiem jest 25.06.04, 13:36 karolcia38 napisała: osobnika który nie dorósł do słuchania METHENY'EGO No tu mnie rozbawiłaś. Pat robi muzykę pod kopytko - to czastuszki. Do czego tu dorastać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof błąd, owszem IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 13:44 karolcia38 napisała: > Świadkiem to Ty możesz być, a jeśli chodzi Ci o światek to pisze się przez T. > Ortografia jest ważna w wyrażaniu swoich poglądów, bo świadczy o wykształceniu > osobnika który nie dorósł do słuchania METHENY'EGO owszem, popełniłem błąd i potrafię sie do tego przyznać. nijak za to nie widzę związku z rzekomą dojrzałością do słuchania geniusza techniki, i techniki tylko. kiedy wreszcie ci wszyscy zaślepieńcy zrozumieją, że jazz poszedł do przodu już z 10 lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 13:48 Gość portalu: eof napisał(a): > zorn + laswell no, może vai, satriani & fripp też będą godni uwagi. Vai, Satriani, Fripp?! Nie wiedziałem, że przyjechali... Wybiorę się! Posłuchałoby się jeszcze Scofielda z Wesseltoftem, czy Abercrombiego. Nawet Sterna, choć ostatnio w pietkę goni. Ale nie Pata? Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: wsjd dawno przestał być awangardą IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 13:57 baky napisał: > Vai, Satriani, Fripp?! Nie wiedziałem, że przyjechali... Wybiorę się! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:00 baky napisał: > Posłuchałoby się jeszcze Scofielda z Wesseltoftem, czy Abercrombiego. Nawet > Sterna, choć ostatnio w pietkę goni. Ale nie Pata? Po co? No właśnie posłuchałbyś ty ale większość chce słuchać Metheny'ego, który od lat ma oddzielne koncerty nawet na festiwalach a ci wymienieni przez ciebie muszą się zadowolić współuczestniczeniem z całą gromadą innych i przy pustawych salach ha, ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: wsjd dawno przestał być awangardą IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 14:03 > ma oddzielne koncerty nawet na festiwalach a ci wymienieni przez ciebie muszą > się zadowolić współuczestniczeniem z całą gromadą innych i przy pustawych > salach ha, ha, ha miliony much nie mogą się mylić... Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:12 Gość portalu: eof napisał(a): > miliony much nie mogą się mylić... Widziałem kiedyś na jakimś francuskim programie koncert Pat & jego goście. Zaprosił Scofielda. Jak się przy solóweczce zaczął trzepać, to się Scofield przestraszył. Następnie, kiedy John zagrał ze swoim filingiem, Patowi się szuflada wysunęła z podziwu )) Wyglądało to komicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:29 baky napisał: > Widziałem kiedyś na jakimś francuskim programie koncert Pat & jego goście. > Zaprosił Scofielda. Jak się przy solóweczce zaczął trzepać, to się Scofield > przestraszył bo zobaczył jaki jest cienki bolek w te klocki, Patowi nikt nie dorówna w takich pojedynkach Następnie, kiedy John zagrał ze swoim filingiem, Patowi się > szuflada wysunęła z podziwu )) Wyglądało to komicznie. Pat okazuje zawsze serdeczność i uprzejmość, nawet dla gorszych od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
baky Tak, tak. Ychy... 25.06.04, 14:32 Zuziu. Tak na boku. Terzaz to już zachowujesz się, jak kałamarz (licealistka) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:13 Gość portalu: eof napisał(a): > miliony much nie mogą się mylić... A ty zakomplekiony niszowcu możesz o sobie mówić jestem awangarda ...jakie to puste Jest jedna klasyfikacja muzy : dobra i zła. Metheny to oczywiście ta dobra,to co przetrwało już 30-ci lat, a taki Zorn? kto o nim wie... ma stale upadki i czasem jakieś tyci, tyci wzlorki..współczuję gustu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: wsjd dawno przestał być awangardą IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 14:18 zuzia_fruzia napisała: > Gość portalu: eof napisał(a): > > czasem jakieś tyci, tyci wzlorki..współczuję gustu oto widzisz i różnica między nami. ja ci nie współczuję gustu ani nie chcę cię palić na stosie z powodu innych gustów muzycznych. wyrażam tylko swoje zdanie nt. muzyki pata. i to ja mam kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:32 eof napisał(a): > oto widzisz i różnica między nami. ja ci nie współczuję gustu ani nie chcę cię > palić na stosie z powodu innych gustów muzycznych. wyrażam tylko swoje zdanie > nt. muzyki pata. i to ja mam kompleksy? A kto ciebie biedaczyno chce palić, żyj sobie robaczku tylko nie lżyj WYBITNEGO..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: wsjd dawno przestał być awangardą IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 14:39 zuzia_fruzia napisała: > eof napisał(a): > A kto ciebie biedaczyno chce palić, żyj sobie robaczku tylko nie lżyj > WYBITNEGO..... jeśli musisz, dodawaj sobie centymetrów. ja się przez to gorzej nie czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:42 Ale o so chozzzzzzzzzzzzi? Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:23 Musisz zrozumieć jedno: mowa tu o tym, że Pat już od dawna (30 lat?) stoi w miejscu. Zaprzestał jakichkolwiek poszukiwań i przeszedł do lamusa. Teraz goni własny ogon odcinając kupony. A ty go zwiesz genialnym ARTYSTĄ... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:52 baky napisał: > Musisz zrozumieć jedno: mowa tu o tym, że Pat już od dawna (30 lat?) stoi w > miejscu. Zaprzestał jakichkolwiek poszukiwań i przeszedł do lamusa. Teraz goni > własny ogon odcinając kupony. Aby kogoś oceniać, trzeba go poznać a nie wypisywać głupoty, Pat był zawsze zdolnym, twórczym i wiele wnoszącym do Muzyki artystą. Ma staż i jako wykładowca muzy w Berkley, i jako twórca PMG, kompozytor, i gitarzysta i producent płyt, i animator spotkań na szczycie(koncerty), a nawet z jego koncepcji stworzono nowe instrumenty, ale co taki ciołek awangardy może wiedzieć A ty go zwiesz genialnym ARTYSTĄ... Bo to prawda, szczera prawda Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:08 zuzia_fruzia napisała: > No właśnie posłuchałbyś ty ale większość chce słuchać Metheny'ego, który od lat ma oddzielne koncerty nawet na festiwalach Większość? I dobrze! Sama widzisz - Pat robi muzyczkę dla ludu!!! I niech tak zostanie! I nie egzaltuj się tak, bo mi Pata przypominasz (grającego) - etos, patos i cierpienie w jednym )) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:21 baky napisał: > Większość? I dobrze! Sama widzisz - Pat robi muzyczkę dla ludu!!! I niech tak > zostanie! Rozumiem przez to że zorn robi muzykę dla małp i małpiatek > I nie egzaltuj się tak, bo mi Pata przypominasz (grającego) - etos, patos i > cierpienie w jednym Ale jaki cudowny efekt tego patosu....Ty nie egzaltuj się tą awangardą, to takie komiczne Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:26 zuzia_fruzia napisała: > Rozumiem przez to że zorn robi muzykę dla małp i małpiatek Dziecino, nie rozumiemy się ni w ząb. Ty nawet intencji (ironii) nie potrafisz odczytać. > Ale jaki cudowny efekt tego patosu.... Już pisałem: rzecz gustu. > Ty nie egzaltuj się tą awangardą ???????? Kot ogonem? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Re: baczek ty chodzisz do podstawówki 25.06.04, 14:37 i chcesz być taki nietypowy, taki awangardowy...hihihihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: baczek ty chodzisz do podstawówki 25.06.04, 14:42 zuzia_fruzia napisała: > i chcesz być taki nietypowy, taki awangardowy...hihihihihihihi To znaczy??? Dziecino, myślę, że dalsza "dyskusja o muzyce" nie ma sensu. Weź relanium, popij melisą i lulu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Re: baczek ty chodzisz do podstawówki 25.06.04, 14:58 baky napisał: > To znaczy??? > Dziecino, myślę, że dalsza "dyskusja o muzyce" nie ma sensu. Weź relanium, > popij melisą i lulu. Bidulku, a mamusia pozwala ci korzystać z kompa? nie uczyła, że aby zabierać głos to trzeba mieć coś do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stevie Re: Lato pachnące jazzem IP: *.sasiedzi.pl 24.06.04, 22:03 Ja tam najbardziej cieszę się z powodu G3. Joe Satriani to gitarowy mocarz. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_fruzia Re: Lato pachnące jazzem 25.06.04, 09:35 Jak zwykle i od lat genialny Pat Metheny, można go słuchać w nieskończoność....SUPER Odpowiedz Link Zgłoś