Dodaj do ulubionych

Lato pachnące jazzem

23.06.04, 19:10
Ten artykuł nie ma jeszcze żadnych opinii. Twoja może być pierwsza...
Obserwuj wątek
    • tobrze Re: Lato pachnące jazzem 23.06.04, 19:11
      • m21 Re: Lato pachnące jazzem 23.06.04, 19:13
      • Gość: prezes Re: Lato pachnące jazzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 19:20
        Też che mieć taki festiwal w wojewódzkim Parku Kultury i Wypoczynku w Chorzowie.
        • Gość: eof Re: Lato pachnące jazzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 20:53
          sprowadź sobie pan sistars. one nawet do koziej dupy pojadą na festiwal chórów kółek gospodyń wiejskich, za odpowiednią kasę.
    • Gość: eof wsjd dawno przestał być awangardą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 20:57
      pan adamiak traci nerw już od paru lat. po raz nie wiem który kotleciarz metheny i mcferrin - oto gwiazdy awangardy rotfl

ja pójdę na painkillera - mam wielką słabość do tego zestawienia zorn + laswell. no, może vai, satriani & fripp też będą godni uwagi.
      • zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 09:28
        Gość portalu: eof napisał(a):

> pan adamiak traci nerw już od paru lat. po raz nie wiem który kotleciarz
        methen
        > y i mcferrin - oto gwiazdy awangardy rotfl
        > . no, może vai, satriani & fripp też będą godni uwagi.
        Nooooooo coś takiego!!!!! co za głąb ten kotleciarz eof, wypisywać takie
        bzdety o WYBITNYM I GENIALNYM METHENYM, jest mnóstwo ludzi, którzy go kochają i
        słuchają bo znają się na dobrej muzie w przeciwieństwie do ciebie
        • Gość: eof taaa metheny wybitnym muzykiem jest IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 10:26
          zuzia_fruzia napisała:

> Nooooooo coś takiego!!!!! co za głąb ten kotleciarz eof, wypisywać takie
          > bzdety o WYBITNYM I GENIALNYM METHENYM, jest mnóstwo ludzi, którzy go kochają i
          >
          > słuchają bo znają się na dobrej muzie w przeciwieństwie do ciebie

jassne, to całkiem jak ze słowackim... albo kochasz pm, albo jesteś głąb rotfl

daruj sobie obraźliwe określenia i ochłoń dziecino. idź dolej oleju do lampki
          pod ołtarzykiem wybitnego i genialnego.
          • zuzia_fruzia Metheny wybitnym muzykiem jest 25.06.04, 11:45
            > jassne, to całkiem jak ze słowackim... albo kochasz pm, albo jesteś głąb rotfl
            > daruj sobie obraźliwe określenia i ochłoń dziecino. idź dolej oleju do lampki
            > pod ołtarzykiem wybitnego i genialnego.
            Tak, tak bobasku, tylko tobie wolno oceniać innych (czytaj: obrażać), nawet jak
            nie masz o tym zielonego pojęcia.... rodzice nie mają talentów wychowawczych,
            nie pozwolę żeby jakieś szumowiny lżyły wspaniałego ARTYSTĘ rotfl
            • Gość: eof Re: Metheny wybitnym muzykiem jest IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 11:49
              zuzia_fruzia napisała:

> Tak, tak bobasku, tylko tobie wolno oceniać innych (czytaj: obrażać), nawet jak
              >
              > nie masz o tym zielonego pojęcia.... rodzice nie mają talentów wychowawczych,
              > nie pozwolę żeby jakieś szumowiny lżyły wspaniałego ARTYSTĘ rotfl

ja nie oceniam methenego jako osoby, bo musialbym napisac, ze ma powierzchownosc
              amerykanskiego wiesniaka w adidaskach hhyhy Gdyby to do ciebie nadal slabo
              docieralo, oceniam jego - jak to mowisz kolokwialnie - "muzę". z awangardą, do
              której miana rosci sobie wsjd mr metheny nie ma nic wspolnego juz od wielu lat.
              jest wtorny i nudny do wyrzygania.

szumowiny... hmm coz, lepiej sama sie okreslasz w ten sposob, niz mnie to
              wzrusza. zyj sobie dalej w swoim ciasnym swiadku obowiazkowych prawd i
              niewzruszalnych gwiazd.

• zuzia_fruzia Re: Metheny wybitnym muzykiem jest 25.06.04, 12:09
                Wtórny i na dodatek burak ze wsi to właśnie ty(nawet gdyby cię ubrać w garnitur
                Armaniego),
                ziejesz jadem do Wybitnego Artysty bo masz ciasne poglądy na temat muzy,
                awangardy itp, rozwiń trochę horyzonty myślowe i wrażliwość muzyczną a przede
                wszystkim poznaj trochę tą muzę a może troche ....coś załapiesz
                Szumowina : cieszę się, że cię to tak naprawdę wzrusza bo to prawda: jesteś nią.
                • Gość: eof Re: Metheny wybitnym muzykiem jest IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 12:49
                  zuzia_fruzia napisała:

> Wtórny i na dodatek burak ze wsi to właśnie ty(nawet gdyby cię ubrać w garnitur
                  >
                  > Armaniego),
                  > ziejesz jadem do Wybitnego Artysty bo masz ciasne poglądy na temat muzy,
                  > awangardy itp, rozwiń trochę horyzonty myślowe i wrażliwość muzyczną a przede
                  > wszystkim poznaj trochę tą muzę a może troche ....coś załapiesz
                  > Szumowina : cieszę się, że cię to tak naprawdę wzrusza bo to prawda: jesteś nią
                  > .

niewiele pojmujesz i szkoda dalszego czasu na dyskusję z toba. proponuję douczyć
                  się trochę logiki tudzież artykułowania myśli po polsku, inaczej niż blokerskim
                  slangiem. na tym kończę.
                  • zuzia_fruzia Re: Metheny wybitnym muzykiem jest 25.06.04, 13:33

> niewiele pojmujesz i szkoda dalszego czasu na dyskusję z toba. proponuję
                    douczyć
                    >się trochę logiki tudzież artykułowania myśli po polsku, inaczej niż blokerskim
                    > slangiem. na tym kończę.

rotfl, rotfl, rotfl, rotfl, rotfl,
                    Co za zarozumiały bufon i prostak !!!
                    Twoja polszczyzna to żenua totalna, jak i świecznikowate podejście do awangardy
                    Nie mam przyjemności z tobą wymieniać postów, jesteś pustakiem (klasyczny
                    przykład)
                • baky Co ma Metheny do awangardy? 25.06.04, 13:32
                  Tyle co pływająca żyrafa do potwora z Loch Ness. Jest świetnym technikiem - to
                  prawda, ale już od dawna goni własny ogon, niestety.

O innych (lepszych) gitarzystach nie wspomnę, bo ich na festiwalu nie ma.

Są za to Zorn, Douglas, Krakauer - do nich Pat, to jak pchła do kota.

Wszystko rzeczą gustu, ale też i osłuchania.
                  • zuzia_fruzia Re: Co ma Metheny do awangardy? 25.06.04, 13:53
                    O awangardzie jako obowiązującej formule WSJD piszesz jako eol, zupełnie nie
                    rozumiejąc artykułu, w którym Adamiaka przedstawia się (zgodnie z prawdą) jako

nie skostniałego przez PRL-owski PSJ organizatora imprez jazzowych o SWOBODNYCH
                    zasadach doboru wykonawców n.p reaktywowany The DOORS i Zorn. To , że jakiś
                    eolik lubi tylko awangardę nie znaczy że może lżyć WYBITNEGO I GENIALNEGO
                    ARTYSTĘ. Nie ma do tego prawa bo dla wielu innych słuchaczy zorn to burak,
                    pchła i inne epitety. W jednym się zgadzam, że wszystko jest miarą gustu i
                    jeśli chodzi o osłuchanie to zwolennicy Metheny"ego mają na pewno większe od
                    badziewnej awangardy
                    • baky Nie unoś się, nie ma po co i o co... 25.06.04, 14:02
                      zuzia_fruzia napisała:
                      > że może lżyć WYBITNEGO I GENIALNEGO ARTYSTĘ.

Nie przesadzaj. Pat niektórym wydaje sie poprostu nudny i tyle.

> bo dla wielu innych słuchaczy zorn to burak, pchła i inne epitety.

Mówmy tu raczej o muzyce, która ma ogromną skalę szarości, że o kolorach nie
                      wspomnę, a nie o butach faceta.

W jednym się zgadzam, że wszystko jest miarą gustu i
                      > jeśli chodzi o osłuchanie to zwolennicy Metheny"ego mają na pewno większe od
                      > badziewnej awangardy

Wszystko kwestią wrażliwości, osłuchania i poszukiwań.
                      I najważniejsza kwestia: czy się ocenia z punktu widzenia (słyszenia) praktyka,
                      czy słuchacza.
              • Gość: Mariusz Pomyliłeś festiwal z meczem Legii Wa-wa IP: 195.205.74.* 25.06.04, 13:18
                Ależ człowieku, po co te wulgaryzmy. Festiwal nie jest organizowany po to, abyś
                Ty - wielki znawca jazzu - mógł go nazywać awangardowym, ale po to żeby m.in.
                tacy laicy jak ja mogli sobie posłuchać dobrej muzyki. Jeśli jacyś artyści Ci
                nie leżą to po prostu ich nie słuchasz. I tyle. Pozdrawiam
                • Gość: eof Re: Pomyliłeś festiwal z meczem Legii Wa-wa IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 13:25
                  Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Ależ człowieku, po co te wulgaryzmy. Festiwal nie jest organizowany po to, abyś
                  >
                  > Ty - wielki znawca jazzu - mógł go nazywać awangardowym, ale po to żeby m.in.
                  > tacy laicy jak ja mogli sobie posłuchać dobrej muzyki. Jeśli jacyś artyści Ci
                  > nie leżą to po prostu ich nie słuchasz. I tyle. Pozdrawiam

coś Ci się, z całym szacunkiem, pomyliło. To pan Adamiak od lat kreuje się na
                  drogowskaz jedynie słusznej awangardy jazzu w tym kraju. Mnie po prostu śmieszy
                  zaliczanie do niej Metheny'ego czy McFerrin'a. Przeczytaj uważnie komentowany
                  tekst - także w nim pobrzmiewają echa stworzenia przez pana Mariusza przeciwwagi
                  dla "jamborki". Tyle, że teraz oba festiwale prowadzi ten sam pan Mariusz. Nie,
                  żebym węszył spiski, po prostu wsjd zrównuje się w stronę mainstreamu z
                  jamborką. Szkoda, bo dobrze było mieć większy wybór. Zaś nawet najgorliwsi
                  wyznawcy mainstreamu, odsądzający od czci i wiary tych znudzonych już klepaniem
                  ciągle tych samych rytmów, nie mogą chyba uznać pana Metheny'ego za kwintesencję
                  awangardy? On tworzy muzykę lekką, łatwą i przyjemną - ot, w moim odczuciu jazz
                  dla niechętnie "poszukujących". Rozumiem, że jest dla niektórych Bogiem jazzu,
                  ale przyjmijcie ludzie wreszcie na litość boską do wiadomości, że nie wszyscy w
                  nim Boga widzieć muszą.

A opinię na temat tworzonej przez kogokolwiek muzyki wolno mi wyrazić, jak każdemu.
              • karolcia38 Re: Metheny wybitnym muzykiem jest 25.06.04, 13:32
                Świadkiem to Ty możesz być, a jeśli chodzi Ci o światek to pisze się przez T.
                Ortografia jest ważna w wyrażaniu swoich poglądów, bo świadczy o wykształceniu
                osobnika który nie dorósł do słuchania METHENY'EGO
                • baky Re: Metheny wybitnym muzykiem jest 25.06.04, 13:36
                  karolcia38 napisała:
                  osobnika który nie dorósł do słuchania METHENY'EGO

No tu mnie rozbawiłaś. Pat robi muzykę pod kopytko - to czastuszki. Do czego tu
                  dorastać?
                • Gość: eof błąd, owszem IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 13:44
                  karolcia38 napisała:

> Świadkiem to Ty możesz być, a jeśli chodzi Ci o światek to pisze się przez T.
                  > Ortografia jest ważna w wyrażaniu swoich poglądów, bo świadczy o wykształceniu
                  > osobnika który nie dorósł do słuchania METHENY'EGO

owszem, popełniłem błąd i potrafię sie do tego przyznać. nijak za to nie widzę
                  związku z rzekomą dojrzałością do słuchania geniusza techniki, i techniki tylko.
                  kiedy wreszcie ci wszyscy zaślepieńcy zrozumieją, że jazz poszedł do przodu już
                  z 10 lat temu?
      • baky Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 13:48

> zorn + laswell no, może vai, satriani & fripp też będą godni uwagi.

Vai, Satriani, Fripp?! Nie wiedziałem, że przyjechali... Wybiorę się!
        Posłuchałoby się jeszcze Scofielda z Wesseltoftem, czy Abercrombiego. Nawet
        Sterna, choć ostatnio w pietkę goni. Ale nie Pata? Po co?
        • Gość: eof Re: wsjd dawno przestał być awangardą IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 13:57
          baky napisał:

> Vai, Satriani, Fripp?! Nie wiedziałem, że przyjechali... Wybiorę się!
        • zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:00
          baky napisał:

> Posłuchałoby się jeszcze Scofielda z Wesseltoftem, czy Abercrombiego. Nawet
          > Sterna, choć ostatnio w pietkę goni. Ale nie Pata? Po co?

No właśnie posłuchałbyś ty ale większość chce słuchać Metheny'ego, który od lat
          ma oddzielne koncerty nawet na festiwalach a ci wymienieni przez ciebie muszą
          się zadowolić współuczestniczeniem z całą gromadą innych i przy pustawych
          salach ha, ha, ha
          • Gość: eof Re: wsjd dawno przestał być awangardą IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 14:03
            > ma oddzielne koncerty nawet na festiwalach a ci wymienieni przez ciebie muszą
            > się zadowolić współuczestniczeniem z całą gromadą innych i przy pustawych
            > salach ha, ha, ha

miliony much nie mogą się mylić...
            • baky Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:12

> miliony much nie mogą się mylić...

Widziałem kiedyś na jakimś francuskim programie koncert Pat & jego goście.
              Zaprosił Scofielda. Jak się przy solóweczce zaczął trzepać, to się Scofield
              przestraszył. Następnie, kiedy John zagrał ze swoim filingiem, Patowi się
              szuflada wysunęła z podziwu surprised)) Wyglądało to komicznie.
              • zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:29
                baky napisał:

> Widziałem kiedyś na jakimś francuskim programie koncert Pat & jego goście.
                > Zaprosił Scofielda. Jak się przy solóweczce zaczął trzepać, to się Scofield
                > przestraszył
                bo zobaczył jaki jest cienki bolek w te klocki, Patowi nikt nie dorówna w
                takich pojedynkach
                Następnie, kiedy John zagrał ze swoim filingiem, Patowi się
                > szuflada wysunęła z podziwu surprised)) Wyglądało to komicznie.
                Pat okazuje zawsze serdeczność i uprzejmość, nawet dla gorszych od siebie

• baky Tak, tak. Ychy... 25.06.04, 14:32
                  Zuziu. Tak na boku. Terzaz to już zachowujesz się, jak kałamarz (licealistka)
            • zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:13

> miliony much nie mogą się mylić...

A ty zakomplekiony niszowcu możesz o sobie mówić jestem awangarda ...jakie to
              puste
              Jest jedna klasyfikacja muzy : dobra i zła. Metheny to oczywiście ta dobra,to
              co przetrwało już 30-ci lat, a taki Zorn? kto o nim wie... ma stale upadki i
              czasem jakieś tyci, tyci wzlorki..współczuję gustu
              • Gość: eof Re: wsjd dawno przestał być awangardą IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 14:18
                zuzia_fruzia napisała:

> Gość portalu: eof napisał(a):
                >
                > czasem jakieś tyci, tyci wzlorki..współczuję gustu

oto widzisz i różnica między nami. ja ci nie współczuję gustu ani nie chcę cię
                palić na stosie z powodu innych gustów muzycznych. wyrażam tylko swoje zdanie
                nt. muzyki pata. i to ja mam kompleksy?
                • zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:32
                  eof napisał(a):
                  > oto widzisz i różnica między nami. ja ci nie współczuję gustu ani nie chcę cię
                  > palić na stosie z powodu innych gustów muzycznych. wyrażam tylko swoje zdanie
                  > nt. muzyki pata. i to ja mam kompleksy?
                  A kto ciebie biedaczyno chce palić, żyj sobie robaczku tylko nie lżyj
                  WYBITNEGO.....
                  • Gość: eof Re: wsjd dawno przestał być awangardą IP: *.argo.grey.com.pl 25.06.04, 14:39
                    zuzia_fruzia napisała:

> eof napisał(a):

> A kto ciebie biedaczyno chce palić, żyj sobie robaczku tylko nie lżyj
                    > WYBITNEGO.....

jeśli musisz, dodawaj sobie centymetrów. ja się przez to gorzej nie czuję.
                    • zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:42
                      Ale o so chozzzzzzzzzzzzi?
              • baky Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:23
                Musisz zrozumieć jedno: mowa tu o tym, że Pat już od dawna (30 lat?) stoi w
                miejscu. Zaprzestał jakichkolwiek poszukiwań i przeszedł do lamusa. Teraz goni
                własny ogon odcinając kupony. A ty go zwiesz genialnym ARTYSTĄ...
                • zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:52
                  baky napisał:

> Musisz zrozumieć jedno: mowa tu o tym, że Pat już od dawna (30 lat?) stoi w
                  > miejscu. Zaprzestał jakichkolwiek poszukiwań i przeszedł do lamusa. Teraz
                  goni
                  > własny ogon odcinając kupony.

Aby kogoś oceniać, trzeba go poznać a nie wypisywać głupoty, Pat był zawsze
                  zdolnym, twórczym i wiele wnoszącym do Muzyki artystą. Ma staż i jako
                  wykładowca muzy w Berkley, i jako twórca PMG, kompozytor, i gitarzysta i
                  producent płyt, i animator spotkań na szczycie(koncerty), a nawet z jego
                  koncepcji stworzono nowe instrumenty, ale co taki ciołek awangardy może wiedzieć
                  A ty go zwiesz genialnym ARTYSTĄ...
                  Bo to prawda, szczera prawda
          • baky Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:08
            zuzia_fruzia napisała:

> No właśnie posłuchałbyś ty ale większość chce słuchać Metheny'ego, który od
            lat ma oddzielne koncerty nawet na festiwalach

Większość? I dobrze! Sama widzisz - Pat robi muzyczkę dla ludu!!! I niech tak
            zostanie!
            I nie egzaltuj się tak, bo mi Pata przypominasz (grającego) - etos, patos i
            cierpienie w jednym surprised))
            • zuzia_fruzia Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:21
              baky napisał:

> Większość? I dobrze! Sama widzisz - Pat robi muzyczkę dla ludu!!! I niech tak
              > zostanie!

Rozumiem przez to że zorn robi muzykę dla małp i małpiatek

> I nie egzaltuj się tak, bo mi Pata przypominasz (grającego) - etos, patos i
              > cierpienie w jednym

Ale jaki cudowny efekt tego patosu....Ty nie egzaltuj się tą awangardą, to
              takie komiczne
              • baky Re: wsjd dawno przestał być awangardą 25.06.04, 14:26
                zuzia_fruzia napisała:

> Rozumiem przez to że zorn robi muzykę dla małp i małpiatek

Dziecino, nie rozumiemy się ni w ząb. Ty nawet intencji (ironii) nie potrafisz
                odczytać.

> Ale jaki cudowny efekt tego patosu....

Już pisałem: rzecz gustu.

> Ty nie egzaltuj się tą awangardą

???????? Kot ogonem?
                • zuzia_fruzia Re: baczek ty chodzisz do podstawówki 25.06.04, 14:37
                  i chcesz być taki nietypowy, taki awangardowy...hihihihihihihi
                  • baky Re: baczek ty chodzisz do podstawówki 25.06.04, 14:42
                    zuzia_fruzia napisała:

> i chcesz być taki nietypowy, taki awangardowy...hihihihihihihi

To znaczy???
                    Dziecino, myślę, że dalsza "dyskusja o muzyce" nie ma sensu. Weź relanium,
                    popij melisą i lulu.
                    • zuzia_fruzia Re: baczek ty chodzisz do podstawówki 25.06.04, 14:58
                      baky napisał:

> To znaczy???
                      > Dziecino, myślę, że dalsza "dyskusja o muzyce" nie ma sensu. Weź relanium,
                      > popij melisą i lulu.

Bidulku, a mamusia pozwala ci korzystać z kompa? nie uczyła, że aby zabierać
                      głos to trzeba mieć coś do powiedzenia?
    • Gość: stevie Re: Lato pachnące jazzem IP: *.sasiedzi.pl 24.06.04, 22:03
      Ja tam najbardziej cieszę się z powodu G3. Joe Satriani to gitarowy mocarz.
    • zuzia_fruzia Re: Lato pachnące jazzem 25.06.04, 09:35
      Jak zwykle i od lat genialny Pat Metheny, można go słuchać w
      nieskończoność....SUPER

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka