Dodaj do ulubionych

Wesele himalaisty

04.09.12, 15:10
krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,12416283,Wesele_himalaisty_zakonczone_interwencja_policji.html
Osoby biegłe w nowomowie proszę o przetłumaczenie na staroświecki.

- wesele humanistyczne
- panna młoda
- przyjęcie weselne
- zmienił stan cywilny

Szczególnie interesuje mnie możliwość zmiany stanu cywilnego na weselu humanistycznym.

Z góry wykluczam podejrzenie, że pan Jarosław Sidorowicz (autor tekstu) zmienił stan świadomości przy użyciu alternatywnych napojów czy fajków:
Obserwuj wątek
    • pikrat Re: Wesele himalaisty 04.09.12, 15:22
      Wesele humanistyczne:

www.hejwesele.pl/porady,62,slub_humanistyczny.html
      Panna młoda - przypomnij sobiesmile
      Przyjęcie weselne - takoz
      Zmienił stan cywilny - nie wiesz?smile
      Pewnie ci sie nie podoba, ze panstwo mloszi uszczuplili katabasom, ale takie zycie. Takich slubow bedze co raz wiecej, na szczescie.
      Na krytyke pana himalaisty bedziesz sobie mogl pozwolic kiedy wejdziesz na jakies K2.uncertain
      • oleg3 Dziękuję 04.09.12, 15:28
        za wysiłek. Efekt żaden, ale cóż. Nie każdemu staje rozumu.
        • pikrat Re: Dziękuję 04.09.12, 16:09
          oleg3 napisał:

> za wysiłek. Efekt żaden, ale cóż. Nie każdemu staje rozumu.
          >
          >
          Wiem, ale bardzo sie staram. Poczytaj kilka razy, moze zrozumiesz. Rozum trzeba cwiczyc. Kiedy tego sie nie czyni wiotczeje niczym miesnie. No wlasnie a jak z twoimi miesniami? - zaniedbales tak jak rozum? smile
      • jaceq Tyniec i wszystko 05.09.12, 11:32
        jasne.

Przypadkiem wiem, że tamtejsi czarnoksiężnicy mają chody u tamtejszej psiarni. Wystarczy telefon z plebanii i psy wywieszają języki i działają. Teraz też z pewnością tak było.
    • andrzejg Re: Wesele himalaisty 05.09.12, 07:37
      oleg3 napisał:
      > Osoby biegłe w nowomowie proszę o przetłumaczenie na staroświecki.
      >
      > - wesele humanistyczne
      > - panna młoda
      > - przyjęcie weselne
      > - zmienił stan cywilny
      >

Według mojego rozumienia, wesele humanistyczne to uroczyste zatwierdzenie życia na kocią łapę. NIe mam nic na przeciw takiemu zyciu dwóch osób i uroczystym przysięgom majacym przypieczętować ich wybór. Rozumiem Twój sprzeciw do uzycia nastepnych zwrotów w stosunku do tej ceremoni. Gość nie zmienił stanu cywilnego, ani gościówa też.
      Panna młoda...była młoda? była panna? Wszystko gra.
      Weselili się? Było przyjęcie? Też gra.

Mnie zastanawia coś innego. W końcu wiadomo dlaczego policja zainterweniowała?
      Ostatnim czasem zdarzyło mi sie byc na imprezie , na działce, ze śpiewami do samego rana.
      Strach się bac.

A.
      • oleg3 Re: Wesele himalaisty 05.09.12, 08:33
        andrzejg napisał:

> Według mojego rozumienia, wesele humanistyczne to uroczyste zatwierdzenie życia
        > na kocią łapę.

Oczywiście.

> Gość nie zmienił stanu cywilnego, ani gościówa też.
        O to mi chodziło. Gość co tydzień może sobie zmieniać w ten sposób stan cywilny. Ani mnie ani prokuratorowi nic do tego.

> Strach się bac.
        Ano. Za niemanie dowodu?
      • jaceq Re: Wesele himalaisty 05.09.12, 11:37
        andrzejg napisał:

> Gość nie zmienił stanu cywilnego

Rozumiem, że młoda para olała także sakrament w USC? W takim razie istotnie nie było zmiany stanu cywilnego. Stan cywilny nie ma nic wspólnego ze stanem faktycznym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka