Dodaj do ulubionych

Miałem myśli samobójcze

29.10.12, 19:01
Mam na to nawet kwit.
Obserwuj wątek
    • rycho7 Miałem myśli 29.10.12, 20:15
      Nie mam na to kwitu.

Panie Premierze, jak zyc?
    • jaceq To jest znakomite! 29.10.12, 20:23
      Kwit na myśli!

Każdy kwit powinien mieć odzwierciedlenie w tzw. rzeczywistości. Czy w związku z tym Twoje myśli zostały w jakiejś formie (najlepiej cyfrowej) zarejestrowane? Bardzo mnie interesuje jakaś forma rejestracji czyichś myśli, sądzę, że dałoby się na tym zrobić jakąś przyzwoitą kasę, Ty i ja. Co Ty na to? Warunki do uzgodnienia, ale nie pozwolę Cię skrzywdzić pomimo twoich myśli. Elektronika jest do naszej dyspozycji!
      • rycho7 Re: To jest znakomite! 29.10.12, 20:34
        jaceq napisał:

> Bardzo mnie interesuje jakaś forma rejestracji czyichś myśli, sądzę, że dałoby
        > się na tym zrobić jakąś przyzwoitą kasę, Ty i ja.

Ja zawsze stawiam podobny warunek wstepny, ze to ja bede Cappo di tutti Cappi, cysorzem, papizem i ksieciuniem Wszechkosmosu. Ponadto ja bede Wielkim Kwalifikatorem Mysli.

Ponadto mnie sie naleza wszechwieczne prawa intelektualne do tomografu (bezkomputerowego). To takie ustojstwo, ktore kroi na cieniutkie plasterki. Tak cieniutkie, ze widac mysli.

> z tym Twoje myśli zostały w jakiejś formie (najlepiej cyfrowej) zarejestrowane?

Po to rano oddaje mocz do analizy.
        • jaceq Ty mi się tu Rychu 29.10.12, 20:39
          nie tnij w biznes. Bardzo proszę!
      • ada08 Patent na myśli 30.10.12, 14:00
        jaceq napisał:

> Bardzo mnie interesuje jakaś forma rejestracji czyichś myśli, sądzę, że dałoby
        > się na tym zrobić jakąś przyzwoitą kasę...

Każdy, komu błyśnie w głowie jakaś oryginalna myśl dostawałby na nia patent. Pozostali, którym ta sama mysl też by błysnęła, ale później, musieliby za nią słono płacić. Dzięki temu każdy dobrze by się zastanowił zanim by coś pomyślał. Co byłoby z ogólnym pożytkiem.
        a.
    • ada08 Re: Miałem myśli samobójcze 30.10.12, 13:55
      superspec napisał:

> Mam na to nawet kwit.

A skąd oni, wystawiający kwit, wiedzieli, że nie zmyślasz?
      Bo każdy może powiedzieć, że ma myśli samobójcze. Ale co, jeśli on wcale tak nie myśli, tylko tak sobie mówi? Hm?
      a.
      • rusec11 Re: Miałem myśli samobójcze 30.10.12, 14:46
        ni podpuszczaj superczuba, bo sie rozwali z przekory i bedzisz sie czula zle.

z drugiej innej strony medalu mniej czubow wiencej kasy w budziecie, wot bladz dylemat emocyonalny powstaje naglowato,hehe
      • hymenos Re: Miałem myśli samobójcze 30.10.12, 17:03
        ada08 napisała:

> A skąd oni, wystawiający kwit, wiedzieli, że nie zmyślasz?

Zmyślanie myśli też jest myślą, zatem wystawienie kwitu na myśli obejmuje myśli niezmyślone i zmyślone. Wystawiający nie musieli wiedzieć.

> Bo każdy może powiedzieć, że ma myśli samobójcze. Ale co, jeśli on wcale tak ni
        > e myśli, tylko tak sobie mówi? Hm?

Tak sobie mówi bez żadnej myśli? Najpierw jest myśl a potem słowo czy może odwrotnie? Hm?
        • pikrat Re: Miałem myśli samobójcze 30.10.12, 17:10
          To zalezy. U qipa najpierw jest slowo....... smile
        • jaceq Re: Miałem myśli samobójcze 30.10.12, 17:35
          Stenogram z myśli. Zapisany na podstawie kilkukrotnego odsłuchania (odmyślenia?) myśli zarejestrowanych na taśmie.
        • ada08 Re: Miałem myśli samobójcze 30.10.12, 20:24
          hymenos napisał:

>
          > Tak sobie mówi bez żadnej myśli? Najpierw jest myśl a potem słowo czy może odwr
          > otnie? Hm?

Zależy u kogo. Sa tacy, co szybciej mówią niż myślą. Są nawet tacy, co szybciej piszą niż myślą. Hm.
          a.
          • hymenos Re: Miałem myśli samobójcze 02.11.12, 10:55
            ada08 napisała:

> Zależy u kogo. Sa tacy, co szybciej mówią niż myślą. Są nawet tacy, co szybciej
            > piszą niż myślą. Hm.

Tak się mówi, jednak zawsze przed napisaniem czegokolwiek stoi myśl. Kwit jest wymysłem, podobnie jak trotyl, nitrogliceryna czy zamach. Wymysł jest myślą.
    • wikul Re: Miałem myśli samobójcze 30.10.12, 18:15
      superspec napisał:

> Mam na to nawet kwit.

Zapomniałeś czy nie wiedziałeś że Prezes zabronił odbierania sobie życia po 10.04.2010 ?
      Nie zdajesz sobie sprawy że mogłeś się znaleźć na liscie Perły ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka