Dodaj do ulubionych

Trybunał strasburski nie uznał statusu prawnego...

IP: *.netten.pl 08.07.04, 14:44
A ja nie uznaję osobowości prawnej tego trybunału.
Obserwuj wątek
    • Gość: polak Trybunał strasburski nie uznał statusu prawnego... IP: 212.244.126.* 08.07.04, 14:47
      No cóż... nic dodać nic ująć... 6 miesięczne dziecko w łonie matki to dla
      eurourzędasów czysta abstrakcja... bo nie widać i nie można dotknąć.... A
      może by tak panowie urzędasy orzekli że są bezmózgowcami? Przecież tego też
      nie widać i nie można dotknąć.....
    • Gość: monarchista Re: Trybunał strasburski nie uznał statusu prawne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.04, 14:54
      Unia Europejska to zagłada Europy i Polski. A szczególnie odnosi się to do
      biurokracji unijnej, również sądowej.
      • rycho7 Cesarz to nie monarcha? 08.07.04, 14:56
        Gość portalu: monarchista napisał(a):

> Unia Europejska to zagłada Europy
    • rycho7 ktore podstawy Europy bardziej cenimy? 08.07.04, 14:55
    • Gość: Konserwa-Liberał Trybunał strasburski nie uznał statusu prawnego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 14:58
      "abstrakcyjna odpowiedź na pytanie, czy dziecko nienarodzone jest "osobą"????
      Abstrakcyjna odpowiedź?? To jakaś paranoja!!! Czy tylko Amerykanie mają
      odwagę mówić prawdę, że płód jest człowiekiem??? Bo czym niby jest innym?
      Szczurem? Widać jak daleko Stary Kontynent oddalił się od swoich korzeni,
      korzeni wolności. Według lewacko-socjalistyczno-komunistycznych idei nawet to
      czy człowiek żyje i czy jest człowiekiem widać, że jest względne. Kpina i
      żarty!!! Zero poszanowania dla wolności człowieka. Kłaniają się stare (widać
      nie zapomniane wzory skrajnego lewactwa w stylu komunistów Stalina-
      Dzierżyńskiego, czy narodowych socjalistów Hitlera-Mengele). Niech żyje
      wolność - póki jeszcze jej nie wyskrobali.
    • Gość: 2yoo4yoo.co.uk Tak pracuja zawodowcy... IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.07.04, 15:10
      Moze opinia ta dotrze do Ligi Rodzin Patologicznych i radyjka ojca dyrektora.Na
      swiecie jesccze nie ma kraju w ktorym plod/foetus/bylby uznany za czlonka
      spoleczenstwa.Plod czlowiekiem staje sie w chwili narodzin,czyli w
      momencie ,gdy da glos...
      Tak panie Giertych and co.
      • Gość: tymek dziecko poczęte jest podmiotem prawa!!! IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 08.07.04, 16:22
        W większości państw dziecko poczęte uznane jest za podmiot prawa, w Polsce
        też!!! może dziedziczyć, można mu przyznac kuratora majątku, może po urodzeniu
        wystąpić z roszczeniem odszkodowawczym za szkody prenatalne, generalnie posiada
        tzw. zdolnośc prawną warunkową (zdolnośc prawna pod warunkiem, że urodzi się
        żywe)
        to już jest człowiek
        to kwestia biologii a nie ideologii
        każdy z nas kiedyś był w łonie matki!
      • Gość: pola Re: Tak pracuja zawodowcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 16:24
        napisał Gość portalu: 2yoo4yoo.co.uk
        >Plod czlowiekiem staje sie w chwili narodzin,czyli w
        momencie ,gdy da glos...

A nie słyszałeś o czymś takim jak niemy krzyk?! W dodoatku idąc twoim tokiem
        myślenia należy uzanć że niemowy nie są członkami społeczeństwa - no no takich
        głupot jeszcze nie słyszałam
    • Gość: as31 O! I już... IP: 194.181.190.* 08.07.04, 15:15
    • Gość: asb a kogo to obchodzi co ty uznajesz IP: 194.182.139.* 08.07.04, 15:30
    • Gość: Pentarius A kogo to interesuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 15:38
      Jak przyjdzie co do czego, to Ci wytłumaczą, że należy uznawać smile)
    • Gość: Edit ciemnogród europejski IP: 62.233.204.* 08.07.04, 15:54
      jak zabiją cie niechcący w szpitalu to tez dojdą do wniosku, że nic nie szkodzi bo kto wie w jakim w danej chwili znajdowałeś(aś) się stanie może akurat twój stan, kwalifikował cię do eutanazji. To jest przerażające bardzo współczuję tej kobiecie jak można zabić dziecko w łonie matki i potem jej tłumaczyć, że to nie był człowiek. To jest zbrodnia podwójna wobec dziecka i kobiety. To jest dopiero ciemnogród europejski.
    • svetomir Wielka klęska 08.07.04, 15:57
      taki wyrok, to wielka klęska człowieka, wielka kleska Europy. Mozna juz mówic o
      smierci europejskiej cywilizacji. Ja wiedziałem, ze Francja od rewolucji jest
      państwem ludobójczym, teraz sie to tylko potwierdza. powód do załoby
    • Gość: Dosia Re: Trybunał strasburski nie uznał statusu prawne IP: 195.217.253.* 08.07.04, 16:15
      Jestem zdegustowana wyrokiem. Na jakiej podstawie sedziowie trybunalu podjeli
      taka decyzje? Na podstawie swojego widzimisie?

Jak tak mozna? Ciekawe, czy trybunal odczytal wyrok patrzac kobiecie w oczy.
    • Gość: kasia zarodek to osoba, ale nie prawna! IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 08.07.04, 16:17
      po pierwsze zarodek to już jest osoba i zdanie prawników tego faktu nie zmieni
      z cywilistycznego zaś punktu widzenia - to informacja dla osoby redagującej
      notkę - osoba prawna to np. jakas spółka, zaś człowiek jest osobą fizyczną,
      może zatem należało użyć zwrotu - podmiotem prawa, bo to pojęcie zbiorcze?
    • Gość: malgosia Re: Trybunał strasburski nie uznał statusu prawne IP: 62.233.139.* 08.07.04, 16:27
      wyrok Trybunału jest jak najbardziej słuszny - to się po prostu w głowie nie
      mieści, żeby przedstawiciela gatunku homo sapiens ktoś chciał uznać za "osobę
      prawną". całe życie mnie uczyli, że człowiek jest z prawnego punktu
      widzenia "osobą fizyczną", a osoba prawna - to np spółka, spółdzielnia,
      fundacja, partia polityczna, stowarzyszenie... być może autor artykułu chciał
      napisać, że płód nie został uznany za "podmiot prawa" (z czym nie mogę się w
      pełni zgodzić). jak już GW chce coś napisać, to niech się skonsultuje z
      prawnikiem, a nie wypisuje takich głupot - jak się chce szerzyć "kulturę
      prawną", to trzeba trochę uważać.
    • Gość: . Żabojad to nie człowiek! IP: 141.155.79.* 08.07.04, 16:32
      Ma skrzek zamiast mózgu!
    • Gość: Ja w ciąży Również hitlerowcy mordowali zgodnie z prawem - IP: 212.158.75.* 08.07.04, 16:33
      Żaden sędzia nie zmieni tego, że płód jest człowiekiem! Żaden wyleniały dziad w
      czarnej todze nie będzie mi mówił, że moje dziecko nie jest dzieckiem, tylko
      dlatego, że jeszcze jest w brzuchu!
      Ta lewacka hipokryzja panosząca się w Europie zaczyna mnie wkurzać.
    • Gość: Ojciec Re: PRZESTĘPCZA DECYZJA IP: *.chello.pl 08.07.04, 16:38
      Jak można sześciomiesięczna ciążę uznać za zarodek? To nie są sędziowie to są
      kaci.
    • Gość: . Komentarze ludzi bez pojecia IP: *.arcor-ip.net 08.07.04, 16:38
      Najgorsze, co mozna zrobic, to sypnac garsc informacji przed stado ignorantow.
      Jakby kamienien w barany cisnal, becza ale pojecia nie maja, o co chodzi i
      nawet im sie przeczytac ani pomyslec nie chce.

No mam nadzieje, ze jak w Polsce nieumyslne spowodowanie smierci plodu karane
      bedzie jak morderstwo (bo o to chodzi w orzeczeniu) i lekarze z obawy przed
      nieumyslnym staniem sie morderca (bo tego dotyczylo orzeczenie) przestana nie
      tylko dokonywac zabiegow na narzadach kobiecych ale nawet wyrywac zeby, to to
      stado baranow moze jednak zacznie myslec.
      A najbardziej wzruszylo mnie przywolanie Ameryki jako wzoru - kraju, gdzie
      okolo 10 % wyrokow smierci jest mylnie orzeczonych (stwierdzenie komisji
      senackiej) a zastrzykiem morduje sie osoby uposledzone i chore psychicznie.
      Czego zreszta tez tym baranom moznaby zyczyc dla nabrania rozsadku.

• Gość: klawesynista Re: Komentarze ludzi bez pojecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 16:53
        Gość portalu: . napisał(a):

> Najgorsze, co mozna zrobic, to sypnac garsc informacji przed stado ignorantow.
        > Jakby kamienien w barany cisnal, becza ale pojecia nie maja, o co chodzi i
        > nawet im sie przeczytac ani pomyslec nie chce.
        >
        > No mam nadzieje, ze jak w Polsce nieumyslne spowodowanie smierci plodu karane
        > bedzie jak morderstwo (bo o to chodzi w orzeczeniu) i lekarze z obawy przed
        > nieumyslnym staniem sie morderca (bo tego dotyczylo orzeczenie) przestana nie
        > tylko dokonywac zabiegow na narzadach kobiecych ale nawet wyrywac zeby, to to
        > stado baranow moze jednak zacznie myslec.
        > A najbardziej wzruszylo mnie przywolanie Ameryki jako wzoru - kraju, gdzie
        > okolo 10 % wyrokow smierci jest mylnie orzeczonych (stwierdzenie komisji
        > senackiej) a zastrzykiem morduje sie osoby uposledzone i chore psychicznie.
        > Czego zreszta tez tym baranom moznaby zyczyc dla nabrania rozsadku.
        >
        jest dokładnie tak jak piszesz. rzucono kamień a ty baranie meczysz i nie wiesz
        o co chodzi. To jak sobie wyborcza zatytułowała nie ma znaczenia. i w całej
        sprawie nie chodzi o to by uznać nieumyślną aborcję za morderstwo. Chodzi o to,
        że tobie podobni debile uznali, że 6-miesięczne dziecko to nie człowiek. i
        powiedzieli tej biednej matce: kochana pani, to nie był człowiek.
        Skąd się biorą takie postępowe tłuki jak ty. nad czym myslałeś baranie pisząc
        swój komentarz?
      • Gość: lesio Re: Komentarze bez pojecia? IP: *.usouthal.edu 08.07.04, 17:26
        1. Podaj zrodlo, na podstawie ktorego twierdzisz, ze chodzilo o "traktowanie
        nieumyslnego spowodowania smierci plodu jako morderstwo"
        2. Podaj link do "stwierdzenia komisji senackiej" jakoby "10% wyrokow smierci
        jest mylnie orzeczonych". A takze zrodla Twojej wiedzy o innych
        przytoczonych "faktach".
        3. Wez chlodny prysznic i sprobuj zrozumiec, ze wolnosc wypowiedzi pozwala
        innym miec odmienna od Twojej opinie, nawet jesli ich nie lubisz.
    • Gość: Babel Re: Trybunał strasburski nie uznał statusu prawne IP: *.cust-adsl.tiscali.it 08.07.04, 16:53
      Chlopcy z GW:
      1. &-miesieczne dziecko to nie zaden zarodek tylko najwyzej plod
      2. Europejski Trybunal PRAW czlowieka a nie Spraw Czlowieka
      3. Nie moze byc mowy o "osobie prawnej", tylko najwyzej o osobowosci prawnej.

Ja lubie wasza gazete, ale dyletanctwo i zwyczajne byki mnie WKURZAJA!!
      Wezcie sobie cos poczytajcie od czasu do czasu.
    • Gość: wikul Re: Trybunał strasburski nie uznał statusu prawne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.04, 21:28
      W Łodzi urodził się najmniejszy polski noworodek - Adam Czerwiński

Lekarze z Bełchatowa przez sześć godzin czekali na śmierć najmniejszego w
      Polsce noworodka. Jednak uznana za niezdolną do życia 350-gramowa dziewczynka
      przeżyła. Dziecko przyszło na świat w 21.-24. tygodniu ciąży (jeśli to 21.
      tydzień, należałoby mówić o poronieniu...). - Słyszałam, jak zapłakało. Wiadomo
      było, że żyje - mówi matka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka