29.11.12, 05:27
Wspominalem juz kilka razy ze Polska zaczyna przypominac dawny Meksyk. Wysmiano mnie. Ci co wysmiewali wysmiewac pewnie beda dalej. Ja tylko, na kanwie "odzyskania" Rzepy i Uwazam Rze, chcialem przypomniec moje moze nie tak calkowicie bzdurne wypociny.

Tego samego dnia odzyskano Uwazam Rze w ktorym padla propozycja ustawy o mowie "nienawisci". Warto sie zastanowic nad droga ktora idzie rzadow borsukowych liberalow.

Nie zdziwie sie jak uslysze ze przeszla ustawa karalnosci za klamstwo smolenskie.
Obserwuj wątek
    • dachs Re: Meksyk 29.11.12, 10:36
      manny-jestem napisał:

> Tego samego dnia odzyskano Uwazam Rze w ktorym padla propozycja ustawy o mowie
      > "nienawisci". Warto sie zastanowic nad droga ktora idzie rzadow borsukowych lib
      > eralow.

Oczywiście, że warto się zastanowić i borsuk się nawet zastanawia.
      forum.gazeta.pl/forum/w,13,140762431,140765834,Taki_strzal_z_biodra_raczej_.html?t=1354181390805
      Ale dopóki ten rząd nie pójdzie drogą Przyjaciół i Sympatyków Brauna, borsuk nie widzi najmniejszego powodu by zmieniać swoje sympatie polityczne.
      A o Uważaj Łrze niech się martwi Hajdarowicz.
      Mnie będzie żal świetnych felietonów Łysiaka, ale on znajdzie sobie dobre miejsce gdzie indziej.
      pozdrawiam
      • manny-jestem No tak wiec Hitler byl ok 29.11.12, 18:49
        bo Stalin byl jeszcze gorszy.
    • piq a co ma, drogi manny, rząd wspólnego... 29.11.12, 11:02
      ...z Ówarzam Rze i Rzepą? Czy ty się czasem zastanawiasz nad tym, co piszesz, zanim napiszesz?
      • wikul Re: a co ma, drogi manny, rząd wspólnego... 29.11.12, 12:42
        piq napisał:

> ...z Ówarzam Rze i Rzepą? Czy ty się czasem zastanawiasz nad tym, co piszesz, z
        > anim napiszesz?

Manny jak zwykle widzi tylko to co chce widzieć (syndrom TV Trwam) . Nie zauważył że w tym samym czasie Karnowscy wypuscili papierowy klon tytułu w Polityce, kwadratowy tabloid W Sieci.
        Dalibóg, co to wszystko ma wspólnego z Meksykiem pozostanie jego slodką tajemnicą.
        • piq Lisicki jako człowiek uczciwy bez ściemniania... 29.11.12, 13:25
          ...powiedział, za co Hajdarowicz go zwolnił - i są to powody wystarczające. Pozostali chłopcy rzepowcy zdają się nie pojmowa, że właściciel raczej rzadko toleruje, gdy ktoś dostaje papu z jego ręki, a jednocześnie obsikuje mu nogawkę - i to w konkurencyjnym medium. No i chce jeszcze zatrudniać współwłaściciela owego konkurencyjnego medium w gazecie, która jest własnością, heheh, właściciela.

Wygląda na to, że właściciele wpotylicę mieli kolegów w Rzepie i razem myśleli, że oboma mogą sobie dowolnie dysponować, bo Hajdarowicz nie wtrącał się do Rzepy przez ponad półtora roku. Do czasu bezmyślnego odpalenia trotylu pod własnymi tyłkami, a zwłaszcza do naruszenia elementarnych zasad lojalności wobec pracodawcy przez współtworzenie konkurencji.

Zakład pracy jest własnością właściciela, a nie zatrudnionych robotników - o czym warto paniczom z ÓwarzamRze przypomnieć, a naszemu konserwatyście manny'emu tym bardziej, skoro zapomniał o tym, co jest konserwatywną wartością: poszanowaniu własności.
          • manny-jestem Re: Lisicki jako człowiek uczciwy bez ściemniania 29.11.12, 18:48
            piq napisał:
            > Zakład pracy jest własnością właściciela, a nie zatrudnionych robotników - o cz
            > ym warto paniczom z ÓwarzamRze przypomnieć, a naszemu konserwatyście manny'emu
            > tym bardziej, skoro zapomniał o tym, co jest konserwatywną wartością: poszanowa
            > niu własności.

Zauwaz ze nie zasugerowalem ze Hajdarowicz nie mogl zwolnic redakacji albo ze zrobil cos niewlasciwego. Napisalem jedynie ze redakcje zostaly odzyskane.
      • manny-jestem Likewise 29.11.12, 18:46
        W dodatku, wyglada, ze czytasz jeszcze mniej dokladnie niz ja.
    • pikrat Re: Meksyk 29.11.12, 13:24
      Polska w niczym nie przypomina Meksyku. Ani dawnego ani wspolczesnego. Masz kiepskie wyobrazenie o swojej bylej ojczyznie. Podejrzewam, ze korzystasz z nieobiektywnych zrodel informacji, ba, zrodel nacechowanych wrogo do Polski, patrzacych przez pryzmat interesow Watykanu.
    • snajper55 Re: Meksyk 29.11.12, 16:13
      Więc piszesz Manny, że także w Meksyku właściciel gazety może zwolnić nielojalnego pracownika? Nawet bez zasięgania opinii związków zawodowych?

www.wirtualnemedia.pl/artykul/pawel-lisicki-hajdarowicz-wymienil-trzy-powody-odwolania

S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka