marouder.com.pl 22.12.12, 08:09 ..nadal uwaza sie za ofiare... ..moze zabijmy go, abo co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pikrat Re: Walesiak, chociaz swiadom swojej fuckxji.. 22.12.12, 09:49 A o co siem rozchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.com.pl Mozna wierzyc w mity smolenskie.. 22.12.12, 10:05 ..w rozmaite Radyja, ktore wybawiom, ale nikt przy nawet chorych zmyslach nie daje wiary, ze menda (mowa nienawisci uskuteczniana dosc delikatnie przez zone mendy!), analfabeta (mowa nienawisci!), absolwent dwuklasowej specjalnej szkoly zawodowej na Kujawach(mowa nienawisci!), ktory dlugo paral sie wspolpraca z esbecja jest polskim bohateremnarodowym! Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.com.pl Bolus skamle: 22.12.12, 10:14 Tilye walczylem, tiyle placilem! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13096668,Walesa_oburzony_na_IPN__Robia_wszystko__zeby_mi_dolozyc.html#BoxWiadTxt?lokale=krakow Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Bolus skamle: 22.12.12, 12:14 Dlaczego Ty, inteligentny, wyksztalcony, ba - z Krakowa i do tego nie wspolpracujacy z esbecja nie zajales miejsca Walesy? Nie przyjmowali tchorzy do esbecji? Spojrz prawdzie w oczy..... zesralbys sie na pierwszym przesluchaniu..... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.com.pl No popacz, co tez ty wypisujesz? 22.12.12, 15:49 Oto wedle ciebie, Walesiakow chlopak, ktory w przeciwienstwie do mnie byl i pozostal durniem (mowa nienawisci), byl przy tym az takim gierojem, ze raz dwa przyjeto do do esbecji (mowa afirmatywna)... Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: No popacz, co tez ty wypisujesz? 22.12.12, 20:28 Sugerujesz, ze sierpien'80 wywolala bezpieka? Jestes wyjatkowym okazem krakowskiego intelektualizmu wstecznego. Skonczysz na drzewie obgryzajac liscie........ Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: No popacz, co tez ty wypisujesz? 22.12.12, 21:38 W sierpniu 1980 już nie współpracował. Tępy, ale cwany chłopek, przekalkulował sobie, że bardziej korzystne dla niego będzie przejście na drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Bolus skamle: 22.12.12, 21:32 marouder.com.pl napisał: > Tilye walczylem, tiyle placilem! Przejęzyczył się. Powinno być : tyle mi płacili ! ,,Według niego problem z IPN mogłaby rozwiązać Platforma, tyle że nie chce tego zrobić. - Jest paru polityków, nawet teraz na szczytach władzy, na wysokich stanowiskach, którzy mi zazdroszczą. Nie chcę wskazywać palcem... Paru ludzi jest tam zainteresowanych, żeby te spory dalej się toczyły - skwitował były prezydent’’ Kiedyś go truli, ale chytrze odtruł się śmietaną, teraz tylko mu zazdroszczą i dlatego nie kneblują tych, którzy wciąż wywlekają na światło dzienne niewygodne fakty. Cenckiewicz wiele wysiłku włożył w to, by te ,,początki z lat 70’’ przybliżyć i aż pali się, by Wałęsa wytoczył mu proces. www.se.pl/wydarzenia/opinie/cenckiewicz-lech-waesa-by-t-w-bolkiem_296752.html Nic z tego nie będzie. Kmiotek jest zbyt cwany, by drążyć temat. Coś mi się wydaje, że jednak umrze w aureoli chwały. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Bolus skamle: 22.12.12, 22:02 Dajcie Walesie spokoj. To jedyny rozpoznawalny w swiecie Polak. Co komu z tej tzw prawdy? Katooszolomy twierdza, ze prawda ich wyzwoli ale co wyzwoli opluwaczy Walesy mniej religijnie zaangazowanych? Pewnych spraw nie powinno sie poruszac bo niszczac symbole niszczymy samych siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Celebrycie wybacza się wszystko, bo jest znany ? 22.12.12, 22:44 pikrat napisał: > To jedyny rozpoznawalny w swiecie Polak. Co komu z tej tzw prawdy? Jesli to najbardziej rozpoznawalny w świecie Polak, to tym bardziej powinniśmy wyjaśnic jego rolę w historii. Niech rozpoznawalnym pozytywnie będzie ten, który sobie na to zasłuzył. Ten nadęty prymiytywny bufon kompromituje nas na każdym kroku. Całe szczęście, że nie włada żadnym obcym językiem - cała nadzieja w tłumaczach. Najbardziej rozpoznawalnym w świecie Niemcem był Hitler. Zatem należy go odbrązowić poprzez lansowanie jego ludzkiej postaci ? Prawdy z zbrodniczych poczynaniach KK też nie należy rozpowszechniać, bo przecież zasłuzył się dla ludzkości, czyniąc tyle dobra ? > Pewnych spraw nie powinno sie poruszac bo niszczac symbole niszczymy samych siebie. Nigdy bym nie przypuszczałam, że możesz napisać taką bzdurę. Samych siebie niszczymy, zamiatając śmieci pod dywan, a otaczając się fałszywymi symbolami w postaci złotych cielców, dajemy świadectwo swojej głupoty. Najbardziej irytujące w tym wszystkim jest to, że prostak, który ma tyle na sumieniu, nieustannie puszy się i pcha na afisz. Żeby toto, ustawiwszy się wygodnie w życiu, chociaz siedziało cicho gdzieś w kącie ! Katooszołomów niech tam sobie prawda wyzwala. Mnie daje poczucie przyzwoitości. Historii nie należy fałszować, tylko dlatego, by napawać się legendą. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Celebrycie wybacza się wszystko, bo jest znan 23.12.12, 09:39 Ewo, po co wyciagac zaraz ciezka artylerie porownujac Walese i Hitlera. Walesa nikogo, jak mi wiadomo, nie zamordowal. Jezeli uznamy, ze Walesa zorganizowal strajk na polecenie bezpieki to caly splendor za obalenie komuny powinien spasc na Kiszczaka, ba, na Jaruzelskiego nawet. Absurd, nieprawdaz? Co do zamiatania pod dywan.....historia zna przypadki wielu wybitnych postaci, nie czas i miejsce by wymieniac je z nazwiska, ktore niechetnie podzielilyby sie szczegolami swoich zyciorysow. Biografowie je znaja ale nie wyciaga sie ich na swiatlo dzienne by karmil sie nimi motloch. Niechetnie widze Ciebie w towarzystwie takich postaci jak Walentynowicz, Gwiazda czy inne oszolomstwo kato - narodowe. To dlatego uwazam, ze czasem lepiej pomilczec. A Walesa, kiedy sie go nie traca siedzi cicho. Czasem powie slow kilka na Rydzyka czy Kaczora czy to zle? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Celebrycie wybacza się wszystko, bo jest znan 23.12.12, 12:29 Zostawmy zatem Hitlera. Podałam go jako negatywny przykład postaci znanej , kojarzącej się z Niemcami. Prymitywny Wałęsa, o niejasnej przeszlości, wyniesiony na piedestał tez kojarzy się z Polską i nie jest to moim zdaniem dobre. Szkoda, że nie nawiązałeś do innej świętej krowy – KK. Dlaczego nie zostawisz tej szacownej instytucji w spokoju ? Wciąż wywlekasz jej pazerność, pasozytnictwo, pedofilię ... Nie wiesz, ile dobrego KK zrobił dla ludzkości ? Czy w imię tego nie powinno się przymknąć oko na pewne jego grzeszki ? > Jezeli uznamy, ze Walesa zorganizowal strajk na polecenie bezpieki to caly splendor za obalenie komuny powinien spasc na Kiszczaka, ba, na Jaruzelskiego nawet. Nie wiem skąd wytrzasnąłeś tę rewelację. Historycy są dalecy od takiej absurdalnej teorii. Czy Wałęsa w ogóle coś zorganizował ? Był tylko malutkim trybikiem. Co do wybitnych postaci, które nie mają kryształowych zyciorysów, to świetnie się składa, że nie robi się tajemnicy z ich słabych stron. To nie jest karma dla motłochu, tylko informacja, która pozwoli ludziom samodzielnie myślącym na zaszufladkowanie osobnika do kategorii bohaterów lub antybohaterów, bez względu na to, co myśli o nim historia. >Niechetnie widze Ciebie w towarzystwie takich postaci jak Walentynowicz, Gwiazda czy inne oszolomstwo kato – narodowe Ja nie identyfikuję się z postaciami. Zgadzam się lub nie z ich poglądami na wybrany temat i nie jest to bezwarunkowe. Jeśli Wałęsa powie coś mądrego, też mu przyklasnę........choć bardzo wątpię, by ten kiep był do tego zdolny. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Celebrycie wybacza się wszystko, bo jest znan 23.12.12, 12:41 ewa8a napisała: >..choć bardzo wątpię, by ten kiep był do tego zdolny. a jednak, powiedział..... nie chcem, ale muszem.... długo się z tego śmiałam... aż dotarła do mnie głębia stwierdzenia.... gdy sama stanęłam przed koniecznością wyboru przed którym się wzdragałam.... głosowanie PRZECIW Tymińskiemu... oddałam głos na Wałęsę... a w drugiej ręce trzymałam toporek, coby uciąć rękę.... a tak swoją drogą.... ciekawe, co by było, gdyby wówczas Wałęsa przegrał... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.com.pl Nie znosze kmieci! 23.12.12, 07:10 Za feudalizmu kmiec Walesa otrzymalby ode mnie razy na tyle mocne, ze nie pozwolilby sobie "druga raza" zbyt swobodnie o sobie mniemac Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Nie znosze kmieci! 23.12.12, 09:41 .....wiec nie zachowuj sie niczym kmiec! Ament Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.com.pl Aj dont tink seł.. 23.12.12, 12:51 ..po prostu w normalnych czasach chlopek nie ma nic do pogadania. Z zadna wladza Nie liczy sie dowod z jego reki, nie liczy sie jego przysiega, nie istnieje jego glos w glosowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Mozna wierzyc w mity smolenskie.. 23.12.12, 00:07 marouder.com.pl napisał: > ..w rozmaite Radyja, ktore wybawiom, ale nikt przy nawet chorych zmyslach nie d > aje wiary, ze menda (mowa nienawisci uskuteczniana dosc delikatnie przez zone m > endy!), analfabeta (mowa nienawisci!), absolwent dwuklasowej specjalnej szkoly > zawodowej na Kujawach(mowa nienawisci!), ktory dlugo paral sie wspolpraca z esb > ecja jest polskim bohateremnarodowym! Jest. I nic na to nie poradzisz. Choćbyś się... S. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.com.pl Serdecznie pjordole, Snajper, taka "Polske", gdzie 23.12.12, 04:34 ...Bolus jest bohaterem a nie, jak sie nalezy, menda, szmata i szuja Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Serdecznie pjordole, Snajper, taka "Polske", 23.12.12, 09:52 marouder.com.pl napisał: > ...Bolus jest bohaterem a nie, jak sie nalezy, menda, szmata i szuja Bo jest bohaterem a ty nikim i tak pozostanie na wieki wiekow. Popatrz jak to jest..... Walesa nikogo nie zamordowal a robi mu sie 'kolo piora' bo ktos tam cos przeczytal w dokumentach znienawidzonej bezpieki, gdzie falsz, klamstwo byly na porzadku dziennym. Zestaw teraz Walese z takim Piecha, ktory dokonal , jak sam o tym mowil, ponad tysiac aborcji i chodzi w glorii chwaly jako niezlomny dzialacz i polityk jedynie slusznej opcji, prawdziwy Polak, katolik i patriota. Polske Piechy, PISu, Kaczynskich, spasionych biskupow i calego tego barachla ja tez p...... a nie...., bratku. Polske kocham bo to moja ojczyzna. Wierze, ze sie w koncu z tego kasajacego dziadostwa otrzasnie. Nie dosc ci tych biednych studentek, zeby jeszcze piordolic Polske wlasnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Serdecznie pjordole, Snajper, taka "Polske", 23.12.12, 12:16 pikrat napisał: >Walesa nikogo nie zamordowal a robi mu sie 'kolo piora' bo ktos tam cos przeczytal w dokumentach znienawidzonej bezpieki, gdzie falsz, klamstwo byly na porzadku dziennym I na tym własnie polega problem, że motłoch wie, że Wałęsa cos tam podpisał, ktoś coś przeczytał, ktoś coś sfałszował. Motłoch wie, że wszystko zostało ukartowane, by zburzyć legendę. Motłoch nie zadaje sobie sobie trudu, by przeczytać cały materiał dowodowy, zgromadzony przez historyków, ktory układa się w logiczną całość, motłoch nie jest zainteresowany, że dowodów nikt nie podważa, że Bolek nie polemizuje z Cenckiewiczem, tylko pokrzykuje coś zza węgła. Motłoch ma zakodowane : to Kaczyński walczy z Wałęsą, a każdy, kto nie trzyma strony Wałęsy ma mentalność Kaczora i jest równie głupi i zawistny jak on. Ocknij się w swoim zacietrzewieniu, przeczytaj chociaż wywiad z Cenckiewiczem, który podlinkowałam powyżej. Nie chce Ci się ? Rozumiem, najprościej jest tupać i krzyczeć o oszołomstwie kato- narodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Serdecznie pjordole, Snajper, taka "Polske", 23.12.12, 15:24 Nie chce mi sie. Wole milczec jak stac sie strona. Dlaczego taki wybor? - napisalem wyzej. A 'naukowcy' z IPN jakos dziwnie powiazani sympatiami politycznymi z PIS to wystarczy by przynajmniej nie interesowac sie tym co spolodzili..... Kto przestaje z wariatami z PIS nie zasluguje na uwage a na pogarde jeno. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 A sobie pjordol 23.12.12, 17:01 marouder.com.pl napisał: > ...Bolus jest bohaterem a nie, jak sie nalezy, menda, szmata i szuja Każdy sobie sam wybiera co pjordoli. Ty - Polskę, inni - jakąś babę. Twoje pjordolenie nie zmieni tego, że Wałęsa nie jest ani mendą, ani szmatą, ani szują, tylko bohaterem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Walesiak, chociaz swiadom swojej fuckxji.. 22.12.12, 22:56 > ..moze zabijmy go, abo co? Byli już tacy, co próbowali : ,,"Dlaczego nie mówią, że chciano mnie porwać? Kto chciał to zrobić? Dlaczego nie mówią, że żona Gwiazdy chciała mnie wyciągnąć ze stoczni, żeby mnie porwano, a na moje miejsce wstawić Gwiazdę?" - dopytywał były prezydent w TVN24. Wałęsa twierdził też, że miał zostać otruty. "Lekarz dał mi wtedy śmietanę, różne rzeczy, żebym mógł wyjść z tego. Nigdy o tym nie mówiłem" - oznajmił Lech Wałęsa.'' wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/77272,walesa-chcieli-mnie-porwac-i-otruc.html Co to za oni byli, diabli wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.com.pl Re: Walesiak, chociaz swiadom swojej fuckxji.. 23.12.12, 04:36 Ha, moze sp. Anna Walentynowicz jego, Boleslawa trula, skoro Gwiazda go porywal?)) Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Wałęsą jest teraz Danuta i na tym chyba polega... 23.12.12, 09:25 ...problem Lecha. Do niedawna Danuta była tylko Wałęsową, a odkąd dzięki książce wybiła się na niezależność od męża - to ona jest Wałęsą. "Wałęsa uważą, że..." "Wałęsa sądzi..." "Wałęsa komentuje..." "Wałęsa postuluje..." itp. To o Danucie tak piszą, o niej, która jest czytana, zapraszana, cytowana, fetowana, honorowana. O niej, nie o nim, który zapomniany siedzi w kąciku pochlipując z wyrzutem; i tylko od czasu do czasu wyskakuje z kącika desperacko próbując przypomnieć o swoim istnieniu. a. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.com.pl Wałęsą jest teraz Danuta i na tym chyba polega 23.12.12, 13:23 ...zgadzam sie, Ada Nie jestem feminista, alisci to, co Danka byla przezyla z tym gierojem esbecji i "demokracji" wew glowie mi sie nie miesci..bowiem zapewne zarobila od niego z reki..zapewne wielokroc, szarpano jej dzieci, by kretyna uwiarygadniac..idiota wzdymal sie medialnie, bo to z nim przeprowadzano rozmowy i jemu przypisywano sprawczosc..sprowokowal podzialy na polskiej scenie politycznej, by zostac czyms w rodzaju polskiego caria..znasz moze hymn carski, Ado? Boze caria chrani Silnyj, dierzawnyj Carwstwuj na slawu, na slawu nam! tylko, ze jest tez druga zwrotka: Carwstwuj na strach wrogom i tak dalsze Odpowiedz Link Zgłoś