Dodaj do ulubionych

Oszczercza nagonka na Radio Maryja

IP: *.zax.pl 17.07.04, 08:26

Ksiądz biskup Edward Frankowski:
Dziękuję za wspaniałą ostatnią pielgrzymkę. Serce mi płakało, że nie mogłem
być osobiście. Cierpienia i operację ofiarowałem w intencji Radia Maryja i
tego wielkiego wydarzenia, które dokonało się na Jasnej Górze. Obecnie
jesteśmy świadkami, jak to potężne spotkanie Rodziny Radia Maryja z Matką
Bożą wywołało zazdrość i złość. Robi się wszystko, by to wydarzenie opluć,
zasiać nieufność do Ojca Dyrektora, do wszystkich ojców, do Radia Maryja. A
przede wszystkim działania te zmierzają wyraźnie do osłabienia ofiarności na
rzecz Radia Maryja. Dziś na antenie słyszymy wołanie, by naszą odpowiedzią
było zwiększenie ofiarności na rzecz Radia Maryja, TV TRWAM i "Naszego
Dziennika". Naród czuje się zjednoczony wokół tych mediów katolickich. Jeśli
Naród ma tyle radości z ich posiadania, to tym bardziej trzeba je wzmacniać,
by docierały do jak najszerszych rzesz ludzi w Ojczyźnie i Polaków rozsianych
po całym świecie. Pragnę też wyrazić Ojcu Dyrektorowi współczucie, że za taką
piękną pracę dla dobra Kościoła, Narodu, Ojczyzny i za zorganizowanie XII
Pielgrzymki Rodziny Radia Maryja zamiast podziękowania spotyka Ojca czarna
niewdzięczność poprzez nową kłamliwą i oszczerczą nagonkę na Ojca w mediach.
Oczywiście to jest grupa ludzi bardzo świadomie sterowanych, którzy mają
określony cel do osiągnięcia. Chcą niszczyć dobro. Mamy jednak potężną rzeszę
ludzi, którzy cieszą się, tworzą te dzieła i chcą na wszystkie sposoby
przyjść z pomocą Radiu Maryja, TV TRWAM i "Naszemu Dziennikowi". Będą to
robić z jeszcze większą ofiarnością niż dotychczas. Nasz Naród jest
szlachetny i dobry. Zasługuje na wielki szacunek. Trzeba ufać, że Królowa
Polski zaopiekuje się nami i nas poprowadzi. To jest Naród, który Chrystusa
ma za swojego Pana i Króla. Polacy już tyle razy zdali egzamin w przeszłości,
przez całe dzieje historii, i obecnie zdadzą ten egzamin. Naród jest wciąż
okłamywany, okradany. Źli dziennikarze, którzy wobec Narodu podjęli nikczemne
zadanie, gaszą światło prawdy. Za nimi w ciemnościach grasują, rozkradają
majątek źli politycy. Sprzężenie dziennikarzy ze złymi politykami jest bardzo
duże. Zasługuje to nie tylko na potępienie, ale i na rozliczenie tych ludzi,
którzy wielką szkodę wyrządzają Narodowi. Za rozkradzioną gospodarkę, za
okradzione rodziny, a zwłaszcza osoby starsze i chore, trzeba rozliczyć
winowajców. Oni dzisiaj próbują odwracać uwagę od siebie i szukać złodzieja w
dobrodzieju. Myślę, że Naród Polski ma tyle mądrości, iż odpowie zwiększoną
modlitwą, gorliwością i ofiarnością na prawdziwie katolickie media, które
zgromadziły nas na Jasnej Górze. Dziękuję Ojcu za wezwanie do modlitw w
czasie mojej choroby. Dziękuję wszystkim tym, którzy objęli mnie modlitwą.
Modlę się za was, żeby Pan Bóg dał siły i zdrowie, byście mogli wypełniać
swoje zadania jak najlepiej wśród nowych ataków i zagrożeń. Zresztą mamy już
nową falę ataków na księży biskupów.
Ojciec Dyrektor Tadeusz Rydzyk:
Tak jak w czasach komunistycznych byli wysyłani do seminariów agenci, tak
samo i teraz centrale antyewangelizacyjne pracują, żeby później uderzyć w
Kościół. Trzeba robić wszystko, żeby Pan Bóg i Jezus Chrystus byli
uwielbieni - to jest nasza praca. Widzę jeszcze jedno: ci, którzy nas tak
atakowali (znam nazwiska tych ludzi), awansowali, byli i są nagradzani, także
w TV. A to były kłamstwa. Jak w tej sprawie rozliczą się przed Panem Bogiem?
A gdzie są struktury broniące prawa, gdzie sądy? Jest to problem sumień.
A może nawet firma produkująca maybacha chciała sobie zrobić reklamę na
Ojcu...?
Pamiętam, jak mnie ostrzegał o. Mikrut, który mówił, że oni są zdolni do
wszystkiego, bo nie darują katolickim mediom. Dlatego trzeba popierać media.
W każdym domu muszą być katolickie media.
Naród musi być gospodarzem w swoim domu. I ta świadomość Narodu będzie coraz
większa, gdy media przywrócimy Narodowi, gdy media będą służyły dobru całego
Narodu i będą wierne najwyższym wartościom.
Fragmenty audycji Rozmowy niedokończone z 15 lipca 2004 r. w Radiu Maryja.
Kolejne wypowiedzi opublikujemy w poniedziałek.
www.naszdziennik.pl/
Obserwuj wątek
    • terenia.nasweter Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja 17.07.04, 09:17
      Gość portalu: max napisał(a):

>
      > Ksiądz biskup Edward Frankowski:
      > Dziękuję za wspaniałą ostatnią pielgrzymkę. Serce mi płakało, że nie mogłem
      > być osobiście. Cierpienia i operację ofiarowałem w intencji Radia Maryja i
      > tego wielkiego wydarzenia, które dokonało się na Jasnej Górze. Obecnie
      > jesteśmy świadkami, jak to potężne spotkanie Rodziny Radia Maryja z Matką
      > Bożą wywołało zazdrość i złość. Robi się wszystko, by to wydarzenie opluć,
      > zasiać nieufność do Ojca Dyrektora, do wszystkich ojców, do Radia Maryja. A
      > przede wszystkim działania te zmierzają wyraźnie do osłabienia ofiarności na
      > rzecz Radia Maryja. Dziś na antenie słyszymy wołanie, by naszą odpowiedzią
      > było zwiększenie ofiarności na rzecz Radia Maryja, TV TRWAM i "Naszego
      > Dziennika". Naród czuje się zjednoczony wokół tych mediów katolickich. Jeśli
      > Naród ma tyle radości z ich posiadania, to tym bardziej trzeba je wzmacniać,
      > by docierały do jak najszerszych rzesz ludzi w Ojczyźnie i Polaków rozsianych
      > po całym świecie. Pragnę też wyrazić Ojcu Dyrektorowi współczucie, że za taką
      > piękną pracę dla dobra Kościoła, Narodu, Ojczyzny i za zorganizowanie XII
      > Pielgrzymki Rodziny Radia Maryja zamiast podziękowania spotyka Ojca czarna
      > niewdzięczność poprzez nową kłamliwą i oszczerczą nagonkę na Ojca w mediach.
      > Oczywiście to jest grupa ludzi bardzo świadomie sterowanych, którzy mają
      > określony cel do osiągnięcia. Chcą niszczyć dobro. Mamy jednak potężną rzeszę
      > ludzi, którzy cieszą się, tworzą te dzieła i chcą na wszystkie sposoby
      > przyjść z pomocą Radiu Maryja, TV TRWAM i "Naszemu Dziennikowi". Będą to
      > robić z jeszcze większą ofiarnością niż dotychczas. Nasz Naród jest
      > szlachetny i dobry. Zasługuje na wielki szacunek. Trzeba ufać, że Królowa
      > Polski zaopiekuje się nami i nas poprowadzi. To jest Naród, który Chrystusa
      > ma za swojego Pana i Króla. Polacy już tyle razy zdali egzamin w przeszłości,
      > przez całe dzieje historii, i obecnie zdadzą ten egzamin. Naród jest wciąż
      > okłamywany, okradany. Źli dziennikarze, którzy wobec Narodu podjęli nikczemne
      > zadanie, gaszą światło prawdy. Za nimi w ciemnościach grasują, rozkradają
      > majątek źli politycy. Sprzężenie dziennikarzy ze złymi politykami jest bardzo
      > duże. Zasługuje to nie tylko na potępienie, ale i na rozliczenie tych ludzi,
      > którzy wielką szkodę wyrządzają Narodowi. Za rozkradzioną gospodarkę, za
      > okradzione rodziny, a zwłaszcza osoby starsze i chore, trzeba rozliczyć
      > winowajców. Oni dzisiaj próbują odwracać uwagę od siebie i szukać złodzieja w
      > dobrodzieju. Myślę, że Naród Polski ma tyle mądrości, iż odpowie zwiększoną
      > modlitwą, gorliwością i ofiarnością na prawdziwie katolickie media, które
      > zgromadziły nas na Jasnej Górze. Dziękuję Ojcu za wezwanie do modlitw w
      > czasie mojej choroby. Dziękuję wszystkim tym, którzy objęli mnie modlitwą.
      > Modlę się za was, żeby Pan Bóg dał siły i zdrowie, byście mogli wypełniać
      > swoje zadania jak najlepiej wśród nowych ataków i zagrożeń. Zresztą mamy już
      > nową falę ataków na księży biskupów.
      > Ojciec Dyrektor Tadeusz Rydzyk:
      > Tak jak w czasach komunistycznych byli wysyłani do seminariów agenci, tak
      > samo i teraz centrale antyewangelizacyjne pracują, żeby później uderzyć w
      > Kościół. Trzeba robić wszystko, żeby Pan Bóg i Jezus Chrystus byli
      > uwielbieni - to jest nasza praca. Widzę jeszcze jedno: ci, którzy nas tak
      > atakowali (znam nazwiska tych ludzi), awansowali, byli i są nagradzani, także
      > w TV. A to były kłamstwa. Jak w tej sprawie rozliczą się przed Panem Bogiem?
      > A gdzie są struktury broniące prawa, gdzie sądy? Jest to problem sumień.
      > A może nawet firma produkująca maybacha chciała sobie zrobić reklamę na
      > Ojcu...?
      > Ojciec Dyrektor Tadeusz Rydzyk:
      > Pamiętam, jak mnie ostrzegał o. Mikrut, który mówił, że oni są zdolni do
      > wszystkiego, bo nie darują katolickim mediom. Dlatego trzeba popierać media.
      > W każdym domu muszą być katolickie media.
      > Naród musi być gospodarzem w swoim domu. I ta świadomość Narodu będzie coraz
      > większa, gdy media przywrócimy Narodowi, gdy media będą służyły dobru całego
      > Narodu i będą wierne najwyższym wartościom.
      > Fragmenty audycji Rozmowy niedokończone z 15 lipca 2004 r. w Radiu Maryja.
      > Kolejne wypowiedzi opublikujemy w poniedziałek.
      > www.naszdziennik.pl/

Wspólnotą prawdy i miłości, która komunikuje się ze sobą, nazwał Rodzinę Radia
      Maryja ksiądz biskup Stanisław Stefanek. Dwunasta już pielgrzymka na Jasną
      Górę wspólnoty skupionej wokół toruńskiej rozgłośni była najliczniejszą z
      dotychczasowych: zgromadziła ponad sześć i pół miliona osób!
      • Gość: ipsator bije konia na postoju, czy to grzech? IP: *.b.pppool.de 17.07.04, 13:30
        • terenia.nasweter Re: bije konia na postoju, czy to grzech? 17.07.04, 16:07
          Centrale antyewangelizacyjne ponownie zaatakowały Radio Maryja i osobę Ojca
          Dyrektora. Robią wszystko, by osłabić ofiarność słuchaczy i w efekcie zniszczyć
          niewygodną - polską, katolicką - rozgłośnię !!!
          • snajper55 Re: bije konia na postoju, czy to grzech? 17.07.04, 16:27
            terenia.nasweter napisała:

> Centrale antyewangelizacyjne ponownie zaatakowały Radio Maryja i osobę Ojca
            > Dyrektora. Robią wszystko, by osłabić ofiarność słuchaczy i w efekcie znisz
            > czyć niewygodną - polską, katolicką - rozgłośnię !!!

Jak się chce Maybachem jeździć, to trzeba się liczyć z konsekwencjami. Nie ma
            cudów, aby ktoś nie zauważył i mediów nie poinformował. To jak z cnotą,
            niektórzy to by chcieli i puszczać się i cnotę zatrzymać. Nie da się. Trzeba
            było ograniczyć się do pettingu i jeździć jakimś Jaguarem czy zwykłym BMW.

S.
        • Gość: wikul Re: bije konia na postoju, czy to grzech? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.04, 18:15
          domain: b.pppool.de
          status: invalid
      • snajper55 Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja 17.07.04, 16:25

> Dwunasta już pielgrzymka na Jasną
        > Górę wspólnoty skupionej wokół toruńskiej rozgłośni była najliczniejszą z
        > dotychczasowych: zgromadziła ponad sześć i pół miliona osób!

A ja słyszałem, że zgromadziła osiemdziesiąt milionów osób. Kosmitów nie licząc.

S.
        • terenia.nasweter Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja 17.07.04, 16:28
          snajper55 napisał:

> terenia.nasweter napisała:
          >
          > > Dwunasta już pielgrzymka na Jasną
          > > Górę wspólnoty skupionej wokół toruńskiej rozgłośni była najliczniejszą z
          >
          > > dotychczasowych: zgromadziła ponad sześć i pół miliona osób!
          >
          > A ja słyszałem, że zgromadziła osiemdziesiąt milionów osób. Kosmitów nie
          licząc
          > .
          >
          > S.
          Nie bądź zboczony mule taki dowcipny !
          • snajper55 Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja 17.07.04, 16:31

> snajper55 napisał:
            >
            > > terenia.nasweter napisała:
            > >
            > > > Dwunasta już pielgrzymka na Jasną
            > > > Górę wspólnoty skupionej wokół toruńskiej rozgłośni była najliczniejszą z
            > > > dotychczasowych: zgromadziła ponad sześć i pół miliona osób!
            > >
            > > A ja słyszałem, że zgromadziła osiemdziesiąt milionów osób. Kosmitów nie
            > > licząc.
            > >
            > Nie bądź zboczony mule taki dowcipny !

Usiłuję Ci dorównać w dowcipie, ty moja zboczona ośliczko. Tak mnie tymi 6,5
            milionami rozbawiłaś. Już dawno się tak nie śmiałem. smile))))

S.
            • terenia.nasweter Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja 17.07.04, 16:37
              Tam, gdzie są Biura Radia Maryja, tam, gdzie są Koła Radia Maryja, tam tworzą
              się żywe wspólnoty, poczynając od modlitwy, poczynając od kolportażu dobrej
              książki, a kończąc na najrozmaitszych sposobach zabezpieczania mienia
              potrzebujących. To jest szkoła współtworzenia żywego społeczeństwa.
              • snajper55 Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja 17.07.04, 18:32

> Tam, gdzie są Biura Radia Maryja, tam, gdzie są Koła Radia Maryja, tam tworzą
                > się żywe wspólnoty, poczynając od modlitwy, poczynając od kolportażu dobrej
                > książki, a kończąc na najrozmaitszych sposobach zabezpieczania mienia
                > potrzebujących. To jest szkoła współtworzenia żywego społeczeństwa.

Tak, tak, mienie ojczulek Rydzyk najlepiej zabezpiecza. wink))

S.
                • nurni terenia goczal niedzielski itd 17.07.04, 18:43
                  prowokatoorzy z forum w-wa
                  czerwone pajaczki stukajace juz cos tak ze 3 lata

prowokator Snajperze to taki gosc
                  ktory np maluje na forum napisy "Zydzi do gazu" pisze wulgarnie albo idiotycznie
                  najczesciej zreszta jedno i drugie

po co to robi?
                  to juz inna bajka

generalnie jest zadowolony z kazdego jelenia
                  ktory go byl kupil
                  i pozadanych ze wszechmiar reakcji tlumu

jelen zwykle tez jest ucieszony
                  znalazl sobie (ow jelen) kolejne potwierdzenie ze jest madry
                  slowem zabawa obustronna

najwieksza jednak dla tych patrzacych z boku
                  • snajper55 Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 18:58
                    nurni napisał:

> najwieksza jednak dla tych patrzacych z boku

Dla patrzących z boku prowokatorów, takich jak niejaki nurni.

S.
                    • pollak Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 19:36
                      snajper55 napisał:

> Dla patrzących z boku prowokatorów, takich jak niejaki nurni.

Przecież to nasza panna.zuzanna vel niezlomny.prawicowiec vel.... stara
                      komusza k...a. Stary znajomy karolek - antoni.goczal.

PS. Nasza terenia.nasweter to !NIE JEST! max.
                      • snajper55 Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 20:15
                        Pollaku, mnie się bardzo nie podoba szafowanie terminem >prowokator<. Mimo, iz
                        zdaję sobie sprawę z istnienia i działania takowych, nie nadużywałbym tego
                        określenia. Ja zauważyłem inną regułe. Jesli pojawia się post zgodny z
                        poglądami jakiegoś X, ale prezentujący je w sposób ewidentnie bezsensowny,
                        najwygodniej sięgnoąć po to określenie. Bo wtedy taki X jest w dość niezręcznej
                        sytuacji. Polemizować z poglądami nie może, bo je podziela, jednocześnie mieć
                        takiego stronnika - wstyd. No ale wystarczy nazwać takiego prowokatorem i już
                        jest on ustawiony po odpowiedniej, wrażej stronie. Takim prowokatorem był na
                        przykład dla gini i nurniego swego czasu Józio Zawadzki. Czy nie uczciwiej
                        przyznać, że wśród wyznawców takich czy innych poglądów są także głupcy piszącu
                        głupio ? No, chyba że ktoś uważa, że takie jak on poglądy wyznają jedynie
                        bardzo mądrzy i uświadomieni Polacy. wink)

S.
                        • nurni Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 20:25
                          snajper55 napisał:

> Pollaku, mnie się bardzo nie podoba szafowanie terminem >prowokator<.

tu nie bylo szafowania
                          byl prowokator (znany mi Pollakowi Sceptykowi i moze innym)

i byl jelen ucieszony tym o czym pisalem wczesniej
                          znalazl sobie potwierdzenie ze jego przeciwnicy to prymitywy

slowem wpadka
                          najlepiej obrocic agresje wobec poslanca przynoszacego zla nowine:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=14248518&a=14269164

i tak trzymac !

• snajper55 Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 20:35
                            nurni napisał:

> tu nie bylo szafowania
                            > byl prowokator (znany mi Pollakowi Sceptykowi i moze innym)
                            >
                            > i byl jelen ucieszony tym o czym pisalem wczesniej
                            > znalazl sobie potwierdzenie ze jego przeciwnicy to prymitywy

Nie sądze, aby kogoś miała cieszyć czyjaś głupota. Nawet jeśli głupiec
                            prezentuje poglądy z któymi trudno się zgodzić. Jak mówią, niemądrych jest
                            większość, a to nic miłego mieć większość przeciwko sobie. W sumie - marny
                            powód do radości.

> slowem wpadka
                            > najlepiej obrocic agresje wobec poslanca przynoszacego zla nowine:
                            >
                            > <a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=14248518&a=14269164" >

Złe nowiny ??? Jak dla kogo.

Nurni, masz kolejny wytrysk intelektu - Ocaleńca. Pewnie kolejny prowokator ?
                            Obrodziło nam prowokatorami.

S.
                            • nurni Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 20:42
                              snajper55 napisał:

> nurni napisał:
                              >
                              > > tu nie bylo szafowania
                              > > byl prowokator (znany mi Pollakowi Sceptykowi i moze innym)
                              > >
                              > > i byl jelen ucieszony tym o czym pisalem wczesniej
                              > > znalazl sobie potwierdzenie ze jego przeciwnicy to prymitywy
                              >
                              > Nie sądze, aby kogoś miała cieszyć czyjaś głupota. Nawet jeśli głupiec
                              > prezentuje poglądy z któymi trudno się zgodzić. Jak mówią, niemądrych jest
                              > większość, a to nic miłego mieć większość przeciwko sobie. W sumie - marny
                              > powód do radości.

owszem marny

ale to nie ja pialem z zachwytu w tym i winnych watkach

> > slowem wpadka
                              > > najlepiej obrocic agresje wobec poslanca przynoszacego zla nowine:
                              > >
                              > > <a href="<a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                              f=13&w=14248518&a=14269164"" target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                              f=13&w=14248518&a=14269164"</a> >
                              >
                              > Złe nowiny ??? Jak dla kogo.

dla wszystkich bioracych prowokatora serio
                              chcesz powiedziec ze Ty zawsze wiedziales w jakie klocki z nimi grasz?

> Nurni, masz kolejny wytrysk intelektu - Ocaleńca. Pewnie kolejny prowokator ?
                              > Obrodziło nam prowokatorami.

prowokatorow ci tu jak psow
                              nie kazdym sie zajmuje bo nie mialbym juz czasu nic wiecej robic

reaguje jak widzisz od czasu do czasu

powiadasz ze to kolejny prowokator?
                              czy ja juz nim nie jestem ?

nie musisz odpowiadac
                              wystarczy mi Twoje dobre samopoczucie
                              • sceptyk Tylko dziecko nie zuwazylo by 18.07.04, 21:53
                                ze terenia to kontynuacja lech.niedzielski, antoni.goczal i jeszcze innych
                                nickow wystepujacych pod wspolnym schematem nic.nic

I wygi forumowe sie nie nabiora na jego prowokacyjki. Choc kazdy zlapany w
                                sieci (gra slow zamierzona) naiwniaczek zapewne duzo radosci nic.nic sprawia.

Niemniej jednak, trzeba nic.nic oddac sprawiedliwosc, ze poza schemat w
                                tworzonych nickach sie - chyba - nie posuwa. Choc kto wie! Oraz - ze przestal
                                olewac goracym moczem polemistow. Byl to swego czasu ulubiony orez nic.nic w
                                dyskusji.

Osobiscie, wole Terenie od Kretyna. Obaj z UBeckim rodowodem, ale Terenia jakos
                                bardziej swojski. Moze dlatego, ze warszawski.
                              • snajper55 Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 22:02
                                nurni napisał:

> ale to nie ja pialem z zachwytu w tym i winnych watkach

A kto piał ??? Może ja ????

Wiesz, nurni, tak się zastanawiam kto Ci bardziej przeszkadza. Czy
                                >prowokatorzy<, cz ci, co ich wyśmiewają. Bo atakujesz tych drugich.

> prowokatorow ci tu jak psow
                                > nie kazdym sie zajmuje bo nie mialbym juz czasu nic wiecej robic

Mnie szkoda czasu na zastanawianie się czy to pisze pacynka, czy zwykły nick,
                                czy on tak naprawdę myśli, czy też udaje, że tak mysli. A może myśli nie
                                dokładnie to co pisze, tylko swoje myslenie przejaskrawia. Ty oczywiście wiesz
                                to wszystko po dwóch słowach postu, ale nie każdy jest taki genialny jak Ty.

> reaguje jak widzisz od czasu do czasu

O prowokatorach piszesz dość często.

> powiadasz ze to kolejny prowokator?
                                > czy ja juz nim nie jestem ?

Nie trzeba innych od prowokatorów było wyzywać.

S.
                                • Gość: Franek Re: terenia goczal niedzielski itd IP: *.chello.pl 19.07.04, 22:58
                                  snajper55 napisał:

> nurni napisał:
                                  >
                                  > > ale to nie ja pialem z zachwytu w tym i winnych watkach
                                  >
                                  > A kto piał ??? Może ja ????
                                  >
                                  > Wiesz, nurni, tak się zastanawiam kto Ci bardziej przeszkadza. Czy
                                  > >prowokatorzy<, cz ci, co ich wyśmiewają. Bo atakujesz tych drugich.
                                  >
                                  > > prowokatorow ci tu jak psow
                                  > > nie kazdym sie zajmuje bo nie mialbym juz czasu nic wiecej robic
                                  >
                                  > Mnie szkoda czasu na zastanawianie się czy to pisze pacynka, czy zwykły nick,
                                  > czy on tak naprawdę myśli, czy też udaje, że tak mysli. A może myśli nie
                                  > dokładnie to co pisze, tylko swoje myslenie przejaskrawia. Ty oczywiście
                                  wiesz
                                  > to wszystko po dwóch słowach postu, ale nie każdy jest taki genialny jak Ty.
                                  >
                                  > > reaguje jak widzisz od czasu do czasu
                                  >
                                  > O prowokatorach piszesz dość często.
                                  >
                                  > > powiadasz ze to kolejny prowokator?
                                  > > czy ja juz nim nie jestem ?
                                  >
                                  > Nie trzeba innych od prowokatorów było wyzywać.
                                  >
                                  > S.
                                  Hm.
                        • pollak Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 20:26
                          Snajperze, on w założonym przez siebie wątku jako telewizja.trwam, będzie chwilę
                          później pod innym nickiem sam w siebie rzucał chujami.

Co go boli?
                          1. Rydzyk (RM i LPR)
                          2. Kaczyński (PiS)
                          3. Rokita (PO)

(trzy główne tematy)

Co go nie boli?
                          1. SLD
                          2. SLD
                          3. SLD
                          • snajper55 Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 20:38
                            pollak napisał:

> Snajperze, on w założonym przez siebie wątku jako telewizja.trwam, będzie chwi
                            > lę później pod innym nickiem sam w siebie rzucał chujami.

Całkiem możliwe, ale ja już jestem uczulony na określenie >prowokator<.
                            Niektórzy gdy tylko coś jest niewygodne szafują tym określeniem. Nie przeczę,
                            że tym razem może to być autentyczny prowokator. Wiesz, to tak jak z tym
                            pasterzem co wołał - Wilki ! Wilki ! wink)

> Co go boli?
                            > 1. Rydzyk (RM i LPR)
                            > 2. Kaczyński (PiS)
                            > 3. Rokita (PO)
                            >
                            > (trzy główne tematy)
                            >
                            > Co go nie boli?
                            > 1. SLD
                            > 2. SLD
                            > 3. SLD

Ładna charakterystyka. wink)

S.
                            • nurni skoro jeszcze tu klamiesz 18.07.04, 20:46
                              snajper55 napisał:

> Całkiem możliwe, ale ja już jestem uczulony na określenie >prowokator<.
                              >
                              > Niektórzy gdy tylko coś jest niewygodne szafują tym określeniem.

kto szafuje tym okresleniem ?

kto szafuje tym okresleniem "gdy tylko coś jest niewygodne"

zapytal "uczulony" Snajper........

• snajper55 Re: skoro jeszcze tu klamiesz 18.07.04, 22:05
                                nurni napisał:

> snajper55 napisał:
                                >
                                > > Całkiem możliwe, ale ja już jestem uczulony na określenie >prowokator<.
                                > >
                                > > Niektórzy gdy tylko coś jest niewygodne szafują tym określeniem.
                                >
                                > kto szafuje tym okresleniem ?
                                >
                                > kto szafuje tym okresleniem "gdy tylko coś jest niewygodne"

Ty. Ja Ci tylko odpowiedziałem tym samym. Słomka versus belka ?

> zapytal "uczulony" Snajper........

S.
                            • abe.abe Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 21:05
                              snajper55 napisał:

> Całkiem możliwe, ale ja już jestem uczulony na określenie >prowokator<.

Szkoda jedynie, że pomyliłeś alergię z agresją.

> Nie przeczę, że tym razem może to być autentyczny prowokator.

Bo jest.
                              Ale słowo "przepraszam", to dla Snajpera zbyt wiele...
                              Woli alergię na słowo "prowokator" zwalczać autoszczepionką sad((

Abe
                              • nurni zbyteczne 18.07.04, 21:13
                                abe.abe napisała:

> Ale słowo "przepraszam", to dla Snajpera zbyt wiele...

nie wiem bowiem gdzie moglbym sobie je wsadzic

kon jaki jest kazdy widzi
                              • snajper55 Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 22:08
                                abe.abe napisała:

> snajper55 napisał:
                                >
                                > > Całkiem możliwe, ale ja już jestem uczulony na określenie >prowokator<.
                                >
                                > Szkoda jedynie, że pomyliłeś alergię z agresją.

O, to w takim razie nie cztałaś moich agresywnych postów. wink)

> > Nie przeczę, że tym razem może to być autentyczny prowokator.
                                >
                                > Bo jest.

Bo całkiem możliwe, że jest. Tylko powiedz mi po czym odróżniasz prowokatora od
                                na przykład gini, gdy piszą dokładnie to samo ? Na przykład, że Żydzi
                                wszystkich Polaków oskarżają o mord w Jedwabnem, lub podobne inne antysemickie
                                bzdury ?

> Ale słowo "przepraszam", to dla Snajpera zbyt wiele...

Na to już Ci nurni odpowiedział. sad(

S.
                                • abe.abe Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 22:19
                                  snajper55 napisał:

> O, to w takim razie nie cztałaś moich agresywnych postów. wink)

Czytałam, Snajperze, bardziej agresywne.
                                  Wiem, że potrafisz, tylko co to zmienia?

"Zbyt mało było i jest niezgody na
                                  podłość, na szerzenie nienawiści"

> > > Nie przeczę, że tym razem może to być autentyczny prowokator.
                                  > >
                                  > > Bo jest.
                                  >
                                  > Bo całkiem możliwe, że jest. Tylko powiedz mi po czym odróżniasz prowokatora
                                  od na przykład gini, gdy piszą dokładnie to samo ? Na przykład, że Żydzi
                                  > wszystkich Polaków oskarżają o mord w Jedwabnem, lub podobne inne
                                  antysemickie
                                  > bzdury ?

Wyczerpująco odpowiedział Ci Nurni, Pollak i Sceptyk. Czuję się zwolniona
                                  z dalszych wyjaśnień. Mogłabym jedynie powtórzyć za nimi.

> > Ale słowo "przepraszam", to dla Snajpera zbyt wiele...
                                  >
                                  > Na to już Ci nurni odpowiedział. sad(

Sugerujesz, że tylko się trochę spóźniłeś?

"Musiałaś niezauważyć moich dyskusji z nurnim /.../"

Gdybym nie widziała ich wcześniej, to właśnie miałam okazję
                                  zobaczyć jedną z nich. Piszesz, że odpowiedziałeś Nurniemu
                                  tylko jego własnym określeniem - określeniem "prowokator".
                                  Czyżby to Ciebie Nurni nim obraził?
                                  A moze uwazasz, ze to prowokatorskiemu nickowi nalezy się obrona?
                                  Obrażasz nie obrażany.
                                  Masz rację z tą słomką i belką sad((((

Abe sad
                                  • pollak Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 22:22
                                    abe.abe napisała:

> Masz rację z tą słomką i belką sad((((

Już miałem zarzucić Wam poruszanie tematów które nie pasują do F.Aktualności.
                                    Ale całe szczęście dyskusja schodzi na tematy polityczne.

PS. A ten Słomka to od czego jest ministrem?
                                    • abe.abe Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 22:25
                                      Jeszcze od niczego, Pollaku.
                                      W odpowiednim czasie zastąpi Belkę smile))

Pozdrawiam

Abe smile
                                  • snajper55 Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 22:36
                                    abe.abe napisała:

> snajper55 napisał:
                                    >
                                    > Wyczerpująco odpowiedział Ci Nurni, Pollak i Sceptyk. Czuję się zwolniona
                                    > z dalszych wyjaśnień. Mogłabym jedynie powtórzyć za nimi.

Dla nich istotne jest, czy nick jest autentyczny, czy udaje. Ja zakładam
                                    autentyczność.

> > > Ale słowo "przepraszam", to dla Snajpera zbyt wiele...
                                    > >
                                    > > Na to już Ci nurni odpowiedział. sad(
                                    >
                                    > Sugerujesz, że tylko się trochę spóźniłeś?

Wszystko wynikło z pewnego, w innych okolicznościach śmiesznego,
                                    nieporozumienia. Jednak JUŻ nie jest to odpowiednie miejsce na wyjaśnienia.

> "Musiałaś niezauważyć moich dyskusji z nurnim /.../"
                                    >
                                    > Gdybym nie widziała ich wcześniej, to właśnie miałam okazję
                                    > zobaczyć jedną z nich.

Wydaje mi się, że niereprezentatywną. wink)

> Piszesz, że odpowiedziałeś Nurniemu
                                    > tylko jego własnym określeniem - określeniem "prowokator".
                                    > Czyżby to Ciebie Nurni nim obraził?

No... z pewnych powodów tak się poczułem... wink))

> A moze uwazasz, ze to prowokatorskiemu nickowi nalezy się obrona?

Nie !

> Obrażasz nie obrażany.

No... Nie do końca masz rację...

> Masz rację z tą słomką i belką sad((((
                                    >
                                    > Abe sad

S.
                            • pollak Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 22:24
                              Tym razem to autentyczny i jedyny w swoim rodzaju prowoczek - zboczal.
                              • nurni Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 22:28
                                pollak napisał:

> Tym razem to autentyczny i jedyny w swoim rodzaju prowoczek - zboczal.

"byc moze" jako rzecze Snajper

tym niemniej szkoda....zdazyl juz sie spodobac
                                kreowal pozadany wizerunek

nie pamietam Cie Pollaku 2 lata temu
                                zwykle to Sceptyk "opiekowal sie" naszymi czerwonymi sld-owskimi pajaczkami
                                • pollak Re: terenia goczal niedzielski itd 18.07.04, 22:32
                                  nurni napisał:

> nie pamietam Cie Pollaku 2 lata temu
                                  > zwykle to Sceptyk "opiekowal sie" naszymi czerwonymi sld-owskimi pajaczkami

Ja wtedy sam Kretyna wycinałęm. A teraz robimy to na zmiany wink
    • jozef_zawadzki Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja 17.07.04, 16:41
      Idzcie w pokoju Chrystusa.
      Ofiara zostala zebrana.
      • gandalph Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja 19.07.04, 10:50
        jozef_zawadzki napisał:

> Idzcie w pokoju Chrystusa.
        > Ofiara zostala zebrana na drugiego Maybacha.
    • jozef_zawadzki Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja 17.07.04, 17:57
      Modlitwy na antenie radia maryja: Słuchamy, Radio Maryja...
      w czyjej intencji modlitwa? Ja bym chciała się pomodlić za wszystkich oszustów,
      kłamców i złodziei... no i za ojca dyrektora oczywiście.
    • a.adas Tereniu, a Żydówka zgwałcona przez Polaka 17.07.04, 18:08
      moze usunać dziecko?
    • Gość: bla Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja IP: 80.50.28.* 17.07.04, 18:14
      Gość portalu: max napisał

ble ble ble, ale bzdury, dobre dla kucharek i gospodyń domowych z kółka
      różańcowego, oraz dla niektórych p osłów Jurków, Marków i innych Niesiołowskich
    • Gość: pollak Hej, max IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 14:42
      pozdrówka.
      • Gość: max Re: Hej, max IP: *.zax.pl 18.07.04, 14:45
        odwzajemniam pozdrowienia smile tak trzymać!
        • Gość: pollak :) __________ no txt _____ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 14:53
          • miltonia Che, che 18.07.04, 18:21
            Gdy cytam takie tekst jak ten zamieszczony prze Maxa to niegdy nie mam pewnosci
            czy one na powaznie czy dla jaj.
            • terenia.nasweter Wybaczam śmieciom ! Dobrem zło zwyciężaj ! 19.07.04, 08:10
              Nie chcę nawet komentować postów tych bydlaków atakaujących misję RM (takich
              jak pollak czy nurek).
              Wybaczam im i daję wszystkim za przykład Paną Kazimierę z Niepołomic:
              " Ja mam niewielkie dochody, ale jutro pojadę do PKO i podwyższam datki na
              Radio Maryja. Myślę, że wielu słuchaczy tak zrobi, a jeżeli chodzi o te
              paszkwile, to moim zdaniem ojcu należy się nie samochód, tylko przynajmniej
              helikopter. (...) Diabeł, jak nie może skusić, to przynajmniej opluje. "

Oto jest odpowiedź dla tych bydląt !
              • nurni dobra robota...mozesz odejsc 19.07.04, 09:44

> Oto jest odpowiedź dla tych bydląt !

wyglada na to ze mleko juz sie rozlalo

wracaj na w-we

alez Ty smiesznie i inteligentnie piszesz !

• Gość: Wierny RM ! Brawo Tereska ! Nurek skopany !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 09:48
                  Tak trza z tymi kalekami ! (Fizycznymi i duchowymi)
                  • nurni psiakrew..... 19.07.04, 09:58
                    adres neostradowy....

musi byc Snajper dobrze glowkowal

a tak w ogole chopaki(?) lsd polecialo na pysk !
                    trzeba zintensyfikowac czarna propagande!
                    • Gość: Wierny RM ! Ależ się nurek zagotował ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 10:32
                      Biedny kaleki chłopiec przykuty do wózka.
                      Biedny chłopiec nienawidzący wszystkich i obwiniający wszyskich za swoje
                      kalectwo.
                      Biedny nurek.
                      • nurni to juz bylo 19.07.04, 10:50
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=3567406&a=3870338
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=3567406&a=3862302
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=3620929&a=3633198
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=3550961&a=3551509
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=2044799&a=2045557
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=1031670&a=1034338
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=846497&a=867857

tylko 2002 i tylko niektore

w sumie glupia sprawa
                        wrog kosciola prawicy czy solidarnosci moze byc totalnym prymitywem
                        moze ("byc moze" by Snajper) uprawiac czarna propagande i prowokacje

zapotrzebowanie na prywmitywnych wrogow moze byc silniejsze od logiki

-------

napisz cos jeszcze chlopcze

sluzysz mi tu za przyklad

ostatnio na celowniku byla nawet platforma ktora pofrunela za wysoko
                        pozycje z ktorych piszesz sa juz wystarczajaco czytelne

• snajper55 Re: to juz bylo 19.07.04, 10:57
                          Dobrze, że nie mam neostrady, bo nurni by pisał, że to mojego autorstwa posty.

Od razu się przyznam. Ja piszę z Aster. Ale nurni, uwierz mi na słowo, nie
                          tylko ja z Aster piszę. Ładnych pare tysięcy Aster używa. Więc nie przypisuj mi
                          każdego postu z Aster, please.

S. wink))
                          • nurni Re: to juz bylo 19.07.04, 11:05
                            snajper55 napisał:

> Dobrze, że nie mam neostrady, bo nurni by pisał, że to mojego autorstwa posty.

a dodatkowo wybil Ci szyby w oknach...

w sumie co Ci szkodzi kontynuowac na te nute....

> Od razu się przyznam. Ja piszę z Aster. Ale nurni, uwierz mi na słowo, nie
                            > tylko ja z Aster piszę. Ładnych pare tysięcy Aster używa. Więc nie przypisuj
                            mi
                            >
                            > każdego postu z Aster, please.

jesli Snajper pisze ze mu to przypisuje to widac nie klamie

w koncu slowo "klamstwo" "klamiesz" zarezerwowal juz dla siebie

nie pytam gdzie tak napisalem
                            nawet nie pytam po co tak piszesz

kon jaki jest kazdy widzi
                            • snajper55 Re: to juz bylo 19.07.04, 11:37
                              nurni napisał:

> jesli Snajper pisze ze mu to przypisuje to widac nie klamie

Jeśli piszesz, że Snajper pisze, że mu przypisujesz, to mijasz się z prawdą.

> w koncu slowo "klamstwo" "klamiesz" zarezerwowal juz dla siebie

Dlatego użyłem teraz zwrotu >mijasz się z prawdą<. wink)

> nie pytam gdzie tak napisalem

Nigdzie. A ja nigdzie nie napisałem, że tak napisałeś. Czytaj spokojniej.

> nawet nie pytam po co tak piszesz
                              >
                              > kon jaki jest kazdy widzi

Nurni jaki jest każdy widzi. wink)

S.
                              • nurni czy mam numerowac Twoje klamstwa? 19.07.04, 12:58
                                snajper55 napisał:

> nurni napisał:
                                >
                                > > jesli Snajper pisze ze mu to przypisuje to widac nie klamie
                                >
                                > Jeśli piszesz, że Snajper pisze, że mu przypisujesz, to mijasz się z prawdą.

"Od razu się przyznam. Ja piszę z Aster. Ale nurni, uwierz mi na słowo, nie
                                tylko ja z Aster piszę. Ładnych pare tysięcy Aster używa. Więc nie przypisuj mi
                                każdego postu z Aster, please"

rozumiem ze to nie Ty napisales
                                albo mial to byc zart (rownie udany co smieszny)

> w koncu slowo "klamstwo" "klamiesz" zarezerwowal juz dla siebie
                                >
                                > Dlatego użyłem teraz zwrotu >mijasz się z prawdą<. wink)

tez smisznie...

> > nie pytam gdzie tak napisalem
                                >
                                > Nigdzie. A ja nigdzie nie napisałem, że tak napisałeś. Czytaj spokojniej.

nie napisales ze Ci cos przypisuje....doprawdy?

sa gdzies granice kompromitacji...?

> Nurni jaki jest każdy widzi. wink)

inteligentnie i celnie

po co tak glupio sie wykladasz?
                                napisz cos jeszcze o grupie Gini....logiku

swiat jest nieco bardziej zlozony nizby chcieli tego fanatycy
                                • snajper55 Re: czy mam numerowac Twoje klamstwa? 19.07.04, 13:23
                                  nurni napisał:

> snajper55 napisał:
                                  >
                                  > > nurni napisał:
                                  > >
                                  > > > jesli Snajper pisze ze mu to przypisuje to widac nie klamie
                                  > >
                                  > > Jeśli piszesz, że Snajper pisze, że mu przypisujesz, to mijasz się z prawdą.
                                  >
                                  > "Od razu się przyznam. Ja piszę z Aster. Ale nurni, uwierz mi na słowo, nie
                                  > tylko ja z Aster piszę. Ładnych pare tysięcy Aster używa. Więc nie przypisuj
                                  > mi każdego postu z Aster, please"
                                  >
                                  > rozumiem ze to nie Ty napisales
                                  > albo mial to byc zart (rownie udany co smieszny)

Ja napisałem tę żartobliwą prośbę.

> > w koncu slowo "klamstwo" "klamiesz" zarezerwowal juz dla siebie
                                  > > Dlatego użyłem teraz zwrotu >mijasz się z prawdą<. wink)
                                  >
                                  > tez smisznie...

Śmiech to zdrowie.

> > > nie pytam gdzie tak napisalem
                                  > >
                                  > > Nigdzie. A ja nigdzie nie napisałem, że tak napisałeś. Czytaj spokojniej.
                                  >
                                  > nie napisales ze Ci cos przypisuje....doprawdy?

Nie, nie napisałem. Poprosiłem abyś mi nie przypisywał.

> sa gdzies granice kompromitacji...?

Czytając posty na FA zaczynam w to wątpić. wink)

> > Nurni jaki jest każdy widzi. wink)
                                  >
                                  > inteligentnie i celnie
                                  >
                                  > po co tak glupio sie wykladasz?
                                  > napisz cos jeszcze o grupie Gini....logiku

Po co ? Koń jaki jest, każdy widzi.

> swiat jest nieco bardziej zlozony nizby chcieli tego fanatycy

I kto to pisze ??? Ten co niewygodne głosy zbywa określeniem - prowokator.

S.
                                  • nurni lustereczko powiedz przecie....klamstwo nr 2 19.07.04, 13:31

> I kto to pisze ??? Ten co niewygodne głosy zbywa określeniem - prowokator.

prowokatorem to mnie nazwales geniuszu
                                    linku nie bedzie bo Twoj post stoi wyzej

pisalem juz nie klam tak glupio

ja nazwalem prowokatorem autentycznego prowokatora
                                    Tobie wystarczylo geniuszu (albo dowcipu) na przypisanie tego mi

brnij dalej

mamy tu weryfikacje gowno wartych deklaracji:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10027
                                    • snajper55 Chyba się zapętliłeś. ______nt 19.07.04, 14:18
                                      nurni napisał:

>
                                      > > I kto to pisze ??? Ten co niewygodne głosy zbywa określeniem - prowokator
                                      > .
                                      >
                                      > prowokatorem to mnie nazwales geniuszu
                                      > linku nie bedzie bo Twoj post stoi wyzej
                                      >
                                      > pisalem juz nie klam tak glupio
                                      >
                                      > ja nazwalem prowokatorem autentycznego prowokatora
                                      > Tobie wystarczylo geniuszu (albo dowcipu) na przypisanie tego mi
                                      >
                                      > brnij dalej
                                      >
                                      > mamy tu weryfikacje gowno wartych deklaracji:
                                      >
                                      > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10027
                                      • nurni Re: Chyba się zapętliłeś. ______nt 19.07.04, 14:34
                                        wystarczylo slowo wczesniej
                                        wystarczylaby odrobina refleksji by nie brnac ...w juz znane

bywaj zdrow
                                    • Gość: Obiektywny Terenia do boju ! Walcz z komuną !!! ntx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 11:32
                          • Gość: pollak Re: to juz bylo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 11:35
                            A coś Ci przypisał? Cholerny świat, Nurni, nie miałeś sumienia!
                            • snajper55 Re: to juz bylo 19.07.04, 11:39
                              Gość portalu: pollak napisał(a):

> A coś Ci przypisał? Cholerny świat, Nurni, nie miałeś sumienia!

Nic mi nie przypisał. Ja go tak na przyszłość proszę, widząc jak kojarzy nicki
                              piszące spod jednego adresu.

S.
                              • Gość: pollak Re: to juz bylo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 12:01
                                On nie kojarzy na podstawie adresu. Zboczal cuchnie po prostu. Jak Ci dwie
                                osoby mówią że to zboczal, mógłbyś chociaż wziąć pod uwagę że to może być
                                zboczal. Bo to jest zboczal, antoni.goczal, panna.zuzanna, niezlomny.prawicowiec,
                                telewizja.trwam, Touluse~Lautrec, Szczery, etos.solidarności, kpt.ziobro....
                                • snajper55 Re: to juz bylo 19.07.04, 13:27

> On nie kojarzy na podstawie adresu. Zboczal cuchnie po prostu.

Mój komputer nie ma przystawki zapachowej. I chyba dobrze, że nie ma. wink))

> Jak Ci dwie
                                  > osoby mówią że to zboczal, mógłbyś chociaż wziąć pod uwagę że to może być
                                  > zboczal. Bo to jest zboczal, antoni.goczal, panna.zuzanna, niezlomny. prawico
                                  > wiec, telewizja.trwam, Touluse~Lautrec, Szczery, etos.solidarności, kpt.ziobro

OK, Tobie jestem w stanie uwierzyć. Ale Ty nie szafujesz określeniem
                                  >prowokator<.

S.
                                  • Gość: pollak Re: to juz bylo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 14:19
                                    Hę? Czym nie szafuję? Bo nie rozumiem kto tu szafuje.
                                    W razie jakby co, to uważam że Grossy i inne Warszawskie to niezłe prowoczki,
                                    ok?
                              • abe.abe Re: to juz bylo 19.07.04, 12:14
                                snajper55 napisał:

> Nic mi nie przypisał. Ja go tak na przyszłość proszę, widząc jak kojarzy
                                nicki
                                > piszące spod jednego adresu.

Bo JEDYNIE widzisz, nie rozumiejąc w jaki sposób kojarzy smile
                                Nie musisz go prosić. Nie przypisze Ci żadnego świństwa,
                                którego nie zrobiłeś.
                                Trudno uwierzyć, prawda?

Abe
                                • snajper55 Re: to juz bylo 19.07.04, 14:20
                                  abe.abe napisała:

> Bo JEDYNIE widzisz, nie rozumiejąc w jaki sposób kojarzy smile

To na pewno. smile

> Nie musisz go prosić. Nie przypisze Ci żadnego świństwa,
                                  > którego nie zrobiłeś.
                                  > Trudno uwierzyć, prawda?

Hmmm, właśnie mi jakieś kłamstwa przypisuje.

S. smile)
                                  • abe.abe Mam już dosyć tej gry, Snajperze... /nt 19.07.04, 15:12

• Gość: pollak Re: Ależ się nurek zagotował ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 11:33
                        Idź stąd, zboczal. Idź odpocznij. Moze gdzieś wyjedź.
                        • Gość: pollak Re: Ależ się nurek zagotował ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 12:12
                          Ty nurni jełopie też się zamknij.
                          • Gość: pollak Re: Ależ się nurek zagotował ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 14:07
                            Ulżyłeś sobie? Ja się w każdej chwili mogę zalogować.
    • Gość: Bishop Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja IP: 195.85.227.* 19.07.04, 13:28
      o ja pier... co za bełkot.

te zdewociałe barany są tak zamroczone kadzidłem że nie potrafią mysleć
      logicznie i racjonalnie.

RELIGIA JEST OPIUM DLA MAS.

Bishop
      • Gość: pollak Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 14:21
        RELIGIA JEST OPIUM DLA MAS.

Łał, ten co to powiedział to był dopiero myśliciel...
        • Gość: Bishop Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja IP: 195.85.227.* 19.07.04, 14:42
          proszę nie generalizować ... ten text mu sie udał ... wink
          • Gość: pollak Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 15:28
            Gość portalu: Bishop napisał(a):

> proszę nie generalizować ... ten text mu sie udał ... wink

Jest mi bardzo przykro. Przepraszam.
            • pollak Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja 19.07.04, 19:10

> Gość portalu: Bishop napisał(a):
              >
              > > proszę nie generalizować ... ten text mu sie udał ... wink
              >
              > Jest mi bardzo przykro. Przepraszam.

A to było całkiem niezłe. smile Myślałem że rzucisz czymś w Nurniego...
              • terenia.nasweter Re: Oszczercza nagonka na Radio Maryja 19.07.04, 21:47
                Pamiętamy nagradzanie i awansowanie dziennikarzy kłamiących, odbierających
                dobre imię Radiu Maryja, telewizji TRWAM czy posługującym w nich.
              • snajper55 Poznaj prowokatora. 20.07.04, 13:39
                Czytaj Pollaku i ucz się, jak rozpoznawać prowokatorów. wink)

>Kilka lat temu niejaki Weisman z Palestyny zamiescil artykul w
                zydowskiej gazecie "Village Voice" w NY pomawiajac forumowiczow GW
                o "antysemityzm", o wulgarne wpisy antyzydowskie. Faktem zas bylo,
                ze to polskojezyczne Zydy wpisywaly wulgaryzmy podszywajac sie
                pod Polakow.<

Reszta w forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=14296335&a=14302158

Bądź czujny jak nurni ! wink))

S.
                • terenia.nasweter Re: Poznaj prowokatora. 20.07.04, 19:08
                  Brak odwołania do Boga i chrześcijańskich korzeni Europy w preambule traktatu
                  konstytucyjnego Unii Europejskiej jest decyzją klasy politycznej, będącej
                  aktualnie u władzy w krajach Unii. Nie odzwierciedla to wcale "przekonań i
                  postaw społeczeństw całej Europy. Jest to zatem jakieś nadużycie demokracji"
                  - stwierdził ks. kard. Józef Glemp.
                  • snajper55 Re: Poznaj prowokatora. 20.07.04, 19:43

> Brak odwołania do Boga i chrześcijańskich korzeni Europy w preambule traktatu
                    > konstytucyjnego Unii Europejskiej jest decyzją klasy politycznej, będącej
                    > aktualnie u władzy w krajach Unii.

Jest odwołanie do Boga w preambule Konstytuji Europejskiej.

> Nie odzwierciedla to wcale "przekonań i
                    > postaw społeczeństw całej Europy. Jest to zatem jakieś nadużycie demokracji"
                    > - stwierdził ks. kard. Józef Glemp.

A odkąd to mamy demokrację w kościele ???? Może by najpierw kardynał zajął się
                    wprowadzaniem demokracji do kościoła.

S.
                • Gość: pollak Re: Poznaj prowokatora. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 19:27
                  Mało do rzeczy.

Zboczal jest tu znany od lat.
                  • Gość: jacek Nie odbiegajmy od tematu. IP: *.chello.pl 20.07.04, 21:17
                    przyjść z pomocą Radiu Maryja, TV TRWAM i "Naszemu Dziennikowi". Będą to
                    robić z jeszcze większą ofiarnością niż dotychczas. Nasz Naród jest
                    szlachetny i dobry. Zasługuje na wielki szacunek. Trzeba ufać, że Królowa
                    Polski zaopiekuje się nami i nas poprowadzi. To jest Naród, który Chrystusa
                    ma za swojego Pana i Króla. Polacy już tyle razy zdali egzamin w przeszłości,
                    przez całe dzieje historii, i obecnie zdadzą ten egzamin. Naród jest wciąż
                    okłamywany, okradany. Źli dziennikarze, którzy wobec Narodu podjęli nikczemne
                    zadanie, gaszą światło prawdy. Za nimi w ciemnościach grasują, rozkradają
                    majątek źli politycy. Sprzężenie dziennikarzy ze złymi politykami jest bardzo
                    duże. Zasługuje to nie tylko na potępienie, ale i na rozliczenie tych ludzi,
                    którzy wielką szkodę wyrządzają Narodowi. Za rozkradzioną gospodarkę, za
                    okradzione rodziny, a zwłaszcza osoby starsze i chore, trzeba rozliczyć
                    winowajców. Oni dzisiaj próbują odwracać uwagę od siebie i szukać złodzieja w
                    dobrodzieju. Myślę, że Naród Polski ma tyle mądrości, iż odpowie zwiększoną
                    modlitwą, gorliwością i ofiarnością na prawdziwie katolickie media, które
                    zgromadziły nas na Jasnej Górze. Dziękuję Ojcu za wezwanie do modlitw w
                    czasie mojej choroby. Dziękuję wszystkim tym, którzy objęli mnie modlitwą.
                    Modlę się za was, żeby Pan Bóg dał siły i zdrowie, byście mogli wypełniać
                    swoje zadania jak najlepiej wśród nowych ataków i zagrożeń. Zresztą mamy już
                    nową falę ataków na księży biskupów.
                    Tak jak w czasach komunistycznych byli wysyłani do seminariów agenci, tak
                    samo i teraz centrale antyewangelizacyjne pracują, żeby później uderzyć w
                    Kościół. Trzeba robić wszystko, żeby Pan Bóg i Jezus Chrystus byli
                    uwielbieni - to jest nasza praca. Widzę jeszcze jedno: ci, którzy nas tak
                    atakowali (znam nazwiska tych ludzi), awansowali, byli i są nagradzani, także
                    w TV. A to były kłamstwa. Jak w tej sprawie rozliczą się przed Panem Bogiem?
                    A gdzie są struktury broniące prawa, gdzie sądy? Jest to problem sumień.
                    A może nawet firma produkująca maybacha chciała sobie zrobić reklamę na
                    Ojcu...?
                    Pamiętam, jak mnie ostrzegał o. Mikrut, który mówił, że oni są zdolni do
                    wszystkiego, bo nie darują katolickim mediom. Dlatego trzeba popierać media.
                    W każdym domu muszą być katolickie media.
                    Naród musi być gospodarzem w swoim domu. I ta świadomość Narodu będzie coraz
                    większa, gdy media przywrócimy Narodowi, gdy media będą służyły dobru całego
                    Narodu i będą wierne najwyższym wartościom.
                    Fragmenty audycji Rozmowy niedokończone z 15 lipca 2004 r. w Radiu Maryja.
                    • Gość: pollak Spadaj zboczal ___ nt__ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 21:20
                      • Gość: POLLAK pollak to łajza. Ja jestem POLLAK ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 17:04
                        • Gość: jacek Re: pollak to łajza. Ja jestem POLLAK ! IP: *.chello.pl 21.07.04, 20:40
                          To fakt.
                          • sceptyk Gowno jestes POLLAK ! Jestes Russki ! /nt 21.07.04, 20:58
                • nurni Re: Poznaj prowokatora. 21.07.04, 23:52
                  snajper55 napisał:

> Bądź czujny jak nurni ! wink))

co mam napisac ?
                  badz slepy i gluchy jak .......?
                  po co?

teamat prowokatora z forum w-wa chyba zakonczony tu

poszerzanie bazy pomowien to stara sztuczka
                  napisz wprost ze wszedzie widze spiski albo jestem oblakany

bron Boze nie przyznawaj sie do bledu
                  jeszcze sobioe ktos pomysli ze mozesz sie fatalnie mylic...

i nie szukaj mnie w innych watkach
                  jeszcze ktos pomysli ze dostales lekcje i poradzic sobie z tym nie umiesz

• snajper55 Re: Poznaj prowokatora. 22.07.04, 10:41
                    nurni napisał:

> napisz wprost ze wszedzie widze spiski albo jestem oblakany

Prawie zgadłeś. Twój obraz świata, jaki prezentujesz na FA, to sieć spisków i
                    prowokatorów.

S.
    • mcattery Chryste Panie 21.07.04, 23:53
      Ja jestem ciekaw, ilu z RM odddelegowali na portal Wyborczej....
      • sceptyk Nie wzywaj, synu 22.07.04, 00:18
        imienia Pana Boga swego na daremno.
        • mcattery A ktoz ci doniosl ze mego??? :))))) 22.07.04, 00:43
    • Gość: Aleksander POLSKA TO WOLNY KRAJ NIKT NIE NARZUCA IP: *.krzeszowice.net.pl / 213.199.198.* 22.07.04, 12:17
      czego masz słuchać , a od siania nienawiści na falach eteru są odpowiednie
      słuzby , inna sprawa , że o ich reakcje jest trudno , zwłaszcza jeśli chodzi o
      o.Rydzka . pamiętam jednak takiego jednego "nietykalnego" , acha , Gudzowaty
      sie nazywał . Gdzie jest teraz ? W więzieniu , ano własnie .......
      • Gość: POLLAK pollak, psiepstyk i nurek to ta sama łajza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 15:31
        ChMWD !
        Po same gardło.
        • Gość: jacek Re: pollak, psiepstyk i nurek to ta sama łajza ! IP: *.chello.pl 22.07.04, 18:25
          przyjść z pomocą Radiu Maryja, TV TRWAM i "Naszemu Dziennikowi".
          • Gość: POLLAK Re: pollak, psiepstyk i nurek to ta sama łajza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 11:30
            Gość portalu: jacek napisał(a):

> Dziękuję za wspaniałą ostatnią pielgrzymkę. Serce mi płakało, że nie mogłem
            > być osobiście. Cierpienia i operację ofiarowałem w intencji Radia Maryja i
            > tego wielkiego wydarzenia, które dokonało się na Jasnej Górze. Obecnie
            > jesteśmy świadkami, jak to potężne spotkanie Rodziny Radia Maryja z Matką
            > Bożą wywołało zazdrość i złość. Robi się wszystko, by to wydarzenie opluć,
            > zasiać nieufność do Ojca Dyrektora, do wszystkich ojców, do Radia Maryja. A
            > przede wszystkim działania te zmierzają wyraźnie do osłabienia ofiarności na
            > rzecz Radia Maryja. Dziś na antenie słyszymy wołanie, by naszą odpowiedzią
            > było zwiększenie ofiarności na rzecz Radia Maryja, TV TRWAM i "Naszego
            > Dziennika". Naród czuje się zjednoczony wokół tych mediów katolickich. Jeśli
            > Naród ma tyle radości z ich posiadania, to tym bardziej trzeba je wzmacniać,
            > by docierały do jak najszerszych rzesz ludzi w Ojczyźnie i Polaków rozsianych
            > po całym świecie. Pragnę też wyrazić Ojcu Dyrektorowi współczucie, że za taką
            > piękną pracę dla dobra Kościoła, Narodu, Ojczyzny i za zorganizowanie XII
            > Pielgrzymki Rodziny Radia Maryja zamiast podziękowania spotyka Ojca czarna
            > niewdzięczność poprzez nową kłamliwą i oszczerczą nagonkę na Ojca w mediach.
            > Oczywiście to jest grupa ludzi bardzo świadomie sterowanych, którzy mają
            > określony cel do osiągnięcia. Chcą niszczyć dobro. Mamy jednak potężną rzeszę
            > ludzi, którzy cieszą się, tworzą te dzieła i chcą na wszystkie sposoby
            > przyjść z pomocą Radiu Maryja, TV TRWAM i "Naszemu Dziennikowi".

Bardzo słusznie nadajesz. Ale czy nurek (śmietnikowy) z kolegami od dykty jest
            w stanie to zrozumieć ?
            • sceptyk Juz Ci pisalem, zes RUSSKI, a nie POLLAK /nt 24.07.04, 01:04
              • Gość: POLLAK Re: pollak, psiepstyk i nurek to ta sama łajza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 19:07
                Dlaczego psiepstyk nie podpisuje się jako pollak ?
                • terenia.nasweter Zbrodniczy atak bez pardonu !!! 25.07.04, 11:50
                  Całą Polskę obiegła nieprawdziwa informacja, jakoby ojciec Tadeusz Rydzyk
                  jeździł obłędnie drogim samochodem. Na nic zdało się oficjalne dementi.
                  Atrakcyjne dla wrogów Radia Maryja kłamstwo zrobiło medialną karierę. Stało się
                  tzw. faktem prasowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka