Dodaj do ulubionych

Gdzie mógłbym zasięgnąć informacji,

12.05.13, 18:26
jak mógłbym sobie wydrukować w 3D sprawną, strzelającą amunicję kalibru .38?

"Tamte" pliki ściągnąłem sobie wczoraj, bodaj w tydzień po ich "usunięciu" (internet, jak wiadomo, ma to do siebie, że jak raz coś łyknie to już nigdy nie odda).

Amunicja jest mi potrzebna w legalnym celu i dlatego chciałbym móc ją sobie wydrukować, dodam. Oczywiście legalnie, ponieważ drukowanie jest legalne.

W rewanżu za wartościową informację mogę zorganizować pliki umożliwiające druk wszystkich plastikowych części do wszystkich samochodów, samolotów, rowerów i lokomotyw świata.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13894783,Weszli_do_pociagu_Eurostar_z_pistoletem_z_drukarki.htm
Obserwuj wątek
    • rycho7 nie chcem ale muszem 12.05.13, 19:50
      jaceq napisał:

> jak mógłbym sobie wydrukować w 3D sprawną, strzelającą amunicję kalibru .38?

Odpowiedz jest i latwa i trudna. Aktualnie ja nie mam drukarki. Natomiast dyskutowalem juz z Francuzem o piecu do wypalania form. Same naboje chyba sie odlewa z olowiu. Po zrobieniu (wydrukowaniu) formy jest to znacznie prostsza technologia od drukowania. Luski robi sie z mosieznych tulejek. Chyba sie to walcuje itd. Drukowanie tego typu produktu masowego jest mozliwe ale ekonomicznie to szalenstwo. Amunicje produkuje sie w miliardach sztuk.

> W rewanżu za wartościową informację mogę zorganizować pliki umożliwiające
      > druk wszystkich plastikowych części do wszystkich samochodów, samolotów,
      > rowerów i lokomotyw świata.

Znacznie wiekszym problemem sa czesci do sprzetu AGD, RTV, ... Czesci i naprawy szybko przekraczaja koszt nowego sprzetu. Polityka szybkiego smiecenia.

Zamiast druku czesci do samolotow proponuje robienie ich z papier-mache. Ewentualnie linke abys sie powiesil.
      • rycho7 Re: nie chcem ale muszem 12.05.13, 19:56
        rycho7 napisał:

> jaceq napisał:
        > > strzelającą amunicję

Zapomnialem jeszcze o drobnym dodatku.
        Materialy wybuchowe (miotajace) najlepiej jak sobie wydrukujesz na zwyklej plujce. Wzory chemiczne sa w internecie a wydrukowane w kolorach moga przepieknie wygladac.

Wydrukowanie atrapy pistoletu jest w tym wszystkim najbanalniejsze. Szczegolnie gdy masz oryginal i skaner 3D.
        • rycho7 link nie dziala 12.05.13, 20:08
          Musialem wyszukac artykul i dopiero przeczytalem.

Nie dziwie sie, ze pistoletu nie wykryli poniewaz ma on nietypowy ksztalt. Zapewnie aby uczynic go "niewidzialnym".

Przedmiot tej wielkosci lepiej zastapic wydrukiem krzemiennej siekierki. Tez mozna nia zabic. Ludzkosc praktykowala to przez tysiace lat od paleolitu do neolitu.

Myslalem, ze pistolet jest bardziej wymyslny. Conajmniej ceramiczny, gwintowany. Niedlugo (p)Oslowie uchwala ustawe o kastrowaniu aby zapelnic panstwu monopol na gwalcenie. W okresie probnym proponuje wykastrowac Oslow i reszte waadzy.
    • snajper55 Link 13.05.13, 03:41
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13894783,Weszli_do_pociagu_Eurostar_z_pistoletem_z_drukarki.html

S.
    • sz0k Re: Gdzie mógłbym zasięgnąć informacji, 18.05.13, 11:12
      You just gotta love Texas:
      www.youtube.com/watch?v=DconsfGsXyA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka