Dodaj do ulubionych

Żegnam się z PiSem!

13.07.13, 11:36
Ja - potencjalny wyborca PiS - ostatecznie porzuciłem zamysł głosowania na PiS. Nigdy mi nie było po drodze z gospodarczymi pomysłami prezesa, a teraz widzę, że kwestie światopoglądowe są dla jarkacza elementem taktyki, a nie istotą działań politycznych.

Skoro państwo może wkraczać w legalnie funkcjonujące od stuleci kanony religijne, to nic go już nie zatrzyma. Żydom nie wolno zabijać zwierząt w sposób wymagany przez ich religię, to dlaczego miałby nie obowiązywać parytet płci wśród biskupów katolickich? Sejm demokratycznie ustali, że co 2-gi biskup ma być kobietą i tyle.

Żegnam się z PiSem!
Obserwuj wątek
    • wikul Re: Żegnam się z PiSem! 13.07.13, 11:46
      oleg3 napisał:

> Ja - potencjalny wyborca PiS - ostatecznie porzuciłem zamysł głosowania na PiS.
      > Nigdy mi nie było po drodze z gospodarczymi pomysłami prezesa, a teraz widzę,
      > że kwestie światopoglądowe są dla jarkacza elementem taktyki, a nie istotą dzia
      > łań politycznych.
      >
      > Skoro państwo może wkraczać w legalnie funkcjonujące od stuleci kanony religijn
      > e, to nic go już nie zatrzyma. Żydom nie wolno zabijać zwierząt w sposób wymaga
      > ny przez ich religię, to dlaczego miałby nie obowiązywać parytet płci wśród bis
      > kupów katolickich? Sejm demokratycznie ustali, że co 2-gi biskup ma być kobietą
      > i tyle.

> Żegnam się z PiSem!

Nie czuję satysfakcji. Mogę tylko wyrazić uznanie że robisz to w momencie kiedy PiS ma wyższe notowania od PO.
      • pikrat Re: Żegnam się z PiSem! 13.07.13, 12:19
        Po czynach poznamysmile

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8f/Landsknecht_1.JPG
      • oleg3 Re: Żegnam się z PiSem! 13.07.13, 12:38
        wikul napisał:

> Nie czuję satysfakcji.

Przecież nie zapisałem się do PO. smile
    • perla a ja nigdy z PiS-em się nieprzywitałem 13.07.13, 12:28
      oleg3 napisał:

> Skoro państwo może wkraczać w legalnie funkcjonujące od stuleci kanony
      > religijne, to nic go już nie zatrzyma.

no tu pewien problem jest, bo to działa w dwie strony.
      Nie zapomnę upadek państwa polskiego gdy ministrem sprawiedliwości był Lech Kaczyński.
      Wtedy trwało śledztwo w sprawie mordu w Jedwabnem. Naturalną czynnością procesową w takich przypadkach jest ekshumacja ofiar. Tak się robi na całym świecie, celem ustalenia ilości zamordowanych, przyczyn zgonu, ustalenia tożsamości, itp.
      No i wtedy jakiś rabin poleciał z mordą do Kaczyńskiego aby wstrzymał ekshumację bo żydowskie prawo religijne zabrania rzekomo ekshumacji. I Kaczyński zamiast wezwać policję aby odstawiła owego rabina do prokuratora z zarzutem utrudniania śledztwa oficjalnym organom państwowym, kazał wstrzymać czynności procesowe. Co pokazało, że rabin przed państwem stoi.
      Bezczelność sytuacji polegała też na tym, ze w tym samym czasie robotnicy budowlani w Białymstoku odkryli zbiorowy grób żydowski, ciała ekshumowano i żaden rabin tam z mordą nie poleciał.
      Lech Kaczyński zgodził się na ukrycie prawdy, co skutkuje tym, że Żydzi twierdzą, że tam zginęło 1600 osób, a Polacy, że 300. I dzięki takim działaniom ministra, prawdy ostatecznej nigdy nie poznamy.
      Państwo nie może się mieszać do praw religijnych ale prawa religijne nie mogą stać przed prawami państwa właśnie.
      • pikrat Re: a ja nigdy z PiS-em się nieprzywitałem 13.07.13, 12:35
        perla napisał:

Państwo nie może się mieszać do praw religijnych ale prawa religijne nie mogą s
        > tać przed prawami państwa właśnie.

Wężykiem... smile
      • oleg3 Re: a ja nigdy z PiS-em się nieprzywitałem 13.07.13, 12:37
        perla napisał:

> I Kaczyński zamiast wezwać policję aby odstawiła owego rabina do
        > prokuratora z zarzutem utrudniania śledztwa oficjalnym organom
        > państwowym, kazał wstrzymać czynności procesowe.
        > Co pokazało, że rabin przed państwem stoi.

MŚ popełnił błąd. Ale to są sytuacje nieporównywalne. Organ państwa kieruje się normami prawa państwowego, a jak komuś w byciu urzędnikiem przeszkadza jego religia, to zawsze może podziękować za służbę.
      • kolter-xl Re: a ja nigdy z PiS-em się nieprzywitałem 13.07.13, 13:15
        perla napisał:

> Lech Kaczyński zgodził się na ukrycie prawdy, co skutkuje tym, że Żydzi twierdz
        > ą, że tam zginęło 1600 osób, a Polacy, że 300. I dzięki takim działaniom minist
        > ra, prawdy ostatecznej nigdy nie poznamy.

No popatrz ciebie przeraża to ze nie dowiesz się ilu zginęło a mnie to tylko; dlaczego.No i kto tak naprawdę do tej zbrodni się przyczynił
        • perla Re: a ja nigdy z PiS-em się nieprzywitałem 13.07.13, 13:35
          kolter-xl napisał:

> No popatrz ciebie przeraża to ze nie dowiesz się ilu zginęło a mnie to tylko; d
          > laczego.No i kto tak naprawdę do tej zbrodni się przyczynił

mnie nic nie przeraża, co najwyżej śmieszy twoje miotanie się, chamstwo i prostactwo jakie tu reprezentujesz. W ogóle się nie znasz na kulturze.
          Każdy policjant wezwany do zwłok zadaje sobie pytanie: "dlaczego. No i kto tak naprawdę do tej zbrodni się przyczynił".
          Dlatego też śledztwo zaczyna od oględzin a potem sekcji zwłok bo to kopalnia informacji jest. Często oględziny i sekcja dają wszystkie odpowiedzi właśnie.
          • kolter-xl Re: a ja nigdy z PiS-em się nieprzywitałem 13.07.13, 13:45
            perla napisał:

> mnie nic nie przeraża, co najwyżej śmieszy twoje miotanie się, chamstwo i prost
            > actwo jakie tu reprezentujesz. W ogóle się nie znasz na kulturze.

Ty co panienka z okienka czy jaka inna zaraza ??

> Każdy policjant wezwany do zwłok zadaje sobie pytanie: "dlaczego. No i kto tak
            > naprawdę do tej zbrodni się przyczynił".
            > Dlatego też śledztwo zaczyna od oględzin a potem sekcji zwłok bo to kopalnia in
            > formacji jest. Często oględziny i sekcja dają wszystkie odpowiedzi właśnie.

No to podziękuj katoprawicy bo jak widać to jej nie zależało na tym żeby śledztwo za dużo wyjaśniło.Więc te infantylne teksty 12 latka jakoby to jakiś tajemniczy rabin wstrzymał dochodzenie możesz swoim koleżankom i kolegom z przedszkola opowiadać , łykną jak kaczka kit .
            • perla Re: a ja nigdy z PiS-em się nieprzywitałem 13.07.13, 14:04
              kolter-xl napisał:

> Więc te infantylne teksty 12 latka jakoby to jakiś tajemni
              > czy rabin wstrzymał dochodzenie możesz swoim koleżankom i kolegom z przedszkola
              > opowiadać , łykną jak kaczka kit .

nie znasz elementarnych faktów w tej sprawie.
              Tak jak i nie wiesz, ze armia Israela ostrzegała esemesami cywilów w Gazie o planowanym nalocie.
              Nie jestem nauczycielem i nie mam zamiaru uczyć cię elementarza pewnych spraw.
              Idź po naukę na inne forum bo tu obowiązuje kultura chamie pospolity właśnie.
              • kolter-xl Re: a ja nigdy z PiS-em się nieprzywitałem 13.07.13, 14:18
                perla napisał:

> nie znasz elementarnych faktów w tej sprawie.
                > Tak jak i nie wiesz, ze armia Israela ostrzegała esemesami cywilów w Gazie o pl
                > anowanym nalocie.
                > Nie jestem nauczycielem i nie mam zamiaru uczyć cię elementarza pewnych spraw.
                > Idź po naukę na inne forum bo tu obowiązuje kultura chamie pospolity właśnie.

Kiedyś czytałem ze w USA przeprowadzono badania nad klerem , wyszło im ze 70% amerykańskiego kleru to ludzie infantylni . Zmień towarzystwo bo te jak widać powoduje u ciebie wiarę w rożne cuda.
                • rycho7 elita na tle ciemnego ludu 13.07.13, 17:06
                  kolter-xl napisał:

> Kiedyś czytałem ze w USA przeprowadzono badania nad klerem , wyszło im ze
                  > 70% amerykańskiego kleru to ludzie infantylni .

Brakuje badawczego tla. Niezbedne badanie badaczy oraz badanie calosci populacji.

Obstawiam u badaczy 90% infantylnosci oraz u calosci 99% infantylnosci. No chyba, ze nie mowimy o tym samym USA.
                  • kolter-xl Re: elita na tle ciemnego ludu 13.07.13, 17:53
                    rycho7 napisał:

> kolter-xl napisał:
                    >
                    > > Kiedyś czytałem ze w USA przeprowadzono badania nad klerem , wyszło im ze
                    > > 70% amerykańskiego kleru to ludzie infantylni .
                    >
                    > Brakuje badawczego tla. Niezbedne badanie badaczy oraz badanie calosci populacj
                    > i.
                    >
                    > Obstawiam u badaczy 90% infantylnosci oraz u calosci 99% infantylnosci. No chyb
                    > a, ze nie mowimy o tym samym USA.

Nigdy nie zauważyłeś jakie to stado naiwnych jeleni tzw prawica ?Jakie sobie tworzą ambitne i honorowe cele na poziomie 12 letnich dzieci ?
                    • rycho7 Re: elita na tle ciemnego ludu 13.07.13, 19:15
                      kolter-xl napisał:

> Nigdy nie zauważyłeś jakie to stado naiwnych jeleni tzw prawica ?

Moze debile ale nie naiwni. Liczy sie ich skutecznosc.

> Jakie sobie tworzą ambitne i honorowe cele na poziomie 12 letnich dzieci ?

Maja wieksza zdolnosc dostosowania sie do targietu.

Populacji nie da sie wyedukowac. Populacja ugina sie jedynie wobec ewolucji. Przykladowo poprzez palenie na stosie czarownic, owczesnych nosnikow informacji = ksiazek. Ja z pokora uznaje potege ich metod. Najzabawniejsze jest to, ze ich metody sa moralne. Nawet u Ciebie to obserwuje.
                      • kolter-xl Re: elita na tle ciemnego ludu 13.07.13, 19:22
                        rycho7 napisał:

> kolter-xl napisał:
                        >
                        > > Nigdy nie zauważyłeś jakie to stado naiwnych jeleni tzw prawica ?
                        >
                        > Moze debile ale nie naiwni. Liczy sie ich skutecznosc.

Stado jeleni .
        • rycho7 nakrecanie spirali nienawisci 13.07.13, 16:47
          kolter-xl napisał:

> ciebie przeraża to ze nie dowiesz się ilu zginęło a mnie to tylko; dlaczego.

Mnie nie nabierzesz. Masz parcie na nakrecanie spirali nienawisci. Zaczynajac od siebie samego.
          • kolter-xl Re: nakrecanie spirali nienawisci 13.07.13, 17:52
            rycho7 napisał:

> kolter-xl napisał:
            >
            > > ciebie przeraża to ze nie dowiesz się ilu zginęło a mnie to tylko; dlacze
            > go.
            >
            > Mnie nie nabierzesz. Masz parcie na nakrecanie spirali nienawisci. Zaczynajac o
            > d siebie samego.

Macie a ty co w Moskwie szkolony , może zez i dwóch nasz widzisz ?Spirala nienawiści już dawno ciebie nienawistniku za grzdyla trzyma .
            • rycho7 Re: nakrecanie spirali nienawisci 13.07.13, 19:06
              kolter-xl napisał:

> rycho7 napisał:
              > > Mnie nie nabierzesz. Masz parcie na nakrecanie spirali nienawisci. Zaczyn
              > ajac o
              > > d siebie samego.
              >
              > Macie a ty co w Moskwie szkolony , może zez i dwóch nasz widzisz ?

Wez oddech, zimny przysznic i wyjasnij do ktorego Twojego urojenia mam sie odniesc?
              • kolter-xl Re: nakrecanie spirali nienawisci 13.07.13, 19:19
                rycho7 napisał:

> kolter-xl napisał:
                >
                > > rycho7 napisał:
                > > > Mnie nie nabierzesz. Masz parcie na nakrecanie spirali nienawisci.
                > Zaczynajac od siebie samego.
                > >
                > > Macie a ty co w Moskwie szkolony , może zez i dwóch nasz widzisz ?
                >
                > Wez oddech, zimny przysznic i wyjasnij do ktorego Twojego urojenia mam sie odniesc?

Ryszardzie ! raz ci przyznam racje coś pomyliłem ,ale tak bywa jak z pomylonym rozmawiasz .
      • benek231 Interesujacy przyklad, Perla :O) 13.07.13, 19:41
        Kiedys takze uzylem tego argumentu przeciwko Kaczynskiemu, gdyz rabinowi chodzilo o zatuszowanie rozmiarow zbrodni, przy czym chocby dla mnie oczywistym bylo, ze w tamtej stodole, i tamtym dole, zadna miara nie mozna bylo zmiescic 1600 ofiar. Wedlug moich kalkulacji moglo ich byc co najwyzej 500. No i Kaczor L. przylozyl palec do sfalszowania historii.

Bardzo dowcipnie obrociles tamta historie przeciwko argumentowi Olega. Sam Oleg, bowiem, najwyrazniej nie ma nic przeciwko temu by religia dyktowala panstwu stanowienie prawa.

On oczywiscie moze sobie z tego PiSu odchodzic - mnie to powiewa. Ciekawi mnie jednak kogo bedzie popieral. Moze Gowina, gdy ten zalozy wlasna partie(?) Istotne dla mnie jest samo podejscie do problemu, zgodnie z ktorym "panstwo nie moze wkraczac". Bo jak by nie patrzec na tym wlasnie polega rola panstwa - by wkraczac. Gdy uzna to za stosowne. A uzna z cala pewnoscia gdy tylko nie jest autorytarnym, czy tez wyznaniowym. W tym przypadku uznalo, gdyz klerowi nie przeszkadza danie po pysku Zydom. Najwyrazniej uwazaja, ze wartosciom katolickim i tak nic nie zagraza. I dlatego kaczory glosowaly 'przeciw'. Albo licza na wygrana i pozniejsza legalizacje rytualnego uboju dla potrzeb religijnych spolecznosci. Przeciez w tym glosowaniu przeglosowywano wylacznie ten jeden konkretny projekt - za lub przeciw.

A panstwo zalegalizuje aborcje na zyczenie, in vitro, eutanazje, i malzenstwa homoseksualne. Gdy tylko przyjdzie na to czas. A przyjdzie, bo gdy tylko panstwo nie jest autorytarne badz totalitarne to nie bedzie mialo innego wyjscia. Ograniczona wolnosc slowa wymusza wiecej wolnosci slowa. Tak to dziala.
        • rycho7 poglebianie niewiarygodnosci Zydow 13.07.13, 19:48
          benek231 napisał:

> w tamtej stodole, i tamtym dole, zadna miara nie mozna bylo zmiescic 1600 o
          > fiar. Wedlug moich kalkulacji moglo ich byc co najwyzej 500. No i Kaczor L. prz
          > ylozyl palec do sfalszowania historii.

Prawda zwyciezy. Nie prostujcie sciezek Pana.

Przypomnijmy jaki procent Zydow zginal w World Trade Center na tle innych nacji?
        • rycho7 naiwny optymizm 13.07.13, 20:00
          benek231 napisał:

> gdy tylko panstwo nie jest autorytarne badz totalitarne to nie bedzie mialo
          > innego wyjscia.

Pytanie do jakiego stopnia "nie jest autorytarne badz totalitarne"?

A takze czy zdazy zanim nastapi reakcja na akcje?
    • allegro.con.brio Re: Żegnam się z PiSem! 13.07.13, 16:36
      oleg3 napisał:

> Żegnam się z PiSem!

Lepiej późno niż wcale.
      • jenisiej Wszelki duch Pana Boga chwali! Witaj, Bracie... 15.07.13, 02:45
        ...Pollaku!

allegro.con.brio napisał:
        > oleg3 napisał:
        > > Żegnam się z PiSem!
        > Lepiej późno niż wcale.

A ja się chyba przywitam z PiSem. Rzygać już mi się chce od tej polityki miłości i ciepłej wody w kranie, a z czerwonym, różowym ani tęczowym raczej mi nie po drodze. Co prawda jest jeszcze opcja zielona - he he - ale nie wiem, czy mnie, miastowemu z dziada-pradziada, wypada głosować na spadkobierców Witosa i Zjednoczonego Stronnictwa Ludowego? wink

Ale to żarty. Wpadłem tu po to, by mój nick pozdrowił Twój nick.

wink
        • allegro.con.brio Re: Wszelki duch Pana Boga chwali! Witaj, Bracie. 16.07.13, 17:31
          jenisiej napisał:

> Ale to żarty. Wpadłem tu po to, by mój nick pozdrowił Twój nick.

Dzień dobry. smile
    • rycho7 zaglosujcie na PiS jak ja 13.07.13, 16:44
      oleg3 napisał:

> Ja - potencjalny wyborca PiS

Ja nigdy nawet nie pomyslalem, ze moglbym byc wyborca PiS, nawet potencjalnym.

> Skoro państwo może wkraczać w legalnie funkcjonujące od stuleci kanony
      > religijne, to nic go już nie zatrzyma.

Te "funkcjonujące od stuleci kanony religijne" jakze sa dzis inne od zasad Tomasza z Akwinu. Czas obecnie katolikom straszliwie przyspieszyl w ciagu minut mijaja im wieki.

> Żegnam się z PiSem!

Jedynie w PiSie i w Ojcu Rydzyku nadzieja. Tacy jak ja nie maja na kogo w Bolanda glosowac. Wygraliscie taktyke spalonej ziemi. Teraz pora aby akcja zrodzila reakcje.

Z mezami opacznosciowymi podolamy orke na ugorze.

Chcecie Millera w lozku z Palikotem to obrazajcie sie na PiS.
    • pro100 obraził żeś się na prezesa, 13.07.13, 18:25
      oleg3 napisał:

> Żegnam się z PiSem!

że dureń? żadna nowina, jeszcze niejedno zaplątanie się we własne nogi ujrzymy. daj coś lepszego.
    • benek231 Nie dasaj sie, nie dasaj. Powrocisz :O) 13.07.13, 19:17
      Czy uwazasz, ze kaczory glosowaly przeciwko rytualnemu ubojowi bez zgody kleru?
      Czy sadzisz, ze klerowi zalezy na uglaskiwaniu Zydow?
      Czy nie widzisz jakie jest narastajace podejscie spoleczne do rytualnego uboju?

Ale zanim powrocisz popopieraj sobie partie Gowina. smile
      • kolter-xl Re: Nie dasaj sie, nie dasaj. Powrocisz :O) 13.07.13, 19:25
        benek231 napisał:

> Czy uwazasz, ze kaczory glosowaly przeciwko rytualnemu ubojowi bez zgody kleru?

Nad Kaczor mimo deklaracji zbyt pobożny nie jest .

> Czy sadzisz, ze klerowi zalezy na uglaskiwaniu Zydow?

Nie, bo to następni do państwowej kasy ,a kto lubi konkurencje kiedy coraz trudniej cokolwiek wyrwać w ramach odszkodowań.

> Czy nie widzisz jakie jest narastajace podejscie spoleczne do rytualnego uboju?

Generalnie z 99% z nich nawet nie ma pojęcia o czym mowa .
      • qwardian Re: Nie dasaj sie, nie dasaj. Powrocisz :O) 15.07.13, 19:37

benek231 napisał:

> Czy uwazasz, ze kaczory glosowaly przeciwko rytualnemu ubojowi bez zgody kleru?

Jątrzenie i fałszywe oskarżanie jest Twoim rytuałem Krzysio. Dzisiaj już na pewno wiemy, że nie, bo obecnie obowiązujące prawo zezwala na rytualny ubój krów. Ukłoń się Twoim przodkom, przeproś ich, zapoznaj się z ich tradycją i filozofią, oraz pielęgnuj ją. To znacznie lepsze niż mataczenie..
        • benek231 Re: Nie dasaj sie, nie dasaj. Powrocisz :O) 15.07.13, 20:01
          qwardian napisał:

>
          > benek231 napisał:
          >
          > > Czy uwazasz, ze kaczory glosowaly przeciwko rytualnemu ubojowi bez zgody
          > kleru?

>
          > Jątrzenie i fałszywe oskarżanie jest Twoim rytuałem Krzysio. Dzisiaj już na pew
          > no wiemy, że nie, bo obecnie obowiązujące prawo zezwala na rytualny ubój krów.
          >
          >
          *Problem w tym, ze teraz przeglosowano nowe prawo - ktore zabrania praktykowania rytualnego uboju. I nie ma w nim mowy o wyjatkach na potrzeby wyznaniowe.

• qwardian Re: Nie dasaj sie, nie dasaj. Powrocisz :O) 15.07.13, 20:27

I am speechless, ale w takim razie to są jaja. To są jaja Tuska i cwaniactwo Kaczora. Naprawdę Jarkacz sprytem prześciga o milę Hitlera i wszystkich pozostałych. To są naprawdę jaja...
            • benek231 Re: Nie dasaj sie, nie dasaj. Powrocisz :O) 15.07.13, 21:02
              A w czym nibu on teki sprytny ten Kaczor? Czy w tym, ze stracil teraz glosy wsi?
              • qwardian Re: Nie dasaj sie, nie dasaj. Powrocisz :O) 15.07.13, 21:34

On utrwala portret złego Żyda, który czerpie mistycyzm z rytuałów krwawego zabijania zwierząt. Filozofia żydowska ma znacznie więcej do zaoferowania niż to.

Wystarczył moment zagapienia Tuska, poraz kolejny...
        • kolter-xl Re: Nie dasaj sie, nie dasaj. Powrocisz :O) 15.07.13, 20:03
          qwardian napisał:

> Ukłoń się Twoim przodkom, przeproś ich, zapoznaj się z ich tradycją i filozofią
          > , oraz pielęgnuj ją. To znacznie lepsze niż mataczenie..

Ano a ty się ukorz o odstaw kaszankę zgodnie nie z tradycjami a z postanowieniem tzw soboru jerozolimskiego z 49 roku n.e Tam to głosem najważniejszej osoby w ówczesnym zborze chrześcijańskim czyli Jakubem sam duch święty przemówił;

" Postanowiliśmy bowiem, Duch Święty i my, nie nakładać na was żadnego ciężaru oprócz tego, co konieczne.Powstrzymajcie się od ofiar składanych bożkom, od krwi, od tego, co uduszone, i od nierządu. Dobrze uczynicie, jeżeli powstrzymacie się od tego. Bywajcie zdrowi!"
          • qwardian Re: Nie dasaj sie, nie dasaj. Powrocisz :O) 15.07.13, 20:46

Miałbyś respekt do Boga, który w swoim osądzie jako główne kryterium obierał, czy kto wpieprza na obiad czerninę, prosiaka, krowę albo osła?
            • kolter-xl Re: Nie dasaj sie, nie dasaj. Powrocisz :O) 15.07.13, 21:35
              qwardian napisał:

>
              > Miałbyś respekt do Boga, który w swoim osądzie jako główne kryterium obierał, czy kto wpieprza na obiad czerninę, prosiaka, krowę albo osła?

Bóg znany znany z kart biblii nie bardzo widzi spożywanie prosiaka ,czerniny oraz osła.
    • manny-jestem Zgadzam sie Olegu 15.07.13, 15:33
      Partia polityki historczynej glosuje wbrew setkom lat polskiej tradycji.
    • krates-8 Lepiej późno niż jeszcze później 8) /nt 18.07.13, 00:14

• oleg3 Nie wszystko czytałem 18.07.13, 11:58
      nie na wszystko odpowiadałem. Urażonych proszę o wybaczenie.
      To była deklaracja "No comments".

smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka