Dodaj do ulubionych

Gratulacje dla Protasiewicza

26.10.13, 19:44
We Wrocławiu będzie trochę spokojniej. Schetyna zaskoczył mnie swoją wypowiedzią w telewizyjnym wywiadzie, gdzie niejako oskarżył Protasiewicza i inne niewiadome, ale wiadome, siły (osoby ) o nieczystą grę. Wiadomo, że jego przegrana jest na rękę Tuskowi, to sądzę,że pił do niego. Nerwy po przegranej go poniosły i chlapnął nieco więcej.

O przegranej schetyny byłem przekonany w momencie ustąpienia Solorza w sprawie klubu piłkarskiego WKS Śląski i dziury obok stadionu. Solorza i Schetynę kojarzono , a jak wiadomo dobry biznesmen wie skąd wiatr BĘDZIE wiał...no i zwiał

A.
Obserwuj wątek
    • oleg3 Re: Gratulacje dla Protasiewicza 29.10.13, 10:14
      Jacek dużo może obiecać. wink
      • jaceq Jacek w ogóle dużo może. 29.10.13, 21:12
        /nt
      • andrzejg Re: Gratulacje dla Protasiewicza 30.10.13, 22:03
        "Słowo honoru ,że to nie ja stoję za aferą" ględzi Schetyna

To jest koniec Schetyny w PO. Schetyny wyznającego pogląd 'po mnie choćby potop'

A.
        • jaceq To paradoksalnie może być koniec także i Jacka. 30.10.13, 22:46
          /nt
          • andrzejg w tym przypadku będą wcześniejsze wybory 30.10.13, 22:51
            czyli po nas choćby ....Kaczyński

2 lata i po Kaczyńskim
            po Schetynie już
            • oleg3 Re: w tym przypadku będą wcześniejsze wybory 31.10.13, 10:00
              andrzejg napisał:

> po Schetynie już

To zależy od tego co Schetyna ma w rękawie.
              Historia PO uczy, że Schetyna jest politycznym trupem, ale ta historia nie zawsze "Magistra Vitae Est”. Inne starożytne porzekadło głosi, że żaden tyran nie zdoła zabić swojego następcy.
        • jureek Re: Gratulacje dla Protasiewicza 30.10.13, 22:58
          andrzejg napisał:

> "Słowo honoru ,że to nie ja stoję za aferą" ględzi Schetyna
          >
          > To jest koniec Schetyny w PO. Schetyny wyznającego pogląd 'po mnie choćby potop

Nie trzeba było przekupywać delegata, to i Schetyna nie miałby powodu do żądania powtórzenia wyborów. A jak się przekupywało i na tym wpadło, to wypadałoby przeprosić, a nie jeszcze pyskować.
          Jura
          • andrzejg Re: Gratulacje dla Protasiewicza 31.10.13, 07:28
            jureek napisał:

> Nie trzeba było przekupywać delegata, to i Schetyna nie miałby powodu do żądani
            > a powtórzenia wyborów. A jak się przekupywało i na tym wpadło, to wypadałoby pr
            > zeprosić, a nie jeszcze pyskować.
            > Jura

to tak jakby kur..wa pyskowała w sprawie dziewictwa
            • jureek Re: Gratulacje dla Protasiewicza 31.10.13, 07:52
              andrzejg napisał:

> to tak jakby kur..wa pyskowała w sprawie dziewictwa

Schetyna jest, jaki jest i nie jest to na pewno polityk z mojej bajki. Nie zmienia to tego, że doszło do korupcji politycznej i dlatego oczekuję od partii, na którą głosowałem, żeby w pierwszej kolejności tym się zajęła, a nie waliła w posłańca.
              Jura
    • qwardian Re: Gratulacje dla Protasiewicza 29.10.13, 21:41

Ktoś by przypuszczał, że to oszuści, aferały, łapówkarze, a tu proszę jakie miłe zaskoczenie. Jacy chętni do pracy pod ziemią. Brać górnicza. Z tej strony Platfusiorów nie znałem.
      • jaceq Re: Gratulacje dla Protasiewicza 29.10.13, 21:53
        Eee, to chyba raczej chodzi o stanowisko sztygara powierzchniowego. Chociaż miedź to (chyba?) kopalnia odkrywkowa i górnik fedrując widoku nieba błękitnego nie traci z oczu?
        • snajper55 Re: Gratulacje dla Protasiewicza 29.10.13, 22:10
          jaceq napisał:

> Eee, to chyba raczej chodzi o stanowisko sztygara powierzchniowego. Chociaż mie
          > dź to (chyba?) kopalnia odkrywkowa i górnik fedrując widoku nieba błękitnego ni
          > e traci z oczu?

Nie, to nie są kopalnie odkrywkowe. Fedrują pod ziemią i słonka nie widzą.

S.
          • jaceq Re: Gratulacje dla Protasiewicza 29.10.13, 22:43
            No to mi się coś popieprzyło z diamentami, Pinoszczetem i Workiem Turoszowskim. Ładnie!
            • qwardian Re: Gratulacje dla Protasiewicza 30.10.13, 00:03

No ale Jacku, z tym sztygarem powierzchniowym to strzeliłeś prosto w dziesiątkę. Taka sama funkcja co dziura w żółtym serze...
              • wikul Re: Gratulacje dla Protasiewicza 30.10.13, 22:16
                qwardian napisał:

> No ale Jacku, z tym sztygarem powierzchniowym to strzeliłeś prosto w dziesiątkę
                > . Taka sama funkcja co dziura w żółtym serze...

Zofia Lachowska jest pierwszą w Polsce kobietą sztygarem. W kopalni „Bolesław Chrobry” w Wałbrzychu pełni funkcję sztygara powierzchniowego. Dozoruje ...

www.repozytorium.fn.org.pl/?q=en/node/7186
                • jaceq Re: Gratulacje dla Protasiewicza 30.10.13, 22:45
                  No, ciekawe, czy Lachowska fedrowała pod ziemią przed objęciem stopnia wojskowego sztygara powierzchniowego?

Może i fedrowała. W przeciwieństwie do 99/100 synekurzystów z KGHM-u.
      • wikul Re: Gratulacje dla Protasiewicza 29.10.13, 22:57
        qwardian napisał:

> Ktoś by przypuszczał, że to oszuści, aferały, łapówkarze, a tu proszę jakie mił
        > e zaskoczenie. Jacy chętni do pracy pod ziemią. Brać górnicza. Z tej strony Pla
        > tfusiorów nie znałem.

A żona Hofmana biorąca w tej firmie zasiłki chorobowe przez bite dwa lata cię nie zaskoczyła?
        Taka bardzo chorowita. Pewnie z tej strony pisiorów nie znałeś.
        • jaceq Właśnie, co z zoną Hofmana? 29.10.13, 23:01
          Żyje jeszcze? Bzyka się?
          • wikul Re: Właśnie, co z zoną Hofmana? 31.10.13, 13:22
            jaceq napisał:

> Żyje jeszcze? Bzyka się?

No nie wiem, mąż się zadawala raczej wirtualnie zamiast walenia stosując metodę nawalania się.
            • oleg3 Re: Właśnie, co z zoną Hofmana? 31.10.13, 14:13
              wikul napisał:
              I ta "żona Hofmana", która wyłudzała zasiłek nie od KGHM tylko od ZUS, ma być odtrutką na partyjniactwo. ?

Ile posad rozdał z okazji "wyborów barona we Wrocławiu" Tusk*?

• wikul Re: Właśnie, co z zoną Hofmana? 31.10.13, 14:24
                oleg3 napisał:

> wikul napisał:
                > I ta "żona Hofmana", która wyłudzała zasiłek nie od KGHM tylko od ZUS, ma być o
                > dtrutką na partyjniactwo. ?
                >
                > Ile posad rozdał z okazji "wyborów barona we Wrocławiu" Tusk*?

Może najpierw, sfrustrowany durniu, dowiedział byś się jak jest naprawdę.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,7193946,KGHM__Zony_posla_PiS_od_dwoch_lat_nie_bylo_w_pracy.html

Dla ciebie, cymbale, najważniejsze jest ile wirtualnych posad rozdali w PO, ile praktycznych posad rozdali w innych partiach nie ma znaczenia.

wyborcza.pl/1,75478,14872788,KGHM___dojna_krowa_politykow_wszystkich_opcji.html
                • oleg3 Re: Właśnie, co z zoną Hofmana? 31.10.13, 14:47
                  > Dla ciebie, cymbale, najważniejsze jest ile wirtualnych posad rozdali w PO, ile
                  > praktycznych posad rozdali w innych partiach nie ma znaczenia.

Skupmy się - na razie na PO. I nie są to posady wirtualne, przynajmniej jeżeli idzie o regularnie wpływającą kasę. Ta jest realna/

www.pb.pl/2841223,15705,lista-wstydu-platformy-obywatelskiej
                  Podobno za swoje posty kasy nie dostajesz, ale opie...zebrać możesz.

• wikul Re: Właśnie, co z zoną Hofmana? 31.10.13, 19:58
                    oleg3 napisał:

> Skupmy się - na razie na PO. I nie są to posady wirtualne, przynajmniej jeżeli
                    > idzie o regularnie wpływającą kasę. Ta jest realna/

Dlaczego mamy się skupiać na jednej partii skoro patologia dotyczy wszystkich. Dlatego że jesteś cichym wielbicielem PiS?

> Podobno za swoje posty kasy nie dostajesz, ale opie...zebrać możesz.

Ja mogę a ty zbierasz realnie i zasłużenie.
    • krates-8 1 ch.. /nt 29.10.13, 22:29

• qwardian Re: Gratulacje dla Protasiewicza 31.10.13, 18:08

Ale to nie jest odpowiedni moment na wybory. Na mobilizację czas przyjdzie za roczek i dwa. Sporo czasu na głęboką refleksję...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka