Dodaj do ulubionych

Pedofilia to nie choroba, to orientacja ...

31.10.13, 13:37
W najnowszej klasyfikacji chorób przygotowanej przez APA nie ma już pedofilii. Została ona uznana za orientację seksualną. Do tej pory była zaś klasyfikowana jako zaburzenie.

wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/442033,amerykanscy-psycholodzy-o-pedofilii-to-nie-choroba-to-orientacja-seksualna.html

Kolejny krok, mam gorzka satysfakcję że pisałem o tym od lat.
Obserwuj wątek
    • t_ete nie panikuj 31.10.13, 16:46

"(...) uznaje się, że pedofilia to orientacja o ile pozostaje w sferze psychicznych pragnień. Za zaburzoną uważa się zaś osobę, która realizuje swoje pedofilskie pragnienia. (...)

prof. Lew-Starowicz uspokaja, że w pedofilii nic się nie zmieniło. - Pedofilia w DSM5 nadal znajduje się w dziale parafilii, czyli zaburzeń preferencji seksualnych"

Zdziwilbys sie Wikul jak dziwne ludzie miewaja pragnienia seksualne...

tete
      • wikul Re: nie panikuj 31.10.13, 19:46
        t_ete napisała:

>
        > "(...) uznaje się, że pedofilia to orientacja o ile pozostaje w sferz
        > e psychicznych pragnień. Za zaburzoną uważa się zaś osobę, która realizuje swoj
        > e pedofilskie pragnienia. (...)
        >
        > prof. Lew-Starowicz uspokaja, że w pedofilii nic się nie zmieniło. - Pedofilia
        > w DSM5 nadal znajduje się w dziale parafilii, czyli zaburzeń preferencji seksu
        > alnych"

>
        > Zdziwilbys sie Wikul jak dziwne ludzie miewaja pragnienia seksualne...
        >
        > tete

Poważnie? Musisz mnie Tete uświadomić w tych sprawach.
        • t_ete Re: nie panikuj 31.10.13, 20:10
          wikul napisał:

> Poważnie? Musisz mnie Tete uświadomić w tych sprawach.

Powaznie.
          Fantazjowanie 'na temat' - to jeszcze nie 'realizacja'.

tete
          • piq rozumiem, tete, że fantazjowanie... 31.10.13, 21:37
            ...faceta o podawaniu pupki innemu facetowi do ściupciania to nie jest homoseksualizm? Czy też o ściupcianiu w pupkę innego pana, albo o fellatio między brodą a wąsami kapitana uboota - też nie homoseksualizm, tak? A masturbacja przy takich fantazjach to już realizacja, czy jeszcze nie?

Prawda jest taka, że bezczelna promocja pedofilii, a dokładniej pederastii trwająca od lat 1980. w wykonaniu amerykańskich kół homoseksualnych przyniosła efekt. Następnym krokiem będzie ustanowienie "pedofobii" w znaczeniu takim samym jak tego potworka językowego "homofobia" (homofob to od strony językowej raczej albo mizantrop albo skrajny heteroseksualista). Dobra stara postempacko-komunistyczna szkoła: zacząć od manipulacji przy języku.

Mnie to nie rusza. jako "pedofob" połamię każdego "przyjaciela dzieci", którego dostanę w ręce, gdyż jestem prymitywnym zacofanym kretynem.

Wikul nie panikuje. Wikul trafnie przewiduje rozwój sytuacji w zidiociałym postempackim świecie z 20-30-letnim wyprzedzeniem.
            • t_ete Re: rozumiem, tete, że fantazjowanie... 31.10.13, 22:15
              piq napisał:

> ...faceta o podawaniu pupki innemu facetowi do ściupciania to nie jest homoseks
              > ualizm? Czy też o ściupcianiu w pupkę innego pana, albo o fellatio między brodą
              > a wąsami kapitana uboota - też nie homoseksualizm, tak? A masturbacja przy tak
              > ich fantazjach to już realizacja, czy jeszcze nie?

Przeciez sam widzisz granice pomiedzy fantazjowaniem a realizacja tych fantazji.

> Prawda jest taka, że bezczelna promocja pedofilii, a dokładniej pederastii trwa
              > jąca od lat 1980. w wykonaniu amerykańskich kół homoseksualnych przyniosła efek
              > t. Następnym krokiem będzie ustanowienie "pedofobii" w znaczeniu takim samym ja
              > k tego potworka językowego "homofobia" (homofob to od strony językowej raczej a
              > lbo mizantrop albo skrajny heteroseksualista). Dobra stara postempacko-komunist
              > yczna szkoła: zacząć od manipulacji przy języku.

No... pedofilia to nie jest pederastia. Kobiety, ktore znalam skrzywdzili 'wujkowie', gdy one mialy 9-10 lat ...

> Mnie to nie rusza. jako "pedofob" połamię każdego "przyjaciela dzieci", którego
              > dostanę w ręce, gdyż jestem prymitywnym zacofanym kretynem.

Jesli nie zacznie realizowac swoich fantazji - nie rozpoznasz go. Bo niby jak ?
              Dlatego tak wazne jest by uczyc dzieci czym jest 'zly dotyk' i jak moga zareagowac.

> Wikul nie panikuje. Wikul trafnie przewiduje rozwój sytuacji w zidiociałym post
              > empackim świecie z 20-30-letnim wyprzedzeniem.

Ja tego nie dozyje - wiec nie mam szansy sie przekonac czyja racja. Mam jedynie nadzieje ze ludzie nie zglupieja i nie zatraca granic.

tete
              • kasz0 Twoich granic? 02.11.13, 18:53
                t_ete napisała:

> mam nadzieje ze ludzie nie zglupieja i nie zatraca granic.

Przy kontakcie osobistym z trudem, bo z trudem rozpoznaje Twoje NIE. Telepatycznie, to zalecalbym ludzkosci powstrzymanie prokreacji. Nie to abym sie zalil swoimi porazkami. Radze sobie. Natomiast nie przejmuje sie Twoim popiskiwaniem myszki pod miotla wobec mego olewacta lawiny politagitki (retoryka zawiera lokowanie produktu).
              • kasz0 magia 02.11.13, 20:54
                t_ete napisała:

> Kobiety, ktore znalam skrzywdzili 'wujkowie', gdy one mialy 9-10 lat ...

1. To az tak konczy sie znajomosc z Toba?
                2. Nie sadzilem, ze tak wczesnie budza sie demony.

We wspolczesnej retoryce zeby kobiecie zrobic dobrze to trzeba ja skrzywdzic. Najprzyjemniejsze bywa zabieganie o przyzwolenie. Sadzisz, ze z Twoimi rownolatkami to juz nie wypada?
                • t_ete Re: magia 09.11.13, 23:56
                  kasz0 napisała:

> 1. To az tak konczy sie znajomosc z Toba?
                  > 2. Nie sadzilem, ze tak wczesnie budza sie demony.
                  >
                  > We wspolczesnej retoryce zeby kobiecie zrobic dobrze to trzeba ja skrzywdzic. N
                  > ajprzyjemniejsze bywa zabieganie o przyzwolenie. Sadzisz, ze z Twoimi rownolatk
                  > ami to juz nie wypada?

Halo ?
                  Jakies zaklocenia w zrozumieniu tresci ?
                  30-latek 'robiacy dobrze' (?) .... 10-letniej dziewczynce ? Moze to jest OK w Twoim swiecie, w moim swiecie to zgroza ...

tete
            • kasz0 jezyk przeca nalezy do Baala 02.11.13, 18:46
              piq napisał:

> Dobra stara postempacko-komunistyczna szkoła: zacząć od manipulacji przy
              > języku.

Wara od naruszania terytorium sekty watykanskiej.

Zapewniam Cie, ze ciocia slusznie Ci prawila zes kiep. Przeoczyles, ze jezyk zawlaszczyli narodowo wybrani ziomale Rotszyldow.

Jestes produktem indoktrynacji. Ktorej i jak to juz musisz sam pogmerac, rozerwac rany z gangrena.
    • g-48 Re: A glupota niech zostanie przy Platformie 06.11.13, 10:45
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14895957,Niesiolowski__Niech_kardynal_Dziwisz_nie_zabiera_glosu.html#TRNajCzytSST
      Niech Niesiolowski poszuka dla siebie spalarnie smieci aby mial pochowek godny.
      A samolot ze Smolenska jest tez wlasnoscia Kard Dziwisza bo placil na niego podatki a nie Putin.
    • wikul Re: Pedofilia to nie choroba, to orientacja ... 08.11.13, 23:56
      wikul napisał:

> Kolejny krok, mam gorzka satysfakcję że pisałem o tym od lat.

O tym też pisałem wielokrotnie zbierając cięgi od postępowców.

poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,14921221,Radni_chca_ujawnienia_protokolow_z_sesji_o_molestowaniu_.html#MT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka