Dodaj do ulubionych

Lwow do Polski

19.02.14, 19:17

en.interfax.com.ua/news/general/190981.html
"
Executive committee of Lviv region's council decides to take power in region in its hands

[Track how this story develops]

The executive committee of the Lviv region's council, the People's Rada, is assuming full responsibility for the fate of the region and citizens, the Lviv region's council said in a statement.

"The regime has begun active military action against people […] Dozens of people have been killed in Kyiv and hundreds have been wounded […] Fulfilling the will of society, the executive committee of the Lviv region's council, the People's Rada, is assuming full responsibility for the fate of the region and its citizens," the statement says."

Choc raz Tusk moglby zrobic to co nalezy.
Obserwuj wątek
    • dachs Re: Lwow do Polski 19.02.14, 19:51
      manny-jestem napisał:

A jak już ten Lwów wróci do Polski, to co z nim zrobisz?
      Zaczniemy od łagodnych wysiedleń elementu niepolskiego, czy nie będziemy się pieprzyć.

> Choc raz Tusk moglby zrobic to co nalezy.

Narazie robi, mówi po polsku co można zrobić dla Ukraińców.
      Nawet dla tych, którzy uważają, że należy im się Przemyśl.
      • oleg3 Re: Lwow do Polski 19.02.14, 20:06
        dachs napisał:

> A jak już ten Lwów wróci do Polski, to co z nim zrobisz?
        Strategicznie najlepszym rozwiązaniem będzie wymiana na Królewiec. Amerykańcy są od lat oglądaczami holiłódzkiej fabryki snów. Niestety nie znają Barei.

Ale dość żartów. Patrząc z Polski mamy najpoważniejszy kryzys po rozpadzie ZSRR. Nawet posłowie to widzą. Niewiele jest korzystnych dla Polski scenariuszy rozwoju wypadków.
        • dachs Re: Lwow do Polski 19.02.14, 20:20
          oleg3 napisał:

> Strategicznie najlepszym rozwiązaniem będzie wymiana na Królewiec.

No, co Ty? Königsberg od razu zabiorą nam Niemcy.

> Amerykańcy są od lat oglądaczami holiłódzkiej fabryki snów. Niestety nie znają Barei

Już nie muszą. Mają Manny'ego
    • pikrat Re: Lwow do Polski 19.02.14, 19:51
      Manny, za komuny mawiało się u nas w Polsce, że kijów możemy dostać od ręki a lwów jak się nałapie. Kumasz?
      A na razie na Majdanie widzisz czerwono - czarne flagi nacjonalistów, którzy chcą nas wygonić z Przemyśla i połowy Małopolski. Więc nie mieszaj bo u wujka Sama jesteś bezpieczny a nam będą młodzi banderowcy siekierami głowy obcinać. Naruszanie status quo w kwestii granic jest zwykłym kretyństwem.
    • piq chyba cię, manny, zupełnie poyebało,... 20.02.14, 01:16
      ...szkoda tych twoich bzdur nawet komentować. Odkleiłeś się, kolego, od rzeczywistości, i chcesz nieszczęścia Rzeczypospolitej.
    • jaceq A czemu Lwów? 20.02.14, 07:55
      A czemu nie Chreptiów?
      • wikul Re: A czemu Lwów? 20.02.14, 15:03
        jaceq napisał:

> A czemu nie Chreptiów?

A Kowno, nie wolno zapominać o Kownie. Ale to dopiero jak Wodzem zostanie Macierewicz bo reszta boi sie Putina.

wyborcza.pl/alehistoria/1,127726,12092819,Wodzu__prowadz_na_Kowno_.html
        • kalllka Re: A czemu Lwów? 20.02.14, 15:16
          Mógłbyś wikulu przytoczyć art. Albowiem swoją dziennikarska służbę i wiarygodność -Wyborcza-potwierdza tylko tym, którzy jej zapłacą.
          (
          • wkkr Tu masz za free 20.02.14, 23:12
            wyborcza.pl/alehistoria/1,127726,12092819,Wodzu__prowadz_na_Kowno_.html
            • wkkr Trochę inaczej 20.02.14, 23:17
              Jak dostać się do tego tekstu za free:
              1) Odpal stronę wyszukiwarki Google
              2) Tytuł tekstu "Wodzu, prowadź na Kowno!" wklej do okienka wyszukiwarki
              3) Kliknij na link z "wyborcza.pl" (zdaje się że będzie to 4 pozycja)
              4) czytaj za darmo.
              PS
              Każdy płatny tekst w serwisach Agory można w ten sposób przeczytać za darmochę.
              • wkkr Re: Trochę inaczej 20.02.14, 23:17

www.google.pl/#q=Wodzu%2C+prowad%C5%BA+na+Kowno!+
                • kalllka Re: Trochę inaczej 20.02.14, 23:25
                  Nie chce kombinować i nie chce oszukiwać. Nikogo.
                  Ale dziękuje wkrr, ze sie zlitował i odpowiedział.

Ps
                  C5- na pewno prowadzi na kowno?
                  • wkkr To nie jest oszystwo ani kombinatorstwo 21.02.14, 09:08
                    To jest nieudolność Agora SA.
                    to jest tak żenujące, że nawet do nich zadzwoniłem ich poinformowałem o obejściu ich systemu.
                    Najwyraźniej mało ich to obchodzi.
                    • kalllka Re: To nie jest oszystwo ani kombinatorstwo 21.02.14, 13:41
                      To jest oszustwo. Po prostu .
                      I chodzi o mnie, a nie o nieudolne it -nielegalnie "konfigurujace" swój system pozyskiwania danych reklamowych z zabezpieczeniami ip -czytelników.
                      Nie myśle przykładać ręki do cudzych błędów.
                      Ale dobrze ,ze ich uprzedziłes, rozmowy powinny byc rejestrowane zgodnie z ustawa o danych, wiec gdy im w końcu system siądzie -spółka znajdzie sie w sadzie ( wraz z winnymi zaniedbań)

Ps słyszałam , ze tebe wrócił?
        • oleg3 Re: A czemu Lwów? 20.02.14, 15:34
          Czemu ma służyć link do tego artykułu?
          Tak sobie wstawiłeś bo na tym polega twoje forumowe życie?
          Poświęć trochę czasu na poznanie zawiłości stosunków polsko-litewskich. Link wstawi przedszkolak.
          • wikul Re: A czemu Lwów? 20.02.14, 17:16
            oleg3 napisał:

> Czemu ma służyć link do tego artykułu?
            > Tak sobie wstawiłeś bo na tym polega twoje forumowe życie?
            > Poświęć trochę czasu na poznanie zawiłości stosunków polsko-litewskich. Link ws
            > tawi przedszkolak.

Ma takich jak ty idiotów irytować bo co by innego robili na tym forum. Muszą czuć się potrzebni i wymądrzać sie na każdy temat.
    • qwardian Re: Lwow do Polski 20.02.14, 09:13

Nawet wzmianka o zmianach granic na kontynencie europejskim musi być traktowana jak prowokacja. To może wyjść jedynie od awanturników z Rosji, albo USA...
    • perla tu są rozważania na ten temat 20.02.14, 09:20
      www.youtube.com/watch?v=3a-PN4n0USs

+++++++++++++++++++++++++++++++++++
      co by o tym nie myśleć to faktem jest, że na tle historycznym nie ma nic bardziej płynnego niż granice w Europie.
      I nie koniecznie zmiana granic musi oznaczać wojnę. Ostatnio wydarto Serbii Kosowo i żadnej wojny nie było.
      Mieliśmy już państwa, które miały istnieć tysiąc lat, systemy polityczne, które miały być wieczne, oraz granice, które miały być nie naruszalne do końca wszechświata. A w praktyce to wszystko istniało od kilku do kilkudziesięciu lat.
      Naród ukraiński to pojęcie względne. Np. Kliczko nie zna języka ukraińskiego. Lepiej zna polski. A rosyjski to znają wszyscy tam.
      Z tym, że z obecnymi politykami ze wszystkich opcji, szybciej stracimy jakieś ziemie niż odzyskamy Lwów właśnie.
      • oleg3 Re: tu są rozważania na ten temat 20.02.14, 10:02
        perla napisał:

Ja tam nie chcę Lwowa. Nie chcę Wilna czy Mińska. Nie chcę nawet Brześcia. Stalin zrobił z Polski kraj (praktycznie) bez mniejszości i niech tak zostanie. Bogaćmy się i rozmnażajmy. Do Lwowa na wycieczkę.
        • perla Re: tu są rozważania na ten temat 20.02.14, 10:20
          oleg3 napisał:

> Ja tam nie chcę Lwowa. Nie chcę Wilna czy Mińska. Nie chcę nawet Brześcia. Stal
          > in zrobił z Polski kraj (praktycznie) bez mniejszości i niech tak zostanie. Bog
          > aćmy się i rozmnażajmy.

Problem w tym, że się nie rozmnażamy. A jak się ktoś rozmnoży to wieje z tuskowej Polski.
          Ale skoro mamy położyć krzyżyk na prastare ziemie polskie, licząc naiwnie, że Niemcy nie upomną się kiedyś o Breslau, to przynajmniej nie kładźmy krzyżyka na Polakach ze wschodu.
          Totalny brak dzieci grozi nam ruiną gospodarczą, dlatego też powinniśmy zassać Polaków z Ukrainy, Rosji, Białorusi, Litwy, Kazachstanu czy z Uzbekistanu właśnie.
          • oleg3 Re: tu są rozważania na ten temat 20.02.14, 10:32
            > przynajmniej nie kładźmy krzyżyka na Polakach ze wschodu.

Zgoda. Niech przybywają nawet ci co sobie trochę podrasują papiery. Byle twierdzili, że są Polakami. Nauczą się języka, zrobią biznes czy znajdą robotę. Ich dzieci już będą Polami całą gębą.
      • jaceq Bracia Kliczko 20.02.14, 10:15
        Bracia Kliczko, mimo że przyznają się do bycia Ukraińcami, z pochodzenia są Rosjanami.
        Витaлий Влaдимирoвич Кличкo urodził się we wsi Biełowodskoje w Kirgistanie. Polski zna, bo chyba studiował na warszawskim AWF-ie przez jakiś czas. Znam osoby, które pamiętają go z AWF-u właśnie.
        • perla Re: Bracia Kliczko 20.02.14, 10:27
          jaceq napisał:

> Bracia Kliczko, mimo że przyznają się do bycia Ukraińcami, z pochodzenia są Rosjanami.

ale oni tam wszyscy mają raczej jakieś inne pochodzenie. Natomiast poczucie przynależności państwowej jest u nich znikome. Połowa Ukrainy jest wpatrzona w Moskwę a druga w Zachód. No jest jeszcze mafia i oligarchowie, którzy są wpatrzeni tylko w posiadanie władzy, i jest trochę nacjonalistów.
          Łączy ich tylko jedno - w kwestii antysemityzmu są zgodni właśnie.
        • oleg3 Re: Bracia Kliczko 20.02.14, 10:28
          To nie ma znaczenia. Lider "narodu śląskiego" niech będzie przykładem. Historia innych braci;

pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Szeptycki

Andrzej Szeptycki był duchowym przywódcą Ukraińców
          jeden z braci – błogosławiony Kazimierz (o. Klemens), Sprawiedliwy wśród Narodów Świata, był archimandrytą zakonu studytów. Zmarł 1 maja 1951 roku w więzieniu sowieckim we Włodzimierzu nad Klaźmą.
          kolejny z braci – Stanisław był austriackim i polskim generałem, gubernatorem Generalnego Gubernatorstwa Lubelskiego w Królestwie Polskim (kwiecień 1917 – luty 1918)[3], dowódcą armii Wojska Polskiego w wojnie polsko-bolszewickiej, ministrem spraw wojskowych II Rzeczypospolitej (1923). W 1922 wkraczał na czele polskich wojsk do odzyskanych Katowic.
          19 czerwca 1940 Gestapo zamęczyło w Rotundzie Zamojskiej jego brata Aleksandra, właściciela majątków Łabunie i Łaszczów. Był on jedną z pierwszych ofiar pacyfikacji Zamojszczyzny.
          27 września 1939, w trakcie agresji ZSRR na Polskę, w rodowym majątku Szeptyckich w Przyłbicach, funkcjonariusze NKWD zamordowali jego brata Leona wraz z żoną Jadwigą, etnografem, kolekcjonerką i miłośniczką pieśni ukraińskich.
          Bratanek i zarazem chrześniak metropolity, noszący to samo imię (syn Leona), Andrzej Szeptycki był klerykiem rzymskokatolickim. Będąc dopiero na pierwszym roku w seminarium we Lwowie, jako oficer rezerwy otrzymał zezwolenie biskupa na udanie się na front. Został zamordowany przez NKWD w Katyniu.

Aleksander hrabia Fredro był ich dziadkiem!

• oleg3 pogłoski to sprawka "prowokatorów z Rosji" 20.02.14, 13:30
      Wczoraj pojawiły się informacje, że przeciwnicy władz zajęli siedziby delegatur niektórych urzędów centralnych oraz ogłosili powołanie Rady Ludowej i wyjście regionu spod władzy prezydenta Janukowycza. - Pierwszy raz o tym słyszę. Bzdura - żachnął się Sadowy. - Ukraina to niepodzielne państwo i Lwów jest w nim ważnym miastem. Lwów jest, był i będzie za całą Ukrainą. Jesteśmy razem i w tym jest nasza siła - tłumaczył.

Jego zdaniem pogłoski o secesji Lwowa to sprawka "prowokatorów z Rosji". -

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,15494140,Mer_Lwowa__Sytuacja_stabilna__zapraszamy_na_kawe_.html#BoxSlotI3img
      • qwardian Re: pogłoski to sprawka "prowokatorów z Rosji" 20.02.14, 14:39

Będzie taka prowokacja na wielką skałę, zgniłe jajo, drugie Zaolzie, kto je podniesie z polskiej strony powinien zostać obezwładniony. Bo taki będzie mechanizm podziału. Rosja weźmie, Polska będzie ogłoszona sprawcą. Za oceanem i w Rosji już scenariusz się
        materializuje, bo obydwa mają interes, żeby Ukraina nie przystąpiła do Uni....
        • oleg3 Re: pogłoski to sprawka "prowokatorów z Rosji" 20.02.14, 14:48
          Wydaje mi się, że idziesz dobrym tropem. Na początek proponuję (bo niewiele więcej możemy) postawić Mann'ego przez forumowym Sądem Obywatelskim.

Mam też pytanie do piqa: kiedy te darowane Leopardy mogą obsadzić Przemyśl?
          • oleg3 List do obrońcy Mann'ego w Pocesie Obywatelskim 20.02.14, 15:22
            Boże broń, nie chciałbym sugerować linii obrony czy - tym bardziej - wniosków dowodowych.
            Ośmielę się tylko na odwołanie do literatury. Co prawda czytanie książek to anachronizm, ale ufam, że wśród sędziów jest trochę inaczej. W strasznych czasach komuny wymagano w szkołach znajomości bardzo obszernych dzieł i - jak mi się zdaje - sporo uczniów przeczytało Latarnika, bo wtedy nie było fajsbuka.

Manny nie tylko przeczytał Latarnika, ale wręcz zidentyfikował się z bohaterem. Resztę znajdzie Pan w nieznanych mi dziełach z psychologii i psychiatrii klinicznej. Pamiętam taką jednostkę chorobową: pomroczność jasna czy jakoś tam.

Jeżeli idzie o koszta to ja pokryję honoraria ekspertów i wydatki reprezentacyjne. Do jednego Leoparda.
            • kalllka Re: List do obrońcy Mann'ego w Pocesie Obywatelsk 20.02.14, 16:28
              pod jakim zarzutem stanąć przedsadem"miałby manny, olegu
              (?)
              Jeden enigmatyczny komentarz pod cytata miałby dowiesc niewłaściwych intencji.. Hm
              A moze winnym zamieszania był wpis- wniosek dacha, nasuwający ciągi logiczne kolejnym rozmówcom confused
              • oleg3 Re: List do obrońcy Mann'ego w Pocesie Obywatelsk 20.02.14, 16:36
                Zarzut jest tutaj
                forum.gazeta.pl/forum/w,13,149673397,149686778,Re_pogloski_to_sprawka_prowokatorow_z_Rosji_.html?wv.x=2
                • kalllka Re: List do obrońcy Mann'ego w Pocesie Obywatelsk 20.02.14, 16:41
                  Uhym. Znaczy nie ważne czyimi ustami prowokacja wyjdzie, i tak sadzony bedzie manny
                  (?)
                  • oleg3 Re: List do obrońcy Mann'ego w Pocesie Obywatelsk 20.02.14, 16:45
                    kalllka napisała:

> Uhym. Znaczy nie ważne czyimi ustami prowokacja wyjdzie, i tak sadzony bedzie
                    > manny
                    > (?)
                    Tytuł wątku
                    • kalllka Re: List do obrońcy Mann'ego w Pocesie Obywatelsk 20.02.14, 17:07
                      Uhym. przeczytałam tytuł. nadal nie znajduje żadnych supozycji mogących świadczyć o wrogiej inspiracji.
                      Niesformulowane chęci mannego nie są nawet poszlaka. A ,ze niesformulowal ich specjalnie, z cynicznym zamiarem przerzucenia odpowiedzialności (za wzniecenie niepokoju) np na "borsuka"to juz błąd borsuka, ze pozwolil sobie na nierozwage i wyciągnął uprzedzenia
                      miast logicznie zapytać co "sądzony" właściwie sadzi pisząc "Lwow do Polski "
                      Jegotlosc wlasnie zaczepił był temat ( braku lkonsekwencji) w swoim Tfu tfu, na psa urok, wątku.
                      • piq manny wyraźnie napisał, o co mu chodzi /nt 20.02.14, 17:30
                        • kalllka Re: manny wyraźnie napisał, o co mu chodzi /nt 20.02.14, 18:04
                          Nie napisał. I wlasnie chodzi o to ze sie zasugerowaliscie.
                          Moim zdaniem? zdaniem dacha; wdatowanym po sprytnej przekretce pirata.
                          Moim zdaniem także dach- jako miejscowy autorytet robi potężny wyłom we wspólnocie.
                          Unieruchamia progress świadomości spol- politycznej polskich uzerow, zwłaszcza z wyborczej. Pl , zwłaszcza z aquanetu...
                          Zaś, pozwalając sobie na dezynwolture , paternalizm i prowokacje zniechęca do właściwego formułowania wniosków- kształtowania postawy obywatelskiej.
                          • pikrat Chłopcy, dajecie się wodzić za nos perli? 20.02.14, 18:40
                            Bądźcie ostrożni bo paranoja jest goła, tfu, zaraźliwa...
                          • dachs Re: manny wyraźnie napisał, o co mu chodzi /nt 20.02.14, 19:27
                            kalllka napisała:

> Moim zdaniem także dach- jako miejscowy autorytet robi potężny wyłom we wspóln
                            > ocie.
                            > Unieruchamia progress świadomości spol- politycznej polskich uzerow, zwłaszcza
                            > z wyborczej. Pl , zwłaszcza z aquanetu...
                            > Zaś, pozwalając sobie na dezynwolture , paternalizm i prowokacje zniechęca do w
                            > łaściwego formułowania wniosków- kształtowania postawy obywatelskiej.

O przepraszam, dezynwolturę uprawiam tylko na zlecenie określonych mocodawców.
                            Za to abstrahuję, insynuuję (tylko w godzinach popołudniowych), judzę, jątrzę, knuję, zohydzam, a za drobną dopłatą chętnie zniechęcam.
                            • kalllka Re: manny wyraźnie napisał, o co mu chodzi /nt 20.02.14, 21:02
                              Nie ma za co.

Byłoby jednak bezpieczniej gdybys na myszy z piratem nie chodzil.

• dachs Re: List do obrońcy Mann'ego w Pocesie Obywatelsk 20.02.14, 17:32
                        kalllka napisała:

> Niesformulowane chęci mannego nie są nawet poszlaka. A ,ze niesformulowal ich
                        > specjalnie, z cynicznym zamiarem przerzucenia odpowiedzialności (za wznieceni
                        > e niepokoju) np na "borsuka"to juz błąd borsuka, ze pozwolil sobie na nierozwag
                        > e i wyciągnął uprzedzenia

Za bardzo lubię Manny'ego, żebym nie dał się spowokować.
                        A w kwestii przyłączania jestem faktycznie uprzedzony.
                        Już mi raz coś przyłączyli, mianowicie Berlin z całą DDR i do dziś za to płacę.
                        • kalllka Re: List do obrońcy Mann'ego w Pocesie Obywatelsk 20.02.14, 17:45
                          Uhym. W kwestii lubienia sie nie wypowiadam.
                          Na kowno tez bym sie dała naciągnąć tak jak ty na lwow, bo dlaczemu nie, "cnie"?
                          Nie jem berlinerek!!!!
                        • perla trochę dziwny post Borsuku 20.02.14, 18:29
                          dachs napisał:

> Za bardzo lubię Manny'ego, żebym nie dał się spowokować.
                          > A w kwestii przyłączania jestem faktycznie uprzedzony.
                          > Już mi raz coś przyłączyli, mianowicie Berlin z całą DDR i do dziś za to płacę.

hmmm...
                          jak to - coś Ci przyłączono?
                          Rozumiem, że wolałbyś aby 13 milionów Niemców nadal było pod butem sowieckich sołdatów abyś tylko nie płacił.
                          Jak na imigranta to co najmniej bezczelne. To są Niemcy, ich państwo, a mniejszości winne są im lojalność i płacić na równi z nimi.
                          Jakie to szczęście, że my nie mamy imigrantów właśnie.
                          • dachs Re: trochę dziwny post Borsuku 20.02.14, 19:40
                            perla napisał:

> Rozumiem, że wolałbyś aby 13 milionów Niemców nadal było pod butem sowieckich s
                            > ołdatów abyś tylko nie płacił.

No nie, całe 13 milionów to nie, ale te pięć, co ciągle narzeka, że ich zachodni Niemcy wykorzystują i że za ddru mieli lepiej, to warto by może znowu pod but.
                            Pozytywy oczywiście są.
                            Np. jak do Polski jadę to nie mam już po drodze dwóch NRD-owski granic. I to jest warte wszystkich pieniędzy.

> Jak na imigranta to co najmniej bezczelne.
                            Ja jestem w Bundesrepublice dłużej niż oni

> To są Niemcy, ich państwo, a mniejszości winne są im lojalność i płacić na równi z nimi.

Nie uważam się za mniejszość i nikt mnie tu za taką nie uważa. W Niemczech nie ma polskiej mniejszości narodowej.

> Jakie to szczęście, że my nie mamy imigrantów właśnie.

Przyłącz Lwów, będziesz miał. smile
                            • perla Re: trochę dziwny post Borsuku 21.02.14, 00:03
                              dachs napisał:

> No nie, całe 13 milionów to nie, ale te pięć, co ciągle narzeka, że ich zachodn
                              > i Niemcy wykorzystują i że za ddru mieli lepiej, to warto by może znowu pod but.

ludzką rzeczą jest narzekać.
                              NRD to było państwo bajkowe na tle innych demoludów. Utrzymywane solidarnie przez Bonn i Moskwę.
                              Mieli zaopatrzenie o jakim się nie śniło np. w PRL-u.
                              I to nie Trabant był zemstą Honekera.
                              Jego zemstą były enerdowskie dziewczyny, które z blaku laku puszczały się z Murzynami sprowadzonymi z Afryki jako "studenci". Bo ich chłopcy byli w wojsku albo w Stasi.
                              I dlatego one uwielbiały jak przyjeżdżała wymiana uczniowska czy studencka z Polski czy z innych demoludów. Bo to jednak biała skóra była.

> Pozytywy oczywiście są.
                              > Np. jak do Polski jadę to nie mam już po drodze dwóch NRD-owski granic. I to je
                              > st warte wszystkich pieniędzy.

o żartujesz chyba. Bać w latach 80-tych jak Polakom tylko udało się uciec z wycieczki to oni natychmiast krzyczeli aby więcej Polaków nie wpuszczać na Zachód. Bo marzyli o tym, że jak za kilka lat przyjadą do Polski i wyciągną 100 dolarów to wszyscy będą kicać przy nich.
                              A poza tym, to czemu Borsuku nie osiedlisz się w Polsce, w USA czy w innej Afryce skoro narzekasz na to, że musisz płacić na enerdowskich Niemców?
                              Odpowiedź jest prosta. Andżela natychmiast zapierdzieli Ci co najmniej 20% emerytury skoro nie wydajesz jej w niemieckich sklepach.
                              Jesteś skazany na bycie w Niemczech.

> Ja jestem w Bundesrepublice dłużej niż oni

przeginasz. Oni to tubylcy a Ty jesteś tylko przyjezdny.
                              To oni Cie przyjęli a nie Ty ich.

> Nie uważam się za mniejszość

to kim jesteś

> Przyłącz Lwów, będziesz miał. smile

niekoniecznie. Mamy narodowe tradycje jak wypieprzyć 10 milionów Niemców z naszych aktualnych granic własnie.
                              • dachs Re: trochę dziwny post Borsuku 21.02.14, 19:52
                                perla napisał:

> o żartujesz chyba. Bać w latach 80-tych jak Polakom tylko udało się uciec z wyc
                                > ieczki to oni natychmiast krzyczeli aby więcej Polaków nie wpuszczać na Zachód.
                                > Bo marzyli o tym, że jak za kilka lat przyjadą do Polski i wyciągną 100 dolaró
                                > w to wszyscy będą kicać przy nich.

Przesadzasz, jak zwykle efektownie, ale coś na rzeczy rzeczywiście jest. Sam nawet wyciągałem ten argument, żeby uciszyc narzekających, bo wtedy faktycznie wystarczyło przywieźć paczkę kawy, a teraz to można juz tyko kwiaty przynieć, bo wszystko inne jest.
                                Tyle, że teraz nie są już lata osiemdziesiąte, może Ci umknęło

> A poza tym, to czemu Borsuku nie osiedlisz się w Polsce, w USA czy w innej Afry
                                > ce skoro narzekasz na to, że musisz płacić na enerdowskich Niemców?

Ja nie narzekam, stwierdzam fakt tylko.

> Odpowiedź jest prosta. Andżela natychmiast zapierdzieli Ci co najmniej 20% emer
                                > ytury skoro nie wydajesz jej w niemieckich sklepach.

Coś od kogo słyszałeś, ale niedokładnie. Miliony niemieckich emerytów osiedlają się na stałe w ciepłych krajach i nikt im 20% emerytury nie zabiera.

> Jesteś skazany na bycie w Niemczech.

A co mi za różnica? Za tydzień jadę narty do Świeradowa. Dojadę tam szybciej i wygodniej niż moi koledzy z Warszawy.
                                >
                                > > Ja jestem w Bundesrepublice dłużej niż oni
                                >
                                > przeginasz. Oni to tubylcy a Ty jesteś tylko przyjezdny.

> To oni Cie przyjęli a nie Ty ich.

Ci z NRD też tak myślą. I to Was łączy.

> niekoniecznie. Mamy narodowe tradycje jak wypieprzyć 10 milionów Niemców z nas
                                > zych aktualnych granic własnie.

Przyznasz, że to mało logiczne przyłączać Lwów, po to potem wypędzać jego mieszkańców. To samo zastrzeżenie zgłosiłem Manny'emu.
                        • pikrat Re: List do obrońcy Mann'ego w Pocesie Obywatelsk 20.02.14, 18:46
                          Borsuku, Ojczyzna czeka. Z niemiecką emeryturą będziesz tu żył jak pączek w maśle, no i bez poczucia, że dopłacasz dedeerowcom do ich skromnych, w porównaniu do wessi, emerytur na zakupy w polskich sklepach.
                          Kościołów u nas dostatek więc będziesz mógł oddawać się umartwieniom regularnie i skutecznie. Gdybyś wybrał Szczecin to może nawet się zaprzyjaźnimy?
                          • kalllka Re: List do obrońcy Mann'ego w Pocesie Obywatelsk 20.02.14, 19:08

Pirat wybaczy, ze mu wiadomość do parteru sprowadziłam.
                            Uprzedzam zawsze bo musi w końcu zdac sobie sobie sprawę czym dla niego zakończy zabawa w kpt klosza.
                          • dachs Re: List do obrońcy Mann'ego w Pocesie Obywatelsk 20.02.14, 19:56
                            pikrat napisał:

> Borsuku, Ojczyzna czeka. Z niemiecką emeryturą będziesz tu żył jak pączek w maś
                            > le, no i bez poczucia, że dopłacasz dedeerowcom do ich skromnych, w porównaniu
                            > do wessi, emerytur...

No i popatrz, oni podobnie jak Ty uważają, że wessi okradli ich z emerytur.
                            Jeszcze im tylko Kaczora brakuje, żeby się zorganizować.

> Kościołów u nas dostatek więc będziesz mógł oddawać się umartwieniom regularnie
                            > i skutecznie.

Umartwiam się na ambitnych, artystycznych filmach. Do kościoła chodzi się po radość.

> Gdybyś wybrał Szczecin to może nawet się zaprzyjaźnimy?

Może... a z mszy pójdziemy na piwko.
                      • qwardian Re: List do obrońcy Mann'ego w Pocesie Obywatelsk 20.02.14, 17:41

On wie lepiej z czym wiąże się ryzyko o podejmowaniu pochopnych decyzji. Thanks, but no thanks...
          • piq 10. brygada kawalerii pancernej ze Świętoszowa... 20.02.14, 16:54
            ...powinna zacząć dojeżdżać po upływie kilkunastu godzin (zważywszy, że maszerująca brygada pancerna rozciąga się na jakieś dwie setki kilometrów). Okazuje się dzisiaj, że pod pozorem Euro 2012 zbudowano strategiczne drogi zachód-wschód.
            • kalllka Re: 10. brygada kawalerii pancernej ze Świętoszow 20.02.14, 17:39
              Uhym, piqu. I dlatemu tez zgodzono sie na idiotyczny pomysł urządzenia zimowych igrzysk w Soczi.
              Każda droga można dojechać do Rzymu.
              (Twoim komp. tez, ale zdaje sie, ze juz ci o tym wspominałam)
              • piq masz coś z gadłem czy co?... 20.02.14, 21:24
                ...a nawet jak masz, do rozpoczynanie "uhymem" 2/3 własnych postów jest głupie.
                • kalllka Re: masz coś z gadłem czy co?... 20.02.14, 21:39
                  Moze denerwujące ale nie głupie, piqu.
                  Poprawie sie. tylko napisz jak zaczynać bym wychodzila mądrzejsza.
                  A prori, dzięki.

• oleg3 Re: 10. brygada kawalerii pancernej ze Świętoszow 21.02.14, 14:22
              Pewnie dyslokacja jednostek szturmowych jest wykluczona z powodów polityczno-dyplomatycznych. Możliwe jest wzmocnienie sił policyjnych, pograniczników i jakieś przesunięcie cichociemnych. Tak bez dowodów w postaci zdjęć satelitarnych.

Jakieś pomysły co zrobić z potencjalną falą uchodźców? Ciekaw jestem czy trwają jakieś negocjacje naszych władz z partnerami z UE? Ilu przyjmą Niemcy? Ilu Czesi? I tak dalej. Jakiś europejski fundusz by się przydał. Dobrze by było żebyśmy - w razie czego - nie musieli sami za wszystko płacić.

Znasz może jakieś oficjalne czy półoficjalne stanowiska sąsiadów (szeroko rozumianych)? Białorusi nie wyłączając. Od Szwecji/Finlandii, Inflanty; Rumunia?
    • pikrat A gdzie jest Manny? Postawił klocka i uciekł? 20.02.14, 20:42
      n/t

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka